Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ! ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΟΠΟΙΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!Το επιτυχημένο μέτρο της επιστράτευσης άνοιξε την όρεξη στους Σαμαρά-Στουρνάρα, που επιβάλλουν νόμους πρωτοφανείς! Με συνοπτικές διαδικασίες θα οδηγούνται στη φυλακή όποιοι αρνούνται να πληρώσουν έστω και έν μέρος από τους πρόσθετους φόρους με τους  οποίους χρεώνει τα νοικοκυριά.

Του Σπύρου Δημητρέλη

Εισήγηση για τη δημιουργία φορολογικών φυλακών έχει δεχτεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο πλαίσιο των συσκέψεων για το νέο πακέτο μέτρων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Το μέτρο της ταχείας οικοδόμησης νέων σωφρονιστικών καταστημάτων στα οποία θα φυλακίζονται αποκλειστικά όσοι πραγματοποιούν σοβαρές φορολογικές παραβάσεις συνδέεται με τις προθέσεις της ηγεσίας των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης να προφυλακίζονται με συνοπτικές διαδικασίες όσοι αρνούνται να πληρώσουν έστω και ένα μικρό μέρος από τους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται στο πλαίσιο φορολογικών ελέγχων.

Με δεδομένο ότι ο χώρος στις φυλακές είναι δυσέρευτος, καθώς σε αυτές κρατούνται πολλαπλάσιοι κρατούμενοι σε σχέση με τις προδιαγραφές τους, στο τραπέζι άρχισαν να πέφτουν προτάσεις για τη δημιουργία νέων φυλακών για φορολογικούς κρατούμενους και μάλιστα με τη χρήση κοινοτικών κεφαλαίων και μέσω σύμπραξης με ιδιωτικά κεφάλαια (ΣΔΙΤ).

Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται αντιμέτωποι με τις έντονες πιέσεις της τρόικας αλλά και της ομάδας Δράσης του Χόρστ Ράιχενμπαχ για τα απογοητευτικά αποτελέσματα στο φοροελεγκτικό και φοροεισπρακτικό μέτωπο. Τα αποτελέσματα για τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2012 είναι κάτω των προβλέψεων καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επιτεύχθηκαν οι ποσοτικοί στόχοι για τον αριθμό των ελέγχων και τις εισπράξεις από αυτούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα ληξιπρόθεσμα χρέη ο στόχος ήταν εισπραχθεί το 2012 συνολικό ποσό τουλάχιστον 4,6 δισ. ευρώ και τελικά εισπράχθηκε μόνο 2,4 δισ. ευρώ.

Στις συσκέψεις που γίνονται μεταξύ στελεχών των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δεν είναι όσο απαιτείται αυστηρό προκειμένου να εξαναγκάζει όσους χρωστούν στο δημόσιο ή παραβιάζουν τη φορολογική νομοθεσία να προσέρχονται στο δημόσιο ταμείο και να πληρώνουν. Για παράδειγμα, στις συσκέψεις έχουν συζητηθεί οι συνεχείς συλλήψεις που κάνουν οι αστυνομικές αρχές για μεγαοοφειλέτες του δημοσίου (όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ) οι οποίες καταλήγουν σε ελάχιστες προφυλακίσεις και καταδίκες καθώς η νομοθεσία επιτρέπει στους οφειλέτες να γλιτώνουν την φυλάκιση είτε κάνοντας μια ρύθμιση την οποία στη συνέχεια δεν τηρούν ή χρησιμοποιώντας άλλα νομικά παράθυρα. Επίσης, διαπιστώνεται μεγάλο κενό στην φορολογική νομοθεσία αναφορικά με τις εισπράξεις από φορολογούμενους οι οποίοι πραγματοποιούν σοβαρές φορολογικές παραβάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το συνολικό ποσό που έχει επιδικασθεί από τα δικαστήρια για φορολογικές υποθέσεις ανέρχεται στα 13,7 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό έχουν εισπραχθεί μόνο 654 εκατ. ευρώ ή το 4,8% του συνολικού ποσού που έχει βεβαιωθεί.

Την περασμένη Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στη σύσταση ειδικής επιτροπής η οποία θα μελετήσει το φορολογικό σύστημα και το αργότερο έως τον Απρίλιο θα υποβάλλει πόρισμα με προτάσεις για την απλοποίηση του συστήματος και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Στις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί στην επιτροπή περιλαμβάνεται και η αυστηροποίηση της νομοθεσίας αναφορικά με όσους δεν πληρώνουν τους φόρους και τα πρόστιμα για τη φοροδιαφυγή που έχουν πραγματοποιήσει.

Ο πρώτος διδάξας για τη φυλάκιση των φοροφυγάδων είναι η Αμερική. Οι Ηνωμένες Πολιτείες από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα έχουν θεσπίσει πολύ αυστηρή νομοθεσία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής η οποία προβλέπει και τη φυλάκιση του παραβάτη. Για παράδειγμα, όσοι δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση απειλούνται με πρόστιμο που φθάνει έως και τις 25.000 δολάρια και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους. Επίσης, όσοι εσκεμμένα δεν υποβάλουν φορολογική δήλωση με στόχο να μην καταβάλουν φόρο αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες και μπορεί να υποχρεωθούν να πληρώσουν πρόστιμο έως και 100.000 δολαρίων και να οδηγηθούν στη φυλακή για έως και πέντε χρόνια. Άλλα ζητήματα με τα οποία πρόκειται να ασχοληθεί η επιτροπή για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος είναι η απλοποίηση των φορολογικών διαδικασιών μέσω της θέσπισης ενιαίου κώδικα φορολογικών υποχρεώσεων.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" της 26ης Ιανουαρίου

capital.gr
makeleio.gr
triklopodia.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΕΣΩ ΣΔΙΤ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ! 
Οι φυλακισμένοι δεν μετράνε στους δείκτες της ανεργίας οπότε άμα μας χώσουν όλους μέσα η ανεργία θα μηδενιστεί! ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ!

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ! ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ!

Σήμερα η διοίκηση και κάποιοι/ες της στην υπηρεσία  ξεφτιλίστηκαν!

Όταν δεν μπορείς να εκλέξεις με ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τι μπορείς να πεις για ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ του δήμου και ποιος θα σε πάρει στα σοβαρά;

Δεν θα σταθούμε σε αυτό! Είναι το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ότι η διευθύντρια της υπηρεσίας του δημοτικού συμβουλίου, η νομική υπηρεσία, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και η διοίκηση δεν είναι απλώς εκτεθειμένοι.
ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ! (Θα μου κάνουν μήνυση ή θα με μηνύσουν, που γράφω τέτοια πράγματα;)

Δεν θα μείνω σε αυτό το αυτονόητο συμπέρασμα.

Θα προκαλέσω για άλλη μια φορά.

Θα προκαλέσω την ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ!

Θα προκαλέσω την ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΡΙΣΗ!

Θα προκαλέσω την συλλογική αντίληψη ΣΗΜΑΝΤΙΚΏΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

Και θα σας ρωτήσω:

ΟΛΕΣ - ΜΑ ΟΛΕΣ - οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν σε αυτή την διαδικασία ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ, δεν φέρουν (μικρότερη σαφώς από την διοίκηση) ΕΥΘΥΝΗ;;;

Έχουμε ανεβάσει στο κανάλι μας στο YOUTUBE τις τοποθετήσεις όλων!
ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:

http://stinplatia.blogspot.gr/2013_01_07_archive.html

Ούτε ένα επιτελείο ΚΑΜΙΑΣ παράταξης δεν είχε πιάσει το θέμα για να το θέσει στο ΔΣ και να αυτοεξαιρεθεί της ευθύνης! ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΕΣ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ!

(Δεν θα αναφέρουμε ότι υπήρχε κάποιος επικεφαλής που στους διαδρόμους τα έλεγε αλλά μέσα έκανε άλλα γιατί ... έτσι).

Μόνο τα blogs έθεσαν το θέμα. Το ΟΜΕΡΤΑ, το ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ και εμείς που  ψάξαμε και την εγκύκλιο!

http://stinplatia.blogspot.gr/2013/01/blog-post_161.html

Δεν είναι θέμα προς αξιολόγηση αυτό από όσους το παίζουν τοπική ηγεσία;

Δεν αναδεικνύει με τον πιο τραγικό για τον δήμο και την τοπική κοινωνία τρόπο, ότι ΟΣΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ στον κατακερματισμό των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, όσοι δεν θεωρούν ότι υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΣ λόγος να συνεργαστούν με άλλους που ίσως έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση για να γίνει πιο αποτελεσματική η παρέμβαση στον δήμο, ΠΡΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ και να αναθεωρήσουν;

Διότι ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ αφού και η αντιπολίτευση δεν έκανε την δουλειά της, που είναι να επισημάνει τέτοια θέματα στο Δ.Σ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΕΣ!

Είναι δεδομένο ότι η κύρια, η μεγάλη ευθύνη ανήκει στην διοίκηση και την υπηρεσία του δημοτικού συμβουλίου. Δεν χωρεί αμφιβολίας περί τούτου!

Αλλά πρέπει ΟΛΟΙ να βγάλουν συμπεράσματα σχετικά με την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και να ξεπεζέψουν του καλαμιού του οποίο ιππεύουν (αν δεν  είναι σκόπιμο να παίζουν τους χαζούς, αλλά δεν θα πάω στη συνωμοσιολογία).

ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ;;;


ΤΟ 2000 ΣΤΗΝ ΒΟΛΙΒΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ “ΠΙΣΩ” ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!

ΣΤΙΣ 7 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΑΤΕΙΑ SPEAKING!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ: 

Οι προεγκρίσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που έπρεπε να εξεταστούν στην συνεδρίαση ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ και δεν εξετάστηκαν ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΗΛΘΕ ΤΟ 15μερο;;;;

ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΠΑΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΟΑΥΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ποιες εκκλησίες τώρα!

ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΡΕ ΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ;;;;

ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ! Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΞΕΙ (ξανά) ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ!


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Χαλάνδρι, 28/01/2013
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Αριθμ. Πρωτ. 1564ΠΡΟΣ: Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

2η Ειδική Συνεδρίαση

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα στις 3.2.2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 17:00, ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής λόγω ακύρωσης εκλογής του Προεδρείου από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.


Η ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΝΙΩΤΗ

ΑΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ!

Όλες οι αποφάσεις που λήφθησαν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 23 Ιανουαρίου http://www.halandri.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=3554&cnode=203,

στις 2 συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της 18ης Ιανουαρίου http://www.halandri.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=3546&cnode=204 και της 21 Ιαουαρίου
http://www.halandri.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=3551&cnode=204

και της Επιτροπής Περιβάλλοντος των ίδιων ημερομηνιών
http://www.halandri.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=3552&cnode=205
http://www.halandri.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=3560&cnode=205

ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΜΠΛΕΓΜΑΝΟΙ!

ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Και μην μας πείτε ότι ρωτήσατε τους "υπευθύνους" και σας είπαν ότι όλα είναι ΟΚ! Είδατε πόσο ΣΟΒΑΡΟΙ είναι οι υπεύθυνοι που απειλούν και με μηνύσεις ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ!!!!

-«Παρεμβαίνουν» οι Τούρκοι πάλι στην Ελληνική Θράκη!

Ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα στο θέμα του νέου νόμου με τους ιμάμηδες στη δυτική Θράκη με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ να ισχυρίζεται πως η χώρα μας «παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης»!

Ο Μπόζνταγ σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ανατολή, αναφέρει χαρακτηριστικά πως « το ελληνικό Κοινοβούλιο με την απόφαση αυτή εκτός από τη συνθήκη της Λωζάνης παραβίασε και τα ανθρώπινα δικαιώματα , ποδοπάτησε τα βασικά δικαιώματα. Δυστυχώς η Ελλάδα κάνει αυτά.»
Ο τούρκος αντιπρόεδρος δεν δίστασε να κατηγορήσει και την Ε.Ε. και δήλωσε « στο σημείο αυτό θέλω να κατακρίνω και τη στάση της Ε.Ε. που πάντα μιλά για τα ανθρώπινα δικαιώματα όμως κλείνει τα μάτια στην απόφαση της Ελλάδας που δεν αναγνωρίζει το δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αξίες της Ε.Ε.».
Ο Μπόζνταγ κάλεσε την Ελλάδα να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση της για τους ιεροδιδασκαλους.. Υπενθυμίζω ότι, στο ζήτημα των λεγόμενων «μειονοτικών» σχολείων, το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής- δηλαδή, το μακρύ χέρι της Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη- θέλει να έχει τον αποκλειστικό λόγο..
Σε όλα αυτά, δυστυχώς πρέπει να προσθέσουμε την διαφαινόμενη πρόθεση των αφεντικών «των αγορών» και της ΕΕ. , που Θέλουν να τεμαχίσουν την χώρα σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Σε περιφέρειες με «ειδικό ενδιαφέρον» για επενδυτές, όπου θα δουλεύουν κυρίως μετανάστες. Ειδικά για την σχεδιαζόμενη ΕΟΖ (Ειδική Οικονομική ζώνη) της Θράκης : τα πράγματα είναι πολλαπλώς Κρίσιμα λόγω της «ιδιαιτερότητας» της περιοχής (Γειτνίαση με την Τουρκία, πληθυσμός κατά το «ήμισυ Χριστιανικός» και κατά το «ήμισυ μουσουλμανικός», πολιτική της Τουρκίας σε άλλες αντίστοιχες περιοχές των Βαλκανίων: ήτοι προσπάθεια ΚΟΣΣΟΒΟΠΟΙΗΣΗΣ αν το επιτρέψουμε, της Θράκης). Πόσω μάλλον εάν επιβαρυνθεί και άλλο η περιοχή με εργαζόμενους στην ΕΟΖ μετανάστες και λαθρο-μετανάστες (οι τελευταίοι ως γνωστόν προέρχονται κατά πλειοψηφία από μουσουλμανικές χώρες…).

Γρηγορείτε!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

e-mail: gpapagian@in.gr

ΒΟΜΒΑ! ΑΚΥΡΗ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ!!!!Όπως σας τα είχαμε πει!

Ακυρώθηκε από την περιφέρεια η εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Περιβάλλοντος !

Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα θα επαναληφθεί η διαδικασία!!!

http://stinplatia.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6176.html

Τι να σχολιάσουμε για τέτοιο ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ!

ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Έκοψε πίτα ο Προμηθέας ΧαλανδρίουΜε την ευχή το 2013 να είναι το ίδιο επιτυχημένο με το 2012 ο Προμηθέας Χαλανδρίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου. 

Στο κλειστό γυμναστήριο «Μ. Παπαδάκης» περισσότερα από 200 άτομα έδωσαν το παρών, στην πλειοψηφία τους, μικρά παιδάκια, αθλητές του συλλόγου. Σε αυτούς στάθηκε ο πρόεδρος της ομάδας, Κώστας Βλαχόπουλος στην ομιλία του, τονίζοντας ότι η μεγάλη επιτυχία του συλλόγου είναι όλη αυτή η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι γονείς του Χαλανδρίου και όχι μόνο στους ανθρώπους της ομάδας. 
Παράλληλα στάθηκε στις επιτυχίες των τμημάτων του, την πρωταθλήτρια Β’ ΕΣΚΑ πέρυσι και 2η φέτος στην Α’ κατηγορία, ομάδα μπάσκετ των γυναικών, στο αντρικό τμήμα που ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α’ ΕΣΚΑ και βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας αλλά και στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στα τμήματα ποδοσφαίρου που πρωταγωνιστούν όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο αλλά κερδίζοντας και Κύπελλα Ήθους στις διοργανώσεις όπου συμμετέχουν. 
Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Χαλανδρίου, Άρης Νόμπελης, ο οποίος βλέποντας όλα αυτά τα νεαρά και χαμογελαστά πρόσωπα θυμήθηκε ένα τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου… 
«Κι όταν θα έρθουν οι καιροί, που θα 'χει σβήσει το κερί στην καταιγίδα, υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί…Υπάρχει ελπίδα», είπε κάνοντας αναγωγή και στις σημερινές δύσκολες ημέρες. 

Μετά την κοπή της πίτας των ομάδων, κόπηκε ξεχωριστή πίτα για τους προπονητές των συλλόγων, Τάσου Νικητόπουλου (ανδρικό μπάσκετ), Γιάννη Αβραμίδη (ανδρικό μπάσκετ), Χάρη Βουρδουμπά, Κώστα Ανδρουλάκη, Θάνου Καραθανασόπουλου, Αλέξη Καραθανασόπουλου (ακαδημίες ανδρικού), Μάνου Μανουσάκη (γυναικείο μπάσκετ), Δήμητρα Κεσσέ, Δήμητρα Σολωμού (ακαδημίες γυναικείου) και Μάριος Γαβαλάς, Σάββας Αντώνης, Μάκης Μπαξεβανίδης (ποδοσφαίρου). 
Οι Σάββας Αντώνης αλλά και το… σπίτι του Προμηθέα, ήταν τα τυχερά, ενώ από την διοίκηση του Προμηθέα κόπηκαν άλλες δύο πίτες για όλους τους αθλητές με πέντε τυχερούς να παίρνουν συμβολικά δώρα.

http://www.basketnet.gr/, 28/1/2013

I 'm ....BACK !!!!!!!!.........


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!!! ΘΩΜΑΣ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ! ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΡΕ!!!
Μόλις 20 μέρες μετά την εκλογή του σε ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ της ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ και ενώ ο νόμος του έδινε χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος Ιουνίου για να το κάνει, ο γιατρός ανέβασε την ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ στο site του Δήμου!

http://www.halandri.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=3277&cnode=38

ΑΜ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ, ΑΔΕΛΦΙΑΑΑ.

Διότι άμα δεν έχεις τίποτα να κρύψεις δεν ψάχνεσαι, ούτε χρονοτριβείς για να έχεις τον κάθε μ@λ@κ@ να σε κράζει από το blog του!

Και δείχνεις την δουλειά σου και είσαι περήφανος γι' αυτήν και αφήνεις τους οχτρούς σου να σκάνε (βλ. ΙΚΑ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!).

Θα μου πείτε τώρα τι σχέση έχει;;;

ΑΜ ΕΧΕΙ!

Διότι η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ δεν είναι απάντηση στην κουτσομπολίστικη διάθεση κάθε Νταβία, όπως θέλουν να την παρουσιάσουν.

Είναι ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ! (το "μεγάλων" είναι πλεονασμός αλλά ξέρουμε ότι οι εξισώσεις που κάνουν οι διαπλεκόμενοι είναι τόσο αστείες που θέλουμε να διαφοροποιηθούμε).

ΓΙΑΤΡΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! 
Έδειξες ότι ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!
Και αυτοί που τους χρειάζονται ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ!

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ TWIT ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΣΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΕΡΒΕΣΟΥ


@ Δημήτρης Βερβεσός: Απίστευτο κι όμως αληθινό:

Χτες Σάββατο και περί ωρα 7.30μμ (σε ημέρα αργίαs και μετά τις 3μμ) κατατέθηκε αγωγή απεργιακή της διοίκησης της ΕΘΕΛ κατα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.
Αυτή επιδόθηκε στις 9.30 μμ (μετά τη δύση του ήλιου).
Προσδιορίσθηκε ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ για σήμερα Κυριακή 8πμ (πριν τη λήξη της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας).
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ δικάσθηκε προφανώς ΕΡΗΜΗΝ!!!
Η απεργία κηρύχθηκε προς έκπληξη όλων Παράνομη και καταχρηστική (ούτε στο παράνομο στοίχημα δεν το έπαιζαν).
Την ίδια στιγμή οι απλοί ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες παίρνουν δικάσιμο το 2016!!!
Είδες τι γίνεται όταν οι δικαστές παίρνουν τα αναδρομικά πριν την ώρα τους.

Έχω απορία ποια θέση έχει λάβει ο ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Δικαιοσύνης
Κανένα περαιτέρω σχόλιο μόνο μια λέξη Ν Τ Ρ Ο Π Η !!!!!

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ.

Σας προτείνουμε να δείτε αυτό το videaki για να καταλάβετε για τι ακριβώς μιλάμε.
(ελληνικοί υπότιτλοι πατώντας το cc)


Καταδικάστε τη β(λακε)ία από όπου κι αν προέρχεται Της Έλενας Ακρίτα
«Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά» Mark Twain

Οι περισσότεροι από μας έχουμε εκπαιδευτεί έτσι ώστε να διαθέτουμε τεράστια αποθέματα υπομονής, ανοχής και αντοχής σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Στα στραβά. Στα ανάποδα. Στα προβλήματα. Στα βάσανα. Στη σκληρότητα. Στη βιαιότητα. Στην κοινωνική αδικία. Στον ρατσισμό. Στη μισαλλοδοξία. Στις διακρίσεις. Στη φτήνια. Στη χυδαιότητα.

Αν, τώρα, σε αυτό το υπερτιμημένο «προσόν» της υπομονής βάζουμε αρνητικό ή θετικό πρόσημο, είναι μια άλλη ιστορία: καλό και άγιο το στοκ των αντισωμάτων που αναπτύσσει ο κάθε οργανισμός, αλλά όλα έχουν κι ένα όριο. Γιατί η υπερβολική ανοχή οδηγεί στη μαλθακότητα. Η μαλθακότητα στην παθητικότητα. Η παθητικότητα στον μαζοχισμό! Και ο μαζοχισμός στη βία! Τόσο απλά...

Παραδοσιακά, οι εκάστοτε κυβερνώντες παίζουν παιχνιδάκια. Με τσαχπινιά, κέφι και μπρίο - παίζουν παιχνιδάκια: με τα νεύρα σου, με τη ζωή σου, με τις προσδοκίες σου, με τα όριά σου. Υποτιμάνε τη δουλειά σου. Υποτιμάνε τον κόπο σου. Υποτιμάνε τον αγώνα σου.

Και - ίσως;;; - το χειρότερο:

Υποτιμάνε τη νοημοσύνη σου! Γιατί ΦΥΣΙΚΑ είναι πιο έξυπνοι από σένα.

«Ας υποθέσουμε ότι είσαι ηλίθιος. Κι ας υποθέσουμε ότι είσαι μέλος του Κογκρέσου. Αx... επαναλαμβάνομαι!» Mark Twain.

Η περίπτωση του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα πώς ορισμένοι φωστήρες της πολιτικής θεωρούν όλους εμάς απύθμενα ηλίθιους.

Η ιστορία γνωστή. Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Mall, κάποιοι από τη ΝΔ πήραν το βίντεο που μιλούσε ο Διαμαντόπουλος, έκοψαν, έραψαν και παρουσίασαν ένα θεϊκό εκτρωματάκι. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο βουλευτής μοιάζει να στοχοποιεί εκ των προτέρων το εμπορικό κέντρο, λέγοντας ΜΟΝΟ τη φράση: «Ανομία είναι το Mall του κυρίου Λάτση το οποίο είναι αυθαίρετο».

Και πιο κάτω απομονώνουν μια δεύτερη φράση: «Λες στον κόσμο "αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο"».

Το παίρνουν τώρα αυτό, το αμολάνε στα ΜΜΕ, το ακούει ο κόσμος και φρίττει. Και πού έγκειται η ηλιθιότητα; Οτι ο βουλευτής νέος άνθρωπος είναι και δεν πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Με άλλα λόγια, θυμάται ΤΙ είπε, ΠΩΣ το είπε, ΠΟΤΕ το είπε, ΓΙΑΤΙ το είπε. Και όπως οι άλλοι διαρρέουν το πετσοκομμένο, έτσι κι αυτός δημοσιοποιεί το γνήσιο.

Τι λέει λοιπόν ο άνθρωπος - και πείτε μου πού είναι το παράλογο:

- Βία είναι όλα αυτά τα μέτρα!

- Βία είναι τα τρία Μνημόνια!

- Βία είναι να μην μπορείς να ταΐσεις το παιδί σου!

- Βία είναι να μην έχεις ρεύμα και τα βασικά (αγαθά)!

- Βία είναι να μην έχεις φάρμακα!

Και παρακάτω λέει:

- Ανομία είναι το Mall του κυρίου Λάτση, το οποίο είναι αυθαίρετο!

- Ανομία είναι που ο λαός της Αθήνας δεν μπορεί να κάνει μπάνιο στην παραλιακή γιατί είναι όλα κλειστά από τα κέντρα διασκέδασης!

Και στο τέλος (η σύνταξη της πρότασης δεν είναι σωστή γιατί πρόκειται περί προφορικού λόγου και το απομαγνητοφωνώ ακριβώς, χωρίς να αλλάξω το παραμικρό):

- «Αυτό όλο δημιουργεί τις αντιδράσεις σε αυτούς που πλήττονται. Εχουν μια αντίδραση που δεν είναι θεμιτή, ξέρετε γιατί; Αυτή τη στιγμή λες στον κόσμο: «Στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο».

Και τελειώνει:

- «Εμείς λέμε, "ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή μας σε ένα κίνημα που θα τους ρίξει. Ενα κίνημα δημιουργικό"».

Αυτό είπε. Ξεκάθαρα. Και «αυτό» που είπε ξεκάθαρα, κάποιοι το μαγείρεψαν και μας το σέρβιραν όπως τους συνέφερε. Υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας. Θεωρώντας μας ηλίθιους. Και «αυτό» που είπε ξεκάθαρα, είναι το ακριβώς αντίθετο από «αυτό» που πλασάρισαν. Ξεκάθαρα!

Θεώρησαν προφανώς πως ο Διαμαντόπουλος είναι βλάκας και δεν θα έβγαζε στη φόρα την αυθεντική του δήλωση. Θεώρησαν προφανώς πως κι εμείς είμαστε βλάκες και θα καταπίναμε αμάσητο το μονταρισμένο βιντεάκι. Γενικώς, μην το ψάχνεις, όλοι βλάκες είμαστε. Εκτός από τους βλάκες που μας θεωρούν βλάκες.

Και μη μου πεις ότι «εκτός από βλακεία, εδώ υποκρύπτεται και δόλος καραμπινάτος». Το ξέρουμε όλοι, κάνει μπαμ αυτό. Αλλά ακόμα και ο δόλος για να πλασαριστεί έξυπνα θέλει λίγο νιονιό, ρε παιδί μου. Όχι τόσο άγαρμπα που να βγάζει μάτι!

Mark Twain και πάλι. Και για να συνειδητοποιήσουμε πόσο διαχρονική είναι η ηλιθιότητα των πολιτικών να θυμίσουμε πως ο διάσημος αμερικανός συγγραφέας γεννήθηκε το 1835 και πέθανε το 1910.

Εναν αιώνα αργότερα παραμένει τραγικά επίκαιρος...

Και επειδή τα έχει πει όλα καλύτερα από μας, το παρακάτω γράψτε το βαθιά μες στην καρδιά σας:

«Είκοσι χρόνια από τώρα, θα είσαι πιο απογοητευμένος από τα πράγματα που δεν έκανες παρά για τα πράγματα που έκανες. Γι' αυτό, λύσε τους κάβους. Σαλπάρισε μακριά από το σίγουρο λιμάνι. Εξερεύνησε. Ονειρέψου. Ανακάλυψε!»

http://theinsider.gr

Η κοινωνία δεν ακολουθεί τους συνδικαλιστές.


assets_LARGE_t_942_43479087

Η απεργία στο ΜΕΤΡΟ και στη συνέχεια η κλιμακούμενη προσχώρηση και των άλλων κλάδων των συγκοινωνιών, έδωσε αρχικά την εντύπωση μιας ευρύτερης κοινωνικής προσχώρησης και κατ’ επέκταση κοινωνικής εξέγερσης. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν έτσι. Η αυταρχική επέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) με οφθαλμοφανή επίδειξη αστυνομικής δύναμης, ανάγκασε τους εργαζόμενους που έμειναν χωρίς κοινωνική στήριξη, να επιστρέψουν άρον άρον στη δουλειά τους.
Το γεγονός αυτό απέδειξε ότι κοινωνική εξέγερση με όχημα τους κομματικούς εργατοπατέρες δεν μπορεί να γίνει και ας το ξεχάσουμε αυτό. Πολύ δε περισσότερο, όταν ο συνδικαλιστικός αγώνας γίνεται για μισθολογικά αιτήματα, τη στιγμή που ολόκληρη η κοινωνία υφίσταται οικονομική εξαθλίωση. Κανείς πλέον δεν ενδιαφέρεται για μισθολογικά αιτήματα κανενός επαγγελματικού κλάδου πλην του δικού του και επομένως κανένας κλάδος δεν μπορεί να έχει την υπόλοιπη κοινωνία σύμμαχο.
Από το άλλο μέρος όμως, καμία κοινωνική εξέγερση δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων. Το μόνο κοινό αίτημα που μπορεί να ενώσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με την υπόλοιπη κοινωνία είναι η κοινή αγωνία για κατάρρευση αυτού του απεχθούς, σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού «θηρίου» που μας οδηγεί όλους στην εξαθλίωση. Και για να νικηθεί το «θηρίο» απαιτείται να «κτυπηθεί» στην θεσμική καρδιά του που του δίνει ζωή.

του Πέτρου Χασάπη
http://www.olympia.gr/, 26/1/2013

Ξεκίνησαν οι επιστροφές…Ο Δήμος Διονύσου είναι από τους πρώτους που του επιστράφηκε ο προϋπολογισμός του 2013 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής καθώς είχε συνταχθεί με βάση την προηγούμενη και όχι την ΚΥΑ τωνΣτυλιανίδη, Σταϊκούρα που εκδόθηκε παραμονές Χριστουγέννων.

Απ’ ότι μαθαίνει η στήλη, ο συγκεκριμένος δήμος είναι μόνο η αρχή, καθώς οι επιστροφές θα είναι πολλές…

http://www.aftodioikisi.gr/, 28/1/2013

Η “μέθοδος” Παττακού για να λύνει τις απεργίες την εποχή της Χούντας…ΦΟΒΕΡΟ !!!ΣΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ του, «21η Απριλίου, Ημέραι και Έργα» στην σελίδα 287, ο ανεπανάληπτος Παττακός αποκαλύπτει την συνταγή με την οποία έλυνε τις Απεργίες. Μεταφέρω επί λέξει: ….

«Εδέχθην το προεδρείον των συνδικαλιστών της Ολυμπιακής Αεροπορίας του Ωνάση. Ηπείλησαν απεργίαν. Εζήτησα να προσέλθουν μετά του εργοδότου – Ωνάση – και μετά από κοπιώδη συζήτησιν άκαρπον, τους ενέκλεισα εις δωμάτιον του Υπουργείου Εσωτερικών με απαγόρευσιν εξόδου των, μέχρις ότου συμβιβασθούν! Δεν παρήλθε πολλή ώρα και η λύσις ευρέθη


http://citypress-gr.blogspot.com/

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 28-1-2013


πρΟΤΑση 
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr 

Χαλάνδρι 28/1/2013 

Και ξαφνικά, έτσι απλά, οι τοκογλύφοι της Διεθνούς Νομισματικής Τρομοκρατίας αποφαίνονται ότι «έκαναν λάθος» και ότι «δεν υπολόγισαν ότι τα κατ’ εξακολούθηση μέτρα λιτότητας θα έφερναν τέτοια ύφεση»!! 
Έτσι απλά… 
Έτσι απλά αυτοκτόνησαν 3.000 απελπισμένοι έλληνες (μέχρι σήμερα…). 
Έτσι απλά 1.500.000 συμπατριώτες μας καταδικάστηκαν σε ανεργία. 
Και έτσι απλά, επί 3 χρόνια, ανεπάγγελτοι πολιτικοί και κατευθυνόμενοι παπαγάλοι - δημοσιογραφίσκοι έχουν εξαπολυθεί να υβρίζουν τους εργαζόμενους με στόχο την απαξίωσή τους και τη βοήθεια προς τη «συντεχνία» ώστε να «περάσει» τα επαχθή μέτρα της λεηλασίας της Ελλάδας και των ελλήνων πολιτών, αφού πρώτα αφάνισαν τα ασφαλιστικά ταμεία, ισοπέδωσαν και εξαφάνισαν μισθούς και συντάξεις. 
Και όλα αυτά – και άλλα πολλά – έχουν την εντύπωση ότι, θα «σβήσουν», θα εξαφανιστούν με ένα …«Συγνώμη λάθος»… 
Με άλλα λόγια, «παίρναμε μέτρα για…να πάρουμε κι άλλα μέτρα»! Δηλαδή…ο ασθενής είναι στην εντατική με λάθος υποστήριξη και απλά αναμένουμε τον ιατροδικαστή! 

Αυτή τη στιγμή, οι κυβερνώντες – ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΝΤΕΣ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ – «γλυτώνουν» τις μηνύσεις και την κατακραυγή επειδή οι έλληνες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσφεύγουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στη δικαιοσύνη, στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, για ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. Ποιος, όμως, θα μπορέσει να κατευνάσει την οργή; Με ποια δικαιολογία θα ΞΑΝΑ-πληρώσουμε φόρους, χαράτσια και …χαράτσια των φόρων τα ίδια «κορόϊδα», όταν οι ίδιοι τοκογλύφοι-δανειστές (ΠΟΙΩΝ και ΓΙΑΤΙ; ερώτημα που δεν έχει ακόμη απαντηθεί…) παραδέχονται ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει»; Ε, κύριοι «καθηγητές»; 
Αλλά, ας είναι καλά η αδίστακτη προνομιούχα παρεοκρατία, που χρόνια τώρα κρύβει τους ληστές πίσω από αδήλωτους και αφορολόγητους λογαριασμούς, offshore και «εταιρείες φαντάσματα» και τους ενθαρρύνει για προκλητικό τρόπο ζωής εις βάρος της πλειοψηφίας. 
Και όταν κάποιοι αποφασίζουν να εξασκήσουν «Δημοκρατία» στον τόπο που την γέννησε, τότε πέφτουν πάνω στο ανυπέρβλητο τείχος της «κομματικής πειθαρχίας» και της «απειλής διαγραφής». Για ΤΟΣΗ και ΤΕΤΟΙΑ «δημοκρατία» μιλάμε. Και ειρωνεύονται τον έλληνα μη προνομιούχο, κάνοντάς του καθημερινή πλύση εγκεφάλου με παραπλανητικές αερολογίες και ψευδολογίες του τύπου «πάταξη της φοροδιαφυγής», ενώ την ίδια στιγμή τον καθιστούν έρμαιο των διαθέσεων (και των ορέξεων) ελλήνων και ξένων επιτήδειων. 

Καμία αμφιβολία δεν υπάρχει για το ότι είμαστε χώρα «υπό κατοχή». Αυτό για το οποίο οι απόψεις διίστανται είναι το «ως πότε θα αντέξουμε»… 
Η Ελλάδα ΟΦΕΙΛΕΙ να δηλώσει ευθέως ότι διεκδικεί τη διαγραφή του χρέους της (ποιο είναι αυτό άραγε;) και να δηλώσει (επίσης) πως αν αυτό δε γίνει, τότε είναι προτιμότερη η ΑΔΥΝΑΜΙΑ και η ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, μια εξέλιξη σαφώς πιο ικανοποιητική και ουσιαστική για τον μέσο έλληνα πολίτη, από την αδιέξοδη μνημονιακή ΛΕΗΛΑΣΙΑ και μια αφετηρία για μια νέα δυναμική πορεία ανάκαμψης και ανάτασης. 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις