Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

O χειρότερος αγράμματος είναι ο πολιτικά αγράμματος...


Του δώσανε με το ζόρι πιστωτική, τους έδωσε με το ζόρι πατάτες!Του είχαν στείλει και τον χρέωναν για πιστωτική που δεν είχε ζητήσει

Σκηνικό από «σπαγγέτι γουέστερν» εκτυλίχθηκε πριν από τρία εικοσιτετράωρα σε υποκατάστημα τράπεζας που εδρεύει στην περιοχή της Δροσιάς στην Πάτρα, με πρωταγωνιστές έναν αγρότη και τον διευθυντή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο «πελάτης» τηλεφώνησε στην τράπεζα ζητώντας να ακυρώσουν την πιστωτική κάρτα την οποία του είχαν εκδώσει χωρίς να έχει ζητήσει.
Η απάντηση που έλαβε ήταν πως για να συμβεί αυτό, πρέπει να πάει ο ίδιος στο υποκατάστημα, αλλιώς θα χρεωνόταν σε ετήσια βάση με συγκεκριμένο ποσό.

Λίγες ώρες αργότερα ο χωρίς τη θέλησή του κάτοχος πιστωτικής κάρτας εμφανίστηκε στο υποκατάστημα όπου αφού τον έβαλαν στη διαδικασία να συμπληρώσει τα απ[αιτούμενα έγγραφα κατάφερε να απαλλαγεί από αυτή.

Τα καλύτερα ήρθαν λίγα λεπτά αργότερα καθώς ο «πελάτης» αφού αποχώρησε,επέστρεψε κρατώντας ένα τσουβάλι με πατάτες, το οποίο πήγε και άφησε πάω στο γραφείο του διευθυντή.

Ο νεαρός άντρας – αγρότης στο επάγγελμα- φρόντισε μάλιστα να διαμηνύσει στον υπεύθυνο του τραπεζικού υποκαταστήματος πως εάν δεν το θέλει να του το πάει ο ίδιος στο σπίτι αλλιώς θα πληρώσει «πέναλτι» 20 ευρώ το μήνα.

HalandriPedia

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου : Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, Δευτέρα 16-12 στις 6 μ.μ.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου
σας προσκαλούμε την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 6 μμ, στο θέατρο του Ιδρύματος Χατζηκώνστα
στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώνουμε για τα Παιδιά των εργαζομένων του Δήμου μας!

Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή θα περιλαμβάνει:

* Μουσική από τη Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου
* Ζογκλέρ
* Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και Δώρα για τα Παιδιά
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου

Η διεύθυνση του Ιδρύματος Χατζηκώνστα είναι Λεωφ. Κηφισίας 374 στο Χαλάνδρι

πρΟΤΑση

ΓΥΦΤΟΙ, ΜΠΑΛΑΜΟΙ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ....

Η στρατηγική του παλλαϊκού Μετώπου
ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


Ενώ κορυφώνεται η τεχνητή κρίση που δημιούργησε η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) στην Ουκρανία για να επιτύχει την ενσωμάτωσή της στην Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, τα διδάγματα που περιέγραψα την περασμένη εβδομάδα επιβεβαιώνονται. Θρασύτατοι λακέδες της Υ/Ε, όπως εκπρόσωποι του Στέητ Ντιπάρτμεντ και η ίδια η Άστον, (η πραγματική Υπουργός Εξωτερικών «μας»), δεν δίστασαν να ενθαρρύνουν «διαδηλωτές» που απαιτούν το ξήλωμα ολόκληρης της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, δηλαδή την «αλλαγή καθεστώτος»! Όταν μάλιστα τόλμησε η Ουκρανική κυβέρνηση να κάνει μια προσπάθεια να διαλύσει διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει κυβερνητικά κτίρια βγήκε αμέσως ο αρχηγός του Στεητ Ντιπάρτμεντ να εκφράσει την «αηδία» του. Τώρα, Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι απειλούν με εξοντωτικά εμπάργκο την Ουκρανία αν δεν ενσωματωθεί στην ΕΕ, (η οποία ισοπεδώνει κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας των μελών της), αντί να ενταχθεί στην Ευρασιατική Ένωση, (η οποία τόσο στην πράξη, όσο και στη θεωρία, όπως έδειξε με τον βαρυσήμαντο λόγο του ο Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση ―12/12/2013)) σέβεται την εθνική κυριαρχία.

Όμως, υπάρχει και άλλο δίδαγμα από τα γεγονότα στην Ουκρανία: ότι φανερώνει την ανοησία των «Μαρξιστών της συμφοράς» που ακόμη μιλούν για ενδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις μεταξύ Ρώσων και Δυτικών, ή αντίστοιχα των διαφόρων γεωπολιτικών «ειδικών» που μιλούν για άξονα ΗΠΑ-Ρωσίας μετά τη συμφωνία με το Ιράν! Στην πραγματικότητα, η Ρωσία υπό τον Πούτιν βρίσκεται σε ρόλο αμυνόμενου, όπως και πολλές άλλες χώρες που μάχονται για την εθνική κυριαρχία τους (από την Βενεζουέλα και την Κούβα μέχρι το Ιράν και τη Συρία) μπροστά στην μαζική προσπάθεια της Υ/Ε να επιβάλλει την παγκόσμια διακυβέρνησή της και να δημιουργήσει παντού Ελληνικά προτεκτοράτα…

Όλα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την στρατηγική ενός παλλαϊκού Μετώπου γιατί συνεπάγονται ότι, πριν από την έξοδο από την ΕΕ, θα πρέπει να έχουμε κάνει τις αναγκαίες συμμαχίες, ώστε να αντιμετωπίσουμε μια αδίστακτα εγκληματική Υ/Ε που θα κάνει το παν για να μας κρατήσει στην θέση ενός άτυπου προτεκτοράτου. Σε αυτό της παρέχουν αμέριστη βοήθεια οι ντόπιοι λακέδες της και τα προνομιούχα κοινωνικά στρώματα, που είναι λιγότεροι απο το 1/3 του πληθυσμού, με το άλλο 1/3 να κατατάσσονται επίσημα φτωχοί και οι υπόλοιποι να εξαθλιώνονται καθημερινά περισσότερο.

Το κοινωνικό υποκείμενο, επομένως, ενός παλλαϊκού Μετώπου με τους στόχους που ήδη περιέγραψα, είναι όλα τα θύματα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης: οι άνεργοι και οι υποαπασχολούμενοι, οι μισθωτοί στο όριο επιβίωσης και οι λιμοκτονούντες συνταξιούχοι, οι άρρωστοι χωρίς ιατρική ασφάλιση (1/3 του πληθυσμού σήμερα) και τα παιδιά χωρίς Παιδεία, γιατί δεν έτυχε να γεννηθούν από «βολεμένους» γονείς.

Το πολιτικό υποκείμενο είναι, βέβαια, το ίδιο το παλλαϊκό Μέτωπο Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης (ΜΕΚΕΑ), στο οποίο πρέπει να ενταχθούν σαν απλοί πολίτες, ανεξάρτητα από κομματική ταυτότητα και ιδεολογία, όλα τα θύματα της παγκοσμιοποίησης (δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία του λαού) εφόσον δεσμεύονται από τους στόχους που περιέγραψα και αποβλέπουν στην κοινωνική απελευθέρωση μέσα από την οικονομική και εθνική κυριαρχία. Εάν υπήρχε ένα τέτοιο Μέτωπο σήμερα δεν θα υπήρχαν χιλιάδες συμπολίτες μας να παγώνουν γιατί τους έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα. Οργανωμένα και συλλογικά, επιτροπές του Μετώπου θα επανασυνέδεαν όποιον αδυνατούσε να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ και ας τολμούσε η κοινοβουλευτική Χούντα κατόπιν να κάνει μαζικές συλλήψεις διότι δήθεν παρανομούν, όταν οι ίδιοι έχουν κάνει κάθε είδους εγκληματική παρανομία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη παρανομία από το να καταδικάζεις κάποιο σε θάνατο με την οικονομική βία, ό,τι και να λένε οι «Νόμοι» που ψήφισε ένα κοπάδι βολεμένων επαγγελματιών πολιτικάντηδων.

Αντίστοιχα, αν υπήρχε παρόμοιο ισχυρό Μέτωπο, κανένας Υπουργίσκος δεν θα μπορούσε να στρέψει τους φοιτητές (που εάν καταλάβαιναν το καθήκον τους σαν πολίτες θα έπρεπε να ηγούνται του αντιχουντικού αγώνα) ενάντια στους απολυμένους διοικητικούς υπαλλήλους, ή να στρέφει τους αρρώστους κατά των γιατρών. Είναι φανερό ότι τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι γιατροί, άμεσα η έμμεσα, αγωνίζονται να προστατεύσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα βασικών αγαθών, όπως η Παιδεία και η Υγεία. Ούτε καμιά δύναμη ΜΑΤ θα μπορούσε να σταματήσει τα εκατομμύρια ανέργων και πεινασμένων να κλείσουν τους δρόμους ―όπως στην Αργεντινή, αναγκάζοντας την εκεί κοινοβουλευτική Χούντα να φύγει με ελικόπτερα...

Το Μέτωπο αυτό, με παρόμοιες δράσεις, θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν καταλύτης για θεμελιακές πολιτικές και οικονομικές αλλαγές που είναι οι μόνες που θα μπορούσαν να μας βγάλουν από τον σημερινό βούρκο, ενώ θα έδειχνε την επιχειρούμενη (με το αζημίωτο) εξαπάτηση του Λαού από κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι μέσα στην ΕΕ θα μπορούσαμε ποτέ να βγούμε από την καταστροφή. Έτσι, θα μπορούσε, αρχικά, να απαιτήσει την άμεση διεξαγωγή εκλογών, όπου το Μέτωπο θα κατέβαινε με πρόγραμμα την υλοποίηση των στόχων που ανέφερα στο προηγούμενο άρθρο. Οι στόχοι αυτοί θα γινόντουσαν εφικτοί αν η Κυβέρνηση Λαϊκού Μετώπου συγκαλούσε Συντακτική Συνέλευση, η οποία θα ακύρωνε όλες τις ληστρικές και αποικιοκρατικές συμβάσεις με ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.λπ., τα Μνημόνια και τους συνακόλουθους εγκληματικούς «Νόμους». Τότε, θα μπορούσε να αρχίσει ένας πραγματικός αγώνας για την οικονομική αυτοδυναμία, μέσα από την ριζική αναδιάρθρωση της παραγωγικής μας δομής, χωρίς τις δόλιες «ντιρεκτίβες» των ελίτ της ΕΕ, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των πολιτών. Ακόμη, τότε, οι πολίτες θα μπορούσαν να απολαμβάνουν τα αγαθά της κοινωνικής Υγείας, Παιδείας και Ασφάλισης (μέσα από νέους οργανισμούς που θα τους έλεγχαν άμεσα οι ίδιοι), με επανακτημένο τον κοινωνικό μας πλούτο που σήμερα ληστεύουν πολυεθνικές και μεγαλοκαρχαρίες.Παρόμοια Λαϊκή Κυβέρνηση θα δημιουργούσε και τις προϋποθέσεις για να λυθεί στο μέλλον δημοκρατικά από τον ίδιο τον λαό το θέμα του κοινωνικο-οικονομικού συστήματος (Περιεκτική Δημοκρατία ή Κρατικός Σοσιαλισμός ή κάποια ριζοσπαστική μορφή σοσιαλδημοκρατίας). Αλλά θα επανέλθω.

http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_12_15.html
http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/
www.periektikidimokratia.org

ΣΥΡΙΖΑ: Όλα τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων στο λεκανοπέδιο
Τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων στους δήμους της Αττικής, που συζητούνται στην Κουμουνδούρου ενόψει των εκλογών του Μαΐου αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr. Σε ορισμένες περιοχές ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταλήξει ενώ σε άλλες τα ονόματα των υποψηφίων είναι περισσότερα του ενός. Σε αυτές τις περιπτώσεις εφόσον πρόκειται για δήμους μεγαλύτερους των 60.000 κατοίκων η απόφαση θα ληφθεί κεντρικά, ενώ για τους άλλους θα αποφασίσουν οι τοπικές οργανώσεις. Τα ονόματα των υποψηφίων στα οποία η Κουμουνδούρου έχει καταλήξει αναμένεται να ανακοινωθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 11 και 12 Ιανουαρίου.

Οι υποψήφιοι ανά δήμο (αλφαβητική σειρά) είναι οι εξής:

Αγίας Βαρβάρας: Ο υποψήφιος του 2010 Γιώργος Γιωργιαννάκης. «Πάιζει» και το όνομα του νυν δημάρχου Γιώργου Καπλάνη, ωστόσο υπάρχουν αντιδράσεις από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Αγίας Παρασκευής: Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή»,Γιάννης Σταθόπουλος που το 2010 είχε πάρει 25,02% και είχε μείνει για 152 ψήφους εκτός β΄ γύρου

Αγίου Δημητρίου: Ο υποψήφιος του 2010, Θανάσης Βάσιος

Αγίων Αναργύρων-Καματερού: Ο υποψήφιος του 2010 Παναγιώτης Τερζόγλου, ενώ υπάρχουν πιθανότητες να στηριχθεί και ο νυν δήμαρχος Νίκος Σαράντης, για τον οποίο όμως αντιδρά ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

Αιγάλεω: Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ» Δημήτρης Μπίρμπας

Αλίμου: Ο Δημήτρης Κλαυδιανός, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Άνω-κάτω Καλαμάκι», που ήταν υποψήφιος και το 2010

Αθηναίων: Τα ονόματα που «παίζουν» είναι των: Σοφίας Σακοράφα, Δημήτρη Παπαδημούλη (και οι δύο «παίζουν» επίσης για την Περιφέρεια Αττικής), Ζωής Κωνσταντοπούλου αλλά και του δημοσιογράφου και διευθυντή του ρ/σ «Στο Κόκκινο», Κώστας Αρβανίτη, που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr

Αμαρουσίου: Ο υποψήφιος του 2010 Λευτέρης Μαγιάκης

Αχαρνών: Η υποψήφια του 2010, Πετρούλα Σεπετά

Βριλησσίων: Ο Γιάννης Τσούτσιας, που το 2010 ως ανεξάρτητος είχε πάρει 13,91%

Βύρωνα: Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Στάση Βύρωνα», Άκης Κατωπόδης που είχε στηριχθεί και το 2010

Γαλατσίου: Η υποψήφια του 2010, Ελένη Αυλωνίτου

Γλυφάδας: Ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης

Διονύσου: Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Σπηλιώτης

Ελληνικού-Αργυρούπολης: Αν και πληροφορίες έλεγαν ότι ίσως να μην είναι ξανά υποψήφιος το όνομά τουΧρήστου Κορτζίδη συνεχίζει να είναι το μοναδικό στη λίστα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ

Ζωγράφου: Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για την πόλη μας», Τίνα Καφατσάκη που είχε στηριχθεί και το 2010

Ηλιούπολης: Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, ανθρώπινη πόλη» Χρήστος Κοκοτίνης.Συζητείται πάντως ακόμη και η στήριξη του νυν δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου

Ιλίου: Ο Πάνος Κουτσιανάς που ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος το 2010

Καισαριανής: Ο γνωστός συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τώρα της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Χαρίσης

Καλλιθέας: Ο υποψήφιος του 2010 Παναγιώτης Μακρίδης αν και ο ίδιος δεν θέλει να ξανακατέβει

Κηφισιάς: Ο Παναγιώτης Κανακάκης, που είχε κατέβει ως ανεξάρτητος το 2010

Κορυδαλλού: Η υποψήφια του 2010 Καίτη Κυλάκου

Λυκόβρυσης-Πεύκης: Δεν έχει βρεθεί ακόμη αντικαταστάτης του νυν δημάρχου Δημήτρη Φωκιανού που αποχωρεί

Μεταμόρφωσης: Ο εκδότης Βασίλης Καραβάκος

Μοσχάτου-Ταύρου: Ο υποψήφιος του 2010 Γρηγόρης Σωπάκης ο οποίος είναι συνεργάτης της Σοφίας Σακοράφα ή ο αντάρτης του ΠΑΣΟΚ το 2010 Άρης Κρεμμύδας

Νέας Σμύρνης: Ο υποψήφιος του 2010, Παναγιώτης Πάντος

Νέας Ιωνίας: Ο νυν δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης

Νίκαιας-Ρέντη: Ο υποψήφιος του 2010 Κώστας Παπαδόπουλος ή ο, προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ, νυν δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, για τον οποίο ωστόσο υπάρχουν αντιδράσεις από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Παπάγου-Χολαργού: Ο υποψήφιος του 2010, νυν δημοτικός σύμβουλος Περικλής Ζήκας

Πειραιά: Ο βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας αλλά και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος όμως δεν θέλει.

Πεντέλης: Ο υποψήφιος του 2010, Αντώνης Φειδοπιάστης

Περιστερίου: Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Καρίντζης

Πετρούπολης: Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτικής Ενωτική Κίνηση Πετρούπολης», Στέφανος Βλάχος τον οποίο ωστόσο δεν θέλει η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σακούτης

Σαρωνικού: Ο νυν δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, αποχωρεί για να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης του

Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: Η τοπική οργάνωση έχει προτείνει το φιλόλογο Άρη Βασιλόπουλο. Ωστόσο παίζει και το όνομα του ιδιοκτήτη της εταρείας δημοσκοπήσεων Pulse Γιώργου Αράπογλου

Φιλοθέης-Ψυχικού: Η δημοτική σύμβουλος Νάντια Σουμπασάκη- Παπαδημούλη, σύζυγος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη

Φυλής: Ο Σάββας Σάββας που ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος το 2010

Χαϊδαρίου: Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες σε Δράση- Οικολόγοι Πράσινοι» ανακήρυξεΘοδωρής Σπηλιόπουλος

http://aftodioikisi.gr

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ

Πόσο ξύλο φάγαμε εκείνη την βραδιά ........ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ!

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ .........