Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. : ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 & ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ."


Ανακοίνωση της ΚΕΔΕ μετά τη συνάντηση με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής ΜεταρρύθμισηςΟλοκληρώθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η ΚΕΔΕ εξέφρασε προς τους αρμόδιους Υπουργούς την πλήρη αντίθεσή της για την κατάργηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες. Αρμοδιότητες που αποκτήθηκαν μετά από πολλές θυσίες, κόπους και δαπάνες και οι οποίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και των τοπικών κοινωνιών.
Η ΚΕΔΕ, όπως είχε χθες δεσμευθεί, κατέθεσε στη διυπουργική συνάντηση δέσμη εναλλακτικών προτάσεων κινητικότητας, ώστε να διατηρήσουν την εργασία τους οι Σχολικοί Φύλακες και οι Δημοτικοί Αστυνόμοι. Εξήγησε στην κυβερνητική αντιπροσωπεία με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οποιαδήποτε νέα οριζόντια κινητικότητα στους Δήμους μετά την πρώτη φάση κινητικότητας, θα σημάνει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αδυναμία υλοποίησης βασικών υπηρεσιών. Επανέλαβε ότι οι Δήμαρχοι είναι σύμφωνοι με την αξιολόγηση του προσωπικού αλλά παράλληλα ζήτησε την μεταφορά των αρμοδιοτήτων που προβλέπει ο Ν.3852/2010 στους Δήμους με το απαραίτητο προσωπικό και τους πόρους, ώστε να ενισχυθεί η αποκέντρωση του κράτους.
Τόνισε για μια ακόμη φορά ότι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεταρρύθμιση του κράτους σημαίνει αποκέντρωση και εγγύτητα ως προς την άσκηση της δημόσιας εξουσίας και όχι τυφλές και οριζόντιες μετακινήσεις, διαθεσιμότητα και απολύσεις.
Στις αιτιάσεις ότι η Αυτοδιοίκηση δεν έχει προχωρήσει στην αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών της οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ υπενθύμισαν στους αρμόδιους Υπουργούς ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με δική της πρωτοβουλία από τον Δεκέμβριο του 2012, πρότεινε στην Κυβέρνηση 12 Δήμοι να συμμετάσχουν εθελοντικά σε πιλοτικό πρόγραμμα αξιολόγησης δομών, υπηρεσιών και προσωπικού και αμέσως μετά να επεκταθεί και στους υπόλοιπους Δήμους, με ζητούμενο να τεθεί σε εφαρμογή η κινητικότητα του προσωπικού από Δήμους που έχουν πλεόνασμα, σε Δήμους που έχουν ελλείψεις.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, βρισκόμαστε σε καθυστέρηση επειδή τα κριτήρια και οι προδιαγραφές αξιολόγησης δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών στους Δήμους μόλις στις 4 Μαΐου 2013 και αυτό μετά από πίεση της ίδιας της Αυτοδιοίκησης. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αν και είχε δεσμευτεί εξαρχής να εξασφαλίσει τους κατάλληλους εμπειρογνώμονες για την εφαρμογή του μέτρου της αξιολόγησης, σήμερα, επτά μήνες μετά, οι εμπειρογνώμονες ακόμη …έρχονται. Επίσης μέχρι σήμερα δεν έχει καθοριστεί το θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση, ούτε και υπάρχει κάποια εφαρμοστική εγκύκλιος!!
Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ ζητούν άμεσα ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης που θα προχωρήσει σε αντικειμενική, αξιόπιστη και σοβαρή αξιολόγηση των Υπουργείων, των φορέων τους και των Δήμων και αμέσως μετά να γίνει σοβαρός και αξιόπιστος διάλογος για την κινητικότητα των υπαλλήλων.
Η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι ο συνδυασμός των παραπάνω αποτελεί προϋπόθεση για να ξεκινήσει μια σοβαρή, αποτελεσματική και με σχέδιο αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης, που θα στηρίζεται στην αποκέντρωση ρόλων και αρμοδιοτήτων και σε ένα επιτελικό κράτος, που θα ενισχύει και δεν θα «στραγγαλίζει» τους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς.

9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2011 ΑΝΕΒΑZΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ VIDEO ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ YOUTUBE!

ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 10.6. ΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.


Ξεκινά αύριο το απόγευμα, Τετάρτη 10 Ιουλίου έως την Κυριακή 14, στο χώρο του κλειστού Σταδίου του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο, το 1ο και ιδρυτικό Συνέδριο του Σύριζα των μελών, με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Μια νέα δυναμική αρχή για την κοινωνία και την Αριστερά που γεννά ελπίδες και προσδοκίες για έναν μαζικό, ριζοσπαστικό και δημοκρατικό Σύριζα των μελών που θα υπερασπίσει με σθένος και αποφασιστικότητα την κοινωνία και τους πολίτες από την καταστροφή των Μνημονίων και των τροϊκανών κυβερνήσεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων εφοριακών στις ΔΟΥ (ΠΟΕ-ΔΟΥ) εξέδωσε δελτίο τύπου για περιστατικό διαφθοράς στον κλάδο της που έχει επιληφθεί  ήδη η δικαιοσύνη.


Ερώτηση σύνταξης 24hAthensPress:

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ μήπως πρέπει να αχοληθεί και με συνάδελφο της που τέκνο του με πενιχρά δηλωθέντα εισοδήματα αγόρασε οικόπεδο έκτισε 3όροφο μεγαθήριο, το συνολικό κόστος του έργου ξεπέρασε τα 650.000 ευρώ και το τέκνο το δήλωσε στην ετήσια δήλωση του και τη δήλωση Πόθεν Εσχες μόνο για 42.000 ευρώ ?

Γιατί στα λόγια όλοι είμαστε καλοί, πράξεις να δούμε. Σε κάθε περίπτωση στο πλαίσιο του πραγματικού ενδιαφέροντος, σας παρέχουμε πληροφορίες.

ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ 2


Δεν μου λέτε αρχηγοί
Εκείνο το γραμμάτιο για τα χωράφια - ξέρετε που έληξε ....
Πλερώθηκε; 

Ποιο γραμμάτιο; Έλα τώρα ....μεταξύ μας.

Αφού μου το είπε το πουλάκι. Ότι ήταν 25 λέει. Και έληξε πριν μερικές μέρες.

Και έχει και άλλα. 3!

Σας βλέπουμε .......
Πού να κρυφτείτε πίσω από το δάκτυλό σας!

Χαλάνδρι - Αλλάζουμε Πορεία.

Είμαστε παντού! Αυτό να το έχετε υπό την υποψία σας.

Θα μείνουμε λίγο ακόμα Undercover γιατί είσαστε κουφαλίτσες. 

Αλλά είμαστε και εμείς άμα θέλουμε!

Ακούσατε ρε σεις την συνέντευξη της Λούλας; Την ακούσατε καλά; Με προσοχή;

Είχε πολλές ειδήσεις.

Αλλά δεν κρατήθηκε. Το πέταξε εκείνο το "ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ" πάλι.
Τι μου θύμισε, τι μου θύμισε..... Να δεις που θέλουν να τα θυμηθούμε όλα κάποιοι.

Θέλουν να ξαναγίνει το 2002! Ε άμα θέλουν ....
Σάμπως πρωτάρηδες είμαστε.

Εμείς ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. Θέλουμε συστράτευση για την πόλη. Αλλά άμα θένε, χατήρι δεν χαλάμε.

Αλλάζουμε Πορεία.

Λοιπόν άκου τώρα αναγνώστη μου γιατί θέλω να με βοηθήσεις να ξεμπερδευτώ:
Η μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική κίνηση που έκανε ο Αεικίνητος μέχρι αυτή τη στιγμή ήταν τα παρκόμετρα.
Έτσι δεν έλεγε; Και έγινε καυγάς μεγάλος και ουσιαστικά τα τρία τέταρτα της τοπικής κοινωνίας ήταν απέναντι και βγήκε και ο Εμπορικός Σύλλογος (των κολλητών)  και παρίσταναν όλοι  και τους επαναστάτες  και .... τα θυμάσε, να μην πολυλογώ.

Χάλασαν λεφτά για να βάψουν τις γραμμές, σβήστηκαν αυτές, ξαναχάλασαν λεφτά για να ξαναβάψουν, εγκρίναν και καμιά 100 χιλιάδες ευρώπουλα για κάρτες, πινακίδες και έντυπα, χάλασαν δηλαδή καμιά 200 χιλιάρικα δια να βάλουν ελεγχόμενη στάθμευση που "κάνει καλό στην πόλη", "είναι μέτρο ευρωπαϊκόν και σύγχρονον" και όλα αυτά τα ωραία που σου έλεγαν.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΜΠΑΤΣΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ;

Θα μας μείνουν και οι κάρτες!

Τρεις ή τέσσερις παρατάξεις προσπαθούν να στήσουν οι άνθρωποι που ομιλούν εξ ονόματος συγχωρεμένων ενώ είναι μπροστινοί ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΩΝ.
Προσοχή οι άβγαλτοι του Χαλανδρίου με ποιους κάνετε παρέα. Θα εκτεθείτε και δεν θέλουμε.

"ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ" είπε ο κος Σταμάτης Πετρόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο για τους εργαζόμενους. Βέεεεβαια.

Θα πάρει και κανένα απορριμματοφόρο από το Χαλάνδρι δώρο τώρα που πάλι ανέλαβε τον ρόλο του να κάνει τον παράγοντα και στο άλλο χωριό. 
Οι Χαλανδραίοι, τα κορόιδα πληρώνουν.

Τι είπες; Είμαι κακός; Ε όχι δα! Απλά βαρέθηκα να τρώω σκαμπίλια και να γυρίζω το μάγουλο ως καλός χριστιανός. Δέκα χρόνια υπομονή είναι πολλά.

Τι έγινε ρε σεις εκεί στο Αετοπούλειο; Πάλι γαργάρα την κάνατε όλη την δουλειά με τις μαϊμουδιές;
ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΣ;
Εδώ βγάζατε καπνούς ....

Όμως το θέμα δεν έχει κλείσει. ΠΛΑΤΕΙΑ speaking. Σας έρχεται σφαλιάρα σβουριχτή. Άρτι αφιχθείσα!

Και ψάχνει! Και έχει κάτι νεύρα, κάτι νεύρααααα.

Πώς είναι τα δικά μου; Ε λίγο λιγότερα!

Τι είπες; Τι λέω; 
Άσε τα δικά μου λέω εγώ τα τρελά. 
Τρελός είμαι μην μου δίνεις σημασία. 

Λοιπόν ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ! 
Σας το έχουμε ξαναπεί: Στις παιδικές χαρές τα παιδιά μας με τα αρούρια έχουν γίνει φίλοι και νομίζουν ότι είναι pet.

... συνεχίζουμε

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ


ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ - ΜΕΡΟΣ 1ο


- Όχι ότι είμαι τέτοιος άνθρωπος και θέλω να κοκορευτώ, είμαι σεμνός, ταπεινός, αν και πολύ μετριόφρων δεν είμαι γιατί η μετριοφροσύνη είναι για τους μετρίους, αλλά δεν αντέχω σήμερα.

ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΕΧΘΕΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ!

- "Δεν θα κλείσω τον Δήμο" ξεκίνησε την μέρα και χρειάστηκε 2 ώρες για να ανακρούσει πρύμνα.
- "Θα γίνει το δημοτικό συμβούλιο το βράδι" είπε στους εργαζόμενους πριν φύγουν για την ΠΟΕ ΟΤΑ. ΑΝΕΒΑΛΕ ΤΟ Δ.Σ. Ο Πρόεδρος μετά την ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης "Χαλάνδρι - Αλλάζουμε Πορεία".

ΣΚΟΡ: 2-0!

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Στα σοβαρά τώρα: Να ποια είναι η χρησιμότητα της λειτουργίας πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ δημοτικής κίνησης.

Και ακόμα δεν είδατε τίποτα.

Χαλάνδρι - Αλλάζουμε Πορεία.

Σπάσανε το περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία το Σάββατο ή την Κυριακή.

Την ώρα δηλαδή που θα έσκαγαν οι καρατομήσεις μερικών χιλιάδων κεφαλιών εργαζομένων κάποιοι ήθελαν ο ΣΥΡΙΖΑ στο Χαλάνδρι να ασχολείται με το να μαζεύει καδρόνια και να σκιαμαχεί.

Για να μην μάχεται δίπλα στους απολυμένους όσους - π.χ.- δεν ήθελαν να κλείσουν τον δήμο;

Όχι, λέω εγώ δηλαδή που έχω βρώμικο μυαλό.

Αλλά δεν είναι άδικα βρώμικο το μυαλό μου. Υπάρχει η προϊστορία με τηλέφωνα, email στην Πλατεία κλπ.

Που τις τελευταίες μέρες όλοι είχαν λυσάξει!  
ΠΟΛΥ και ΠΟΛΛΟΙ!
Με το παρατημένο περίπτερο που χαλάει την αισθητική της πλατείας.

Αλλά. άστο καλύτερα γιατί υπάρχει τόοοοση μικροπρέπεια που τελικά είναι πολύ δύσκολο να μην παρασυρθείς και να γίνεις σαν τα μούτρα τους.

Και για να είμαι και στην γραμμή: Πρέπει να πατάξουμε τον φασισμό.

Μόνο που εμείς τα ΄χουμε βάλει με τον κανονικό φασισμό. Τον επικίνδυνο, τον κρυφό, τον φασισμό που καταστρέφει ζωές ανθρώπων., που λασπολογεί, σπιλώνει, συνωμοτεί, υπονομεύει.

Τον θεωρούμε πολύ επικίνδυνο τον φασισμό. Πρέπει να ηττηθεί από τις δυνάμεις της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της ημέρας.

Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία

συνεχίζουμε σε λίγο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παραμύθια τα περί "τεμπέληδων Ελλήνων" που δεν πήγαν να δουλέψουν στην Μανωλάδα!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 5, 2013

Συγκλονιστική μαρτυρία για την φάμπρικα του δουλεμπορίου. 
Τεράστια ερωτηματικά για τους δημοσιογράφους που διέδωσαν την "είδηση" περί μη προσέλευσης Ελλήνων ανέργων στα φραουλοχώραφα.
Είναι πολύ το χρήμα του δουλεμπορίου εντέλει. 

Στέλνω αυτή την επιστολή με αφορμή τα ψέματα των φραουλαδων της Ηλείας και των εθνοπατέρων μας.
Λίγο μετά τα επεισόδια με τους Πακιστανούς στη Mανωλάδα, βγήκαν 125 παραγωγοί φράουλας στις 7/6/2013 και δήλωσαν σε διάφορα ΜΜΕ και σάιτ πως θα κάνουν αίτηση στον ΟΑΕΔ για να προσλάβουν 4.400 Έλληνες εργάτες με μεροκάματο 25 ευρω συν 3ευρω το εργόσημο.
Είμαι άνεργος εδώ και δυο χρόνια και τυχαίνει να έχω σπίτι στη Μανωλάδα, οπότε ενδιαφέρθηκα αμέσως, πήρα τηλέφωνο στον ΟΑΕΔ και μου είπαν να πάρω στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας. 
Έπαιρνα συχνά πυκνά τηλέφωνο αν έκαναν αίτηση οι φράουλαδες για εργάτες, δεν υπήρχε τίποτα. Κάποια φορά μου είπαν να μην παίρνω συνέχεια τηλέφωνο, αν γίνει αίτηση εμείς θα τη στείλουμε και στα κεντρικά της Αθήνας και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.
Ενδιάμεσα, βρήκα μέσω Ιντερνέτ κάποια τηλέφωνα παραγώγων και του συνεταιρισμού ΥΡΜΙΝΗ (λαχανικών και φρούτων). 
Όταν τους πήρα και τους είπα ότι ενδιαφέρομαι για εργάτης στα χωράφια που ζητάτε, μου είπαν ότι δε ζητάνε τίποτα, κι όταν τους είπα για τις 4.400 μέσω ΟΑΕΔ κ.τ.λ. ακούστε τι μου είπανε: να κοιτάξω στο συνεταιρισμό ΥΡΜΙΝΗ (όχι λαχανικών και φρούτων αλλά. φρούτων και λαχανικών). 

Φυσικά, δυο τρεις παραγωγούς που βρήκα δεν ζήταγαν τίποτα και δεν γνώριζαν τίποτα για τις 4.400 αιτήσεις για εργάτες. Από τον άλλο συναιτερισμό ΥΡΜΙΝΗ, φρούτων και λαχανικών, μου είπαν ότι δεν ξέρουν κάτι, απουσιάζει ο υπεύθυνος, πάρτε αργότερα, ρωτήστε στον ΟΑΕΔ κ.τ.λ. 

Τελευταία φορά που πήρα στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας ήταν Πέμπτη 27/6/2013. Δεν είχε γίνει καμία αίτηση, δεν γνώριζαν τίποτα. Την Παρασκευή 28/6/2013, λόγω κάποιας υποχρέωσης δεν ασχολήθηκα καθόλου. 
Το Σάββατο 29/7/2013, ανοίγοντας το Ιντερνέτ βλέπω σε κάποια σάιτ και στις ειδήσεις ότι ούτε δέκα Έλληνες εργάτες δεν ανταποκρίθηκαν για τη συγκομιδή της φράουλας. Έγινα έξαλλος, φούντωσα. Τη Δευτέρα το πρωί παίρνω τον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας, μιλάω με έναν κύριο, θέλω να κάνω αίτηση για εργάτης στη συγκομιδή της φράουλας,
Δεν ήξερε τίποτα. Του εξηγώ όλα τα παραπάνω, μου έδωσε να πάρω άλλο τηλέφωνο και το άλλο τηλέφωνο άλλο τηλέφωνο, για να μη λέω πολλά μίλησα με τρεις τέσσερις ανθρώπους. Στο τελευταίο ήταν μια κυρία και μου λέει: "Θα σου δώσω τα τηλέφωνα των συνεταιρισμών να μιλήσεις απευθείας". 
Μου έδωσε λοιπόν τα τηλέφωνα της. ΥΡΜΙΝΗΣ. "Κυρία μου μίλησα με την ΥΡΜΙΝΗ και μου είπαν ότι δε ζητάνε τίποτα" (ακούστηκε γέλιο ειρωνικό). "Καλά", μου λέει, "θα σου δώσω και τηλέφωνα παραγωγών να μιλήσεις απευθείας".
Μου έδωσε δεκατέσσερα ονόματα με τηλέφωνα. 
Κατάφερα να μιλήσω με έξι-εφτα, όλοι μου είπαν μπούρδες, ότι τώρα δεν χρειαζόμαστε γιατί τελείωσε η παραγωγή εδώ και μια εβδομάδα, του χρόνου πάλι, τον Αύγουστο, τον Οκτώβρη, το Φλεβάρη κ.τ.λ.
 Σε ερωτήσεις του τύπου "Πότε κάνατε την αίτηση στον ΟΑΕΔ;", "Είναι δυνατόν 7 του μήνα να λέτε ότι θααα κάνετε αίτηση στον ΟΑΕΔ για πρόσληψη 4.400 εργατών, και τώρα, 30 του μήνα, να λέτε ότι η παραγωγή τελείωσε εδώ και μια εβδομάδα;", η απάντηση ήταν μπουρδολογείες.
Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι λένε ψέματα! Πότε δεν έγινε επίσημα αίτηση στον ΟΑΕΔ (αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης δεν υπάρχει), γιατί δεν θέλουν να προσλάβουν κανέναν Έλληνα, έχουν βολευτεί με τους ανασφάλιστους Πακιστανούς, το κράτος απουσιάζει παντελώς γιατί έχει καταρρεύσει και τα τηλέφωνα οι παραγωγοί τα έδωσαν στον ΟΑΕΔ για να κοροϊδεύουν τον κόσμο, να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Παίζουν με τους ανέργους, δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες στους ανθρώπους, παίζουν τα παιχνίδια της κυβέρνησης για να διχάσουν τη κοινωνία, τα παιχνίδια των δανειστών ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, γιατί αν δείτε τα σάιτ με τις ανακοινώσεις των φραουλάδων για προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ, υπάρχουν και ονόματα υπουργών που επικροτούσαν και θα προωθούσαν, εννοείται, την κίνηση αυτή των φραουλάδων. Από τις 7 του μήνα που έγινε η ανακοίνωση, κανένας κρατικός υπάλληλος δεν ενδιαφέρθηκε αν έγινε η αίτηση, παρότι υποτίθεται ότι κόπτονται τόσο πολύ για την ανεργία.

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου: Ανακοίνωση για απολυσεις διαθεσιμότητα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


7 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το μοντέλο που εφάρμοσε η κυβέρνηση με τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ επεκτείνεται και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκπαίδευσης με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των θέσεων των Φυλάκων σχολικών κτιρίων.

Η ισοπεδωτική λογική των γενικών εκκαθαρίσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις εντολές και τους προσυνεννοημένους δήθεν εκβιασμούς της τρόικας, είναι προφανές ότι δεν έχουν στόχο την "εξυγίανση ή την πιο εύρυθμη" λειτουργία του δημόσιου τομέα.

Καταστρέφουν συστηματικά εργασιακά δικαιώματα και θέσεις εργασίας πλήττοντας όχι μόνο τους εργαζόμενους, αλλά αποδυναμώνοντας και την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την δομή της και τις υπηρεσίες που παρέχονται στους δημότες. Με αποφάσεις "γιουρούσια" απέναντι σε ολόκληρες ομάδες εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δημιουργούν σταδιακά το μοντέλο μιας τριτοκοσμικής χώρας όπου δεν ισχύει κανένα δικαίωμα, καμιά σιγουριά, καμιά κοινωνική και εργασιακή κατάκτηση.

Είναι βέβαιο ότι επειδή τα μνημονιακά προγράμματα "σωτηρίας της χώρας" δεν βγαίνουν προς όφελος του λαού, θα ψάχνουν συνεχώς νέα εξιλαστήρια θύματα, εξοντώνοντας στον βωμό των στόχων των δανειστών ολόκληρες ομάδες εργαζομένων, εξαφανίζοντας μονομιάς δομές και υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες για δεκαετίες.

Μετά από κάθε νέο μέτρο και κάθε νέα μείωση θέσεων, μισθών, δικαιωμάτων, "οραματίζονται" τα επόμενα μέτρα και τα επόμενα θύματα! Μας θεωρούν όλους αναλώσιμους!

Είναι φανερό ότι δεν σταματούν μόνοι τους αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Αν δεν τους σταματήσουμε δεν θα γλιτώσουμε ούτε εμείς!

Αντιστεκόμαστε στις αποφάσεις της κυβέρνησης για οποιαδήποτε απόλυση συναδέλφων μας.

Η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι στον Δήμο, οι φορείς της πόλης, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλοι οι πολίτες μαζί, συντονισμένα και μαχητικά να προστατεύσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν είναι μόνο για να ακυρωθούν τα τωρινά, είναι και για να μην έρθουν τα επόμενα!

Αντιδρούμε τώρα! Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στις κινητοποιήσεις κατά των απολύσεων.


Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΗ Πρόεδρος                                              Η Γραμματέας
Σοφία Κορωναίου                                 Μαρία Κουκούμα

Η Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών ξεκινά το 2ο κύκλο εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483
E-mail: ant.bta@patt.gov.gr

Αγ. Παρασκευή 08/07/2013


Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνου Μανιάτη, η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών ενημερώνει τους πολίτες ότι την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 θα αρχίσει ο 2ος κύκλος εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το έτος 2013.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα και συγκεκριμένα θα γίνουν επαναληπτικοί υπολειμματικοί ψεκασμοί με σκοπό την προνυμφοκτονία, στις περιοχές που αναφέρονται στο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Βόρειου Τομέα στους εξής αριθμούς: 213 2100607-612.


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις