Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΣΟΙ ...ΜΠΛΕ


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΠΟΨΕ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Χαλάνδρι, 18/07/2013 

Α.Π. : 14899 

- 16η ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ---- 2013

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση του σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 18η Ιουλίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:30 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με το παρακάτω θέμα:


1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 98/2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης που αφορά στον καθορισμό δυναμικότητας των Παιδικών Σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Ο.Κ.Π.Α.’ Δήμου Χαλανδρίου. (λόγω προθεσμίας)


Χαλάνδρι 18/07/2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΖΑΧΑΡΙΑΣ Φ. ΝΟΜΠΕΛΗΣ

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας σήμερα το πρωΐ...

...στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε με ψήφους 44 υπέρ και 30 κατά, να σταματήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου. 
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης έγινε και ένας μικρός απολογισμός των τελευταίων εννέα ημερών.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνέλευση που διήρκεσε περίπου δύο (2) ώρες.ΕΙΧΕ ΑΔΙΚΟ Η ΣΑΚΟΡΑΦΑ;του Γιώργου Χριστόπουλου
Εκπροσώπου Τύπου της ΟΙΕΛΕ

Επειδή ακούω πολλά για τη χθεσινή, οξεία πράγματι, τοποθέτηση της Σοφίας Σακοράφα στο Κοινοβούλιο, ότι ήταν δηλαδή υπερβολική, με συναισθηματικά κίνητρα κ.λπ., θέλω να κάνω μερικά ερωτήματα:

Αληθεύει ναι ή όχι ότι οι κουκουλοφόροι των Γερμανών έγιναν οι στυλοβάτες του ελληνικού κράτους και της επιχειρηματικότητας μετά την Κατοχή;

Αληθεύει ναι ή όχι ότι οι ίδιοι άνθρωποι έπαιξαν σημαντικό ρόλο με τη συμμετοχή τους στα μετακατοχικά πολιτικά δρώμενα;

Αληθεύει ναι ή όχι ότι ήταν οι ίδιοι (και οι επίγονοί τους) που πρωταγωνίστησαν στο στήσιμο του μετεμφυλιακού παρακράτους που σταδιακά οδήγησε στη Χούντα;

Αληθεύει ναι ή όχι ότι απόγονοι του χουντικού παρακράτους, της παρασιτικής επιχειρηματικότητας που ρίζες της βρίσκονται στην κατοχική λεηλασία του πλούτου της χώρας, βρίσκονται σήμερα στις τάξεις της ΝΔ (στην οποία ανήκουν βεβαίως και αστοί φιλελεύθεροι που ουδεμία σχέση έχουν με τέτοια μορφώματα) και στις εργοδοτικές οργανώσεις;

Αληθεύει ναι ή όχι ότι τραμπούκοι της ακροδεξιάς, τσεκουροφόροι και ημιπαράφρονες τηλευαγγελιστές είναι σημαίνοντα κοινοβουλευτικά ή κυβερνητικά πρόσωπα;

Αληθεύει ναι ή όχι ότι η σημερινή κυβέρνηση που απαρτίζεται από τους εκπροσώπους ό, τι πιο παρασιτικού διαθέτει η χώρα, με πρόσχημα τις μνημονιακές υποχρεώσεις, διαλύουν τον κόσμο της εργασίας χαρίζοντας τα πάντα στους μεγαλοεργοδότες (στους ίδιους δηλαδή);

Γιατί λοιπόν να μην ειπωθεί αυτή η αλήθεια στη Βουλή; Γιατί να μη γνωρίζει ο ελληνικός λαός τι κρύβεται πίσω από την κυβέρνησή του, ποια δόλια συμφέροντα διαλύουν την ελληνική κοινωνία;

Halandri Pedia

HERR SCHAUBLE, WIR WOLLEN UNSER GELD ZURUCK !!!ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΪΚΑ:

ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!

ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ! ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΣΗ

Αυτόνομη Παρέμβαση: Υποδεχόμαστε τον Σόϊμπλε στο πεζοδρόμιο, όπως του ταιριάζει!


Συγκέντρωση στις 18:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος

Schauble
από : http://www.olympia.gr/, 18-7-2013

Πλήρης αναστολή της λειτουργίας των τμημάτων εξυπηρέτησης Αλλοδαπών

Ολοκληρωτικά διακόπτεται στους δήμους της χώρας η λειτουργία των τμημάτων εξυπηρέτησης Αλλοδαπών από τις 30/9/2013.

Μετά την ανωτέρω ημερομηνία οι αιτήσεις για χορήγηση και ανανέωση των αδειών διαμονής καθώς και η επίδοση των βεβαιώσεων, θα γίνονται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις και τα Τμήματα των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που θα ονομάζονται πλέον «Υπηρεσίες μίας Στάσης».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης το γραφείο αλλοδαπών του δήμου στη Νέα Πεντέλη, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί και να δέχεται αιτήσεις μέχρι την έναρξη (30/9/2013) λειτουργίας των σημείων «υπηρεσιών μίας στάσης ».

http://www.aftodioikisi.gr/, 18/7/2013

ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΙΝΟΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΚΑΚΙΑΣ - ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ. ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ.Κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου "ΦΛΥΑ", ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητες και στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Η συνεχής αποδυνάμωση του εισοδήματος των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σημαίνει αποδυνάμωση και της καταναλωτικής τους δυνατότητας. Σημαίνει όλο και μεγαλύτερη συρρίκνωση των δαπανών για αγορές, υπηρεσίες και στοιχειώδη καταναλωτικά αγαθά. Σημαίνει ότι όλο και λιγότερα χρήματα χρησιμοποιούνται στην πραγματική οικονομία. Και αυτό φέρνει αλυσιδωτά αποτελέσματα στον επιχειρηματικό κόσμο, στους εμπόρους και επαγγελματίες.

Οι απολύσεις και οι μειώσεις εισοδημάτων έχουν επιπτώσεις σε όλους.

Είμαστε αντίθετοι στις σχεδιαζόμενες απολύσεις και διαθεσιμότητες υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στον Δήμο Χαλανδρίου. Είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών που χρόνια προσφέρονται στους δημότες και κοινωνικών δομών που εξυπηρετούν όλους μας. Δεν αποτελεί ούτε "εκσυγχρονισμό", ούτε "νοικοκύρεμα" η ισοπέδωση ολόκληρων κλάδων, αντιθέτως, ενισχύει και επεκτείνει την οικονομική κρίση, δημιουργώντας νέους ανέργους και μεγαλύτερες κοινωνικές επιπτώσεις.

Είμαστε αντίθετοι στην θεσμοσθέτηση λειτουργίας των καταστημάτων για 52 Κυριακές. Όχι μόνο δεν θα συμβάλει στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων αλλά οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες υποχρεώσεις τους θα αναγκαστούν είτε να προβούν σε μη ηθελημένη μείωση αποδοχών και αριθμού εργαζομένων είτε να κλείσουν.

Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης ανησυχητικής, από όλες τις απόψεις, νομοθεσίας αποτελεί το άνοιγμα όλων, όλες τις Κυριακές.

Το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, όχι μόνο δεν θα ωφελήσει τους μικρομεσαίους, αλλά αντίθετα θα αποτελέσει τη χαριστική βολή.

Ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου δηλώνουμε αλληλέγγυοι στην αντιμετώπιση των τελευταίων κυβερνητικών επιλογών που η υλοποίησή τους θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στους δημοτικούς υπαλληλους και τους επαγγελματίες της πόλης μας. Είναι σε αμοιβαίο όφελός μας η κοινή συνεργασία και η αλληλουποστήριξη.

Απόδοση 17,8 εκατ. ευρώ στους δήμους για εξόφληση οφειλών δημοσίου.


euro

Κατανέμεται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ποσό ύψους 17.822.916,67 €, στους δήμους. Πρόκειται για έναντι της δόσης έτους 2013, στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτούς. Το ποσό αυτό αποτελεί το ένα δωδέκατο του συνολικού ποσού της πέμπτης από τις οχτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις που προβλέπεται να αποδοθούν για τον ανωτέρω σκοπό.

Το σύνολο των χρημάτων διατίθεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων-έργων των Δήμων της χώρας. Ωστόσο με απόφαση των οικείων δημοτικών συμβουλίων, μπορεί τα αποδιδόμενα στους δικαιούχους ΟΤΑ ποσά, να διατεθούν κατά τη κρίση τους, είτε προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών, είτε για επενδυτικές δραστηριότητές τους και έργα. Στην απόφαση τονίζεται ότι από το ανωτέρω ποσό θα παρακρατηθεί ποσό 2.479.627,59 € από τους υπόχρεους δήμους για συμψηφισμό οφειλών τους προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και θα αποδοθεί με τη χρηματική εντολή του υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Επίσης, θα παρακρατηθεί ποσό 6.453.595,82 € από τους υπόχρεους δήμους και θα κατατεθεί στο λογαριασμό του Προγράμματος «Αυτοδιοίκηση- Κοινωνική Συνοχή-Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ)».


http://www.localit.gr/, 17/7/2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΩΝ ΕΛΙΤ


http://www.mekea.org/2013/07/17/%ce%ba%ce%ac%cf%84%cf%89-%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%b4%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%ba%ce%b5%ce%bb%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%be%ce%ad%ce%bd%cf%89/


http://www.periektikidimokratia.org/anakoinoseis/2013-07-16/adistakta-andreikela-elit

Παλεύουμε για Κυβέρνηση Λαϊκού Μετώπου με στόχους την άμεση μονομερή έξοδο από την ΕΕ και την Αυτοδύναμη Οικονομία
Βρισκόμαστε για άλλη μία φορά στο ίδιο έργο θεατές. Η Κοινοβουλευτική Χούντα χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση ψηφίζει ένα ακόμη αντιλαϊκό νομοσχέδιο που επιβάλλει όχι μόνο μία νέα φοροληστεία, οδηγώντας στη εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, αλλά και απολύσεις στα πλαίσια της «κινητικότητας» των δημοσίων υπαλλήλων. Όλα αυτά αποτελούν νέες θυσίες που πρέπει να ανεχτούμε στο βωμό της επερχόμενης δόσης και των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που θα εξυγιάνουν το Δημόσιο (τον μεγάλο ασθενή και υπαίτιο της κρίσης σύμφωνα με τις ελίτ!) κάνοντας την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική. Εντούτοις, επίσημα στοιχεία (ΟΟΣΑ) αναφέρουν ότι το 2003 Γαλλία και Γερμανία ξόδευαν 15%-25% για κράτος πρόνοιας ενώ η Ελλάδα 10%, και παράλληλα το 2002 μόλις το 11,4% του ελληνικού εργατικού δυναμικού εργαζόταν στο δημόσιο τομέα με το ποσοστό αυτό να φτάνει στο 15% το 2010, ακριβώς δηλαδή στον μέσο όρο της ΕΕ, γεγονός που καταρρίπτει εκκωφαντικά την κυβερνητική προπαγάνδα και ψευδολογία για το Δημόσιο.

Ο προφανής στόχος των ελίτ μέσω της «εξυγίανσης», επομένως, είναι να παραδώσουν τομείς του δημόσιου τομέα στον ληστρικό και ανεξέλεγκτο ιδιωτικό τομέα (π.χ. ΕΡΤ, ΔΕΗ κλπ.), προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Αύριο θα εφαρμοστεί αυτό και με τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, αφήνοντας ένα υποτυπώδη δημόσιο τομέα για τους απόρους, όπως στις ΗΠΑ, οδηγώντας ταυτόχρονα χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και την υπο-«απασχόληση» (η οποία όμως είχε αρχίσει να φουντώνει από τον καιρό της ένταξής μας στην ΕΟΚ/ΕΕ και απλά σήμερα ...απογειώθηκε). Και όλα αυτά στα πλαίσια, πάντα, της οικονομικής ανταγωνιστικότητας. Καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης (που στην περιοχή μας εκφράζεται κυρίως με την ΕΕ/ΟΝΕ), δηλαδή τις ανοιχτές και απελευθερωμένες αγορές που δεν υπόκεινται σε κανένα κοινωνικό έλεγχο, το μόνο που έχει σημασία είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των οικονομικών μπλοκ και των πολυεθνικών εταιρειών που εδράζονται σε αυτές, με στόχο μία ανάπτυξη προς όφελος των λίγων. Αυτό επιτυγχάνεται με το πετσόκομμα σε μισθούς, κοινωνικές παροχές, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων κ.λπ..

Ήταν, δηλαδή, η ένταξή μας στην ΕΟΚ/ΕΕ, που μας υποχρέωσε σε άνοιγμα και απελευθέρωση των αγορών, μέσα στις οποίες η Ελληνική οικονομία δεν ήταν ανταγωνιστική , όχι βέβαια λόγω των υψηλών μισθών της, που ήταν πολύ χαμηλότεροι από αυτούς στα Ευρωπαϊκά κέντρα, αλλά εξαιτίας της χρόνιας έλλειψης παραγωγικών επενδύσεων. Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο ότι μια από τις πρώτες δουλειές της κοινοβουλευτικής Χούντας και της Τρόικας ήταν να ελαστικοποιήσουν, με τα Μνημόνια, ακόμη περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις, ουσιαστικά αποβλέποντας στην υποτίμηση του κόστους εργασίας, ώστε να «βελτιώσουν» τεχνητά την ανταγωνιστικότητα.

Έτσι τείνουμε σε μία Κινεζοποιημένη οικονομία και «ανάπτυξη» όπου:
όλος ο κοινωνικός πλούτος της θα είναι ξεπουλημένος σε πολυεθνικές για ένα κομμάτι ψωμί,
οι εργαζόμενοί της δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό εργασιακό δικαίωμα και θα είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία του εργοδότη τους για το πότε θα τους προσλαμβάνει και πότε θα τους απολύει κατά βούληση, καθως και για τα άθλια μεροκάματα που μόλις θα καλύπτουν τις ανάγκες επιβίωσης,
οι «τυχεροί» νέοι που θα μπορούν να σπουδάσουν στα Πανεπιστήμια, τα οποία σύντομα θα αρχίσουν να εισάγουν δίδακτρα, θα είναι ευτυχείς να βρίσκουν δουλειά σε κάποια πολυεθνική στην Ελλάδα ή κυρίως στο εξωτερικό,
οι άρρωστοι θα στριμώχνονται σε άθλια δημόσια νοσοκομεία με γιατρούς και νοσοκόμους να δουλεύουν κάτω από εξοντωτικές συνθήκες, και
οι συνταξιούχοι θα ζουν στο όριο της απόλυτης φτώχειας, έχοντας χάσει τις εισφορές που πλήρωναν όλη τους τη ζωή για να ζήσουν λίγα χρόνια ανθρώπινα μετά απο τον μόχθο μιας ολόκληρης ζωής -για χάρη, υποτίθεται, της αποπληρωμής ενός Χρέους που έκαναν οι ελίτ και οι προνομιούχοι, για το οποίο βέβαια δεν τους ρώτησε κανείς!

Γι’ αυτό το λόγο η μόνη απάντηση σ’ αυτήν την επίθεση των ντόπιων και ξένων ελίτ που δημιούργησαν την κρίση με την ένταξή μας στην ΕΕ (για την οποία δεν ρωτήθηκε ποτέ ο λαός), και κατά συνέπεια στην Καπιταλιστική Παγκοσμιοποίηση, είναι η αντεπίθεση «από τα κάτω», με τη μορφή ενός αγώνα όχι μόνο εθνικής αλλά και, κυρίως, κοινωνικής απελευθέρωσης, που θα στρεφόταν ενάντια στις ντόπιες και ξένες ελίτ, με άμεσο στόχο τη μόνιμη έξοδο από την κρίση και μεσοπρόθεσμο την οικονομική μας αυτοδυναμία.

Το βασικό επομένως αίτημα του Μετώπου θα έπρεπε να είναι η άμεση διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη μιας Κυβέρνησης Λαϊκού Μετώπου που θα ελέγχεται από τους εντολοδόχους των Συνελεύσεων γειτονιάς, των τόπων δουλειάς κ.τλ. και θα πρέπει να εφαρμόσει τους:

ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

[1] Άμεση μονομερής έξοδός μας από την ΕΕ (και όχι μόνο από την Ευρωζώνη), η οποία αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για την ανάκτηση της απαραίτητης οικονομικής κυριαρχίας.

[2] Ακύρωση όλων των δανειακών συμβάσεων, Μνημονίων και σχετικών Νόμων που υπέγραψαν η μονοκομματική και η σημερινή διακομματική Χούντα με παράλληλη ολοκληρωτική στάση πληρωμών των τοκοχρεολυσίων (που σημαίνει μονομερή διαγραφή του χρέους), εφόσον πρωταρχικός στόχος σήμερα είναι να σταματήσουμε το ξεπούλημα του κοινωνικού μας πλούτου, με αφορμή το Χρέος (που δεν αναγνωρίζουμε, φυσικά, αφού δεν ρωτήθηκε ποτέ γι’ αυτό ο Λαός), στους ξένους τοκογλύφους, πράγμα που θα έκανε αδύνατη κάθε ιδέα οικονομικής αυτοδυναμίας στο ορατό μέλλον.

[3] Αναγκαστική απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση κάθε κοινού αγαθού που έχει περιέλθει, μέσα από τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων, στην ιδιοκτησία των ξένων και ντόπιων ελίτ.

[4] Επανεισαγωγή της δραχμής και μερική υποτίμησή της με παράλληλη μετατροπή των καταθέσεων σε δραχμές, και μέτρα ώστε να μην πληγούν τα λαϊκά εισοδήματα και οι μικροκαταθέτες (π.χ. επιδοτήσεις των λαϊκών στρωμάτων χρηματοδοτούμενες από τα έσοδα ενός σημαντικού φόρου στη μεγάλη περιουσία ― κινητή και ακίνητη ― καθώς και τα έσοδα από ένα βαρύ φόρο στα είδη πολυτελείας).

[5] Αυστηροί κοινωνικοί έλεγχοι στην κίνηση αγαθών, κεφαλαίων και υπηρεσιών (τελωνειακοί έλεγχοι, συναλλαγματικοί έλεγχοι, ποσοστώσεις κλ.π.) ώστε να θωρακιστεί η οικονομική αυτοδυναμία της χώρας.

[6] Επαναφορά μισθών και συντάξεων στα προ Μνημονίων επίπεδα με παράλληλη επαναπρόσληψη των απολυμένων στον δημόσιο τομέα, που θα αναδιοργανωθεί ορθολογικά, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης της οικονομίας με βάση την αρχή της αυτοδυναμίας.

[7] Κοινωνικοποίηση των Τραπεζών και των στρατηγικών κλάδων παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων όλων των κλάδων που καλύπτουν βασικές ανάγκες, στο πλαίσιο του προτεινόμενου παρακάτω μίγματος μορφών ιδιοκτησίας και μεθόδων κατανομής των οικονομικών πόρων.

[8] Γενική καταγραφή κινητής και ακίνητης περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων στο εξωτερικό και επιβολή δραστικού «προοδευτικού» φόρου μεγάλης περιουσίας (φόρος δηλαδή ανάλογος με το μέγεθος της περιουσίας που μπορεί να φθάνει και στο 100% της περιουσίας για τις πολύ μεγάλες περιουσίες κ.λπ.), με στόχο τη δραστική ανακατανομή του εισοδήματος και του πλούτου.

[9] Δημιουργία ενός πραγματικά λαϊκού συστήματος Υγείας, Εκπαίδευσης και Κοινωνικών Υπηρεσιώνπου θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και θα ελέγχεται από τα λαϊκά στρώματα.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΧΤΙΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Μόλις βγούμε από την ΕΕ και παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα κατάργησης των «4 ελευθεριών» της Παγκοσμιοποίησης με την Κυβέρνηση Λαϊκού Μετώπου, και αφού εξοβελιστεί η σημερινή εγκληματική κοινοβουλευτική Χούντα που μας «κυβερνά» και τα υπερεθνικά αφεντικά της, στόχος του Μετώπου είναι το χτίσιμο μιας Αυτοδύναμης Οικονομίας, μέσα από ένα μίγμα ιδιοκτησίας και ελέγχου των σπάνιων πόρων. Δηλαδή ο Ελληνικός λαός και οι Λαοί στην περιφέρεια και τον Νότο που μαστίζονται ιδιαίτερα από την κρίση και μοιράζονται παρόμοια επίπεδα Ανάπτυξης, να βασίζονται καταρχήν στις ΔΙΚΕΣ τους δυνάμεις και σπάνιους πόρους, ανθρώπινους και υλικούς, και μέσω διμερών ανταλλαγών πλεονασμάτων να καλύπτουν όλες τις υπόλοιπες βασικές και μη βασικές ανάγκες τους, έξω από τη διεθνοποιημένη Οικονομία και την ψευτο-δημοκρατία των ελίτ!

Μόνο έτσι θα μπουν τα θεμέλια ενός νέου πραγματικού Διεθνισμού αλληλεγγύης των λαών, και όχι …μέσα στην Παγκοσμιοποίηση και την ΕΕ όπως εξαπατούν τον λαό εν ψυχρώ οι συστημικοί λακέδες και οι πολυπληθείς Αριστερο-Δεξιές ουρές τους. Μόνο έτσι θα ορθοποδήσει ο λαός μας, ώστε στη συνέχεια με αξιοπρέπεια και με πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες να αποφασίσει σε τι είδους σύστημα και σε τι κοινωνία θέλει να ζήσει, μακριά από τη σημερινή μαζική κτηνωδία της Παγκοσμιοποίησης και τις Χούντες των αδίστακτων ντόπιων εκτελεστών της υπερεθνικής ελίτ.

Σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία λοιπόν, προβάλλει ως μοναδική λαϊκή λύση για τον λαό της κάθε χώρας η πάλη για τη ρήξη με τη Νέα Διεθνή Τάξη και τη Νεοφιλελεύθερη Παγκοσμιοποίηση που την ανέδειξε, (η οποία στη χώρα μας εκφράζεται κυρίως μέσα από την ΕΕ αλλά και τον ΠΟΕ κ.λπ.), μέσα από Λαϊκά Μέτωπα για Αυτοδύναμες Οικονομίες. Παλεύουμε λοιπόν σε κάθε χώρα για τη δημιουργία ΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, μέσα από το χτίσιμο Αυτοδύναμων Οικονομιών. Μόνο με Ενώσεις Αυτοδύναμων Οικονομίων που ξεκινούν «από τα κάτω», από κάθε λαό ξεχωριστά, είναι δυνατή η σταδιακή αποτίναξη της Νέας Διεθνούς Τάξης και των ξένων και ντόπιων ελίτ, που την επιβάλλουν με Οικονομικούς Πολέμους (όπως στα παρ’ ημίν), αλλά και Στρατιωτικούς ενάντια σε λαούς που αντιστέκονται σε αυτή την Παγκοσμιοποιητική διαδικασία.

Οι μορφές του αγώνα για την επίτευξη αυτών των στόχων θα κυμαίνονταν από ένα κίνημα άγριων απεργιών από κάτω, που θα ξεπερνούσαν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κλπ) καθώς και τις ηγεσίες της «Αριστεράς» ― οι οποίες δεν διανοούνται να θέσουν στόχους σαν τους παραπάνω― μέχρι τις καταλήψεις και, το κυριότερο, την οργανωμένη μαζική άρνηση πληρωμών των χαρατσιών, την άρνηση εφαρμογής περικοπών στην Υγεία, εκπαίδευση κ.λπ., την παρεμπόδιση πλειστηριασμών, των «επισκέψεων» της Τρόικας κ.λπ..

Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση «από τα κάτω» απεργιακών επιτροπών. Αυτές οι επιτροπές θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με κλάδους που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, με στόχο τη Γενική Απεργία Διαρκείας, ώστε να παραλύσει η χώρα.

Εμπρός για το χτίσιμο ενός
Λαϊκού Μετώπου Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης
που θα θέσει τα άμεσα αιτήματα για:

Άμεση Μονομερή έξοδο από ΕΕ | Ακύρωση των μνημονίων | Διαγραφή του Χρέους

Για την Αυτοδύναμη Οικονομία και έναν νέο διεθνισμό που στηρίζεται στην αλληλεγγύη, έξω από την Νεοφιλελεύθερη Καπιταλιστική Παγκοσμιοποίηση και την ψευτο-δημοκρατία των ελίτ

Πρωτοβουλία Λαϊκού Μετώπου για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση (ΜΕ.Κ.Ε.Α.)

www.mekea.org mekea@mekea.org τηλ. 6 937 835 919

Οι εργαζόμενοι στον δρόμο και το Δημοτικό Συμβούλιο στον κόσμο του.Την ώρα που οι μνημονιακές δυνάμεις καταλύουν κάθε δημοκρατική έννοια απολύοντας, με το πολυνομοσχέδιο σκούπα, εκατοντάδες εργαζόμενους της Τοπικής αυτοδιοίκησης με τιμωρητική και μόνο διάθεση, εκείνοι προσπαθούν να προβάλουν τις κομματικές τους ταυτότητες.
Δημήτρης Κουρουβακάλης
Μέλος εκτελεστικής επιτροπής
"Χαλάνδρι - Αναγέννηση Νίκος Πανταζής"

Για μια ακόμα φορά οι δημοτικές παρατάξεις του Δήμου μας απέδειξαν ότι είναι κατώτερες των περιστάσεων. Την ώρα που οι μνημονιακές δυνάμεις καταλύουν κάθε δημοκρατική έννοια απολύοντας, με το πολυνομοσχέδιο σκούπα, εκατοντάδες εργαζόμενους της Τοπικής αυτοδιοίκησης με τιμωρητική και μόνο διάθεση, εκείνοι προσπαθούν να προβάλουν τις κομματικές τους ταυτότητες. Δυστυχώς στο μόνο που συμφώνησαν είναι ότι διαφωνούν. Πρόβαλλαν διάφορα ανόητα λεκτικά προσχήματα και το μόνο που κατάφεραν είναι να αποπροσανατολίσουν και να απογοητεύσουν τους εργαζόμενους του Δήμου μας. Απέδειξαν περίτρανα ότι οι μοναδικές τους αγωνίες περιορίζονται στο να διασώσουν τους εαυτούς τους. Τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούν αποδεικνύονται κοντόφθαλμα και προφανώς ανήκουν σε αντιλήψεις του παρελθόντος.

Η ανεξάρτητη δημοτική μας παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αφουγκράζεται τις κραυγές αγωνίας των εργαζομένων του Δήμου και εκφράζει την αλληλεγγύη και την απερίφραστη συμπαράσταση σε όλους τους εργαζόμενους που απειλούνται με απολύσεις σε οποιοδήποτε χώρο εργασίας και αν βρίσκονται. Τολμάμε να ανασηκώσουμε το ανάστημα μας έστω και μόνοι μας, χωρίς πολιτικό φορέα, χωρίς πολιτικό σπόνσορα και αντιστεκόμαστε στην λαίλαπα των μνημονίων. Προβάλουμε μόνο τα δίκαια αιτήματα των συνανθρώπων μας. Στηρίζουμε κάθε νόμιμη μορφή διαμαρτυρίας για την ανατροπή των μέτρων, ζητάμε να σταματήσουν οι ανθρωποθυσίες που επιβάλλει η τρόικα.

Οφείλουμε όμως και να υπενθυμίζουμε σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία ότι η κακοδιαχείριση της παράταξης του κου Κουράση ευθύνεται για την οικονομική αδυναμία του Δήμου μας. Η παράταξη του είναι που έκλεισε ξεδιάντροπα τους παιδικούς σταθμούς και άφησε δεκάδες παιδάκια στην κυριολεξία στον δρόμο οδηγώντας τους γονείς τους σε απόγνωση. Την ώρα που άλλοι Δήμοι ξεκινούσαν το θεσμό των κοινωνικών παντοπωλείων ο Δήμαρχος της πόλης μας απλά νοίκιαζε ένα πανάκριβο κτίριο που ακόμα και σήμερα νομίζω ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα αλεύρι στους συμπολίτες του. Η αλόγιστη διασπάθιση των χρημάτων σε μελέτες το μόνο που έχει καταφέρει είναι να μην μπορεί να διαθέτει χρήματα ο Δήμος μας ούτε για τα καύσιμα των απορριμματοφόρων για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Πολύ φοβάμαι κατά την προσωπική μου εκτίμηση, σύντομα ο ανώτατος αρχών της πόλης μας, θα μας ανακοινώσει την αδυναμία του να συλλέξει τα σκουπίδια και ότι η μοναδική λύση για το κοινωνικό καλό είναι να δοθεί η αποκομιδή σε ιδιώτες. Θα χύσει κροκοδείλια δάκρυα για το αναγκαίο κακό αλλά η ζημιά για τον Δήμο μας θα έχει γίνει. Ζητάμε έστω και αυτή την στιγμή να υπερασπιστεί το κοινό καλό της πόλης και όχι τα συμφέροντα ιδιωτών.

Εχθρός προ των πυλών...ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο Εχθρός προ των Πυλών (πρωτότυπος τίτλος: Enemy at the Gates) είναι πολεμική ταινία του 2001 σκηνοθετημένη από τον Ζαν-Ζακ Ανό, με πρωταγωνιστές τους Τζουντ Λο, Τζόζεφ Φάινς και Εντ Χάρις και τοποθετημένη στην Μάχη του Στάλινγκραντ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο τίτλος της ταινίας προέρχεται από το πεζογράφημα του 1973 Enemy at the Gates: The Battle for Stalingrad του Γουίλιαμ Κρεγκ, ο οποίος περιγράφει τα γεγονότα της Μάχης του Στάλινγκραντ από το 1942 ως το 1943.[2] Βασίζεται σε μια μονομαχία που αναφέρεται στο βιβλίο, η οποία αναπτύχθηκε ανάμεσα στο θρυλικό Σοβιετικό ελεύθερο σκοπευτή Βασίλι Γκριγκόριεβιτς Ζάιτσεφ και τον Γερμανό αντίστοιχό του, Ταγματάρχη Έρβιν Κένιχ, καθώς παρενοχλούν ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια της μάχης.
(Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια)


Το ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ του Νότου επισκέπτεται σήμερα ο κομπλεξικός με το καροτσάκι (άκρως επιτυχημένη φράση του Γ. Τράγκα) - PERSONA NON GRATA - Χωρίς να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό αν τον θέλει στη χώρα ΤΟΥ.
Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις, οι πορείες, οι ανάσες, η ζωή. Όλοι στα κελιά μας. Χειροπέδες παντού, εκτός από τη σκέψη μας. Αυτή, ΕΧΘΡΟΙ - ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ, ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ. Κάποια στιγμή δε, θα μας οδηγήσει στην ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

Δ.Χ.

Κινητοποιήσεις: Ραντεβού το Σεπτέμβρη δίνει η ΠΟΕ-ΟΤΑΓενικές συνελεύσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων και παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια για κλείσιμο δήμων και παραιτήσεις αιρετών «ενόψει των νέων διαθεσιμοτήτων – απολύσεων του Σεπτεμβρίου», δίνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς, όπως τονίζει, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο δεν ήταν αρκετές για να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική»
»Το αμέσως προσεχές διάστημα, πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις, εκτιμούμε το μέλλον των κινητοποιήσεων, τον τρόπο κλιμάκωσης του αγώνα, εκτιμώντας τις διαθέσεις των εργαζομένων του κλάδου. Την ίδια στιγμή ενόψει των νέων διαθεσιμοτήτων – απολύσεων του Σεπτεμβρίου και εκτός από την προσφυγή στα Ελληνικά Δικαστήρια, οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παρεμβαίνουν στα Δημοτικά Συμβούλια προκειμένου στο σύνολο των Δήμων της χώρας να ληφθούν αποφάσεις για οριστικό κλείσιμο των Δήμων και ομαδικές παραιτήσεις αιρετών, σε περίπτωση νέας νομοθετικής παρέμβασης που θα περιλαμβάνει μονομερή κατάργηση αρμοδιοτήτων και πόρων αλλά και απόλυση-διαθεσιμότητας εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Και προστίθεται: «Το σύνολο των Δημοτικών Συμβουλίων και με την αρωγή των μελών του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όπου αυτό κριθεί αναγκαίο έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν λάβει παρόμοιες αποφάσεις, οι οποίες θα κοινοποιηθούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας αλλά και της Κ.Ε.Δ.Ε.»

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσής είναι το εξής:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) για μία ακόμη φορά από τότε που «πάτησαν» στη χώρα ως «κατακτητές» οι εκπρόσωποι των δανειστών έδωσε έναν μεγάλο αγώνα με δυναμικότητα και αποφασιστικότητα προκειμένου να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που συμπεριλαμβάνει τη διαθεσιμότητα-απόλυση των συναδέλφων Δημοτικών Αστυνομικών και Σχολικών Φυλάκων.
Σηκώσαμε το μεγαλύτερο βάρος ενός αγώνα που αφορά στο σύνολο του Δημοσιοϋπαλληλικού Κινήματος αλλά και στην Ελληνική κοινωνία. Ελληνική Κοινωνία που μόνο εξαθλίωση και βάρη έχει επωμιστεί, αναίτια και άδικα, από την εφαρμογή αυτής της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που στερεί οποιαδήποτε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο από τους άνεργους, εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Η δικομματική συγκυβέρνηση με τη Θατσερική, νεοφιλελεύθερη πολιτική και μπροστάρη των κυνικό Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, «διαγράφει» ζωές με πρωτόγνωρη ευκολία, συμπληρώνοντας «λίστες της ντροπής» με μηδενικό δημοσιονομικό όφελος, προκειμένου να κατευνάσει τους δήθεν «σκληρούς» τροϊκανούς. Πολιτικές προμελετημένες, προσχεδιασμένες με μόνο στόχο την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες για τους οποίους θα επιβαρυνθεί περεταίρω ο πολίτης.
Μικρή σημασία έχει για τους εθνοπατέρες της Ελληνικής Βουλής το γεγονός πως η μονομερής κατάργηση των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τα όσα το Σύνταγμα προβλέπει.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο δεν ήταν αρκετές για να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική. Από αύριο κιόλας ο κλάδος πρέπει να προετοιμαστεί ακόμη καλύτερα και σε συνεργασία με άλλες Ομοσπονδίες και κοινωνικές ομάδες, με το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας να δώσει τη μάχη της πλήρης ανατροπής της ακραίας νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής.

Ο αγώνας είναι διαρκής και μακρύς. Δεν τελείωσε. Κάθε αγώνας που δίνεται αποτελεί πλήγμα στην δικομματική νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση.

Όπως εμείς, έτσι και αυτοί μετρούν πληγές!!! Και είναι σίγουρο και αποδεδειγμένο πως όσο δεν τους φοβόμαστε, όσο δεν τρομοκρατούμαστε από αυτούς και τα εντεταλμένα φερέφωνά τους, θα αντέξουμε περισσότερο. ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ!!! Και παρά τις πληγές εμείς είναι βέβαιο πως θα ξανασηκωθούμε όρθιοι. Αυτοί όχι!!!

Οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για μια ακόμη φορά, παρά την άποψη πολλών πλέον Δημάρχων για ανένδοτο αγώνα με διαρκείς κινητοποιήσεις, κλείσιμο επ’ αορίστου Δημαρχείων, έως και ομαδικές παραιτήσεις, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων «επιτρέποντας» στη συγκυβέρνηση να γκρεμίσει όσα χρόνια πριν το διεκδικητικό, ενιαίο, αγωνιστικό Αυτοδιοικητικό κίνημα είχε «χτίσει».

Κι ας γνωρίζουν πλέον ξεκάθαρα πως πρώτα και κύρια από όλα, απαξιώνουν την καταστατική θέση των Αιρετών, μετατρέποντας τους σε «υπαλλήλους» της Κεντρικής Διοίκησης.

Το αμέσως προσεχές διάστημα, πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις, εκτιμούμε το μέλλον των κινητοποιήσεων, τον τρόπο κλιμάκωσης του αγώνα, εκτιμώντας τις διαθέσεις των εργαζομένων του κλάδου. Την ίδια στιγμή ενόψει των νέων διαθεσιμοτήτων – απολύσεων του Σεπτεμβρίου και εκτός από την προσφυγή στα Ελληνικά Δικαστήρια, οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παρεμβαίνουν στα Δημοτικά Συμβούλια προκειμένου στο σύνολο των Δήμων της χώρας να ληφθούν αποφάσεις για οριστικό κλείσιμο των Δήμων και ομαδικές παραιτήσεις αιρετών, σε περίπτωση νέας νομοθετικής παρέμβασης που θα περιλαμβάνει μονομερή κατάργηση αρμοδιοτήτων και πόρων αλλά και απόλυση-διαθεσιμότητας εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το σύνολο των Δημοτικών Συμβουλίων και με την αρωγή των μελών του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όπου αυτό κριθεί αναγκαίο έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν λάβει παρόμοιες αποφάσεις, οι οποίες θα κοινοποιηθούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας αλλά και της Κ.Ε.Δ.Ε.

Επίσης το επόμενο χρονικό διάστημα που οι εκπρόσωποι-δήμιοι του Ελληνικού λαού θα κατέβουν στις εκλογικές τους περιφέρειες προκειμένου να παρελάσουν στα πανηγύρια του απλού λαού για ψηφοθηρικούς λόγους, τους «υποδεχόμαστε» κατάλληλα. Κηρύσσουμε ανεπιθύμητους όσους προσυπέγραψαν την απόλυση 6.000 συναδέλφων.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.:

- Η ανατροπή των βάρβαρων-αντιλαϊκών πολιτικών που έχουν θέσει υπό μνημονιακή επιτήρηση την καθημερινότητα των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

- Η προάσπιση του Δημοσίου, των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών που διαλύονται, εκχωρούνται έναντι «πινακίου φακής» σε ιδιωτικά συμφέροντα.

- Η υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ!!!

Στόχος που πρέπει να τεθεί από ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία που θα κληθεί να πληρώσει το «μάρμαρο» της ιδιωτικοποίησης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρά τα όποια προβλήματα, είναι «κεκτημένο» των Δημοτών, των τοπικών κοινωνιών, όλων των κοινωνικών φορέων που μόνο με την έγκυρη ενημέρωση θα αντιληφθούν τις αμετάκλητες συνέπειες αυτής της πολιτικής.

Συνάδελφοι,

Ο αγώνας μας πρέπει να διευρυνθεί, πρέπει να γιγαντωθεί. Η αρχή έγινε! Όλο και περισσότεροι κλάδοι εργαζομένων στο Δημόσιο αλλά και στον Ιδιωτικό Τομέα αντιλαμβάνονται επιτέλους το πλήρες μνημονιακό αδιέξοδο. Αδιέξοδο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό που μόνο με ένα σύνθημα, με μια φωνή μπορεί να αρθεί.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ… ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ…»

http://www.aftodioikisi.gr/, 18/7/2013