Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: Επιτροπή Αγώνα για το Κυκλοφοριακ
Βριλήσσια 27/1/2017

Συνάντηση με τον Δήμαρχο

Σας γνωστοποιούμε ότι την 4/6/2015 ξεκίνησε η διαδικασία διενέργειας διαγωνισμού, γα την ανάδειξη Μελετητή της πολυαναμενόμενης Κυκλοφοριακής Μελέτης («Σχεδιασμός και διαχείριση βιώσιμης κινητικότητας στο Δήμο Βριλησσίων», όπως είναι η επίσημη ορολογία).

Ύστερα από την εξέταση των ενστάσεων των διαγωνισθέντων οκτώ υποψηφίων Μελετητών, κατακυρώθηκε τελικά στην επιλεγείσα Σύμπραξη Μελετητικών Γραφείων «DENCO ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΠΕ»-«ΤΙΛΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ».

Μετά την εξέλιξη αυτή πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών της «Επιτροπής Αγώνα για το Κυκλοφοριακό» με το Δήμαρχο Βριλησσίων κ. Ξενοφώντα Μανιατογιάννη, για το, από πολλών ετών, χρονίζον αυτό θέμα.

Ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι, αμέσως μετά την υπογραφή της Σύμβασης, εντός του Ιανουαρίου 2017, μεταξύ Δήμου και Μελετητή θα:

α-διοργανώσει σειρά συνελεύσεων ανά Δημοτική Πολεοδομική Ενότητα-γειτονιά, παρουσία και του Μελετητή, ώστε να καταγραφούν οι απόψεις-προτάσεις των δημοτών.

β - ενημερώσει σχετικά τους ενδιαφερόμενους φορείς της πόλης.

γ - γνωστοποιήσει στον Μελετητή την προεργασία της «Επιτροπής Αγώνα για το Κυκλοφοριακό» (ενέργειες, κυκλοφοριακές μετρήσεις, Τεχνική Έκθεση, κ.λ.π.), που είχε γίνει σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά και το θετικό της συνεργασίας της Επιτροπής με τον Ανάδοχο της μελέτης.

Να σημειώσουμε ότι, η προεργασία αυτή είχε κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένων των πρώην και νυν Δημάρχων.

δ.- προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επισημάναμε στον κ. Δήμαρχο την ανάγκη τήρησης, κατά την από τον ανάδοχο μελετητική διαδικασία, της νομιμότητας.

Για κάθε τι άξιο αναφοράς, θα σας ενημερώνουμε.

Εν αναμονή των εξελίξεων σας ευχόμαστε

Καλή Χρονιά

Υ.Γ.: Μόλις εχθές (26/1/2017) πληροφορηθήκαμε ότι η σχετική σύμβαση υπογράφηκε.

ΣΧΟΛΙΟ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ! ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΝΑ για ό,τι μας ζητάτε να φιλοξενήσουμε.

Η διαδικασία που σας υποσχέθηκε η δική σας ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ αγαπητοί φίλοι της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ κατά την εκπόνηση της μελέτης είναι Η ΜΟΝΗ που μπορεί να οδηγήσει σε ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ, ΒΙΩΣΙΜΕΣ και ΔΙΚΑΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!

Είναι δύσκολη βέβαια αλλά ποιος είπε ότι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΥΝΑΊΝΕΣΗΣ είναι εύκολη υπόθεση;

Θέλει ΑΡΕΤΗ, ΤΟΛΜΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ.

Το άλλο - η εκπόνηση στρατηγικών μελετών εν κρυπτώ και ο - υποτιθέμενος - έλεγχός τους από κλειστά, ελιτίστικα συστήματα όμως νομοτελειακά οδηγεί σε ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΑ.

Τα συμφέροντα "ΚΑΙ ΠΑΠΑ ΞΕΠΑΠΑΔΕΥΟΥΝ" που έλεγαν οι παλιοί.

ΠΛΑΤΕΙΑ Speaking.

Καλά λοιπόν σας τα είπε ο Δήμαρχος Βριλησσίων, όπως μας τα μεταφέρετε.


Βέβαια ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ότι θα κάνει πράξη αυτά που λέει να μην έχετε ποτέ.

Και σε κανέναν που κατέχει θέση εξουσίας.

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Γι΄αυτό ο ρόλος των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ εν προκειμένω - είναι ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Το αθλητικό σωματείο «Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου» ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ο ιδρυτής και πρόεδρός του Παναγιώτης Τζήμος υπήρξε πρωταθλητής και διεθνής διαιτητής της άρσης βαρών, ενώ ο αντιπρόεδρός του Νίκος Σκιαδάς ήταν πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, στα χρόνια των χρυσών επιτυχιών.

Όπως ήταν φυσικό, η άρση βαρών δεν θα μπορούσε να λείπει από τις δραστηριότητες του Π.Α.Κ. Χαλανδρίου. Έτσι, με την ίδρυση του σωματείου μας άρχισε η αναζήτηση κατάλληλου χώρου για προπονήσεις. Οι άνθρωποι του αθλητισμού γνωρίζουν ότι τα προπονητήρια της άρσης βαρών είναι «οχληρά», λόγω των θορύβων της «μπάρας». Το 1994, η τότε δημοτική αρχή έδωσε την καλύτερη δυνατή λύση. Με απόφαση του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου παραχωρήθηκε στο Π.Α.Κ.Χ, κατά χρήση για αόριστο χρόνο, τμήμα του υπόγειου χώρου κάτω από την κερκίδα του αθλητικού κέντρου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ», στην οδό Μυκόνου 19, στο Χαλάνδρι, προκειμένου να χρησιμοποιείται ως προπονητήριο της άρσης βαρών.

Το Π.Α.Κ.Χ εγκαταστάθηκε εκεί και τα πρώτα καλά αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν. Με πολλή αγάπη, νοικοκυροσύνη και ιδίως πολλή δουλειά με τους αθλητές μας, η τροπαιοθήκη κάτω στο υπόγειο άρχισε να γεμίζει μετάλλια από πανελλήνιους αγώνες.

Η Γιώτα Μούρμουρα μάλιστα έφερε και τέσσερα ευρωπαϊκά!

Παράλληλα, το Π.Α.Κ.Χ άρχισε να «καλλιεργεί» τα αθλήματα της καλαθοσφαίρισης, της πετοσφαίρισης , και της ποδηλασίας. Έτσι έφτασε σήμερα να έχει «στην αγκαλιά» του 250 περίπου αθλητές και αθλήτριες, όλων των παραπάνω αθλημάτων.

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ» ΜΑΣ
Όταν, πρόσφατα, η δημοτική αρχή νομιμοποίησε την κερκίδα του αθλητικού κέντρου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ», διότι την είχε κτίσει χωρίς άδεια οικοδομής, άρχισε και η δική μας «περιπέτεια». Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν νομιμοποιείται ένα αυθαίρετο κτίσμα, το δηλώνουμε όπως ακριβώς υφίσταται. Μας πληροφορεί η δημοτική αρχή, εσχάτως, ότι ο χώρος που μας έχει παραχωρηθεί κατά χρήση δηλώθηκε (;) ως … αποθήκη.

Και εγκαλεί εμάς γι’ αυτό!

Ωστόσο, τα στοιχεία λένε άλλα πράγματα. Αποκαλύφθηκε χθες από «διαρροή» της οικείας βεβαίωσης περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής στο άρ. 24 του Ν. 4014/2011 (Α/Α δήλωσης 711010), προς τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, ότι οι αίθουσες που μας έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση έχουν νομιμοποιηθεί ως «αίθουσες άρσης βαρών»!!!

Πώς άραγε η αίθουσα άρσης βαρών «βαφτίζεται» όψιμα αποθήκη, από ποιον και με ποια σκοπιμότητα; Γιατί αυτή η παραπλάνηση;;;

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε με ποιο σκεπτικό οι διπλανές αίθουσες (η διπλανή μας πόρτα), στην ίδια κερκίδα, στο ίδιο υπόγειο, «βαφτίζονται νόμιμες», ενώ αυτές που στεγάζεται το Π.Α.Κ.Χ … «παράνομες» (αποθήκες), κι ας έχουν νομιμοποιηθεί ως αίθουσες άρσης βαρών!

Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη «παρανομία» που μας … χρεώνεται τον τελευταίο καιρό.

Είναι και αυτή της … αυθαίρετης κατάληψης του χώρου!

Θεωρηθήκαμε «αυθαίρετοι καταληψίες» γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν μπορούσαν να βρουν, λέει, την προαναφερόμενη απόφαση του Κέντρου Νεότητας.

Την βρήκαν όμως. Αλλά οι κατηγορίες εναντίον μας δεν σταμάτησαν. Εντάθηκαν.

Ίσως γιατί καταβλήθηκε προσπάθεια να καλυφθεί το λάθος με ένα άλλο λάθος.

Μας αποκαλούν «μεγαλοπαράγοντες» που, ούτε λίγο ούτε πολύ, «κονομάμε» από την καταπάτηση της δημοτικής περιουσίας….

Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι, αμέσως μετά την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής, τον Σεπτέμβριο του 2014, μας ζητήθηκαν τα κλειδιά του χώρου, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες αδειοδότησης και πυροπροστασίας του.

Τα προσφέραμε με το με α.π. (εισερχομένων εγγράφων του Δήμου) 22633/22.9.2014 έγγραφό μας, προκειμένου να γίνουν τα δέοντα και να επιστρέψουμε σ’ αυτόν.

Οι συνεργάτες του κ. δημάρχου, όμως, δεν θέλησαν να τα παραλάβουν.

Τον τελευταίο μήνα, καταλάβαμε ποιος ήταν ο λόγος της άρνησης αυτής …

ΤΟ ΠΡΟΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ
Μετά από δύο χρόνια, τον Αύγουστο του 2016 – και ενώ εμβαδομετρώνται οι χώροι του αθλητικού κέντρου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ» μπροστά στα μάτια μας από ενδιαφερόμενους («επενδυτές»;;;) – άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για μας.

Ελήφθη η απόφαση για την αποβολή μας από το αθλητικό κέντρο, επειδή, σύμφωνα με την εισήγηση, το … είχαμε καταλάβει αυθαίρετα!

Η έκδοση του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής και η κοινοποίησή του σε εμάς, έγινε μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων …

Καλούμαστε να αποχωρήσουμε μέχρι τις 5.1.2017!!!

Παρά την στενότητα του χρόνου και την ιδιαιτερότητα των ημερών, ασκούμε τάχιστα ανακοπή κατά του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, στη βάση του ισχυρισμού ότι δεν είμαστε αυθαίρετοι καταληψίες, προσδιορίζεται επίσης τάχιστα η συζήτησή της, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, στις 11.1.2017 και, ενώ αναμένεται η έκδοση της δικαστικής απόφασης, η δημοτική αρχή εκτελεί το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής στις 19.1.2017, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση, και μας πετάει τα πράγματα στο δρόμο …

Δεν πειράζει, έχουμε μάθει να αντέχουμε, έχει ο Θεός!

ΑΙΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διευκολυνθεί η επανεγκατάστασή μας στις αίθουσες άρσης βαρών του αθλητικού κέντρου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ», που μας έχουν νόμιμα παραχωρηθεί κατά χρήση, δεδομένου ότι δεν εξέλιπε ο σκοπός που υπηρετούμε, ούτε συντρέχει άλλος βάσιμος λόγος αποκλεισμού μας, συνεκτιμώντας μάλιστα και την συνταγματική υποχρέωση που έχει ο Δήμος για να στηρίζει ηθικά και υλικά τον ερασιτεχνικό σωματειακό αθλητισμό.

Παράλληλα, παρότι δεν θα ήθελα ποτέ να φτάσω στο σημείο να επικαλούμαι «τον σταυρό που κουβαλάω», σας παρακαλώ να σεβαστείτε το προσωπικό πρόβλημα υγείας μου (ΑμεΑ σε ποσοστό 90%) και να μου δώσετε την δυνατότητα να συμμετέχω ισότιμα στην κοινωνική ζωή.

Σας ευχαριστώ,

Χαλάνδρι, 25 Ιανουαρίου 2017,
Παναγιώτης Τζήμος
Ιδρυτής και Πρόεδρος του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου 
Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου

ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Γ. ΚΟΥΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΣΒΑΠ


Πρόεδρος του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη επανεξελέγει ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γιώργος Κουράσης, στις αρχαιρεσίες για την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου του Δ.Σ., των τεσσάρων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και των δύο αναπληρωματικών μελών της, που διεξήχθησαν την Τρίτη 24/1. Συγκεκριμένα, εξελέγησαν :

Πρόεδρος : κ. Γιώργος Κουράσης, πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου 
Αντιπρόεδρος : κα Μαρία Λυμπέρη, Αντιδήμαρχος Δήμου Μεταμόρφωσης 

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής : 
κ. Iωάννης Λαζαρίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Ιωνίας, 
κ. Χρήστος Καλός, Αντιδήμαρχος Δήμου Κηφισιάς, 
κα Ελένη Σακισλή, Δημοτικής Σύμβουλος Δήμου Βριλησσίων, 
κ. Νίκος Μαγκανάρης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γαλατσίου 

Αναπληρωματικά Μέλη : κ. Αλέξης Μαυραγάνης, Αντιδήμαρχος Δήμου Βριλησσίων και κ. Αλέξης Μουστόγιαννης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίας Παρασκευής. 

Στην ίδια συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Συνδέσμου με τυχερό το Δήμο Κηφισιάς για φέτος, αφού το φλουρί κέρδισε η Δημοτική Σύμβουλος κυρία Πολυξένη Αστερίο προσκλήθηκαν τα μέλη-αιρετοί αντιπρόσωποι των Δήμων-μελών του. Παρευρέθηκαν εκτός των μελών, οι Δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος και Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Τάσος Μαυρίδης (μέλη του Δ.Σ.). Επίσης, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, που είναι και από τους νεοεισελθέντες Δήμους-Μέλη του Συνδέσμου (μαζί με το Δήμο Παλλήνης και το Δήμο Μαρκόπουλου). Οικοδεσπότης, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού (έδρα του Συνδέσμου) κ. Παντελής Ξυριδάκης, που εκτέλεσε άψογα τα καθήκοντα του Προέδρου της Γ.Σ.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ - ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ.

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Χαλανδρίου, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Κοινωνικών Δομών του Δήμου Χαλανδρίου. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο ιερέας του Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου π. Ιωάννης , ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου κος Σ. Γκάγκας, οι π. Δήμαρχοι Χαλανδρίου κοι Γ. Ζαφειρόπουλος και Γ. Κουράσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Λοτσάρη και Ι. Λαδόπουλος, ο κος Γ. Παπαδιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 2ου Λυκείου Χαλανδρίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων και η κα Μ. Κανατσούλη Διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου.

Από την προσκοπική οικογένεια, παραβρέθηκαν ο αρχηγός του Προσκοπικού Κατασκηνωτικού Κέντρου Αγίου Ανδρέα, Σ. Αξιώτης, ο αναπληρ. έφορος Περιφ. Αν. Αττικής, Δ. Χρονόπουλος ο έφορος Παλαιών Προσκόπων της Περιφ. Αν. Αττικής, Π. Παπαδόπουλος, η τοπική έφορος Οδηγών Χαλανδρίου Ι. Παναγιωτίδη, εκπρόσωποι των Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων Ν. Φιλαδέλφειας και Ζωγράφου, οι αρχηγοί του 2ου και 3ου Συστήματος Χαλανδρίου Μ. Ραφαηλίδου και Δ. Μαθιόπουλος, μαζί με την Ομάδα του 2ου και πολλοί φίλοι της Ένωσης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε την παρουσίαση των δράσεων της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων για την χρονιά που πέρασε, την απονομή του ετήσιου βραβείου «Δημήτριος Σταυρόπουλος» το οποίο θεσμοθετήθηκε προς τιμήν του αείμνηστου Χαλανδραίου προσκόπου και φέτος δόθηκε στον κο Κ. Κατσουλιέρη, ακολούθησε η απονομή επαίνων σε 3 προσκόπους του Χαλανδρίου που πέρασαν τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2016 και τέλος παρουσιάστηκε ένα αφιέρωμα στον αείμνηστο Δ. Σταυρόπουλο.

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Χαλανδρίου ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν στην όμορφη βραδιά, στηρίζοντας με την παρουσία τους το έργο της και εύχεται η νέα χρονιά να χαρίσει υγεία και ευτυχία.

Με τιμή,

Ο αρχηγός της
Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Χαλανδρίου
Γ. Γαβαλάς


ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.:

Και του χρόνου φίλοι Πρόσκοποι και Παλαιοί Πρόσκοποι που κόψατε τις πίτες σας.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ είναι κοντά σας στο έργο σας και γι' αυτό θέλω να απολογηθώ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ που δεν ανταποκρίθηκα στην πρόσκλησή σας στις εκδηλώσεις που κάνατε στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ.

Ο μάταιος αλλά ανένδοτος αγώνας ενάντια στην προκλητική διασπάθιση του δημόσιου χρήματος που γίνεται με την συνέχιση της μίσθωσης του κτιρίου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ της Παπάγου, για το οποίο ο δήμος συνεχίζει να πληρώνει 5500 ευρώ το μήνα -παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της (πάλαι ποτέ) ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ότι θα καταγγείλει τη σύμβαση - προηγείται των δημοσίων σχέσεών μου και της ειλικρινούς διάθεσής μου να σας "τιμήσω με την παρουσία μου" (τώρα για to τι τιμή θα λαμβάνατε από την παρουσία του Ακατανόμαστου είναι ερώτημα που εσείς θα απαντήσετε που με καλέσατε και σας ευχαριστώ).

Και βέβαια οφείλω να σας ενημερώσω ότι υπάρχει και άλλος - εκτός του συνεχιζόμενου οικονομικού σκανδάλου - λόγος για τον οποίο ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ υποτιθέμενη - ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, αυτή την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ του δευτέρου ορόφου, στην οποία προσεγγίζει κανείς με μια στενή σκάλα και που αν συμβεί το παραμικρό (φωτιά, σεισμός, επίθεση ενός τρελού κλπ) θα μεταβληθεί ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΑΦΟ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ.

ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜE σε αυτό το κλουβί, εδώ δεν είναι ασφαλής η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤOY έξοδος!


Και δεν mπαίνω όχι από φόβο για το τομάρι μου αλλά γιατί η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ονομασία αυτής της αίθουσας σε "ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ" θα αμφισβητείται έμπρακτα, με τις μικρές μου δυνάμεις βεβαίως.

ΥΓ: 

ΡΕ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΕ ΕΚΕΙ - που ΕΣΕΙΣ οι φοβεροί που τα κάνετε όλα "by the book" και ονομάζετε "ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗMΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ" ΕΧΕΙ ΕΞΟΔΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ;;;;

Έχετε άδεια συγκέντρωσης κοινού;


Που είναι και με ενοίκιο!

Πήγατε στην ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ και δείξατε ότι στοιβάζετε στο κλουβί του δευτέρου ορόφου 150 μπαμπουίνους για να σας στηρίζουν την κωλοτούμπα σας να μην ξενοικιάζεε το παντοκοροϊδείο, όπως λέγατε και σας ψήφισαν και σας είπε ΟΚ;


Σας έδωσε άδεια λειτουργίας ΧΩΡΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ εκεί η πυροσβεστική χωρίς έξοδο κινδύνου;

Στον δεύτερο όροφο και με μια στριφτή σκάλα μερικών πόντων;

Που στην ΑποστολοπούλουΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Η ΑΙΘΟΥΣΑ δεν είναι νοικιασμένη,  δίνεις τα ρέστα σου και αρνείσαι να ανοίξεις μια κωλόπορτα για να την κάνεις νόμιμη;

Παλιοϋποκριτή!

Ψήφισμα δήμου Θεσσαλονίκης: Προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς


Την κατοχύρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας, τη θέσπιση όλων των απαραίτητων νομοθετικών μέτρων που αφορούν στην προστασία της, καθώς και την ελάφρυνση των δανειοληπτών, ζητά από την Κυβέρνηση, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, στη διάρκεια της 1ης τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017. Το ψήφισμα έρχεται έπειτα από παρέμβαση μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, με παρέμβαση σε δημοτικό συμβούλιο πριν από μερικές ημέρες.

Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έκρινε ότι το ζήτημα της προστασίας της Α’ κατοικίας των πολιτών είναι μείζον αλλά και επίκαιρο θέμα, ζητεί από την κυβέρνηση τη θέσπιση όλων των απαραίτητων νομοθετικών μέτρων ώστε να κατοχυρωθεί το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας έναντι των απαιτήσεων των πιστωτριών τραπεζών ή άλλων χρηματοοικονομικών οργανισμών εγχωρίων ή διεθνών, στους οποίους έχουν ή μέλλει να εκχωρηθούν τα δάνεια αυτά.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ζητεί να υπάρξει ελάφρυνση ή και διαγραφή των χρεών των δανειοληπτών από δάνεια που είχαν λάβει για την απόκτηση Α’ κατοικίας, ιδιαιτέρως των ανέργων και αυτών οι οποίοι υπέστησαν μεγάλη μείωση των εισοδημάτων τους μετά την εφαρμογή των μνημονίων στη χώρα μας.
Η μείωση και η διαγραφή αυτών των χρεών για τους ευρισκόμενους σε προφανή οικονομική αδυναμία συμπολίτες μας είναι αναγκαία καθ’ όσον έχουν μεταβληθεί εντελώς οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη λήψη των δανείων αυτών. Οι χορηγήσεις των δανείων από τις τράπεζες στηρίζονταν σε εισοδηματικά κριτήρια και εγγυήσεις, οι οποίες σήμερα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που ζούμε όλοι μας.

Συνέβαιναν, δε, και με την προτροπή και την κάλυψη των ίδιων των τραπεζών, οι οποίες ενέγραφαν κέρδη από τους τόκους αυτών των δανείων.

Η θεσμοθέτηση μέτρων προστασίας της Α’ κατοικίας και η ουσιαστική ελάφρυνση των χρεών αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της πολιτείας και των τραπεζών, οι οποίες πρέπει να αναδεχθούν μέρος της ζημίας που τους αναλογεί από τη μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα».

newreport.gr

Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: O ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πείσει ότι μπορεί να συμμετάσχει σε μια συμμαχία με Πράσινους και Κέντρο

Υπέρ μιας μεγάλης συμμαχίας Πράσινων Αριστεράς και Κεντρώων τάσσεται ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών και στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, Γιώργος Καραμέρος. «Η αυτόνομη πορεία των Οικολόγων Πράσινων στις προσεχείς εθνικές εκλογές θα είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ αφενός να οριοθετήσει ορθά τη μεταξύ μας συνεργασία και αφετέρου να πείσει ότι μπορεί να συμμετάσχει σε μια μεγάλη συμμαχία Πράσινων Αριστεράς και Κεντρώων στην Ελλάδα. Και στους Κεντρώους συνυπολογίζω και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την Ένωση Κεντρώων» αναφέρει στην Εφημερίδα των Συντακτών, λίγες ώρες πριν από το τακτικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ "ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ": ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΡΑΜΕΡΟΥ