Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Συμπόσιο στο πλαίσιο του project Performance Making

 

 

Συμπόσιο στο πλαίσιο του project Performance Making με την Anna Furse | Συζητήσεις + Στρογγυλό Τραπέζι + Performances | Είσοδος Ελεύθερη 

 

Performance
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016
ΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΛΕΞΕΙΣ // Performance της Δανάης Θεοδωρίδου στο πλαίσιο του Συμποσίου
Συμπόσιο
Από Παρασκευή 15 έως Κυριακή 17 Ιουλίου 2016
Συμπόσιο "Performance Making" υπό την επιμέλεια των Ana Sanchez Colberg και Θάνου Βόβολη | Είσοδος Ελεύθερη
Performance
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016
Η τυραννία της οικειότητας // Multimedia Περφόρμανς της Ελίζας Σόρογκα στο πλαίσιο του Συμποσίου
Performance
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016
μporn // Performance με τον Φίλιππο Βασιλείου και τον So Crates στο πλαίσιο του Συμποσίου
Performance
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016
Συμπόσιο "Performance Making" Στρογγυλό Τραπέζι και Συζήτηση| Συντονίζουν η Anna Furse και ο Θάνος Βόβολης|Provocateurs: Γρηγόρης – Γ. Γαϊτανάρος, Πάρις Λεγάκης, Μαίρη Ζυγούρη|
Performance
Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016
Συμπόσιο "Performance Making"|Μιλούν για τη δουλειά τους οι: Γρηγόρης Γαϊτανάρος, Πάρις Λεγάκης & Μαίρη Ζυγούρη
Performance του Κυριάκου Σπύρου με τίτλο «Επιφανειακή Ένταση» | ‘Surface Tension’

ΝΕΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΕΔΕΣΣΗΣΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ-ΕΡΩΤΗΣΗ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 'Η ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΟΛΥΜΠΟΥ.

ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ, ΟΤΑΝ Η ΩΡΑ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η 11η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ, ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ 01:00 ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ 8/7 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΙΣ 01:40 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΜΕ ΠΑΡΕΑ ΓΟΝΙΩΝ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΑΤΟΜΩΝ, ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΙΡΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥ, ΟΤΑΝ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ  ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ 'Η ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ;;;

ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ 01:40, ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΦΕ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ...ΑΚΟΜΑ... ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΟ Ο,ΤΙ ΖΟΥΜΕ  ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΓΑΝΗΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ...

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Σ ΑΥΤΟ; Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ 'Η ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ;;
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Με εκτίμηση,
Κος ΝΙΚΟΣ | nikospapp70@gmail.com

ΕΦ' ΌΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΛΛΑΔΑ & ΑΜΕΡΙΚΗ & ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΚΕΑ

Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη του Τάκη Φωτόπουλου στον Γιάννη Μάνιο του Alpha Radio Καβάλας


Με επιστολή-κόλαφο για την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΕΝ.ΠΕ, παραιτήθηκε από την επιτροπή αναθεώρησης του Καλλικράτη, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθηνας και πρώην δήμαρχος Καισαριανής Σπύρος Τζόκας.


Η συγκρότηση και ο ορισμός μελών της Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε γίνει με υπουργική απόφαση με αρ. πρωτ: 19976/9-6-22016. Με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ο Σπ.Τζόκας είχε οριστεί, ως ένας εκ των τριών εκπροσώπων της ΕΝ.ΠΕ.

Ο κ.Τζόκας, στην επιστολή παραίτησης την οποία απέστειλε προς τον πρόεδρο της Επιτροπής και γενικό γραμματέα του ΥΠ.ΕΣ Κώστα Πουλάκη, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι  οι προτάσεις τις οποίες κατέθεσε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝ.ΠΕ  αντιμετωπίστηκαν  από την πλειοψηφία των μελών  του Δ.Σ, με τοποθετήσεις  που αποκάλυπταν ότι, οι αρνητικώς τοποθετούμενοι,  δεν είχαν διαβάσει στοιχειωδώς το κείμενο επί του οποίου ασκούσαν κριτική.

«Στην Ελλάδα του «λάθρα βιώσας»,  κάποιοι δρουν παραπληρωματικά και έτσι συντηρούνται και πολιτικά και επαγγελματικά και κάποιοι δήθεν  «πολύ» αριστεροί το παίζουν Ελβετοί σε όλα τα επίμαχα», υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας.

Στο κείμενο το οποίο κατέθεσε ο κ.Τζόκας στο πλαίσιο του διαλόγου για την θεσμική αναθεώρηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, περιλαμβάνονται μια σειρά μεταρρυθμιστικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν:

-Την καθιέρωση της απλής αναλογικής σε όλα τα επίπεδα εκλογής και αντιπροσώπευσης στον Α και Β Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
-Την αποσύνδεση των ευρωεκλογών από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και επαναφορά της 4ετίας για την θητεία δημάρχων και περιφερειαρχών
-Την αναδιάταξη των σχέσεων κεντρικού κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης, υπέρ της αποκέντρωσης με την μεταφορά πρώτα των αναγκαιούντων πόρων πόρων και στη συνέχεια των αρμοδιοτήτων,  ώστε να είναι σε θέση  η δεύτερη να επιτελέσει το έργο της.

Περιφέρειες:
-Την κατάργηση της αποκεντρωμένης διοίκησης και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στην Αυτοδιοίκηση.
-Την δημιουργία 13 κέντρων υποδοχής παραγωγικών επενδύσεων περιφερειακής σημασίας. Την ανάληψη  εντός τριετίας, όλων των  αρμοδιότητων από τις Περιφέρειες σχετικά με την   προώθηση, την έγκριση και την υποστήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων περιφερειακής σημασίας και, πριν την έγκριση των ιδιωτικών επενδύσεων εθνικής σημασίας, να γνωμοδοτεί η αντίστοιχη Περιφέρεια

Δήμοι:
-Την επαναφορά της διάκρισης μεταξύ πόλης και υπαίθρου η οποία χάθηκε  με τον «Καποδίστρια» και ισοπεδώθηκε με τον «Καλλικράτη», και διαφοροποίηση του  «μοντέλου» του Δήμου, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του χώρου (αστικός, ημιαστικός, πεδινός, ορεινός, νησιωτικός).
-Τον επανασχεδιασμό των ΟΤΑ, χωροταξικά και θεσμικά για την θεραπεία του ελλείμματος πρωτογενούς δημοκρατίας που υπάρχει σήμερα και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας η οποία σήμερα έχει σχεδόν μηδενιστεί σε ότι αφορά τους δήμους της περιφέρειας
-Οι νέοι Δήμοι πρέπει να έχουν διακριτή ταυτότητα, να διαθέτουν εσωτερική συνοχή και να αποτελούν μικρότερες διοικητικές ενότητες. Τα βασικά κριτήρια τα οποία πρέπει να πληρούν :
-Να διευκολύνουν την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών-δημοτών
-Να εξασφαλίζουν την οικονομική τους ευρωστία και την επιχειρησιακή τους ικανότητα.
-Να σέβονται τις γεωμορφολογικές συνθήκες κάθε περιοχής
-Να  μην διαταράσσουν την πολιτισμική και ιστορική ιδιαιτερότητα κάθε κοινωνίας. Στην κατεύθυνση αυτή, δηλαδή της ενδυνάμωσης της αυτοτέλειας και της δημοκρατικότερης λειτουργίας  Δήμων και Περιφερειών, αναγκαία προϋπόθεση είναι η  εκ βάθρων ανασυγκρότηση της αυτοδιοίκησης – πράγμα που βέβαια σημαίνει την πλήρη ανατροπή του καθεστώτος που εγκαθίδρυσε το σχέδιο «Καλλικράτη

http://redlineagrinio.gr

ΠΕΔΑ:Εκλογή Προέδρου και Γενικού Γραμματέα


Στην εκλογή Προέδρου και Γενικού Γραμματέα προχώρησε σήμερα το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α. Μετά από την ψηφοφορία, Πρόεδρος εξελέγη (με 13 ψήφους σε 13 ψηφίσαντες) ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νίκος Σαράντης και Γενικός Γραμματέας (με 13 ψήφους σε 13 ψηφίσαντες) ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης.

Νωρίτερα, είχε αποχωρήσει η παράταξη «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη. Από την διαδικασία απείχαν η Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Σακούτης.

Κυκλοφόρησε από την Κάπα Εκδοτική το βιβλίο του Ανθούλλη Δημοσθένους "Saint Tennessee Williams on stage


ΑΝΘΟΥΛΛΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ
Saint Tennessee Williams on stage
Σελ.: 78, τιμή: 8,48 ευρώ

ISBN-13: 978-618-5191-27-6
Κάπα Εκδοτική
Το βιβλίο κυκλοφορεί στην αγγλική γλώσσα.

Η έκδοση Saint Tennessee Williams on Stage αποτελεί μια σύνοψη των πορισμάτων της έρευνας του Ανθούλλη Δημοσθένους γύρω από τη μεταφυσική και τα θρησκευτικά σύμβολα στο έργο του θεατρικού συγγραφέα Τενεσί Ουίλιαμς.

Η έρευνα αυτή είναι σε εξέλιξη και στόχος της έκδοσης είναι να εισαγάγει σε προκαταρκτική βάση νέες ιδέες σε σχέση με την ερμηνεία των κειμένων του Ουίλιαμς. Πρόκειται για έναν μικρό τόμο που χωρίζεται σε τρία μέρη.

Στο πρώτο μέρος, με τίτλο «Η διαδικασία της αυτοαγιοποίησης: η ουιλιαμσιανή θεολογία και οι θεατρικοί χαρακτήρες», αναλύεται ο διάλογος που έχει αποτυπωθεί στη βιβλιογραφία, καθώς και οι συγκρουόμενες απόψεις γύρω από την εξήγηση των θρησκευτικών θεμάτων στα έργα του Αμερικανού συγγραφέα. Η ερμηνευτική προσέγγιση που προτείνεται αφορά έναν μηχανισμό σύνδεσης των θεατρικών χαρακτήρων, των βίων αγίων και της βιογραφίας του ιδίου του Ουίλιαμς. Παρουσιάζεται η άποψη πως ο Ουίλιαμς έπλαθε χαρακτήρες στους οποίους γινόταν ένας συγκερασμός στοιχείων της δικής του ζωής αλλά και των βίων αγίων της Εκκλησίας, με αποτέλεσμα το μοτίβο του αγίου που την ίδια ώρα έχει την ιδιότητα του κοινωνικά απόβλητου και ανυπόληπτου ατόμου να αντανακλά συστηματικά και επαναλαμβανόμενα τις πεποιθήσεις του «αγίου» του αμερικάνικου Νότου. Το μαρτύριο των παθών γίνεται το μέσο και η οδός που καταλήγει σε ένα λυτρωτικό επέκεινα.

Στο δεύτερο μέρος, με τίτλο «Υφαίνοντας τον λόγο του Ουίλιαμς με τη μορφή του θρησκευτικού δράματος: αντικατοπτρισμοί του προσώπου του θεατρικού συγγραφέα επί σκηνής», παρουσιάζονται οι παραστάσεις που έχει σκηνοθετήσει ο Ανθούλλης Δημοσθένους στις οποίες «παντρεύεται» ο λόγος του Ουίλιαμς με δομές και εικαστικές παραμέτρους του θρησκευτικού δράματος. Αναλύεται η σκηνοθετική γραμμή, η συμβόλιση των σκηνικών αντικειμένων και παρουσιάζεται η απήχηση των παραστάσεων μέσα από κριτικές θεάτρου που δημοσιεύθηκαν στον τύπο.

Το τρίτο μέρος, με τίτλο: «Η υπό κατασκευή παράσταση του έργου "Η νύχτα της ιγκουάνα": σπέρνοντας τα δόντια του δράκου», επικεντρώνεται στις βασικές παραλληλίες του έργου του Ουίλιαμς με τη βυζαντινή κουλτούρα και την Ορθόδοξη γραμματεία. Πίσω από την ιγκουάνα ο ερευνητής βλέπει το αρχέτυπο σύμβολο του Κακού, το ερπετό, το φίδι, τον διάβολο. Στον επίλογο του βιβλίου κατατίθενται απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως «αν όντως ο Ουίλιαμς ήθελε να παρουσιάζονται τα έργα του ως θρησκευτικά δράματα γιατί δεν επέβαλε την επιθυμία του όσο ζούσε;». Με αφορμή τις απαντήσεις αυτές εξετάζεται η σύνδεση της κρυπτογραφημένης θεατρικής/λογοτεχνικής παραγωγής του Ουίλιαμς με τις κωδικοποιημένες εικαστικές φόρμες του Michael Landy, ενός σύγχρονου καλλιτέχνη που ασχολείται με το μαρτύριο των αγίων.