Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Κλείσιμο δήμων και πορεία την Παρασκευή αποφάσισε η ΠΕΔΑΚλειστές θα είναι όλες υπηρεσίες των δήμων στην Αττική, πλην των παιδικών σταθμών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιτροπεία στους δήμους, τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων της και τις νέες περικοπές στα έσοδα των δήμων.
Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. 

Ειδικότερα οι δήμαρχοι της Αττικής αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κλείσιμο των δημοτικών υπηρεσιών τους – οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά -την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου και να πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί πορεία διαμαρτυρίας προς τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών. Στη πορεία θα συμμετέχουν και οι δημοτικοί υπάλληλοι.

Οι δήμαρχοι της Αττικής υιοθέτησαν επίσης πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ Ν. Σαράντης, σύμφωνα με την οποία η ΚΕΔΕ στο έκτακτο συνέδριό της στις 3 Δεκεμβρίου να κινηθεί προς την κατεύθυνση του κλιμακούμενου κλεισίματος των δήμων της χώρας καθώς και να διατυπώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι οι δήμοι δε θα συμμετάσχουν στη διαδικασία της διαθεσιμότητας υπαλλήλων.

Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, καθώς τέθηκε από πολλούς αιρετούς επιτακτικά θέμα για δυναμικές κινητοποιήσεις και όχι απλές διαμαρτυρίες. 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης στο χαιρετισμό του τόνισε την αναγκαιότητα οι δήμαρχοι να πάνε ενωμένοι στο συνέδριο στις 3 Δεκεμβρίου. Χαρακτήρισε πρωτοφανή την επίθεση που δέχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας παράλληλα ότι κάποιοι στη κεντρική διοίκηση αναζητούν άλλοθι και συνενόχους για την αδυναμία τους να προχωρήσουν σε ριζικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση.

Απευθυνόμενος στους δημοτικούς υπαλλήλους και στην ομοσπονδία της ΠΟΕ –ΟΤΑ επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι αντίπαλος των εργαζομένων και ότι είναι αναγκαίο εργαζόμενοι και δήμαρχοι να συνεργαστούν. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε επίσης ότι είναι «εκτός τόπου και χρόνου» όσοι υποστηρίζουν ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος είναι υποχωρητική και αναφέρθηκε σε μια σειρά από κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Σε σχέση με το μέτρο της διαθεσιμότητας διευκρίνισε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι υπέρ της κινητικότητας και η ΚΕΔΕ δεν μιλάει άλλη γλώσσα στα μέλη της και με άλλη στη Κυβέρνηση. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της επιτροπείας, τονίζοντας ότι με πρόσχημα τον έλεγχο της εκτέλεσης των προϋπολογισμών των ΟΤΑ οδηγούμαστε στην παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων που διέπουν το αυτοδιοίκητο του θεσμού και τη λειτουργία των δήμων.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Νίκος Σαράντης υπογράμμισε ότι δεν μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να περιοριστεί σε συμβολικές κινήσεις, «το Συνέδριο της ΚΕΔΕ πρέπει να αποφασίσει για πολύμορφες κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους που θα φέρουν αποτελέσματα» σημείωσε χαρακτηριστικά, εισηγούμενος κοινοποιήσεις με «πολυμορφικό» χαρακτήρα και με τη συμμετοχή των δημοτών. Πρότεινε να αρνηθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση οποιαδήποτε συμμετοχή και συνευθύνη στα σχέδια για διαθεσιμότητα και απολύσεις εργαζομένων, τώρα και στο μέλλον. Επίσης εισηγήθηκε την προσφυγή τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη με αίτημα την ακύρωση των αντισυνταγματικών διατάξεων του Μνημονίου που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. I. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, εξέφρασε την ανάγκη να εκφραστεί από όλους η αντίθεση στα νέα μέτρα και κυρίως στη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων. Έκανε λόγο για μεθοδευμένες κινήσεις που έχουν ως στόχο τους, είτε τη διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών, είτε την ανάθεση τους σε ιδιώτες.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΕΔΑ Νίκος Χιωτάκης ζήτησε οι νέες κατανομές των πόρων της Αυτοδιοίκησης να γίνουν με νομοθετική ρύθμιση, ενώ πρότεινε την Παρασκευή οι δήμαρχοι της Αττικής με πορεία στο υπουργείο Οικονομικών να καταστήσουν σαφές ότι αν εφαρμοστούν τα όσα προβλέπονται θα πάνε για κλείσιμο.

Οι δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής διαφοροποιούνται εν μέρει ως προς την ένταση των κινητοποιήσεων, καθώς με προηγηθείσα απόφασή τους προγραμματίζουν για την Παρασκευή εκτός από τη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εσωτερικών. Απαντώντας στις κατηγορίες που δέχονται οι δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής ο Πέτρος Φιλίππου σημείωσε ότι η κίνηση των 12 δημάρχων της Ανατολικής Αττικής όχι μόνο δεν είναι διασπαστική, αλλά αντίθετα είναι κίνηση που ενισχύει το μέτωπο των αντιδράσεων.

http://www.localit.gr/, 21/11/2012

Οι καταργημένοι;;;


Η επικαιρότητα των ημερών σε εικόνες...


«Μαζί …να τα φάμε» Ανοικτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλανδρίου«Μαζί …να τα φάμε»
Ανοικτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλανδρίου


Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλανδρίου «Μαζί …να τα φάμε», δημιουργήθηκε από πολίτες του Χαλανδρίου και επιθυμεί να παρέμβει στη διαδικασία διάθεσης βασικών ειδών διατροφής, φέρνοντας σε επαφή τους συμπολίτες μας –φυσικά ανεξάρτητα από το χρώμα ή την εθνικότητά τους - με παραγωγούς, με παραγωγικούς συνεταιρισμούς ή με εταιρείες παραγωγής και εμπορίας που επιθυμούν να διαθέσουν τα είδη τους με φθηνότερες τιμές.

Αποτελεί βασικό στόχο μας το να μπορούμε να προμηθευόμαστε φτηνά αλλά και ποιοτικά τρόφιμα προωθώντας ταυτόχρονα συμμετοχικές μορφές δημοκρατικής αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης σε μόνιμη βάση, οργανώνοντας διανομές σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Δεν εξαρτιόμαστε από κανέναν πολιτικό φορέα και η πρωτοβουλία μας είναι ανοικτή σε όλους όσοι επιθυμούν να συμβάλουν ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Σάββατο 1 Δεκέμβρη, από τις 9.00 έως 13.00 οργανώνουμε την πρώτη μας ανοικτή διάθεση τροφίμων σε χαμηλές τιμές, στο πάρκο της Αττικής Οδού, που βρίσκεται στα σύνορα Χαλανδρίου-Βριλησσίων, στην συμβολή με την Λ. Πεντέλης.

Μετά από έρευνα και .. γευστικές δοκιμές, καταλήξαμε στην παραγγελία προϊόντων από διάφορες περιοχές της χώρας, με κριτήριο την υψηλή ποιότητα και την χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Θα υπάρχουν φακές και φάβα Φενεού, ρεβύθια Φαρσάλων, φασόλια Χρυσούπολης, ρύζι από το Μεσολόγγι, αλεύρι από αλευρόμυλο στα Τρίκαλα και τοπικά στάρια, μέλι από την Ευρυτανία και τυριά από την Μεγαλόπολη.
Όλα τα προϊόντα
θα διατίθενται συσκευασμένα


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ: ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ AΠO THN ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΒΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ;;;

Το ρώτησε ο Σίμος Ρούσσος στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά απάντηση δεν πήρε. Περιμέναμε να ακούσουμε κάτι επίσημα αλλά δεν.... Αν δεν μιλήσει η Πλατεία ....

Λοιπόν ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;

Έσπασε τα μούτρα της η διοίκηση που επιχείρησε να αποχαρακτηρίσει τον χώρο, με τα γνωστά τρικάκια που έχουμε αναδείξει με σειρά άρθρων;;;

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η "ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ" ΒΑΣΙΟΥ;;; (Ε βέβαια, ο Βάσιος όλα τα "νομιμοποιεί" διότι είναι της νομιμότητας ενώ όλοι οι άλλοι είναι της παρανομίας. Όπως και με το παγοδρόμιο, τα κάνει όλα νόμιμα).

Είχαμε ΠΑΛΙ δίκιο που ανοίξαμε το θέμα και είπαμε ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ και το πάρκο θα μείνει πάρκο;;;

Μήπως κάτι ξέραμε και φωνάζαμε από τον Ιούνιο του 2011;;;

Ε ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΙ ΞΕΡΑΜΕ! Φτάνει αυτό ή να συνεχίσουμε και με άλλες φωτό από την πρόταση "αξιοποίησης";
 ΕΤΣΙ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ. (ή το φτιάξαμε μόνοι μας αυτό;;;)


ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

24 Ιουν 2011


29 Ιουν 2012
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ

Το γήπεδο μπάσκετ στην Τούφα,οι κάτοικοι της γειτονιάς,ο ΦΟΤ και εμείς.

03 Ιουλ 2012


ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΙΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΡΟΥΣΣΟΥ

Το Eurogroup επεξεργάζεται ως λύση, την προεκλογική πρόταση Τσίπρα!


20121121-004245.jpg


“Θα ζητήσουμε αναστολή πληρωμών των τόκων μέχρι να δημιουργηθούν σταθερές συνθήκες”, είχε πει την πρώτη μέρα του Ιουνίου ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με το Reuters, μέσα στο Eurogroup εξετάζουν ως πιθανό σενάριο την αναστολή για δέκα χρόνια της πληρωμής των τόκων των δανείων που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα από τους μηχανισμούς στήριξης.

Ποια είναι η μόνη διαφορά; Ο Τσίπρας ζητούσε λιγότερα χρόνια!

http://olympia.gr

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Κλιμάκωση κινητοποιήσεωνΑυτό είναι το ελληνικό χρέος! Για να ξέρουμε τι χρωστάμε πριν αποφασίσουν για μας οι δανειστές303,5 δις ευρώ χρωστά η Ελλάδα, που σημαίνει 30.350 ευρώ στον κάθε Έλληνα. Αυτό είναι το χρέος της Ελλάδας στο τρίτο τρίμηνο του 2012.

Από το συνολικό χρέος (δεν προσμετρούνται οι εγγυήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο) :

τα 148,8 δισ. ευρώ είναι δάνεια των Μηχανισμών Στήριξης,
τα 117 δισ. ευρώ αφορούν σε εκδόσεις του ελληνικού Δημοσίου και
τα 15 δισ. βραχυπρόθεσμοι τίτλοι (έντοκα γραμμάτια).

Πάμε να δούμε και τις λήξεις:

τα 30,4 δις. (10% του συνολικού χρέους) λήγει σε διάστημα έως και ένα έτος.
τα 56,4 δισ. (18,6%) ωριμάζουν σε διάστημα ένα έως πέντε έτη και
216,7 δισ. είναι τίτλοι που λήγουν σε χρόνο μεταγενέστερο της πενταετίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Euroxx.
Ο μέσος χρόνος ωρίμανσης είναι τα 11,9 χρόνια (12,1 χρόνια το δεύτερο τρίμηνο). Η μέση ωρίμανση δανείων που ελήφθησαν το 2012 φτάνει τα 9,5 χρόνια.
Οι εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου ανέρχονται σε 19,7 δισ., ενώ οι καταθέσεις του κράτους παραμένουν στα τέλη του τρίτου τριμήνου αμετάβλητες στα 3,5 δισ. ευρώ.
Με αυτά τα ποσά πάμε στο Eurogroup για να μας πουν οι δανειστές πως θα μας μειώσουν το χρέος.

http://www.olympia.gr/, 20/11/2012

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Στάση Εργασίας, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε την κλιμάκωση τωνκινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο ενάντια στο ανάλγητο, αντεργατικό και αντισυνταγματικό μέτρο των απολύσεων που η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει να το παρουσιάζει με το μανδύα της διαθεσιμότητας, προσπαθώντας να αποκρύψει την οδυνηρή πραγματικότητα που ξημερώνει για χιλιάδες Δημόσιους Υπαλλήλους τους επόμενους 14 μήνες.

Αναλυτικά, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.- Αύριο, Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Ομοσπονδιών - μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκειμένου να συζητηθεί και να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.Ακολούθως στις 12:00 θα υπάρξει συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

2.Την πραγματοποίηση στάσης εργασίας (από 11.00 έως τη λήξη του ωραρίου)την Πέμπτη, 22 Νοέμβρη 2012 και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,

3.Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε ακόμα τη σύγκληση Γενικού Συμβουλίου την Τετάρτη, 5 Δεκέμβρη 2012, ενώ στο μεσοδιάστημα θα πραγματοποιηθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών, προκειμένου να συνεχιστεί ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων κατά των απολύσεων, αλλά και της διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών που με διαδικασίες αμφίβολης συνταγματικότητας επιταχύνει η τρικομματική κυβέρνηση.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις