P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ: ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ....

Στο χθεσινό ΔΣ ελήφθη, κατόπιν εισήγησης του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου ομόφωνη απόφαση "ανυπακοής" και μη υλοποίησης του ν. 4250/14.

Ολόκληρη η συζήτηση, οι απόψεις και η τοποθέτηση - εισήγηση Ρούσσου.

Συγκρίσεις και συμπεράσματα .... δικά σας.


ΜΑΛΙΣΤΑ .....ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!

Έτσι αντελήφθηκε το γραφείο τύπου του δήμου τα πράγματα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παράγραφος που αναφέρει ότι ο δήμαρχος δήλωσε ότι "... και μόνος του θα προχωρήσει κλπ".
 
ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ! 
 
Να τι λέει το δελτίο τύπου του δήμου από εδώ:http://www.halandri.gr/Default.aspx?lang=el-GR&page=327&newsid=3568
 
 
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΕ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»

Το Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9/9/14 αποφάσισε ομόφωνα να αρνηθεί την αποστολή στοιχείων για την «αξιολόγηση» με ποσόστωση των δημοτικών υπαλλήλων και για την επανεξέταση των συμβάσεων των ΙΔΑΧ. Κι έτσι, βασισμένο και σε προηγούμενες τοποθετήσεις του, συνεχίζει να στηρίζει τα αιτήματα του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Χαλανδρίου σχετικά με τον νόμο 4250/14.

Η πλειοψηφούσα παράταξη κι ο δήμαρχος, με γνώμονα την συνεχή απαξίωση της εργασίας από τις μνημονιακές πολιτικές και αναλύοντας τις αντιλαϊκές επιπτώσεις των απολύσεων, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους δημότες, θα προσπαθήσει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο αντίστασης. 
Κι άλλα χτυπήματα στην λαβωμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι καταστροφικά. Οποιαδήποτε ενέργεια σπρώχνει στη μείωση του προσωπικού του δήμου  είναι ενάντια στα συμφέροντα των δημοτών του Χαλανδρίου. Ο Δήμος με βάση τις ανάγκες του, χρειάζεται προσλήψεις και όχι άλλες απολύσεις. Και φυσικά σέβεται τις αποφάσεις των ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ όπως και την καθολική αντίδραση των δημοσίων υπαλλήλων στα προωθούμενα μέτρα.

Από όλες τις παρατάξεις τονίστηκε ο προσχηματικός χαρακτήρας των συγκεκριμένων διαδικασιών της «αξιολόγησης» που μάλλον σκοπό έχουν την δημιουργία δεξαμενών με ανθρώπινες ζωές, έτοιμες να θυσιαστούν για να εκπληρωθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις. Ταυτόχρονα, συνολική ήταν η συμφωνία πως οι κινήσεις αυτές δεν προσφέρουν περισσότερη διαφάνεια και δεν επιδιώκουν να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Θεωρήθηκαν αντισυνταγματικές και άδικες  και η πρωτοτυπία των καθορισμένων ποσοστών πριν τον έλεγχο των εργαζομένων αλλά και η αναδρομική επανεξέταση των όρων πρόσληψης ανθρώπων, που δεν τους επέλεξαν, με στόχο την «τιμωρία» τους. Ο σύλλογος των εργαζομένων ζήτησε μία ευρεία απόφαση στήριξης του αγώνα του.  
 
Ο δήμαρχος δήλωσε πως και μόνο με απόφαση της πλειοψηφίας θα πάρει την πολιτική επιλογή να δώσει εντολή για να μην δοθούν τα απαιτούμενα στοιχεία. Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο πάρθηκε ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου.

Τέλος, η νέα δημοτική αρχή με βάση αυτή την απόφαση θα αναλάβει να ενημερώσει και να κινητοποιήσει όλους τους κατοίκους για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Στο τέλος της συνεδρίασης επισημάνθηκε από όλους ότι είναι απαραίτητη η διαρκής ενημέρωση και η δραστηριοποίηση των δημοτών ώστε να μην απειληθεί η λειτουργία και ο κοινωνικός ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας.

ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΩΝ "ΤΥΧΕΡΩΝ" ΝΗΠΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Αναρτήθηκε στο site του δήμου η λίστα με τα νήπια που θα έχουν φέτος προσχολική αγωγή στο Χαλάνδρι.
Αντί της αναδημοσίευσης του δελτίου τύπου η Πλατεία θα ανεβάσει το πρακτικό της επιτροπής που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο (το οποίο βεβαίως έχουμε στην διάθεσή μας από εχθές ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ fair play) το οποίο βεβαίως δεν είναι κανένα ETNA - AA του δήμου αφού το μόνο που περιέχει - και δεν περιλαμβάνεται στο δελτίο τύπου είναι οι θέσεις των δημοτικών παρατάξεων.
 
Δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι ο δήμος - τόσο η επιτροπή όσο και η νέα διοίκηση - δεν  δημοσιοποίησε ούτε λίστα μοριοδότησης, ούτε τα εισοδηματικά κριτήρια της λίστας των ωφελουμένων, ούτε καν τα ονόματα των κομμένων παιδιών - παρά του ότι το ζήτησε με επίταση ο Γιώργος Θωμάς στο δημοτικό συμβούλιο.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (είχε συγκροτηθεί από το προηγούμενο Δ.Σ.)  δεν έχουν δυνατότητα ελέγχου και άρα εγγύησης του αδιάβλητου της διαδικασίας.

Η διατήρηση στεγανών - κυρίαρχη αντίληψη και πρακτική της προηγούμενης διοίκησης - ελπίζουμε ότι δεν θα συνεχιστεί από τις επιτροπές που θα βγουν από το νέο Δ.Σ.

Και δεν είναι αυτό θέμα παραγοντισμού αλλά διαφάνειας.

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣΚαλωσορίζουμε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές στο περιπετειώδες ταξίδι της μόρφωσης. Στόχος του σχολείου οφείλει να είναι η μόρφωση των παιδιών μας και η διαμόρφωσή τους σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες, που θα μπορέσουν στη συνέχεια να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Για να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι, υπάρχει μια προϋπόθεση. Είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει στα παιδιά μας δημόσια και δωρεάν παιδεία (άρθρο 16 του Συντάγματος).

Απαιτείται να υπάρχουν:

Σχολικά κτίρια που θα παρέχουν ασφάλεια στα παιδιά μας, όπου θα τηρούνται οι όροι υγιεινής διαβίωσης για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, πλήρως εξοπλισμένα σε υλικοτεχνική υποδομή (βιβλιοθήκες, εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, βοηθητικούς χώρους, τραπεζαρίες για τα ολοήμερα τμήματα κ.ά.)


Επιμορφωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και επιπλέον βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, τραπεζοκόμους, σχολικούς τροχονόμους, σχολικούς φύλακες, νοσηλευτές), όλους με μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Βιβλία καλογραμμένα, κατανοητά, σύμφωνα με την ηλικιακή ανάπτυξη του μαθητή, στηριγμένα στα βασικά στοιχεία της γνώσης και της επιστήμης.

Τμήματα με μικρό αριθμό μαθητών (15 μαθητές ανά τάξη για τα Νηπιαγωγεία και την Α’ και Β’ Δημοτικού, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις), ώστε να γίνεται καλύτερα η εκπαιδευτική διαδικασία και οι μαθητές να μπορούν να αφομοιώνουν τη γνώση.

Γενναία κρατική χρηματοδότηση (15% του κρατικού προϋπολογισμού), ώστε να μην αναπτύσσεται καμία εμπορική δραστηριότητα στα δημόσια σχολεία, να μπορούν να λειτουργούν ενιαία και να μη γίνονται παραμάγαζα επιχειρήσεων και χορηγών.

Ας δούμε κατά πόσο ισχύουν τα αυτονόητα, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.


Τα σχολικά κτίρια είναι αφημένα στο έλεος της υποχρηματοδότησης, καταχρεωμένα στις ΔΕΚΟ, χωρίς υλικοτεχνική υποδομή, χωρίς σχολικούς φύλακες, με συμβασιούχες καθαρίστριες που πληρώνονται κάθε τρεις μήνες με 400 ευρώ, με σχολικούς τροχονόμους ανασφάλιστους όπου υπάρχουν. Με αύλειους χώρους παγίδες για τα παιδιά μας, τουαλέτες τρισάθλιες, χωρίς καμία συντήρηση από την πλευρά των περισσοτέρων Δήμων, που έχουν και την ευθύνη για τη συντήρηση και τη λειτουργία των κτιρίων.

Τα κενά των εκπαιδευτικών καλύπτονται με αναπληρωτές, μέσω ΕΣΠΑ, με παράλληλες δεύτερες αναθέσεις μαθημάτων, με μετακινήσεις δασκάλων από τα ολοήμερα δημοτικά στα πρωινά τμήματα και με τη δημιουργία τμημάτων 25 και 27 μαθητών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη μόρφωση των παιδιών μας.

Η «τράπεζα θεμάτων», για τις εξετάσεις των μαθητών του λυκείου, ήρθε να βγάλει στην επιφάνεια όλες τις αμαρτίες του εκπαιδευτικού συστήματος διαχρονικά, να υποβαθμίσει την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία, να υποβαθμίσει το μορφωτικό ρόλο του λυκείου, να εντείνει την οικονομική αφαίμαξη των γονιών, αφού είναι δεδομένη η άνοδο της φροντιστηριακής δαπάνης που θα προκληθεί ακόμα και μέσα στην κρίση, να διαλύσει την εφηβική ζωή των μαθητών, να βαθύνει κι άλλο το ταξικό χάσμα στην κοινωνία μας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Βασικά ερωτήματα για μας είναι: Ποιος αξιολογεί, Ποιον αξιολογεί, με Ποιον στόχο, για Ποιόν σκοπό αξιολογεί, τι θέλει να πετύχει με αυτή την αξιολόγηση. Η αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, δεν έχει να κάνει με την αγωνία του γονιού το δημόσιο σχολείο να μορφώνει καλύτερα τα παιδιά του, να είναι πραγματικά δωρεάν για όλους, να έχει όλους τους εκπαιδευτικούς από την αρχή της χρονιάς, να υπάρχουν ασφαλή κτίρια, να έχει ενιαίο πρόγραμμα, ενιαία δομή, να ανταποκρίνεται στις πραγματικές μας ανάγκες και όχι σε αυτές που κατά καιρούς προβάλλει το σύστημα. Το σχολείο που ονειρευόμαστε δεν έχει καμία σχέση με το Νέο Αυτόνομο,Αποκεντρωμένο
σχολείο. (Αυτό)Αξιολόγηση της σχολικής μονάδας σημαίνει φταίνε όλοι, εκτός από την κυρίαρχη πολιτική, σημαίνει ανταγωνισμός μεταξύ σχολείων, σημαίνει χωρισμό σε «καλά» και «κακά» σχολεία, «καλές» και «κακές» γειτονιές, και κλείσιμο.

Σήμερα, σε μια εποχή που ο πλούτος και τα υλικά μέσα αφθονούν, αποτελεί κραυγαλέα αντίφαση το γεγονός ότι η βασική εκπαίδευση αντί να διευρύνεται, περιορίζεται σε μια ανακατασκευασμένη εκδοχή των στοιχειωδών γνώσεων και δεξιοτήτων (γραφή, ανάγνωση, αρίθμηση, χρήση Η/Υ και ξένης γλώσσας, επικοινωνιακές δεξιότητες, επιχειρηματικότητα).

Η εξασφάλιση βασικής – γενικής εκπαίδευσης έως τα 18 χρόνια που ο άνθρωπος ενηλικιώνεται ψυχικά, πνευματικά, κοινωνικά και βιολογικά μέσα από ένα ΕΝΙΑΙΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, Δωδεκάχρονο Υποχρεωτικό Σχολείο με σκοπό την ολόπλευρη μόρφωση και καλλιέργεια της προσωπικότητας κάθε νέου πριν την επαγγελματική επιλογή, αποτελεί ανάγκη εποχής. Εκφράζει την προσδοκία όλων μας για ισότιμη παροχή του δικαιώματος στη μόρφωση, ενώ ταυτόχρονα αντανακλά τις απαιτήσεις της σύγχρονης παραγωγής για υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο από αυτό των προηγούμενων γενεών.

Καλούμε όλους τους γονείς, μέσα από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων σε κάθε σχολείο, μέσα από το Σωματείο τους στη δουλειά, μέσα από Επιτροπές Αγώνα, να οργανώσουμε τη δράση μας, να πάρουμε πρωτοβουλίες για πολύμορφες κινητοποιήσεις από κοινού με τους εργαζόμενους και όλο τον λαό για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου, για το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση.


ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ 4250-2014

Ψήφισαν όλοι την πρόταση του σωματείου εργαζομένων του δήμου.

Ομόφωνα ψήφισαν να καλέσουν τον δήμαρχο να δώσει "εντέλλεσθε" στους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να μην αποστείλουν στοιχεία στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το ίδιο είχε κάνει και το δημοτικό συμβούλιο με την προηγούμενη σύνθεση: Είχε πάρει απόφαση ομόφωνα να καλέσει τον πρώην δήμαρχο, κο Κουράση να κάνει εντέλλεσθε στην υπηρεσία.

Όμως εκείνος δεν το έκανε.

Και όπως αποκάλυψε εχθές ο Γρ. Καλομοίρης  (και έπεσαν κουρτινάκια σε όσους διατηρούν ίχνος συνείδησης) - τρεις μέρες πριν αναλάβει ο Ρούσσος- στις 29 Αυγούστου - ο Γενικός Διευθυντής του δήμου - που δεν πήρε το"εντέλλεσθε" από τον Κοουράση ....

....ξεκίνησε  την προβλεπόμενη από τον 4250/14 διαδικασία έκδοση απόφασης επιμερισμού ποσοστών αξιολόγησης των υπηρεσιών του δήμου,  αποδεικνύοντας ότι οι συζητήσεις στο ΔΣ και οι ομοφωνίες ήταν ... για τους ιθαγενείς μπαμπουϊνους.

"Εγώ το είχα πει ότι δεν θα κάνω  εντέλλεσθε" είπε απροκάλυπτα ο πρώην δήμαρχος Γ, Κουράσης, ο οποίος έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ.

ΑΛΛΑ ΕΧΘΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ  ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ και έτσι .... τον ευχαρίστησε ο σύλλογος (Εμετός, σάλια, μύξες).

Το "με το ζόρι" - και καλά - συναίνεση στις αποφάσεις που υπηρετούν όλες οι "σοβαρές" παρατάξεις του Δ.Σ. χάλασε  το γνωστό "μαύρο πρόβατο" - ο Νταβίας - που απευθυνόμενος στην πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων της είπε ότι το αίτημα του συλλόγου για νέα ομόφωνη απόφαση  "τον τσουβαλιάζει μαζί με την παράταξη Κουράση που τελείως πολιτικάντικα μπαίνει στην "ομοφωνία" ψηφίζοντας εντολή στο  νέο δήμαρχο να αναλάβει την ευθύνη την οποία ο ίδιος δεν ανέλαβε".

 "Τι νόημα έχει αυτή η ομοφωνία"; αναρωτήθηκε;

 Και ρώτησε το νέο δήμαρχο αν του χρειάζεται αυτή η ομοφωνία που έτσι και αλλιώς δεν τον καλύπτει σε τίποτα.

Ο δήμαρχος Σ. Ρούσσος την ζήτησε την ομοφωνία του δημοτικού συμβουλίου, δεσμευόμενος ότι μετά από την απόφαση θα κάνει το εντέλλεσθε στους υπηρεσιακούς και την πήρε - ψήφισε και αυτή η ρόμπα ο Νταβίας παρά τις βερμπαλιστικές του αντιδράσεις για να μην του λένε ότι"έσπασε" αυτή τη πολιτικά κενή περιεχομένου ομοφωνία.
Αυτό το αδειανό πουκάμισο που το μόνο που πέτυχε είναι να ξεπλύνει τον Κουράση, που είναι ικανός στην επόμενη να κάνει και κριτική στον Ρούσσο αν καθυστερήσει να υπογράψει.

Η θετική ψήφος Κουράση είναι άλλος ένας χαρακτηριστικός του πολιτικαντισμός, άλλη μια επίδειξη απροκάλυπτης διγλωσσίας και υποκρισίας.

Και για να το θέσουμε όπως πρέπει ως .... Πλατεία και όχι ως caumme il faut blog, η ψήφος της παράταξης Κουράση είναι ακριβώς αυτό:
Δημοτικό συβούλιο δημαιρεσιών - Ρεπορτάζ από το επίσημο site της παράταξης της πλειοψηφίας

ΕΓΚΥΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕΝ (κατά τα άλλα) αλλά ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ (ωχ μας πιάνει το αντιρατσιστικό τώρα άραγε;) εξέφρασε την άποψη "να είναι κάποιες συνεδριάσεις ανοιχτές για τους δημότες και να υπάρξει δημοκρατικότερη λειτουργία του συμβουλίου και δημοκρατικότερος κανονισμός σε σχέση με παλιότερα.";

Δεν κάνει να μας πείτε το ονοματάκι του; Ο ακατανόμαστος είναι; Άντε πείτε μας την παράταξή του άμα δεν θέτε να πείτε το όνομα. Αλλά ενημερώστε τον κόσμο ποιος είναι αυτός ο πούστης; (αυταπάγγελτα σε πιάνει το αντιρατσιστικό ή κατ' έγκληση - άραγε; Πρέπει να ρωτήσουμε τον δικαιόρο).

ΣΕ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ! 

ΧΑΧΑΧΑΧΑ! 

Ο Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τζουκασβίλι ... μικρός.

Αναδημοσιεύουμε ολόκληρη την (κατά 97%) έγκυρη ανάρτηση από το site της διοίκησης του δήμου:

http://www.stasi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1440:dimotiko-7-9-14&catid=21:2009-07-22-14-45-32&Itemid=11

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο με την νέα σύνθεση που προέκυψε μετά τις τελευταίες εκλογές. Σκοπός της διαδικασίας ήταν η εκλογή του προεδρείου, της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής καθώς και η εκλογή των εκπροσώπων του δήμου Χαλανδρίου στην Π.Ε.Δ.Α..


Το πολιτικό μοτίβο στην πλευρά της αντιπολίτευσης χρωματίστηκε από τις τυπικές ευχές για καλή επιτυχία και την εκδήλωση της πρόθεσης όλων των παρατάξεων να συνεργαστούν. Με κεντρικό επιχείρημα την δυνατότητα όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας να συμμετέχουν στην διοίκηση του δήμου και να έχουν μία εποπτεία ώστε να μπορούν να ασκούν καλύτερα έλεγχο, η αντιπολίτευση συμφώνησε ομόφωνα για το πώς θα κατανείμει τους αντιπροσώπους της στα διάφορα όργανα. Ωστόσο, οι κύριοι Ανδρεόπουλος και Θωμάς, δήλωσαν ότι έχει σημασία κι η αναλογική κατανομή με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα αλλά λόγω του πλουραλισμού του νέου συμβουλίου κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό. Ακόμα, παρά την συμφωνία για τους υποψηφίους, τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών φανέρωσαν μειωμένη προθυμία για κάποια μέλη, σε αντίθεση με τον σεβασμό των επιλογών της μειοψηφίας, από την «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου». Η Λαϊκή Συσπείρωση επέλεξε να ψηφίσει λευκό κατά την εκλογή προεδρείου αναφέροντας ότι πέρα από τον πρόεδρο τα άλλα μέλη δεν έχουν ουσιαστικό ρόλο. Επιπλέον εκφράστηκε η άποψη να είναι κάποιες συνεδριάσεις ανοιχτές για τους δημότες και να υπάρξει δημοκρατικότερη λειτουργία του συμβουλίου και δημοκρατικότερος κανονισμός σε σχέση με παλιότερα.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος ανταπέδωσε τις ευχές και δήλωσε πως θα καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την καλή λειτουργία του συμβουλίου. Αυτά που τόνισε, είναι ότι όλες οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα είναι «ανοιχτές» στους δημότες για την πιο δημοκρατική λειτουργία του δήμου και για  περισσότερη διαφάνεια. Καθώς και ότι πιο σημαντικό είναι να ενισχυθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες κι η συμμετοχή «εντός και εκτός» του συμβουλίου. Επιπρόσθετα ο Γρηγόρης Καλομοίρης επισήμανε ότι η μορφή των θεσμικών διαδικασιών θα αλλάξει με πρωτοβουλίες που θα πάρει η πλειοψηφία μέσα σε εύλογο βάθος χρόνου όπως είναι ρεαλιστικό. Και σημείωσε πως η δημοτική συνεργασία της «Αντίστασης με τους πολίτες του Χαλανδρίου» παραμένει σταθερή στις θέσεις της για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του Καλλικράτη και για απλή αναλογική έναντι του σκληρά πλειοψηφικού συστήματος που ισχύει. Θέσεις που θα υποστηριχθούν και σε Π.Ε.Δ.Α και Κ.Ε.Δ.Ε.