Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝAI ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ

 
Ο γιατρός Γιάννης Λαδόπουλος ενημερώνει τους δημότες και δημότισσες Χαλανδρίου ότι θα είναι Υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές Μαΐου 2019, έχοντας προσφέρει επί σειρά ετών τις υπηρεσίες του προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, με σκοπό την αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών του για ένα καλύτερο Χαλάνδρι που μας αξίζει.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ. ΠΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ .....


Ο Γ. Κουράσης ενημέρωσε προχτές το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι θέλει να θέσει προ ημερησίας διάταξης θέμα έκδοσης ψηφίσματος κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το προεδρείο έστειλε την πρόταση της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας σε όλους του δημοτικούς συμβούλους.
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ με την αποστολή του κειμένου Κουράση στους δημοτικούς συμβούλους προφανώς υποδεικνύει ότι η διοίkηση ουσιαστικά δείχνει ότι έχει αποδεχτεί να συζητηθεί το θέμα.

Το κείμενο - πρόταση Κουράση όπως το διακίνησε το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου:

Ψήφισμα για τη "Συμφωνία των Πρεσπών"

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην προωθούμενη προς κύρωση "Συμφωνίας των Πρεσπών". Είμαστε σταθερά και αταλάντευτα απέναντι σε κάθε Συμφωνία που περιέχει αναφορά έστω αναγνώρισης "μακεδονικής" εθνότητας - ιθαγένειας - γλώσσας.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ιστορικές ευθύνες της, να αναβάλλει άμεσα τη συζήτηση για την ψήφιση της Συμφωνίας και να αναλάβει πρωτοβουλία έστω και την ύστατη ώρα για εξεύρεση κοινής Εθνικής γραμμής για το Μακεδονικό ζήτημα.


Η πρόταση της ΝΔ ήταν απόλυτα συμβατή με την πολιτική της στο θέμα: σκέτος πολιτικάντικος βρμπαλισμός και απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης, ενώ στην πραγματικότητα ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ να τελειώνει ο Τσίπρας με το θέμα.

Η δημοτική κίνηση ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ, δια του Νταβία δύο ώρες μετά έστειλε ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους - αντιπρόταση στην πρόταση Κουράση. "ΤΟ ΔΗΜΟΤΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ"

Το κείμενο του Νταβία δεν ήταν παρά το κείμενο με το οποίο η Επιτροπή για τη διενέργεια Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών συλλέγει υπογραφές πολιτών διαδικτυακά αλλά και "δια χειρός" προσαρμοσμένο σε ψήφισμα για το δημοτικό συμβούλιο:

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΤΑΒΙΑ:

Το δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου δηλώνει την αντίθεσή του στη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΠΓΔΜ επειδή αυτή θέτει σε κίνδυνο ύψιστα δίκαια της χώρας και του ελληνικού λαού στο σύνολό του και δεσμεύει το μέλλον των επερχόμενων γενεών.
Για το λόγο αυτό συντασσόμαστε με το αίτημα της διενέργειας δημοψηφίσματος για την κύρωση ή όχι της Συμφωνίας των Πρεσπών, ώστε να αποφασίσει ο ίδιος ο κυρίαρχος ελληνικός λαός γι’ αυτήν.
Θεωρούμε αδιανόητο οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ να έχουν ήδη εκφραστεί με δημοψήφισμα επί της συγκεκριμένης συμφωνίας και να μην παρέχεται το αντίστοιχο δικαίωμα στους Έλληνες πολίτες. Γιατί, σε τελευταία ανάλυση, το θέμα αυτό είναι εθνικό και συγχρόνως θέμα δημοκρατίας.
Πιστεύουμε ότι η διενέργεια του δημοψηφίσματος πρέπει να προηγηθεί της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, ώστε η επίσημη θέση του ελληνικού κράτους, να διαθέτει νομιμοποίηση θεμελιωμένη στη συναίνεση του ελληνικού λαού.


Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μετά από τρεις ώρες συζήτηση διάφορων θεμάτων προ ημερησίας διάταξης - που τέθηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους της ΛΑΕ και την Καρατζά, ανακοίνωσε στο σώμα ότι "πρέπει να συζητηθεί πολύ σύντομα, διότι οι κάτοικοι της Κόδρου που ήταν παρόντες για το πρώτο θέμα της ΗΔ έχουν κουραστεί να περιμένουν" ...... και ανακοίνωσε το θέμα.

Και ανακοίνωσε ότι η παράταξη της διοίκησης δεν θα στηρίξει δια της ψήφου της την ένταξη του θέματος στην ΗΔ !!!!!

Η πρόεδρος και η πλειοψηφία που έχει φέρει ψηφίσματα για ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει, αποφάσισαν ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν έπρεπε να συζητήσει - καν - για έκδοση ψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών.

Η ένταξη του θέματος στην ΗΔ χρειάζεται 21 θετικές ψήφους.

Υπέρ της ένταξης ψήφισαν οι τρεις παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι του Κουράση - Αγγελής και Λαμπρόπουλος οι άλλοι δύο - (ο Κόσυβας ήταν παρών και κατά την ψηφοφορία εξαφανίστηκε), ο Λαδόπουλος, ο, Θωμάς, ο Νταβίας, η μοναδική παρούσα από την παράταξη Ανδρεόπουλου Κατερίνα Καζάνη, και εκ των 6 παρόντων ανταρτών οι πέντε, αφού ο κος Κασσίμης της ΛΑΕ ψήφισε λευκό).

ΣΥΝΟΛΟ 12 δημοτικοί σύμβουλοι μόνο είπαν ΝΑΙ στο να συζητηθεί το θέμα.

Κατά ψήφισαν ΟΛΟΙ της διοίκησης, η Λούλα Καρατζά (ΚΚΕ !!!!!!) και ο Νίκος Πανταζής (!!!!!)

Κατά την διαδικασία ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ της συμφωνίας των Πρεσπών έλαβε μόνο ο - εκπροσωπών πλέον (καθαρά) τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ, δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος ενώ ο Γιάννης Λαδόπουλος συντάχθηκε με την πρόταση Νταβία για δημοψήφισμα.

Ο Γιώργος Θωμάς στήριξε την ένταξη του θέματος στην ΗΔ αλλά δεν πήρε θέση επί της συμφωνίας.

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να αναφερθούμε επώνυμα σε δύο "φέρελπις" εκκολαπτόμενους ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΥΣ που περίμεναν εκτός του κτιρίου για να μπουν μέσα και να δηλώσουν παρόντας/παρούσα μόλις τέλειωσε η συζήτηση, για να μην πάρουν θέση και να δηλώνουν και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. .....

Οι καριερίστες δεν ενδιαφέρονται ούτε για τον δήμο, ούτε για την Μακεδονία, ούτε για τίποτα που μπορεί να τους στερήσει κανέναν ψηφαλάκι ή κανένα ταξιδάκι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ενδιαφέρονται μόνο και για το πώς θα κάνουν καριέρα.