Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Από τις Εξεγέρσεις και τις …«Εξεγέρσεις» στην επιτακτική ανάγκη πάλης για Παλλαϊκά Μέτωπα Αυτοδύναμων Οικονομιών

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Παλεύουμε για την ανάδειξη Κυβέρνησης Λαϊκού Μετώπου

Σήμερα γίνεται παντού λόγος για τις αυθόρμητες, βασικά, εξεγέρσεις που ξέσπασαν πρόσφατα, από την Τουρκία, ως τη Βραζιλία και τώρα την Αίγυπτο, τις οποίες κάποιοι «υπερ-επαναστάτες» αναλυτές ή και κονδυλοφόροι του κατεστημένου, τις παρουσιάζουν ακόμα και ως επαναστάσεις! Όμως τόσο η πρώτη Αραβική «Άνοιξη» όσο και η σημερινή «Δεύτερη» που επεκτάθηκε σε «Τουρκική Άνοιξη» και «Βραζιλιανική Άνοιξη», μετατρέπονται σε «Χειμώνες» για τα χειμαζόμενα λαϊκά στρώματα, που συνθλίβονται κάτω από τον ζυγό της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης. Σε ό,τι αφορά δε τις προσχεδιασμένες από την Υπερεθνική Ελίτ ένοπλες «εξεγέρσεις» σε Λιβύη και Συρία, που με τη βοήθεια «εξεγερμένων» και μισθοφόρων που καλούσαν το ΝΑΤΟ σε βοήθεια τους (και τους οποίους οι ποικιλώνυμοι «αριστεροί» της Παγκοσμιοποίησης ανέδειξαν σε Επαναστάτες!), μετατρέποντας τις χώρες αυτές σε απέραντα πεδία σφαγής δεκάδων χιλιάδων λαού και εμφυλίων πολέμων, τα λόγια είναι περιττά καθώς ακόμη και δυτικές ΜΚΟ έχουν καταδείξει εδώ και καιρό τι είδους «Άνοιξη» επέφεραν…

Διαβάστε όλη την ανάλυση μας και τις προτάσεις μας για το "τι κάνουμε τώρα" εδώ:

http://www.mekea.org/2013/07/15/%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%b3%ce%ad%cf%81%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%80%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%ac-%ce%bc/

ή εδώ:

http://periektikidimokratia.org/anakoinoseis/2013-07-15/eksegerseis-mekea

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δημάρχων, αύριο Τετάρτη στις 10.30 π.μ. στην Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή


ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - όπως συχνά συμβαινει - ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ.

Μετά από μαρτυρία φίλης που άκουσε τους ήχους που βγάζει το αγρίμι - "Χθες το βράδυ κατά τις έντεκα άκουσα κάτι παράξενες κραυγές (σα βραχνό βήξιμο θα τις περιέγραφα...)", έγραψε στο φατσοβιβλίο, σήμερα στο διαδίκτυο κυκλοφορεί αυτή η ανάρτηση:

Eίμαι κάτοικος της περιοχής του Χαλανδρίου και πιο συγκεκριμένα στο Άνω Χαλάνδρι στη περιοχή της «Τούφας». Χθες το βράδυ, όπως κάθε βράδυ, θέλησα να βγάλω τον σκύλο μου βόλτα, παράλληλα με το ρέμα του Χαλανδρίου, προς της εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Πάντα συνηθίζω να…
βγαίνω κατά τις 10.30 το βράδυ. Λίγη ώρα αφού ξεκίνησα τη καθιερωμένη βραδινή μου βόλτα, και κατεβαίνοντας παράλληλα με το ρέμα, μέσα από τα δέντρα δεξιά μου, έκανε κυριολεκτικά επίθεση στο σκύλο μου μια…αλεπού. Ναι πολύ καλά διαβάσατε…ΑΛΕΠΟΥ! Στην αρχή νόμιζα πως ήταν σκύλος που είδε το μικρόσωμο σκυλάκι μου και θέλησε να του επιτεθεί. Αλλά ήταν αλεπού, την οποία για καλή μου τύχη, απώθησα με μια βέργα που έχω πάντα μαζί μου, για αδέσποτα σκυλιά.

Ρωτάω τώρα εγώ…
Στη συγκεκριμένη περιοχή παίζουν όλη μέρα μικρά παιδιά. Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για την ασφάλεια των μικρών παιδιών;
Πως βρέθηκε η αλεπού μέσα σε τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή;
Ο δήμος δεν μεριμνεί για την μη πρόσβαση ζώων του βουνού;

Αναγνώστρια tromaktiko


Πρόκειται για συνηθισμένο - για εμάς τους παλαιότερους, που είχαμε ως πιτσιρικάδες "κρυσφήγετα" στη ρεματιά - "φαινόμενο" αλεπούδων που κατεβαίνουν από την Πεντέλη, μέσω του ρέματος για αναζήτηση τροφής. Θα φύγουν πάλι πάνω,  μην αρχίζετε τις υστερίες και προπαντώς αποφύγετε τις .... φόλες, οι "φιλοζωοι" και οι "οικωλόγοι".

Ανακοίνωση της ΚΕΔΕ σχετικά με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις άρθρων του υπουργείου Εσωτερικών στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο


Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων - Τετάρτη 17 Ιουλίου


Οι εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου στη συγκέντρωση και την πορεία προς τη Βουλή σήμερα
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ Γ.Γ.

Καλή σας ημέρα.

http://stinplatia.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3220.html

Ο κ. Ιωακειμίδης είναι από τους Δημάρχους, οι οποίοι τίμησαν και τιμούν το αξίωμά τους και τους δημότες τους. Εκλέχθηκε πολλές τετραετίες ως Δήμαρχος Αγ.Ι. Ρέντη και στις τελευταίες εκλογές εκλέχθηκε ως Δήμαρχος Αγ. Ι. Ρέντη-Νίκαιας.

Στον Αγ.Ι.Ρέντη, ως συνεχιστής του τιτάνιου έργου των προκατόχων του, οι οποίοι με αγώνες και δουλειά μετέτρεψαν τον Ρέντη από λασποχώρι σε πόλη, ο κ. Ιωακειμίδης μετέβαλε την πόλη σε σύγχρονη πόλη. Είχε εκμεταλλευτεί στο έπακρον κάθε χρηματοδότηση προς όφελος του Ρέντη. Αποτέλεσμα της χρηστής και συνετής διοίκησης είναι να δημιουργήσει έναν Δήμο με μηδενικό χρέος και να έχει πλεονασματικό ισολογισμό.
Τώρα, ως Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Αγ.Ι.Ρέντη-Νικαίας δίνει αγώνα για να ισορροπήσει το τεράστιο έλλειμμα (80.000.000 ευρώ, αν θυμάμαι καλά), που παρέλαβε από το ταμείο του πρώην Δήμου Νικαίας.
Επομένως η αντίδρασή του ήταν δικαιολογημένη, δίκαιη και ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ.

Σημείωση: Ούτε πολιτικός φίλος του κ. Ιωακειμίδη είμαι, ούτε δημότης ή κάτοικος του Δήμου που διοικεί.
Δημοσθένης Μπούκης του Γιάννη

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Ευχαριστούμε για την συμμετοχή στο blog κε Μπούκη. Ο διάλογος και η αντιπαράθεση είναι καλό πράγμα. Ο Γ.Γ. είναι γνωστός φίλος της Πλατείας (και δικός μας), εσάς σήμερα σας γνωρίζουμε και θα θέλαμε να συμμετέχετε πιο συχνά με απόψεις σας.

Ετοιμάζουμε και εμείς μια ταπεινή τοποθέτηση στο θέμα χωρίς καν να γνωρίζουμε τον κο Ιωακειμίδη αλλά ως εραστές της αυτοδιοίκησης, της αποκέντρωσης, του δημοκρατικού προγραμματισμού και του δημόσιου ελέγχου.

ΣΤΟ ΦΑΤΣΟΒΙΒΛΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΥΤΟΕίναι σατανικοί!
Διότι θα έκαναν οι Έλληνες μποϊκοτάζ στα προϊόντα, όπως προτείνεται στο φατσομπούκι αλλά ...

ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ Η NESTLE!

Και να κάνει Έλληνας μποϋκοτάζ δύο μέρες στον ΦΡΑΠΕ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!
Πρέπει να βρούμε άλλο τρόπο να τους ... περικυκλώσουμε.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ "ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ"

Διαβάζω ότι κάποιος δήμαρχος παρεξηγήθηκε που ένας σύμβουλος του υπουργού οικονομικών τον αποκάλεσε ταλιμπάν της αυτοδιοίκησης. Αλήθεια, τι έπαθε το παλικάρι; Γιατί πειράχτηκε; Εκεί έφτασε η ευαισθησία των Ελλήνων; Αυτός ο κ. δήμαρχος δεν ενοχλείται όταν η συντεχνία του αποκαλεί τους πολιτικούς τους αντιπάλους με τους άκρως πολιτικούς χαρακτηρισμούς «δοσίλογοι», «προδότες», «χούντα», «Τσολάκογλου» και όλα αυτά τα τεκμηριωμένα πολιτικά επίθετα. Θίχτηκε όμως και αρνείται κατηγορηματικά να ελέγχεται από το κράτος, για χρήματα που το κράτος του δίνει, για να μπορεί να ξεπερνάει τον προϋπολογισμό του, χρεώνοντας τους δημότες, χωρίς συνέπειες γι’ αυτόν. Με το επιχείρημα ότι αυτός είναι εκλεγμένος. Λες και ως εδώ, στο σημερινό μας χάλι, δεν μας φτάσανε οι εκλεγμένοι. Μακάρι να υπήρχε κάποιος παραπάνω έλεγχος. Που ξέρετε, μπορεί και να είχαμε γλυτώσει τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για τον καταυλισμό των τσιγγάνων, αντί να ψάχνουμε εκ των υστέρων ποιος φταίει.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, με τέτοιες συμπεριφορές, δεν χρειάζεται να ρωτάμε τους κοινωνιολόγους γιατί ανεβαίνουν τα ποσοστά της χρυσής αυγής.

Φιλικά
Γ. Γ.


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Φίλε θα απαντηθεί - αργότερα - διότι ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕΤΩΣ. Αλλά .... ξέρεις: ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ και έτσι.
Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ.

ΞΑΝΑΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ - 5 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ - Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑΑπόψε  στις 8 μ.μ. θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Σωτήρη Πέτρουλα στη θέση της αναμνηστικής επιγραφής που αφαιρέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, στη διασταύρωση των οδών Εδουάρδου Λω και Σταδίου, στο ξενοδοχείο «Esperia».

Το έργο φιλοτέχνησε κο γλύπτης και καθηγητής ΑΣΚΤ Γιώργος Χουλιάρας, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιάννης Καρατζάς, φίλος του Σωτήρη Πέτρουλα και εμπνευστής της εκδήλωσης

Η προτομή είχε τοποθετηθεί το σημείο στις 21 Ιουλίου του 2005.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ (από Wikipedia)

Γεννήθηκε στο Οίτυλο της Μάνης και σε νεαρή ηλικία οργανώθηκε στη Νεολαία Ε.Δ.Α. Φοίτησε στη Μέση Εμπορική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.. Αποβλήθηκε για ένα χρόνο από τη σχολή για πολιτικούς λόγους ενώ είχε εκλεγεί μέλος της διοικούσας επιτροπής της Νεολαίας Ε.Δ.Α. Πρωταγωνίστησε σε όλες τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και αργότερα προσχώρησε στην Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη, στης οποίας το ιδρυτικό συνέδριο συμμετείχε.

Την 21η Ιουλίου 1965 συμμετείχε σε μεγάλη διαδήλωση φοιτητών στην Αθήνα την οποία κατά τις πρώτες βραδυνές ώρες προσπάθησε η Αστυνομία να διαλύσει κάνοντας χρήση γκλοπς και δακρυγόνων. Στη σύγκρουση αυτή φέρεται να τραυματίστηκαν και να συνελήφθησαν περίπου 250 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο Σωτήρης Πέτρουλας, στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Λαδά, γύρω στις 22.00. Η πρώτη καταγραφή του χτυπημένου Πέτρουλα αναφέρεται στις 03:00 το πρωί της 22ας Ιουλίου στο Σταθμό Α΄ Βοηθειών του Ε.Σ. στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου όπου και διαπιστώνεται ο θάνατός του. Το επίσημο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έκανε λόγο για θάνατο που προκλήθηκε από ασφυξία λόγω δακρυγόνου. Η κηδεία του στη συνέχεια πήρε τη μορφή διαδήλωσης.

ΤΡΟΚΤΙΚΟ - Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣτέλεχος ΥΠΟΙΚΟ προς ΚΕΔΕ: «Είστε οι Ταλιμπάν της Αυτοδιοίκησης»
«Είστε οι Ταλιμπάν της Αυτοδιοίκησης». Η φράση αυτή αποδίδεται στον εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών στο Παρατηρητήριο ΟΤΑ κ. Ανδρέα Κατσαρό στο πλαίσιο της συνάντησης του Γ. Στουρνάρα με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Γ.Μιχελάκης, Κυρ.Μητσοτάκης και Μ. Βαρβιτσιώτης.

Την καταγγελία αυτή έκανε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ, Δήμαχος Νίκαιας-Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, που αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συνάντηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο μαζικής παραίτησης δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων με στόχο την προκήρυξη δημοτικών εκλογών.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, επικεντρώθηκε στο αίτημα της ΚΕΔΕ να βγει από το πολυνομοσχέδιο η διάταξη που ορίζει πειθαρχική δίωξη σε δημάρχους σε περίπτωση που δεν τηρούν τους προϋπολογισμούς τους. Ζητήθηκε επίσης από την πλευρά της ΚΕΔΕ να μην γίνει άλλη ενίσχυση αρμοδιοτήτων του παρατηρητηρίου ΟΤΑ, ώστε να μην ελέγχονται εκ προοιμίου οι προυπολογισμοί των δήμων.

Αποχώρηση Ιωακειμίδη

Ο καβγάς που οδήγησε στην αποχώρηση του Δημάρχου Νίκαιας-Ρέντη ξέσπασε ακριβώς πάνω σε αυτή τη συζήτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κ. Μητσοτάκης και Γ. Μιχελάκης εμφανίστηκαν αρκετά διαλλακτικοί, σε αντίθεση με τον Γ. Στουρνάρα, προς υποστήριξη του οποίου παρενέβη ο εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚΟ στο Παρατηρητήριο ΟΤΑ για να επιτεθεί στους «Ταλιμπάν της Αυτοδιοίκησης» όπως τους χαρακτήρισε. Βεβαίως, ο κ. Κατσαρός μετά την έντονη αντίδραση των δημάρχων ζήτησε «συγνώμη», ωστόσο το κακό είχε ήδη γίνει.

Νωρίτερα, όταν τους είχε ζητηθεί να αποσύρει τον προκαταβολικό έλεγχο των προϋπολογισμών ο κ. Στουρνάρας φέρεται να είπε ότι αποτελεί μνημονιακή δέσμευση και ότι το ίδιο γίνεται σε νοσοκομεία και ΔΕΚΟ, για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση των δημάρχων που επισήμαναν ότι οι ίδιοι είναι εκλεγμένοι και όχι διορισμένοι.

Τέλος, συζητήθηκε ειδική υπηρεσία δημοτικής αστυνομίας που θα απορροφήσει περίπου το 80% του σώματος που άνηκε στους ΟΤΑ.

Η ΚΕΔΕ πρότεινε τιτλοποίηση εσόδων προκειμένου να εισπράξει το κράτος για λογαριασμό των δήμων χρήματα τα οποία τους οφείλουν διάφοροι φορείς και στη συνέχεια να τους τα αποδώσει.

http://www.aftodioikisi.gr

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΚΑΙ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013


Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων - Τρίτη 16 Ιουλίου


Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013.


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις