Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Η Διαρκής Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου...

...συνεδρίασε ΚΑΙ σήμερα και αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι και την Τρίτη 16 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης (;) του πολυνομοσχεδίου - λαιμητόμου των εργαζομένων και των πολιτών της χώρας που δοκιμάζεται.Είχε προηγηθεί πορεία στο κέντρο του Χαλανδρίου, με ταυτόχρονη ενημέρωση των πολιτών για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΝ αυτό το "πολυνομοσχέδιο" ψηφιστεί την εβδομάδα που μας έρχεται.Το σημερινό ψήφισμα της ΚΕΔΕhttp://thessi.gr

ΚΕΔΕ: Παραιτήσεις υποβάλει η πλειονότητα των δημάρχωνΤις παραιτήσεις τους θέτει στη διάθεση του προεδρείου της ΚΕΔΕ η πλειονότητα των δημάρχων, που μιλούν στη γενική συνέλευση της Ένωσης, η οποία έχει ξεκινήσει από το πρωί. Η συνέλευση διεξάγεται σε τεταμένο κλίμα μετά τα προβλεπόμενα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που έρχεται προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.
Δεν λείπουν και κάποιες επικριτικές φωνές απέναντι στην ίδια την ΚΕΔΕ και το διοικητικό συμβούλιό της για τις έως σήμερα πολιτικές επιλογές. Επίσης, αρκετοί δήμαρχοι έχουν στηλιτεύσει το γεγονός ότι στη σημερινή σημαντική γενική συνέλευση παρίστανται μόνο το ένα τρίτο των δημάρχων.

Ως φλέγοντα ζητήματα δεν αξιολογούνται μόνον η κατάργηση των δύο κλάδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή των σχολικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας, αλλά και η ισχυρή επιτροπεία του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας, μέσω του οποίου ο γενικός διευθυντής Οικονομικών του υπουργείου Εσωτερικών αποκτά αποφασιστική εξουσία στη σύνταξη των προϋπολογισμών των δήμων και ορίζεται ως αρμόδιος να υποδεικνύει στους ΟΤΑ τις παρεμβάσεις που πρέπει να εφαρμόζουν. Από τις εισηγήσεις των δημάρχων, ωστόσο, διαφαίνεται ότι το νομοσχέδιο είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε σειρά σοβαρών προβλημάτων, που συσσωρεύτηκαν την τελευταία τριετία.

Γι αυτό, στην πρόταση ψηφίσματος της γενικής συνέλευσης αναφέρεται με σαφήνεια ότι, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα εξεταστούν προτάσεις ακόμη και για ακραίες μορφές αντίδρασης, όπως παραιτήσεις όλων των μελών των δημοτικών συμβουλίων.

Ήδη, η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, με χθεσινό ψήφισμά της προτείνει να τεθούν οι παραιτήσεις των 325 δημάρχων στη διάθεση της γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ, ως ύστατη έκφραση διαφύλαξης της αξιοπρέπειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, οπότε θα τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, πρότεινε κατά την έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης, Κώστας Ασκούνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.
 
ΠΗΓΗ: www.skai.gr

Προς τριήμερο «λουκέτο» στους δήμους από την ΚΕΔΕ - Ανοιχτό το θέμα των παραιτήσεων αιρετών

Προς τριήμερο «λουκέτο» στους δήμους - Ανοιχτό το θέμα των παραιτήσεων
Την αναστολή λειτουργίας των δήμων πλην κοινωνικοπρονοιακών δομών τη ερχόμενη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη πρότεινε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης. Μοναδική εξαίρεση οι τουριστικοί δήμοι, στους οποίους δίνεται το δικαίωμα να αποφασίσουν μόνοι τους.

Παράλληλα ο κ. Ασκούνης πρότεινε συγκέντρωση όλων των αιρετών την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στο υπουργείο Εσωτερικών και πορεία στη Βουλή.

Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει το δ.σ. της ΚΕΔΕ και, όπως είπε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, υπό τα χειροκροτήματα δημάρχων και εργαζομένων που βρίσκονταν στην αίθουσα, «θα εξετάσει ακραίες μορφές αντίδρασης όπως παραιτήσεις μελών δημοτικών συμβουλίων».

Επιπλέον, ο κ. Ασκούνης τόνισε ότι η ΚΕΔΕ θα ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ ο δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής των δημάρχων της ΝΔ στην ΚΕΔΕ, Κ. Τζανακούλης, ο οποίος συμφώνησε σιωπηρά με την πρόταση του κ. Ασκούνη για τριήμερο λουκέτο, έβαλε στο «κάδρο» και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Β. Βενιζέλο, λέγοντας ότι πρέπει να ζητηθεί συνάντηση και μαζί του.

Υπέρ του λουκέτου επ” αόριστον στους δήμους τάχθηκαν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ Γ. Ιωακειμίδης και Σπ. Τζόκας. Ωστόσο και οι δύο συμφώνησαν με την πρόταση του κ. Ασκούνη, καθώς θα ληφθούν νέες αποφάσεις την Τετάρτη. Από την πλευρά της η Ελπίδα Παντελάκη (ΚΚΕ) ζήτησε την απόσυρση, εδώ και τώρα, του πολυνομοσχεδίου.

Στη συνέλευση της ΚΕΔΕ σήμερα το μεσημέρι στο "Κάραβελ"...

...αναμένοντας την απόφαση των Δημάρχων ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ...

V I D E O


Φωτογραφίες


ΕΞΑΛΛΗ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΚΙΝΤΖΗ!

Είναι απίστευτη η αναλογία και βρωμάει σκοπιμότητα.

Έχουμε αναδείξει πολλές φορές το γεγονός ότι η αυτοδιοίκηση στην χώρα μας διαχειρίζεται το 3,3% του ΑΕΠ ενώ - σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του σώματος ελεγκτών δημόσιας διοίκησης το 35,9% των ελέγχων έγινε σε ΟΤΑ!!!!

Ε βέβαια! 
Πού θα έκαναν ελέγχους; 
Στα υπουργεία των πολιτικών που τον έχουν σαράντα χρόνια τούρκικα αμετακίνητο στις καρέκλες τους;

Διότι ΝΑΙ υπάρχει θέμα διαφθοράς και στην αυτοδιοίκηση και εμείς με αυτό παλεύουμε επώνυμα καθημερινά.

Αλλά ΝΑΙ είναι εξόφθαλμα ΣΤΗΜΕΝΟ να βγαίνει άλλη μια έκθεση την ώρα που οι δήμαρχοι αντιδρούν στις αποφάσεις για απολύσεις.

Δείτε την ανάρτηση του aftodioikisi.gr

Ρακιντζής: Τους δήμους «δείχνει» ξανά για τη διαφθορά

Και επίσης την αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ:

Που ύψωσε περισσότερο τη φωνή του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος Κ. Ασκούνης;

Μα, φυσικά, όταν αναφέρθηκε στο γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή και στις εκθέσεις του, σύμφωνα με την οποία οι δήμοι είναι θερμοκήπια διαφθοράς: «Πρώτα να ελέγξει τα του οίκου του και μετά να ασχολείται με την αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά για να λάβει θερμό χειροκρότημα από το ακροατήριό του.

Τον επιθεωρητή δεν τον έχει στη «μπούκα» μόνο ο πρόεδρος αλλά και οι περισσότεροι από τους δημάρχους. Άλλωστε, σχετική αναφορά έκαναν στις ομιλίες τους τόσο ο Κ. Τζανακούλης (ΝΔ) όσο και ο Σπ. Τζόκας (ΣΥΡΙΖΑ).

Μάλιστα, σε παλαιότερη συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, δήμαρχος έχει πει δημοσίως ότι«καλύτερα να μην το δω μπροστά μου»!

ΜΑΝΟΣ Ο ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ!


Φιλαράκι το πουλάκι μου είπε ότι πήγες πρωί πρωί στο κτήμα να βγάλεις σκουπιδιάρα να καθαρίσει την πλατεία και να σπάσεις την απεργία.
(Διότι ο σύλλογος φροντίζει για μάζεμα σε κρίσιμα σημεία - νοσοκομεία κλπ).

Αλήθεια είναι Αντιδήμαρχε μου ότι ήθελες να πάρεις εσύ με έναν οδηγό - απεργοσπάστη όχημα;

Διότι αν είναι αλήθεια  λήγει το δίμηνο χωρίς κράξιμο λόγω γάμου.

Εχθές ο άλλος αντιδήμαρχος - ο Μιχ. Κόσσυβας, αιώνιος συνδικαλιστής τον ΟΤΕ πριν συνταξιοδοτηθεί μας το έπαιζε "να γράψεις ότι η διοίκηση στηρίζει τους εργαζόμενους"
(τους έθαβε βέβαια έμμεσα λέγοντας ότι θα αναβληθούν κηδείες αλλά τους πισωστήριζε κιόλας μια και ήταν εκεί και η Λούλα.).

Συνηθίσανε με τα χαζά κολπάκια που κοροϊδεύανε τόσα χρόνια που καθίσαμε ήσυχοι στην γωνία και νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα ίδια κόλπα και τώρα και να πιάνουν λες και είμαστε και εμείς .... στο κόλπο ....

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ:
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΓΓΥΌΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, θα το διαπραγματευτούμε με τον σύλλογο:

ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ  ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΟΤΙ ΩΡΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ και θα γίνει κανονικά η ταφή του.
Δεν θα μείνει άταφος όπως φοβάται η διοίκισις!

Είναι μια υπηρεσία που λειτουργεί απρόσκοπτα σε αυτή την χώρα ακόμα μην ακούτε τις κινδυνολογίες των υπονομευτών της απεργίας που λένε ότι οι απεργοί φταίνε που θα μείνουν άταφα τα αποθαμένα σας γιατί .... ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ που τους βάζει να είναι σκληροί και δεν ακούνε τους υπευθύνους των άλλων φιλικών παρατάξεων της Κουρασικής. 

ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ
ΘΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ!

ΜΟΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ, ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ή ΛΕΝΕ. 
Δεν λέει.

Επανερχόμαστε:

Εσύ Μάνο μου τώρα την είδες νεογιάπης που θες να σπάσει τώρα και την απεργία;

Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί αλλά άλλοι συνάδελφοί σας - δημοτικοί σύμβουλοι, δήμαρχοι - που είναι με τον θεσμό και όχι με τον τσάτσο του Φούχτελ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ!
Η ΚΕΔΕ, η ΠΕΔΑ όλοι είναι στα κάγκελα ....

Εσείς δηλαδή πώς;

Προσέξτε διότι μετά άμα σκάσει κάνα γιαούρτι θα φταίει .... Ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι εσείς που προκαλείτε.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Η δημοτική κίνηση Χαλάνδρι - Αλλάζουμε Πορεία βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων και σε λίγο απολυμένων στον δήμο Χαλανδρίου - και βεβαίως όλων των ΟΤΑ της χώρας όπως εκφράζονται μέσα από την ομοσπονδία τους.

Είμαστε στο πλευρό του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου μας  και στηρίζουμε απολύτως τις αποφάσεις τους, εντάσσοντας τις μικρές μας δυνάμεις δίπλα τους χωρίς αστερίσκους, χωρίς όρους, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς ενστάσεις και υποσημειώσεις σε υπαρκτές διαφοροποιήσεις δευτερεύουσας σημασίας που θα θέσουμε σε άλλη φάση  πολύ περισσότερο χωρίς κατασκευασμένες διαφοροποιήσεις μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων.

Είμαστε απροκάλυπτα δίπλα τους χωρίς αστερίσκους,

την ώρα που διαπλοκή, κυβέρνηση και εκπρόσωποι των δανειστών τοκογλύφων διαλύουν την τοπική αυτοδιοίκηση, στοχοποιώντας τον κοινωνικό της ρόλο και την δυνατότητά της να προσφέρει έστω και κουτσουρεμένο έργο ανακούφισης στον χειμαζόμενο από την επταετή ύφεση και ουσιαστικά υπόδουλο ελληνικό λαό,

Είμαστε χωρίς υπολογισμούς σύμμαχοι, στο πλάι τους
την ώρα που άνθρωποι με οικογένειες και υποχρεώσεις στέλνονται σε δόσεις στην ανεργία, την κοινωνική περιθωριοποίηση και την απόγνωση.

Χθες ήταν η εφεδρεία, σήμερα με τον ξαφνικό θάνατο των σχολικών φυλάκων αύριο με την διάλυση της δημοτικής αστυνομίας οι δανειστές τοκογλύφοι προχωρούν ακάθεκτοι.

Τι αλήθεια ακολουθεί στην σειρά των ανθρωποθυσιών στην τοπική αυτοδιοίκηση;
Ποια άλλη κατηγορία υπηρεσιών της θα μπει στο τροϊκανό στόχαστρο;

Ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και οι κοινωνικές δομές που προσωρινά πήραν αναβολή εκτέλεσης με την επικοινωνιακή ντρίπλα της κυβέρνησης να στοχοποιήσει για αρχή τους λαομίσητους δημόμπατσους σε αυτή την φάση;

Θα σφαγιαστούν οι εργαζόμενοι που δεν προσλήφθηκαν με "σκληρό" ΑΣΕΠ, όπως είπε ο νέος φέρελπις υπουργός και που πρέπει να τιμωρηθούν τα παιδιά τους γιατί οι αμοραλιστές πολιτικοί χρόνια τώρα μετέτρεπαν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην εργασία κάθε έλληνα πολίτη σε ανταλλάξιμο ψηφοθηρικά - και όχι μόνο - εμπόρευμα;

Τι είναι ΣΚΛΗΡΟ ΑΣΕΠ; Και τι ΜΑΛΑΚΟ ΑΣΕΠ κε Μητσοτάκη;
Ποιους νομίζουν επιτέλους ότι δουλεύουν τόσο ξεδιάντροπα;

Μήπως ακολουθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου;
Στο τέλος αυτού του ντόμινο δεν θα μείνει κανείς αν δεν τους σταματήσουμε. Μην έχετε αυταπάτες!

Μια δράκα ακραίας νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας πολιτικών,  κλίκα,

αποτελούμενη από υπαλλήλους πολιτικούς της διαπλοκής,
δοσίλογους παραδομένους στην τρόικα πολιτευτές και αυτοδιοικητικούς 
και μερικά γελοία  golden boys στην επικοινωνίας 

συνεχίζει να αποκαλεί "μεταρρύθμιση" τον ορατό και στον πιο πολιτικά απαίδευτο πολίτη, στόχο της που αδέξια προσπαθεί να αποκρύψει, 

και που δεν είναι άλλος από την διάλυση των ΟΤΑ και την παράδοση των "κερδοφόρων" υπηρεσιών τους στις επιχειρήσεις των αφεντικών τους, αδιαφορώντας παντελώς για τον κοινωνικό ρόλο της αυτοδιοίκησης και τον δημότη που θα χάσει και αυτές τις προβληματικές υπηρεσίες που έχει σήμερα από τους δήμους 

ή θα τις πληρώνει - και αυτές - πανάκριβα σε εταιρίες της διαπλοκής - όπως η Energa και η Hellas Power - όπως θα πληρώνει - αν έχει την οικονομική δυνατότητα - τη νοσοκομειακή του κάλυψη, τα φάρμακά του, την εκπαίδευση των παιδιών του - αλλιώς θα πεθαίνει ή θα αυτοκτονεί.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, ο αγώνας των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, ο αγώνας των δημοσίων υπαλλήλων είναι για πολλούς συμπολίτες μας αγώνας βολεμένων.

Μάλιστα πολλοί χρησιμοποιούν το επιχείρημα της καταστροφής που έχει συντελεστεί στην αγορά, στους μικρομεσαίους στον ιδιωτικό τομέα και το 1,5 εκ. των ανέργων του .

Εμείς - εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι κυρίως του ιδιωτικού τομέα και του στίβου της ζωής, ελεύθεροι επαγγελματίες οι περισσότεροι - θέλουμε να τοποθετηθούμε ειδικά σε αυτή την κριτική η οποία αν δεν είναι υποβολιμαία και ύποπτη είναι ανόητη:

Δεν θα λύσει το πρόβλημα της αγοράς και του ιδιωτικού τομέα η περαιτέρω τροφοδότηση της ανεργίας και της ύφεσης.


Αντίθετα θα διογκώσει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα της αγοράς που βεβαίως είναι πρωτίστως πρόβλημα ρευστότητος, όπως γνωρίζει και ο τελευταίος ιδιωτικός υπάλληλος, χωρίς να υποτιμούμε τα ζητήματα των αναγκαίων αναδιαρθρώσεων σε θεσμικό επίπεδο που όμως θεωρούμε ότι δεν είναι της ώρας, αφού είναι συζήτηση που προϋποθέτει ζωντανή αγορά και όχι νεκρό οικονομικό σύστημα όπως το σημερινό.

Γι΄ αυτό καλούμε το σύνολο των δυνάμεων της εργασίας και της αυτοαπασχόλησης στην πόλη μας, να στηρίξουν και να πλαισιώσουν τον αγώνα των εργαζομένων του δήμου, να εκφράσουν την έμπρακτη και συμβολική συμπαράστασή τους στο Δ.Σ. του Συλλόγου που κουβαλάει στην πλάτη του το δύσκολο φορτίο του συντονισμού και να υπομείνουν την ολιγοήμερη ταλαιπωρία που αυτός ο αγώνας θα προκαλέσει στην λειτουργία της πόλης.

Άλλωστε αν αυτός ο αγώνας των εργαζομένων της αυτοδιοίκησης δεν φέρει κάποια αποτελέσματα, αυτό που ζούμε ως πολίτες αυτές τις λίγες μέρες με την αποκομιδή, με ελλείψεις στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης των δημοτών, με κλειστές τις κοινωνικές υποδομές του δήμου, δυστυχώς θα γίνει μια μόνιμη κατάσταση που πρέπει να αρχίζουμε να συνηθίζουμε.

Κλείνοντας θέλουμε να στηλιτεύσουμε με αποτροπιασμό την γκαιμπελίστικη μεθόδευση της δημοσιοποίησης νέας έκθεσης Ρακιτζή για την διαφθορά σε δήμους ακριβώς την ημέρα που η αυτοδιοίκηση είναι στον τοίχο του εκτελεστικού αποσπάσματος.

Η σκοπιμότητα της κίνησης αυτής είναι ορατή ακόμα και σε μικρά παιδιά, οπότε δεν θα την σχολιάσουμε περισσότερο.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΙΡΕΤΟΙ, ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Παλλαϊκό Συλλαλητήριο, Δευτέρα 15.07.2013, στο Σύνταγμα

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις