Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

ΚΑΡΑΤΖΟΪΟΣ .....

Την άβολη στιγμή που καταλαβαίνεις ότι μπορεί να ανοίξει κανείς άλλος στην Προ Ημερησίας Συζήτηση της αποψινής συνεδρίασης την υπόθεση της μίσθωσης του κτιρίου που ψήφισες - ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΣΥ Η RED LOULA  -  και πρέπει να μπλοκάρεις τον χρόνο της Προ Ημερησίας Διαδικασία πετώντας την μπάλα στην εξέδρα ή έξω από το γήπεδο για να μην προλάβει κάτι πρέπει να προτείνεις.

Θα πάρει τον λόγο λοιπόν και θα μιλάει ακριβώς μία ώρα, όσος είναι ο χρόνος της ΠΗΔ.
Θα αφήσει χρόνο μόνο για κάνα δύο συμμάχους της που θα ξαναβάλουν το θέμα του ΚΑΖΙΝΟ για να ξαναψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο αυτά που έχει ψηφίσει καμιά δεκαριά φορές και μετά θα πλακωθούν και για το μεταναστευτικό και το ποια κυβέρνηση το χειρίστηκε καλύτερα.

Οπότε δεν θα μείνει χρόνος να συζητηθεί ότι ΟΛΟΙΜΑΖΙ ενέκριναν να πετάξει ο δήμος 1 εκατομμύριο για πλάκα.

Είναι η νέα απειλή στην δημόσια υγεία, την ψυχική και τη πνευματική δημόσια υγεία ....

Ο λεγόμενος ΚΑΡΑΤΖΟΪΟΣ ....

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο "ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ" ΝΙΚΑΕΙ ΤΟΝ ΚΙΟΥΤΑΧΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ


"Άμα ζήσω θα τους γαμήσω, άμα πεθάνω θα μου .......

Η Δήμητρα Σελεμίδου στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή | Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 20.30

Συναισθησία
Δήμητρα Σελεμίδου – Blue
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Παρασκευή 06 Μαρτίου | 20.30

Η σειρά συναυλιών Συναισθησία υποδέχεται την ερμηνεύτρια Δήμητρα Σελεμίδου, η οποία θα μας ταξιδέψει σε ατμοσφαιρικά μουσικά τοπία, με τη συνοδεία του Γιάννη Παπαδόπουλου στο πιάνο.

Από το αδισκογράφητο “Blue” του Μάνου Χατζιδάκι σε στίχους Άρη Δαβαράκη, έως το σημερινό “Blue” του Γιώργου Κυριάκου, σε στίχους Νίκου Μωραΐτη και από τον «Βυθό» του Αλκίνοου Ιωαννίδη, έως τα «Συννεφιασμένα βλέμματα» σε στίχους Γιάννη Βασιλόπουλου και μουσική Σπύρου Παρασκευάκου. Ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι, γεμάτο συναίσθημα, σε συνθέσεις διαχρονικές, μέσα από την αποδόμηση και ανασύνθεση των τραγουδιών, με οδηγό μία φωνή και ένα πιάνο.

Η Δήμητρα Σελεμίδου έχει παρακολουθήσει μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού στην τάξη της Έλλης Πασπαλά, παράλληλα με τις σπουδές της στην Ιατρική. Το 2017 πραγματοποίησε το πρώτο δισκογραφικό βήμα της με την κυκλοφορία του δίσκου Τρίτη Έξοδος, από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος.

Συντελεστές:
Δήμητρα Σελεμίδου, φωνή
Γιάννης Παπαδόπουλος, πιάνο
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δήμητρα Σελεμίδου, Αντώνης Θυσιάδης
Εκτέλεση παραγωγής: a. TH

Είσοδος: 15€
Είσοδος για B&E Members: 12€
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 7252895

"ΜΑΡΙΑ ΣΤΟΥΑΡΤ" στο ΙΜΚ από 24/4 | Σκην. Μαρλένε Καμίνσκι | Πρωτ: Στεφ. Γουλιώτη & Λουκ. Μιχαλοπούλου


www.mcf.gr

Φρίντριχ Σίλλερ
ΜΑΡΙΑ ΣΤΟΥΑΡΤ
Σκηνοθεσία: Μερλένε Καμίνσκι

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Στεφανία Γουλιώτη & Λουκία Μιχαλοπούλου

Από Παρασκευή 24 Απριλίου έως 7 Ιουνίου
Στο Θέατρο - ΙΔΡΥΜΑ ΜΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ


Ένα έργο - ορόσημο στην ιστορία του θεάτρου, η Μαρία Στούαρτ του Φρίντριχ Σίλλερ ανεβαίνει φέτος την άνοιξη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μια ποικιλόμορφη ομάδα με τη Στεφανία Γουλιώτη και τη Λουκία Μιχαλοπούλου στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους θα σκηνοθετηθεί από τη Μαρλένε Καμίνσκι, η οποία έχει επίσης αναλάβει τη νέα θεατρική διασκευή του έργου στα Γερμανικά. Η ελληνική μετάφραση έχει γίνει από τη Σταυρούλα Τσιάρα. Τόσο η διασκευή όσο και η μετάφραση επιχειρούν να μείνουν πιστές στo ύφος και τον ρυθμό της γλώσσας του Σίλλερ, τροποποιώντας την όπου κρίνεται απαραίτητο για τη σύγχρονη κατανόηση και πρόσληψη.

«Μαρία Στούαρτ», ένα θεατρικό κείμενο ανάμεσα στη μεταφυσική και την πολιτική – ένα κλασικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας


Το κράτος είναι απλώς ένα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δύναμης, απλώς ένα προϊόν της σκέψης, ο ίδιος ο άνθρωπος, όμως, είναι η πηγή της δύναμης και ο δημιουργός της σκέψης.
(Φρίντριχ Σίλλερ)


Η Μαρία Στούαρτ, η καθολική Βασίλισσα της Σκωτίας, είναι ύποπτη για συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της. Διαφεύγει στην Αγγλία και αναζητά προστασία στη συγγενή της, Ελισάβετ Α΄, την προτεστάντισσα Βασίλισσα της Αγγλίας, η χώρα όμως είναι πολύ μικρή και για τις δύο ηγεμονικές προσωπικότητες. Η Ελισάβετ επιτρέπει να φυλακιστεί η Σκωτσέζα αντίζηλός της και, μετά από χρόνια έντονων πολιτικών και θρησκευτικών αναταραχών, την καταδικάζει τελικά σε θάνατο (δια πελέκεως). Ωστόσο, ξαφνικά η Ελισάβετ διστάζει να βάλει την υπογραφή της για να εκτελεστεί η ποινή… επί τρεις ολόκληρες μέρες.

τραγωδία, έκσταση… και μεγαλείο

Τρεις μοιραίες μέρες κατά τις οποίες τα γεγονότα σφίγγουν σαν θηλιά τις δύο Βασίλισσες και τους άντρες που τις περιβάλλουν. Τρεις μέρες που κάνουν το αίμα να παγώνει, γεμάτες από ανατροπές, εναλλασσόμενες συμμαχίες, προδοσία και φρενίτιδα. Τρεις μέρες υπαρξιακών συγκρούσεων που κατατρύχουν το νου και την ψυχή. Τρεις μέρες, στη διάρκεια των οποίων διαφαίνεται ότι λιγότερο φοβάται η Μαρία να πεθάνει, απ’ όσο η Ελισάβετ να την σκοτώσει.
Και οι δύο Βασίλισσες έχουν επίγνωση ότι ζουν σε έναν κόσμο που έχει δημιουργηθεί από άντρες για άντρες. Και οι δύο έχουν βιώσει στη ζωή τους με διαφορετικό τρόπο τι σημαίνει να είσαι αδύναμος και να έχεις δύναμη και τώρα διεκδικούν και οι δύο τα πάντα.

Η ζωή είναι μόνο μια στιγμή, το ίδιο και ο θάνατος.
(«Μαρία Στούαρτ», Φρίντριχ Σίλλερ)


Ωστόσο, ο Σίλλερ δεν δημιούργησε μόνο ένα πυρετώδες πολιτικό θρίλερ με τη «Μαρία Στούαρτ»· ως ποιητής και φιλόσοφος χρησιμοποιεί τις ηρωίδες του και για να δραματοποιήσει τις σκέψεις του περί ελευθερίας, δικαιοσύνης, ανθρωπιάς και περί του υψηλού. Οι πρωταγωνίστριές του – δύο θρυλικές γυναίκες – είναι ταυτόχρονα άγουσες και αγόμενες. Γνωρίζουν ότι γράφουν ιστορία και αναγκάζονται, εν μέσω του σάλου των εξωτερικών συνθηκών και γεγονότων, να κοιτάξουν μέσα στη δίνη του εσωτερικού τους κόσμου. Στο τέλος τίθεται το ερώτημα αν η μια έχασε περισσότερα στη ζωή απ’ όσα κέρδισε η άλλη στο θάνατο.

TEASER VIDEO: https://youtu.be/8vhxRvuZeic

Ο Φρίντριχ Σίλλερ (1759-1805) ήταν Γερμανός θεατρικός συγγραφέας, ποιητής και ιστορικός. Είναι ο πρώτος μεγάλος εκπρόσωπος του ρομαντικού κινήματος. Το πρώτο θεατρικό έργο, που έγραψε πολύ νέος, αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του θεάτρου, αν και είχε ατέλειες, που παραδέχτηκε αργότερα κι ο ίδιος. Μετουσιώνοντας τον ενθουσιασμό των είκοσι χρόνων του, ο Σίλλερ κατόρθωσε να δώσει στον κόσμο της εποχής του τα πρώτα μηνύματα του νέου κινήματος. Ο ρομαντισμός κήρυξε την αγάπη για τη δικαιοσύνη και την ελευθερία, για την τιμωρία των ενόχων, για τη ζωή, την ελπίδα, για το αύριο του ανθρώπου. Στα έργα του δείχνει μια εξαιρετική επιδεξιότητα στη σκηνική δομή. Είναι κάτοχος των δραματικών εξάρσεων.

Σκηνοθεσία / Θεατρική διασκευή: Μαρλένε Καμίνσκι
Μετάφραση: Σταυρούλα Τσιάρα
Σκηνικά-Κοστούμια: Μάιρα Βαζαίου
Πρωτότυπη μουσική: Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά
Φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη
Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Νατάσα Πετροπούλου
Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Θεοδώρα Αγριτάκη
Βοηθός ενδυματολόγου: Ειρήνη Καριώρη
Κατασκευή κουστουμιών: Kate Johnston
Κατασκευή σκηνικού : Παναγιώτης Λαλουδάκης
Φωτογραφίες (poster/promo): Δημοσθένης Γαλλής
Videos/ Φωτογραφίες παράστασης: Πάτροκλος Σκαφίδας
Διεύθυνση παραγωγής: Τάκης Γεώργας
Εκτέλεση παραγωγής: Νατάσα Πετροπούλου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Performing Arts & Entertainment Ltd

Παίζουν:
Στεφανία Γουλιώτη, Λουκία Μιχαλοπούλου,
Στάθης Μαντζώρος, Χάρης Χαραλάμπους, Αργύρης Γκαγκάνης,
Γιώργος Συμεωνίδης, Δαυίδ Μαλτέζε, Νάνα Παπαδάκη.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Από Παρασκευή 24 Απριλίου έως Κυριακή 7 Ιουνίου

Τετάρτη & Κυριακή: 19.00
Πέμπτη & Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 18.00 & 21.00 (Το Σάββατο 23 Μαΐου δεν θα πραγματοποιηθεί παράσταση)

Τιμές εισιτηρίων:
Α ΖΩΝΗ:€25 κανονικό, €22 φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, άνω των 65
Β ΖΩΝΗ: €20 κανονικό, €17 φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, άνω των 65

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
Στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11:00 - 14:00, καθώς και μία ώρα πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της κάθε παράστασης.
Στο εκδοτήριο εισιτηρίων της Ticketservices, στην οδό Πανεπιστημίου 39, Αθήνα, (Δευτέρα & Παρασκευή 09:00 – 20:00, Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 09:00 – 21:00, Σάββατο 09:00 – 15:00).
Στα καταστήματα PUBLIC σε όλη την Ελλάδα (ώρες καταστημάτων).

Μέσω τηλεφώνου:
στο τηλεφωνικό κέντρο της Artinfo 210 9213310 (Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-22.00)

στο τηλεφωνικό κέντρο της Ticketservices 210 7234567 (Δευτέρα & Παρασκευή 09:00 – 20:00, Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 09:00 – 21:00, Σάββατο 09:00 – 15:00
Μέσω διαδικτύου με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας στις διευθύνσεις


www.mcf.gr
www.artinfo.gr
www.ticketservices.gr
tickets.public.gr
www.viva.gr