Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΤΤΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ

Ανακοίνωση Οργανώσεων ΠΡΑΤΤΩ Μακεδονίας

Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα της χώρας υπερβαίνουν τις όποιες κομματικές διαμάχες, αντιπαραθέσεις και οικονομικά συμφέροντα.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει πολιτικά παιχνίδια χρησιμοποιώντας ανακρίβειες και κιτρινισμό σε βάρος της χώρας και του Ελληνικού λαού.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η πρώτη συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιανουαρίου και ότι τα ονόματα θα τα προτείνει ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Νίμιτς και τότε θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις της ονοματολογίας.

Εντούτοις κάποιοι καιροσκόποι, δήθεν υπερπατριώτες αλλά και κάποιοι ανθέλληνες εθνομηδενιστές, υπηρετώντας ντόπια αλλά και ξένα συμφέροντα, με τη βοήθεια γνωστών καλοθελητών των μέσων ενημέρωσης, προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση στους πολίτες, προκειμένου να κερδίσουν χρήματα αλλά και δημοσιότητα.

Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για την χώρα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν.Κοτζιάς έχει πάμπολλες φορές αποδείξει ότι λειτουργεί με αίσθημα ευθύνης και βασικό του μέλημα είναι η διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων.

Για ακόμη μία φορά η προσπάθεια τους θα αποτύχει.

ΜΑΣ ΕΙΔΑΝ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΓΙΑ ΜΥΛΩΝΑΔΕΣ


(μας το έστειλε φίλος στο φατσομπούκι)

ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΔΙΑΣ - ΞΕΜΠΑΡΚΟΙ - YARA YARA

ΝΤΑΒΙΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ή ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΟΜΩΣ;Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα WASTE 4 THINK υλοποιείται πιλοτικά από τον δήμο Χαλανδρίου και ουσιαστικά είναι ένα ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ πρόγραμμα του ΕΜ Πολυτεχνείου, που ερευνά τις δυνατότητες διαχείρισης των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ οικιακών απορριμμάτων - αφού όλα τα σκουπίδια της Ευρώπης ή του κόσμου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ (αγαπητοί ευρωληγούρηδες, που μας λέτε να κάνουμε κόπυ πάστε τις λύσεις του εξωτερικού δια πάσα νόσο και πάσα μαλακία).

Αυτό το ξέρει - ξέρετε  - και η ΕΕ , την οποία λιβανίζετε όλη μέρα, γι΄αυτό επιδοτεί ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ σε κάθε χώρα - μέλος της.

Το ΕΜΠ επιχειρεί να "μετρήσει" πώς από το σκουπίδι θα παραχθεί ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΟ και ΠΟΣΟ, να κοστολογήσει τις πιθανές λύσεις για να μιλάμε με ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Στο Χαλάνδρι, ουσιαστικά - για να τα λέμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως στα παρουσιάζουν ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΕ - λόγω της παρουσίας του ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΜΠ, δημοτικού συμβούλου Γεράσιμου Λυμπεράτου - στήθηκε το ένα τμήμα του ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ για να "μαζεύει δείγματα", να κάνει την πρώτη επεξεργασία (ΑΠΟΞΉΡΑΝΣΗ) και να παίρνει το ΕΜΠ αυτά τα αποξηραμένα δείγματα για να κάνουν οι άλλοι ερευνητές και ο Λυμπεράτος τα .... μαγικά τους για να τα κάνουν βιοκαύσιμο.

Η παραμύθα ότι αυτό το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΣΗΜΕΡΑ αφορά τον Χαλανδραίο, την μείωση του κόστους αποκομιδής και την καθαριότητα της πόλης είναι για τους ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΥΣ.

ΧΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ.

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ οι ελληνικές ερευνητικές ομάδες να παράξουν αξιόπιστα επιστημονικά αποτελέσματα που στο άμεσο (ελπίζουμε) μέλλον θα αξιοποιηθούν στην ελληνική αυτοδιοίκηση;

ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΙΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ, θα σου απαντήσω, από την όποια ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ μείωση του κόστους αποκομιδής που (δεν) κάνει το πρόγραμμα για τον Χαλανδραίο σήμερα που υλοποιείται.

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΆΝΕ ΓΙΑ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΥΣ, Ινδιάνους που τους δείχνουν χαντρούλες για εντυπωσιασμό και να λένε στον πολίτη ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Αρκεί να εμπιστευτούν τον πολίτη και να σταματήσουν - ΟΛΟΙ - να τον θεωρούν ανίκανο να ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.

Και αυτό έχει το ίδιο - αν όχι πολύ σημαντικότερο - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ για τον πολίτη και κυρίως για τον ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΟΛΙΤΗ  - τα παιδιά μας - από το να τους λένε όλοι, ότι η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ που κάνουν - στα σχολεία ή στα σπίτια τους - από μόνη της - παράγει κάποιο αποτέλεσμα.
Δεν παράγει ΑΝ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ και πάει για θάψιμο.

ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΒΙΩΣΙΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - όταν αυτή η διατύπωση δεν είναι ΑΛΛΟΘΙ κερδοσκοπίας κάποιων - ΚΥΡΙΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ και ΣΩΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ λέμε εμείς.

ΟΧΙ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥ, ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που θεωρούν ότι τους έχει δοθεί η εξ αποκαλύψεως αλήθεια για τον μέλλον, για να γίνονται άκοντες βεβαίως - ΟΡΓΑΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ!

ΤΕΣ ΠΑΝΤΩΝ, ας μην ξεφύγουμε από το .....μεγάλο και σοβαρό θέμα που απασχολεί τον δήμο Χαλανδρίου, με την λήξη της σύμβασης ΕΝΟΣ  ..... "εργαζομένου " (????) στο πρόγραμμα και ασχοληθούμε με τα .... δευτερεύοντα.

Εδώ την ατζέντα την όρισαν οι ... σοβαροί, ας αφήσουμε τα καραγκιοζιλίκια που λέμε εμείς οι ασόβαροι.

Και το κρίσιμο είναι ότι Ο ΕΝΑΣ απασχολούμενος με ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ, ΠΙΛΟΤΙΚΟ. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ πρόγραμμα - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ  ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ αλλά ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, το τονίζουμε αυτό - έληξε η σύμβασή ΕΡΓΟΥ του. 

Και πρέπει να ανανεωθεί - και να ξανανεωθεί Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ, κατά την συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων.

Δηλαδή όπως του ηχολήπτη στο θέατρο ρεματιάς, ένα πράγμα.
Να μονιμοποιηθεί λοιπόν και αυτός.
Γιατί δηλαδή; Άνθρωπος δεν είναι και αυτός;

Η πρόεδρος και άλλα τρία μέλη του ΔΣ των εργαζομένων (ΤΡΕΙΣ και η ΚΟΥΚΑ δηλαδή) σήκωσαν το θέμα. Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ διαφώνησαν, δεν ψήφισαν να σηκωθεί το θέμα, αλλά - ξέρετε τώρα: Η "ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΉ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ"  δεν επιτρέπει ουσιαστικές ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ διαφωνίες και συζήτηση των θεμάτων στην ολόητά τους.
Οπότε προτίμησαν να κρυφτούν. 
"Κάντε μωρέ ό,τι θέλετε, εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα";;;;

ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΕΛΛΗΝΙΚΑ!

ΔΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ σχετικά με το αν όντος το πρόβλημα των συνδικαλιστών που "σήκωσαν" το θέμα με την χθεσινή κινητοποίηση (που αποφασίστηκε από τέσσερις συνδικαλιστές μόνο - τρεις και την πρόεδρο Ελένη Κούκα) - χωρίς βέβαια Γενική Συνέλευση (με το παλιό σύστημα απαρτίας στη Γενική Συνέλευση , το δικό μας, το ανδρεοπαπανδρεϊκό, με το 1/3 των εργαζομένων, όχι με το νέο - το συρζέικο - του 1/2 των ταμιακώς εντάξει μελών του συλλόγου) δεν θέλουμε να κάνουμε. 

Άλλοι θέλουν άλλωστε αυτό το καιρό να κάνουν αντιπολιτευτικό κίνημα - ό,τι κάτσει και άλλοι να αποπροσανατολίσουν από άλλα ντράβαρα. Άρα δεν έχουν όλοι τα ίδια κίνητρα, απλά ευκαιριακά, ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ (για να το πούμε και κομμουνιστικά) συμπορεύονται.

ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΛΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΠΟΕ ΟΤΑ - και μάλιστα ΣΟΒΑΡΟΙ παράγοντές της - με το θέμα εμείς απευθύνουμε σήμερα ένα ερώτημα προς προβληματισμό:

Ο - όποιος - ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΕΡΓΟΥ (ο συγκεκριμένος ή άλλος, δεν είναι προσωπικό το θέμα) είναι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ή ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ;;

Και αν είναι ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ - όπως εγώ εκτιμώ - το να σηκώνεται ΤΟΣΟ πολύ το θέμα της .... "απόλυσης" ενός εργολάβου καθαριότητας (ειδικών συνθηκών βέβαια, αφού είναι ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ για την υλοποίηση ενός  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ) που ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, μήπως είναι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ για το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ;;;;

Μήπως μπερδεύει τους - έτσι και αλλιώς - χαμηλού μορφωτικού επιπέδου εργάτες και τους οδηγεί να συνηθίζουν σε ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ, πολύ βολικές για το σύστημα των υποστηρικτών .... των εργολάβων;;;

Λέω τώρα εγώ, ο τρελός.

ΥΓ: Το ανθρωπιστικό θέμα του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ανθρώπου προφανώς μας απασχολεί και εμάς. Και εμείς έχουμε ευαισθησίες.
Αλλά οι ευαισθησίες μας ζυγίζονται και αξιολογούνται.
Και το να ανοίξει η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ της παρουσίας, πολύ περισσότερο  η διεκδίκηση ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ από ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΜΕΣΑ στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων - θέτει σε αμφισβήτηση την ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ μας για τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ του δήμου και τις μόνιμες θέσεις εργασίας που το ΚΙΝΗΜΑ, με μπροστάρη την ΠΟΕ ΟΤΑ κέρδισαν με αγώνες και κόστος και που ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι αυτό δεν άρεσε και πολύ στους οπαδούς της ιδιωτικοποίησης και των ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΓΟΡΙΛΛΑ ΛΟΙΠΟΝ!\

Ένας χαβαλές τεσσάρων ωρών και μια φωτογραφία μιας κινητοποίησης στην οποία πήραν μέρος τρεις και η Κούκα δεν καθιστά κανέναν ΑΓΩΝΙΣΤΗ.

Πόσο μάλλον αν ο ΜΕΓΑΛΟΣ, Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ αποπροσανατολίζεται, αν δεν υπονομεύεται ευθέως και συνειδητά.
ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ

ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ! ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ


Γιουγκοσλαβικό γραμματόσημο του 1939

Χωρίς Μετρό και Τρόλεϊ την Παρασκευή

Το Σωματείο Εργαζομένων του Μετρό προκήρυξε 24ωρη απεργία την Παρασκευή διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο.

Σε σχετική ανακοίνωση το σωματείο σημειώνει πως «η κυβέρνηση με την ψήφιση του νέου πολυνόμου, παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από τη δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου» και συνεχίζει

«Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων» και προσθέτει πως «η δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων εξαντλείται επιλεκτικά σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όχι όταν οι ίδιοι ψηφίζουν μνημόνια ή όταν προδίδουν δημοψηφίσματα στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού».

Επίσης η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ανακοίνωσε με την σειρά της 24ωρη απεργία για την ίδια μέρα, αντιδρώντας με τη σειρά της στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Με σχετική της ανακοίνωση, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, αναφέρει «το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης φέρνει νέα σκληρά μέτρα, όπως η απελευθέρωση των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών, τον θεσμό της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης για ατομικές και συλλογικές εργατικές διαφορές και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης με την απαράδεκτη τροπολογία για περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία»

http://www.aftodioikisi.gr