Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΕΡΙ ΤΙΣ 20000 ΠΑΙΔΑΚΙΑ

Υπερσύγχρονος παιδικός σταθμός στο Χαλάνδρι που θα έπρεπε να καλύπτει τις ανάγκες 200 παιδιών .... εξυπηρετεί 20 - 30 παιδιά του ..... Ομίλου Φίλων των Γαλαζοπρασινολουλακί.

Χτίστηκε με δημόσια επίβλεψη και μέρος του χρηματοδοτήθηκε κατά την κατασκευή και από την Ε.Ε. για να βοηθήσει την πόλη (και την όμορη γειτονιά της Αγίας Παρασκευής)

Παλιότερα φιλοξενούσε ΤΡΕΙΣ δημοτικούς  παιδικούς σταθμούς, με πάνω από 200 παιδιά.

Ο μακαριστός πατέρας Σπυρίδωνας - ως πρόεδρος του ιδρύματος - είχε ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ το κτίριο στον δήμο που λειτουργούσε τον παιδικό σταθμό ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ και αφήνοντας στο ίδρυμα όλα τα λεφτά από τα νοίκια που εισπράττει από το εμπορικό κέντρο στην γωνία Πλάτωνος και Χαϊμαντά, το άλλο στην Βάρναλη και Επιδαύρου και τα άλλα ακίνητα του ιδρύματος ... ων ουκ έστι αριθμός.

Με την ΧΑΡΗ που έκανε ο Ζαφ στο ίδρυμα, όλα τα έσοδα του Ιδρύματος μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν την ανέγερση ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ εκπαιδευτικού κτιρίου.
Η συνεργασία δήμου και ιδρύματος ήταν ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, παρά τα επί μέρους, προβλήματα σε δευτερεύοντα θέματα που υπήρχαν και δεν είναι αντικείμενο αυτού του άρθρου.

Για να λειτουργήσει βέβαια είχε γίνει το .... "έγκλημα καθοσιώσεως" για κάθε συνεπή καργαριστερό και κομμουνιστή (αυτό να το προσέξεις) και ο δήμος είχε καλύψει ανάγκες προσωπικού με συμβάσεις έργου, αφού διαγωνισμός  ΑΣΕΠ δεν γινόταν - ως γνωστόν - από τους "αρίστους" για να μην "διογκωθεί το δημόσιο".

Πήγε η Καργαριστερά Κουρασοαριστερά και έκανε προσφυγή δια την "παρανομία" της λειτουργίας του σταθμού  με συμβασιούχους και όχι μόνιμο προσωπικό ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ και το ήξεραν.

Το 2010 είχε έρθει η .... ώρα του Κουράση.
 Η ώρα που ο Ζαφειρόπουλος παρέδωσε τα κλειδιά του δήμου στους ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ, λόγω .... Βάσιου.

Οι Κουρασόμαγκες "βρήκαν" (ή μήπως έβαλαν σκόπιμα;;;)   σε μια γωνία ένα κομμάτι ποντικοφάρμακο (ΝΑ ΔΕΣ ΕΔΩ: Ποντικοφάρμακο σε παιδικό σταθμό) και κάλεσαν τους συστεμικούς δημοσιογράφους να βγάλουν φωτογραφία για να δείξουν ότι "δεν πληρούνται οι συνθήκες ασφαλείας" στην λειτουργία του σταθμού.
Και αντί να κάνουν κάτι για  την κατάσταση ώστε να τηρούνται  και να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφαλείας, έκαναν αυτό που πάντα κάνουν, σε τέτοιες περιπτώσεις: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ή καλούν τον ..... ιδιώτη σωτήρα.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ λοιπόν τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που λειτουργούσαν εκεί και χάθηκαν 250 θέσεις για τα παιδιά της πόλης, σε παιδικό σταθμό - με κτίριο πρότυπο, ιδιοκτησίας  ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, που έχει και τεράστια έσοδα από ακίνητη περιουσία που άφησε ο μακαρίτης για να χρηματοδοτείται ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ και είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟ!

Θυμίζουμε ότι τα επόμενα δύο Κουρασικά χρόνια οι θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της πόλης από περί τς 1000 έφτασαν στις 300 !!!! (Σήμερα τα πράγματα έχουν βελτιωθεί ΠΟΛΥ από την Κουρασική περίοδο αλλά πάντα λείπουν θέσεις  σε παιδικούς σταθμούς).

Το ίδρυμα είχε σοβαρό "διαχειριστικό" πρόβλημα αφού μάζευαν λεφτά από τις επενδύσεις τους στα πολλά ακίνητα - φιλέτα που έχει αφήσει ο μακαρίτης για να παράγεται εκπαιδευτικό έργο στο Χαλάνδρι αλλά Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
Ούτε καν όπως πριν που - τουλάχιστον είχε παραχωρήσει το ακίνητο στο δήμο που πλήρωνε τα λειτουργικά, αντί του ιδρύματος.

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΜΑΖΕΥΕ ΛΕΦΤΑ !!!!

Και μετατράπηκε σε Ίδρυμα Απόρων Πλουσίων.

Η Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων του Υπ. Οικονομικών  άρχισε να γκρινιάζει - έστω για τα μάτια του κόσμου - και να αρνείται να εγκρίνει τους προϋπολογισμούς του Ιδρύματος επισημαίνοντας ότι ΔΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΊΤΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΤΗ" και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.
ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ του ΔΣ του Ιδρύματος.

Ο τρελοΝταβίας επισκέφτηκε - συνοδευόμενος από δύο συνεργάτες του ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΥΡΟΥΣ - την Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων και απαίτησε να γίνει παρέμβαση για να αποφευχθεί να γίνει μηνυτήρια αναφορά, που μαζί με τους δύο - έναν ΠΟΛΕΟΔΟΜΟ υψηλού κύρους (ΟΙΚΟΛΟΓΟ ΠΡΑΣΙΝΟ) και έναν συνταξιούχο διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. (του ΣΥΡΙΖΑ του 2014, νομίζουμε ότι τώρα είναι στη ΛΑΕ ο συγκεκριμένος φίλος).

Έτσι και έγινε.
Επιβλήθηκε ΚΑΠΟΙΑ λειτουργία της ΕΣΤΙΑΣ.

Τότε ήταν όμως που εφευρέθηκε το .... κόλπο "ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ" από τον τοπικό ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ κατσαπλιαδισμό.

Ένας Όμιλος Φίλων Απόρων Πλουσίων "ανέλαβε" να συνδράμει το Ίδρυμα για να .... λειτουργήσει τον παιδικό σταθμό.

Ένα κλειστό ΚΛΑΜΠ, στο οποίο για να γίνεις μέλος πρέπει να σε προτείνουν δύο μέλη και να σε αποδεχτούν οι άλλοι - λες και πρόκειται για ..... μασονική στοά - έγινε ο φερετζές της μη λειτουργίας ή της προκλητικής υπολειτουργίας της ΕΣΤΙΑΣ.

Της λειτουργίας της με καμιά 20αριά - 30 παιδιά ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, της οικονομικής  ΕΛΙΤ της πόλης ενώ για όλους τους υπόλοιπους Χαλανδραίους ζητούν ΤΡΕΛΑ ΥΨΗΛΑ ΤΡΟΦΕΙΑ και βέβαια δεν εντάσσουν τις θέσεις του Παιδικού Σταθμού στο ΕΣΠΑ για να λειτουργήσει τουλάχιστον με VOUCHER.
Έτσι 200 οικογένειες ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ .... ΦΙΛΟΙ;;;

 ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΎΤΗΚΕ  ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ -  ΚΟΣΜΗΜΑ.

Ο όμιλος φίλος ελέγχεται απόλυτα από ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ του ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ τοπικού κατεστημένου της διαπλοκής.

ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΜΩΣ.

Και η έκπληξη είναι ότι την δουλειά ανέλαβε να καθαρίσει ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  - της παράταξης του ΚΚΕ (όχι μέλος του κόμματος όμως, τα προσέχει αυτά η Λούλα) που ορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ με την αποδοχή - βεβαίως - των Κουρασοφιλελέδων.

Αφού - με πρόσχημα τις εργασιακές σχέσεις - χάλασαν την δημόσια λειτουργία του σταθμού υπήρχε ο "ιδεολογικός φερετζές".

Σ.Σ. Όταν - ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ - καταφέραμε να πάρουμε στα χέρια μας το καταστατικό του ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ, τα ΜΕΛΗ ΤΟΥ και τα μέλη του ΔΣ του - το 2015 -  (διότι ήταν επτασφράγιστο μυστικό) η γραμματέας στην υπηρεσία του πρωτοδικείου. που είχε ζητήσει την εισαγγελική παραγγελία, όταν γύρισε ο Ακατανόμαστος και της την έδωσε, τον κοίταξε  στα μάτια, τον ρώτησε έκπληκτη "ΣΤΗΝ ΕΔΩΣΕ, ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ;;; ΠΟΥ ΜΠΛΕΚΕΙΣ;;;" και όταν της απάντησε "ΝΑΙ μου την έδωσε, αλλά γιατί ρωτάτε πού μπλέκω, απλά να ενημερωθώ θέλω" είπε, βγάζοντας τις φωτοτυπίες:  "τελικά ίσως η μόνη λύση σε αυτά που περνάμε είναι ένας .... παλαβός".
ΕΚΕΙΝΗ ΗΞΕΡΕ, ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ - που έχουμε καταλάβει για την υπόθεση, ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ).

Η ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ υπό ένταξη περιοχή και η περιουσία του ιδρύματος στην περιοχή είναι - βεβαίως - ένα από τα βασικά στοιχεία της υπό έγκριση μελέτης.

ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ.

Είναι σε ένα σημείο της "εκτός σχεδίου περιοχής" που έχει αξιοποιηθεί ΟΜΩΣ ήδη ΜΕ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ  ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ κανονικότατα.
ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ "ΧΑΛΑΝΔΡΙ".

Επειδή λοιπόν η αρμοδιότητα για τον ΕΛΕΓΧΟ της λειτουργίας του ιδρύματος και της υλοποίησης της βούλησης του διαθέτη πέρασε πλέον στην Αποκεντρωμένη,- λέμε τώρα εμείς - μπας και το διαβάσει ο νέος ΥπΕσ ο Αλέξης Χαρίτσης που προΐσταται της Αποκεντρωμένης αλλά και ο Τσακαλώτος του ΥπΟικ (Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων) ή η κα Φωτίου (τώρα που ησύχασαν  λίγο από τα μνημόνια)  μήπως-   τώρα που ψάχνουν θέσεις για να καλύψουν τις ανάγκες τόσων οικογενειών -  είναι η ώρα ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ να λειτουργήσει η ΕΣΤΙΑ με 200 παιδιά της πόλης και της Αγίας Παρασκευής και όχι των 20 προνομιούχων του "ομίλου φίλων" έστω και δια .... του τσαμπουκά;;;

Γιατί - είπαμε - χωρίς να σπάσετε (πρώην) σύντροφοι αυγά ΟΜΕΛΕΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Και αν περιμένετε από τον Συμεών να σπάσει αυγά ..... εκτός ΦΛΥΑ ....
Δεν ...
Είναι εκτός της συμπεφωνημένης συνταγής να ακουμπήσει τα θεματάκια των ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ.
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΛΟΥΛΑ ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;;
Να λειτουργήσει η Εστία Παιδιού με πλήρη δυναμικότητα ή όχι;;;

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ή δεν μπορούν να πάρουν θέση στο θέμα γιατί έχουν οικόπεδα και για τα θέματα της περιοχής πρέπει να αποχωρούν από το συμβούλιο;;;

ΚΑΛΗΜΕΡΑ - ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ. Ο ΣΤΟΚΟ-ΛΑΤΑΣ ΚΑΙ Η ΛΟ,,ΛΑ