Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

«ΠΡΑΣΙΝΗ» σφραγίδα, στις πολιτικές Ανακύκλωσης στην Αττική

 
Νέα εποχή στην Περιφέρεια Αττικής, για την Ανακύκλωση, με την σφραγίδα και της παράταξης, «ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια». Η εκλογή, (από τους εκπροσώπους των Δήμων και της Περιφέρειας), του Νίκου Παπαδάκη, ως ο πρώτος «πράσινος» αντιπρόεδρος στον ΕΔΣΝΑ, συνδυάστηκε με δύο μεγάλες ανακοινώσεις για την Αττική. Αφενός των πέντε ολοκληρωμένων έργων Ανακύκλωσης, προϋπολογισμού 98,3 εκ. ευρώ και αφετέρου του «Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης», στην Αττική, δράση που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε επίπεδο Περιφέρειας.


Αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι η παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια», η οποία στηρίχτηκε από το Πράσινο Κίνημα, με δικό της αυτόνομο ψηφοδέλτιο και επικεφαλής τον Νίκο Παπαδάκη, εξέλεξε δύο έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Στο πλαίσιο του νόμου Σύριζα για την απλή αναλογική, που ίσχυε το 2019, πραγματοποιήθηκε σύμπραξη με την παράταξη του Γιώργου Πατούλη, σε προγραμματική βάση 13 αξόνων. Ένας από τους άξονες της προγραμματικής συμφωνίας είναι και η ενίσχυση της Ανακύκλωσης, Επανάκτησης και Επαναχρησιμοποίησης στην Αττική. Στις επί μέρους προτάσεις προγραμματικής σύγκλισης, είχε κατατεθεί και η δημιουργία «Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης», έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Όπερ και εγένετο. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι ο όγκος των «πράσινων» πολιτικών που έχει υλοποιήσει η τρέχουσα περιφερειακή αρχή, είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη διοίκηση στο παρελθόν.

Αποτελεί, επίσης, κοινή διαπίστωση πως «Αττική Πράσινη Περιφέρεια» έχει καταφέρει να αφήσει το «πράσινο» αποτύπωμα της και να ενισχύσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων τις πολιτικές υπέρ του περιβάλλοντος.
Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η προτεραιότητα που έδωσε η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ στην Ανακύκλωση και οι Δήμοι του Λεκανοπεδίου πρόκειται να αποκτήσουν το επόμενο διάστημα σύγχρονο εξοπλισμό ανακύκλωσης, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες τους ούτε ένα ευρώ.
Η απόφαση αυτή αφορά την πλήρη χρηματοδότηση πέντε (5) ολοκληρωμένων έργων ανακύκλωσης του ΕΔΣΝΑ, συνολικού προϋπολογισμού 98,3 εκ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε με Πράξεις που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ποιους αφορά η χρηματοδότηση και ποιο είναι το οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος
Τα πέντε έργα αφορούν τους 50 εκ των 66 δήμους της Αττικής που έχουν προχωρήσει με τον ΕΔΣΝΑ στην υπογραφή της συμφωνίας πλαίσιο.
Με την απόκτηση κι αξιοποίηση του εξοπλισμού ανακύκλωσης θα υπάρξει σημαντικό περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος για τους Δήμους και την Αττική. Συγκεκριμένα:
Θα προσθέσουμε επιπλέον 130.000 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών στην Αττική, αυξάνοντας κατά 50% τις επιδόσεις ανακύκλωσης, με θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής όλων μας.
Θα υπάρξει άμεσο οικονομικό όφελος της τάξης των 3 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση για τους πολίτες, μόνον από την αποφυγή επιβολής του τέλους ταφής που χρεώνονται οι Δήμοι για κάθε τόνο σκουπιδιών που θάβεται στη Φυλή.

Ποια έργα χρηματοδοτούνται
Τα έργα εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» αφορούν Δήμους σε 5 Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν είναι τα ακόλουθα: 

 

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική/ΙΑΣΩ Παίδων: Παιδικά πακέτα προληπτικών εξετάσεων σε προνομιακές τιμές και 60% έκπτωση στα πακέτα health up του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική

Η υγεία κάθε παιδιού είναι για εμάς … το Α & Ω

Στο ΙΑΣΩ Παίδων φροντίζουμε να είναι τα παιδιά πάντα ζωηρά, χαρούμενα, γεμάτα ζωή και ενέργεια! Για αυτό δημιουργήσαμε check-up, ειδικά μελετημένα για τους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής μας. Στο ΙΑΣΩ Παίδων, η υγεία του κάθε παιδιού είναι για εμάς το Α & το Ω!

Και επειδή για να φροντίζετε καλύτερα τα παιδιά σας χρειάζεται κι εσείς να έχετε καλή υγεία, με κάθε check-up που πραγματοποιείτε στο ΙΑΣΩ Παίδων, κερδίζετε 60% έκπτωση στα πακέτα προληπτικού ελέγχου health up στην Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ.

Τα πακέτα προληπτικών εξετάσεων είναι τα ακόλουθα:

· Βασικό πακέτο 65€: οφθαλμολογική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα, triplex & καρδιολογική εξέταση

· Έλεγχος άθλησης 80€: οφθαλμολογική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα, triplex & καρδιολογική εξέταση, δερματολογικός έλεγχος

· Ολοκληρωμένος ΩΡΛ έλεγχος 40€: ΩΡΛ εξέταση, ακοόγραμμα και τυμπανόγραμμα

· Έλεγχος & Διαχείριση Σωματικού Βάρους 75€: εξέταση από Παιδίατρο-Ενδοκρινολόγο και εξέταση από Διατροφολόγο-Διαιτολόγο με τη μέθοδο αξιολόγησης σωματικής σύστασης BOD POD & χορήγηση διαιτολογίου

· Έλεγχος Σπονδυλικής Στήλης - Σκολίωσης 59€: κλινική εξέταση από Παιδοορθοπαιδικό (επισκόπηση των σημαντικών χαρακτηριστικών, αναλυτικό αναπτυξιολογικό ιστορικό, forward bending test) και ακτινολογικός έλεγχος σπονδυλικής στήλης με ακτινογραφία f&p

· Κινητική Ανάλυση Στάσης & Βάδισης 40€: εμβιομηχανική ανάλυση στήριξης πελμάτων, πελματογράφημα, αξιολόγηση των δεδομένων του πελματογραφήματος

Η προσφορά για 60% έκπτωση σε όποιο πακέτο health up στην Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ, ισχύει για όσους προγραμματίσουν και πραγματοποιήσουν το ραντεβού τους για τα παιδικά check up μέχρι την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022. Επωφεληθείτε της απίθανης προσφοράς στην Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ!