Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

Μόλις ενημερωθήκαμε από τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο ότι πλέον ο δήμος έχει στο γραφείο της τεχνικής υπηρεσίας την ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!

Επειδή η συγκίνηση είναι μεγάλη από την είδηση που μόλις διαβάσαμε στο SMS του δημάρχου, δεν γράφουμε περισσότερα τώρα.

Τελικά ίσως ζήσουμε να δούμε το ΟΤ που απαλλοτριώσαμε - εν μέσω καταιγισμού αντίθετων απόψεων, συκοφαντιών, λοιδοριών, εξυπνακισμών και εξαπατήσεων - για να γίνει το σπίτι του δημότη, να σκάβεται τελικά.

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΡΑ!

ΑΠΕΙΛEI ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Η ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ


Σύγκρουση μεταξύ της Υπ. και της υφυπουργού ΠΡΟ ΠΟ κων Γεροβασίλη και Παπακώστα σχετικά  με τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ.

Απειλεί με παραίτηση η κα Παπακώστα αν δεν επιβληθεί η άποψή της υφυπουργού στην υπουργό.

Ως γνωστόν από την ψήφο της κας Παπακώστα κρίνεται - ίσως  - και η συμφωνία των Πρεσπών.

Το μεγάλο ενδιαφέρον της κας Παπακώστα για την Μακεδονία δεν είναι προσχηματικό. Εκδηλώνεται με συγκεκριμένες πράξεις.

Μάλιστα η κα Παπακώστα  προχτές ανακοίνωσε ότι δίνει το χρίσμα της (μόνη της όμως, το δικό της χρίσμα) στον κο Τζιτζικώστα για την περιφέρεια Μακεδονίας για την οποία ενδιαφέρεται.

Του είπε η Καλαμίτυ Τζέην της κυβέρνησης: "εγώ σε αγαπάω βρε Τζίτζι μου που είσαι Μακεδονομάχος. Και για να στο δείξω και  μην με παρεξηγήσεις που θα ψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΧΡΙΣΜΑ.
 Μικρό είναι βέβαια αλλά αυτό έχουμε, αυτό σου δίνουμε. Άμα το είχαμε μεγαλύτερο ...."

Η πρόθεση μετράει όμως, δεν έχει σημασία το μέγεθος, καλό παιδί να είναι - ο ΕΝΑΣ ψηφοφόρος που θα επηρεαστεί από το χρίσμα της κας Παπακώστα.

Τώρα η κα Παπακώστα πρέπει να συναντηθεί με τον ΠΘ για να τον βάλει να μαλώσει την Γεροβασίλη που δεν σκέφτεται την ενότητα της κυβερνήσεως και την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και θέλει να κάνει κρίσεις στην ΕΛΑΣ ενώ διαφωνεί η κα Παπακώστα που είναι έτοιμη να παραιτηθεί αν δεν γίνει το δικό της.

Εν τω μεταξύ όοοοολοι οι συντηρητικοί δεν θένε να ακούνε για απλή αναλογική και συνεργασίες ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ έχουν ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ του ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΥ, της καρεκλοκενταυρίας και του ελλείμματος στοιχειώδους ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ και ΣΥΝΘΕΣΗΣ.

Θα παραιτηθεί η Παπακώστα .....

Άντε ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ, πρωί, πρωί .....

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ τελικά ρε μπαμπουίνο!

Και με ποιανού την εντολή, ρε μπαμπουίνο κυβερνάει αυτόν τον τόπο η κα Παπακώστα;;;;

Πάμε Ντόλυ. Αλλά πρόσεχε ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ!

ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ, ΕΤΣΙ;;;; ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΗΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ!

Ο Σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά είναι σαφής και κατηγορηματικός στις προτάσεις του.

Πάνο, ετοίμασε τα F16! Μας την βγήκαν άσχημα αρχηγέ μου από τα δεξιά.
Είναι πιο μεγάλοι πατριώτες και θα χάσουμε τα πρωτεία.ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΙΟΜΕΝ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ!


Αδέλφια  ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΑΡΙΣΑ που είναι προηγμένο οπλικό σύστημα, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΝΤΑ ΜΑΣ αλλά ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ.

Με ένα απαρχαιωμένο κοντό ακόντιο θα τους φάμε τους Σκοπιανούς, τους Αλβανούς και τους Τούρκους και θα ακολουθήσουμε τα βήματα του Αλεξάνδρου του Μέγιστου των Ελλήνων!

