Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

SAY HELLO TO MY PLATAN ....

 
Προς τον μεταφραστή του ΥΠΕΞ:

Χαιρέτα μου τον πλάτανο:
"Saluti al platano" ιταλικά,
"Say hello to my platan".
Είναι σωστά κ.ε μεταφραστά;

Γ.Π.

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ .... ΑΑΑΧ ΚΟΥΛΑ .... ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Όχι δεν είναι ποδοσφαιρική - χουλιγκανική η ανάρτηση. Αυτοί που πρέπει θα καταλάβουν την .... σύνδεση.

Είναι εδώ, δική μας. Χαλανδρέικη και αυτοδιοικητική.

Αφορά ανάρτηση του αγαπητού μου (το εννοώ, εκτός πολιτικής και ας μην το πιστεύει - εντός πολιτικής οι απόψεις μας απέχουν πολύ όμως αν και δηλώνουμε και οι δύο σοσιαλιστές) του Νίκου Πανταζή.

Αφορά την ανάρτηση που ακολουθεί ολόκληρη σε αναδημοσίευση από το προσωπικό blog του Νίκου http://pantazisnikos.blogspot.gr και που έχει - προς μεγάλη μας έκπληξη το σήμα της δική του δημοτικής κίνησης - που δεν κατήλθε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και όχι του σχήματος με το οποίο είναι δημοτικός σύμβουλος, αυτό του Γιάννη Λαδόπουλου.

Η ανάρτηση έχει ΜΕΓΑΛΟ ενδιαφέρον, ιδίως στα σε σημεία που έχουμε μπολντάρει.

Μας έβαλε και ταμπέλα ο Νίκος. Είμαστε "δογματικοί".

ΧΑΧΑΧΑ!


Διαβάστε την ανάρτηση του Νίκου πριν τα σχόλιά μας

ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ



Στο προσκήνιο του δήμου Χαλανδρίου και θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο το περίφημο ΤΑΙΠΕΔ που διαχειρίζεται την δημόσια περιουσία.

Στο επίκεντρο τα δύο ΧΕΥ στην Ηρακλείτου μετά τον σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας λίγο πριν το ζαχαροπλαστείο του Χαχάμη και στο γήπεδο Χαλανδρίου το κομμάτι που αποτελεί συνέχεια του αμαξοστασίου από την δεξαμενή νερού μέχρι την Πεντέλης.

Για το πρώτο αποφασίσθηκε στο Συμβούλιο η πολυετής μίσθωση με χαμηλό τίμημα και με την αλλαγή χρήσης σε αμαξοστάσιο που είναι επιτυχία της διοίκησης (1) θα υποδεχθεί την υπηρεσία καθαριότητας (2)

Για το δεύτερο αποφασίσθηκε η συμμετοχή στην διαδικασία αγοράς του αφού πωλείται για την συμπλήρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.
Κινήσεις απαραίτητες και στην σωστή κατεύθυνση στηρίχθηκαν από την παράταξη μας και με τοποθέτηση αλλά και την ψήφο μας (3).

Οι δογματικοί του Συμβουλίου υποστήριξαν να μην γίνει καμία συνδιαλλαγή με το ΤΑΙΠΕΔ και να διεκδικηθούν τα ακίνητα δυναμικά. (4).

Όταν είσαι στην αντιπολίτευση μπορείς να παίρνεις τα όπλα κάθε μέρα χωρίς κόστος (5), όταν όμως διαχειρίζεσαι σοβαρά προβλήματα της πόλης οφείλεις να εξαντλείς πρώτα όλα τα νόμιμα μέσα (6) .

Στην περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες, επειδή πράγματι και τα δύο ακίνητα είναι απαραίτητα για την λειτουργία της πόλης τότε και εμεί μαζί να μπούμε μπροστά και να τα διεκδικήσουμε δυναμικά. (7)

ΣΧΟΛΙΟ: Αριθμήσαμε τα θέματα που θα σχολιάσουμε.

(1) : ΨΕΥΔΟΣ - ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΥ και ΣΥΓΚΑΛΗΨΗΣ των ευθυνών του ΣΥΜΕΝΩΝ.

 Παραπλάνησης των μπαμπουίνων. 
ΔΕΝ ψηφίστηκε η "ΠΟΛΥΕΤΗΣ μίσθωση με χαμηλό μίσθωμα". 
Ψηφίστηκε η μονοετής μίσθωση με χαμηλό μίσθωμα και η συμμετοχή στην δημοπρασία για την πολυετή μίσθωση ΜΕ ΜΙΣΘΩΜΑ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ. 
Από τον ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΤΗ!
Αααααχ Κούλα ....

(2) Θα υποδεχτεί την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου - αν είνια υπερθεματιστής ο δήμος ή ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ("Ανακύκλωσης" μήπως θα το βαφτίσουν Νικολάκη;) ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ! ¨Ετσι δεν είναι Νικολάκη (που έλεγε και η μεγάλη Τζένη Καρέζη στον Γκόρτσο;)

(3) Στηρίζεις το γεγονός ότι η διοίκηση έστρωσε το χαλί - μάλλον εν γνώση της και συνειδητά - Νίκο;

(4) "ΟΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ" - εμάς δεν εννοείς Νίκο μου; - λένε κάτι πολύ απλό: ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ (όσοι μπορούμε να το ψηφίσουμε Νικολάκη, δεν έχουμε δεσμεύσεις) ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΠΟΛΗ ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΟΙ

Δεν λέμε οι δογματικοί να πάρουμε τα καρυοφίλια και να ταμπουρωθούμε Νικολάκη οι δογματικοί. ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ... ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ.
Λέμε να τους ζητήσουμε σαν ΔΗΜΟΣ,  ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΩΣ με δωρεάν παραχώρηση και μετά βλέπουμε αν μας αρνηθούν επίσημα. (Εμείς έχουμε να προτείνυμε και το επόμενο βήμα αλλά δεν θα το κάνουμε προς το παρόν).
Και να ασκήσουμε ΝΟΜΙΜΑ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ κατά ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΛΕΜΕ. Γιατί δεν θέτε Νικολάκη;
Το πολύ πολύ να μας αρνηθεί ο Τσίπρας ή ο Πιτσιόρλας και να τους καταγγείλουμε. 

Τι θα πάθεις εσύ και η διοίκηση που τα έκανε καλά κατά την γνώμη σου Νικολάκη;
ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ αν ψηφίσετε ότι ΖΗΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΥ για τους δημότες μας Νικολάκη ή προσφέυγουμε κατά της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ απόφασης του Υπηρεσιακού Υπουργού;

Όχι βέβαια γιατί εσείς - όπως και εμείς Νίκο μου - είστε με την πόλη και τα συμφέροντά της, έτσι δεν είναι Νικολάκη;
Δεν είστε με ... τους άλλους! Δεν έχετε δύο κεφάλια. Έτσι δεν είναι;

(5) Όταν είσαι στην αντιπολίτευση πρέπει να κάνεις αντιπολίτευση Νικολάκη. Σοβαρή, υπέυθυνη αντιπολίτευση με προτάσεις και θέσεις επί των θεμάτων.
Και να συμπεριφέρεσαι στην εξουσία - τουλάχιστον όπως σου συμπεριφέρεται αν και ο αντιπολιτευόμενος μπορεί να υπερβάλει  και ένα κλικ παραπάνω αν εκτιμήσω την αντιπολίτευση που ασκούσε ο Συμεών πριν γίνει δήμαρχος.

Αν είσαι στην αντιπολίτευση και κάνεις συμπολίτευση όμως είναι σίγουρο ότι θα πάθεις ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΑ Νίκο μου.
Ειδικά αν έχεις αυτοανακυρηχθεί σε ιδιότυπη συμπολίτευση χωρίς να υπάρχει ΑΠΟΔΟΧΗ της συνεργασίας που προσφέρεις από την άλλη πλευρά. Λεβέντης ένα πράγμα.

(6) Ποιος μίλησε για "μη νομιμα μέσα" Νίκο μου ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΕΣΕΝΑ (7);
 

Που λέτε στους ιθαγενείς ότι ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ για τα συμφέροντα της πόλης από τον δρόμο που επιλέξατε "τότε θα μπεις μπροστά εσύ να διεκδικήσετε δυναμικά". 
Δηλαδή όταν έχει κερδίσει άλλος, ΙΔΙΩΤΗΣ τις δημοπρασίες, τότε θα είστε .... δυναμικοί;

ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΥΛΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΤΕ ΝΙΚΟ ΜΟΥ! 

Δηλώσεις, φασαρία, κακό και μετά ...... Μπακασέτας.

Και εμείς δηλαδή το ίδιο θα κάνουμε τότε, γιατί εμείς οι δογματικοί φωνάζουμε ΠΡΙΝ ΧΥΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ, Νίκο μου.
(κατάλαβες τι εννοώ, έτσι; ΞΕΡΕΙΣ!)

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων συνεχίζει και φέτος τις συναντήσεις της

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων συνεχίζει με αμείωτη επιτυχία τη λειτουργία της.

Τις προηγούμενες χρονιές τη Λέσχη απασχόλησαν έργα μεταπολεμικών συγγραφέων που δεν βρίσκονται πια εν ζωή (Γιώργος Ιωάννου, Κοσμάς Πολίτης, Κώστας Ταχτσής, Δημήτρης Χατζής...), καθώς και βραβευμένα βιβλία σύγχρονων πεζογράφων, μελών της Εταιρείας, οι οποίοι και παρευρίσκονταν στις συναντήσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται οι Ιωάννα Καρυστιάνη, Ζυράννα Ζατέλη, Θανάσης Βαλτινός, Πέτρος Τατσόπουλος, Αλέξης Πανσέληνος, Έλενα Χουζούρη, Κώστας Κατσουλάρης, Γιώργος Συμπάρδης, Γιώργος Σκούρτης κ.ά. Την περσινή χρονιά οργανώθηκαν και θεατρικές βραδιές, την ευθύνη των οποίων είχε και έχει η Δέσποινα Τομαζάνη.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις φετινές συναντήσεις παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 210- 8231890, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@authors.gr. Οι συναντήσεις θα γίνονται ανά δεκαπενθήμερο στα γραφεία της Εταιρείας Συγγραφέων (Κοδριγκτώνος 8, 11257 Αθήνα), αρχίζοντας από Τρίτη 1 Νοεμβρίου και ώρα 6.00 με 8.00 μ.μ. το απόγευμα.

Τη Λέσχη θα συντονίζουν φέτος η Κατερίνα Ζαρόκωστα, η Αργυρώ Μαντόγλου και η Δέσποινα Τομαζάνη. Υπεύθυνος προγραμματισμού παραμένει ο Αλέξης Ζήρας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το www.authors.gr (ενότητα: Λέσχη Ανάγνωσης).

Χορηγοί της Εταιρείας Συγγραφέων είναι ο ΟΣΔΕΛ και τα Ιδρύματα Κώστα & Ελένης Ουράνη και Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ....