Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Μέτρηση Πνευμονικής Λειτουργίας μέσω σπιρομέτρησης διότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία." από τον δήμο Βριλησσίων και τον "δικό μας" Θ. Βαρδουλάκη

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δ/νση: Πεντέλης 62 Τ.Κ. 15235 Βριλήσσια.
Τηλ.: 210-8100224, e-mail: ky@vrilissia.gr

Μέτρηση Πνευμονικής Λειτουργίας μέσω σπιρομέτρησης διότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία."


Ο Δήμος Βριλησσίων, στα πλαίσια της πρόληψης και της προαγωγής υγείας, προβαίνει σε δωρεάν σπιρομετρικό έλεγχο στους κατοίκους του Δήμου.

Οι σπιρομετρήσεις θα πραγματοποιούνται:

α) στο 1ο ΚΑΠΗ ( Κισσάβου 11), την Πέμπτη 2 Οκτώβρη 2014 και ώρα
12.30-16.00
β) στο 2ο ΚΑΠΗ (Λ. Πεντέλης 4),την Παρασκευή 3 Οκτώβρη 2014 και ώρα 12.30- 16.00

Η προσφορά της εξέτασης αυτής αφορά όλους τους δημότες.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Τις σπιρομετρήσεις θα διενεργεί σύμφωνα με πληροφορίες μας ο "δικός μας" γιατρός - πνευμονολόγος Θωμάς Βαρδουλάκης.ΝΕΑ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.4250/14

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ


O αγώνας των εργαζομένων ενάντια
 στον Ν.4250/14 συνεχίζεται...

