Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, ή όπως λέμε “πίσω έχει η αχλάδα την ουρά”


\

Αρθρο της Ελένης Αυλωνίτου στο περιοδικό "G-magazine",


Κλείστε τα μάτια, βάλτε γλυκιά μουσική υπόκρουση και σιγοψυθιρίστε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση. Δεν ακούγεται όμορφο; Δεν σας πιάνει ένα ζεστό συναίσθημα, που ανεβαίνοντας από τα βάθη της ψυχής, σας φουσκώνει το στέρνο και μετά ξεχειλίζει με δυο ζωηρούς πίδακες από τα αυτιά; Μα λες, αυτό χρειαζόμαστε στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Επιχειρηματικότητα ναι, αλλά όχι οποιαδήποτε επιχειρηματικότητα. Θέλουμε επιχειρηματικότητα κοινωνική και συνεταιριστική, προσαρμοσμένη στον άνθρωπο και στις ανάγκες της κοινωνίας. Μπράβο! Μόλις κερδίσατε μισό μέτρο φύκια γιά να στολίσετε τις ψευδαισθήσεις σας.

Τι είναι όμως στη πραγματικότητα οι περίφημες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, ή ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ με την ορολογία της επίσημης κρατικής γραφειοκρατίας; Ένα απλό παράδειγμα θα μας διαφωτίσει. Η Αγγελική, η Κούλα και η Σούλα δούλευαν σε παιδικό σταθμό του δήμου με σύμβαση, αλλά με την κατάργηση των συμβασιούχων παίρνουν πόδι. Ποοός όμως θα κρατάει τα παιδάκια τώρα και το κυριότερο, αν δεν βρεθεί κάποιος να κρατάει τα παιδάκια, ποιος κρατάει τους γονείς που θα περιλάβουν τον δήμαρχο με τομάτες, γιαούρτια και άλλα βαρέα όπλα (με την τρέχουσα τηλεοπτική ορολογία); Για να μην αντιμετωπιστεί το δεύτερο ερώτημα εφευρέθηκαν οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Η συνταγή είναι απλή, παίρνεις την Αγγελική, την Κούλα και την Σούλα και από συμβασιούχες που ήσαν τις βαφτίζεις επιχειρηματίες. Οι τρεις τους, μαζί με άλλους ταλαίπωρους, συγκροτούν μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση με αντικείμενο τη φύλαξη παιδιών. Μετά υπογράφουν ως επιχείρηση πιά μιά σύμβαση με τον δήμο και αναλαμβάνουν να κάνουν την ίδια δουλειά που έκαναν ως ατομικά συμβασιούχες, αλλά με τα μισά λεφτά και χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα. Τι αξία έχει όμως το χρήμα μπροστά στη δόξα της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας; Τι να τα κάνεις τα πέντε κατοστάρικα το μήνα, όταν μπορείς να δουλεύεις με 300 ευρώ και να ανήκεις στην ίδια συνομοταξία με τον Μπίλ Γκέϊτς; Διότι άλλο το να είσαι ένας ταπεινός συμβασιούχος και άλλο να είσαι κοτζάμ ιδιώτης (αγγλισί: idiot). Ασε που θα έχεις και την ανείπωτη χαρά να αποδίδεις ΦΠΑ στην εφορία.

Βέβαια ένα τέτοιο σκανδαλώδες προνόμιο δεν θα μπορούσε να διαρκεί αιώνια, οπότε βάσει νόμου μετά από 15-μηνη σύμβαση το πολύ η συνεργασία των Κοινωνικών Συνεταιριστών με τον δήμο διακόπτεται αναγκαστικά χωρίς δυνατότητα ανανέωσης. Όπως λένε στη πιάτσα δηλαδή, απολύονται. Απόλυση δια της προαγωγής σε επιχειρηματία! Ποιος θα φροντίζει όμως μετά τα παιδάκια; Πιθανώς μία άλλη ομάδα Κοινωνικών Συνεταιριστών που θα δεχτεί να αναλάβει το έργο με λιγότερα. Δεν ξέρω αν οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι που σχεδίασαν το σύστημα αυτό φιλοδοξούν ότι κάποτε θα βρεθούν κάποιοι που θα πληρώνουν από πάνω τον δήμο για να δουλεύουν, με τη φόρα που έχουν πάρει δεν μπορώ να το αποκλείσω.

Στους πονηρούς καιρούς που ζούμε όμως η ιστορία αυτή έχει να μας δώσει ένα ηθικό δίδαγμα, όταν μιλάνε οι τροϊκανοί και οι εγχώριοι εκπρόσωποί τους, όσο καλύτερο ακούγεται κάτι με την πρώτη, τόσο χειρότερο καταλήγει να είναι στο τέλος...

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΕΝΗ!

Η Ελένη Αυλωνίτη είναι επιλαχούσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια δήμαρχος Γαλατσίου ενώ έχει διατελέσει και δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου στο παρελθόν.


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Β.Α. ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ _ ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ"

signOP.jpg


ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
την ΤΡΙΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ώρα 7:30 μ.μ.
στη Φιλοθέη
στο παλιό δημαρχείο Φιλοθέης
Π. Καλλιγά 31, Φιλοθέη
Oι Οικολόγοι Πράσινοι Β.Α. Προαστίων Αθηνών στο πλαίσιο των ομιλιών* για τους τρόπους μετατροπής μιας κατοικίας σε βιώσιμη  με στόχο να μειώσουμε τις σπατάλες των φυσικών πόρων και το οικολογικό μας αποτύπωμα, σας προσκαλούμε στην γ΄ θεματική παρουσίαση:

Ανακύκλωση, εκμετάλλευση απορριμμάτων,
λιγότερα σκουπίδια για πέταμα. 

Τι όφελος μπορούμε να έχουμε;

Θα μιλήσουν οι:
-    Κάτια Μακρυνίκα, Μηχανικός Περιβάλλοντος MSc από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, με θέμα «Πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση κάθε μέρα».
-    Γιώργος Παππάς, αντιπρόεδρος του Σύνδεσμου Επιχειρήσεων Κομποστοποίησης,  με θέμα «Κομποστοποίηση στην πηγή».
-    Σταύρος Αργυρόπουλος, ιδρυτικό μέλος της Λακωνικής Βιοενεργειακής Εταιρείας, με θέμα «Η καινοτόμος Λακωνική Μέθοδος διαχείρισης των απορριμμάτων με συμμετοχή του πολίτη».


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣΤο υπερσύγχρονο κτίριο της EΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ "Γ. ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ" μένει κενό και αναξιοποίητο, στοιχειωμένο σύμβολο του ευτελισμού κάθε έννοιας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης στο Χαλάνδρι, κάθε αντίληψης κινητοποίησης και αξιοποίησης των υπαρκτών δυνατοτήτων της πόλης και της τοπικής κοινωνίας, από τον δήμο Χαλανδρίου.

- Ένα κτίριο που όμοιό του δεν υπάρχει, ένα κτίριο που ανήκει σε ένα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ που ο μακαρίτης ο Κουρτέσης ίδρυσε και στο οποίο εξασφάλισε άνετη χρηματοδότηση, για να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ στα παιδιά του Χαλανδρίου και τις οικογένειές τους,

- Ένα κτίριο πρότυπο, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ και στο οποίο, εκτός των χρημάτων που το ίδρυμα έχει επενδύσει, υλοποιώντας την βούληση του διαθέτη, έχει επενδυθεί και αρκετό δημόσιο χρήμα, μέσω επιδοτήσεων και που για την ολοκλήρωσή του  έχουν απαιτηθεί πάνω από 8 εκατομύρια ευρώ,

ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Η δημοτική κίνηση ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ δεν μπορεί και δεν θα μείνει στα παραδοσιακά στερεότυπα μιας κίνησης δημοτών που εξαντλεί την αντιπολιτευτική της δράση στην κριτική.

Στοχεύουμε σε σοβαρές παρεμβάσεις ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗΣ για το κοινωνικό σύνολο και συμβολικά εργαζόμαστε ήδη γι' αυτές.

Σήμερα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για την ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ από τον ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ μετά το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, που ελπίζουμε και θα επιβάλλουμε να είναι η τελευταία που το παλάτι αυτό μένει αναξιοποίητο.

Ο τεχνικός μας σύμβουλος Δημήτρης Σταματιάδης, ο οποίος έχει εκπονήσει και τις μελέτες για την κατασκευή του κτιρίου, έχει αναλάβει ήδη την πρωτοβουλία, για λογαριασμό της κίνησής μας, να εργαστεί εθελοντικά για να διερευνήσει και να προτείνουμε συνεναιτικό πλαίσιο συμφωνίας δήμου - ιδρύματος, ώστε το συγκεκριμένο κτίριο να περιέλθει μόνιμα στην διαχείριση ή ακόμα και στην ιδιοκτησία του Δήμου Χαλανδρίου και να αποδοθεί στα παιδιά μας.


Το γεγονός ότι ο δήμος Χαλανδρίου δεν έχει αναλάβει, ούτε θα αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία, πρέπει να αναζητηθεί στην πρόθεση που τελικά υλοποιήθηκε, για ανέγερση άλλου κτιρίου, σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από την ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ, με την στρεβλή αντίληψη της διοίκησης Κουράση περί "αξιοποίησης" κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αντίληψη που περίπου θεωρεί ότι τα κονδύλια αυτά δεν είναι δικά μας χρήματα, χρήματα των δημοτών αλλά μας τα "χαρίζουν" μόνο υπό τους όρους που άλλοι επιβάλλουν για το πώς θα αξιοποιηθούν.

Τα κονδύλια αυτά, που κατασπαταλούνται ουσιαστικά χωρίς κανένα απολύτως αντίκρισμα για την τοπική κοινωνία ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να χρηματοδοτήσουν την ανέγερση Δημαρχείου,κάτι που θα εξοικονομούσε στον προϋπολογισμό του δήμου άνω των 400.000 ευρώ τον χρόνο από μισθώματα!

Η δημοτική κίνηση ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ δεν μιλάει στον αέρα αλλά προτείνει ό,τι έχει μελετήσει σοβαρά και τεχνοκρατικά.

Η δημοτική κίνηση ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ δουλεύει ήδη ΓΙΑ ΤΑΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ θέματα του δήμου μας.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ 2 ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Παραιτήθηκαν χθες 3 μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων:

Η Πρόεδρος Λίτσα Γαλάνη Πισιμίση και οι κύριοι Μπακόλας και Πανόπουλος.

Για τους λόγους των παραιτήσεων θα κάνουμε ρεπορτάζ και θα επανέλθουμε.

Ιούνιος 2012 - Νοέμβριος 2013...Μια ιστορία 17 μηνών...

Την περασμένη Παρασκευή, δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Π. Μπακογιάννη (από το ύψος του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου μέχρι την Αγ. Αντωνίου) στο Πάτημα Χαλανδρίου.
Βεβαίως, η προχειρότητα με την οποία έχει στρωθεί ο δρόμος, θα φανεί (σε όλο της το μεγαλείο) με τις πρώτες δυνατές βροχές...Αλλά αυτό, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο!

Στον πρώτο κάθετο, βεβαίως βεβαίως, δρόμο όμως, στην οδό Έβρου, τα Ε.Τ.Π. (Έργα Ταλαιπωρίας Πολιτών) συνεχίζονται...Επί 17 ολόκληρους μήνες, οι "ιθαγενείς" του Πατήματος Χαλανδρίου ταλαιπωρούνταν καθημερινά στις μετακινήσεις τους, στη ζωή τους, από την αμέλεια αρμοδίων, αν-αρμοδίων και εργολάβων. Άραγε, θα τιμωρηθεί παραδειγματικά ο εργολάβος που κορόϊδευε τους πολίτες; Ξέρετε ποιους πολίτες...ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ...Υπάρχει ή δεν υπάρχει ΡΗΤΡΑ για καθυστέρηση παραλαβής έργων; Η Περιφέρεια μπορεί να μας ενημερώσει; Κάποιος άλλος; 

Υ.Γ. Μάθαμε ότι, θα ξεκινήσουν έργα και στην οδό Ολύμπου...Τώρα; Χειμωνιάτικα; Ωχ, ωχ...ο ίδιος εργολάβος είναι; Αλλά αυτό, θα μου πείτε, λίγη σημασία έχει. Η "ίδια νοοτροπία" είναι που ΕΝΟΧΛΕΙ...

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης


ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ
                               
Σήμερα στη διάρκεια της πρωινής μου πλοήγησης στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε ένα άρθρο του Νόμπελη στο blog του.

Αναφερόταν σε ένα βιβλίο που διαβάζει και συγκεκριμένα στο "Υπάρχει παράδεισος" του Εμπεν Αλεξάντερ.

Όπως καταλαβαίνετε και από τον τίτλο, το βιβλίο αναφέρεται σε επιθανάτιες εμπειρίες κάποιον ανθρώπων, εμπειρίες που τους μετέφεραν σε αλλόκοτο περιβάλλον, γεμάτο φως, αγάπη και μια γεμάτη καλοσύνη οντότητα η οποία φροντίζει για όλους.

Αυτό λοιπόν είναι ο παράδεισος.

Φυσικά μιλάει το βιβλίο και για την κόλαση, που είναι η σύγκρουση των διαφόρων "εγώ", ο σκληρός ανταγωνισμός για την απόκτηση υλικών αγαθών, τη χαρά και την ικανοποίηση για την επαγγελματική μας επιτυχία, την εφήμερη δόξα, υστεροφημία μας κ.ο.κ.

Τέλος, ο Άρης στο άρθρο του, αναφέρεται και στον παππού του ο οποίος έζησε κι αυτός την κόλασή του, μέσα από τους αγώνες για την πατρίδα.

Μετά από αυτό όπως καταλαβαίνετε, στο μυαλό μου ήρθε ο δικός μου παππούς, που και αυτό έζησε όλη την κόλαση που έζησε ο παππούς του Άρη και λίγο παραπάνω, μια και ο δικός μου επέλεξε να ζήσει στα ίδια βουνά την κόλαση του Βελουχιώτη και όχι τον παράδεισο του Ζέρβα.

Δυστυχώς εγώ δεν έχω να διηγηθώ πολλά, γιατί κοντά μας έζησε μόνο δύο χρόνια, όταν επέστρεψε από την πολιτική του εξορία και αυτά τα δύο χρόνια ήταν τα πρώτα της ζωής μου, άρα δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα.

Θα μου πείτε τώρα, τι έπαθε ο Λέρτας και κάνει κόντρες παππούδων με τον Νόμπελη;

Τίποτα, έτσι απλά ήθελα κι εγώ να αισθανθώ ότι κάποιος με προσέχει.

Ήθελα να νοιώσω δίπλα μου κάποιον παλιότερο, κάποιον σαν τον παππού μου, κάποιον που αντιμετώπισε την κόλαση, κάποιον που θα μου απαλύνει τον φόβο και την ανασφάλεια που αισθάνομαι για την δική μου κόλαση που πρέπει να ζήσω .

Αυτό είναι όλο.

Πάμε όμως τώρα να μιλήσουμε για την κόλαση μας.

Μετά λοιπόν από την μελέτη διαφόρων ολοζώντανων εμπειριών, δικών μου αλλά και συνανθρώπων μου, κατέληξα στο ότι, στην κόλαση το περιβάλλον είναι επίσης αλλόκοτο, με χαμηλό φωτισμό (όπως παλιά στα μπλουζάκια που χουφτώναμε τα κοριτσάκια), καθόλου καλοσύνη, καθόλου αγάπη και μια οντότητα που λόγω του χαμηλού φωτισμού μας χουφτώνει, όπως συνηθίζεται σε αυτά τα πάρτι.

Η κόλαση αυτή έχει παιδιά χωρίς γονείς, που δεν άντεξαν την πίεση και αυτοκτόνησαν, έχει παιδιά που πάνε πεινασμένα στο σχολείο, έχει γονείς που διασύρονται στα δικαστήρια γιατί κλέψανε ένα μπουκάλι γάλα και ένα κουτί μαρκαδόρους, που προτίμησαν να κλέψουν, γιατί ντρέπονταν να πουν στα παιδιά τους ότι δεν είχαν λεφτά να τα αγοράσουν.

Αυτή η κόλαση έχει τους συνταξιούχους γονείς μας που αφού δούλεψαν μια ολόκληρη ζωή, τώρα δεν έχουν λεφτά ούτε για τα φάρμακά τους και δυστυχώς σε αυτή την κόλαση, στα φανάρια δεν ζητιανεύουν μόνο κατατρεγμένοι λαθρομετανάστες, αλλά και τιμημένα γηρατειά.

Αυτή η κόλαση έχει μαύρο χρήμα να κυκλοφορεί σε λογαριασμούς υπουργών και υπεράκτιων εταιρειών, έχει προδοσία και μίσος, έχει ξεκαθάρισμα λογαριασμών, λογαριασμών που γίνονται με τα δικά σου τα λεφτά, με τον δικό σου τον ιδρώτα χωρίς εσένα.

Αυτή η κόλαση έχει όμως και το κωμικό κομμάτι της.

Έχει ηγέτες τοπικούς, εθνικούς, πολυεθνικούς, υπερατλαντικούς, που φτιάχνουν κοινωνικά παντοπωλεία, για να χορτάσουν τους πεινασμένους.

Κοινωνικά παντοπωλεία για τα οποία πληρώνουμε 5500 ευρά τον μήνα για ενοίκιο και κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να τα εξοπλίσουμε, με air condition, έπιπλα και ντουλάπια που είναι άδεια.

Φυσικά για να τα γεμίσουμε με τρόφιμα ζητάμε βοήθεια από τους γνωστούς μαλάκες.

Ακούγεται τελευταία κάτι για συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο από τα σχολεία…..ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΑΑΑΑΣ…….

Η κόλαση αυτή έχει εθελοντές που κάνουν ότι μπορούν για ν΄ απαλύνουν τον πόνο των συνανθρώπων τους, με ελεημοσύνες, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να απομακρύνουν την αιτία του κακού.

Η κόλαση αυτή έχει ελεγχόμενη στάθμευση που κόστισε καμιά τρακοσαριά χιλιάρικα και ελεγχόμενη στάθμευση δεν έχουμε.

Η κόλαση αυτή έχει εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς δουλειά, αλλά και το χειρότερο, χωρίς ελπίδα και όνειρα.

Η κόλαση αυτή αφήνει ότι καταφέρανε οι παππούδες μας, οι γονείς μας, αλλά και εμείς, στην τύχη τους, να καταρρεύσουν, να χαθούν, για να τα ξαναφτιάξουν κάποιοι άλλοι που θα τα κονομήσουν, γιατί έτσι πρέπει, έτσι είναι, η κάθε καλή κόλαση πρέπει να έχει και τα διαόλια της.

Αυτά τα διαόλια είναι που έχουν κατακλείσει τα υπουργεία, τους δήμους, τα τηλεοπτικά κανάλια και μας ροκανίζουν τη ζωή.

Αλλά ρε διάολε τι θα γίνει με σένα;

Πόσο μάγκας νομίζεις ότι είσαι;

Δες και λίγο παραπέρα.

Το έγραψε ο συγγραφέας (Εμπεν Αλεξάντερ) στο βιβλίο που διαβάζει ο Άρης. Μετά την εμπειρία που είχε, άλλαξε ριζικά γνώμη για... τη ζωή μετά!

Έγινε πιο ήρεμος, περισσότερο κατασταλαγμένος και βέβαιος πλέον ότι αυτό το σύντομο με όρους του σύμπαντος πέρασμά μας από τη ζωή έχει κάποιο νόημα.

Και συμμερίστηκε τις πληθύνουσες απόψεις καταρτισμένων ψυχολόγων και καταξιωμένων ερευνητών του μεταφυσικού ότι ερχόμαστε στον κόσμο τούτο για να βελτιωθούμε και να εξελιχθούμε μέχρι την οριστική τελοιοποίησή μας.

Δεν βλέπεις ρε Βελζεβούλ ότι, εξελιχτήκαμε και ότι σιγά-σιγά τελειοποιούμαστε και θα σε πάρει και θα σε σηκώσει;


Αυτή η αλαζονεία θα σε φάει.
Δεν βλέπεις ότι «της γης οι κολασμένοι» άρχισαν να ανταμώνουν;

Δεν μυρίζεις το λιβάνι στην ατμόσφαιρα;

Δεν βλέπεις τα θυμιατά;

Γιατί δεν παίρνεις τα διαόλια σου να πας παραπέρα, να μας αφήσεις να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας εν ειρήνη;

Δεν χόρτασες ακόμα σάρκα και το αίμα;

Γιατί επιδιώκεις τη σύγκρουση;

Δεν λυπάσαι τα νιάτα σου……..δεν βλέπεις ότι αυτή τη φορά θα χάσεις;
Γιατί πρέπει οι πατεράδες μας να έχουν μεταφυσικές συναντήσεις με τους δικούς τους για να τους πουν τι να κάνουν;

Και να ξέρεις, ο δικός μου ο παππούς αν έρθει στον ύπνο του πατέρα μου δεν θα του πει μόνο να με προσέχει όπως έκανε του Άρη.

Θα του πει και άλλα πράγματα που συνήθιζε να λέει και να κάνει.

Πίστεψέ με !!!

Γι αυτό σας λέω

Αγάντα αδέλφια……..βάλτε στο μυαλό σας τα όνειρα σας και στην καρδιά σας τους παππούδες και πάμε μαζί να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ.

Πάμε να ζήσουμε την κόλασή μας, μια και……….Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ.

Κολασμένα δικό σας 
Λέρτας Δημήτρης.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ
Δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483
Αγ. Παρασκευή  11/11/2013Δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών υλοποιεί το Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Δωρεάν Διανομή Τροφίμων σε απόρους .
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φορείς όπως Ιερές Μητροπόλεις, Δήμους, Συλλόγους Πολυτέκνων και Τριτέκνων, Ιδρύματα Φροντίδας κ.τ.λ. που αντιστοιχούν σε περισσότερους από 10.000 άπορους πολίτες.

Η επιλογή των δικαιούχων έγινε ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και μετά τον έλεγχο των αιτήσεων που πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS) για την τήρηση των εισοδηματικών κριτηρίων των αιτούντων.

Η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, αφού εξέτασε τις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί εξέδωσε τους ονομαστικούς Πίνακες με τους Δικαιούχους του Προγράμματος.

Τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν είναι:
·        30.000 λίτρα εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου
·        60 τόνοι ζυμαρικών
·        10 τόνοι τυριού φέτας ΠΟΠ
·        5 τόνοι κασέρι ΠΟΠ και
·        5 τόνοι κεφαλογραβιέρας ΠΟΠ.

Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει η διανομή των τροφίμων, η οποία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *