Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι άυριο Τρίτη, από 8:00 π.μ. έως 11:00 π.μ., θα υπάρξει προγραμματισμένη διακοή της ηλεκτροδοτησης τις οδούς: Πάρνηθος, Μεταμορφώσεως, Κηφισσού, Πεντέλης, Μεσσηνίας.

Εντείνεται η κρίση στα γειτονικά Σκόπια (FYROM)


Οι Εθνοτικές αντιθέσεις αναδείχτηκαν ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ για το παρόν και το μέλλον της γειτονικής Χώρας (όπως συμβαίνει παντού άλλωστε, κοινώς παραδεκτόν: τα ΕΘΝΗ είναι σημεία Αναφοράς. Οι μόνοι διαφωνούντες με αυτό είναι οι οπαδοί των δύο άκρων που ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ : οι «οπαδοί» της Παγκοσμιοποίησης και οι «διεθνιστές»-«δικαιωματιστές» της σύγχρονης αριστεράς)
Στην κρίση που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό στην γειτονική FYROM, κατόπιν άρνησης του Πρόεδρου της Χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο πλειοψηφών Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SDSM), με την αιτιολογία ότι θα συγκυβερνήσει με τα δύο Αλβανικά κόμματα, απάντησε ο επικεφαλής Ζόραν Ζάεφ: ότι παραβιάζει το Σύνταγμα και προστατεύει το κόμμα VMRO-DPMNE ώστε να μην γίνει η παράδοση της εξουσίας και το πρώην κυβερνών κόμμα να μην βρεθεί ενώπιον των ευθυνών του.
. Ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο βουλγαρικό τηλεοπτικό κανάλι bTV, διέψευσε ότι έχει στην «ατζέντα» του την αλλαγή του Σκοπιανού κρατιδίου σε αλβανοσλαβικό, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν είναι δυνατή η υιοθέτηση της αλβανικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας των Σκοπίων και διέψευσε τους φόβους των (ψευδο)«μακεδόνων» για καντονοποίηση της χώρας. Τα Σκόπια, όπως διαβεβαίωσε, θα διατηρηθούν ως ενιαία κρατική οντότητα.
Τέλος, απέρριψε την ύπαρξη «αλβανικής πλατφόρμας», την οποία ωστόσο έχουν παραδεχτεί οι Αλβανοί, και επεσήμανε ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης που θα συγκροτήσει θα εγγυάται τη διατήρηση ενιαίου κράτους, την νομιμότητα στη χώρα.
.Από την πλευρά του, ο Νικόλα Γκρούεφσκι και οι βουλευτές του VMRO-PMNE συντηρούν την ένταση και δεν αποδέχονται την εκλογή του (Αλβανού) Ταλάτ Τζαφέρι ως προέδρου της Βουλής από την πλειοψηφία των βουλευτών, παρά την αναγνώριση στήριξη που υπήρξε από την EE, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Την Τρίτη από το πρωί οι βουλευτές του VMRO-DPMNE έσπευσαν να συγκεντρωθούν και να παραμείνουν στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, μέσα στο κτίριο του Κοινοβουλίου, το οποίο συνεχίζει να κατέχει ο πρώην πρόεδρος και στέλεχος του κόμματος Τράικο Βελιάνοφσκι, αρνούμενος να το εγκαταλείψει.
Με τον τρόπο δείχνουν ότι θα εμποδίσουν να εγκατασταθεί ο Τ. Τζαφέρι και να ασκήσει τα καθήκοντά του.
Σε αδιέξοδο η γειτονική Χώρα, αλλά κυρίως: το εφεύρημα του (ψευδο) «μακεδονισμού».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Διπλή συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου αύριο Τρίτη 9/5Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου την Τρίτη 9 2017 -σε διπλή Συνεδρίαση- στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρηγ. Γυφτόπουλου 2).

Στις 19:00 (!!!), με θέμα της ημερήσιας διάταξης της 3ης ειδικής Συνεδρίασης:
1. Απολογισμός Οικονομικού Έτους 2016 του Δήμου Χαλανδρίου.

Στις 20:00, η 11ης τακτικής Συνεδρίαση με ΗΔ:

1. Ψήφισμα για το κοινωνικό αγαθό του νερού.
2. Ψήφισμα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας.
3. Λήψη απόφασης για την άσκηση ή μη ενδίκων μέσων κατά της υπ΄ αρ. 883/2013 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εργατικών διαφορών).
4. Λήψη απόφασης για την άσκηση ή μη ενδίκων μέσων κατά της υπ΄ αρ. 1755/2013 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εργατικών διαφορών).
5. Παραίτηση ή μη από το ήδη ασκηθέν ένδικο μέσο της εφέσεως κατά της υπ΄ αριθμόν 944/2016 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
6. Έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Β΄ βάθμιας Εκπ/σης του Ο.Ε. 2016.
7. Τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Α΄ τριμήνου 2017 του Δήμου.
8. Μείωση ή μη του ενοικίου της κ. Σιέττου Αικατερίνης.
9. Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας του Δημάρχου κ. Σίμου Ρούσσου, της Αν/χου Διοικητικών – Οικονομικών κ. Έλενας Χριστούλη και του Αν/χου Περιβάλλοντος – Καθαριότητας κ. Δημητρίου Χριστουλάκη, στην πόλη Σεβέζο της Ιταλίας, για τη συμμετοχή τους στη συνάντηση των εταίρων στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος WASTE4THINK.
10. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεση πίστωσης ποσού 636,00 € για την προμήθεια εξήντα (60) βιβλίων που θα δοθούν σε σχολικές βιβλιοθήκες, αλλά και ως αναμνηστικό δώρο στους συμμετέχοντες διαγωνισμών που θα οργανωθούν στο Δήμο.
11. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης ποσού 159,96 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% σε βάρος του Κ.Α. 00.6434.01 με τίτλο «Λοιπές δαπάνες δημοσίων σχέσεων», για ενοικίαση τεντών σκίασης, τραπεζιών και καθισμάτων για ενημερωτική δράση που συνδιοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου με Κρατικά Νοσοκομεία.
12. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 10.6471.08 με τίτλο: «Έξοδα για τη φωτογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου».
13. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεσης πίστωσης για την πραγματοποίηση εκδήλωσης για τον Μάνο Ελευθερίου.
14. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεσης πίστωσης για την προμήθεια βιβλίων ως αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες μαθητές/τριες της Α΄ Δημοτικού στον 12ο μαραθώνιο ανάγνωσης.
15. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης δαπάνης για την πραγματοποίηση του 2ου Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Τρίτης Ηλικίας.
16. Έγκριση έκτακτης επιχορήγησης ποσού 15.000,00 € για την αντιμετώπιση των αναγκών της καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης της Α΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χαλανδρίου.
17. Επιχορήγηση της Ένωσης Αρκάδων Χαλανδρίου με ποσό 2.966,00 € για την πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης – εκδήλωσης στο Θέατρο της Ρεματιάς.
18. Ενίσχυση οικονομικά αδύναμων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα.
19. Λήψη απόφασης για την έγκριση ποσού 1.000,00 € για την ενίσχυση περιβαλλοντικών δράσεων (αρ. πρωτ. 13617/28-04-2017).
20. Λήψη απόφασης για την έγκριση ποσού 1.000,00 € για την ενίσχυση περιβαλλοντικών δράσεων (αρ. πρωτ. 14212/04-05-2017).
21. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.
22. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (αρ. πρωτ. 14179/04-05-2017).
23. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (αρ. πρωτ. 14242/04-05-2017).
24. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (αρ. πρωτ. 14243/04-05-2017).
25. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής & επαναβεβαίωσης.
26. Έγκριση πρακτικού επιτροπών προσωρινής και οριστικής παραλαβής καθώς και οριστικής παραλαβής έργων του Δήμου και συγκρότηση αυτών.
27. Λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας και ανάγκη εκτέλεσης εργασιών: «Καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων και κοινοχρήστων χώρων σε διάφορες περιοχές του Δήμου».
28. Έγκριση 2ου ΑΠΕ (Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών) του έργου: «Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης και εξωτερικών διακλαδώσεων σε διάφορες περιοχές του Δήμου Χαλανδρίου», Α.Μ. 7/16.
29. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ», Α.Μ. 15/2013.
30. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ & ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ», Α.Μ. 13/2015.
31. Παράταση του χρόνου ισχύος της με αρ. πρωτ. 25034/01-09-16 σύμβασης για τις Εργασίες ψεκασμών, μυοκτονίας – εντομοκτονίας κλπ.
32. Λήψη απόφασης για τον καθορισμό δυναμικότητας των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής (Παιδικοί Σταθμοί) του Δήμου Χαλανδρίου, στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2017-2018».