Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Σε έντονους ρυθμούς λειτουργεί πλέον η Δνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου. Στην φωτογραφία πολιτιστική εκδήλωση όπου φύλλα τοπικών εφημερίδων παραδίδονται στην πυρά.

Ανακατατάξεις στην υπηρεσία του δήμου Χαλανδρίου έγιναν με απόφαση Δημάρχου.

Ο Σ. Ρούσσος ανακάτεψε την υπηρεσιακή τράπουλα λίγες μόνο μέρες πριν την τελική ευθεία προς τις δημοτικές εκλογές.

Έτσι με βάση τη νέα τοποθέτηση των διευθυντών η Στέλλα Μπακόλα μετακινήθηκε από την Διεύθυνση Πολιτισμού στην διεύθυνση των ΚΕΠ  ενώ στο Αετοπούλειο μετακινήθηκε η Ελένη Κούκα για να διευθύνει τον Πολιτισμό στο Χαλάνδρι.

Στην κρίσιμη θέση της διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής από την οποία απομακρύνθηκε η Κούκα, τοποθετήθηκε ο Πέτρος Χριστοδούλου.

Αμετακίνητοι παραμένουν ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών Θ. Γκόγκος και η Διευθύντρια Οικονομικών του Δήμου Ειρ. Νταβία.

Ήδη μαθαίνουμε ότι στον δήμο επικρατεί ένταση, αφού η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων - που πλέον θα προΐσταται του πολιτισμού το Χαλάνδρι - εμφανίζεται έντονα δυσαρεστημένη με την απόφαση Ρούσσου.

Μαθαίνουμε ότι διαδίδει ότι θα αποδεχόταν (????) μετακίνηση από την Κοινωνική Υπηρεσία μόνο αν θα μετακινείτο στο ΚΕΠ, ενώ δεν γουστάρει καθόλου την μετακίνηση στον Πολιτισμό.
(Και μάλλον εδώ που τα λέμε ούτε ο πολιτισμός πρέπει να νιώθει πολύ καλά).

Η Κούκα με το που έμαθε τα νέα κάλεσε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για να λάβει εντολή από τους εργαζόμενους να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης "και να το διαλύσει", όπως έλεγε στους συναδέλφους της αλλά δεν πέτυχε ούτε με την τρίτη απόπειρα να έχει απαρτία.

Το ενδιαφέρον είναι - όπως μας είπαν συνάδελφοι από τον δήμο-  ότι το πρόσχημα που χρησιμοποιούσε για να παρασύρει τους εργαζόμενους στην συνέλευση δεν ήταν βεβαίως η καθ' όλα νόμιμη υπηρεσιακή μετακίνησή της αλλά το ότι η διοίκηση του δήμου προέβη στο ..... αντιδημοκρατικό μέτρο της τοποθέτησης ρολογιού με κάρτες εισόδου και εξόδου των εργαζομένων, μέτρο ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΚΟΥΚΑ μαζί με τον κ. Μόρτογλου, ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ προ διμήνου.

Τώρα δεν θέλει - λέει - το ρολόι. Διότι επί προεδρίας Κούκα ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ για να έχουμε δημοκρατία.

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Νταβίας που είναι στην Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής κάνει πάρτυ, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι ο Λέρτας - στην επιτροπή Πολιτισμού - πίνει από εχθές τσίπουρα για να συνέλθει.

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί έργα συντήρησης οδικού δικτύου στο Ψυχικό


Τη συντήρηση και αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου στο Ψυχικό πρόκειται να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής, μια παρέμβαση που συμβάλλει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και γενικότερα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε, στις 8/11/2018, τους όρους σύναψης της σχετικής προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη βόρειας Αθήνας, Γιώργου Καραμέρου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, το οποίο θα δημοπρατηθεί και εκτελεστεί με ευθύνη του Δήμου, ανέρχεται στο ποσό των 600.000 ευρώ και περιλαμβάνει ασφαλτικές εργασίες, επισκευές φρεατίων υδροσυλλογής και επίσκεψης αγωγών όμβριων ή ακαθάρτων καθώς και διαγραμμίσεις ή και αναδιαγραμμίσεις στις ακόλουθες οδούς:

  • Ξάνθου, μήκους 598μ.
  • Καλαβρύτων, μήκους 512,50μ.
  • Αγ. Γεωργίου (εκτός τμήματος από Πλαστήρα ως Χρ. Σμύρνης), μήκους 650μ.
  • Ελ Βενιζέλου, μήκους 655μ.
  • Ευρώτα, μήκους 120μ.
  • Νιρβάνα, μήκους 410μ.
  • Διαμαντίδου (από Πλ. Βασ. Γεωργίου Β' ως Πλ. Ελ. Βενιζέλου), μήκους 530μ.
  • Αγ. Δημητρίου (από Δημοκρατίας ως Διαμαντίδου), μήκους 200μ.

Γκαλερί Χρυσόθεμις:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ / ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ - ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει
την ατομική έκθεση ζωγραφικής - χαρακτικής του

Δημήτρη Σπανόπουλου
« Σημαίνουσες Πορείες»


Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19.30
O καλλιτέχνης σημειώνει σχετικά με την τέχνη του:

« Στην παρούσα έκθεση παρουσιάζω έργα ζωγραφικής μικρών και μεσαίων διαστάσεων καθώς και έργα τα οποία προήλθαν από την ενασχόλησή μου με την τεχνική της μεταξοτυπίας, μιας τεχνικής καινούργιας για μένα. Αυτά τα έργα της μεταξοτυπίας και η σχέση τους όσον αφορά τη σύνθεση και όχι το χρώμα με τα ζωγραφικά έργα θέλησα να σας δείξω, καθώς και την σχέση της τεχνικής αυτής με την ζωγραφική, η οποία μπορεί με ένα ιδιαίτερο και άμεσο τρόπο να δίνει ζωγραφικά αποτελέσματα ιδιαίτερης εκφραστικότητας. Η αμεσότητα της χειρονομίας η οποία βγαίνει σε πολλά έργα με την εκτύπωση του τελικού χρώματος, καθώς και η ηθελημένη ατέλεια του τυπώματος και ίσως και του τυχαίου στοιχείου που εισβάλει στην διαδικασία παραγωγής του έργου, μού έδωσαν την δική μου ερμηνεία της ζωής ολόκληρης.»

Βιογραφικό:

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε πτυχίο ζωγραφικής από την ΑΣΚΤ, από το εργαστήριο του Ν.Κεσσανλή. Επίσης πτυχίο χαρακτικής με δασκάλους τους Θ.Εξαρχόπουλο , Γ.Μήλιο και Α. Πειρουνίδη. Πήρε υποτροφία του ΙΚΥ για την χαρακτική. Έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος του Ε. Ε.Τ.Ε. και της Ένωσης Χαρακτών.

Διάρκεια έκθεσης: έως Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018
Τηλ. 210 6811418 www.chryssothemis.com

Διαλέξεις για την ψυχική υγεία και ζωή


Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει διάλεξη με τον Ψυχίατρο, Ψυχαναλυτή και Συγγραφέα, Νίκο Σιδέρη, στο αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης», στο πλαίσιο συμβουλευτικής ενημέρωσης γονέων, εκπαιδευτικών, νέων και ενηλίκων.

Η διάλεξη με θέμα «Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!», θα διεξαχθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου & ώρα 19:00.

Συνήθεις γονείς που μέσα σε συνήθεις οικογένειες ανατρέφουν συνήθη παιδιά. Στην πορεία συναντούν δυσκολίες, απορίες, προβλήματα, ίσως και αδιέξοδα.

Όλο και συχνότερα, αυτοί οι συνήθεις γονείς θέτουν το ερώτημα: «Μήπως το παιδί χρειάζεται ψυχολόγο;».

Η εμπειρία και ο στοχασμός, ωστόσο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, κατά κανόνα, τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν! Ο ψυχίατρος-ψυχαναλυτής Νίκος Σιδέρης εξηγεί με τρόπο κατανοητό τι σημαίνει η σχέση γονιού-παιδιού, τι περιμένει το παιδί απ’ τους γονείς του, πώς μπορεί να στέκεται ο γονιός στη θέση του και πώς ν’ αντιμετωπίζει τα προβλήματα που εκδηλώνονται με συμμετοχή του παιδιού. Παράλληλα, εκθέτει τη θεμελιώδη λογική και συγκεκριμένες οδηγίες, που μπορούν να υποστηρίξουν την τέχνη του γονιού. Μια τέχνη βασισμένη σε δύο πράγματα που κάθε συνήθης γονιός μπορεί να προσφέρει στο παιδί του: Αγάπη και κανόνες.

Ο Νίκος Σιδέρης είναι Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «ΓΑΛΗΝΟΣ». Το Ινστιτούτο εδρεύει στον Δήμο μας και συνεργάζεται με το Τμήμα Πρόνοιας, παρέχοντας δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς και βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η ψυχική στήριξη παρέχεται τόσο στους ίδιους τους ασθενείς, όσο και στους οικείους τους, ενήλικες και παιδιά.

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ: Ξεκινά ο Σχολικός Διαγωνισμός «Ανακυκλώνουμε Γιατί Μετράει» 2018 – 2019


Ξεκινά ο Σχολικός Διαγωνισμός «Ανακυκλώνουμε Γιατί Μετράει»
2018 – 2019

Μαθητές, Γονείς, Εκπαιδευτικοί ενωμένοι για το περιβάλλον

Ξεκινά ο Μαθητικός Διαγωνισμός «Ανακυκλώνουμε Γιατί Μετράει» 2018-2019 σε όλα τα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή της σχολικής κοινότητας στην ανακύκλωση.

Η υλοποίηση του διαγωνισμού γίνεται από τον Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την Περιφέρεια Αττικής, την ΑΦΗΣ Α.Ε., την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και Oil4Life στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, καλούνται να ανακυκλώνουν στους ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία χαρτί, μπαταρίες, μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ αυτή τη χρονιά έχει ενταχτεί και το τηγανέλαιο ως ένα επιπλέον ρεύμα.

Κάθε φορά που οι ειδικοί σχολικοί κάδοι γεμίζουν, τα σχολεία κερδίζουν πόντους επιβράβευσης.

Επιπλέον, στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη του www.followgreen.gr/vrilissia με τον δικό τους τρόπο, δωρίζοντας έως και 150 πόντους μηνιαίως στο σχολείο της επιλογής τους, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να βλέπουν διαδραστικά την πρόοδο του κάθε σχολείου μέσα από την ειδική σελίδα Σχολεία εν δράσει.

Στο τέλος του διαγωνισμού ο Δήμος Βριλησσίων θα επιβραβεύσει όλα τα σχολεία που συμμετείχαν σε ειδική εκδήλωση, καθώς στόχος του είναι να γίνει κατανοητό πως μέσα από την ανακύκλωση κερδίζουμε όλοι μια καθαρότερη πόλη και μια ποιοτικότερη ζωή.