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Βριλησσίων, με την αγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητα που διατυπώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης (Ιούνιο 2014) έχουμε ήδη πετύχει μια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που απαιτεί την απόσυρση του Ν.4250/14 οποίος στηρίζεται στον παραλογισμό των προκαθορισμένων ποσοστώσεων,  προωθεί τις απολύσεις εργαζομένων, την διάλυση και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, υπονομεύει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 30/9/14 ζητήσαμε και πετύχαμε την επικαιροποίηση αυτής της απόφασης από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές.
Αναλυτικότερα το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων μετά από ψήφισμα που κατέθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ομόφωνα αποφάσισε οτι:
1.    Aπαιτεί την απόσυρση του Ν.4250/14 ο οποίος στηρίζεται στον παραλογισμό των προκαθορισμένων ποσοστώσεων, προωθεί τις απολύσεις εργαζομένων, την διάλυση και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, υπονομεύει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
2.    Δεσμεύεται ότι ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν θα προχωρήσουν στην υπογραφή καμίας κατανομής ποσοστώσεων αξιολόγησης για το προσωπικό του Δήμου και των ΝΠΔΔ του Δήμου Βριλησσίων, ούτε τώρα, ούτε στη λήξη της προθεσμίας, ούτε στο μέλλον.
3.    Δεσμεύεται ότι δεν θα εφαρμόσει η διοίκηση του Δήμου, ούτε θα ζητηθεί από υπηρεσιακό παράγοντα καμία πειθαρχική διαδικασία  που θέλει να επιβάλλει ο νόμος, εναντίον των εργαζομένων.
4.    Aπαιτεί από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να αναλάβει το σύνολο των πρωτοβουλιών εκείνων προκειμένου να ακυρωθεί ο Ν.4250/14 τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και στην πράξη.
Την Τρίτη 30/9/14 στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Τοπικής Αυτοδιοίκησης
που εξήγγειλε η ΠΟΕ -ΟΤΑ  πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων.
Στόχος μας, να ενημερώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε την τοπική κοινωνία σχετικά με τα ψέμματα και τις υπερβολές των ΜΜΕ μοιράζοντας την ανακοίνωση που ακολουθεί:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
Αλήθειες & Ψέματα
για τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια  στην “αξιολόγηση’’ και
τον επανέλεγχο των συμβάσεων
Συστηματικά και εσκεμμένα, κυβέρνηση και ΜΜΕ κατασυκοφαντούν τον αγώνα των εργαζομένων που αντιστέκονται στην δήθεν  “αξιολόγηση” του Ν.4250/14 και τον επανέλεγχο των συμβάσεων που μετατράπηκαν ΜΕ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Ενός νόμου του οποίου οι εμπνευστές μοναδικό στόχο έχουν να βρεθούν οι επόμενες χιλιάδες απολυμένων, διαλύοντας τις ήδη υποστελεχωμένες δημοτικές υπηρεσίες.
Με εμπροσθοφυλακή τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ επιχειρούν να δημιουργήσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι αντιδρούν μόνο “μερικοί συνδικαλιστές” αποκρύπτοντας ότι 320 ΑΠΟ ΤΑ 325 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
Γιατί λένε όχι οι αυτοδιοικητικοί σε όλη την Ελλάδα;
Για να καλυφθούν οι  ρουσφετολογικοί διορισμοί προηγούμενων δεκαετιών όπως ισχυρίζεται η κυβερνητική προπαγάνδα;
Ή μήπως γιατί οι σημερινοί Δήμαρχοι αντιλαμβάνονται ότι τα τεράστια κενά σε προσωπικό που ήδη υπάρχουν, σε συνδυασμό με τις μνημονιακές δεσμεύσεις για απαγόρευση προσλήψεων και για νέες απολύσεις θα τους οδηγήσουν σε πλήρη αδυναμία παροχής ακόμα και των στοιχειωδών δημοτικών υπηρεσιών προς ΕΣΑΣ, τους δημότες τους;
Καμία ουσιαστική αξιολόγηση και καμία πρόνοια για την αναβάθμιση των παρεχομένων προς ΕΣΑΣ υπηρεσιών, συνδημότες μας δεν υπηρετεί ο Ν. 4250/14. 
Καμία ουσιαστική αξιολόγηση δεν έχει προκαθορισμένα ποσοστά όπως αυτή που προσπαθούν να επιβάλλουν (15% πρέπει οπωσδήποτε να κριθούν ανεπαρκείς για να απολυθούν και 60% πρέπει να κριθούν μέτριοι για να είναι οι επόμενοι που θα οδηγηθούν στην απόλυση). Προωθείται σήμερα, προκειμένου να αμφισβητηθεί και να υπονομευθεί το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία. Στόχος είναι η ελαστικοποίηση και η διάλυση των σχέσεων εργασίας συμπαρασύροντας τους συναδέλφους μας εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα σε ακόμη χειρότερες συνθήκες από αυτές που βιώνουν σήμερα.
Το πλέον υποκριτικό και επικίνδυνο είναι ότι εμπλέκουν τον επανέλεγχο των συμβάσεων με τα πλαστά δικαιολογητικά.
Αποκρύπτοντας ότι η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου έγινε στο παρελθόν από δημοτικές αρχές που εφάρμοσαν την ισχύουσα – τότε - νομοθεσία, τα προεδρικά διατάγματα, τις δικαστικές αποφάσεις, υπό την εποπτεία, τον έλεγχο και την  τελική έγκριση του ΑΣΕΠ.  Μιλάμε για διοικητικές πράξεις αιρετών διοικήσεων, η νομιμότητα των οποίων αμφισβητείται από την μνημονιακή κυβέρνηση αναδρομικά, κάτι που είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, και ΑΝΤΙΣΥΝΑΓΜΑΤΙΚΟ.
Kατηγορούν εμάς, ότι δεν θέλουμε τον επανέλεγχο γιατί υπάρχουν κάποιοι επίορκοι με πλαστά πτυχία. Αποκρύπτοντας ότι η διαδικασία του ελέγχου πτυχίων είναι μια ξεχωριστή διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση  χρόνο και κανείς δεν έχει την πρόθεση να εμποδίσει και ούτε πρόκειται να το κάνει.
Καμία ανοχή και καμία κάλυψη δεν δίνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις.
Γνωρίζουμε ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται η πραγματική επιδίωξη της κυβέρνησης  που δεν είναι άλλη από την  δημιουργία δεξαμενής εργαζομένων προς απόλυση, η υποβάθμιση και η απαξίωση του κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε η εκχώρηση των υπηρεσιών της σε ιδιωτικά συμφέροντα να προβάλλεται ως η μόνη βιώσιμη και εφικτή λύση.
Γι’ αυτό εμείς θεωρούμε ότι τώρα είναι η ώρα να αγωνιστούμε, για να κατανοήσουμε όλοι το πόσο θα επιβαρυνθεί η  καθημερινότητα του απλού πολίτη από το ιδιωτικό ΚΕΠ, το ιδιωτικό ΚΑΠΗ, τον ιδιωτικό παιδικό σταθμό, την ιδιωτική αποκομιδή απορριμμάτων, σε σχέση με την σημερινή δημόσια παροχή τους.
Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας επιλογής θα είναι η δραματική αύξηση του κόστους των υπηρεσιών αυτών προς τους πολίτες, με παράλληλη υποβάθμιση της ποιότητάς τους  για να μπορούν να είναι κερδοφόρες για έναν επιχειρηματία.
Γι’ αυτό άλλωστε πουθενά δεν προβάλλονται οι κυρίαρχες τάσεις σε πολλές ευρωπαικές χώρες (Γερμανία - Βρετανία) που δεν είναι άλλες από την επανα-δημοτικοποίηση υπηρεσιών που ιδιωτικοποιήθηκαν κατά το παρελθόν, με ολέθρια αποτελέσματα για τις υποδομές, τον καταναλωτή, τον φορολογούμενο.

Φίλε Συνδημότη
ΣΚΕΨΟΥ... ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ!


ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΤΡΟΛΑΡΕΣΤΕ ΕΤΣΙ ΡΕΕΕΕΕ

Στην ρεματιά, αδέλφια μου, όταν ήμασταν πιτσιρίκια είχαμε κρησφύγετα της παρέας της τάξης του '84.

Το όνομα είναι hard core, ούτε στην Πλατεία δεν γράφεται.

Αλλά ξέρουμε κάθε γωνία της ρεματιάς, αν και τα νεροφαγώματα την έχουν αλλάξει αρκετά από τότε, πριν  τρία χρόνια (επί δέκα0.

Συνήθως κρύβαμε στα κρησφύγετα τσιγάρα και προφυλακτικά για να μην τα κουβαλάμε μαζί μας στο σπίτι και τα βλέπουν οι μανάδες μας.

Ο Λέρτας ξέρει που είναι.

Αυτά θα δείξει στους περιηγητές.

Μην σπάσετε το κλικόμετρο κιόλας ........
ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΛΕΡΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΜΑΝΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ... καλά ... ΚΡΥΣΦΗΓΕΤΑ .....


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η-Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε στην κοινή συνεδρίαση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου μαζί με τον φυσιολατρικό σύλλογο ΒΡΙΛΗΣΣΟ την

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 8:00 μ.μ.
στα γραφεία του Βριλησσού

Θέμα: Οργάνωση δράσης καθαρισμού και αναγνωριστικής χάραξης πεζοπορικής διαδρομής στη ρεματιά Πεντέλης-Χαλανδρίου.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και άλλους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν.
Η παρουσία σας είναι ευπρόσδεκτη.

Διεύθυνση:
Οδός Πάρνηθος 73 & Μακεδονίας
εντός του «Πάρκου Αντώνη Τρίτση»
Τ.Κ. 15235, Βριλήσσια


 Για περισσότερες πληροφορίες:
Αλέξανδρος Αργυρόπουλος, 6942-496769
Διαμαντής Παπαδόπουλος, 6977-766675


Τι περιμένεις...
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Για το διπλό στην Σουηδία


Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μάλμε (21:45 ΝΕΡΙΤ) στη Σουηδία και με νίκη θα έχει κάνει τεράστιο βήμα προς την πρόκρισή του στους «16» του Champions League.

