Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

 
Λόγω τεχνικών προβλημάτων αποφασίστηκε Αλλαγή Αίθουσας:

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλανδρίου,

Γυφτόπουλου Γρ. 2 & Γκίνη Ανδρέα, Κέντρο, 
152 33 Χαλάνδρι

Ώρα έναρξης: 20:00 ‘Ωρα λήξης: 22:00

Η ημερομηνία, Τετάρτη 24/5/2017, παραμένει η ίδια.

Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΡΑΪ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΜαθαίνω ότι πολύς λόγος γίνεται τελευταία, ιδιαίτερα στον συνοικισμό, για την ανάπλαση της Α ζώνης της Ρεματιάς μας, σύμφωνα με όσα προβλέπει το ΠΔ* που έχει εκδοθεί από το 1995 για την προστασία της. Αφορμή για να ανοίξει αυτή η συζήτηση υπήρξε η δημοσιοποίηση των αιτημάτων προς τον δήμο μας του συλλόγου « Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Ρεματιάς» . Αιτήματα για τα οποία δεν έχει δοθεί δυστυχώς καμμιά απάντηση από την δημοτική αρχή, αν και έχει περάσει χρόνος που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τους 2 μήνες.

Σύμφωνα με αυτό το ΠΔ στην Α ζώνη της ρεματιάς μας οι δρόμοι πρέπει να είναι ήπιας κυκλοφορίας μονόδρομοι με ποδηλατοδρόμους και πεζόδρομοι. Στη ζώνη αυτή απαγορεύονται χρήσεις που ενοχλούν το υδροβιότοπο, όπως πχ μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή σούπερ- μάρκετς, φαγάδικα κλπ.

Το παράπηγμα ( παράγκα) σούπερ-μάρκετ του Μαρινόπουλου στον Συνοικισμό, Βρίσκεται εντός της Α ζώνης, επομένως λειτουργεί παράνομα και έπρεπε να είχε απομακρυνθεί από το 1995. Η δημοτική αρχή όχι μόνο κωφεύει στο διαχρονικό αίτημα του Συλλόγου προστασίας της Ρεματιάς, να απομακρυνθεί αυτή η επιχείρηση, αλλά αποδέχεται την μετατροπή του περιβάλλοντος χώρου, από τα πεζοδρόμια μέχρι τα πρανή της ρεματιάς σε ένα απέραντο πάρκινγκ τροχοφόρων παντός είδους για το συμφέρον της επιχείρησης .

Είναι γνωστό ότι ο Μαρινόπουλος χρεωκόπησε την επιχείρησή του και ότι την αγόρασε ο Σκλαβενίτης. Αυτή η εξέλιξη θα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία , για μια δημοτική αρχή ,που σέβεται το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των δημοτών της, που είναι μέλημα της στην πράξη η προστασία της ρεματιά μας, να επιβάλει την εφαρμογή του ΠΔ και να πετύχει μια βελούδινη απομάκρυνση του σούπερ-μάρκετ.

Κατά την γνώμη μου είναι εφικτή η βελούδινη απομάκρυνση διότι:

α) Η εταιρία του Σκλαβενίτη έχει ωφεληθεί από τον δήμο μας , με την παραχώρηση δημοτικού χώρου πρασίνου για να τον μετατρέψει σε πάρκινγκ στο σούπερ-μάρκετ της επι της οδού Αγίας Παρασκευής!!!!!!!!!!

β) Οι αδελφοί Σκλαβενίτη φημίζονται για την κοινωνική τους ευθύνη και για την φροντίδα τους για την προστασία του ονόματος της εταιρίας τους, επιδιώκοντας την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Δυστυχώς η Παρούσα δημοτική αρχή, αντί να αδράξει την ευκαιρία για να αλλάξει το τοπίο υπερ. των δημοτών του υποβαθμισμένου περιβαντολογικά συνοικισμού, αντί να επενδύσει μερικά χρήματα από αυτά που τα έχει θαμμένα στην τράπεζα, για την απαλλοτρίωση και την μετατροπή της περιοχής σε ένα παραρεμάτιο πάρκο, σπατάλησε κυριολεκτικά 1,5 εκατομμύρια Ευρώ για να αγοράσει το ετοιμόρροπο Σαράι που φέρει το βαρύ όνομα «Μουσείο Νόμπελ», εξυπηρετώντας τον ιδιοκτήτη του, που δεν εύρισκε άλλον αγοραστή και πήρε όσα χρήματα ζητούσε. Το ακίνητο ήταν δήθεν στα βαψίματα, τα οποία όμως χρειάζονται μελέτη 400000 ευρώ !!!!! Τόσα ζήτησε από το ΔΣ να εγκρίνει!!! Αυτό και μόνο δείχνει ότι το ακίνητο έχει σοβαρό στατικό πρόβλημα. Μια αδικαιολόγητη σπατάλη δικών μας χρημάτων , που σηκώνει μεγάλη συζήτηση, γι’ αυτό θα επανέλθω.

Το κύριο χαρακτηριστικό μιας δημοτικής αρχής που θέλει να λέγεται Αριστερή, είναι ο τρόπος και η ευθύνη με την οποία διαχειρίζεται τα χρήματα που εισπράττει από τους δημότες της. Η επένδυση αυτών των χρημάτων, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε και η ποιότητα ζωής των δημοτών να βελτιώνεται και να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας στην πόλη. Οι άνεργοι συνδημότες μας χρειάζονται την αξιοπρέπεια που δίνει η εργασία και όχι τον εξευτελισμό της ελεημοσύνης από ένα δήμο που έχει μετατραπεί σε ένα άθλιο φιλόπτωχο ταμείο και σε ένα φαιδρό γραφείο Real Estate.

Η παρούσα δημοτική αρχή ,δυστυχώς για την πόλη μας, τα χρήματά μας ή τα σπαταλά ή τα θάβει, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται συνεχώς η ζωή μας στην πόλη μας. Το γεγονός αυτό καμιά προπαγάνδα δεν μπορεί να το κρύψει . Έτσι δείχνει και από αυτήν την άποψη , ότι καμιά σχέση δεν έχει με την Αριστερά και τα οράματά της .

*Προεδρικό Διάταγμα

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ


Είδα στην ΣΙΒΥΛΛΑ το παραπάνω τρολάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ 2, της ΛΑΕ και των προτεραιοτήτων της και θυμήθηκα λίγο και τα δικά μας, εδώ του Χαλανδρίου.
¨Εχουμε ράμματα για την γούνα τους!

Για ποιον χτυπάει η ΚΟΥΔΟΥΝΑ Δευτεριάτικα;;;

Μα για μια στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου, που  ήταν και αρχηγάρα εδώ στην ΟΜ Χαλανδρίου και ήταν τέτοιο μεγάλο, συνεπές με την ιστορία και το ήθος της αριστεράς (μπαίνοντας) στέλεχος, που τιμήθηκε εξόχως από το κόμμα δια της αναθέσεως της (έμμισθης και καλοπληρωμένης βεβαίως. βεβαίως - ουχί εθελοντικής)  θέσεως του "φωτοκόπυ manager" στο γραφείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή.

Έγινε συμβασιούχα υπάλληλος του κοινοβουλίου.

Αλλά είναι πάντα και κάργα αριστερή.

Και όταν η κοινοβουλευτική ομάς του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία εμμίσθως υπηρετεί έκανε το ΟΧΙ, ΝΑΙ η συγκεκριμένη καργαριστερή ιδεολόγος αποφάσισε ότι έπρεπε να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού η κοινοβουλευτική του ομάς (στην οποία εργάζεται) δεν τήρησε τα υπεσχεμένα εις τους μπαμπουίνους ψηφοφόρους και να ακολουθήσει τον σύντροφο Λαφαζάνη στη Λ.Α.Ε.

Στας εκλογάς του Σεπτεμβρίου του 2015 λοιπόν πέρασε από το περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ, της πλατείας Χαλανδρίου - το οποίο ήταν στο αριστερό πεζοδρόμιο της πλατείας μας (αριστερά όπως κοιτάς προς τα πάνω) στο απέναντι περίπτερο, tης ΛΑΕ - αριστερά όπως κοιτάς προς τα κάτω.

Ήταν πλέον η αρχηγός της τοπικής ΛΑΕ.

Οπότε - λογικά - δεν θα έπρεπε να εργάζεται ακόμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος το οποίο κατήγγειλε ως κόμμα που εξαπάτησε τους ψηφοφόρους του, έτσι δεν είναι;

 ΟΧΙ!

Διότι όπως μου είπε σύντροφος - μέλος της ΟΜ, με τον οποίο συναντηθήκαμε πρόσφατα, στην έδρα της Πλατείας, στην Χίου στο Κάτω Χαλάνδρι η τύπισσα όχι μόνο δεν έφυγε από την θέση της στο γραφείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - που καταγγέλλει, αλλά συνεχίζει κανονικότατα - σα να μην έγινε τίποτα να εργ΄΄αζεται στο κόμμα των "δοιλόγων" (κατά ΛΑΕ).
Και μάλιστα - είπε ο σύντροφος - όπου να ' ναι μονιμοποιείται ως υπάλληλος της βουλής.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΩ πρωί, πρωί ΔΕΥΤΕΡΙΑΤΙΚΑ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ: Η ποδηλατάδα πέρασε τα προβλήματα παραμένουν...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Πολύδροσο ποδηλατική βόλτα που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Σύλλογος Ασθενών “Πνευμονικής Υπέρτασης Ελλάδας” με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονικής Υπέρτασης (5 Μαΐου). Η συγκεκριμένη ποδηλατάδα αποτέλεσε την 5η ετήσια ποδηλατική βόλτα του Συλλόγου για τη νόσο της Πνευμονικής Υπέρτασης και όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Κα Αλυσανδράτου, αναδεικνύει την ανάγκη των ασθενών με πνευμονική υπέρταση να είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας και ενδυναμώνει τη φωνή τους για την ανάγκη αναγνώρισης του σπάνιου νοσήματός τους και για την εύρεση θεραπείας.


Με στόχο να στηρίξουν τους σκοπούς του συγκεκριμένου Συλλόγου και των Μελών του συμμετείχαν στην ποδηλατάδα εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου ο Πρόεδρος Παναγιώτης Πάντος και η Γραμματέας Χρυσούλα Καρατζή με την κόρη της. Πριν την έναρξη της ποδηλατικής βόλτας, ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του Συλλόγου διένειμαν στους συμμετέχοντες έγγραφη πρόσκληση για υποβολή των παρατηρήσεών τους ως προς την κατάσταση του νέου ποδηλατόδρομου που διασχίζει τις γειτονιές του Πολυδρόσου, Παραδείσου και του Αγίου Θωμά με στόχο να καταδειχθούν τα επικίνδυνα σημεία του και να μπορέσει ο Σύλλογός μας να επιμείνει για την επίτευξη του απαραίτητου επιπέδου ασφαλούς κίνησης σε αυτόν.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι μολονότι στις 15 Μαΐου 2017 παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με θέμα “Παράδοση του νέου ποδηλατόδρομου στο Μαρούσι και διεξαγωγή ποδηλατάδας για τη στήριξη των ασθενών με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση” και μολονότι στη συνέντευξή του αυτή αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του έργου, εντούτοις στην ολιγόλεπτη ομιλία του πριν την έναρξη της ποδηλατάδας προς τους συμμετέχοντες, τόνισε ότι οι ποδηλάτες θα κινηθούν παράλληλα προς τον ποδηλατόδρομο και ότι ο ποδηλατόδρομος ως έργο δεν παραδίδεται σήμερα. Προφανώς ο κ.Δήμαρχος αναγνώρισε κατ' αυτόν τον τρόπο τις σοβαρότατες ατέλειες και τις σημαντικές ελλείψεις του συγκεκριμένου έργου που εγκυμονούν πολλαπλούς κινδύνους τόσο για τους ποδηλάτες όσο και για τους διερχόμενους πεζούς. Ενθαρρυντικό πάντως ήταν ότι και ο ίδιος Δήμαρχος συμμετείχε στην ποδηλατάδα γεγονός που προφανώς θα τον βοήθησε να σχηματίσει προσωπική άποψη για την κατάσταση του έργου και να καταλάβει ότι οι επανειλημμένες επισημάνσεις και διαμαρτυρίες του Συλλόγου μας για την επικινδυνότητα του έργου είναι απόλυτα βάσιμες και δεν γίνονται με αντιπολιτευτική διάθεση.
Αμαρουσίου- Χαλανδρίου (ο ποδηλατόδρομος διακόπτεται μεταξύ Πηγάσου & Καραόλη -Δημητρίου)
Συνεπώς, παραμένουν και ζητούνται λύσεις για να αντιμετωπιστούν ΑΜΕΣΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ:

• Ο αποσπασματικός κυκλοφοριακός σχεδιασμός με τον οποίο δεν λαμβάνονται υπόψη η κυκλοφορία λεωφορείων ( π.χ. Φραγκοκλησιάς, Σάμου), οι παρόδιες χρήσεις / καταστήματα (π.χ. Φραγκοκλησιάς, Πηγάσου), η έλλειψη χώρων παρκαρίσματος για κατοίκους και επισκέπτες καταστημάτων καθώς και τοποθέτησης των κάδων απορριμάτων, με αποτέλεσμα να διακόπτεται ο ποδηλατοδρόμος ή να χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης.

• Τα ανεπαρκή πεζοδρόμια με αποτελέσματα να αποκλείεται η κυκλοφορία πεζών σε αυτά και να περπατούν οι πεζοί στον ποδηλατοδρόμο

• Τα λάθη στον σχεδιασμό σε στροφές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να στρίψουν οχήματα (π.χ. από Φραγκοκλησιάς δεξιά στροφή σε Καψαλά)

• Τα λάθη στη διαμόρφωση χώρου φύτευσης δίπλα από ποδηλατοδρόμο με αποτέλεσμα περιορισμό ορατότητας σε κάθετους οδούς στην Φραγκοκλησιάς

• Η ερασιτεχνική μελέτη του ποδηλατοδρόμου, χωρίς τήρηση προδιαγραφών πεζοδρομίων / οδοστρώματος , χωρίς να μειωθούν τα όρια ταχύτητας, χωρίς να μελετηθεί η σήμανση , ο επαναπροσδιορισμός των διαδρομών μέσων μαζικής μεταφοράς.

Τα αποτελέσματα είναι τα δεκάδες τροχαία στην Φραγκοκλησιάς όπως αναφέρεται και στο σχετικό έγγραφο του Δήμου Αμαρουσίου, το κυκλοφοριακό κομφούζιο στις ώρες αιχμής και οι ΡΥΠΟΙ , πολλοί κυκλοφοριακοί ρύποι .

Το έργο έχει ασυγχώρητα τεχνικά λάθη και παρά πολλά αρνητικά, αλλά ναι, θα ήταν ΘΕΤΙΚΟ αν υπήρχε άρτιος ποδηλατοδρόμος στο Πολύδροσο, τον Παράδεισο και τον Άγιο Θωμά.

Ο Σύλλογος μας όπως και οι άλλοι της περιοχής είχαμε έγκαιρα επισημάνει, τα λάθη σχεδιασμού, τις ελλείψεις στην κατασκευή, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και είχαμε προτείνει λύσεις οι όποιες έγιναν προφορικά αποδεκτές αλλά δεν υλοποιήθηκαν.

Έστω τώρα, λοιπόν να γίνει όλη η περιοχή που προσφέρθηκε για να χωροθετηθεί αυτό το λάθος έργο, ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

Το ερώτημα που εγείρεται επιτακτικά προς τον κ.Δήμαρχο είναι το εξής: ΠΟΤΕ;

H Περιφέρεια Αττικής, τιμώμενη Περιφέρεια στην τουριστική έκθεση Greek Travel Show 2017

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε στην 1η τουριστική έκθεση Greek Travel Show 2017 που διεξήχθη (19 – 21/05/2017) στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών «Helexpo Maroussi» με στόχο την προώθηση και προβολήτου εγχώριου τουριστικού προϊόντος και των άπειρων ταξιδιωτικών επιλογών που προσφέρουν προορισμοί από όλη την Ελλάδα. Στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης από την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, την τιμώμενη Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος περιηγήθηκε στα περίπτερα των εκθετών και ενημερώθηκε για τα αισιόδοξα μηνύματα και της φετινής πορείας του ελληνικού τουρισμού. Ο Γ. Καραμέρος, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμητική θέση που αποδόθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, έκανε αναφορά στην σημαντική προσπάθεια της διοίκησης και προσωπικά της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου, αφενός για την αναβάθμιση της τουριστικής ταυτότητας της Αττικής, και αφετέρου για τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών της υποδομών. «Η παρούσα διοίκηση, σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, εργάζεται συστηματικά για την τουριστική προβολή της Αττικής ως ιδιαίτερου προορισμού, χωρίς εποχικότητα, και ως πόλου προσέλκυσης επιχειρηματικότητας. Για εμάς, η ενίσχυση του πολιτισμού και του τουρισμού αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης και προώθησης της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας». Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Γ. Καραμέρος στον Συνεργατικό Σχηματισμό “Discover North Athens” που συστάθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας, επισημαίνοντας τη σημασία που έχει η εν λόγω δικτύωση δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για την προσέλκυση πολιτών και τουριστών στην βόρεια Αθήνα προς όφελος των δημοτών και της τοπικής επιχειρηματικότητας. «Το Discover North Athens βρίσκεται και σήμερα εδώ, σε μια πολύ σημαντική τουριστική έκθεση, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο για την προσέλκυση επισκεπτών αξιοποιώντας τον πολιτισμό, την ιστορία, τα τοπόσημα αλλά και τη σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα της βόρειας Αθήνας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης.

ΑΡΓΩ: ΕΚΘΕΣΗ 28 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ

 
Ο Πολιτιστικός και Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου
«ΑΡΓΩ»
και η εικαστική του ομάδα
οργάνωσαν και παρουσιάζουν

την 2η Συνάντηση Ερασιτεχνικής Εικαστικής Δημιουργίας
σαν συνέχεια της περσινής πολύ επιτυχημένης πρώτης μας παρουσίας
-που επιδιώκουμε να γίνει θεσμός στο Χαλάνδρι!

Πρόκειται για ομαδική έκθεση ζωγραφικής 28 ερασιτεχνών ζωγράφων
που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και με ελεύθερο θέμα συμμετέχουν
στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από την:

Δευτέρα 29 Μαΐου μέχρι το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017
στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου
(Αντιγόνης και Δαναΐδων στο Κάτω Χαλάνδρι, τηλ. 210 6840033)


Εγκαίνια: Δευτέρα 29 Μαΐου και ώρα 19.30
Ώρες λειτουργίας: 18.30-21.00