Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ: Πολιτική ανυπακοή μέχρι τέλους: Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης δεν θα αγγίξουν την πόλη

Η τρόικα ψάχνει για απολύσεις και στο Χαλάνδρι.

Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης στα πλάισια των εγκυκλίων Μητσοτάκη και της πολιτικής απολύσεων ζητάνε από τον δήμο Χαλανδρίου μέχρι την Παρασκευή όλα τα στοιχεία για τις συμβάσεις που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου σε βάθος εικοσαετίας. Σκοπος βέβαια δεν είναι η εξυγίανση και η εύρυθμη λειτουργία των δήμων αλλά η αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει τρόπους να νομιμοποιήσει στα μάτια της κοινής γνώμης την απόλυση χιλιάδων ανθρώπων από τον δημόσιο τομέα και την διάλυση του.

Τόσο η διοίκηση του δήμου όσο και η οι έργαζόμενοι σε αυτόν θα πρέπει να αποτρέψουν αυτή την βαρβαρότητα. Η περίπτωση ενός δήμου στον οποίο οι πολιτικές των μνημονίων θα θυσιάζουν πότε με τον ένα και πότε με τον άλλο τρόπο είτε τις υπηρεσίες του ή τους εργαζόμενους του ή και τα δύο δεν πρέπει ΚΑΙ αυτή την φορά να περάσει από την πόλη.

Θα πρέπει να καταλάβει κάθε δημοκράτης πολίτης ότι τόσο το κυνήγι κεφαλών που ξεκινάνε οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης όσο και η διαδκασία αξιολόγησης που έρχεται θα δημιουργήσουν νέα εξαθλίωση και δυστυχία και καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης που βρίσκονται στον αντίποδα όλων αυτών. 

Πηγή: stinplatia.blogspot.de

Viele Danken!

Wir lieben Sie, auch!

 Αναδημοσίευση από το myxalandri.apotonholargo που όταν αναδημοσιεύει από την Πλατεία κάνει link στο stinplatia.blogspot.de και όχι στην "ελληνική" μας διεύθυνση stinplatia.blogspot.gr

Να δείτε μόνοι σας, πώς μας κάνανε οι συνάδελφοι .... ΓΕΡMΑΝΟΥΣ (και δεν είναι μόνο μία φορά για να πούμε ότι είναι .... λάθος).

http://www.myxalandri.gr/eidiseis/2777-dimairesies-ston-dimo-xalandriou-ta-apotelesmata

Και παλιότερα ...

http://myxalandri.gr/eidiseis/2377-syllogos-ergazomenon-ektakti-geniki-synelefsi-simera-pempti-24-7-2014

Εκκλησάκι Αγίων Αναργύρων στο Χαλάνδρι - Πάρκο Αρχιμανδρίτη Ιλαρίωνα

(Άντε πάρτε μερικά κλικάκια να κάνετε το κομμάτι σας)

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας!!!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΝ ΣΤΑΘΜΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Χαλάνδρι,  09/09/2014
 Α.Π. :  21346


- 20η  ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ------- 2014

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση του σώματος, λόγω του επείγοντος χαρακτήρος του θέματος που χρήζει άμεσης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, (σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν.3852/10), στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 09η Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τo παρακάτω θέμα:


1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του πρακτικού εγγραφής νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαλανδρίου, για το σχολικό έτος 2014 - 2015.


Χαλάνδρι 09/09/2014

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΑΛΑΝΗ

Εκτός παιδικών σταθμών μένουν 22.000 παιδιά- Ποια είναι η πρόταση της ΚΕΔΕΣε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες, καθώς περίπου 22.000 παιδιά βρέθηκαν εκτός της δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Σήμα κινδύνου εκπέμπουν όμως και οι δήμοι, καθώς λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας των σταθμών εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

Από τις 112.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη φιλοξενία παιδιών, οι 97.000 κρίθηκε πως πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο πρόγραμμα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι προσφερόμενες θέσεις άγγιξαν τις 90.000 περίπου, τελικώς μόνο 75.500 παιδιά πήραν εισιτήριο τοποθέτησης στους σταθμούς.

Μετά την επιλογή των παιδιών που θα ευνοηθούν από το πρόγραμμα, μένουν αδιάθετα 30.000.000 ευρώ περίπου και προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα φιλοξενίας των παιδιών στους σταθμούς, κατατέθηκε σχετική πρόταση από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από το ΔΣ της ΚΕΔΕ και απομένει η έγκριση από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Η συγκεκριμένη πρόταση περιλαμβάνει δύο εναλλακτικές εκδοχές:

Η πρώτη εναλλακτική είναι να καταργηθεί το πλαφόν που προβλέφθηκε για πρώτη φορά φέτος και ορίζει ότι οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί μπορούν να καλύπτουν μόνο το 70% της δυναμικότητάς τους μέσω των κοινοτικών πόρων, οι οποίοι διατίθενται για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών.

Η δεύτερη εναλλακτική είναι το ποσό των 30 εκατ. ευρώ, που έχει διασφαλιστεί αλλά μένει αναξιοποίητο, να δοθεί ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τις δημοτικές δομές. «Έτσι θα μπορέσουν να πάρουν παιδιά από τον κατάλογο όσων υπέβαλαν αίτηση χωρίς να τους ζητήσουν τροφεία», λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων, Σίμος Δανιηλίδης.

http://www.aftodioikisi.gr

Ε.Ι. ΚΟΥΡΤΕΣΗ - Η ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ... ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ

Όσο σκαλίζει κανείς το θέμα της μη λειτουργίας του παιδικού σταθμού της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, τόσο δυσκολεύεται να διατηρήσει το ενδιαφέρον του μόνο στα της έναρξης λειτουργίας του και να μην εμπλακεί σε διαχειριστικά ζητήματα του ιδρύματος.

Διότι αποκαλύπτεται σταδιακά ένα παζλ διαπλοκής που έχει ιδιαίτερο βάθος και είναι προφανές ότι αυτή ξεκινάει από τον δήμο και υλοποιείται από το ίδρυμα.

Σήμερα ανεβάζουμε το ίδιο το παράρτημα κανονισμού λειτουργίας (μη λειτουργίας) της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ που ανέβηκε στο (ακόμα)  υπό κατασκευήν site του ιδρύματος πρόσφατα έχοντας τσεκάρει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας δίνει το ίδιο το ίδρυμα.

1. Η "προσπάθεια" αξιοποίησης της Εστίας Παιδιού θα βασιστεί σε ,,, εθελοντές.
Όχι δεν θα βασιστεί στα έσοδα από την διαχείριση της περιουσίας του διαθέτη που είναι ΠΟΛΛΑ, σε εξειδικευμένο προσωπικό αλλά σε ... εθελοντές.

2. Το Δ.Σ. του ιδρύματος - παραχώρησε λέει, την ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ δωρεάν στον δήμο Χαλανδρίου για πέντε χρόνια - λέει - οπότε ο δήμος φιλοξενούσε 280 παιδιά τον χρόνο (!!!!!) στο κτίριο.
(Αυτές είναι οι πραγματικές δυνατότητες του κτιρίου παρά την επίσημη δυναμικότητά του, που είναι 150 παιδιά.)

Είναι φοβερό το γεγονός ότι αυτή η παραχώρηση για αυτά τα χρόνια παρουσιάζεται περίπου ως χάρη του ιδρύματος στον δήμο.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  - με μόνη υποχρέωση του ιδρύματος την απλή παραχώρηση του - την ώρα που τα έσοδα από την διαχείριση της περιουσίας του διαθέτη ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ, να παρέχουν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ στα παιδιά του Χαλανδρίου  να μένουν απείραχτα και να διατίθενται για άλλους σκοπούς, να παίζονται στο χρηματιστήριο ή να φουσκώνουν τραπεζικούς λογαριασμούς.

3. ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και κυρίως της προηγούμενης διοίκησης αποκαλύπτονται από το ίδιο το ίδρυμα. Και αναδεικνύεται η ΔΙΑΠΛΟΚΗ συμφερόντων που έχει δομήσει ο δήμος με το ίδρυμα:

Η διοίκηση Κουράση αντί να διεκδικήσει από το ίδρυμα να λειτουργεί ο παιδικός σταθμός, έστω και με τον - όχι αποδεκτό κατά την γνώμη μας - τρόπο της απλής παραχώρησης του κτιρίου στον δήμο που είχε επιλέξει ο Ζαφειρόπουλος ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ (καλύτερα αυτό από το τίποτα πάντως) , ήρθε σε συνεννόηση με το ίδρυμα και τι ζήτησε;

Να δώσει τις απίστευτες εγκαταστάσεις παραγωγής γευμάτων του σταθμού  (για 1000 άτομα) που έχει το κτίριο ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ!

ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΜΚΕ!!!!
ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΛΕΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (?????)

ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015!

Το μέγα ΗΘΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΟΥΡΑΣΗ, το κοινωνικό παντοκοροϊδείο έχει πολλά παρακλάδια.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ - το 2015 - ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ!!!!
ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΕ!

ΟΜΩΣ ΦΕΤΟΣ - ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑΧΑ ΜΟΥ  - Η ΕΣΤΙΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟ (αν έχει εθελοντές μάλλον γιατί αλλιώς δεν βγαίνει ρε παιδί μου και ποιος θα το δουλέψει; Θα πάρουν κανένα άνεργο; Καμιά νηπιαγωγό από τις απολυμένες, καμιά καθαρίστρια;).

Αλλά πρέπει να λειτουργήσει σιγά - σιγά σου λέει, γιατί δεν ξέρει το ίδρυμα από παιδικούς σταθμούς. Άρα θα δουλέψει  με λίγα παιδιά.

Και βέβαια δεν θα μπει κανένα παιδί δωρεάν αλλά με το "συμβολικό τροφείο" των 2.200 ευρώ τον χρόνο (200Χ11)!
Περισσότερα από όσο παίρνουν ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ παιδικοί σταθμοί από το ΕΣΠΑ για τις ίδιες υπηρεσίες (2100 ευρώ τον χρόνο δίνει το ΕΣΠΑ) και ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ οι επιχειρηματίες να τα πάρουν.
 
Και δεν διαχειρίζονται και την περιουσία που άφησε κάποιος ευεργέτης για να προσφέρεται "εκπαιδευτικό έργο στα παιδιά του Χαλανδρίου"!!!!

Εμείς αυτά που λέμε τα έχουμε τσεκάρει με κίτρινο σε αυτά που γράφει το ίδιο το ίδρυμα στον κανονισμό του, γιατί το ίδρυμα τα λέει και όχι εμείς.
 
Δες τα μόνος σου, λοιπόν, σκέψου, ακόμα νόμιμο είναι - και αποφάσισε αν ο δήμος πρέπει να ασχοληθεί άμεσα με αυτό για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κρίσης στις οικογένειες της πόλης ή θα τις ενισχύει με ροδάκινα, φακή και φάβα για να πληρώνουν στους ιδιωτικούς  παιδικούς σταθμους.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ.

Σε σένα το λέω ιδιαιτέρως - νέε συνάδελφε της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ πλειοψηφίας.
ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ και έχουν λόγους να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα.

Και αυτό το "άμεσα" δεν είναι ούτε σχήμα λόγου, ούτε πολιτικάντικη πίεση προς το νέο δήμαρχο (επειδή δεν τον χωνεύουμε, όπως θέλει να λέει η προπαγάνδα).

Το άμεσα έχει να κάνει με το ότι ΑΜΕΣΑ, τώρα, σήμερα, μπορεί να καλυφθούν τα παιδιά που απόψε το βράδυ θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο ότι ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ (και όχι μόνο αυτά και άλλα!)

Αν δεν το κάνουμε ΣΗΜΕΡΑ, θα μας ξαναπασχολήσει του χρόνου πάλι το θέμα.

Έχουμε καιρό μέχρι τότε  (και παιδικούς σταθμούς ιδιωτικούς, φτιάχνουμε και κανέναν "συλλογικό" με  ΚΟΙΝ.ΣΕΠ), δεν θα ενοχλήσουμε και την  ΠΟΡΕΙΑ να κάνει και τσάμπα την δουλειά της για μην χρειαστεί να ρίξει κανένα φράγκο στην αγορά από τα λεφτά που παίρνει από την ΕΕ, για να αγοράσει καμιά γκαζιέρα και κανένα τηγάνι,

Kαι άστε τους να φωνάζουν. 

Είναι και αυτό επιλογή δημοτικής πολιτικής. 

ΟΜΩΣ Ο ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

Και αυτό μπορεί να υλοποιηθεί ΣΗΜΕΡΑ!

Κτίριο, υπάρχει, λεφτά προβλεπόμενα για αυτό το σκοπό υπάρχουν (έχει το ίδρυμα) καλή θέληση χρειάζεται και να τεθεί το θέμα ψηλά στις προτεραιότητες του δήμου.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ;

H Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ν.4250/2014 ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014.


Όλα τα ποσά για τις επιχορηγήσεις δήμων για λειτουργικές δαπάνες και ληξιπρόθεσμες οφειλές (αποφάσεις ΥΠΕΣ)Το ποσό των 103 εκ. ευρώ κατανέμεται στους δήμους ως ένατη δόση της τακτικής επιχορήγησής τους για το 2014 από τον τακτικό προϋπολογισμό. Το ποσό προορίζεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, με προτεραιότητα στις δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού στους δήμους.

Με το ποσό αυτό πρέπει να καλυφθούν επίσης οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού, των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των χώρων άθλησης που μεταφέρθηκαν σε ΟΤΑ α ́ βαθμού, οι δαπάνες μισθοδοσίας των κατατασσόμενων σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εργαζομένων σε προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι / Κοινωνική Μέριμνα και για ΑμεΑ,) οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των ΤΥΔΚ των κρατικών περιφερειών, που μετατάχθηκαν σε δήμους, οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που μεταφέρθηκε από 1-1-2011 σε δήμους για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων χωρικής αρμοδιότητάς, οι δαπάνες μισθοδοσίας των μεταταχθέντων υπαλλήλων σε ΟΤΑ α ́ βαθμού από τους ομίλους ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΑΣΑ και οι δαπάνες μισθοδοσίας του μονίμου προσωπικού στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Δείτε την απόφαση και την κατανομή των πόρων ΕΔΩ

Επίσης κατανέμεται το ποσό των 17. 822.916, 67 ευρώ στους δικαιούχους δήμους – που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το ποσό είναι έναντι του συνολικού ποσού της δόσης έτους 2014,στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτούς, όπως αυτές απορρέουν από τις διατάξεις του άρθρου 25 ν.1828/89 (ΦΕΚ 2 Α ́).

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο ένα δωδέκατο (1/12) του συνολικού ποσού της έκτης από τις οχτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις που προβλέπεται να αποδοθούν για τον ανωτέρω σκοπό στους συγκεκριμένους δήμους. Το ποσό προορίζτεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων-έργων των δήμων της χώρας. Με απόφαση όμως των οικείων δημοτικών συμβουλίων, δύναται τα αποδιδόμενα στους δικαιούχους ΟΤΑ ποσά, να διατεθούν κατά τη κρίση τους, είτε προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών, είτε για επενδυτικές δραστηριότητές τους και έργα.

Δείτε την απόφαση και την κατανομή των πόρων ΕΔΩ

http://www.aftodioikisi.gr/, 8/9/2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Εκλογή νέας Οικονομικής Επιτροπής


Εξελέγησαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της νέας Οικονομικής Επιτροπής στο πλαίσιο της 17ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο συνεχίστηκε σήμερα.
Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας, στην οποία μετείχαν όλες οι παρατάξεις, η σύνθεση της νέας Οικονομικής Επιτροπής διαμορφώθηκε ως εξής:
Τακτικά Μέλη:
 • Αθανασιάδης Παναγιώτης («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
 • Αλεξίου Αθανάσιος («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
 • Μπαλάφας Γεώργιος («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
 • Σαπουνά Αγγελική («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
 • Στεργίου Ιωάννα («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
 • Τζίβα Αιμιλία («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
 • Καράμπελας Κωνσταντίνος («ΑΤΤΙΚΗ»)
 • Κορομάντζος Βασίλειος («180Ο Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ)
 • Μπαλού Αλεξάνδρα («ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ»)
 • Μοίρας Ιωάννης («ΑΤΤΙΚΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ - ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ»)
Αναπληρωματικά μέλη:
 • Δημάκος Δημήτριος («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
 • Λάσκαρη-Κρασοπούλου Βασιλική («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
 • Λεβέντη Αγγελική («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
 • Νερούτσου Μαρία («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
 • Tασούλη-Γεωργιάδου Ελισσάβετ («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
 • Τσούπρα Ιωάννα («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
 • Μεθυμάκη Άννα («ΑΤΤΙΚΗ»)
 • Ευαγγελίου Παρασκευάς («180Ο Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ)
 • Μανουσογιαννάκης Ιωάννης («ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ»)
 • Δανάκος Χριστόφορος («ΑΤΤΙΚΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ - ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ»)
Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν δικαιολογημένα ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, η κ. Μαρία Γιαννακάκη.

Το Σπίγκελ για την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: «Το Αριστερό Πείραμα»Με τίτλο «το Αριστερό Πείραμα» το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ κυκλοφορεί σήμερα με ολοσέλιδο πολιτικό πορτρέτο της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

Ο δημοσιογράφος Μάνφρεντ Έρτελ, ξεκινά το άρθρο του με περιγραφή της τελετής ορκωμοσίας της νέας Περιφερειάρχη στο κλειστό γυμναστήριο Άνω Λιοσίων: «Επιδεικτικά η Δούρου επέλεξε για την ορκωμοσία της ένα παλιό γυμναστήριο στα θλιβερά Άνω Λιόσια, εκεί που ζουν οι ψηφοφόροι της. ‘Ντροπή’, ουρλιάζουν οι νεοναζί της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής, αλλά για τους περισσότερους στην αίθουσα η Δούρου ενσαρκώνει την ελπίδα, καθώς αγωνίζεται ενάντια στις απολύσεις και στις άδικες περικοπές. Ο αντιπολιτευόμενος ΣΥΡΙΖΑ, που συνήθως είναι ενάντια σε όλα, για πρώτη φορά αναλαμβάνει ένα σημαντικό πολιτικό πόστο. Και στην Αττική θα μετρηθεί η ικανότητά του να κυβερνήσει τη χώρα- καθώς προηγείται στις δημοσκοπήσεις και πιέζει για τη διενέργεια εκλογών το αργότερο την άνοιξη».

«Είναι πολιτική επιστήμονας, μιλά πέντε γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τουρκικά. Και λέει τα πράγματα με το όνομά τους, για παράδειγμα για τον αγώνα της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης: ‘Είναι επώδυνο να το λες, αλλά έχουμε πόλεμο, και δεν μπορώ να κάνω σα να μην υπήρχε’», γράφει ο γερμανός δημοσιογράφος, αναφερόμενος στην απάντηση της Ρ. Δούρου.

Κατόπιν ο Μ. Έρτελ τονίζει ότι η Ρ. Δούρου, που «γνωρίζει άριστα τα ευρωπαϊκά ζητήματα», αντιδρά με ειρωνεία στις σεξιστικές κριτικές: «Η Δούρου για τέτοιες δηλώσεις έχει μόνο μια απάντηση: ανοησίες. Και προσθέτει με ειρωνεία, ότι ‘μπορείς να είσαι ξανθιά και να ασχολείσαι με την εξωτερική ή την αμυντική πολιτική, εγώ θα μείνω ξανθιά μέχρι να γκριζάρω’».

Αναφερόμενος στην παραίτηση της Ρ. Δούρου από το βουλευτικό αξίωμα ενόψει των εκλογών για την Περιφέρεια Αττικής, ο γερμανός δημοσιογράφος σημειώνει τη σχετική απάντηση της : «Οι άνθρωποι πρέπει να δουν ότι θέλει κάποιος να κάνει γι’ αυτούς πολιτική, χωρίς να έχει πρώτα εξασφαλίσει τον εαυτό του».

«Η κυρία του ΣΥΡΙΖΑ θα επιθυμούσε ένα προπύργιο κοινωνικής προστασίας για τους ψηφοφόρους και δεν πρόκειται να υπογράψει την λίστα των απολύσεων, που απαιτεί η πολιτική της τεράστιας λιτότητας- την ευθύνη γι’ αυτή την έχει η κυβέρνηση». «Ταυτόχρονα προφυλάσσει τον εαυτό της από τις πολύ μεγάλες υποσχέσεις. Ενάντια στην κυβέρνηση και τις αυστηρές εντολές για λιτότητα από τις Βρυξέλλες, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο δρόμο, τονίζει ( η Δούρου ) δίχως έπαρση», γράφει ο Έρτελ.

Ο γερμανός δημοσιογράφος τονίζει ότι «μία υπόσχεση έδωσε η Δούρου, να μεταφέρει τα δισεκατομμύρια των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων από τις υποδομές σε προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων ή στην εκπαίδευση. Και στο ερώτημα πώς θα αντιδράσουν οι Βρυξέλλες σ’ αυτό η απάντηση της Δούρου είναι: «Η Ε.Ε. βάζει το πλαίσιο, εμείς το γεμίζουμε. Στο όνομα των μεγάλων έργων υποδομής η Ελλάδα έγινε μια διεφθαρμένη χώρα»».

Τέλος, ο γερμανός δημοσιογράφος παρατηρεί: «Εάν πετύχει το πείραμα της Αττικής και η Δούρου αποδειχθεί ικανή κυβερνήτης τότε θα μπορούσε να εξελιχθεί σε εσωτερική αντίπαλο του χαρισματικού προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα. Επίσημα, φυσικά η Δούρου δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο: ‘Είμαστε στενοί φίλοι, συνομήλικοι, ήμασταν μαζί στην ίδρυση του κόμματος, δεν είμαστε όπως οι άλλοι’, λέει, δεν θέλει οπωσδήποτε να κάνει καριέρα, δεν είναι αντίπαλος του Τσίπρα: ‘Αν παίξουμε το παλιό πολιτικό παιχνίδι, τότε η χώρα δεν έχει καμία ελπίδα, έτσι δε θα γράψουμε ιστορία’. Αυτό ηχεί καλά και είναι πολιτικά έξυπνο, λίγο πριν τις επιδιωκόμενες αποφασιστικές εκλογές. Στην ορκωμοσία της Δούρου ήρθε ο στενός της φίλος Τσίπρας, αλλά ήρθε αργά κι έφυγε γρήγορα».

ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-9-2014 ΑΠΟ ΤΙΣ 11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ-ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 15-ΑΘΗΝΑ.

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 955

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 – 11.30 π.μ. 
έως τέλος ωραρίου

Στο πλαίσιο της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στις 28 Αυγούστου 2014, για το αγωνιστικό πλαίσιο δράσεων και κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και με αφορμή τη νέα προσφυγή της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία για την εφαρμογή του Ν.4250/2014 (συγκριτική «αξιολόγηση» και επανέλεγχος με νέα κριτήρια της μετατροπής των Συμβάσεων), η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε:

Να προκηρύξει την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 11.30 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας, για να εκφράσουμε την καθολική μας αντίθεση στον «επανέλεγχο» μετατροπής των Συμβάσεων από Ορισμένου Χρόνου ή Έργου σε Αορίστου Χρόνου, που θα αποτελέσει τη μόνιμη δεξαμενή υπό απόλυση εργαζομένων.

Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15 – Αθήνα) και θα ακολουθήσει πορεία στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. – Λεωφ. Συγγρού 60).

Ανάλογες συγκεντρώσεις καλούνται να πραγματοποιήσουν οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών αλλά και σε όσους Δήμους της Περιφέρειας σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επανελέγχους.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν ότι, με όλες τους τις δυνάμεις θα αποτρέψουν τον επανέλεγχο-φερετζέ που ευαγγελίζεται ο Υπουργός των απολύσεων και οι πρόθυμοι συνεργοί του που μοναδικό στόχο έχει τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, την ποινικοποίηση της εργασίας στο Δημόσιο και τη διάλυση των υπηρεσιών.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος 

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

 Γιάννης Τσούνης