Αρκετά δύσκολη είναι η αποστολή που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός στην έδρα της Μάλμε. Όχι μόνο γιατί οι Σουηδοί είναι αρκετά δυνατοί στην έδρα τους, ή γιατί πιστεύει κανείς στα λόγια του Άγκε Χαρέιντε που υποστήριξε ότι η ομάδα του είναι κατά πολύ ανώτεροι των Πειραιωτών. Άλλωστε, στον Νορβηγό προπονητή, απάντησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο Μίτσελ και Μανιάτης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο του αγώνα. Ο Ολυμπιακός, καλείται να αφήσει πίσω του όλα τα εν Ελλάδι ζητήματα και προβλήματα.

Η ομάδα του Μίτσελ πρέπει να γυρίσει το τσιπάκι και να συγκεντρωθεί στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής του Αʼ Ομίλου του Champions League. Αν το κάνει, κι αν παίξει βάση της ποιότητάς της, τότε θα έχει σοβαρές πιθανότητες να πάρει το «διπλό» και να γίνει «αφεντικό» στον όμιλο φτάνοντας στους έξι βαθμούς. Συνεπώς, οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να ξεχάσουν την ήττα από τον Ατρόμητο, τα παράπονά τους για τη διαιτησία αλλά και την αναβολή του πρωταθλήματος, έχοντας το μυαλό τους αποκλειστικά και μόνο στο πως θα καταφέρουν να γίνουν η πρώτη ομάδα που κερδίζει φέτος στην έδρα της τη Μάλμε στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός έχει να αντιμετωπίσει κι αρκετές απουσίες. Εκτός αποστολής του Ολυμπιακού είναι οι Μπενίτες, Ντοσεβί, Φουστέρ, Σιόβας και Γκαζαριάν ενώ δεν υπολογίζεται και ο Φορτούνης που έχει ακολουθήσει στη Σουηδία μόνο για τις προπονήσεις. Ο Μίτσελ, έχει πάντως στο μυαλό του το πλάνο που θα καταστρώσει έτσι ώστε να καταφέρει να φύγει ο Ολυμπιακός από το «Σβέντμπανκ Στάντιον» με τη νίκη.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας δεν αλλάζει το 4-2-3-1. Έτσι, θα έχει, όπως πάντα, κάτω από τα γκολπόστ τον Ρομπέρτο, ενώ στην άμυνα θα πάρουν θέσεις από αριστερά προς τα δεξιά οι Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία και Σαλίνο. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα πάρουν θέσεις οι Μιλιβόγεβιτς και Μανιάτης. Πιο μπροστά τους θα κινηθεί ο Τσόρι με τον Κασάμι στο δεξί άκρο, τον Αφελάι στα αριστερά και τον Κώστα Μήτρογλου στην κορυφή. Θέσεις διεκδικούν και οι Ελαμπντελαουί και Ντουρμάζ.

Στον αντίποδα, σοβαρές απουσίες δεν υπάρχουν για τη Μάλμε καθώς εκτός είναι οι επιθετικοί, Γκιγιέρμο Μόλινς και Σίμον Θερν που λείπουν αρκετό διάστημα και δεν επηρεάζουν πλέον τα πλάνα του Χαρέιντε. Το 4-4-2 του προπονητή των Σουηδών δεν θα αλλάξει, με τον Όλσεν να είναι κάτω από τα δοκάρια. Από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα θα πάρουν θέσεις οι Ρικαρντίνιο, Ελάντερ, Γιόχανσον και Τίνερλχομ ενώ στη μεσαία γραμμή θα τοποθετηθούν οι Χάλστι και Αντού με τους Έρικσον και Φόρσμπεργκστα άκρα. Επιθετικό δίδυμο θα είναι ο Θελίν με τον Μάρκους Ρόζενμπεργκ.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, δεν θα είναι μόνος του στο «Σβέντμπανκ Στάντιον», καθώς την ομάδα έχουν ακολουθήσει και 1000 οπαδοί που θα προσπαθήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους να βοηθήσουν για να έρθει το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Σεργκέι Καράσεφ. Ο Ρώσος διαιτητής θα έχει στο πλευρό του τους συμπατριώτες του Αντόν Αβεριάνοφ και Τικχόν Καλούγκιν ως επόπτες, επιπρόσθετοι θα είναι οι Αλεξέι Νικολάεφ και Βιτάλι Μεσχκόφ, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Νικολάι Γκολούμπε

Σ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ


Κυριολεκτικά, κάτι τρέχει στα γύφτικα.

Μπορεί κάποιος να το ψάξει πιο βαθειά;

Δυστυχώς, δεν έχω την δυνατότητα να ψάξω προσωπικά. Οι δημοσιογράφοι και οι δημαρχαίοι σίγουρα μπορούν. Ίσως να γνωρίζουν και κάποιοι συμπολίτες μας που σκαλίζουν το θέμα εδώ και καιρό. Απλώς διατυπώνω ερωτήματα που συζητιούνται και ακούγονται στην πλατεία (του Χαλανδρίου), από παλαιότερους Χαλανδραίους που έχουν ξανακούσει το θέμα, αλλά και από γείτονες της επίμαχης περιοχής.

·         Αληθεύει ότι κάποιες από αυτές τις οικογένειες που τους κάνουν «έξωση» έχουν χρηματοδοτηθεί με αρκετές χιλιάδες ευρώ για να μετοικήσουν;
·         Αληθεύει ότι το νερό που τους έχει εγκατασταθεί και πληρώνεται από τον Δήμο, πωλείται (ή πωλείτο στο πρόσφατο παρελθόν) στους νερουλάδες;
·         Αληθεύει ότι όποτε έχει καταφέρει η αστυνομία να πραγματοποιήσει ελέγχους στο χώρο, έχει εντοπιστεί ισχυρή παραβατικότητα; (ναρκωτικά κλπ).
·         Ποιοι έχουν τις ευθύνες, αν κάποια από τα παραπάνω αληθεύουν;

Χωρίς να είναι κακό, κάποιος Καλαμιώτης Στέλιος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την κυρία Γιαννακάκη, σχετίζεται με τον πρωταγωνιστή των ημερών;


Για να σταματήσει πια η κίτρινη εκμετάλλευση, από κανάλια, δημοσιογράφους, πολιτικούς και «προοδευτικούς αντιρατσιστές και αντιφασίστες».

Γ. Γ.


ΣΧΟΛΙΟ: 
Ρε Γιώργο αλήθεια σου λέω - περίμενα κάτι καλύτερο από εσένα για το θέμα. 
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟ ΛΕΩ ΣΕ ΕΧΩ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
Αυτά που γράφεις δεν είναι καν για σχολιασμό, ειδικά μετά το τσίρκο που ζήσαμε αυτό το διήμερο.

Αλλά .... γράφε ...

Καλημέρα.


Η ΕΝΝΟΜΟΣ ΤΑΞΙΣ ΑΠΕΚΑΤΑΣΤΑΘΗ ....

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατεδάφιση των αυθαίρετων παραπηγμάτων στον οικισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο. Η κατεδάφιση πραγματοποιείται υπό την παρουσία του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης και του δημάρχου Χαλανδρίου και μετά από την συναίνεση των Ρομά που κατοικούν στον καταυλισμό.

enikos.gr


ΡΟΜΑ: THE SHOW MUST GO ON ...


Σήμερα θα κατεδαφιστούν 12 παράγκες.

Κτίσματα τα λένε οι "έγκυροι" συνάδελφοι για να δώσουν στο θέμα την βαρύτητα που χρειάζεται το κράτος - καραγκιόζμπερντές στο οποίο ζούμε, για να περισώσει την αξιοπρέπειά του που έχει καταρρακωθεί από την ιλαρότητα των λειτουργών του.

Οι άδειες παράγκες θα κατεδαφιστούν με τη συναίνεση των τσιγγάνων που κάνουν χάρη στον κ. Αγγέλακα και τον εμπνευστή όλου αυτού του γελοίου σκηνικού που ζούμε τα τελευταία χρόνια με το θέμα του καταυλισμού, Γιώργου Κουράση να τους σώνουν σήμερα την αξιοπρέπεια.

Διότι επί Κουράση ο νόμος και η τάξις επιχειρήθηκε εις την πόλην ταύτην να επικυριαρχήσει, υπερβαίνοντας σοσιαλιστικάς ιδεοληπτικάς στρεβλώσεις εις το κοινωνικόν της σώμα, οίτινες είχον υπεισέλθει εις τας συνειδήσεις φιλήσυχων πολιτών παλαιοτέρας εποχάς - όταν οι τσιγγάνοι στο Πάτημα έγιναν νοικοκυραίοι με την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο και ψηφοφόροι βεβαίως του κ. Κουράση (διότι είναι και γνωστές δεξιάντζες κατά βάθος οι τσιγγάνοι).
Αντιλήψεις που στρεβλώς είχον σχέσιν με τας υποτιθέμενας υποχρεώσεις του δήμου των Χαλανδραίων να εντάξει εις το σώμα της κοινωνίας των ευπρεπών και έντιμων δια χρησικτησίας καταπατητών - συγνώμη πολιτών - τους παλιόγυφτους του Πεύκο Πολίτη.

Ο καταυλισμός βεβαίως θα παραμείνει εκεί επ' αόριστον πλέον, όπως συμφωνήθηκε εχθές εις την σύσκεψη αφού  χάθηκαν άλλα τέσσερα χρόνια εξαπατώντας τους χωριαταρέους ότι το θέμα θα επιλυθεί - "εις το αμέσως προσεχές διάστημα "- δια της επιβολής ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ του νόμου ή του δικαίου.

"ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΙ" που έλεγε και ο Ηλιόπουλος.

Στο όρος Πατέρα ξοδεύτηκαν περί τα 350 χιλιάρικα - σύμφωνα με πληροφορίες μας - για έναν καταυλισμό που δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ.

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΙ!

Τα αποκαΐδια δεν μπορούν να εκτιμηθούν ακόμα, αλλά σύντομα θα ξέρουμε πόσα χρήματα θα χαλάσει ο δήμος για να αντικαταστήσει τον αστικό εξοπλισμό που έγινε παρανάλωμα ενώ εργατοώρες δικαστικών, εισαγγελέων, αστυνομικών, πυροσβεστών, εργατών του δήμου, φρακαρισμένων μέσα σε αυτοκίνητα δεν υπολογίζονται.
(Θα έγραφα και εργατοώρες τηλεοπτικών συνεργείων αλλά αυτά πρέπει να κονομήσαν από την θεαματικότητα).

Και όλα αυτά γιατί;

Γιατί ο Κουράσης επί 4 χρόνια είχε πείσει τους πάντες - εκτός από εμάς - ότι το θέμα δεν αφορά το Χαλάνδρι αλλά είναι ζήτημα της Αποκεντρωμένης που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει την τελεσίδικη δικαστική απόφαση έξωσης.

ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ που έφτασαν να ψηφίζουν το αίσχος της πράξης εφαρμογής του Π. Πολίτη χωρίς να ζητούν πρόβλεψη επίλυσης του θέματος και τώρα .... σώνουν τους τσιγγάνους.

ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ - όπως αποδείχτηκε εχθές - την οποία άκουγαν αδιαμαρτύρητα όλοι - ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ - γιατί χάιδευε τα αυτιά των ιδιοκτητών και των περιοίκων.

 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Και η αλήθεια είναι αυτή που ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ κατά την γνώμη μας αναφέρει ο κ. Αγγέλακας στο χθεσινό του δελτίο τύπου: "Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ".

Και βέβαια είναι άλλη μια απόδειξη ότι ζούμε σε κράτος ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ ΜΠΕΡΝΤΕ το γεγονός ότι ο κ. Αγγέλακας το διατύπωσε αυτό εχθές αλλά δεν το είχε πει ποτέ αυτό τέσσερα χρόνια τώρα.

Άλλα ισχύουν αν είναι δήμαρχος ο Ρούσσος και άλλα ο Κουράσης για τις υποχρεώσεις του δήμου.

ΕΛΛΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΘΕΙ Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ!

Εμείς  εδώ βέβαια συμφωνούμε με την ΧΘΕΣΙΝΗ διατύπωση Αγγελάκα διότι αυτό λέγαμε και επί Κουράση.

Εχθές αποφεύχθη η αιματοχυσία - με προσωπικάς ενέργειας Ρούσσου και Καραμέρου σύμφωνα με τα δελτία τύπου.

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ! ΣΩΤΗΡΕΣ ΕΧΟΜΕΝ!

Το ερώτημα γιατί αυτά που συζητήθηκαν εχθές, οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν από τον δήμαρχο (δεν λέω από τον δήμο διότι το θέμα το χειρίστηκε απολύτως προσωπικά και χωρίς να διαβουλευθεί με κανέναν ο κ. Ρούσσος)  δεν αναλήφθηκαν  πριν μια βδομάδα για να γλυτώσουμε τους κάδους και τον χαβαλέ δεν θα απαντηθεί από τους "έγκριτους".

Εμείς σας είπαμε .... ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΑΡ.

Όμως τα ψέματα και τα καλαμπούρια τέλειωσαν. Μάλλον τέλειωσαν και οι τελευταίοι Σωτήρες.
Τώρα πρέπει να δοθεί ΒΙΩΣΙΜΗ λύση.

Λύση ενσωμάτωσης των τσιγγάνων στο σώμα της τοπικής μας κοινωνίας και απομάκρυνσης του καταυλισμού.

Οι μεγάλες παρατάξεις μέχρι τώρα διαλέγουν ιδεολογικό στρατόπεδο προς άγρα εκλογικής πελατείας.
ΔΕΞΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ - ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ.

Όμως ΛΥΣΗ θα είναι Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ, αφού είναι αυταπόδεικτο ότι δίκιο έχουν και οι δύο και αυτό δεν είναι μεσοβέζικη αταξική, ρεφορμιστική τοποθέτηση όπως θα πουν οι γνωστοί δια την αντικειμενικότητά τους έναντι των απόψεών μας "σύντροφοί" μου αλλά κυνικός ρεαλισμός.

Δηλαδή δεν έχουν δίκιο οι ιδιοκτήτες επειδή προτάσσουμε το δίκιο του τσιγγανόπουλου που πάει σχολείο;

Και για πόσο θα το κάνουμε αυτό ανέξοδα;

Δεν ξέρω αν ο κ. Ρούσσος θα συνεχίσει να χειρίζεται το θέμα μόνος του. Αν το επιλέγει δικαίωμά του. Μπορεί να σώσει μόνος του τους τσιγγάνους άμα θέλει.

ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΝ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Και πρέπει αυτό να συγκληθεί ΑΜΕΣΑ και να δρομολογήσει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.

Και μάλλον δεν θα τις λάβει ΟΜΟΦΩΝΑ τις απαραίτητες αποφάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δυσκολεύουν τα πράγματα για την Κουρασική.

Αλλά ο λαός ψήφισε ΑΛΛΑΓΗ.


ΚΕΔΕ: Όχι στον επανέλεγχο των συμβάσεων – «Κοινά αποδεκτή» αξιολόγηση και συνάντηση με Κ.Μητσοτάκη

 
Την προσωρινή αναστολή των ελέγχων μετατροπής συμβάσεων μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση με σαφήνεια, τις προθέσεις της, ζήτησε η ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.
Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία της με το «μοντέλο» αξιολόγησης που προωθεί το ΥΔΜΗΔ, ζητώντας από τον υπουργό Κ. Μητσοτάκη την ενεργοποίηση τριμερούς διαλόγου μεταξύ υπουργείου – ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για το θέμα του επανελέγχου μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου κατέληξε στο εξής ψήφισμα:

«Για μας στην Αυτοδιοίκηση είναι όχι μόνο αυτονόητο δικαίωμα, αλλά και καθήκον ο έλεγχος νομιμότητας από την Πολιτεία σε κάθε πράξη και σε κάθε θεσμό που υπηρετεί το Δημόσιο συμφέρον αλλά και από την κοινωνία των πολιτών, δηλαδή τους πολίτες, καθώς επίσης και η δημόσια λογοδοσία μας και προς τους πολίτες και προς την Πολιτεία.
Διαφάνεια παντού χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς αστερίσκους, χωρίς προσκόμματα, χωρίς στεγανά.
Δε δεχόμαστε τον επανέλεγχο – επανακαθορισμό των κριτηρίων πρόσληψης που καθορίστηκαν και εφαρμόστηκαν με βάση τις διατάξεις μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου κατά το χρονικό διάστημα που αυτές έγιναν. Εμμένουμε στην πιστή και αυστηρή εφαρμογή όσων προέβλεπαν οι σχετικοί Νόμοι και τα Προεδρικά Διατάγματα, όπως είχαν αρχικά ψηφισθεί.
Είναι αυτονόητο ότι ουδεμία ευθύνη έχουν οι εργαζόμενοι για ενέργειες αρμοδίων οργάνων ή υπηρεσιακών συμβουλίων για τη μετατροπή συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και ως εκ τούτου δεν συμφωνούμε στο να υποστούν, δέκα και δεκαπέντε χρόνια μετά, τις όποιες συνέπειες οι εργαζόμενοι.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε:
  • την προσωρινή αναστολή των ελέγχων μέχρις ότου ξεκαθαριστεί από την Κυβέρνηση με σαφήνεια, το περιεχόμενό τους, με βάση την πρότασή μας.
  • άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το θέμα».
Για την αξιολόγηση

Επίσης, σε ότι αφορά στην αξιολόγηση το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τονίζει: «πάγια θέση είναι η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπογραμμίζουμε όμως, για μία ακόμη φορά, την ανάγκη εφαρμογής ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος, τέτοιου που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.
Ως εκ τούτου με ομόφωνη απόφαση είχαμε ζητήσει να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο αξιοποίησης της αξιολόγησης έτσι ώστε αυτό να μην οδηγεί σε διαθεσιμότητα ή απολύσεις εργαζομένων.
Ωστόσο, αν και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησε στην ψήφιση διάταξης με την οποία ξεκαθαρίζει ότι η αξιολόγηση δεν οδηγεί σε διαθεσιμότητα ή απολύσεις, εμμένει στον επιμερισμό των ποσοστών, διαδικασία με την οποία η ΚΕΔΕ έχει εξαρχής διαφωνήσει θεωρώντας την αυθαίρετη και ενδεχομένως και αντισυνταγματική, σύμφωνα άλλωστε και με τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.
Η ΚΕΔΕ επανέρχεται λοιπόν στην πρότασή της και ζητά την ενεργοποίηση τριμερούς διαλόγου μεταξύ υπουργείου – ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, που θα οδηγήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην επιλογή κοινά αποδεκτού και αξιοκρατικού συστήματος αξιολόγησης, που εφαρμόζεται με επιτυχία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

http://www.aftodioikisi.gr


ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ - ΘΑ ΗΧΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΙΣ 11 ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑπό το αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανκοινώνεται ότι σήμερα Τετάρτη (01.10.2014) στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:
  • Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
  • Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.


Παιδικό χορευτικό Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου


Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου αρχίζουν τα μαθήματα του παιδικού τμήματος της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου.
Τα μαθήματα παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα θα γίνονται κάθε Παρασκευή 5-6μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 12ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου, Ιωαννίνων και Ταϋγέτου.


ΑΡΩΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ..... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Παραιτήθηκαν τρεις Γενικοί ΓραμματείςΓνωστές έγιναν, πριν από λίγο, οι παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, καθώς των Γραμματέων Επικοινωνίας, Γιάννη Παναγιωτόπουλου και Ανδρέα Κατσανιώτη.

Οι Γενικοί Γραμματείς παραιτήθηκαν, προκειμένου να έχουν χρόνο στη διάθεσή τους, για να πολιτευτούν στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

http://www.aftodioikisi.gr/


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *