Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑ ΝΤΕΡΕ.....
Ο ένας ζώστηκε φουσεκλίκια και πάει να παραστήσει τον ΧΑΛΑΝΔ- ΑΡΗ την ώρα που προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αρχική του μακακία, με διευκρινίσεις σχετικά με το ποστ του, που δίνουν όμως οι αυλικοί του και όχι ο ίδιος.
Ότι δεν αφορούσε τον Έβρο - λένε οι αυλικοί το ποστάρισμα αλλά την επίθεση φασιστών στον καταυλισμό στην Λέσβο.
Εξηγήσεις  που πάλι δυσκολεύεται να βγει και να  δώσει παντελωνάτα - Ο ΙΔΙΟΣ - διότι ως γνωστόν έχουμε μια δυσκολία εμείς οι αριστεροί (μπαίνοντας) αν 'ούμε: Μας μάθανε στην ΚΝΕ (εγώ δεν ήμουν ποτέ στη ΚΝΕ, αλλά ξέρω) να μην  παραδεχόμαστε ποτέ  ότι ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ , ακόμα και στο timing που επιλέξαμε για να γράψουμε μια βλακεία για τα νησιά ενώ στον Έβρο γίνεται της ..... άνας.

Και δημιουργήθηκαν ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ όχι αδικαιολόγητα, ότι η θέση μας αφορούσε τον συνολικό κυβερνητικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της τουρκικής επίθεσης μέσω προσφύγων.
Ο καπετάν Σίμος  δεν απολογείται, δεν δίνει εξηγήσεις  ποτέ. Μιλάνε τώρα οι αυλικοί.

Ο άλλος τώρα. Ο ηγέτης των εθνικών δυνάμεων εις την πόλην ταύτην.
Έβγαλε ανακοίνωση και τον λέει ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ενώ τον ...... προειδοποιεί "θα εκτιμηθεί - σου λέει - αν συντασσόσασταν με την Εθνική Γραμμή" .....(Τι ζούμε ρε π....  μου --. Στο 1960 γυρίσαμε)
Έτσι του είπε ο ηγέτης των Εθνικών Δυνάμεων.
Αυτός που έκανε το Χαλάνδρι SALT LAKE CITY να 'ούμε.
Μίλησε ο αρχηγός. Και είπε τον δήμαρχο, αντιπαλό του .... ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ.

Αυτό έγραψε ο γιος του Σάββα για τον γιο του κυρ Νίκου του ΕΑΜίτη.

Και διαβάζω ότι ζητάνε οι οπαδοί του τοπικού ηγέτη των εθνικών δυνάμεων, την κεφαλή του ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΔΟΤΗ επί πίνακι.
ΕΞΟΡΙΑ να ΄ούμε. Στη Γυάρο ο προδότης, ανθέλληνας, να 'ούμε, φωνάζουν τα αλλαλάζοντα πλήθη.

ΟΥΣΤ από το Χαλάνδρι να 'ουμε.
"Στην πόλη ΜΟΥ ρε?" να  ΄ούμε? ΟΞΩ ....
"Να μπει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο να καθαιρεθεί ο προδότης, ανθέλληνας"  ζητάνε τα αλλαλάζοντα πλήθη των οπαδών του υιού του Σάββα Κουράση, του Γεωργίου, γνωστού ως Γραμματιάκια ή Αεικίνητου, πρώην δημάρχου του Χαλά Ντερέ, με ιστορία στην ΔΙΩΞΗ, στην ΕΞΟΝΤΩΣΗ με κάθε μέσο,  των αντιφρονούντων στον δήμο, αλλά και πολιτικό μέντορα του .... "ΠΡΟΔΟΤΗ" που καθόταν και μάθαινε πρακτικές διοίκησης από εκείνον που σήμερα τον λέει ΠΡΟΔΟΤΗ.

ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΕΚΣΤΑΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΣΑΣ Γεωργίου του Σάββα, ΑΛΛΑΛΑΖΟΝΤΕΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ, που ζητάτε την καθαίρεση του Ρούσσου ότι τέτοιο πράγμα δεν προβλέπεται ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΣ.

Το δημοτικό συμβούλιο έχει αρμοδιότητα πλέον,  ΜΟΝΟ για να βγάζει ψηφίσματα για τον Κορονοϊό και την ημέρα της γυναίκας έτσι όπως το καταντήσατε ΕΣΕΙΣ.
Και δεν μπορεί να καθαιρέσει ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ούτε τώρα, όπως δεν μπορούσε και στο παρελθόν.

Άλλωστε αν είχε στο παρελθόν τέτοια αρμοδιότητα ο Κουράσης θα είχε καθαιρεθεί πριν χάσει τις εκλογές το 2014, όταν του έφυγαν οι μισοί του δημοτικοί σύμβουλοι (βέβαια είχε καβάτζα τους Γαλαζοπρασινολουλακί και μπορεί να το έσωνε. Τώρα μου φαίνεται ότι του μένουν μόνο .... ΟΙ ΛΟΥΛΑΚΙ σιγά, σιγά).

Και ο Συμεών θα είχε καθαιρεθεί την προηγούμενη τετραετία, όταν έχασε 9, αλλά τον στηρίζατε τότε εσείς ως τον Σωτήρα της πόλης. ΟΙ ΙΔΙΟΙ στο φατσομπούκι είστε οι περισσότεροι, που σήμερα φωνάζετε "ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ, ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ". Και λέγατε ότι εμείς που κάναμε κριτική είμασταν τρελοί και δεν βάζουμε μπροστά το καλό της πόλης. Ξερενόμαστε στο Χαλανδράκι.

Βέβαια και να είχε την αρμοδιότητα το δημοτικό συμβούλιο σήμερα, ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΦΑΤΣΟΜΠΟΥΚΙ δεν θα βρισκόταν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ να ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, μην είστε μπαμπουίνοι και να είμαστε και ξηγημένοι δηλαδή, γιατί εμείς δεν μιλάμε για να ψαρεύουμε σε θολά νερά.
Δεν ψαρεύουμε ΧΑΝΟΥΣ.

Ξεκα .... πνήστε λοιπόν.
Δεν τον καθαιρείτε τον προδότη.
(Για εξορία δεν ξέρω, παίζει αυτό, Το έχουμε ξαναδεί το έργο.)

Θα περιμένετε λοιπόν τις επόμενες εκλογές για να τον φάτε τον "ανθέλληνα", εκτός αν περάσει καμία εκπρόθεσμη τροπολογία ο παλιός μας σύντροφος (και δικός μου στο ΠΑΣΟΚ και του προδότη στην ΚΝΕ και το λύσει και αυτό.)
ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΤΕ ΤΟΝ "ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΔΟΤΗ" για χάρη του ...... ΠΑΤΡΙΩΤΗ ....

Του Γεωργίου Κουράση του Σάββα.
  • Φάτε τον τότε, στις εκλογές,  τον "ανθέλληνα προδότη" που προστάτεψε και προστατεύει τον "πατριώτη" σας στο θέμα των γραμματίων.
  • Φάτε τον τότε τον "ανθέλληνα προδότη" που μόλις προχθές  χάρισε στον πατριώτη σας την παραμονή στην καρέκλα της αργομισθίας στον ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΩΗΝ μέχρι τις εκλογές, συγκρουόμενος μαζί μας που προτείναμε την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ από τον ΣΒΑΠ στην σύμπραξη αλλά πήραμε τα φρύδια μας - δημοκρατικά βέβαια ...
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ...

ΑΓΑΛΜΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΕΕΙ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ.

ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ τι να περιμένει; 

ΕΤΣΙ! ΝΑ ΜΑΘΕΙ!
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ!

ΥΓ: ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΩΡΑ : Δεν στηρίζουμε εμείς ΠΟΛΙΤΙΚΑ στην σύμπραξη ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιμωρία ή νομική ενέργεια - μήνυση, αγωγή, δημόσιο μαστίγωμα, ανασκολοπισμό κλπ  - που στρέφεται κατά δημότη που έγραψε ό,τι ΜΑΚΑΚΙΑ ήθελε κατά του δημάρχου ή κανενός εκ των στελεχών της ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΣ, μηδε της αφεντιάς μου εξαιρουμένης, για να είμαστε ξηγημένοι από τώρα, να μην έχουμε παρεξηγήσεις ύστερα.
Αν μπουν τέτοια θέματα, εμείς θα είμαστε με .... τους φασίστες.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ!

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των πολιτών να βρίζουν, να αδικούν, να υπερβάλλουν, να "συκοφαντούν" την εξουσία ΚΑΙ ΕΜΑΣ!

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.

Άμα θέτε λοιπόν οι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ κάντε μήνυση στον Κουράση.
Πολιτικά θα το καταλαβαίναμε αυτό. Μην απειλείτε όμως τα ..... κουβαδάκια του.

Θα είμαστε πάντα  με τους .... "φασίστες" δημότες μας, αν χρησιμοποιείται η δημοτική εξουσία και το δημόσιο χρήμα εναντίον τους, για πολιτικούς λόγους - όποιοι και αν είναι αυτοί οι πολιτικοί λόγοι. Δεν θα νομιμοποιήσουμε ΠΟΤΕ με την άποψή μας, πολύ περισσότερο με την στάση μας αυτό που έκανε ο Κουράσης και οι δικοί του με εμάς, όταν είμαστε απλοί δημότες.

Για τον Κουράση το συζητάμε, άμα θέτε να του κάνουμε ό,τι θετε. (ΠΟΛΙΤΙΚΑ ή ΝΟΜΙΚΑ εννοώ.... μην πιαστείτε και πείτε άλλα γιατί είστε και της "αστικής ευγένειας" εσείς και πιάνεστε από τις λέξεις.)
Αλλά εκεί, για τον Κουράση.... με το σεις και με το σας σας βλέπω να απαντάτε πάλι. 
Καλά κορίτσια.
Με μπόλικη αστική ευγένεια.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ..... 


ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ
ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!!!!!


  • ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ CASUS BELLY ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ...
  • ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ CASUS BELLY ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ .....
  • ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ....
  • ΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ (ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΣ, ΚΙΝΑΛΙΤΗΣ,  ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ) ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ .....
  • ΤΟΤΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ ΜΠΕΡΝΤΕΣ, ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
Το αυγό του φιδιού, της με ένα άρθρο ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην αυτοδιοίκηση άνοιξε με τον πρώτο νόμο Θεωδορικάκου
Τεσταρήστηκαν οι αυτοδιοικητικοί, εζυγίστηκαν, εμετρήθησαν, βρέθηκαν τραγικά ελλειποβαρείς (πολιτικά)  και ιδιοτελείς, ΠΑΡΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, και περνάμε πλέον στην δεύτερη φάση με ΕΠΕΚΤΑΣΗ και την ουσιαστική ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των δημοτικών συμβουλίων ακόμα και στην ΠΙΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗ αρμοδιότητα της αυτοδιοίκησης. 
Το ΦΙΔΑΚΙ έσκασε από το αυγό του. 
Ο δρόμος έχει ανοίξει για την κατάργηση της ανάγκης δημοκρατικής, πλειοψηφικής νομιμοποίησης και σε κεντρικό επίπεδο.
ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ  είναι ΕΔΩ. 
Και όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει πού πατάει και πού πηγαίνει. 
Α.Ν. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ airetos.gr ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ (αν ακόμα λέτε ότι είστε δημοκράτες) 

Δημοτικά Συμβούλια: Μειώθηκαν οι αρμοδιότητές τους με εκπρόθεσμη Τροπολογία

Με τη 2η Πολυτροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών εκπρόθεσμα, λίγο πριν την ψήφιση του Νομοσχεδίου-“σκούπα”, αφαιρέθηκαν δύο αρμοδιότητες από τα Δημοτικά Συμβούλια και μεταφέρθηκαν στις Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων, ήτοι σε συλλογικό όργανο την πλειοψηφία του οποίου διαθέτει ο Δήμαρχος.

Ι] Η 1η αρμοδιότητα αφορά την ανάθεση σε ιδιώτες της καθαριότητας, του πρασίνου, τηλεκτροφωτισμού.

Η Κυβέρνηση αντικατέστησε την παρ.1του αρ.61 του ν.3979/2011, την οποία η ίδια είχε στα τέλη Οκτωβρίου αντικαταστήσει με το αρ.178 του ν.4635/30.10.2019.

Διέγραψε το Δημοτικό Συμβούλιο και έβαλε στη θέση του την Οικονομική Επιτροπή.

Ακολουθεί η διάταξη όπως διαμορφώθηκε με την Τροπολογία (με επισήμανση διαγραφής είναι οι λέξεις που διαγράφηκαν, με επισήμανση υπογράμμισης είναι οι νέες που προστέθηκαν) :

« 1. Η Οικονομική Επιτροπή μπορεί, κατά την κρίση τούτης, να αποφασίζει για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4412/2016 (Α΄ 147) για την εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, καθώς και συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, εφόσον οι σχετικές πιστώσεις είναι εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό. Με την ως άνω απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής καθορίζονται ιδίως το αντικείμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών, η διάρκεια και η περιοχή, εντός της οποίας αυτές παρέχονται. »

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης, η αποφασιστική αρμοδιότητα μεταφέρεται στην Οικονομική Επιτροπή «για λόγους ευελιξίας και ταχύτητας των σχετικών διαδικασιών ».

ΙΙ]Με τη δεύτερη παρέμβαση, προστίθεται μία επιπλέον αρμοδιότητα στην παρ.1 του αρ.72 «Αρμοδιότητες Οικονομικής Επιτροπής Δήμων» του Καλλικράτη (ν.3852/2010).

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πολλοστή φορά που η νυν Κυβέρνηση αλλάζει το συγκεκριμένο άρθρο

- στις αρχές Αυγούστου, με την παρ.1 του αρ.3 του ν.4623/2019 το αντικατέστησε ολόκληρο,

- στα τέλη Αυγούστου, με την παρ.9 του αρ.10 του ν.4625/2019 άλλαξε δύο σημεία της παρ.1,

- τον Οκτώβριο, με την παρ.1 του αρ.177 του ν.4635/2019 άλλαξε πάλι δύο σημεία της παρ.1,

και τώρα πάλι αλλάζει την ίδια παρ.1, προσθέτοντας την εξής περίπτωση:

« κβ. Αποφασίζει για την υποβολή προτάσεων εκ μέρους του Δήμου για τη χρηματοδότηση ή επιχορήγηση δράσεων, προγραμμάτων και αντίστοιχων έργων από εθνικούς πόρους ή/και πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή/και οποιουδήποτε άλλου Φορέα. »

Το πλήρες κείμενο της Τροπολογίας είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό και τα μέτρα της κυβέρνησης


Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό και τα μέτρα της κυβέρνησης:

«Οι τελευταίες εξελίξεις, με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου και τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, πως η πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που ακολούθησαν και ακολουθούν πιστά οι ελληνικές κυβερνήσεις, είναι αυτή που ευθύνεται αφ’ ενός για τη διάλυση χωρών και τον ξεριζωμό λαών και αφ’ ετέρου για τον εγκλωβισμό των ξεριζωμένων σε νησιά και σύνορα. Αυτή η πολιτική άνοιξε το δρόμο στον Ερντογάν να θέλει να επιβάλει τις δικές του επιδιώξεις με όχημα το Προσφυγικό.

Αν δεν υπάρξει τώρα αμφισβήτηση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική, με τον Κανονισμό του Δουβλίνου και τις συμφωνίες ΕΕ - Τουρκίας, κανένα μέτρο καταστολής, καμία υποκριτική φωνή ευαισθησίας και συμπαράστασης από αξιωματούχους της ΕΕ, αλλά και κανένα κυβερνητικό ευχολόγιο για δήθεν αλληλεγγύη από την ΕΕ, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει την όξυνση του προβλήματος.

Αυτό που θα συμβαίνει, είναι να αυξάνεται η λίστα των νεκρών, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, να αναζητούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πιο επικίνδυνους δρόμους διαφυγής και να γίνονται έρμαια διακινητών, αλλά και κυβερνήσεων, όπως η κυβέρνηση Ερντογάν, που τους αξιοποιεί για τα δικά της γεωπολιτικά παιχνίδια, αλλά και για να εκβιάζει περαιτέρω ανταλλάγματα από ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ, για τη στήριξη της εισβολής της στη Συρία.

Κατά τη σύνοδο των πρέσβεων του ΝΑΤΟ, στην οποία η Τουρκία ζήτησε τη ΝΑΤΟική συνδρομή για να διατηρήσει την κατοχή και επί της ουσίας να προσαρτήσει συριακά εδάφη, στα οποία παρανόμως έχει εισβάλει, η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έθεσε ως μόνο θέμα το σεβασμό από μέρους της Τουρκίας της συμφωνίας της ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό. Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, είναι πολύ επικίνδυνο, αφού ουσιαστικά κάνει αποδεκτή την επιθετική στάση της τουρκικής αστικής τάξης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών και την καταπάτηση των συμφωνιών που καθορίζουν τα σύνορα, όπως είναι η Συμφωνία της Λωζάννης. Τις συνέπειες όλων αυτών πληρώνουν οι λαοί.

Αντί, λοιπόν, την επίδειξη πυγμής απέναντι τόσο στους εξαθλιωμένους και θαλασσοπνιγμένους πρόσφυγες, όσο και στους νησιώτες, η κυβέρνηση της ΝΔ να δείξει τον "τσαμπουκά" της απέναντι σε ΕΕ και ΝΑΤΟ που θεωρούν "δίκαιη" την εισβολή της Τουρκίας στην Ιντλίμπ και που δίνουν άλλοθι στον Ερντογάν να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες για τις επιδιώξεις της τουρκικής άρχουσας τάξης. Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ να αποχωρήσει από τον Κανονισμό του Δουβλίνου και να απαιτήσει την ακύρωση της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας, που μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών, για να μεταβούν οι πρόσφυγες στις χώρες προορισμού τους.

Στον Έβρο και το Αιγαίο εχθρός του ελληνικού λαού δεν είναι τα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, οι ξεριζωμένοι από τους πολέμους και τις επεμβάσεις που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, με τη στήριξη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου. Εχθρός είναι η πολιτική που από τη μια στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αυξάνοντας τα κύματα των προσφύγων και από την άλλη μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα-φυλακή για να προστατεύεται το "φρούριο" της ΕΕ.

Η αναγκαία φύλαξη των συνόρων στον Έβρο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για να νομιμοποιούνται ακροδεξιές φωνές και δράσεις, ανοικτές και συγκαλυμμένες, για να προμοτάρονται από υπουργούς ρατσιστικές κραυγές, για να μένουν τελικά στο απυρόβλητο οι θύτες αυτής της πολιτικής. Οι αντιδραστικές, ξενοφοβικές φωνές, που επιδιώκουν να στρέψουν τον ελληνικό λαό κατά των θυμάτων, προσφύγων και μεταναστών, γίνονται τελικά ο καλύτερος σύμμαχος αυτών που δημιουργούν και συντηρούν το πρόβλημα, γίνονται ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης Ερντογάν που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον κόσμο για τους δικούς του σκοπούς.

Από αυτή την άποψη εκφράζουμε την αντίθεσή μας και θεωρούμε αδιέξοδα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ. Ιδιαίτερα το αίτημα για την εφαρμογή του άρθρου 78 παρ. 3 της “Συνθήκης της Λισαβόνας” για εμπλοκή της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής - ακτοφυλακής (Frontex), δηλαδή ξένων στρατιωτικών ομάδων ταχείας επέμβασης για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, κινείται σε επικίνδυνη κατεύθυνση και θα περιπλέξει την κατάσταση. Άλλωστε, μέχρι σήμερα καμία λύση δεν έδωσε η εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της Frontex στο Αιγαίο. Το αντίθετο μάλιστα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα δεν βγάζουν άχνα για τον Κανονισμό του Δουβλίνου και τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που μετατρέπουν τα νησιά, τη χώρα σε κέντρο “ανοιχτού” και “κλειστού” εγκλωβισμού.

Καλούμε τον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα τον πληθυσμό των νησιών και των παραμεθόριων περιοχών, να οργανώσει τον αγώνα του, στρέφοντας τα πυρά στους υπεύθυνους και τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα. Να απομονώσουν τόσο τον αντιδραστικό εθνικισμό και την καταστολή όσο και τον επικίνδυνο κοσμοπολιτισμό της θεωρίας των "ανοιχτών συνόρων". "Ομοψυχία" και συμμαχία να έχει ο λαός μέσα στους αγώνες του, κόντρα στις αστικές κυβερνήσεις και τους ιμπεριαλιστικούς εταίρους τους.

Τώρα απαιτείται:

Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της κοινής δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι ατελέσφορη και έχει καταστεί ανενεργή.

Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μη δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά.

Άμεσος απεγκλωβισμός από τα νησιά και με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού τους.

Τώρα η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. Αυτό το μέτρο μπορεί να στηρίξει το δικαίωμα των προσφύγων σε προστασία, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις.

Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επεμβάσεις στη Λιβύη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο και τις καταστροφές».

ΣΧΟΛΙΟ: Από τις κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ Χαλανδρίου μας ζητήθηκε να αναρτήσουμε την απόφαση ανακοίνωση του ΠΓ του ΚΚΕ για το προσφυγικό, το οποίο βέβαια το κάνουμε διότι:

1. Έτσι και αλλιώς όποιος ζητάει φιλοξενεία στην ΠΛΑΤΕΙΑ την έχει, πόσο μάλλον το ΚΚΕ.

2.Το ΚΚΕ δεν είναι μόνο η Καρατζά - η οποία αν μας ζητήσει τίποτα ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, για την ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΣΗ. Αλλά την ανάρτηση μας την ζήτησαν από το γραφείο της ΚΟΒ Χαλανδρίου, το οποίο ενθαρύνουμε όποτε θέλει να απευθύνεται στην ΠΛΑΤΕΙΑ. Άλλο η κόντρα μας με την Καρατζά και άλλο η πολιτική και ο σεβασμός στο ΚΚΕ.

3. Η ΑΝΑΛΥΣΗ του ΠΓ του ΚΚΕ - το πρώτο μέρος της ανακοίνωσης - για το θέμα δεν μας βρίσκει απλώς σύμφωνους, ΑΛΛΑ την συνυπογράφουμε πλήρως. Η ΕΕ και το Δουβλίνο φταίνε, δεν το συζητάμε. 
Όσο βέβαια για το δεύτερο μέρος, το ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ...... ΚΚΕ  ....
Να κλείσουν όλες οι δομές, να μην γίνουν άλλες και να πατήσουμε το κουμπί της εξαφάνισης των προσφύγων ..... (θυμάστε στα παλιά ηλεκτρονικά παιχνίδια πολέμου που υπήρχε κουμπί εξαφάνισης, το πάταγες και εξαφανιζόσουν όταν ερχόνταν οι σφαίρες; Ε έτσι είναι και η πρόταση του ΚΚΕ. "Καμία δομή ανοικτή ή κλειστή, πουθενά και να τους στείλουμε στην Ευρώπη."

ΟΚ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ! 

Θα τους το πούμε των Ευρωπαίων αλλά δεν θα θέλουν, μου φαίνεται .....

Και από ότι θυμάμαι η ΚΕ έχει πάρει απόφαση ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ για σύγκρουση και αποχώρηση από την ΕΕ. Την αλλάξατε μήπως; Είμαστε έτοιμοι;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου και το Θεατρικό Εργαστήρι Χαλανδρίου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Αυδίκου "Οδός οφθαλμιατρείου", την Παρασκευή 13/3 στις 8.30μμ στο καφέ-μπαρ Κάκτος, Γκίνη 4, πλατεία Χαλανδρίου.

Ο Ευάγγελος Αυδίκος, καθηγητής στο τµήµα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας και συγγραφέας, Ηπειρώτης και Χαλανδραίος, επιχειρεί στο βιβλίο του µια ανοιχτή συνοµιλία του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη µε τη δική µας εποχή.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Εύα Στάμου Συγγραφέας- Δρ. Ψυχολογίας
Κώστας Καραβίδας ΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου Χαλανδρίου : Σοφία Ζέρβα και Σπύρος Παπαλέξης
Συντονιστής: Χρήστος ΛιαπάτηςΣυμμετέχει η Χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου- Διδασκαλία Βαγγέλης Κώτσου

Κωνσταντίνος Γάτσιος: Ώρα εθνικής συστράτευσης


Ο χαρακτηρισμός των γεγονότων που συμβαίνουν σήμερα στα σύνορά μας ως «υβριδική απειλή» ή «υβριδική επίθεση» δυσκολεύουν τον ελληνικό λαό να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Η Ελλάδα δέχεται μία ευθεία επίθεση στην εθνική της ανεξαρτησία και στην εδαφική της ακεραιότητα και αυτό που βιώνουμε τώρα στον Έβρο είναι πιθανότατα η πρώτη φάση της επίθεσης αυτής.

Ο Ερντογάν ψεύδεται όταν λέει ότι θα στείλει εκατομμύρια παράνομους μετανάστες στην (κεντρική) Ευρώπη. Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι δρόμοι προς εκεί είναι κλειστοί. Στόχος του είναι σαφώς η Ελλάδα: το χάος και η αποδιοργάνωση της κοινωνίας μας από την εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών, όχι μόνο του αφήνει «ανοικτή» την επιλογή να επιτεθεί με πρόσχημα «ανθρωπιστικούς λόγους», όπως συνέβη και στην Συρία, αλλά και να το κάνει αυτό από στρατιωτική θέση ισχύος. Για το λόγο αυτό, η απόκρουση του κύματος των κατευθυνόμενων μεταναστών αποτελεί ζήτημα ύψιστης εθνικής προτεραιότητας στο οποίο θα πρέπει να συστρατευτούμε όλοι, βάζοντας στην άκρη μικροπαραταξιακές έριδες και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Όσοι δεν το πράττουν αυτό δεν είναι άξιοι της πατρίδας.

Ηθικός αυτουργός της επίθεσης που δέχεται αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα είναι η Γερμανία και η καγκελάριός της κυρία Μέρκελ. Τα πλήθη των μεταναστών που επιτίθενται εναντίον των συνόρων της χώρας μας για να τα παραβιάσουν δεν είναι ούτε πράκτορες, ούτε έμμισθοι στρατιώτες του Ερντογάν. Σκοπός τους είναι να μεταβούν στη Γερμανία, στη Σουηδία και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου πιστεύουν ότι θα βρουν γενναιόδωρα επιδόματα και ευνοϊκές συνθήκες ζωής. Δε γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι εφικτό, διότι παραπληροφορούνται από την προπαγάνδα του καθεστώτος Ερντογάν που τους χρησιμοποιεί για τους δικούς του καθαρά σκοπούς. Όμως, αυτή η παραπληροφόρηση δεν θα ήταν δυνατό να συμβεί ή θα είχε πολύ πιο περιορισμένα αποτελέσματα εάν η ίδια η Γερμανία, δια στόματος της κυρίας Μέρκελ, είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί και δεν πρόκειται να δεχτεί άλλους μετανάστες. Ή, εάν πραγματικά η χώρα αυτή έχει τόση ανάγκη από εργατικά χέρια και χρειάζεται και άλλους μετανάστες, τότε θα έπρεπε με έναν οργανωμένο τρόπο να τους παραλάβει η ίδια από τους χώρους που έχουν συγκεντρωθεί στις περιοχές της Μικράς Ασίας και της βόρειας Αφρικής. Αντί τούτου, η γερμανική ηγεσία σιωπά αποφεύγοντας, όχι μόνο να διαλύσει τις αυταπάτες των επίδοξων μεταναστών, αλλά ακόμη και να καταδικάσει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του τουρκικού καθεστώτος. Με τον τρόπο αυτό, όμως, δεν υποθάλπει μόνο την απειλή εναντίον της Ελλάδας. Ουσιαστικά δυναμιτίζει τα θεμέλια όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ - ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΣΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