Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΟΡΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕ ΟΤΑ


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 

Ξεκινάμε από τελείως διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να έχουμε κοινούς στόχους:

  •  ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΡΑΣΗ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων.
  •  ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών.
  • ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. 
  •  ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ελαστικών σχέσεων εργασίας. 
  • ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ των εργασιακών κεκτημένων και την διεκδίκηση όσων χάθηκαν, από τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων. 
  •  ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ και την περιφρούρηση της ενότητας του συλλόγου μας από στείρες κομματικές και παραταξιακές σκοπιμότητες που οδηγούν στον κατακερματισμό του.
Συμπορευόμαστε σε αυτή την πρωτοβουλία που στόχο έχει να αναδείξει τους κινδύνους απαξίωσης που αντιμετωπίζουμε ως συλλογικότητα.

Διαφωνούμε με την μεθοδευμένη απομάκρυνση των δράσεων μας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, παρά την κριτική στάση που έχουμε για αρκετές επιλογές της.

Στην ομοσπονδία συμμετέχουμε από την ίδρυση του συλλόγου μας και η συμμετοχή μας στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο δεν μπορεί να αμφισβητήται ανάλογα με την παράταξη που ανήκει η πλειοψηφία που προκύπτει από τις εκλογές μας.

Αγωνιζόμαστε σταθερά για μια δυνατή Ομοσπονδία που θα καταφέρει να υπερβεί στρεβλώσεις,να εμπνεύσει και να συσπειρώσει όλους τους εργαζόμενους σε ένα αγωνιστικό πλαίσιο που θα ξεπερνάει τις συντεχνιακές και παλαιοκομματικές αντιλήψεις.

Μια Ομοσπονδία που θα ανακτήσει τον διεκδικητικό της ρόλο ώστε να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα και συνέπεια στις νέες δύσκολες συνθήκες, αλλά και στις προσδοκίες των συναδέλφων.

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.


Υπογραμμίζουμε την ανύπαρκτη παρέμβαση του Συλλόγου μας, που είχε ως αποτέλεσμα να είμαστε ανάμεσα στους ελάχιστους Δήμους που δεν συμπεριλήφθηκαν στην προκύρηξη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες.

53 θέσεις μόνιμου προσωπικού χάθηκαν - ελπίζουμε όχι οριστικά - και ο Σύλλογος μας ήταν απών.....

Υπογραμμίζουμε την μηδενική αντίδραση του Συλλόγου μας στην εισχώρηση ιδιωτών σε θεσμοθετημένες αρμοδιότητες του Δήμου που εμφανίζεται προσχηματικά ως “συνδρομή από ειδικά καταρτισμένους επιστήμονες”.........

Μας αξίζει ένας διεκδικητικός και αγωνιστικός σύλλογος εργαζομένων, όχι μόνο στα λόγια...

Mας αξίζει ένας ουσιαστικά - και όχι κατά περίπτωση - μη εργοδοτικός σύλλογος που θα υπερασπίζεται όλους τους συναδέλφους, χωρίς παραταξιακά κριτήρια.


Ψηφοδέλτιο για την εκλογή αντιπροσώπων στο 46ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ 


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ .................. ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ-OΚΠΑ

ΚΑΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΑ .............. KEΠ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΜΗΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ ............................ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ .................. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

ΤΣΙΡΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ........................ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΧΑΛΚΙΑ ΒΙΚΥ .............................................. ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΝΕΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Θα γίνουμε πολιτισμένο κράτος- σου λέει ο σοβαρός - μπαμπουίνο μου!
Που είσαι καραγκιοζάκος και δεν θες.

Θα κάνουμε και εμείς, εδώ, ό,τι κάνουν τα "πολιτισμένα κράτη " παλιομπουρτζόβλαχοι  που μάθατε να θέλετε διαλόγους, δημοκρατίες, συμμετοχές, πολυλογίες  και άλλα τέτοια παπατζιλίκια.

Η πρόταση έπεσε παρασκηνιακά και διερευνητικά στο τραπέζι:, οπότε δεν θα σου πούμε προς το παρόν την πηγή της.

Νέα υπερσύγχρονα συστήματα λοιπόν αναλαμβάνουν να φιμώνουν αυτόματα πλέον και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση -τους ομιλητές στα δημοτικά συμβούλια.

Η αιρετότητα και ο πολιτικός διάλογος στο έλεος της τεχνολογίας.

Μόλις αρχίζει σου λέει ο ομιλητής θα αρχίζει να μετράει αντίστροφα ένα ψηφιακό (όχι μαλακίες) χρονόμετρο από τα δύο ή τρία λεπτά.

Μόλις τελειώσει το δίλεπτο που θα είναι ο προγραμματισμένος  χρόνος για τον ομιλητή -είτε δημοτικός σύμβουλος είναι,  είτε εκπρόσωπος φορέα ή  δημότης - μπαμπουίνος που θέλει (αν είναι δυναμόν) να μιλήσει στο δημοτικό συμβούλιο - σου λέει - το νέο super, duper σύστημα που θα εγκατασταθεί,  και μας ήρθε κατευθείαν από τα πολιτισμένα κράτη θα κλείνει μόνο του το μικρόφωνο και την καταγραφή πρακτικών, ενώ φήμες λένε ότι το full μοντέλο του προτεινόμενου ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ συστήματος περιλαμβάνει και μια  αυτόματη καταπακτή κάτω από την θέση του ομιλητή που θα ανοίγει αυτόματα και θα τον καταπίνει αφιύ .... έχασε και δεν "ολοκλήρωσε" on time τις προτάσεις του για το μέλλον της πόλης.
(Η καταπακτή έχει δοκιμαστεί στο γνωστό τηλεπαιχνίδι του ANT1,  STILL STANDING).

Έτσι αυτές οι αηδίες με τα θεσμικά όργανα της δημοκρατίας, όπου έχει δικαίωμα λόγου ο κάθε μαλάκας που έβαλε υποψηφιότητα και εκλέχτηκε (και τώρα νομίζει ότι θα λέει ό,τι θέλει  - θυμίζουμε την "κατηγορία" του συνδικαλιστή προς τον Νταβία, όταν του είπε "έλα μωρέ μου θες να μιλάς επειδή έβαλες υποχηφιότητα και βρέθηκαν κάποιοι να σε ψηφίσουν) θα τελειώνουν.

Οι άνθρωποι του κόλπου άλλωστε - δεν χρειάζονται τον λόγο. Είναι Α...ΛΟΓΑ!
Η γραμμή τους έχει δοθεί από στοές, διαδρόμους  και υπόγεια, να ψηφίσουν ό,τι τους είπαν τα αφεντικά τους έρχονται στα συμβούλια και να φύγουν γρήγορα γρήγορα  θέλουν, χωρίς πολλά πολλά σου και μου.

Ο λόγος άλλωστε θέλει .... λόγο.
Λογική, σκέψη, άποψη.
 Πού να τα βρει το φερέφωνο.
Δεν μπορεί!
Βάζει λοιπόν να καθαρίσει .... το μικρόφωνο.

Μιλάνε - σου λέει -  τώρα ελεύθερα κάτι περίεργοι, αρχίζουν τις ερωτήσεις και τα επιχειρήματα; Και άντε βρες  να τους απαντήσεις τώρα γιατί τελικά θα ψηφίσεις αυτό που σε βάλανε και που ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ και εσύ ότι είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ.

Τι να τους πεις; Ότι είσαι Α...ΛΟΓΟ;;;;

Οπότε τους λες "στας Ευρώπας το κάνουν έτσι και εσύ που δεν συμφωνείς με τον .... πολιτισμό είσαι μπουρτζόβλαχος" και σε όσους πιάσει, έπιασε.

Η μεγάλη πλειοψηφία, άλλωστε των μπαμπουίνων χαζοί είναι, κομπλεξικοί είναι, να παριστάνουν τους Ευρωπαίους θέλουν μπας και ξεμυρίσει το τυρόγαλο και η γουρνοπούλα.

Το νέο σύστημα έμαθα εγκαταστάθηκε ήδη μπαμπουίνο μου, σε γειτονικούς δήμους και .... έρχεται και στο Χαλάνδρι.

Έτσι γίνεται με αυτά τα νέα υπερσύγχρονα  συστήματα. 
Σου λέει "γρασίδι με προδιαγραφές ΦΙΦΑ θα πάρετε όλοι οι δήμοι!
Τσουπ, όλοι οι τσάτσοι στα δημοτικά συμβούλια ανακαλύπτουν .... τον πολιτισμό του γρασιδιού.
Τώρα - σου λέει -  θα πάρεις αυτόματους φιμωτές. 
Τσουπ. ΟΛΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥΣ ΦΙΜΩΤΕΣ.

Διότι προφανώς η εταιρεία - πωλητής του .... είναι του κόλπου και το εισήγαγε από τας Ευρώπας (ή τις Αμερικές -  δεν ξέρω από ποια κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού μας ήρθε αυτός ο υπερσύγχρονος αυτόματος φιμωτής αιρετών, αλλά για γερμανικός μου μοιάζει, από ένστικτο).

Και οι αδελφοί - πλασιέ  ανέλαβαν να ανοίξουν την αγορά μέσω της φουχτελοαυτοδιοίκησης.

Που θα πληρώσει για την φίμωσή της.

Δεν εξηγείται αλλιώς μπμαπουίνο μου ότι τώρα .... μας φταίει η ..... μικροφωνική στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου που πρέπει - ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ και ΓΡΗΓΟΡΑ - να αλλάξει για να .... εκσυγχρονιστεί ο δήμος, σου λέει.

Προηγήθηκαν άλλωστε και άλλοι δήμοι που .... εκπολιτίστηκαν.

Δηλαδή άλλο χαβά, άλλη ανάγκη δεν είχε η πόλη.

Να επενδύσει στον αυτόματο φιμωτή είναι η αναπτυξιακή, αυτοδιοικητική  πρόταση των εκσυγχρονιστών του σήμερα.

Δεν θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, διότι περιμένουμε να δούμε ποιος ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ να την καταθέσει ως πρόταση σε δημόσια συζήτηση, αναλαμβάνοντας δημόσια της ευθύνη.

Προς το παρόν είναι μια "παρασκηνιακή ιδέα" που μετράει αντιδράσεις.

ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.

ΥΓ: 
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ  ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ - ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ ! 

ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΦΙΜΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

74 τόνοι χαρτιού ανακυκλώθηκαν το 2017 στη βόρεια Αθήνα με τη συνδρομή 85 σχολικών μονάδων και 15 δημόσιων φορέων


Με εξαιρετική επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού της Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου (ΕΣΔΝΑ) σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και φορείς. Από το σύνολο των 324 τόνων ανακυκλώσιμου χαρτιού που «ρίχτηκαν» στους «χαρτοφάγους» της Αττικής, οι 74 τόνοι (ποσοστό 23%) συγκεντρώθηκαν από τη βόρεια Αθήνα. Ειδικότερα, βάσει των δρομολογίων συλλογής του ΕΣΔΝΑ, οι ποσότητες (σε κιλά) ανακύκλωσης χαρτιού με διαλογή στην πηγή έχουν ως ακολούθως: Βριλήσσια – Πεντέλη – Κηφισιά: 26.925, Ηράκλειο – Μαρούσι - Μεταμόρφωση: 24.790, Χαλάνδρι - Αγία Παρασκευή - Χολαργός – Παπάγος: 22.275. Στο δίκτυο συλλογής ανακυκλώσιμου χαρτιού της βόρειας Αθήνας συμμετέχουν ήδη 85 σχολεία και 15 δημόσιες υπηρεσίες και φορείς. Χαρτοφάγοι και κάδοι συλλογής εκτός των σχολικών μονάδων, έχουν τοποθετηθεί στα κτίρια, του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, της Περιφέρειας σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή, του Δημόκριτου, της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΤ) και σε Δημαρχεία και δημοτικές υπηρεσίες.

«Η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή είναι πραγματικότητα με αρκετούς τόνους χαρτιού να συγκεντρώνονται στους «χαρτοφάγους», ενώ σημαντικός αριθμός καφέ κάδων απόθεσης οργανικών αποβλήτων να τοποθετείται από Δήμους στις γειτονιές μας» επισήμανε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε με την αρμόδια Περιφερειακή Σύμβουλο, Σοφία Κορωναίου, διευρύνοντας παντού το δίκτυο της πρωτοβουλίας «Έλα στον κύκλο μας. Ούτε ένα χαρτί πεταμένο. Όλα στον χαρτοφάγο» και πολλαπλασιάζοντας τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Συγχαρητήρια στους Δήμους που υιοθετούν και λειτουργούν προγράμματα ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή. Η μείωση των απορριμμάτων με αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων είναι υπόθεση όλων μας, αφορά την οικονομία, το περιβάλλον και πάνω από όλα την υγεία μας».

ΦΟΒΕΡΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΡΥΖΙ .....


Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ: Σοβαρότητα και πολιτική είναι δύο πράγματα τέλεια ξεχωρισμένα.

Δεν μπορούμε να τον μνημονεύουμε κάθε .... Ολυμπιακή χρονιά - αφού έτυχε να γεννηθεί 29 Φλεβάρη - γι' αυτό σας λέμε ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ με  Γιώργο Σεφέρη: