Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Καμίνης: Αιφνιδιαστικές αποφάσεις που αναστέλλουν τη λειτουργία των δήμων


Αντισυνταγματική χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για μεταφορά των αποθεματικών των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό θα συμμετάσχει στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και θα ζητήσει να μην εφαρμοστεί η ΠΝΠ. Ο κ. Καμίνης υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους αιφνιδιαστικές ενέργειες δημιουργούν εικόνα θεσμικής διάλυσης και στην ουσία αναστέλλουν τη λειτουργία των δήμων.

http://www.aftodioikisi.gr

Η κυβέρνηση δεσμεύει με ΠΝΠ τα διαθέσιμα φορέων και ΟΤΑ – Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι δήμαρχοι (έγγραφο)


Την μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ, προς στην Τράπεζα της Ελλάδος προβλέπει κατεπείγουσα ρύθμιση μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της κυβέρνησης. Όπως τονίζεται στην ΠΝΠ η ισχύς της οποίας ξεκινάει από 17 Μαρτίου 2015, «οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως αυτοί προσδιορίζονται από το ισχύον «Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης» που τηρείται με ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κε φάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί από τους ανωτέρω φορείς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΚΕΔΕ

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη ο οποίος χαρακτηρίζει την ΠΝΠ «πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη απόφαση, που μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω». Η ΚΕΔΕ καλεί την Κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της να δεσμεύσει στην Τράπεζα της Ελλάδος τα χρήματα των Δήμων, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση:

-Θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, δημιουργώντας έναν ισχυρό μέτωπο αντίστασης Δήμων κι εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., στις απαράδεκτες κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

-Θα προσφύγει άμεσα στο ΣτΕ για να ακυρώσουμε δικαστικά την θεσμικά απαράδεκτη απόφαση του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης .

Παράλληλα, συγκαλείται αύριο Τρίτη 21 Απριλίου, στις 13.00 έκτακτο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., στο οποίο θα προσκληθούν οι Πρόεδροι όλων των Π.Ε.Δ., για να καθοριστεί το πλάνο των κινητοποιήσεων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Πατούλη είναι το εξής

«H προώθηση από την πλευρά της Κυβέρνησης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θα δεσμεύει υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, είναι μια πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη απόφαση, που μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω.
Πλήττει ευθέως την ανεξαρτησία του θεσμού. Καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε μέχρι σήμερα να αγγίξει τα χρήματα των Δήμων.
Ανατρέπει τον προγραμματισμό των Δήμων, αφού χωρίς χρήματα δεν μπορεί να γίνει κανένας προγραμματισμός έργων και παρεμβάσεων.
Θέτει σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών μας. Πως θα μπορέσουμε χωρίς χρήματα να αγοράσουμε καύσιμα για τα απορριμματοφόρα μας, να λειτουργήσουμε τους παιδικούς μας σταθμούς, να προμηθευτούμε αναλώσιμα για τη λειτουργία των κοινωνικών μας δομών και υπηρεσιών;
Αμφισβητεί τη δυνατότητά μας να ανταποκριθούμε στη μισθοδοσία του προσωπικού μας, σε βάθος μηνών.

Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού πρωταγωνιστεί στην Εθνική Προσπάθεια

Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αντιλαμβάνεται περισσότερο από τους εμπνευστές τέτοιου είδους Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου την κρισιμότητα των στιγμών.

Συμμετέχουμε όλα αυτά τα χρόνια με πράξεις, κι όχι με λόγια ή δημιουργικές ασάφειες, στην εθνική προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα.

Είμαστε ο θεσμός που έχει συμβάλλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τα τελευταία χρόνια , στην προσπάθεια του Κράτους να περιορίσει τις δαπάνες του.

Για το λόγο αυτό η επίκληση των τεράστιων δημοσιονομικών προβλημάτων και της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζει το Δημόσιο, δεν μπορεί να αποτελέσει για την περίπτωση μας επαρκή δικαιολογία για να μας δεσμεύονται τα ταμειακά διαθέσιμα που διατηρούμε. Αντίθετα, λειτουργεί ως επιβεβαίωση της ανικανότητας του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου να βρει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα.

Η Κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει ότι η Αυτοδιοίκηση όλα τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη του μεγάλου εθνικού στόχου για δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών. Το 2015, οι ΟΤΑ Α’ Βαθμού είναι αυτοί που σηκώνουν το κύριο βάρος της επίτευξης του «εθνικού στόχου» για δημιουργία δημοσιονομικού πλεονάσματος, αφού σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο σχέδιο του Προϋπολογισμού, θα προσφέρουμε 863 εκατ. € πλεόνασμα, όταν η υπόλοιπη γενική κυβέρνηση υπολογίζεται ότι θα παρουσιάσει έλλειμμα ύψους 1.323 εκατ. €.

Η δέσμευση τους λοιπόν είναι μια κίνηση αποσπασματικού χαρακτήρα, που δεν λύνει με μόνιμο τρόπο και μακροπρόθεσμα τις αιτίες που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση ρευστότητας.

Δημιουργεί μεγαλύτερα αδιέξοδα η δέσμευση των χρημάτων των Δήμων

Η δέσμευση των ταμειακών μας διαθεσίμων είναι μια λανθασμένη πολιτική απόφαση που αποδεικνύει ότι οι μέχρι σήμερα επιλογές του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου δημιουργούν αδιέξοδα που δύσκολα θα ξεπεραστούν, τις συνέπειες των οποίων όμως θα πληρώσουμε ακριβά όλοι μας. Από την σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές μέχρι τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων, η απόσταση είναι μεγάλη.

Για τους παραπάνω λόγους:
Ξεκαθαρίζουμε ότι πλέον ως θεσμός δεν μπορούμε να σηκώσουμε άλλα βάρη. Η Αυτοδιοίκηση πλήρωσε και με το παραπάνω «το μερίδιο της στο λογαριασμό» της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας. Τα δημοσιονομικά πλεονάσματα της χώρας στηρίχθηκαν στα πλεονάσματα των Δήμων κι όχι στα ελλείμματα που εξακολουθεί να παράγει η κεντρική κυβέρνηση.
Καλούμε την Κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της να δεσμεύσει στην Τράπεζα της Ελλάδος τα χρήματα των Δήμων.
Σε διαφορετική περίπτωση, η Κ.Ε.Δ.Ε. θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, δημιουργώντας έναν ισχυρό μέτωπο αντίστασης Δήμων κι εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., στις απαράδεκτες κυβερνητικές μεθοδεύσεις.
Θα προσφύγουμε άμεσα στο ΣτΕ για να ακυρώσουμε δικαστικά την θεσμικά απαράδεκτη απόφαση του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης .
Παράλληλα, συγκαλείται αύριο Τρίτη 21 Απριλίου, στις 13.00 έκτακτο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., στο οποίο θα προσκληθούν οι Πρόεδροι όλων των Π.Ε.Δ., για να καθοριστεί το πλάνο των κινητοποιήσεων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 

ΠΑΡΟΝ 20-4-2015 "Επί Τροχάδην (του Γ. Παπαγιαννόπουλου)

Ανάλεκτα

 -"Από τους Φράγκους λευτεριά μην ζητάτε!
Εκεί ζουν ηγεμόνες που πουλούν και αγοράζουν"
(Λόρδος Μπάϊρον -Βύρων).


-ΟΟΣΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

«Καταπέλτης» είναι η έκθεση του ΟΟΣΑ για την φορολόγηση των οικογενειών στην Ελλάδα, καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση στη φορολόγηση των οικογενειών με έναν εργαζόμενο και δύο παιδιά, μεταξύ των 34 χωρών του ΟΟΣΑ.

Όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ, μετά την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και του πρόσθετου αφορολογήτου ορίου για τα παιδιά, η συνολική επιβάρυνση (φόροι και εισφορές) που έχει στο εισόδημά του ένας Έλληνας εργαζόμενος με δύο παιδιά ανήλθε το 2014 στο 43,4%, όταν ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι μόλις 26,9%.


 -«Ψαρεύοντας μαρίδα μέ φαλαινοθηρικό:.. "

(Ο τίτλος από τον «Αντιφωνητή» Νο 413..)

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ στην Τασία τήν Δρίτσαινα.. ((κατά τα άλλα, μόνον οι καπιταλιστές ΔΙΩΡΙΖΟΥΝ και τα δύο μέλη του ΖΕΥΓΟΥΣ στα υπουργεία…):

…. Αλλοι τριάντα ἀλλοδαποί ἐντοπίστηκαν στήν Ἁγία Παρασκευή τῆς Σαμοθράκης από την Λιμενικῆ Ἀρχῆ καί συνελήφθησαν καθώς «δέν εἶχαν τά νόμιμα ταξιδιωτικά ἔγγραφα» !!!!!!!.

Ἀκολουθεῖ ἡ προανάκριση καί ὅλα τά γνωστά τυπικά γιά νά καταλήξουν κι αὐτοί οἱ τριάντα μαζί μέ τίς ἑκατοντάδες χιλιάδες ἄλλων κάπου στήν Ἀθήνα..

Από τό περασμένο καλοκαίρι νά βγάζουμε στό ΒΑ Αἰγαῖο γιά περιπολίες ἕνα (ἀριθμός: 1) σκάφος τοῦ πολεμικοῦ Ναυτικοῦ, μέ ἄπειρα ἔξοδα καί μηδενικό ἀποτέλεσμα. Στέλνουμε μιά κανονιοφόρο τῶν 45 τόννων - χωρίς κἄν θερμικές κάμερες ἐπάνω! - νά ξοδεύει 7.000 εὐρώ μόνο σέ καύσιμα τό 12ωρο, γιά να βολτάρει μεταξύ Λέσβου-Λήμνου-Σαμοθράκης, μήπως καί πέσει πάνω σέ κάποιο σκάφος με λαθρομετανάστες.

Καθώς μάλιστα ὁ καθένας μπορεῖ νά δεῖ τόν ἀπόπλου ἀπό τά δυό λιμάνια πού χρησιμοποιοῦνται, τό προφανές εἶναι ὅτι εἰδοποιοῦνται οἱ «ἐνδιαφερόμενοι» τῆς απέναντι ἀκτῆς καί ἀναβάλουν κάθε προγραμματισμένη κίνηση.

 Πῶς λοιπόν ἐλπίζουμε νά φρενάρουμε τό κῦμα τῆς λαθροεισβολῆς στήν πατρίδα μας, πού (μέ τήν μεσανατολική φωτιά νά συνεχίζεται) θά ἐπιταθεῖ στούς ἐρχόμενους μῆνες τοῦ καλοκαιριοῦ;

Χρειάστηκαν 20 ὁλόκληρα χρόνια γιά νά κατασκευάσουμε ἕναν φράχτη στόνἝβρο, τώρα πόσα χρόνια θά χρειαστοῦμε για νά ἀνακαλύψουμε τήν ἀξία ἑνός πλέγματος μέ θερμικές κάμερες καί ραντάρ βραχέος βεληνεκοῦς γιά μικρά στίγματα στίς ἀνατολικές ἀκτές τῶν νησιῶν μας;

Δέν μᾶς ἐνδιαφέρει να ἔχουμε εἰκόνα σέ πραγματικό χρόνο καί την ἑπόμενη δυνατότητα ἀποτροπῆς πρίν ἀκόμη ξεκινήσει ὁ Τοῦρκος διακινητής; (μην βάζεται ιδέες στους «αλληλέγγυους»….)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΕΛΕΥΘΕΡIΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ


Την έμπρακτη υποστήριξη του δικαιώματος της Πλατείας να γράφει ό,τι θέλει εισπράξαμε μετά την απαράδεκτη για τους ίδιους και την ιστορία τους ανακοίνωση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που απαιτούσε απόσυρση δημοσιευμάτων  από όλα τα ειδησιογραφικά sites και blogs του Χαλανδρίου που επιδεικτικά αγνόησαν το κείμενο της πλειοψηφίας και δεν το ανήρτησαν ή αν το έκαναν (ΤΟ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ) ανήρτησαν και το δελτίο τύπου της δικής μας παράταξης, τηρώντας απόλυτα την δημοσιογραφική δεοντολογία.

Μοναδική εξαίρεση βέβαια η ΣΤΑΣΗ αλλά αυτό δεν θα το σχολιάσουμε. Η ΣΤΑΣΗ καθορίζει μόνη της τους κανόνες του πολιτικού διαλόγου και ξέρουμε πώς τον εννοεί: "ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ, ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΊΖΟΥΜΕ Ο,ΤΙ και ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ αλλά ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ".

Α ναι και το blog του Νίκου Πανταζή. (Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι).

Αυτό όμως που δεν θα μείνει ασχολίαστο και θα τεθεί και στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης  είναι ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΑΝΗΘΙΚΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΝΟΜΟ αλλά πρωτίστως ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ γεγονός να αναρτώνται στο ΕΠΙΣΗΜΟ SIΤE του δήμου Χαλανδρίου ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 

Το site του δήμου που πληρώνουμε όλοι οι δημότες και το έχουν καταντήσει ΣΤΑΣΗ νο2 και που στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας λένε ότι ή αναρτώνται μόνο επίσημες αποφάσεις και ενημερώσεις ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ προς τους δημότες ή αν φιλοξενούνται κείμενα δημοτικών παρατάξεων, τότε φιλοξενούνται οι απόψεις ΟΛΩΝ των δημοτικών παρατάξεων της πόλης, όχι μόνο της παράταξης της πλειοψηφίας.

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για την Λαϊκή Δημοκρατία του Χαλανδρίου.

Ο Αντιδημοκρατικός κατήφορος της πλειοψηφίας δεν έχει τέλος.

Το επόμενο βήμα συνάδελφοι της διοίκησης είναι να κάψετε έντυπα που δεν σας αρέσουν στην πλατεία Χαλανδρίου κατά την διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης που θα οργανώσετε.

Συνάδελφοι της διαδικτυακής ενημέρωσης  και διακίνησης ιδεών δεν σας ευχαριστούμε αλλά σας τιμούμε γιατί "παραλείψατε" να διακινήσετε το κείμενο μιας πλειοψηφίας που ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ότι αν περάσει την αντίληψή της για την αρθρογραφία στην Πλατεία μετά - αργά ή γρήγορα - θα έρθει και η σειρά σας.

ΟΔΟΣ ΛΙΘΑΓΩΓΕΙΑΣ

 Φίλοι της "Πλατείας",

αναφερόμενος στην ενδιαφέρουσα ανάρτησή σας http://stinplatia.blogspot.gr/2015/04/blog-post_72.html, θέλω να σημειώσω ότι, εδώ και πολλούς-πολλούς μήνες, δεν διακρίνεται απολύτως τίποτα από την ανασκαφείσα περιοχή.

Μόνο χόρτα και γκαζόν (η συνημμένη φωτογραφία, άλλως τε, το επιβεβαιώνει).

Ζήτω τα μπαράκια!!!
Καλή συνέχεια.
Δημοσθένης Μπούκης του Γιάννη

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Δουλεύουμε για την αυγή μίας άλλης Αττικής
Σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών Α. Ωνάσης) με τίτλο "Greece strikes back" μετείχε την Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015, η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου. Στην ομιλία της, με τίτλο "The Dawn of another Attica" (που ήταν εμπνευσμένος από το γνωστό ποίημα του Π.Σέλεϊ "Hellas"), η Περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων:

  •  Η Αττική είναι εξαιρετική. Είναι εξαιρετική λόγω του ρόλου που παίζει σήμερα. Είναι εξαιρετική χάρη στην ιστορική της παράδοση. Και δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι τόσοι κλασσικοί συγγραφείς αναφέρονται στην Αττική και στο ρόλο της κατά την επανάσταση για την ανεξαρτησία κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η Αττική είχε και συνεχίζει να παίζει ρόλο - κλειδί για την πολιτική και κοινωνική εξέλιξη της Ελλάδας, από το ξεκίνημα της σύγχρονης ιστορίας της. Βέβαια, στην εποχή τους, ο Λόρδος Βύρωνας και ο Πέρσι Σέλεϊ είχαν στο νου τους μια πολύ διαφορετική Αττική. Την Αττική - φρούριο κατά του στρατού της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Την Αττική του πολέμου και της θυσίας για τον εθνικό σκοπό. Σήμερα η Αττική δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση ενάντια σε κάποιον εξωτερικό εχθρό. Αλλά αγωνίζεται κατά των σοβαρών συνεπειών της κρίσης.

  • Για αυτό, και η νέα Περιφερειακή Αρχή είναι μια Αρχή του λαού, από το λαό, για το λαό. Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι χωρίς την υποστήριξη του λαού, είναι αδύνατο να αλλάξουν τα πράγματα. Η αλλαγή και η ανανέωση είναι σημαντικά λόγω των σημερινών συνθηκών και των πιεστικών αναγκών των πολιτών της Περιφέρειάς μας. "Οι νέες συνθήκες υπό τις οποίες βρισκόμαστε απαιτούν νέες λέξεις, νέες φράσεις και τη μεταφορά των νέων λέξεων σε νέα αντικείμενα" τόνιζε ο Τόμας Τζέφερσον και τα λόγια του εκφράζουν πράγματι την αλήθεια στην περίπτωσή μας.
  • Από τον Σεπτέμβριο που αναλάβαμε τη διοίκηση, ξεκινήσαμε την υλοποίηση του προγράμματός μας, της δέσμευσής μας να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά, σε τρία επίπεδα: πρώτον, να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση, δεύτερον, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, όπου οι αγορές δεν θα υπαγορεύουν τη θέλησή τους στην κυβέρνηση. Και τρίτον, να προχωρήσουμε στην αλλαγή του υποδείγματος εξουσίας, αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της πολιτικής.
  •  Έχουμε τη βούληση να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία των πολιτικών παραμένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Πιστεύω ότι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο έθεσε ορθά το θέμα: "Να μιλήσουμε για τα βασικά για τα οποία ήλθαμε εδώ να κάνουμε, να μιλήσουμε με αποφασιστικό τρόπο, και μετά να οργανώσουμε τους πολίτες έτσι ώστε να δράσουν ανάλογα στο πλαίσιο αυτό. Αυτό είναι η αλλαγή υποδείγματος εξουσίας".
  •  Μια αποτυχία μας θα ανοίξει το δρόμο στην ιδεολογία του μίσους, στην ιδεολογία του ναζισμού που εκπροσωπείται από το 2012 στη Βουλή από τη Χρυσή Αυγή.
  • Σήμερα ο στρατός της Δημοκρατίας αριθμεί πολύ περισσότερους στρατιώτες. Το καθήκον μας είναι να δράσουμε με αξιόπιστο, ολοκληρωμένο και συνεπή τρόπο, προκειμένου να κάνουμε την Αυγή μίας άλλης Αττικής απτή πραγματικότητα για κάθε πολίτη.