Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Θα χρηματοδοτήσει η Δούρου τους τέσσερις δήμους για τα απορρίμματα

 

Μια νέα, σύγχρονη φιλοσοφία στη διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης θέλουν να εφαρμόσουν οι Δήμοι Ηρακλείου Αττικής, Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και Μεταμόρφωσης, προκειμένου να εναρμονιστούν με τις πολιτικές που έχουν, εδώ και χρόνια, υιοθετηθεί από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και οι οποίες θέλουν τη διαλογή των απορριμμάτων να ξεκινά από την πηγή (το σπίτι, δηλαδή, και την επιχείρηση), να συνεχίζεται σε τοπικό επίπεδο Δήμου και να καταλήγει, αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια ανακύκλωσης και έχουν απομείνει όσο το δυνατό λιγότερα υπολείμματα, στην ταφή.

Αυτή άλλωστε, είναι και η πολιτική που προωθεί και θα χρηματοδοτήσει η νέα διοίκηση του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Αττικής (ο φορέας που διαχειρίζεται τα απορρίμματα των δήμων του λεκανοπεδίου), όπως έχει εξαγγείλει η περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Συνδέσμου, Ρένα Δούρου: ξεχωριστά τοπικά σχέδια διαχείρισης, με έμφαση στην ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή.

Στην κατεύθυνση αυτή οι 4 όμοροι δήμοι έχουν έρθει σε συνεννόηση προκειμένου να συστήσουν ένα κοινό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων που θα εξυπηρετήσει και τις τέσσερις πόλεις. ΄
Ήδη οι δήμαρχοι, Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος και Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά επαφών μεταξύ τους για την ανταλλαγή απόψεων, η οποία κατέληξε σε συνάντηση με τη Ρένα Δούρου. Η περιφερειάρχης Αττικής άκουσε θετικά τις πρώτες σκέψεις και τα σχέδια των δημάρχων, τόνισε ότι το πλάνο των τεσσάρων δήμων είναι εναρμονισμένο με τη νέα φιλοσοφία του ΕΔΣΝΑ και δεσμεύθηκε να χρηματοδοτήσει ένα ώριμο σχέδιο που τυχόν να προκύψει από τις συνεννοήσεις.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη οι δήμαρχοι αποφάσισαν, στην τελευταία τους συνάντηση πριν από λίγες ημέρες, να συστήσουν ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από τους αρμόδιους για τα θέματα Καθαριότητας του κάθε δήμου, η οποία θα εξειδικεύσει το σχέδιο και τις προτάσεις για το κοινό πλάνο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων πόλεων.


ΣΧΟΛΙΟ: 
Να κάνω σχόλιο; ¨Η τα ευκόλως εννοούμενα πλέον πρέπει να παραλείποτναι; 
Ούτε από την Ρένα Δούρου δεν μπορούμε να ωφεληθούμε εδώ στο Χαλάνδρι. 
Και ξέρετε γιατί;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ!
Οπότε τι να μας δώσουν αφού ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ!
Εμείς ιεραρχούμε να κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου για ακίνητα που δεν έχουμε για να εντυπωσιάουμε τους ιθαγενείς.
Και κάνουμε ψιλοεργασίες στους υπάρχοντες ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ χώρους που λειτουργεί η υπηρεσία καθαριότητας.

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑΣτα Βριλήσσια διεξήχθησαν σήμερα οι εκλογές ανάδειξης των δύο αντιπροσώπων του σωματείου για το συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε πριν λίγο και τα τελικά αποτελέσματα είναι:

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 73 ψήφους
Το ενιαίο ψηφοδέλτιο εκλέγει τον ένα από τους δύο αντιπροσώπους. Στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ τους εργαζόμενους του δήμου Βριλησσίων θα εκπροσωπήσει η πρόεδρος του Δ.Σ του σωματείου Βίκυ Χαλκιά που εκλέχηκε με 60 σταυρούς προτίμησης ενώ ακολούθησε σε ψήφους ο επι σειρά ετών πρόεδρος του σωματείου Γ. Ζαφειράκης με 51 ψήφους και ο ταμίας του συλλόγου Σ. Τσιρίκος με 45 σταυρούς.

ΔΑΣ ΟΤΑ (ΠΑΜΕ) 48 ψήφους . Η παράταξη του ΠΑΜΕ εξέλεξε τον δεύτερο αντιπρόσωπο στο συνέδριο λαμβάνοντας 48 ψηφοδέλτια. Εκλέχτηκε η Ειρήνη Παπαδάτου με 45 σταυρούς προτίμησης.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 24 ψήφους. Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν κατάφερε να εκλέξει αντιπρόσωπο όπως ήταν αναμενόμενο.

ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ 5: ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΗΣ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΥΠΕΚΑ

Συνεχίζουμε σήμερα την καταγραφή - παρουσίαση ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ - ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ σχετικά με το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης μας - την ενταξιακή διαδικασία του Πεύκο Πολίτη και της ζώνης Δουκ. Πλακεντίας.

Σήμερα παρουσιάζουμε δύο έγγραφα - πρόσφατα - που έδωσε η διοίκηση του δήμου στις δημοτικές παρατάξεις στην πρόσφατη πρώτη συζήτηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με την μελετητική ομάδα.

Τα έγγραφα είναι η απάντηση του ΥΠΕΚΑ σε ερώτημα του αντιδημάρχου Κ. Γερολυμάτου σχετικά με την τύχη της Ελ. Πεντέλης.

Είναι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ!

Το κράτος στο οποίο ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα ταλαιπώρησε περίπου 50 χρόνια του ιδιοκτήτες, δεσμεύοντας τις περιουσίες τους για να φτιάξει έναν δρόμο και στο τέλος - αντί να τους αποζημιώσει και απαλλοτριώσει τις ιδιοκτησίες που δέσμευε - αλλάζει τα γούστα του και φορτώνει το πρόβλημα στις αδύναμες πλάτες του δήμου αποχαρακτηρίζοντας τον.

Η αφέλεια και η αβελτηρία όσων πανηγυρίζουν για την "κατάργηση" της Ελ. Πεντέλης παριστάνει ότι αγνοεί ότι Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ - όπως έχουμε ήδη αποδείξει με ατράνταχτα επιχειρήματα - και το μόνο που θα γίνει αν ο δήμος δεν ζητήσει από τη νέα κυβέρνηση, τον νέο ΥΠΕΚΑ, να πράξει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που το κράτος έχει αναλάβει με την έγκριση της μελέτης οδοποιίας από την ΔΜΕΟ - θα είναι η οριστική απώλεια των περιουσιακών στοιχείων των ιδιοκτητών.

Διαβάστε τα έγγραφα. Εκτός των άλλων έχουν και ιστορική αναδρομή.


ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ 1: ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ και πολύ περισσότερο ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ Δ.Σ. 

ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ 2: ΑΠΟ ΤΟ SITE ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2010

ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ 3:ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΤΕΝΕΣ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ 4: Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΗΡΙΑΛ

ΑΠΟ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΑΤΟ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ. ΤΩΡΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΘΕΣΜΩΝ!

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΗΣΑΠ 11.00 -14.00Χωρίς ΜΕΤΡΟ και ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ θα μείνει το λεκανοπέδιο από τις 11 μέχρι της 14 λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΗΣ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ  


     Η Γκαλερί  Χρυσόθεμις  παρουσιάζει  την έκθεση  ζωγραφικής
                             του  Γιάννη  Μαστραντώνη
                                         ΜετΑμφιέσεις  Εξ…Ουσίας
Εγκαίνια:  Πέμπτη,  5 Μαρτίου 2015,  ώρα  19.30

 Ο καλλιτέχνης εξηγεί σχετικά με την έκθεσή του αυτή :το κατά Μπαμπινιώτη λεξικό γράφει: Μεταμφιέζω = Αλλάζω την εξωτερική εμφάνιση  κάποιου ( φορώντας του, άλλα ενδύματα, μακιγιάζ, μάσκα) ώστε να φαίνεται τελείως διαφορετικός, να μην αναγνωρίζεται. ΜετΑμφιέσεις  λοιπόν όλων μας και σε όλη την πορεία της ζωής μας όπου τα πρόσωπα –προσωπεία μας αλλάζουν μορφή, αλλοιώνονται ανάλογα με το χρόνο, τις περιστάσεις και τους ρόλους που καλούνται να παίξουν.  Και δεν είναι μόνο τα δικά μας προσωπεία αλλά και της κάθε μορφής εξουσίας που όταν αυτή αποκτηθεί, και αναλόγως των γεγονότων, καταστάσεων, απρόσωπη, αθέατη παρακολουθεί και παίζει το σκοπό για να κατευθύνει, την ανθρώπινη μάζα που καρτερικά περιμένει, εκεί που επιθυμεί.                                                                                  Μια μάζα που ανήμπορη να βρει το βηματισμό της, ακολουθεί τα κελεύσματα που της προτείνουν με τον έναν η άλλο τρόπο στη μοιραία της πορεία.

Διάρκεια  έκθεσης   έως 28/3/2015
Τηλ. 2106811418

Συνάντηση Περιφερειάρχη Αττικής με πρέσβη Τουρκίας
Συνάντηση με τον πρέσβη της Τουρκίας Kerim Uras είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Η συνάντηση, που έλαβε χώρα στην Περιφέρεια, επικεντρώθηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, σχετικά με την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο πλευρών καθώς και την ανάληψη αμοιβαία επωφελών πρωτοβουλιών.

Ειδικότερα εξετάστηκαν οι προοπτικές προώθησης κοινών δράσεων σε θέματα πολιτισμού, ανάπτυξης, εμπορίου και τουρισμού. Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπογράμμισε την ανάγκη τέτοιου είδους συνεργασιών – συνεργειών που συμβάλλουν στη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και δημιουργούν κοινά πεδία δράσης – γεγονός εξαιρετικά σημαντικό ειδικά στη σημερινή γεωπολιτική και οικονομική συγκυρία.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΙΛΕΣ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ (ΒΙΤΕΟ).
“Δεν κάνουμε πίσω”, ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής και κατά την ομιλία επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, για το οποίο έχουν ήδη υπάρξει αντιδράσεις από πλευράς των δανειστών.

Τόνισε μάλιστα πως η Ελλάδα στις “απειλές κενού περιεχομένου” απαντά “με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα” και σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν υπαναχωρεί από την σταδιακή υλοποίηση του προγράμματος που έχει εξαγγείλει, έχοντας πάντα στο πλευρό της τον ελληνικό λαό. Όπως ανέφερε δε με έμφαση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και τις πιέσεις που δέχεται η χώρα από τους δανειστές “εμείς θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις της 20ης Φεβρουαρίου αλλά δεν θα γίνουμε πειραματόζωο”.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός έχει ιδιαίτερη σημασία το ότι αυτό το σχέδιο νόμου “που δεν μεταφράστηκε από email θα ψηφιστεί από μεγάλη πλειοψηφία και είναι το πρώτο νομοσχέδιο που δεν παίρνει από τους πολίτες αλλά δίνει. Η κυβέρνηση αρχίζει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Δεσμευθήκαμε να είμαστε κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τις εξαγγελίες της και θα ματώσει για να μην ματώσει άλλο ο λαός” ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

Παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει αταλάντευτη στην υλοποίηση του προγράμματός της τονίζοντας πως θα “συνεχίσουμε με το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις και δεν κάνουμε πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις αλλά θα υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας” και σημείωσε πως “ο λαός μας ζήτησε τέλος στα μνημόνια και σκληρή διαπραγμάτευση και εμείς υλοποιούμε αυτή τη δέσμευση”.Υποστήριξε δε πως η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε η κυβέρνηση “είχε ναρκοθετεί εξ αρχής η διαπραγμάτευση. Και εμείς γνωρίζαμε για την επιχείρηση οικονομικής ασφυξίας” τονίζοντας πως κάποιοι ήθελαν “να συρθούμε σε μια πολιτική ανάλογη των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τα γνωρίζαμε όλα αυτά αλλά τώρα μας γνωρίζουν και αυτοί” τόνισε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος μάλιστα σε αυτή την εν εξελίξει διαπραγμάτευση σημείωσε πως η χώρα “προσήλθε χωρίς καμία μυστική διπλωματία. Δεν κρύψαμε τίποτα και δεν ζητάμε καμία διαφορετική αντιμετώπιση παρά μόνο ισότιμη μεταχείριση” ενώ σημείωσε πως προς απογοήτευση πολλών στην Ελλάδα, η χώρα δεν απομονώθηκε αλλά αντιθέτως κατάφερε να θέσει τις βάσεις για μία αμοιβαία επωφελής λύση.Απευθυνόμενος στο εξωτερικό και στους δανειστές, υπογράμμισε πως η ΕΕ για πρώτη φορά “αρχίζει να συνηθίζει πως μπορούν να υπάρχουν κυβερνήσεις που πάνε κόντρα στη νεο-φιλελεύθερη πολιτική” και επεσήμανε πως η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου συνιστά ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και ένα πρώτο βήμα για μια μεγάλη διαπραγμάτευση.
“Πετύχαμε ένα πρόγραμμα γέφυρας χωρίς ούτε ένα μέτρο λιτότητας ή εσωτερικής υποτίμησης. Ακυρώσαμε το περίφημο mail Χαρδούβελη και βάλαμε τέλος στο μόρφωμα της Τρόικα που ανέκρινε υπουργούς, εξευτέλιζε υπουργούς, που κάθονταν στην ουρά για να ανακριθούν από τεχνοκράτες. Επίσης πετύχαμε καμία νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις ενώ δεν έγινε καμία απόλυση…και τώρα υλοποιούμε τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε εμείς και όχι ό,τι θέλουν οι δανειστές”.
Βέβαια, όπως έσπευσε για μια ακόμη φορά να τονίσει “στο εσωτερικό υπάρχουν κάποιοι που είναι τροϊκανότεροι των τροϊκανών” και δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις και “επιχείρησαν την υπονόμευση της συμφωνίας”.“Σε όλους αυτούς απαντάμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα”, ανέφερε ο πρωθυπουργός εννοώντας βέβαια και τους εταίρους μας “η συμπεριφορά μερικών εξ αυτών και κυρίως κάποιων εκ τεχνοκρατών και των τεχνικών κλιμακίων, επιβεβαιώνει τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς εκθέτει την Ευρώπη. Τι άλλο να πει κανείς όταν στέλνουν email και κάνουν λόγο για μη συμβατή κίνηση και μονομερής ενέργεια σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης;”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

https://syrizahalandriou.wordpress.com/