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Η ΣΥΜΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΡΙΑ ΑΚΡΙΒΟΥ
Τη διαπίστωση ότι το Κράτος Πρόνοια της χώρας όλο και μειώνεται τα τελευταία χρόνια κάνει το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, για ακόμη μία φορά, προβάλλοντας το θέμα της περικοπής των δαπανών για την Ειδική Αγωγή, από 1η Νοεμβρίου.

Ήδη όμως, τα τελευταία δύο χρόνια, οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις για το τι θα ισχύσει τελικά, προκειμένου να «εξυγιανθεί» το σύστημα διάγνωσης – συνταγογράφησης - θεραπείας, ταλαιπωρεί τους γονείς που διακόπτουν τις συνεδρίες διότι φοβούνται πως δεν θα εισπράξουν πλέον από τον ασφαλιστικό τους φορέα, το ποσό που καταβάλουν για τις συνεδρίες των παιδιών τους.

Όλα ξεκίνησαν από το φαγοπότι, εις βάρος του Δημοσίου, με την υπερσυνταγογράφηση και τις μίζες των επιτήδειων για Διαγνωστικά Κέντρα, που έτρωγαν με «χρυσά κουτάλια». Αντί το κράτος να διορθώσει τον ελεγκτικό μηχανισμό του, περικόπτει τη μηνιαία δαπάνη, από τα 250 στα 160 ευρώ και καθορίζει σύστημα voucher. Αποτέλεσμα αυτού, είναι γονείς και παιδιά να είναι θύματα της επιβεβλημένης ανάγκης εξορθρολογισμού που γίνεται όμως με τον λάθος τρόπο. Πολλοί σοβαροί και σωστοί επαγγελματίες θα αναγκαστούν να κλείσουν τα τμήματα ειδικής αγωγής.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο τρόπος που η κοινωνία αντιμετωπίζει τα παιδιά και τον τρόπο εκπαίδευσή τους είναι ενδεικτικά για το επίπεδο ανάπτυξής της. Αν συνυπολογιστεί ότι κρίνεται και από την προστασία και τη φροντίδα των αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, τότε αντιλαμβανόμαστε πόσο κρίσιμος είναι ο ρόλος της Πολιτείας στη στήριξη παιδιών που χρήζουν Ειδικής Αγωγής.

Η Ειδική Αγωγή, ως σύνολο εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχεται στους μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, είναι συνταγματική δέσμευση της Πολιτείας . Μέσω των θεσμών της, οφείλει να κατοχυρώνει και να αναβαθμίζει τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ως ένα κομμάτι της υποχρεωτικής και δωρεάν δημόσιας παιδείας και να μεριμνά για την παροχή δωρεάν δημόσιας ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στους αναπήρους όλων των ηλικιών και για όλα τα στάδια και τις εκπαιδευτικές βαθμίδες» (άρθρο 1, Νόμος 3699/2008).

Σε μία κοινωνία που το Κράτος προστατεύει τους αδύναμους, η ειδική αγωγή είναι προϋπόθεση ώστε τα παιδιά με μαθησιακά, αρθρωτικά ή άλλα προβλήματα, να μάθουν «πώς να μαθαίνουν».

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ δηλώνει στο πλευρό γονέων και παιδιών και προτείνει αφενός να υπάρξουν αυστηροί ελεγκτικοί μηχανισμοί, αφετέρου να μην ισχύσει το σύστημα με τα voucher το οποίο είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Για το συγκεκριμένο θέμα η συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρια Ακρίβου δήλωσε τα εξής: "Η ειδική αγωγή πρέπει να χρήζει επιπλέον μέριμνας από την πολιτεία, διότι εξορισμού αφορά ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Οι γονείς και οι μαθητές, κάνουν μεγάλο αγώνα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Ένα κράτος δικαίου οφείλει να διευκολύνει και όχι να δυσχεραίνει αυτόν τον αγώνα. Δεν είναι δυνατόν για ελάχιστους κακούς επαγγελματίες να καταρρεύσει ένα ολόκληρο εκπαιδευτικό σύστημα".

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ | Παίρνουμε Θέση---Η Πολιτική στην Πράξη
υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

http://otanews.gr

ΑΡΓΩ: Ζωγραφίζοντας τη Ρεματιά Πεντέλης - Χαλανδρίου


O Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου "ΑΡΓΩ" με την Εικαστική του Ομάδα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου καλούν ευαισθητοποιημένους για το περιβάλλον πολίτες, εραστές της εικαστικής Τέχνης να αναδείξουν μέσα από τα έργα τους την ομορφιά της Ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου!

Τα έργα ζωγραφικής θα εκτεθούν τον Ιανουάριο 2019, σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Περπατάμε στη Ρεματιά, χαιρόμαστε το πράσινό της, απολαμβάνουμε τα ακούσματα που μας προσφέρει η φύση μέσα στην πόλη μας και το εκφράζουμε μέσω της εικαστικής Τέχνης!"

4ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκάκι ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» - Γεώργιος Ηλιόπουλος για παιδιά έως 16 ετών με διεθνή αξιολόγηση

Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός
& Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων
«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»
ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 14 & ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – 15235 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
http://anovrilissia.blogspot.com

4ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκάκι ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» - Γεώργιος Ηλιόπουλος για παιδιά έως 16 ετών με διεθνή αξιολόγηση
ΓΕΝΙΚΑ:
Στα πλαίσια ανάπτυξης και διάδοσης του σκάκι στην περιοχή μας ο Ε.Ε.Φ.Α.Σ. Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» προκηρύσσει Ανοιχτό τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 16 ετών (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/2002).

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κ. Ιωάννης Τζαμουράνης
ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Eντευκτήριο του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων επί της οδού Αθανασίου Διάκου 14 στα Άνω Βριλήσσια στον 2ο όροφο, πάνω από τον παιδικό σταθμό και δίπλα από το 2ο ΚΕΠ Άνω Βριλησσίων. Πρόσβαση με Μετρό: από σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, με το λεωφορείο 447 Χαλάνδρι – Βριλήσσια (κυκλική) αποβίβαση στη στάση «Μάρκου Μπότσαρη».


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

○ Το τουρνουά θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα έξι(6) γύρων.
○ Κάθε παίκτης διαθέτει 35΄ για την ολοκλήρωση της παρτίδας συν 30΄΄ ανά κίνηση. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
○ Οι αγώνες διέπονται από τους κανονισμούς της ΕΣΟ(Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας) και της FIDE(Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας) για αξιολογούμενες παρτίδες
○ Η αρχική κατάταξη των συμμετεχόντων θα καθοριστεί με βάση το διεθνές ELO(standard rating) του Νοεμβρίου 2018, κατόπιν με βάση το βαθμό εθνικής αξιολόγησης Β΄ εξαμήνου 2018 και τέλος αλφαβητικά.
○ Εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν είναι αρκετός για την διεξαγωγή του τουρνουά οι διοργανωτές μπορούν να αλλάξουν το αγωνιστικό σύστημα σε συμφωνία με τους συμμετέχοντες.

Για οποιοδήποτε θέμα δεν καλύπτεται από τους κανονισμούς και την παρούσα προκήρυξη αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διευθυντής αγώνων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο παιδιά έως 16 ετών (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/2002) με διεθνές ELO (εάν υπάρχει) μέχρι 1600 ανεξαρτήτως ένταξής τους ή μη σε σύλλογο.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Επικεφαλής Διαιτητής και υπεύθυνος κληρώσεων ορίζεται o κ. Γασπαράτος Παναγιώτης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

○ Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 Επιβεβαίωση συμμετοχών 16:30-16:55.
○ Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 Έναρξη 1ου γύρου στις 17:00.
○ Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 Έναρξη 2ου γύρου στις 19:00.
○ Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 Έναρξη 3ου γύρου στις 17:00.
○ Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 Έναρξη 4ου γύρου στις 19:00.
○ Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 Έναρξη 5ου γύρου στις 17:00.
○ Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 Έναρξη 6ου γύρου στις 19:00.
○ Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 Τελετή λήξης και απονομές μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων 21:30-22:00.

*Ο 2ος , ο 4ος και ο 6ος γύρος μπορούν να αρχίσουν πριν από την προκαθορισμένη ώρα εφόσον ο προηγούμενος γύρος έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα του αναμενόμενου.
*Παίκτης που δεν έχει προσέλθει να αγωνιστεί σε έναν γύρο χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του διαιτητή θεωρείται ότι αποχώρησε από το τουρνουά
*Εξαιρέσεις μπορούν να γίνουν, μετά από ενημέρωση του επικεφαλή διαιτητή, το αργότερο μέχρι τη λήξη του προηγούμενου γύρου. Αναβολές δεν επιτρέπονται.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ:
Γενικό παράβολο ορίζεται στα 15€ για κάθε παιδί και 10€ για κάθε επιπλέον μέλος της ίδιας οικογένειας.
Για σκακιστές του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων και για πολύτεκνες οικογένειες, το παράβολο ορίζεται στα 10€ για κάθε παιδί και 10€ για κάθε επιπλέον μέλος της ίδιας οικογένειας. Για γκρουπ 5 παιδιών και πάνω από το ίδιο Αθλητικό Σκακιστικό Σωματείο το παράβολο ορίζεται στα 10 για κάθε παιδί.


ΕΠΑΘΛΑ:
-1ος Γενικής Κατάταξης: Χρυσό Μετάλλιο
-2ος Γενικής Κατάταξης: Ασημένιο Μετάλλιο
-3ος Γενικής Κατάταξης: Χάλκινο Μετάλλιο
-1ο Κορίτσι Γενικής Κατάταξης: Χρυσό Μετάλλιο

-1ος Κάτω των 10 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2008 και μετά): Χρυσό Μετάλλιο
-2ος Κάτω των 10 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2008 και μετά): Ασημένιο Μετάλλιο
-3ος Κάτω των 10 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2008 και μετά): Χάλκινο Μετάλλιο
-1ο Κορίτσι Κάτω των 10 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2008 και μετά): Χρυσό Μετάλλιο

-1ος Κάτω των 8 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2010 και μετά): Χρυσό Μετάλλιο
-2ος Κάτω των 8 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2010 και μετά): Ασημένιο Μετάλλιο
-3ος Κάτω των 8 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2010 και μετά): Χάλκινο Μετάλλιο
-1ο Κορίτσι Κάτω των 8 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2010 και μετά): Χρυσό Μετάλλιο
Ο πολυνίκης αθλητής λαμβάνει το μετάλλιο της μεγαλύτερης κατηγορίας.
Θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες!!!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής μέσω e-mail στο syllogos.anovrilissia@gmail.com αποστέλλοντας συμπληρωμένη τη Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής που θα βρείτε στο blog του Συλλόγου http://anovrilissia.blogspot.com αναφέροντας το ονοματεπώνυμο του παιδιού, σύλλογο (αν υπάρχει), ΕΛΟ(διεθνές rapid – εθνικό εάν υπάρχει) ημερομηνία γέννησης και τηλέφωνο επικοινωνίας, μέχρι και την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 22:00, αλλά και στον χώρο των αγώνων την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 17:00-17:25. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά τις δηλώσεις

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ.Παρασκευής :Προβολή CHE - B μέρος, Πέμπτη 1/11 στις 21:00

Την Πέμπτη 1/11 στις 21:00 στο στέκι μας βλέπουμε μαζί το Β μέρος της ταινίας CHE του 2008 που παρουσιάζει με πολλές λεπτομέριες τη ζωή του επαναστάτη Che Guevara και τα γεγονότα στα οποία συμμετείχε.

Στο δεύτερο μέρος βλέπουμε από τη νίκη της κουβανικής επανάστασης μέχρι την δολοφονία του στην Βολιβία.

Ο Benicio del Toro που ενσαρκώνει τον Che βραβεύτηκε στις Κάννες με το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου το 2008 Δείτε εδώ το trailer.
 
Πέμπτη 11/1
στις 21:00 

στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο
της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγ.Παρασκευής
Δημοκρατίας 2 και Αγ.Τριάδος, Αγ.Παράσκευη


Καθαρισμοί ρεμάτων στους δήμους Κηφισιάς και Πεντέλης από την Περιφέρεια Αττικής


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι τακτικοί αλλά και οι έκτακτοι καθαρισμοί ρεμάτων στη βόρεια Αθήνα από την Περιφέρεια Αττικής. Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του ρέματος επί της οδού Αλ. Παναγούλη, στο δήμο Πεντέλης (Μελίσσια), ενώ μετά την έγκριση και έκδοση όλων των σχετικών αδειοδοτήσεων, απομακρύνθηκαν ξερά δένδρα σε ρέματα του δήμου Κηφισιάς επί των οδών Κοκκιναρά, Ηφαίστου, Μυρτιάς και Ουρανίας. Επίσης καθαρίστηκαν φερτά υλικά και στερεά απόβλητα από την κοίτη και τα πρανή του ρέματος Χελιδονούς, στο ύψος της οδού Κρεσταίνων (Κηφισιά) καθώς και στο ρέμα στο ύψος της οδού Αχιλλέως (Νέα Ερυθραία). Κατά την αυτοψία στο ρέμα της Χελιδονούς διαπιστώθηκαν υγρά απόβλητα εντός της κοίτης, σε απόσταση 80 μέτρων από την Εθνική οδό, καθώς και διάσπαρτοι σωροί με μπάζα και απορρίμματα (φωτο) που είχαν πεταχτεί σε παρακείμενη έκταση εκτός κοίτης και πρανών του ρέματος. Λόγω αρμοδιότητας ενημερώθηκαν για τις δικές τους ενέργειες, αντιστοίχως η ΕΥΔΑΠ και ο δήμος Κηφισιάς.