Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΠΡΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ, ΕΝΤΑΥΘΑ

Ότι οι τοπικοί παράγοντες του βαθέως ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΟΠΑΣΟΚ, μαζί με συνεργάτες αριστερούς με δεξιές τσέπες, είναι πολιτικά νούμερα, ήταν γνωστό από παλιά.

Αλλά ότι καταλήγουν να είναι τόσο γελοίοι που διαδίδουν ότι είχε "κρυφό" πολιτικό αίτημα προσχώρησής μας, η επίσκεψη αντιπροσωπείας της παράταξής μας - ύστερα από πρόσκλησή του εορτάζοντος στον Άγγελο Νταβία  - στο γραφείο του Γιώργου Θωμά στην γιορτή του για να ευχηθούμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΟΥΜΕ, ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ, ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ.

Και αν ο ίδιος ο Γιώργος Θωμάς  δεν διευκρινίσει ότι τον επισκεφτήκαμε  καλεσμένοι του - μόνο για να του ευχηθούμε, βεβαίως - τότε εμείς θα του κόψουμε και την καλημέρα, γιατί οι δικοί του την μεταφράζουν ως δήλωση υποταγής των Χαλανδραίων ιθαγενών στην αυτού εξοχότητα τον πρώην υπουργό του Κώστα Σημίτη.

Και για να φέρουμε τα πράγματα στα περί ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, αυτοί που θέλουν να εκπολιτίσουν τους βαρβάρους - συγνώμη τους Χαλανδραίους - ας μάθουν πρώτα τι σημαίνει ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ μεταξύ όμορων πολιτικών συλλογικοτήτων. 

Στα γουναράδικα  ...


Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου : Αναβολή της δήθεν "αξιολόγησης" - Nα σταθούμε όλοι μαζί απέναντι στην ανθρωποφαγία που θέλουν να επιβάλλουν

26.4.2014

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, 

Η κυβέρνηση μετά την αντίδραση της ΠΟΕ–ΟΤΑ και τις προγραμματισμένες για την Δευτέρα κινητοποιήσεις στους Δήμους (και στον δικό μας), ανέβαλε χθες εσπευσμένα, την έναρξη της διαδικασίας «αξιολόγησης» των εργαζομένων, για τον Ιούνιο, δηλαδή μετά τις εκλογές.

Το ΔΣ του Συλλόγου σε συνεδρίαση του την περασμένη Πέμπτη είχε αποφασίσει, για την Δευτέρα 28/4 κατάληψη των υπηρεσιών του Δήμου και έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, σύμφωνα και με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας.

Με βάση τις εξελίξεις δεν θα πραγματοποιηθεί η κατάληψη-γενική συνέλευση την Δευτέρα και θα προετοιμάσουμε νέες κινητοποιήσεις. 

Αυτού του είδους η «αξιολόγηση» που νομοθέτησαν, η οποία θα κατανέμει υποχρεωτικά τους εργαζόμενους σε «άριστους» 25%, «μέτριους» 60%, «κακούς» 15%, όποτε κι αν εφαρμοσθεί θα είναι το ίδιο καταστροφική κι επικίνδυνη.

Είναι σίγουρα μια μερική επιτυχία μας, η κατ’ εξαίρεση για τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της «αξιολόγησης», αλλά καταλαβαίνουμε ότι είναι και ένας ελιγμός για να αποφευχθεί το προεκλογικό κόστος από τις αντιδράσεις μας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Είναι σίγουρο ότι θα επανέλθουν, γι’ αυτό κι εμείς σαν Σύλλογος θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ενημερώσουμε τους συναδέλφους και τους δημότες για τις συνέπειες, να συντονίσουμε τις δράσεις μας με άλλους φορείς, να αποτρέψουμε αυτού του είδους την «αξιολόγηση».

Πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί απέναντι στην ανθρωποφαγία που θέλουν να επιβάλλουν.

Το Δ.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ.ΕΣ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Κ. ΑΣΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ».

Αθήνα, 25 Απριλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 411

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 25 Απριλίου 2014, παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενάντια στο νέο τρόπο «αξιολόγησης» που στόχο έχει να προετοιμάσει το έδαφος για τις επόμενες διαθεσιμότητες αλλά και να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε πειθήνια όργανα της κάθε Διοίκησης.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Υπερυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαξιεί και αρνείται να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Προφανώς έχει εθιστεί σε συναντήσεις υψηλότερου επιπέδου!!!

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Κώστα Ασκούνη ο οποίος δήλωσε πως «η Κ.Ε.Δ.Ε. δεν θα εφαρμόσει την αξιολόγηση ιδιαιτέρα την προεκλογική περίοδο μια και συνιστά υπηρεσιακή μεταβολή που εκ του νόμου αλλά και την ηθική απαγορεύεται». Τόνισε δε πως διατηρούν και νομικές επιφυλάξεις για την συνταγματικότητα των επίμαχων διατάξεων, ιδιαίτερα των προκαθορισμένων ποσοστών που αντίκειται στην πραγματική έννοια της ελεύθερης αξιολόγησης.

Επίσης, έγινε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη όπου τέθηκαν τα ζητήματα της αξιολόγησης, της εκλογικής αποζημίωσης των Δημοτικών Υπαλλήλων, των απολύσεων-διαθεσιμοτήτων και της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης ενημέρωσε πως με έγγραφο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη μετατίθεται η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης επιμερισμού των ποσοστών για την 31η Ιουνίου 2014 και η ημερομηνία αξιολόγησης για την 31η Αυγούστου 2014. Η «υπαναχώρηση» δε αυτή, ισχύει μόνο για τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού (Δήμοι και Περιφέρειες).

Για τα υπόλοιπα ζητήματα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον Υπουργό Εσωτερικών την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Είναι σαφές πως μόνο με την αγωνιστική-ενωτική δράση και κινητοποίηση των εργαζομένων μπορεί να υπάρξουν αποτελέσματα. Κανείς εργαζόμενος όμως δεν πρέπει να εφησυχάζει. Πρόκειται για μια παράταση εφαρμογής μιας αυταρχικής-αναχρονιστικής διαδικασίας που σε καμιά περίπτωση δεν συντελεί στην αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε καμιά περίπτωση δεν έχει ως αυτοσκοπό την ταλαιπωρία των δημοτών. Εφόσον οι διοικήσεις των Δήμων δεσμευτούν για τη μη έκδοση των αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστών τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 αναστέλλονται οι καταλήψεις. Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις με Γενικές συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις, κρατώντας τους σε ετοιμότητα προκειμένου να μην εφαρμοστεί στην πράξη η προκατασκευασμένη «αξιολόγηση» που μόνο στόχο έχει να μετατρέψει τους Δήμους σε πολιτικά παραμάγαζα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ».

Αθήνα, 25 Απριλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 409

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πριν καν ακούσει τις απόψεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το αυταρχικό μέτρο της «αξιολόγησης» που προωθεί η κυβέρνηση, προετοιμάζοντας το έδαφος για νέες χιλιάδες απολύσεις.

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης συνέτασσε ανακοίνωση για να υποστηρίξει τα μέτρο της «αξιολόγησης» και να ανταποκριθεί στο ρόλο του «καλού μαθητή» της τρόικας.

Πιθανώς η ανακοίνωση επίθεσης στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ότι υπερασπίζεται δήθεν μία μειοψηφία που «ξεβολεύεται» από την «αξιολόγηση» να εκδόθηκε καθ’ υπαγόρευση της τρόικας. Μιας και ο κ. Μητσοτάκης έχει αποδείξει πολλές φορές ότι λειτουργεί αντ’ αυτής στο Δημόσιο Τομέα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από την ημέρα που ανέλαβε Υπουργός στους μόνους που υπακούει είναι στους εκπροσώπους των δανειστών και στους εκπροσώπους διάφορων συμφερόντων που θέλουν να διαλύσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να «μοιράσουν» τις υπηρεσίες στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

Σαφώς καταγράφονται ενδιαφέροντα και ευαισθησίες του κ. Μητσοτάκη, αλλά όχι για τους εργαζόμενους, ούτε για τους πολίτες. Για τα συμφέροντα, ξένα και εγχώρια, αποκλειστικά.

Όσον αφορά στους στόχους της «αξιολόγησης» ο κ. Μητσοτάκης το λέει σαφώς στην ανακοίνωση του. «Μία αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση, που σέβεται τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη που τη συντηρεί, πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίζει και τους άριστους – για να τους επιβραβεύει – και όσους έχουν χαμηλή απόδοση – για να τους βοηθά να βελτιωθούν και να εξελιχθούν».

Εσκεμμένα ξεχνά ο κ. Μητσοτάκης πως με το Νόμο που ψήφισε δεν ψάχνει να βρει όσους έχουν χαμηλή απόδοση. Αντιθέτως επιβάλλει επί ποινή πειθαρχικής δίωξης στους αξιολογητές, πως τουλάχιστον το 15% των εργαζομένων πρέπει υποχρεωτικά να είναι ανεπαρκής.

Στη συνέχεια το πώς θα τους… βοηθήσει είναι ξεκάθαρο. Στέλνοντάς τους στο σπίτι τους. Η κατηγοριοποίηση των υπαλλήλων της Δημόσιας Διοίκησης με… προκατασκευασμένη «αξιολόγηση» αυτόν ακριβώς το στόχο εξυπηρετεί. Να δημιουργηθούν δεξαμενές υπαλλήλων από τις οποίες στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα απολύει με το πρόσχημα της μη καλής απόδοσης.

Με ποια κριτήρια μετριέται η απόδοση είναι δευτερευούσης σημασίας για τον κ. Μητσοτάκη. Προέχει να τηρηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους εκπροσώπους των τοκογλύφων δανειστών. Ε, για να το πετύχουν, πετάνε και το τυράκι της επιβράβευσης των αρίστων. Και σε αυτή την περίπτωση όμως μάλλον στους «ημέτερους» αναφέρονται.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πώς η αντίθεσή της στην «αξιολόγηση» υπαγορεύεται από λόγους ψηφοθηρίας. Μάλλον εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Η κυβέρνηση και όχι η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει μπροστά της δύο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, τις Αυτοδιοικητικές και τις Ευρωεκλογές από τις οποίες κρίνεται σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της.

Μάλιστα, για να απεμπλέξει τους Αιρετούς από τις πολιτικές ευθύνες της εφαρμογής του Νόμου 4250/2014 που οδηγεί σε απολύσεις και να αποφευχθεί η συντριβή τους στις επικείμενες εκλογές μετέθεσε την εφαρμογή του από τα τέλη Απριλίου στο μέσο του καλοκαιριού. Είναι προτιμότερο σκέφθηκαν στην κυβέρνηση να εφαρμοσθεί ο Νόμος τον Αύγουστο, στα μπάνια του λαού, παρά τον Απρίλιο.

Η «υπαναχώρηση» του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν αναστέλλει τον αγώνα των εργαζομένων που θα προσαρμοστεί όμως στα νέα δεδομένα. Αυτοσκοπός της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και των εργαζομένων δεν είναι η ταλαιπωρία των Δημοτών. Όπου οι Διοικήσεις των Δήμων δεσμεύονται για την μη έκδοση των αποφάσεων επιμερισμού ποσοστών οι καταλήψεις αναστέλλονται. Καλούνται οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις να ενημερώσουν τους εργαζόμενους ώστε να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση προκειμένου να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο Νόμος για τη δήθεν «αξιολόγηση». Ο δρόμος μέχρι την τελική νίκη θα είναι μακρύς και δύσκολος!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Δεύτερη απόπειρα να υπάρξει συμφωνία για την τοποθέτηση των περιπτέρων των παρατάξεων στην πλατεία έπεσε πάλι στο κενό.

Και όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις άρχισε ήδη η αυθαίρετη τοποθέτηση περιπτέρων στην πλατεία.

Αναμένονται οι ενέργειες του δήμου.

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑΜε δημότες Χαλανδρίου από όλους του πολιτικούς χώρους, αποφασισμένους να συμβάλλουν στην υπέρβαση των παραδοσιακών χρεοκοπημένων κομματικών διαχωρισμών αλλά κυρίως να εργαστούν συλλογικά για την πόλη που μεγάλωσαν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους, με εκπροσώπους τεσσάρων γενεών Χαλανδραίων ενεργών πολιτών αλλά και πρωτοεμπλεκόμενων με μεγάλη όρεξη προσφοράς, ολοκληρώθηκε η συγκρότηση του ψηφοδελτίου της δημοτικής κίνησης Χαλάνδρι Αλλάζουε Πορεία και ήδη ο επικεφαλής της κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος Άγγελος Νταβίας μαζί με το νομικό εκπροσωπο της παράταξης Φώτη Φακά εοδεύουν προς το Πρωτοδικείο, μια μέρα πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης συγκρότησης.

Από το απόγευμα θα παρουσιαστούν οι συνδημότες μας που έλαβαν το μήνυμα και στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο, συνεχίζοντας την παρουσίαση των βιογραφικών των μελών της παράταξης.

Το κλείσιμο πάντως του ψηφοδελτίου έγινε με την απόφαση του Τίμου Θεοχάρη (πρ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου) να το ενισχύσει με την παρουσία του και το πολιτικό του βάρος στην πόλη, θέτοντας μετά παό πολλά χρόνια ξανά υποψηφιότητα για το δημοτικό συμβούλιο.

Προτείνουμε να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο του στην Πλατεία:

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ή ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ (ποιο κράτος; ποια αυτοδιοίκηση;) ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΙΜΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