Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ....


Η ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ κ. ΦΑΛΟΥΚΑ

Οι μαθητές τίμησαν τον Διευθυντή του σχολείου ΑΛΕΞΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ που ξαναέκανε το τρίτο λύκειο ΣΧΟΛΕΙΟ, με ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ


 

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κος Αθ. Φαλούκας παρευρέθηκε μαζίμε τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης κο Ευστ. Ανδρή ο οποίοςμίλησε για .... ".... τα περίεργα που γίνονταν στο σχολείο τα προηγούμενα χρόνια" ενώ ο Σύλλογος γονέων - δια της προέδρου κας Μαργέτη - αποχαιρέτησε τους απόφοιτους (πλέον), αναφερόμενος "στην καλύτερη χρονιά του σχολείου".

 
ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ
 του ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ κ. ΑΛΕΞΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ,
 της ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ κας ΜAΡΓΕΤΗ,
του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ,
του ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΥ ΦΑΛΟΥΚΑ





ΖΗΤΑΝΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΑΒΙΑ .....

 
Υπεύθυνη δήλωση ζητήθηκε εχθές - παρουσία του δημάρχου Χαλανδρίου Συμεών Ρούσσου - από τον Νταβία για να του δωθεί ο φάκελος της ΕΔΕ που διεξήχθη στον δήμο το 2011 από την Κούκα - κατόπιν εντολής Κουράση - μετά την καταγγελία Βάσιου στο δημοτικό συμβούλιο.

Η υπηρεσιακή γραφειοκρατία του δήμου απαίτησε από τον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ υπεύθυνη δήλωση που να λέει - λένε - ότι "έλαβε γνώση του φακέλου και "το περιεχόμενό του θα χρησιμοποιηθεί όπως ο νόμος ορίζει και δεν θα δημοσιοποιηθεί."

Ο Νταβίας ήταν απολύτως ξεκάθαρος: "Θα χρησιμοποιήσω το περιεχόμενο του φακέλου όπως ο νόμος, η υποχρέωσή του αιρετού να ενημερώνει την κοινή γνώμη ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ  μου επιβάλλει κα αν παρανομήσω στα προσωπικά δεδομένα, αρμόδια είναι τα ελληνικά δικαστήρια, όχι οι γραφειοκράτες του δήμου, ειδικά όταν μέρος αυτών ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ πλέον για αυτήν την υπόθεση και τον ρόλο τους"  και ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΔΗΛΩΣΗ.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου που ήταν παρών αρχικά είπε στον υπηρεσιακό ότι δεν καταλαβαίνει τι  νόημα έχει αυτή η αιτούμενη υπεύθυνη δήλωση αλλά τελικά υπαναχώρησε στην (ΝΟΜΙΜΗ άραγε ή  ΠΑΡΑΝΟΜΗ ?????) απαίτηση των υπηρεσιακών  του δήμου και ζήτησε από τον Νταβια προθεσμία μέχρι την Τρίτη για να διευθετηθεί το θέμα.

ΔΗΛΩΣΙΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ.

ΣΥΣΤΉΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΟΧΉ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ.

ΓΙΑΤΙ ΕΝΙΟΤΕ Η ΑΥΤΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΒΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΗΝΥΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.

ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ!

ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΑΣ ΛΕΓΕΤΑΙ - ακόμα - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Δεν λέγεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ!
Ούτε Ελληνική ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ. 

Και στις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ οι ΑΙΡΕΤΟΙ ελέγχουν τους ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ, όχι το αντίθετο.

ΔΗΜΑΡΧΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ "ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ" για να πάρει Ο Νταβίας - και κάθε δημοτικός σύμβουλος - αυτό που ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ, όπως και ο ίδιος ο υπηρεσιακός παραδέχτηκε μπροστά σου "αλλά θέλει να είναι καλυμμένος" σου λέει.

ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΎΠΟΘΕΣΕΙΣ για να κάνει αυτό που ο νόμος του ορίζει γιατί ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΓΡΑΠΤΗ ΕΝΤΟΛΗ .

Αν δεν το κάνεις απλά ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - αν δεν υποκινεί για χάρη του Κουράση, του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΒΑΠ  - ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ της υπηρεσίας.

Τον Κουράση και την Κούκα πλέον δεν μπορείς να του προστατέψεις ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.

Προστάτεψε τουλάχιστον τον υπόλοιπο δήμο και τους αφελείς από το να γίνουν ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

Α.Ν.

ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΕΛΑΣ. ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκληρώθηκε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, που εκτυλίχτηκε σε έξι (6) πόλεις της χώρας, για την αποδόμηση οργανωμένου εγκληματικού δικτύου, το οποίο δραστηριοποιούνταν στο πεδίο της παράνομης έκδοσης αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς, υπηκόους τρίτων χωρών.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018) είκοσι τρία (23) άτομα, δεκαέξι (16) ημεδαποί και επτά (7) αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και τα δύο (2) αρχηγικά μέλη της οργάνωσης. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται επτά (7) δικηγόροι και πέντε (5) υπάλληλοι του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ηθική αυτουργία σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροδοκία-δωροληψία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κ.τ.λ. και διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας, κατά συναυτουργία, εξακολούθηση και συρροή.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον (2) ημεδαποί και αλλοδαπός, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν, λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας καθώς επίσης και (2) αλλοδαποί και ημεδαπός, οι οποίοι κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα (παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, πλαστογραφία, παράβαση καθήκοντος κ.α.), μη σχετιζόμενα με την εγκληματική οργάνωση.

Από τη διενεργηθείσα μέχρι τώρα έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και τη συνδυαστική αξιολόγηση των συλλεχθέντων στοιχείων προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάρτιο, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, που επιδίωκε την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους με την κατάρτιση πλαστών δικαιολογητικών, για την παράνομη έκδοση αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών.

Η αλληλουχία των παρανόμων ενεργειών τους αφορούσε στην καταρχήν έκδοση της σχετικής «βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής», ώστε να θεωρείται εφεξής ότι οι αλλοδαποί διαμένουν νόμιμα στη χώρα και στη συνέχεια της «άδειας διαμονής».

Η εγκληματική οργάνωση είχε διαρκή δράση και εσωτερική δομή, ενώ τα μέλη της ακολουθούσαν κανόνες σχετικής ιεραρχίας, έχοντας διακριτούς ρόλους για την επίτευξη των σκοπών τους.

Ειδικότερα, τα δύο (2) αρχηγικά μέλη, με τη βοήθεια ορισμένων άλλων μελών, αναζητούσαν παράνομους αλλοδαπούς που διέμεναν στην περιοχή της Αττικής, από τους οποίους λάμβαναν μεγάλα χρηματικά ποσά για να τους «βοηθήσουν» να συγκεντρώσουν έγγραφα που θα διευκόλυναν την έκδοση των αδειών διαμονής (π.χ. έγγραφα που πιστοποιούσαν επταετή συνεχή διαμονή τους στη χώρα, έγγραφα για μόνιμη διαμονή τους σε πόλεις της επαρχίας, ώστε να μπορούν καταθέτουν εκεί τα δικαιολογητικά τους κ.λπ.).

Τα έγγραφα που χρησιμοποιούσαν, συνήθως ήταν:

ιατρικές βεβαιώσεις (επισκέψεις σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων – ιατρικά περιστατικά),

έγγραφα από εταιρείες μεταφοράς χρημάτων,

λογαριασμοί εταιρειών κινητής τηλεφωνίας,

ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις (περί φιλοξενίας αλλοδαπών), εφοδιασμένες με γνήσιο υπογραφής δικηγόρου της οργάνωσης,

πλαστά μισθωτήρια συμβόλαια κατοικίας,

εμβάσματα λογαριασμών τραπεζών που έχουν κλείσει ή έχουν συγχωνευθεί και

πλαστές αγορές από γνωστά εμπορικά πολυκαταστήματα.

Στη συνέχεια και αφού ορισμένα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε πλαστογραφήσεις των εγγράφων, οι δικηγόροι – μέλη της οργάνωσης αφού «έλεγχαν» τους φακέλους, μετέβαιναν στις αρμόδιες Υπηρεσίες, μαζί με τους αλλοδαπούς για την κατάθεση τους.

Οι δικηγόροι γνώριζαν για την πλαστότητα των εγγράφων που περιέχονταν στους φάκελους και σε πολλές περιπτώσεις συμμετείχαν στη συμπλήρωσή τους, καταρτίζοντας και οι ίδιοι πλαστά έγγραφα ή ψευδείς βεβαιώσεις για τη δικαιολόγηση ετών παραμονής ή για τη βεβαίωση του τόπου διαμονής.

Επιπλέον για την κατάθεση των φακέλων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις των πόλεων της επαρχίας, τους αλλοδαπούς συνόδευαν και τα δύο αρχηγικά μέλη της οργάνωσης καθώς και συνεργάτης τους.


Σε ορισμένες εκ των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων τη διεκπεραίωση των φακέλων αναλάμβαναν υπάλληλοι των αρμόδιων Υπηρεσιών, οι οποίοι άνηκαν στην εγκληματική οργάνωση και βεβαίωναν ψευδώς, έναντι χρηματικής αμοιβής, ότι στο πρόσωπο των αλλοδαπών πληρούνται όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για τη χορήγηση βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης και άδειας διαμονής.

Με το πέρας της διαδικασίας, τόσο της κατάθεσης των φακέλων, όσο και της έκδοσης των αντίστοιχων καρτών, τα αρχηγικά μέλη και συνεργάτης τους λάμβαναν από τους αλλοδαπός τα συμφωνηθέντα χρηματικά ποσά, τα οποία στη συνέχεια μοιράζονταν μεταξύ τους, ανάλογα με την συμμετοχή τους στην διαδικασία. Τα ποσά για την κατάθεση του φακέλου κυμαίνονταν από 650 έως 800 ευρώ και σε περίπτωση που εκδιδόταν η σχετική άδεια διαμονής από 1.000 έως 1.500 ευρώ.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης έχει κατασχεθεί πληθώρα φακέλων, το περιεχόμενο των οποίων εξετάζεται ως προς την πλαστότητα των δικαιολογητικών. Επιπλέον σε κατ’ οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πλαστών εγγράφων και διαβατηρίων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς και 20.890 ευρώ.

Στην επιχείρηση για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης συμμετείχε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος καθώς και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Γκαλερί Χρυσόθεμις: Μικρά έργα τέχνης


Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει
ομαδική έκθεση ζωγραφικής - χαρακτικής

με έργα μεσαίων και μικρών διαστάσεων.


Διάρκεια: 15 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου 2018

Σας περιμένουμε!

Το μιούζικαλ «ΓΟΡΓΟΝΕΣ & ΜΑΓΚΕΣ» στο Φεστιβάλ Βριλησσίων


Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο του 29ου Φεστιβάλ Βριλησσίων υποδεχόμαστε στο Θέατρο ΝΤΑΜΑΡΙ – ΑΛ. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ μία από τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές της FINOS FILM, το πιο δημοφιλές και διαχρονικό Ελληνικό μιούζικαλ του μαιτρ του είδους, Γιάννη Δαλιανίδη:

«ΓΟΡΓΟΝΕΣ & ΜΑΓΚΕΣ»

Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία-διασκευή: Γιώργος Βάλαρης

Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ζωντανά στην σκηνή ο Γιάννης Πλούταρχος.

Στο ρόλο του Παναγή, μετά από 50 χρόνια, σε μία εμφάνιση σταθμό ο Γιάννης Βογιατζής.

Κείμενο: Γιάννης Δαλιανίδης
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
Πρωταγωνιστούν: Τ. Κωστής, στον ρόλο της αρχόντισσας η Ο. Πολίτου, Ζ. Δούκα, Θ. Ευθυμιάδης, Μ. Κορινθίου, Π. Πετράκης, Γ. Γαλίτης, Α. Λάμπρη, Γ. Βάλαρης, Π. Ξεκούκης, Αιμ. Ράφτης.

Συμμετέχει 7μελής ζωντανή ορχήστρα υπό τη μουσική διεύθυνση του Αντώνη Γούναρη.

Γενική Είσοδος: 23 ευρώ

ΑΜΕΑ, Φοιτητές και Ανέργους γενική είσοδος 17 ευρώ
Ειδικές τιμές για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών (12 ευρώ)
Προπώληση: ticketservices.gr, στα καταστήματα PUBLIC και στο tickets.public.gr

Ώρα έναρξης : 21:00