Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ Ή ΚΑΘΑΡΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ;

Στο τυπογραφείο είναι το έντυπο της παράταξής μας.
Θα τυπωθεί μαζικά.
Θα φτάσει σε κάθε σπίτι.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Και την προσωπική επαφή και την κουβέντα μαζί σου.

Διασφαλίζουμε ότι ΟΛΟΙ οι Χαλανδραίοι θα έχουν στα χέρια τους για να αξιολογίσουν έναν άλλο δρόμο, μια άλλη επιλογή για τον δήμο τους και την ζωή τους.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ!

Θέλουμε να ξέρουν ποιοι μιλούν καθαρά, ποιοι είναι ευθείς, αρετουσάριστοι και ποιοι τους τάζουν ... ότι να 'ναι.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ.


Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Συνέχιση κινητοποιήσεωνΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση της μετά τις πρόσφατες απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων, αποφάσισε:

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη Γενική Απεργία της 9ης Απριλίου 2014 σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, ενάντια στα νέα καταστροφικά μέτρα περιορισμού του Δημόσιου Τομέα, των απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων και κατεδάφισης των τελευταίων εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Την οργάνωση Συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την ημέρα ψήφισης των νέων καταστροφικών μέτρων που συμφώνησαν Τρόικα και Κυβέρνηση.

Την οργάνωση συλλαλητηρίου καταγγελίας της βάρβαρης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης από κοινού με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας και άλλους κοινωνικούς φορείς την Τρίτη, 1η Απριλίου 2014 και ώρα 6.00 μμ στα Προπύλαια, ημέρα συνεδρίασης του ECOFIN που θα αποφασίσει νέες ανατροπές στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ: Ο,ΤΙ ΝΑ ΄ΝΑΙ


Όταν δεν έχεις εικόνα και δική σου αντίληψη για τα μεγάλα, όταν δεν έχεις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ολοκληρωμένο και ιεραρχημένο,  όταν κάνεις πολιτική με τις συγκολλήσεις και το κλίμα της πλατείας αλλά κυρίως με με μια ναρκισσιστική προβολή του ΕΓΩ του δικό σου ή του παππού σου, είναι βέβαιο ότι θα κάνεις πενήντα κωλοτούμπες σε αυτά που λες απλά για να ικανοποιήσεις - να χαϊδέψεις τα αυτιά των ιθαγενών ψηφοφόρων.

Αυτό παρακολουθήσαμε να εξελίσσεται λοιπόν εχθές με τοποθετήσεις δύο αντιπάλων μας:

Το ζήτημα του δημαρχείου και της απροθυμίας για την ανέγερσή του καταφέραμε να το ανεβάσουμε ψηλά στην προεκλογική ατζέντα, αφού όλοι πλέον έχουν καταλάβει το διαχειριστικό σκάνδαλο που υποκρύπτεται πίσω από τις καθυστερήσεις ανέγερσής του.

Οι αντίπαλοι συνδυασμοί ένιωσαν την πίεση των συνδημοτών μας , πίεση που δεν είχαν υπολογίσει ότι θα τους προκύψει από ένα τέτοιο θέμα, αφού υπολογίζουν τους δημότες ως μπαμπουίνους, που το μόνο που τους απασχολεί είναι ο κάδος μπροστά στο σπίτι τους και δεν είναι σε θέση να ιεραρχήσουν μεγάλα θέματα δημόσιου συμφέροντος.

Η δική μας λοιπόν ατζέντα αναγκάζει τους αντιπάλους μας να πουν κάτι για το δημαρχείο.

Και εχθές τοποθετήθηκαν δύο.

Ο ένας ο Γιάννης Λαδόπουλος, ο οποίος είχε δηλώσει σε εκπομπή στο ΑΡΤ ότι το δημαρχείο δεν είναι η προτεραιότητά του και ότι λεφτά δεν υπάρχουν για να γίνει δημαρχείο - ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ - βγήκε εχθές σε νέα συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Άρη Νόμπελη και ..... ΕΚΑΝΕ ΔΥΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ!!!

Είπε ότι κάποιες υπηρεσίες θα στεγαστούν στον χώρο του ΟΤ 50 ενώ το κεντρικό δημαρχείο θα γίνει στο κτήμα Μαμόπουλου.

ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ μαζί με τις έτοιμες και πληρωμένες μελέτες.

Και το έκανε συνειδητά για να μην δεσμευτεί στην μόνη καθαρή θέση:
ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΜΕΛΕΤΗ!

Τώρα πού βρήκε τα λεφτά που στο ΑΡΤ είπε ότι δεν υπάρχουν ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ!

Ο Γιώργος Θωμάς τώρα.

Εχθές λέει ήταν η παγκόσμια ημέρα θεάτρου.
Οπότε εξήγγειλε ΜΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ που δεν έχει και είναι απαραίτητο και μετά λέει θα κάνει και το δημαρχείο.

Αν δεν φτιαχτεί παγκόσμια ημέρα δημαρχείων δεν θα την ιεραρχήσει ποτέ πρώτη την ανάγκη ανέγερσης δημαρχείου ο Γιώργος.


(Ευτυχώς που δεν του ήρθε η ιδέα να τιμάει με προγραμματικές εξαγγελίες του για το Χαλάνδρι, τις παγκόσμιες ημέρες νωρίτερα - στην παγκόσμια ημέρα πεολειχίας και μπριζόλας.
Διότι μπριζολάδικα έχουμε πολλά στο Χαλάνδρι, είμαστε καλυμμένοι.
Με το άλλο; Τι να εξαγγείλεις;
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ή ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ;
Δεν λέει.).

Και τώρα θα μας ρωτήσει βέβαια: Δηλαδή δεν χρειάζεται θεατρική σκηνή; Κακό είναι;

ΠΟΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ!

Και θέατρο και η απαλλοτρίωση του Δουζένη και του Πραπόπουλου και η διεκδίκηση όλων των χώρων από το ΤΑΙΠΕΔ κλπ.

Η παραδοσιακή πολιτική θα στα χώσει όλα μαζί για να μην δεσμευτεί σε ιεραρχημένους στόχους και να μην μπορείς να τους ελέγξεις μετά.

Δεν δίνουν λογαριασμό.

ΣΟΥ ΤΑΖΟΥΝ Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ χωρίς ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ.

Και θα κάνουν 10 κωλοτούμπες μέχρι τις δημοτικές εκλογές, όταν θα έχεις πειστεί ότι το Χαλάνδρι θα αλλάξει πορεία αν συμφωνηθούν 10 βασικές, άμεσα εφαρμόσιμες τομές.

ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙΣ ΙΔΙΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ!

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 10 ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΤΟΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟY.

Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ
Δελτίο Τύπου 

Στη συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ενάντια στην Καύση Απορριμμάτων στο Πεντελικό Βουνό, οι πολίτες αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, να ζητήσουν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα το εργοστάσιο Αεριοποίησης Βιομάζας που έχει εξαγγείλει ο δήμαρχος κ. Στέργιου.

Η δημοτική κίνηση Πεντέλη Εν Δράσει δεσμεύτηκε να λάβει την πρωτοβουλία να συντονίσει τη δράση αυτή, ζητώντας αρμοδίως την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου. Το αίτημα έχουν συνυπογράψει όλοι οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης.

Σας καλούμε να παραστείτε μαζικά στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και να στηρίξετε με την παρουσία σας και τις παρεμβάσεις σας την απαίτηση να σταματήσει κάθε ενέργεια για την κατασκευή του εργοστασίου,


Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 , 18:00 μμ στο Δημαρχείο Πεντέλης

Τηρήσαμε τη δέσμευσή μας – τώρα θα μιλήσουν οι Πολίτες της Πεντέλης και των Μελισσίων.Ας μην επιτρέψουμε σε κανένα να σκορπίσει αργό θάνατο στα παιδιά μας, ούτε να υποθηκεύσει το μέλλον του τόπου μας!

Αντώνης Φειδοπιάστης

Πεντέλη Εν Δράσει
Ριζοσπαστική Συνεργασία Πολιτών 

27 Μαρτίου 2014Ο Μάκης Βάγιας παρουσιάζει τα έργα του στην γκαλερί ΧρυσόθεμιςΜέχρι το Σάββατο 29 Μαρτίου θα τρέχει η έκθεση ζωγραφικής του Μάκη Βάγια στην Γκαλερί ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ (25ης Μαρτίου, Χαλάνδρι).
Η έκθεση περιλαμβάνει 30 έργα μεγάλων, μεσαίων και μικρών διαστάσεων σε ακρυλικό.

Ο καλλιτέχνης ενδεικτικά σημειώνει για την δουλειά του:
«Στίγμα ενός ήχου που συντρόφευσε των χρωμάτων βήματα. Στίγμα ενός ήχου στην αιώρηση ανθρωπίνων μορφών και ανθρωπίνων σωμάτων. Ηχόχρωμα, επίμονο, βαθύ, μοναχικό. Στίγμα αβύσσου. Θυμίζει εσένα; Θυμίζει εμένα;»

Τηλ. 2106811418 / www.chryssothemis.com

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου Κυριακή 30.3


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν Κυβέρνηση και Τρόικα προβλέπει την προώθηση νέων βάρβαρων μέτρων. Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται η απελευθέρωση των απολύσεων, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και η περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και η λεγόμενη εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, με τα πλήγματα που επιφέρει στους φαρμακοποιούς, στους κτηνοτρόφους και άλλους τομείς εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους του Δημοσίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 και ώρα 6:30 μμ, στην Πλατεία Συντάγματος.

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και της εξαθλίωσης των εργαζομένων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Tο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικ...