Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑ Ο ΣΔΟΕ!

Υφαρπαγή κονδυλίων που προορίζονταν για καθαρισμούς καταυλισμών τσιγγάνων
Μεγάλο σκάνδαλο, ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, διερευνά ο ΣΔΟΕ και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στον Δήμο Χαλανδρίου, με αφορμή κονδύλια για τον καθαρισμό περιοχής που διέμεναν ρομά. Στελέχη του δήμου φέρεται -σύμφωνα με το πόρισμα- να προχώρησαν σε παράτυπες συμφωνίες με εταιρείες μίσθωσης οχημάτων μέσα από τις οποίες χάθηκε ένα μεγάλο μέρος των τριών εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονταν για τη βελτίωση χώρων που διέμεναν αθίγγανοι. Σύμφωνα μάλιστα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σε δεκάδες περιπτώσεις μίσθωσης οχημάτων για έργα στον δήμο, αυτό διαπιστώθηκε εκ των υστέρων.
Οι κάτοχοι των οχημάτων δεν γνώριζαν τίποτε για την ανάθεση και για την υπηρεσία που υποτίθεται ότι προσέφεραν. Ηδη ο ΣΔΟΕ έχει αναλάβει την έρευνα σε τραπεζικούς λογαριασμούς στελεχών του δήμου Χαλανδρίου -ανάμεσα σε αυτούς και ένας αντιδήμαρχος- που φέρεται να πρωτοστάτησαν στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης την οποία αποκαλύπτει «Το Βήμα», συντάχθηκε τον Ιούνιο του 2012 σχετικά με έργο προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων ευρώ -την περίοδο 2006-2008 - για τη μίσθωση αυτοκινήτων, μηχανημάτων, μηχανολογικού εξοπλισμού για τον καθαρισμό και αποκομιδή μπάζων και απορριμμάτων περιοχών διαβίωσης αθίγγανων στον δήμο Χαλανδρίου με την επίκληση του «σοβαρού κινδύνου υγείας» για τους κατοίκους του δήμου. Ενα μέρος του έργου αφορούσε τον καταυλισμό των αθίγγανων στην περιοχή του Νομισματοκοπείου, όπου κατασκευάσθηκε και ο σταθμός του Μετρό.

Ομως σε αυτό το έργο φέρεται να υπήρξαν ύποπτες συμφωνίες στελεχών του δήμου με τους υπεύθυνους εταιρείας που ανέλαβε το έργο... Στο πόρισμα των ελεγκτών σημειώνεται ότι «στη μελέτη του δήμου Χαλανδρίου γίνεται απλή απαρίθμηση των απαιτούμενων μηχανημάτων χωρίς την επιμέτρηση του όγκου των προς αποκομιδή απορριμμάτων σε σχέση με την συνολική επιφάνεια των περιοχών διαβίωσης αθίγγανων μέσα στον δήμο Χαλανδρίου. Ετσι δεν μπορεί να τεκμηριωθεί το υπολογιζόμενο κόστος του έργου».

Επιπλέον εντοπίσθηκε σειρά παρατυπιών στη διαδικασία προφορικής δημοπρασίας και κατακύρωσης του έργου σε τεχνική εταιρεία. Ακόμη προέκυψε ότι για το συγκεκριμένο έργο υποβλήθηκε πίνακας εργασιών για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι ανακριβής ως προς την απασχόληση 18 περιπτώσεων οχημάτων. Ακόμη φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν οκτώ οχήματα τα οποία δεν είναι καταχωρισμένα στα σχετικά μηχανογραφικά αρχεία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ακόμη σημειώνεται ότι ποσοστό 66,6% των κατόχων των συγκεκριμένων οχημάτων, με επιστολές τους στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, δήλωσαν ότι «ουδέποτε το όχημα που είχαν στην κατοχή τους κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα απασχολήθηκε στις συγκεκριμένες εργασίες».
Επί πλέον τρεις κάτοχοι βεβαίωσαν ότι τα οχήματα απασχολήθηκαν μόνο κάποιες μέρες κι όχι όλο το προαναφερόμενο διάστημα των 75 ημερών που φέρεται να διήρκεσαν τα έργα. Μάλιστα υπολογίζεται ότι μόνο στον «κύκλο των χαμένων φορτηγών» χάθηκαν 333.750 ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Τέλος στο πόρισμα των ελεγκτών σημειώνεται ότι «η παραλαβή του έργου έγινε από διμελή επιτροπή που συγκροτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου, κατά παράβαση των προβλεπόμενων διατάξεων».

http://www.tovima.gr
Αναδημοσίευση από : OmertaNews


Η πραγματικότητα της Monsanto by βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα"


Monsanto, ένα όνομα, μια πραγματικότητα που πολλοί από εμάς αγνοούμε. Δεν μπορώ να κρύψω την έκπληξη, αλλά παράλληλα και την απογοήτευση μου γι’ αυτό. Κάνοντας ένα μικρό γκάλοπ στους ανθρώπους της καθημερινότητας μου διαπίστωσα ότι η πληροφόρηση τους σχετικά με την εν λόγω «κυρία» ήταν όσο δεν πάει φειδωλή (έως ανύπαρκτη). Αυτό ήταν και το βασικό μου κίνητρο για να «ξεσηκώσω» το ιντερνέτ στην προσπάθεια μου να δώσω μια γεύση για το τι εστί Monsanto, και πώς αυτή επηρεάζει τις ζωές μας. Καλοί μου άνθρωποι(!) ψήστε ένα καφεδάκι, χαλαρώστε, παλουκωθείτε στην αναπαυτική και «φιλήσυχη» καρέκλα σας… Αρχίζει το ματς…

Πράξη 1η: Τι είναι η Monsanto;

Η ίδια ισχυρίζεται στην ιστοσελίδα της ότι είναι μια πολυεθνική αγροτική εταιρεία, η οποία βοηθά τους αγρότες να παράγουν πιο υγιεινά τρόφιμα μειώνοντας την επίδραση της γεωργίας στο περιβάλλον. Η μόνη αλήθεια στην παραπάνω πρόταση είναι οι λέξεις πολυεθνική, αγροτική. Σ’ αυτές θα συμπλήρωνα: πρώην χημική, νυν βιοτεχνολογική. Για να αντιληφθούμε ότι η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από την παραπάνω δήλωση θα ξετυλίξουμε το χρονολογικό νήμα της εταιρείας, καθώς είναι μια λύση εύκολη για μένα, διασκεδαστική για εσάς.

Πράξη 2η: Τα πρώτα χρόνια.

Η Monsanto ιδρύθηκε το 1901 (τα έχει εκατοστίσει ήδη!) στο St. Louis του Missouri των ΗΠΑ από τον John Francis Queeny, βετεράνο φαρμακευτικής. Από τότε έχει αλλάξει άρδην η συμπεριφορά, η ισχύς και η εξάπλωση της εταιρείας. Πάμε, λοιπόν, να παρουσιάσουμε πολλά από τα προϊόντα με τα οποία «καταπιάστηκε» η Monsanto σε όλη τη διαδρομή της.

Πρώτο της προϊόν υπήρξε η σακχαρίνη, η οποία είναι ένα τεχνητό γλυκαντικό. Χρησιμοποιείται για να αυξήσει την αίσθηση του γλυκού σε ποτά, ζαχαρωτά, κουλουράκια, οδοντόπαστες, φάρμακα κ.α. Το προϊόν είχε επιτυχία και έτσι η Monsanto πούλησε τη σακχαρίνη στην Coca Cola. Δεν είναι, όμως, τόσο αθώα όσο φαίνεται. Η κατάποση γάλακτος αναμειγμένου με σακχαρίνη από βρέφη έχει συσχετιστεί με ευερεθιστότητα, υπερτονία, αϋπνίες, οπισθότονο και στραβισμό, που υποχωρεί 36 ώρες μετά την κατάποση. Δύο ανέκδοτες αναφορές από τυχαία υπερβολική δόση σε ενήλικα και παιδί καταδεικνύουν αντιδράσεις γενικευμένου οιδήματος, ολιγοουρίας και αλβουμινουρίας. Και πολύ εύλογα θα έρθει και θα μας κουνήσει το δάχτυλο ένας εκπρόσωπος της Monsanto λέγοντας: «Πώς περιμένεις να ξέρουμε εμείς πριν από έναν αιώνα περίπου ότι θα έχει τέτοια αποτελέσματα η σακχαρίνη;» Θα το διαπιστώσετε στη συνέχεια κατά πόσο ευσταθεί μια τέτοια ερώτηση.

Το 1919 η Monsanto εξαπλώνεται στην Ευρώπη παράγοντας ασπιρίνη, βανιλλίνη, συνθετικό καουτσούκ και σαλικυλικό οξύ. Στη δεκαετία του 1920 η εταιρεία επεκτάθηκε σε βασικά βιομηχανικά χημικά προϊόντα.

Τη δεκαετία του 1940 η Monsanto γίνεται κορυφαίος παραγωγός πλαστικών με τις συνθετικές ίνες και το πολυστυρένιο (PS) . Από τότε παραμένει μία από τις 10 μεγαλύτερες χημικές βιομηχανίες ανά τον κόσμο.

Πράξη 3η: Τα θανάσιμα αμαρτήματα.

Η «χρυσή» περίοδος της Monsanto (1940 – σήμερα) είναι στιγματισμένη από αποτρόπαια εγκλήματα κατά της ανθρώπινης υγείας, του περιβάλλοντος και όχι μόνο.

Agent Orange (πορτοκαλί παράγοντας)

Ένα από τα ιδιαιτέρως διάσημα προϊόντα της Monsanto σε συνεργασία με το αμερικανικό κράτος. Είναι εντομοκτόνο και αποφυλλοτικό, που χρησιμοποιήθηκε κατά τον πόλεμο στο Βιετνάμ.

Η όλη ιστορία, όμως, αρχίζει το 1944 στο Νίτρο της Δυτικής Βιρτζίνια, όπου μια έκρηξη σε εργοστάσιο της εταιρείας προκάλεσε απρόσμενες παρενέργειες. 228 εργάτες ανέπτυξαν μια εξαιρετικά παραμορφωτική ασθένεια, την χλωρακμή. Η χλωρακμή προκαλείται από τη διοξίνη που είναι παραπροϊόν του 2,4,5 – Τ, ζιζανιοκτόνο που χρησιμοποιήθηκε ως κύριο συστατικό στην παρασκευή του Agent Orange. Δηλαδή οι κύριοι της Monsanto είχαν έρθει ήδη αντιμέτωποι με τις συνέπειες του προϊόντος. Αυτό, όμως, ούτε καν τους πτόησε να το ξαναχρησιμοποιήσουν. Κτηνώδες! Στο Βιετνάμ ψεκάστηκαν 40 εκατομμύρια λίτρα Agent Orange, τα οποία περιείχαν 400 κιλά καθαρή διοξίνη. Τρία εκατομμύρια άνθρωποι μολύνθηκαν (συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών). Σαράντα χρόνια μετά τον πόλεμο ο καρκίνος στην περιοχή θερίζει, ενώ τα παιδιά που γεννήθηκαν με γενετικές δυσλειτουργίες ανέρχονται στα πεντακόσιες χιλιάδες. Αριθμός θανάτων και ακρωτηριασμών από τον Agent Orange: τετρακόσιες χιλιάδες. Και εσύ φίλε αναγνώστη μπορεί να το βλέπεις απλά σαν ένα μεγάλο αριθμό – γιατί κάπως έτσι έχει επιδράσει η αναισθητοποίηση που έχουν προκαλέσει τα ΜΜΕ με τους «μεγάλους» αριθμούς – όμως μια γεύση από την πραγματικότητα θα ήταν αρκετή για να σε στιγματίσει εφόρου ζωής.

Τέλος πάντων, για να μην μακρηγορούμε, το 1978 Αμερικανοί στρατιώτες βετεράνοι του Βιετνάμ κατέθεσαν μήνυση εναντίον των κατασκευαστών του Agent Orange. Η Monsanto χρηματοδοτεί τότε μελέτες για τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της διοξίνης, χειραγωγεί τα δεδομένα προς το συμφέρον της και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η διοξίνη δεν είναι καρκινογόνος για τους ανθρώπους. I beg your pardon???!!! Και όμως είναι αλήθεια. Η Monsanto συμπεριέλαβε άτομα που είχαν εκτεθεί σε διοξίνη και στους εκτιθέμενους και στους μη εκτιθέμενους. Και εξέρχεται καμαρωτά καμαρωτά η ετυμηγορία ότι ο αριθμός των καρκίνων και στις δύο κατηγορίες είναι ο ίδιος, άρα δε φταίει η διοξίνη! Τρώτε λάσπη αγαπητοί μου συμπολίτες, και με όρεξη παρακαλώ, η Monsanto φροντίζει για τη σωστή ενημέρωση σας. Ρίχτε μια ματιά εδω…

DDT (διχλωροδιφαινυλοτριχλωροαιθάνιο – δεν το έβαλα για γλωσσοδέτη)

Ένα από τα πιο γνωστά συνθετικά εντομοκτόνα, με μακρά, μοναδική και αμφιλεγόμενη ιστορία. Χρησιμοποιήθηκε για την καταπολέμηση της ελονοσίας με πολύ μεγάλη επιτυχία και αυτή είναι η θετική πλευρά του ζητήματος – είναι όμως σημαντική. Το DDT έχει εξαιρετικές ιδιότητες για την καταπολέμηση των εντόμων, αλλά ως πολυχλωριωμένη ένωση είναι μη βιοδιασπώμενη και η τοξικότητά της αυξάνει με τις υψηλές συγκεντρώσεις που συγκεντρώνονται στους λιπώδεις ιστούς. Η χρήση του DDT ως χρήσιμου εντομοκτόνου στη γεωργία των ανεπτυγμένων χωρών και ιδιαίτερα των ΗΠΑ, αυξήθηκε αλόγιστα, ενώ οι επιπτώσεις στη ρύπανση του περιβάλλοντος εμφανίσθηκαν μόνο κατά τις επόμενες δεκαετίες. Τα πρώτα συμπτώματα των επιδράσεων του DDT εμφανίσθηκαν στις δεκαετίες του 1950-60, όπως νεκρά ψάρια σε ποτάμια ή λίμνες μετά από ραντίσματα, μείωση των χρήσιμων εντόμων και αναπόφευκτα των πουλιών (που τρέφονται με αυτά) στις γεωργικές περιοχές. Ορνιθολόγοι διαπίστωσαν μείωση αρπακτικών πουλιών (γεράκια, αετοί) σε διάφορες αγροτικές περιοχές. Νεώτερες έρευνες έδειξαν ότι το DDT και οι μεταβολίτες του (όπως το DDE) επιδρούσαν στο αναπαραγωγικό σύστημα, στο μεταβολισμό του ασβεστίου και στην εναπόθεσή του στο κέλυφος του αυγού των πουλιών, γεγονός που προκαλούσε την εκλέπτυνση του κελύφους των αυγών και οδήγησε στη δραματική μείωση του πληθυσμού τους.

Για να είμαστε ειλικρινείς, όμως, οι επιδράσεις του DDT στην υγεία μας είναι σχετικά ασήμαντες σε σχέση με άλλες. Ναι έχει συνδεθεί με την πρόκληση διαβήτη και καρκίνου, ναι είναι σε κάποιο βαθμό τοξικό και σχετίζεται με ορμονικές διαταραχές, αλλά η επιρροή του στον ανθρώπινο οργανισμό είναι μικρής σημασίας (αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα μελέτες). Ωστόσο δε συμβαίνει το ίδιο και με το περιβάλλον και την υπόλοιπη πανίδα, όπως άλλωστε αναφέρεται και πιο πάνω. Το DDT είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά εγκλήματα καθώς επειδή ακριβώς δεν είναι βιοδιασπώμενο έχει εξαπλωθεί σε όλη την υφήλιο. Από τις κάμπιες τις Αφρικής έως τα αυγά των πιγκουίνων και το γάλα των πολικών αρκούδων της Αρκτικής. Προσθέστε, λοιπόν, ότι το DDT εκτός από ισχυρά τοξικό είναι και παγκόσμιο. Αναζητείστε το στον κυβερνοχώρο, υπάρχει άφθονο υλικό για (πάρα)πληροφόρηση! Ποιος όμως παρήγαγε τεράστια ποσότητα του DDTκαι το προώθησε μέχρι εσχάτων; Η Monsanto! Bingo! Καθόλου απογοητευτικό βιογραφικό θα έλεγα για τη λαίδη των χημικο –βιοτεχνολογικών βιομηχανιών.

PCBs

Θα κλείσω το πρώτο μέρος του άρθρου, που περιλαμβάνει τη δράση της Monsanto ως κατά κόρον χημική εταιρεία με το PCB. Ιδιαίτερα γνωστό προϊόν στις ΗΠΑ, όπου έχει χρησιμοποιηθεί ως διηλεκτρικό και ψυκτικό υγρό. . Η Monsanto τα παρήγαγε από το 1935-1972. Πού είναι το κακό με το PCB; Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα αρχεία της ίδιας της εταιρείας για να πάρουμε μια γεύση (για πληροφορίες σχετικά με την προέλευση και την εγκυρότητα των αρχείων στείλτε μου e-mail)

1937. Έκθεση σε PCB προκαλεί τοξικά αποτελέσματα σε όλο τον οργανισμό, δερματικα εξανθήματα τύπου ακμής.

1961. Δύο εργάτες αναπτύσσουν συμπτώματα ηπατίτιδας μετά από σπάσιμο σωλήνα με PCB.

1966. Επιστήμονες έριξαν ψάρια στο νερό του καναλιού Σνόου Κρικ (Άνιστον, Αλαμπάμα) όπου ρίχνονταν PCBs. Όλα τα ψάρια πέθαναν σε 3,5 λεπτά.

Η Monsanto έχει πάρει άδεια να θάβει το PCB και τα απόβλητα του στο Άνιστον και να τα αποχύνει επίσης στο Σνόου Κρικ. Η εταιρεία ΗΞΕΡΕ για την τοξικότητα του προϊόντος, ειδοποίησε την πολιτεία, η πολιτεία δεν το είπε στους κατοίκους, η Monsanto συνέχισε να παράγει PCB. What the hell is going on here (αμερικανιστί…)??? Για να το χωνέψουμε λίγο… Η Monsanto από την «εμπειρία» της έχει δει ότι το PCB είναι τοξικό. Και τι κάνει; Πάει και το λέει στην πολιτεία. Της υποδεικνύει δηλαδή είτε να επιτεθεί στην ίδια την εταιρεία( χαζό εκ μέρους μου και μόνο που το αναφέρω) είτε να προτρέψει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή! Η πολιτεία δεν κάνει τίποτα από τα δύο. Η Monsanto προειδοποίησε και κοιμάται «ήσυχη» το βράδυ, σκορπίζοντας κυριολεκτικά θάνατο στην περιοχή. Στα αρχεία της η Monsanto αναφέρει χαρακτηριστικά « Δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε ένα δολάριο» και είναι απόλυτα ξεκάθαρη – λόγια που γίνονται πράξεις. Θαυμάστε τώρα το μεγαλείο της: Στο Άνιστον οι κάτοικοι έχουν συγκέντρωση PCB στον οργανισμό τους 3.000-4.000 ppb με το επιτρεπτό όριο να είναι στα 2 ppb. Το PCB προκαλεί καρκίνο, γεννήσεις παιδιών με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, μείωση λειτουργίας θυρεοειδούς, διαταραχή των σεξουαλικών ορμονών. Και το κερασάκι στην τούρτα: ΔΕΝ είναι ικανοποιητικά βιοδιασπώμενο! Όλο ο πλανήτης φουλ στο PCB (σε πολύ χαμηλότερες συγκεντρώσεις που αυξάνονται)!

http://9diastash.blogspot.grΑΠΑΙΧΤΟΣ Ιωάννου! Θυμίζει λίγο..."δε βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα".


του Γιάννη Ιωάννου, από το "Έθνος", 6/7/2012


ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ!

ΟΧΙ είπε το ελεγκτικό συνέδριο σε εκπόνηση νέας μελέτης ένταξης του Πεύκο Πολίτη στο Σχέδιο Πόλης μην εγκρίνοντας την δαπάνη του 1.000.000 ευρώ (!)

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!

ΣΩΣΤΗ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΕ!

Διότι ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ δεν μπορεί να υπερασπιστεί το δικαίωμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ (ακόμα και στον Βάσιο) ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ τα χρήματα των δήμων, αφού αυτούς εξουσιοδοτεί ο λαός (είπαμε φταίτε και εσείς με αυτούς που βγάζετε αναγνώστες μας, αλλά θα υπερασπιζόμαστε πάντα το δικαίωμά σας να ψηφίζετε ηλίθιους, πολιτικάντηδες, λαοπλάνους, υπαλλήλους συμφερόντων, ό,τι γουστάρετε!)

Είναι όμως ΣΩΣΤΗ η απόφαση διότι αυτό το εκατομμύριο ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΑΜΕΝΟ! (ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟ, αλλά σίγουρα για την υπόθεση της ένταξης της περιοχής στο σχέδιο).
Και θα πλήρωνε απλώς το "προπέτασμα καπνού" κάποιων που έτσι θα αποπροσανατόλιζαν - ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ - τους κατοίκους του Πεύκο Πολίτη και θα αγόραζαν ΧΡΟΝΟ.

ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΟ ΧΡΟΝΟ - ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑΝ. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!

Βλέπετε - μέσα από την κρίση έχουν έρθει στην επιφάνεια όλες οι ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΕΣ, χρόνια τώρα παπαριές και ανακολουθίες του δήμου (και όχι μόνο) που οδηγούν την περιοχή ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ της υπανάπτηξης ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ.

Και να μας συγχωρούν οι κάτοικοι που δεν τους τα λέμε ευχάριστα - εμείς ποτέ δεν παίξαμε το παιχνίδι "ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ" και το άλλο "ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ" διότι ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ.
Και καταθεταμε ΑΠΟΨΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.
ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ!
ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ;;;

Μα τα λέμε από το 2002!

Όταν ΑΠΟΡΡΙΨΑΜΕ - σαν πόλη - την ένταξη γιατί ήταν μεγάλο το πλάτος απαλλοτρίωσης για τον δρόμο. (Εμείς ήμασταν τότε οι εγκάθετοι που ψήφιζαν κόντρα στα συμφέροντα των πολιτών γιατί έτσι μας έλεγε ο ... Λαλιώτης και βέβαια ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ (πρωτότυπο, ε;).

(ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ  ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗΚΕ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΜΗΝ ΧΕΣΩ! ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ - μέσα στο πανηγύρι της Ολυμπιάδας - και που το πήραν άλλες περιοχές - και το πληρώνουν σήμερα οι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, μπατιρόγατοι κλπ).
Τότε που ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ  ΥΠΗΡΧΑΝ και που οι κάτοικοι θα τα έπαιρναν κασάτα αν ήταν στα ρυμοτομούμενα ενώ οι υπόλοιποι θα ήταν ήδη στο σχέδιο.

Τότε που κάποιοι ΕΣΩΣΑΝ την περιοχή για να μπει στο σχέδιο χωρίς τον δρόμο.

ΤΩΡΑ ΑΣ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!
ΕΜΕΙΣ ΣΩΠΗΣΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ελπίζοντας ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ότι θα δικαιωθούν οι άλλοι και όχι εμείς.

Θα την έβαζαν λοιπόν την περιοχή αλλά κολλάνε όμως σε ένα θεματάκι, μια μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;;;

Μα το ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ! Πόσο μάλλον για να πληρωθούν ρυμοτομούμενα.

Πού;;;

Μα στο κεντρικό κράτος που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ - που παλιά (και στο ρυθμιστικό της Αθήνας) λέγανε Ελ. Πεντέλης - αλλά μετά το ξεμάτιασμα, τα βουντού και τα μαγικά που κάναμε στον Δήμο τον .... εξαφανίσαμε (ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ) και πήγαμε να τον κάνουμε δρόμο "τοπικής σημασίας" και να τον απαλλοτριώσουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. (LARGAΔΟΥΡΑ! ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ! ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ!).

Όμως ούτε ο Δήμος έχει σάλιο για να προχωρήσει σε απαλλοτριώσεις και η φαεινή ιδέα κάποιων ότι ο δρόμος θα βγει από τις εισφορές των κατοίκων με την ένταξη ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.
ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ.
"ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ" που λέει και ο διαφημιστής.

Διότι ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΗΣ από την ένταξη της περιοχής να πάει στον δρόμο (κάτι που είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΑΣΤΕΙΟ, ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ) και πάλι δεν φτάνει.

Αλλά και να έφτανε κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα έπρεπε να ήθελε να μπει η περιοχή στο σχέδιο χωρίς πλατεία, σχολείο, κοινωνικές υποδομές ευρωπαϊκού κράτους (μην γελάτε σας παρακαλώ, έχω πάρει το σοβαρό μου).

ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ - ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ - ΕΞΕΛΙΞΗ τον δήμο και προφορικά - ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ -  και με ανάρτηση http://stinplatia.blogspot.gr/2012/03/blog-post_6532.html ΟΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ (όπως πάντα οι μειοψηφίες) και όχι ΕΠΙΜΥΘΕΙΣ (όπως οι πολλοί).

Αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω ....
ΤΩΡΑ;;;
ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ: ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ!

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;;;

ΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ! Διαβάστε την ανάρτηση. http://stinplatia.blogspot.gr/2012/03/blog-post_6532.html

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!
(Πώπώωωωω! ΝΑΤΟΣ Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ! Και δεν τους γουστάρω καθόλου).

Sorry Guys, αλλά είχαμε δίκιο από παλιά.

Λυπούμαστε γι' αυτό γιατί θα θέλαμε να είχαμε άδικο και να είχε οδηγήσει κάπου η στρατηγική σας, διότι εμείς είμαστε ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ και όχι με την πάρτη μας και την δικαίωσή της.

ΟΜΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ!
ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!

Sorry και πάλι αλλά αυτή είναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Αλήθεια που ενοχλεί το τοπικό κατεστημένο αλλά ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Και κανονικά (political correct για εμάς στα ελληνικά) θα έπρεπε τώρα να κουνάμε δάκτυλα και να χρεώνουμε ευθύνες στους "πολιτικούς αντιπάλους"

ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΙΑΖΕΙ ΕΜΑΣ ΑΥΤΟ! ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. (κάτι τέτοιες μαλακίες λέμε και θα είμαστε πάντα μειοψηφία).

Απόφαση – σταθμός του ΟΗΕ για την ελευθερία έκφρασης στο ΔιαδίκτυοΤο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανακοίνωσε για πρώτη φορά -σήμερα Πέμπτη- ότι όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται ελευθερία έκφρασης στο Διαδίκτυο και ζήτησε από όλες τις κυβερνήσεις να την προστατέψουν.
Σε ομιλίες τους, εκπρόσωποι της Κίνας και της Κούβας εξέφρασαν δισταγμό, αλλά τελικά συμμετείχαν στην ομόφωνη απόφαση του 47μελούς συμβουλίου να ακολουθήσουν τη λύση που πρότεινε η Σουηδία και υποστήριξαν χώρες, όπως οι ΗΠΑ.

protothema.gr


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *