iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟ - Ε

 

Η πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του δήμου δεν εκφράζει ούτε την πλειοψηφία των εργαζομένων, ούτε καν το εκλογικό αποτέλεσμα των τελευταίων αρχαιρεσιών του συλλόγου .

Πρόκειται για μια πλειοψηφία στο ΔΣ που έχει προκύψει από την συμμαχία της Ελ. Κούκα, κολλητής του Γ. Κουράση ΚιναΑλίτισσας  που είχε εκλεγεί με τον "ενιαίο" ψηφοδέλτιο μει της ΔΑΣ, των συνδικαλιστών του ΚΚΕ. ΚΟΥΚΑ και ΚΚΕ. ΚΟΥΚΟ - Ε.

Πρόκειται δηλαδή για μια πλειοψηφία που δεν είναι καθόλου ετερόκλητη.
Είναι βγαλμένη από τα βάθη των στρατηγείων των Γαλαζοπρασινλουλακί.
Έχει βαθιές ρίζες διαπλοκής και εμάς ως ιστορικούς αντιπάλους τους.

Μην έχοντας πλέον φύλλο συκής για να κρύψουν την συμμαχία της διαπλοκής τους οι Γαλαζοπρασινολουλακί έχουν μόνο έναν τρόπο  να κάνουν πολιτική: Να βγάζουν μπροστά τον σύλλογο της ΚΟΥΚΟΕ ευκαιριακής πλειοψηφίας  για να παρεμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρόσφατο παράδειγμα η στάση τους για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της γραμμής δημότη.
Που δεν βγήκε δημόσια από τον σύλλογο, δεν έχει καν αναρτηθεί στο sιte του συλλόγου αλλά στάλθηκε ως "ανακοίνωση προ τους δημοτικούς συμβούλους" (??????)

Δίνει και γραμμή στο δημοτικό συμβούλιο τώρα η ΚΟΥΚΟΕ πλειοψηφία του συλλόγου;;;;

Παλιά έδινε γραμμή για την συγκρότηση των αυτοδιοικητικών ψηφοδελτίων.

Οι πρακτικές τους - ακόμα και σε θέματα που ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ - όπως η γραμμή δημότη που ΕΜΕΙΣ αναδείξαμε και δημοσιοποιήσαμε - είναι παλαιοκομματικές και ενίοτε έχουν και αντιδημοκρατικές παρεκτροπές.
Διότι τι άλλο δείχνει αυτή η καθολική επίθεση στους αιρετούς συλλήβδην, εκτός από έλλειμμα δημοκρατικής συνείδησης;

Το όραμα της Κούκα για μια γραφειοκρατική διοίκηση του δήμου υπό του διευθυντικού κατεστημένου, όπως υλοποιήθηκε τέσσερα χρόνια από την απίθανη διοίκηση Κουράση, την διοίκηση της ευθυνφοβίας και του αυόματου πιλότου στα θέματα του δήμου που δεν υπήρχαν ..... γραμμάτια και μεσιτείες, συναντά την γραφειοκρατική αντίληψη του ΚΚΕ για το δημόσιο και παράγουν αυτό το πράγμα.

Σήμερα έντονες είναι οι φήμες στον δήμο ότι εν όψη αυτοδιοικητικών εκλογών θα επιχειρηθεί με καθοδηγούμενες ακρότητες να ΚΛΕΙΣΕΙ ο χώρος που λειτουργεί η υπηρεσία καθαριότητας ως παράνομος για να πληγεί η διοίκηση Ρούσσου.

Και να μπλοκαριστούν οι σχεδιασμοί για οργάνωση ενός (ή δύο) αδειοδοτημένων χώρων λειτουργίας της καθαριότητας, ενόψει της προσδοκώμενης από τους ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ αλλαγής συσχετισμού δυνάμεων τον Μάη, που θα επιτρέψει την συνέχιση των πολιτικών  ΔΙΑΛΥΣΗΣ και ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗΣ της υπηρεσίας καθαριότητας,  της συνέχισης της πολιτικής Κουράση - Κρανίδη.

Με τελικό στόχο την παράδοσή της σε εργολάβους.

Εμείς προειδοποιούμε: 

Όποιοι επιχειρήσουν να παρέμβουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές από το παρασκήνιο μπλοκάροντας τον δήμο και την λειτουργία του, θα έχουν επιλέξει να λειτουργήσουν εχθρικά απέναντι  στον λαό του Χαλανδρίου και θα γελοιοποιηθούν.

Ενώ πολιτικά οι μόνοι ωφελημένοι από τέτοια "σχέδια" που έχουν κέντρο το θέμα του αμαξοστάσιου και της λειτουργίας του θα είναι η πλειοψηφία, που δικαίως θα δείχνει προς την πλευρά της αντιπολίτευσης εκείνους που υπηρετούν ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ και όχι τον δήμο και τους δημότες.

Δυστυχώς οι άλλοι εργαζόμενοι, του δήμου διατυπώνουν τις διαφοροποιήσεις τους μόνο στα μουλωχτά.
Σπανίως παρεμβαίνουν και μιλάνε δημόσια και καθαρά.
Ανέχονται αυτή την κατάσταση γιατί η στρεβλή αντίληψη περί "συναδελφικότητας" μπαίνει μπροστά από την ουσία της λειτουργίας του δήμου.

Είναι αυτό που έγραψε κάποιος φίλος στο fb και του το κλέβω παραποιώντας το λίγο: ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ή την ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Εχθές όμως δύο μέλη του ΔΣ του Συλλόγου των εργαζομένων - επιτέλους - μίλησαν. και διαφοροποιήθηκαν από την ΚΟΥΚΟΕ πλειοψηφία δημόσια.
ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ!

Πρόκειται για τα δύο μέλη του ΔΣ που παραμένουν ενεργά από το ενιαίο ψηφοδέλτιο με το οποίο εκλέχτηκε η Κούκα. 
Είναι η Κατερίνα Μπαλάσκα και ο Δημήτρης Χανιωτάκης.

Ακολουθεί η επιστολή τους:

«Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι

Με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων σχετικά με το ατύχημα που συνέβη σε εργαζόμενη του Δήμου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, διαφωνούμε ως προς το περιεχόμενο του κειμένου της ανακοίνωσης. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

Το ατύχημα της συναδέλφου εργαζομένης συνέβη κατά τη διάρκεια καθαρισμού του χώρου όπου λειτουργεί η Λαϊκή Αγορά στην περιοχή της Τούφας Χαλανδρίου. Επομένως, αγαπητοί συνάδελφοι, πραγματικά δεν κατανοούμε ποια σχέση ακριβώς έχουν τα παρακάτω στην ανακοίνωση:

"Παρά τις αλλεπάλληλες, γραπτές και προφορικές, επισημάνσεις –παρατηρήσεις και υποδείξεις βελτιώσεων στο χώρο του αμαξοστασίου, της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του Δήμου, αλλά και των αντίστοιχων αναφορών – καταγγελιών του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων και την παρουσία στα Δημοτικά Συμβούλια, η Διοίκηση του Δήμου εξακολουθεί να μην προβαίνει στα απαιτούμενα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο χώρο του αμαξοστασίου, αλλά και να μην τηρεί στο ακέραιο τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Η έλλειψη μέσων και μέτρων ατομικής προστασίας, η ύπαρξη ενός κακοσυντηρημένου και πολλές φορές επικίνδυνου μηχανολογικού εξοπλισμού, η εντατικοποίηση σε υπέρμετρο βαθμό της εργασίας, η έλλειψη εκπαίδευσης του προσωπικού, η χρησιμοποίηση υπαλλήλων σε άλλες εργασίες από αυτές για τις οποίες προσελήφθηκαν, η έλλειψη μόνιμου προσωπικού και η επικράτηση των ελαστικών μορφών εργασίας είναι μερικές από τις αιτίες των εργατικών ατυχημάτων. "


Όσο για την «έλλειψη μέσων και μέτρων ατομικής προστασίας, η ύπαρξη ενός κακοσυντηρημένου και πολλές φορές επικίνδυνου μηχανολογικού εξοπλισμού» στην οποία αναφέρεστε, σας υπενθυμίζουμε το Πρακτικό της 5ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των Εργαζομένων (Ε.Υ.Α.Ε.) με Εκπρόσωπο της Διοίκησης, σύμφωνα με το οποίο συμφωνήθηκαν μια σειρά από μέτρα. (ΕΔΩ το Πρακτικό που έχει αναρτηθεί στο blog του Συλλόγου εργαζομένων).

Ακόμη, επιτρέψτε μας να απορήσουμε για το γεγονός ότι, η ανακοίνωση έχει πολλά κοινά σημεία με την ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ (ΕΔΩ η ανακοίνωση – από το site aftodioikisi.gr)…

Ως προς την απαίτηση για απαραίτητους ελέγχους στα αμαξοστάσια όλης της χώρας και στην επιβολή ποινών για την μη τήρηση του νόμου, δε νομίζουμε, αγαπητοί συνάδελφοι, ότι υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί.

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στην εργαζόμενη και ας είναι αυτό το τελευταίο ατύχημα στο χώρο της Τ.Α.


Με τιμή
Κατερίνα Μπαλάσκα – Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης
Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου»

Α.Ν.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΤΡΑ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αγαπητοί μας φίλοι,

Σας ευχόμαστε ολόψυχα 2019 Νεανικές, Συμφωνικές και Μουσικές μελωδικές ευχές.

Υγεία - Αγάπη και κάθε επιτυχία με το Νέο έτος!

Με εκτίμηση εκ της ΣΟΝΕ - www.ysog.eu

Κ. ΓΑΤΣΙΟΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ


Το έτος 2018, που σε λίγες μέρες τελειώνει, δε θα γραφτεί στην ελληνική ιστορία ως ένα από τα λαμπρότερα και πλέον παραγωγικά. Στη χρονιά που τελειώνει, η χώρα μας συνέχισε, δυστυχώς, την καθοδική της πορεία, τις οδυνηρές συνέπειες της οποίας βιώνουμε όλες και όλοι με οδυνηρό τρόπο ήδη για μία δεκαετία. Συνέχισε να φθίνει οικονομικά, δημογραφικά, πνευματικά και ηθικά. Οι Έλληνες συνέχισαν να νιώθουν αποκαρδιωμένοι, ανήμποροι, αποπροσανατολισμένοι και απαισιόδοξοι για το μέλλον. Αυτό είναι μία πραγματικότητα, που δεν πρέπει να αποσιωπούμε και να κρύβουμε κάτω από τα παρηγορητικά λόγια των γιορτινών ημερών. Θα πρέπει να καταστεί συνείδηση σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι ζούμε σε έναν κόσμο, στον οποίο ακόμη και η στασιμότητα δεν εγγυάται τη σταθερότητα, ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για μια μικρή χώρα, που βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά δύσκολο γεωπολιτικό σημείο τού πλανήτη, όπως η Ελλάδα.

Θέλω να πιστεύω, αλλά και εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου, ότι το νέο έτος 2019 θα αποτελέσει μια νέα αρχή για τη χώρα μας. Ότι θα είναι το ξεκίνημα μιας νέας εθνικής πορείας, τελείως διαφορετικής από αυτήν που ακολουθήσαμε μέχρι σήμερα. Μιας πορείας που θα βγάλει την πατρίδα μας από την κρίση, την παρακμή και την ακινησία. Να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, στηριγμένοι τόσο στις αρνητικές όσο και τις θετικές εμπειρίες των τελευταίων χρόνων, που τόσο ακριβά πληρώσαμε για να τις αποκτήσουμε. Είμαστε πλέον σε θέση να προχωρήσουμε, διότι ως κοινωνικό σύνολο έχουμε απαλλαγεί σημαντικά από τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες, που καλλιέργησαν η δημαγωγία και ο πολιτικός αμοραλισμός και έχουμε όλοι αντιληφθεί πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ανέξοδα θαύματα. Για τον λόγο αυτό, είναι στο χέρι μας να επιδιώξουμε η πολιτική αλλαγή που όλοι περιμένουμε και προσδοκούμε το 2019, αντί να είναι μία ακόμη επιδερμική εναλλαγή στο επίπεδο της κυβερνητικής εξουσίας, η οποία δε θα επιφέρει τίποτε σημαντικό, να καταστεί, αντίθετα, η αρχή μιας πάνδημης εθνικής προσπάθειας για να ξεπεράσουμε την κρίση και να φέρουμε την Ελλάδα σε μία πορεία ανάπτυξης, ανάταξης και αναγέννησης. Μία πορεία επίλυσης των προβλημάτων που ορθώνονται μπροστά μας, διόρθωσης των λαθεμένων μας επιλογών τού πρόσφατου και του απώτερου παρελθόντος, αλλά και ισχυροποίησης όλων των θετικών που -δεν είναι λίγα– έχουμε πετύχει ως έθνος, ως λαός και ως χώρα.

Ελπίζω και εύχομαι ότι η νέα χρονιά θα φέρει υγεία, χαρά και προκοπή σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά και ότι θα εκπληρώσει όλα μας τα όνειρα και τις επιθυμίες για την εθνική αναγέννηση.

Ιωάννινα, 28 Δεκεμβρίου 2018