Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Το Πράσινο Κίνημα συντονίζεται με τις κινητοποιήσεις για τον ΕρημίτηΤο Πράσινο Κίνημα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις κατά του ξεπουλήματος και της καταστροφής του οικοσυστήματος του Ερημίτη στην Κέρκυρα. Το κόμμα ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα που απεύθυναν τα κινήματα, οι συλλογικότητες και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στο νησί, λόγω της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του Kassiopi Project από την εταιρεία NCH Capital.

Συγκεκριμένα οι δράσεις και οι κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι εξής:

– Την Πέμπτη στις 19.30 διαμαρτυρία στην Ανουντσιάτα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

– Παρασκευή 10 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, συνέντευξη τύπου όλων των υπολοίπων σωματείων.

– Σάββατο 11 Ιουλίου στις 11 το πρωί κινητοποίηση των εργατικών σωματείων στην Πόρτα Ριάλα (νέος πεζόδρομος Ευγ. Βουλγάρεως).

– Το Σάββατο στις 5 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ελαιουργία Σινιών.

Το Πράσινο Κίνημα καλεί σε δυναμική παρουσία τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος ώστε να συμβάλλουμε στην προστασία της περιοχής από τα καταστροφικά σχέδια του κεντρικού κράτους και των ιδιωτών στους οποίους η κεντρική διοίκηση ανέθεσε την καταστροφή.

Στην ίδια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί και ο Δήμος, το δημοτικό συμβούλιο του οποίου συνεδριάζει απόψε με κυρίαρχο θέμα τα αιτήματα που θα απευθυνθούν στον πρωθυπουργό, κατά στην επίσκεψη του στην Κέρκυρα το Σάββατο 11/07/20.

Για το ζήτημα του Ερημίτη το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στις 24/02/20 είχε αποφασίσει με συντριπτική πλειοψηφία ότι:

• Επαναλαμβάνει τις προηγούμενες Αποφάσεις του πρώην Δήμου Κέρκυρας και τάσσεται καθαρά κατά κάθε πράξης ιδιωτικοποίησης, τσιμεντοποίησης και κακοποίησης της απείρου φυσικού κάλλους περιοχής του «Ερημίτη».

• Ζητά να καταργηθεί άμεσα η «ντροπολογία» Άδωνι Γεωργιάδη με την οποία τιμωρητικά αφαίρεσε αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

• Ζητά από την Κυβέρνηση και τα κόμματα να κηρυχθεί ο Ερημίτης προστατευμένος χώρος απείρου φυσικού κάλλους με απαγόρευση κάθε δόμησης και χρήση του ως Οικολογικού Πάρκου με Δημόσια Χρήση χωρίς ανταποδοτικό χαρακτήρα.

• Να προσβληθεί από το Δήμο Κερκυραίων κάθε πράξη της διοίκησης που θα εκδοθεί είτε αυτοτελώς είτε παρεμβαίνοντας δικαστικά υπέρ του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας συνεχίζοντας το δικαστικό αγώνα που είχε ξεκινήσει ο Δήμος Κέρκυρας, εκφράζοντας – συμπαρατασσόμενος με το λαϊκό κίνημα της περιοχής.

• Οι Βουλευτές Κέρκυρας και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Συνεπώς η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, υποχρεούται να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την θέση του Δήμου, όπως αυτή περιγράφεται παραπάνω.

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: “Από σήμερα ξεκινούν οι τριήμερες κινητοποιήσεις κατά του ξεπουλήματος και της καταστροφής του οικοσυστήματος του Ερημίτη στην Κέρκυρα και το Πράσινο Κίνημα για άλλη μία φορά θα δώσει δυναμικό παρών ώστε να συμβάλει στην προστασία της περιοχής από τα καταστροφικά σχέδια του κεντρικού κράτους. Δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει και αυτή η καταστροφή. Την ώρα που στην Ευρώπη το Πράσινο Κίνημα δυναμώνει είναι πλέον αδήριτη ανάγκη να ακουστούν και στη χώρα μας οι πράσινες φωνές.”