Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ .....ΕΠΑΝΗΛΘΕ Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ .... ΣΙΩΠΗΣ


Για μια υπόθεση που απασχολεί τον δήμο από το 2006 και κάθισε πρώην δήμαρχο, πρώην πρόεδρο ΔΣ, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και υπηρεσιακούς στο σκαμνί, που ενώ κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν για απάτη είχαν στα χέρια τους την ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΗΣΕΩΝ και άνοιγαν και έκλειναν σπίτια , ανάλογα με τα γούστα τους, εχθές είχαμε απόφαση δικαστηρίου.

ΜΟΝΟ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΚΟΥΓΑΝ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΗΣ ΒΡΟΝΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ. ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ ΣΙΩΠΗΣ!

Ε - Ε - ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΜΕ ..... ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ 2019

Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου ανοίγει αυλαία το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης και ο Δήμος Χαλανδρίου ανακοινώνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων καλώντας όλους και όλες μας να συμμετέχουμε για πέμπτη συνεχή χρονιά στη μεγάλη γιορτή της πόλης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς, ένας από τους παλαιότερους θεσμούς του Χαλανδρίου, άρχισε να αποκτά τη σημερινή του φυσιογνωμία πριν πέντε χρόνια, διευρύνοντας στο διάστημα αυτό τη φήμη του και πολλαπλασιάζοντας το κοινό του, με τη σταθερή επιλογή της σημερινής διοίκησης η πλειονότητα των εκδηλώσεών του να έχουν ελεύθερη είσοδο ώστε να απευθύνονται σε όλους και όλες, ανεξάρτητα από την οικονομική τους δεινότητα, ενώ όλοι/ες οι καλλιτέχνες/ιδες αμείβονται για το έργο τους. Παράλληλα, ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί κάθε χρόνο μέσα από το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης τους/τις θεατές να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συμπολίτες μας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, συνεισφέροντας εθελοντικά με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Οι θεατές του περσινού φεστιβάλ έφτασαν τις 40.000 – παρά την κακοκαιρία που οδήγησε σε αρκετές αναβολές ή ματαιώσεις παραστάσεων – ενισχύοντας σημαντικά τις κοινωνικές δομές της πόλης και ξεπερνώντας τα επίπεδα προσφοράς της προηγούμενης χρονιάς.

Η προσπάθεια του Δήμου Χαλανδρίου για διεύρυνση της πρόσβασης στα έργα του πολιτισμού και της τέχνης δεν περιορίζεται ωστόσο στη θεσμοθέτηση προγράμματος με εκδηλώσεις χωρίς εισιτήριο. Ο Δήμος Χαλανδρίου, σε συνεργασία με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, παρουσιάζει καθολικά προσβάσιμες εκδηλώσεις ως προς το περιεχόμενο καθώς κάθε χρόνο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρεματιάς περιλαμβάνει παραστάσεις με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για Κ(κ)ωφούς/ες και βαρήκοους/ες και ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης. Παράλληλα, ο χώρος του θεάτρου έχει διαμορφωθεί, με πρωτοβουλία της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών, ώστε να είναι φιλικός και προσβάσιμος για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς αποτελεί έναν ανοιχτό θεσμό καλλιτεχνικής έκφρασης και για έναν ακόμη λόγο: εκτός από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους έχουν επίσης νέοι/ες δημιουργοί και εναλλακτικά καλλιτεχνικά σχήματα στο πλαίσιο του Our Festival, μιας συνάντησης αλληλέγγυων καλλιτεχνών, που δίνουν ραντεβού φέτος για πέμπτη χρονιά στο Φεστιβάλ Ρεματιάς.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης περιλαμβάνει 64 εκδηλώσεις από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών, από τις οποίες εισιτήριο έχουν μόνο οι τέσσερις (οι οποίες αποτελούν παραχώρηση του θεάτρου από τον δήμο στις αντίστοιχες παραγωγές και εκείνες καθορίζουν το εισιτήριο) ενώ το πρόγραμμα «ανοίγουν» και φέτος οι φορείς της πόλης με τις δικές τους εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν από την 1η μέχρι τις 6 Ιουλίου.

Οι Νύχτες Αλληλεγγύης προσδοκούν ότι φέτος το καλοκαίρι θα διαδώσουν ακόμη περισσότερο το μήνυμά τους ως μια ανοιχτή σε όλους και όλες καθημερινή γιορτή αλληλεγγύης και συντροφικότητας, με σημείο αναφοράς την τέχνη και τόπο συνάντησης το Θέατρο Ρεματιάς.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ώρα έναρξης παραστάσεων Ιουλίου: 9.00 μ.μ.

Ώρα έναρξης παραστάσεων Αυγούστου – Σεπτεμβρίου: 8.30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Ανακοίνωση του Πράσινου Κινήματος για τις Εθνικές ΕκλογέςΤο Πράσινο Κίνημα, πιστό στις αρχές και τις αξίες του, συμμετείχε στην προσπάθεια που έγινε να ενωθούν όλα τα “Πράσινα” Κόμματα και να “κατέβουν” από κοινού στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Στόχος μας ήταν να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πράσινος πόλος και στην Ελλάδα.

Σε επίσημη συνάντηση που έγινε συμφωνήθηκαν και οι όροι της συνεργασίας αυτής.

Μάλιστα, το Πράσινο Κίνημα συμφώνησε να μην προέρχεται από αυτό ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα, του κοινού ψηφοδελτίου.

Δυστυχώς, το Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων αποφάσισε, με ελάχιστες ψήφους διαφορά, να συμπορευθούν με το ΣΥΡΙΖΑ.

Μία μεγάλη ευκαιρία χάθηκε.

Το Πράσινο Κίνημα συνεχίζει να πιστεύει ότι θα πρέπει να εκπροσωπείται η Πράσινη Ατζέντα στην Ελληνική Βουλή, με Βουλευτές που να προέρχονται από τον “πράσινο χώρο”.

Στο πλαίσιο αυτό και στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων θα αναζητήσουμε προεκλογικές συνεργασίες με κόμματα που προέρχονται από το ευρύτερο προοδευτικό κέντρο.

Καλούμε τους πολίτες με οικολογική συνείδηση να στηρίξουν τους υποψήφιους βουλευτές του Πράσινου Κινήματος.

Θα υπάρξουν πολύ σύντομα επίσημες ανακοινώσεις σχετικά.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ | Παίρνουμε Θέση---Η Πολιτική στην Πράξη υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