Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ θα δώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου το πρωί της Δευτέρας στις 10.00, στα γραφεία της ομοσπονδίας με θέμα: «η νομοθετική πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την επίλυση του προβλήματος στην καθαριότητα».

Έτσι οι εργαζόμενοι στους δήμους θέλουν να δημοσιοποιήσουν τη δική τους πρόταση προς τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους έχουν εξωθήσει σε απεργία διαρκείας, με μεγαλύτερο πρόβλημα αυτό της αποκομιδής των απορριμμάτων.

enikos.gr

«ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ» ΣΤΟ «ΣΑΝΙΔΙ» ΤΗΣ «ΨΥΧΟΡΡΑΓΟΥΣΑΣ» ΕΛΛΑΔΑΣ

Του Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου
Μέλους της «Πρωτοβουλίας της 14ης Μάη»

Site: http://www.gpapasimos.gr/
Twitter: @PapasimosG


Στο προηγούμενο άρθρο με τίτλο «Γερμανική ’’υποκρισία’’ και Ελληνικός ’’ενδοτισμός’’», τονίσθηκαν οι μεγάλοι κίνδυνοι, που διέρχεται η πατρίδα μας, από την σύμπλευση της απόλυτης υποκριτικής Γερμανικής στάσης και, συνακόλουθα, της Ευρωπαϊκής, απέναντι στη Χώρα, η οποία πολλές φορές αγγίζει τα όρια της «ανηθικότητας» και της τραγικής ανικανότητας του πολιτικού προσωπικού εξουσίας, κατά την επταετή μνημονιακή κηδεμονία και την επιζήμια, σε βαθμό ανηκέστου βλάβης, σημερινή αντιδημοκρατική «κομματοκρατία».

Δυστυχώς, οι τελικές αποφάσεις στο πρόσφατο «Eurogroup», έχοντας και την υπογραφή και σφραγίδα της κυβέρνησης των ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.», πιστοποίησαν με ανελέητο τρόπο, τον παραπάνω εξαιρετικά καταστρεπτικό συνδυασμό για την ώρα.

Ο Σόιμπλε και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ομόλογοι εμφανίζονται να επιχαίρουν, ισχυριζόμενοι, μάλιστα, υποκριτικά ότι βοηθούν και την Ελλάδα, ο, δε, κ. Τσακαλώτος, είναι ο ίδιος άνθρωπος, που εμφανίζεται ως «ενθουσιασμένος», για μια συμφωνία, που την απέρριψε στις 22 Μαΐου, ισχυριζόμενος τότε, ότι αυτή θα αποτελούσε μέγιστο πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνησή του.

Η πρόσφατη συμφωνία του «Eurogroup» για την Ελλάδα έχει διπλή ανάγνωση. Η πρώτη, που είναι η ψυχρή και ορθολογική αποτύπωση των πραγματικών συνεπειών εν σχέσει με το συνεχιζόμενο «δράμα» της Χώρας και η δεύτερη έχει να κάνει με την επικοινωνιακή και πολιτική μεταχείριση για το εσωτερικό της, όσον αφορά στη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και πρωτίστως τη Γερμανία για τις προσεχείς εκλογές της.

Η πραγματικότητα, δυστυχώς, είναι από κακή έως τραγική. Μετά την ψήφιση και προνομοθέτηση σκληρών μέτρων για φορολογουμένους και συνταξιούχους από το 2019, η Ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π έως και το 2022 και «ίσα» ή μεγαλύτερα αλλά κοντά στο 2% του Α.Ε.Π έως και το 2060. Γίνεται αντιληπτό, ότι η αποδοχή της διατήρησης των εξωφρενικών παραπάνω πλεονασμάτων για 42 χρόνια από σήμερα, σημαίνει πρακτικά την διατήρηση συνθηκών λιτότητας και αναπτυξιακής «άπνοιας» για την Ελλάδα, με συντριβή των υπαρχουσών παραγωγικών «νησίδων», λόγω της άγριας υπερφορολόγησης για την επίτευξη αυτών των «αιματηρών» πλεονασμάτων, συνδυασμός, που μπορεί να αποβεί μοιραίος για τον Λαό, αλλά και για τα εθνικά συμφέροντα. Σε μια εποχή έντονων γεωπολιτικών ανακατατάξεων, που η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι σε εγρήγορση και να «εξάγει» οικονομικό δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, η πολιτικοοικονομική της ηγεσία αποδέχεται για τις επόμενες δεκαετίες, ότι θα παραμείνει ένα «οικονομικό πτώμα».

Πέραν, όμως, αυτών, το δημόσιο χρέος παραμένει στο απυρόβλητο, με την αναφορά – «φύλλο συκής» ότι θα ληφθούν, μετά το 2018, μέτρα «στον βαθμό που θα χρειαστεί», ανοίγοντας, ουσιαστικά, διάπλατα την πόρτα για ένα νέο μακροχρόνιο μνημόνιο, που φιλοδοξεί η Ευρωπαϊκή ηγεσία, υπό την Γερμανική κηδεμονία, να πετύχει, ενόψει κάποιων ρυθμίσεων στο χρέος με τη μορφή επιμήκυνσης ή μείωσης των επιτοκίων. Αν στα παραπάνω συνυπολογίσει κανείς, ότι δεν εξασφαλίσθηκε, καν, η άμεση ένταξη της Χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που θα μπορούσε να αποτελέσει έναν βοηθητικό πυλώνα στο «κωματώδες» τραπεζικό της σύστημα, το ελάχιστο της δόσης, κυρίως για την πληρωμή των τοκοχρεολυτικών δόσεων και της πληρωμής ομολόγων, που κατέχουν οι δανειστές, με «ψίχουλα» προς την χειμαζόμενη Ελληνική αγορά, την ανυπαρξία συγκεκριμένων αναπτυξιακών προγραμμάτων και της δήμευσης της εθνικής περιουσίας για 99 χρόνια με την δημιουργία του «Υπερταμείου» τον προηγούμενο Μάιο, τότε εύκολα μπορεί να καταλήξει στην θλιβερή διαπίστωση, που εμπεριέχεται στον τίτλο του σημερινού άρθρου.

Το «θέατρο σκιών», δηλαδή, και «του παραλόγου» στο «σανίδι» της «ψυχορραγούσας» Ελλάδας, η οποία, μάλιστα, υφίσταται και το όνειδος των «ψευδοπανηγυρισμών» των κυβερνητικών στελεχών και της Ευρωπαϊκής «νομενκλατούρας», η οποία προσποιείται, ότι δίνει λύσεις.

Είναι, πλέον, προφανές, ότι μοναδική λύση αποτελεί η ανατροπή αυτής της «παρανοϊκής» κατάστασης. Αυτό, όμως, προϋποθέτει την υπέρβαση του σημερινού πολιτικού εποικοδομήματος και του συγκεκριμένου πολιτικού προσωπικού εξουσίας (κυβερνητικού και αντιπολιτευόμενου), με τη δημιουργία ενός νέου Πολιτικού Υποκειμένου Ανατροπής και την ενεργό συμμετοχή σε αυτό των λαϊκών στρωμάτων, που βυθίζονται στην απόγνωση και το περιθώριο. Παράλληλα, με την εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης με «πολιτικά εργαλεία» το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις δικλείδες, που παρέχει αυτό, για επιθετική και δυναμική εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών σε μια Ευρωπαϊκή Χώρα, που μαστίζεται από οικονομική ύφεση «πολεμικού χαρακτήρα», που αγγίζει πλέον τη δεκαετία.

Χρήστος Πρωτόπαππας: «Μετά το συνέδριο της ΔΗΣΥ δεν χωρούν καχυποψίες»


Ο Χρήστος Πρωτόπαπας, στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά και υπεύθυνος για τον πολιτικό σχεδιασμό στο ΠΑΣΟΚ, μιλάει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγες μέρες πριν το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία -όπως δηλώνει ο κ. Πρωτόπαππας- προχωρεί για το αποφασιστικό βήμα, για τη δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Απευθύνει πρόσκληση σ΄ όλες τις δυνάμεις της ευρύτερης Κεντροαριστεράς να συνδιαμορφώσουν, ξεκινώντας εντός του 2017, τα συγκεκριμένα βήματα για την δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα με εκλογή επικεφαλής από την βάση, νέο μητρώο, εκλογή συνέδρων, συνέδριο με εκλογή οργάνων.

Σε όσους έχουν επιφυλάξεις για τις προθέσεις των συντελεστών της ΔΗΣΥ, απαντά ότι «οι καθαρές θέσεις που θα αποφασιστούν στο Συνέδριο δεν δικαιολογούν "καχυποψίες" από κανένα». «Φυσικά όλοι θα συνδιαμορφώσουν την τελική πορεία που θα ακολουθήσουμε. Εκτός βέβαια από εκείνους που θα επιμείνουν στο "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει"».

Επιπλέον, απορρίπτει κατηγορηματικά τη κριτική και τις επιφυλάξεις πως το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να «καπελώσει» το εγχείρημα, υπερασπιζόμενος ωστόσο το δημοκρατικό του δικαίωμα να αποφασίσει το ίδιο τη στάση και συμμετοχή του.

Κατά τ΄ άλλα, ο κ. Πρωτόπαπας δηλώνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν νοείται να δηλώνει δικαιωμένος από τις αποφάσεις του Eurogroup, τονίζοντας ότι με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης δεν επετεύχθη «ούτε λύση για το χρέος, ούτε αναπτυξιακή βοήθεια και δυστυχώς αμφίβολη ακόμη η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ». ΣΧΟΛΙΟ: ΚΑΧΥΠΟΨΙΕΣ;;; 
Αφού εγγυάται ο Χρήστος Πρωτόπαππας!

Η συνέντευξη του Χρήστου Πρωτόπαπα στον Μιχάλη Μιχαήλ για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ως εξής:

Κλεμμένος θησαυρός εντοπίστηκε σε δύο διαμερίσματα στο Χαλάνδρι

Πάνω από 700 κιλά χρυσαφικά

Περισσότερα από 700 κιλά χρυσαφικά, ασημικά, κοσμήματα, ακόμα και διαμάντια, βρέθηκαν από την Ασφάλεια σε δύο διαμερίσματα στο Χαλάνδρι.

Ο θησαυρός εντοπίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεσαι, για την μεγάλη υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας της Δυτικής Αττικής» και συγκεκριμένα δύο οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες διέπρατταν ληστείες και κλοπές από σπίτια και εταιρείες σε όλη την Ελλάδα και εξαρθρώθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο.

Τα δύο διαμερίσματα στο Χαλάνδρι, νοίκιαζε ένας 43χρονος κλεπταποδόχος από το Μενίδι, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγες μέρες.

Η αξία των κλοπιμαίων που βρέθηκαν στα δύο διαμερίσματα, (πανάκριβα ρολόγια, δαχτυλίδια, σταυροί, κ.λ.π.), είναι πολύ μεγάλη, σύμφωνα με την Αστυνομία, ενώ από την Ασφάλεια Αμαρουσίου, που εξιχνίασε την υπόθεση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και πάνω από 100.000 ευρώ μετρητά σε κρύπτες των παραπάνω διαμερισμάτων.

Οι έρευνες συνεχίζονται και μετά την ολοκλήρωση τους θα γίνουν ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής.
Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τους συμβασιούχους καθαριότητας - Ψήφισμα αλληλεγγύης στους αγώνες των συμβασιούχων

 
Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους, το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου, εκφράζει την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων για μετατροπή σε αορίστου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έχουν παραταθεί με διαδοχικές κυβερνητικές αποφάσεις μέχρι το τέλος του 2017.

Οι συμβάσεις αυτές μας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καλύπτονται από τα ανταποδοτικά τέλη και είναι απαραίτητες προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά η καθαριότητα, ιδιαίτερα εφόσον ισχύει το απαράδεκτο καθεστώς της ουσιαστικής απαγόρευσης προσλήψεων στους ΟΤΑ.

Στηρίζει το αίτημα για καταβολή των δεδουλευμένων καθώς και την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας αλλά και της απαγόρευσης προσλήψεων, ιδιαίτερα στους τομείς της καθαριότητας και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Υπερασπίζεται την κατάργηση του καθεστώτος της εργασιακής ανασφάλειας, της ομηρίας και αντιστέκεται σε κάθε μεθόδευση που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων μέσω των απολύσεων και της συνεχιζόμενης απαξίωσης της εργασίας των εργαζομένων των ΟΤΑ.

Καλεί την κυβέρνηση να πάρει κάθε νομοθετική πρωτοβουλία στην παραπάνω κατεύθυνση και να καταργήσει το άρθρο 61 του Ν.3979/2011 που δίνει το δικαίωμα στις Δημοτικές Αρχές να εκχωρούν την αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Καθαριότητας στους ιδιώτες.


ΣΧΟΛΙΟ: Το ψήφισμα εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ.

ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
Πλατεία Χαλανδρίου!
Διασταύρωση Αγίας Παρασκευής και (σημερινής) Ανδρέα Παπανδρέου κατά τη γερμανική κατοχή.
Στη φωτογραφία βλέπουμε ένα γερμανικό όχημα να ανεβαίνει το σταυροδρόμι….
ΚΑΛΗΜΕΡΑ