Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Ο κύβος ερρίφθη: Μπλόκα παντού ετοιμάζουν οι αγρότες


Κλιμακώνουν τον αγώνα τους σε όλη τη χώρα οι αγρότες, από τη Δευτέρα, έπειτα από συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου στον Πλαταμώνα Πιερίας.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιλιόπουλος, στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των αγροτών απ΄ όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.


«Υπάρχει μεγάλος αναβρασμός. Η προσέλευση στη σημερινή μας συνάντηση, όπου αποφασίστηκε ότι αύριο βγαίνουν όλα τα τρακτέρ έξω, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Θα γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση», αναφέρει ο κ. Λιλιόπουλος.


Η μεγάλη κινητοποίηση συναρτάται από τις συναντήσεις που θα έχουν από αύριο, όπως είπε ο κ. Λιλιόπουλος. Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, ενώ θα γίνουν συναντήσεις στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.


«Το αν θα φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους, θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς. Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, κλείνουμε τους δρόμους επ΄ αόριστον. Θα είμαστε παντού, στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα. Είναι θέμα της κυβέρνησης κατά πόσο θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Εάν οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες δεν θα περάσει κουνούπι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιλιόπουλος.


Τα κύρια αιτήματα των αγροτών, που όπως αναφέρει ο κ. Λιλιόπουλος είναι πολύ σοβαρά, αφορούν το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και το φορολογικό, «που είναι ίσως και η μεγαλύτερη παγίδα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

http://www.theinsider.gr

Οι ανώνυμες αλήθειες και τα χυδαία επώνυμα ψέματα...

... ανήθικη η ποινικά κολάσιμη πράξη δεν είναι οι ..ανώνυμες.. αλήθειες μας αλλά τα χυδαία επώνυμα ψέματα σας...
Το μόνο που σας νοιάζει είναι μην σας λερώσουμε την ήδη στραπατσαρισμένη εικόνα σας. Όταν όμως εσείς απολαμβάνετε τα πανάκριβα δείπνα σας, πολύ από εμάς τρέχουν στα συσσίτια και πωλούν ότι πολύτιμο έχουν για να πάρουν γάλα στα παιδιά τους (όπως μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού με κύρια δική σας ευθύνη) .Παρακαλούμε τον Κύριο Δ. Καρύδη υπεύθυνο επικοινωνίας ΠΑΣΟΚ να μας απαντήσει πώς αισθάνεται που μπαίνει σε ένα χώρο όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί ένα χρόνο, ενώ εκείνος μάλλον πληρώνετε κανονικά? Τον ακούσαμε σε πρωινή εκπομπή να λέει <<και σε άλλα κόμματα υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν κρατούν τέτοια σκληρή στάση οι εργαζόμενοι τους>>. Αλήθεια ας μας πουν οι εργαζόμενοι από τα αλλά κόμματα πόσο καιρό είναι απλήρωτοι? 2 μήνες? 4 μήνες?.... Είναι και αυτοί έναν ολόκληρο χρόνο?
Λυπούμαστε ειλικρινά για όλα όσα συμβαίνουν, αλλά κυρίως για την στάση ορισμένων <<χορτάτων>> προς τους απλήρωτους επί ένα χρόνο εργαζόμενους.
Καλούμε ΑΜΕΣΑ την ηγεσία του κόμματος να ξεκινήσει τις πληρωμές των δεδουλευμένων.
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!
ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!!!!


Το blog των απλήρωτων εργαζόμενων του ΠΑΣΟΚ

Έκαναν τον Παπανδρέου κωμωδία στο Παρίσι


http://taxalia.blogspot.com/2013/01/blog-post_9496.html#more, 25/1/2013

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ! Από τις 100 χιλιάδες δήθεν “μαϊμού” συντάξεις, απασχολούν μόνο οι 5,000!!!

 olympiada


Δεν τα φάγαμε μαζί βρε καθάρματα. 

Θυμάστε τα πρωτοσέλιδα του διεφθαρμένου συστήματος Σημιτη που μιλούσαν για 100,000 μαϊμού συντάξεις; Θέλοντας ντε και καλά να μας πείσουν ότι τα δισεκατομμύρια που χάθηκαν ήταν αποτέλεσμα των ρεμπεσκέδων που με πράσινα βύσματα έκοβαν μια αναπηρική των 400 Ευρώ τον μήνα; 

Θέλοντας να ξεχάσουμε τα δις που έχασαν τα ασφαλιστικά ταμεία στο χρηματιστήριο του Σημίτη, στο μνημόνιο του Παπακωνσταντίνου, στο PSI του Παπαδήμου; 

Ναι, το νούμερο θα ήταν σεβαστό εάν ίσχυε. Θα ήταν μισό δις τον χρόνο, δηλαδή για να φτάσουμε το χρέος θα χρειαζόταν να ανατρέξουμε στο 1400, πριν την άλωση της Πόλης. Έλα όμως που το ΙΚΑ έγινε το 1937 και τότε οι καταχραστές του δημοσίου πήγαιναν όχι στην επόμενη κυβέρνηση ως υπουργοί, αλλά στην αγχόνη. Άσε που 500άρικο το μήνα δεν συμφέρει να το βγάλεις στην Ελβετία, το τρως εδώ σε τυρόπιτες. 

Ε, λοιπόν, ούτε αυτό δεν ισχύει. Σήμερα το ΠΑΡΟΝ αποκαλύπτει ότι από τις 100 χιλ. μαϊμού συντάξεις, ελεγχονται μόνον οι 5,000 αφού οι άλλες ήταν κανονικές! Για τέτοια καθάρματα μιλάμε. Τέτοιους Γκαιμπελίσκους. Όλες οι συντάξεις μαζί, ένα θαλασσοδάνειο σε συνεργάτη του Παπανδρέου!

ΜΟΥΣΕΙΟ … ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!Επειδή ως γνωστόν η κρίση γεννά ευκαιρίες – μάλλιασε η γλώσσα του Τσίμα, της Τρέμη και της Στάη να το λένε- ήρθε καιρός ν αδράξουμε την ευκαιρία για καινοτόμες δράσεις και «εναλλακτικές» επενδύσεις (εκτός απ τις καλλιέργειες σαλιγκαριών, αλόης και ιπποφαούς). Μια εξαιρετική ιδέα τέτοιας «εναλλακτικής» επένδυσης, την οποία θα πρότεινα σε κάποιους χορηγούς, όπου με την ευγενική στήριξη τους θα υλοποιηθεί άμεσα και θ αποφέρει τεράστια οφέλη για τη χώρα.
Γιατί δηλαδή πόλεις, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ να έχουν δεκάδες μουσεία για σημαντικά ή ασήμαντα εκθέματα και εμείς να μην εκθέτουμε «συλλεκτικά» κομμάτια της πάλαι ποτέ πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσής μας;
Ευθέως και χωρίς περιστροφές, προτείνω στην Όλγα – τώρα που το κόμμα πήρε τα πάνω του- την άμεση ανέγερση του μεγαλύτερου στον κόσμο «Μουσείου Εργασίας»!!!
Αναμφίβολα θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης γηγενών και αλλοδαπών επισκεπτών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν αντίγραφα των τελευταίων εν Ελλάδι εργαζομένων. Θα είναι ένα μοντέρνο Μουσείο, πιο σύγχρονο κι απ αυτό της Ακρόπολης, αφού θα φυλάσσονται πολύτιμα μνημεία εργασίας και η έκθεση τους μπορεί να περιλαμβάνει θεματικές πτέρυγες μέσα στο ίδιο το μουσείο. Για παράδειγμα, θα υπάρχει η πτέρυγα των πρώην εργαζομένων στο Δημόσιο και η αντίστοιχη αυτών στον Ιδιωτικό τομέα. Στο χώρο που θα βρίσκονται οι μούμιες των δημοσίων υπαλλήλων, θα υπάρχει ξεχωριστά άλλη πτέρυγα για τους πρώην καθηγητές, εφοριακούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς κλπ. Στον τομέα των καθηγητών θα εκτίθενται απολιθώματα μόνιμων, αναπληρωτών, ωρομισθίων κλπ, ώστε να υπάρχει πλήρης καταγραφή των «ειδών», που εργάστηκαν κάποτε στην Ελλάδα.
Μετά θα πηγαίνουν οι επισκέπτες στην πτέρυγα των πρώην ιδιωτικών υπαλλήλων, όπου κι εκεί θα υπάρχει άλλη ποικιλία. Φαρμακοποιοί, δικηγόροι, πωλητές, τραπεζοϋπαλλήλων κλπ. Η ξενάγηση θα γίνεται από διαπιστευμένους υπαλλήλους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ. Θα αναλύουν στους πολυπληθείς επισκέπτες πως, μέσα σε τρία χρόνια δημιουργήθηκαν αυτά τα απολιθώματα των εργαζομένων, ενώ για τα αντίστοιχα των δεινοσαύρων, χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια.
Όπως όλα τα σύγχρονα μουσεία, θα είναι εναρμονισμένο με τον περιβάλλοντα χώρο, ακολουθώντας το πρότυπο του μουσείου της Ακρόπολης. Όπως αυτό είναι χτισμένο, απέναντι απ τον Ιερό Βράχο, ώστε ν αποτελεί φυσική συνέχεια του, έτσι ακριβώς και τούτο, θα ανεγερθεί στην πλατεία Συντάγματος – Θεός σχωρέστο το Σύνταγμα-, ακριβώς απέναντι απ το Κοι(υ)νοβούλιο, για να είναι στο φυσικό του περιβάλλον και να υπενθυμίζει ποιος ήταν ο ηθικός και φυσικός αυτουργός της δημιουργίας του Μουσείου Εργασίας. Στον τελευταίο όροφο του Μουσείου θα λειτουργεί καφετέρια, με ανοιχτό ορίζοντα, που να έχει άπλετη θέα προς τη Βουλή και να μπορεί ο Έλληνας επισκέπτης, μετά την περιήγησή του στο Μουσείο, να ρίχνει ελεύθερα ένθερμους και εστιασμένους πενταδάκτυλους χαιρετισμούς στον ανοιχτό ορίζοντα. Εκτός από καφέ και σνακ θα πωλούνται και πρόβεια γιαούρτια,-για βρώση ή ρίψη- προσφορά των τελευταίων κτηνοτρόφων στη χώρα.
Αν νομίζετε ότι το έργο θα στερηθεί χρηματοδότησης, κάνετε λάθος. Μπορεί να ενταχθεί άμεσα στο ΕΣΠΑ, ενώ θα συγχρηματοδοτηθεί απ ευθείας από όλους τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης. Την κορδέλα θα κόψει-ποιος άλλος; Ο Σαμαράς, που έχει και πείρα απ το μουσείο της Ακρόπολης, ενώ τον «πανηγυρικό» θα εκφωνήσει –ποιος άλλος; Ο Βενιζέλος, καθότι είναι για τα «πανηγύρια». Αρκεί να βιαστεί, γιατί δεν ξέρει κανείς τους προσεχείς συγκάτοικους του Άκη.
Στα εγκαίνια του πρώτου Μουσείου Εργασίας, δικαιωματικά θα κληθούν οι βασικοί χορηγοί, Μέρκελ, Τόμσεν, Βαν Ρομπάι-τι φάτσα Θεέ μου..-και Μπαρόζο καθώς ήταν δική τους η ιδέα. Στην κεντρική είσοδο και ακριβώς απέναντι απ το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, θα σμιλευθεί το μνημείο του Αγνώστου Εργαζομένου σε ένδειξη τιμής, για όσους χάθηκαν μετά το 2010.
Τέλος, τα έσοδα απ τα εισιτήρια του Μουσείου θα διατεθούν, για να δοθούν οι υπερωρίες στον … Ταμήλο !!!

ΥΓ. Άσχετο, αλλά να υποθέσω ότι μετά την εισβολή των χουντικών στο Πολυτεχνείο, στις δημοσκοπήσεις που ακολούθησαν οι χουνταίοι είχαν ανεβάσει τα ποσοστά τους; Ήμουν μικρός και δε θυμάμαι…

του Μιχάλη Τζανάκη, http://www.olympia.gr/, 27/1/2013

ΒΡΕ! ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ!


ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ...

ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ H ΡΟΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΚΙΑ!

ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Ο 1ος ΤΟΥ 13! ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις