Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ! ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ! ΑΠΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗ!


Η ΣΟΦΙΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νεό Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κορωναίου Σοφία
Αντιπρόεδρος: Πισιμίσης Θόδωρος
Γραμματέας: Κουκούμα Μαρία
Ταμίας: Πασχαλίδης Σίμος

Η συγκρότηση του Δ.Σ. ολοκληρώθηκε στην 4η εσωτερική ψηφοφορία αφού 3 φορές το αποτέλεσμα ήταν 5-5 και 1 λευκό μεταξύ της κας Κορωναίου και του Θ. Πισιμίση.

Τελικά στην 4η ψηφοφορία μετατοπίστηκε ένας σύμβουλος (έχουμε πληροφορίες, αλλά σε μυστική ψηφοφορία δεν πρόκειται να κάνουμε αναφορά) και τελικά η Σοφία Κορωναίου εκλέχτηκε με ψήφους 6 έναντι 4 του Θ. Πισιμίση και 1 λευκού.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Πελάάάάάτες μας!!!

Ιωάννου, "Έθνος", 31-1-2013

ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Ποινική δίωξη στους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕΠοινική δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας, άσκησε νωρίτερα ο εισαγγελέας σε βάρος των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας. Οι 35 οδηγήθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο.

Ο εισαγγελέας διέταξε να διενεργηθεί έρευνα από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη διάπραξη του αδικήματος της φθοράς ξένης περιουσίας.


http://spirospero.gr

Οι δημοτικοί προύχοντες…Την περίοδο αυτή, είθισται όλοι οι αιρετοί –κι όχι μόνο- να «κόβουν» λίγο ετεροχρονισμένα την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Μας προσκαλούν, μάλιστα, στην κοπή όλους, ανεξάρτητα αν είμαστε ψηφοφόροι τους ή όχι, συμπαθούντες ή αντιπαθούντες, σε μια λαϊκίστικη επίδειξη μεγαλοθυμίας. Μας καλούν, όχι για να συζητήσουμε, αλλά για να τους ακούσουμε, μόνο, κατά την παγιωμένη νοοτροπία τους.

Γιατί η κοπή της πίτας των πολιτικών μορφωμάτων-εκτρωμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι, ωμότατα και απροκάλυπτα, μια προεκλογική εκδήλωση. Όπου, οι μεν κατέχοντες την εξουσία κάνουν μιαν άτυπη ανασκόπηση των επιτευγμάτων και της συμβολής τους στη σωτηρία των ιθαγενών που υπάγονται στις αρμοδιότητές τους, οι δε φιλοδοξούντες χαλίφηδες για τη θέση του χαλίφη επιδίδονται σε ένα κρεσέντο κατηγοριών και επικρίσεων κατά του επαχθούς πρώτου δημότη της πόλεως. Φυσικά, εκτοξεύονται εκατέρωθεν υπόνοιες, πάντα «κόσμια», περί ανικανότητας, ατολμίας, προσωπικών αδυναμιών, αδιαφάνειας, ανέμπνευστων επιλογών και λοιπά και λοιπά… Όλα χιλιοειπωμένα και επαναλαμβανόμενα, τόσο που, πλέον, τα γνωρίζουμε πριν καν ειπωθούν.

Άχρωμοι και άγευστοι δημο-σωτήρες, εκστομίζουν ανερυθρίαστα τυποποιημένους προβλέψιμους λόγους, όπως και οι πίτες που κόβουν, σε ελάχιστα προς διανομή κομμάτια, όπως και οι ιδέες και δυνατότητές τους για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων. Άνοστες κι άγευστες πίτες, όπως κι οι «κόφτες» τους, όπως κι οπαδοί-χειροκροτητές λήπτες των δειγμάτων της πίτας, που ευελπιστούν στην επικράτηση του εκλεκτού τους, ώστε να έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερη πίτα, αργότερα… Πάντα, τα πάντα με το αζημίωτο, αλλοίμονο…

Κι ενώ ο καιρός γαρ μακρύς μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές, ήδη οι αυτάρεσκοι τοπικοί προύχοντες έχουν ξεκινήσει τις προεκλογικές τους κινήσεις. Το ενδιαφέρον για τον τόπο και τα προβλήματά του προσχηματικό. Το μέσον για την προσωπική προβολή κι επιβολή. Για την ικανοποίηση ενός αρρωστημένου εγώ, που εντάσσεται στα ερευνητικά ενδιαφέροντα ψυχαναλυτών και ψυχιάτρων.

Όλοι είναι ακομμάτιστοι υπηρέτες του τοπικού συμφέροντος. Απεκδύονται μάλιστα, μετά βδελυγμίας οι περισσότεροι, οποιασδήποτε εμφανούς κομματικής στήριξης. Κι ας είναι όλοι τους οργανωμένα, προβεβλημένα στελέχη των κομμάτων. Αυτών των γνωστών, που μας έχουν φέρει εδώ ως χώρα. Γιατί ντρέπονται; Και οι σχηματισμοί τους είναι εμφανέστατα κομματικά στελεχωμένοι, με ελαχιστότατες συμμετοχές εκτός του κεντρικού μαντριού…

Όλοι μιλάνε για τις ανεκμετάλλευτες δυνατότητες της πόλης, το αναξιοποίητο ανθρώπινο δυναμικό, τις εκθαμβωτικές προοπτικές του τόπου. Και οι προτάσεις; Που είναι οι προτάσεις; Ευχολόγια και ακατάσχετες γενικολογίες, δια πάσαν νόσον και πάσαν… Μερικές συγκεκριμένες ερωτήσεις, προς επίρρωση των προηγουμένων, στις οποίες θα έπρεπε να απαντούν αυθόρμητα οι επίδοξοι τοπάρχες:
· Ποιες είναι αυτές οι δυνατότητες που βλέπουν; Τι εννοούν, δηλαδή; Χιονοδρομικό στη θάλασσα και μαρίνα στο βουνό; Έχουν μελέτες, προτάσεις, σχέδια; Που είναι;
· Ποιο ανθρώπινο δυναμικό σκοπεύουν να αξιοποιήσουν; Τους κομματικούς χειροκροτητές τους, τους γνωστούς ημετέρους ή θα απευθυνθούν στους ειδικούς και γνώστες; Πως εγγυώνται ότι θα τοποθετηθεί ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση; Ή θα εξαργυρωθεί με βιλαέτια η όποια προεκλογική στήριξη από το σινάφι μας;
· Σκοπεύουν να συγκρουστούν με τα μικρόνοα μικροσυμφέροντα των τοπικών παραγοντίσκων ή θα κάνουν πίσω στην πρώτη αντίδραση; Έχουμε χρυσοπληρώσει μελέτες, μερικές υψηλού επιστημονικού κύρους και άμεσα εφαρμόσιμες, αλλά που ακυρώθηκαν από συμφεροντολόγους κοντόφθαλμους. Παράδειγμα, οι αρχειοθετημένες συγκοινωνιακές μελέτες, γιατί κάποιοι προτιμούν π.χ. το διπλοπαρκάρισμα, έχοντας έτσι σταθμευμένο το όχημά τους σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου τους…
· Η Δημοτική Αστυνομία θα λειτουργήσει σύμφωνα με τους σκοπούς της ίδρυσής της ή θα είναι ένα περιφερόμενο σύνολο κακοντυμένων ένστολων, άνευ ουσίας πρακτικής, αλλά σοβαρής οικονομικής επιβάρυνσης των δημοτών;
· Πως σκέπτονται τα οικονομικά του δήμου; Η πραγματικότητα δεν είναι απλά σκληρή, είναι στυγνή. Θα εκμεταλλευθούν τι; Σε περίπτωση που δε βγει οικονομικά το παιχνίδι, τι σκοπεύουν να κάνουν; Αν είναι πάλι για προσφυγή σε δανεισμό, το ξέρουμε το μελλούμενο… Οι οφειλές από και προς το δήμο πως θα εξυπηρετηθούν; Πως θα εξοικονομηθούν πόροι κι από πού; Κάποια ιδέα;
· Τα έργα και οι υπηρεσίες πως θα γίνουν διάφανα και προς ωφέλεια του συνόλου κι όχι κάποιων ευέλικτων εργοληπτών, που είναι υπεράνω πάσας αρχής; Εδώ, άκρα του τάφου σιωπή…
· Εκείνη η έρμη αναδιοργάνωση του προσωπικού θα γίνει και πώς; Υπεράριθμο προσωπικό σε θέσεις γραφείου, αναρμόδιο για ο,τιδήποτε, και ελλείψεις εκεί που μας χρειάζεται. Αν πρέπει να απολυθούν οι αχρείαστοι ή οι άχρηστοι, θα το κάνουν ή θα αρχίσουν οι γνωστές υπεκφυγές και κωλοτούμπες, μέχρι να πάρει την καυτή πατάτα ο επόμενος;Υπάρχουν κάποιες σκέψεις, έστω;
· Πως θα κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία για εθελοντική συμμετοχή στα κοινά προβλήματα; Κάποια πρόταση που θα πείσει για την ευγένεια και την ειλικρίνεια των προθέσεων των κεφαλών;
· Υπάρχει κάποια σκέψη για το πώς μπορεί η ζωή να γίνει πιο ανθρώπινη για τους δημότες; Επί τους παρόντος, η πόλη είναι ανεκτή μόνο από αρτιμελείς ενήλικες, χωρίς παιδιά. Οι υπόλοιποι είναι δημότες άνευ κατηγορίας.

Μερικά από τα ερωτήματα που έχουμε, έτσι για να μην κατηγορηθούμε για γενικευμένες αοριστολογίες, που αμαυρώνουν την εικόνα πάναγνων και άμωμων ντοπιοσωτήρων.

Είδαμε πουθενά κάτι σαφές και ξεκάθαρο; Γενικολογίες, προτάσεις που θα μπορούσαν να τεθούν ως απάντηση σε οποιαδήποτε ερώτηση. Κακογραμμένοι λόγοι, συνήθως σε άθλια ελληνικά, που απευθύνονται προς ευήκοα ενδοκομματικά ώτα.

Τελικά, οι μόνοι που την πληρώνουν είναι οι εγκαταβιούντες στην πόλη, που διοικούνται από φίλαρχους, οπαδούς της τραγικής τακτικής του «όπως πάνε κι όπως έρθουν». Τα αποτελέσματα αυτής της εξαιρετικά επωφελούς διοίκησης, δεκαετίες τώρα, τα απολαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας.

Ας αφήσουν οι φιλόδοξοι τοπάρχες τις γλοιώδεις, άστοχες και ανούσιες ρητορείες κι ας στρωθούν με τα επιτελεία τους στη δουλειά, για να μας δώσουν απτές και ουσιαστικές προτάσεις, που θα μας βάλουν σε κίνηση και θα δώσουν κίνητρο για ενασχόληση με τα εντόπια κοινά. Χρόνο έχουν. Θέληση;

Υ.Γ.1 Η οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι διόλου τυχαία κι ο κάθε αναγνώστης καλείται να προσαρμόσει το κείμενο συμφώνως με τα βιώματά του.

Υ.Γ.2 Ο υπογράφων διαβιεί και ταλαιπωρείται στην Πάτρα. Εσκεμμένα δεν αναφέρθηκε στο κυρίως κείμενο, διότι, όπως με πληροφορούν οι ανά την επικράτεια καλοί φίλοι, τα ίδια πάνω – κάτω συμβαίνουν παντού. Αχ, δύσμοιρε πολίτη, σε τέτοια πολιτεία…

Μιχάλης Πετρόπουλος
Φυσικός
http://pekp.gr/?p=36926

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΗΝΑΣ

Λοιπόν όπως σας έχουμε πει κάθε 15 μέρες θα κάνουμε βόλτα από την Παπάγου, στο κτίριο που ΘΑ γίνει το κοινωνικό παντοπωλείο, για να κρατήσουμε το ημερολόγιο που αποδεικνύει ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ η διοίκηση του δήμου ενδιαφέρθηκε ή είχε προτεραιότητα την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ αλλά χρησιμοποιεί την ανάγκη τόσων συνδημοτών μας ως άλλοθι για να μοιράζει προκλητικά χρήμα σε ημετέρους, υπό την ανοχή αντιπολιτευομένων παρατάξεων που είναι παραδομένες και δεν επιθυμούν να θέσουν ουσιαστικά θέμα ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, αφού προτιμούν την ασφάλεια του περιθωρίου και της περιχαράκωσης από την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (που προφανώς ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!)

Σήμερα έκλεισε ο πρώτος μήνας όπου τρέχει το νοίκι των 5350 ευρώ από τον δήμο στον ιδιοκτήτη.

Το κτίριο παραδόθηκε στον δήμο 2 μήνες νωρίτερα από την έναρξη καταβολής του ενοικίου για να το προετοιμάσει, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ; 
ΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚΕΙ;;;

Δημοτικό παντοπωλείο; Δημοτικό φαρμακείο; Υπάρχουν κάποιες κοινωνικές υποδομές;

ΤΙΠΟΤΑ!!!!

ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Μόνο που αύριο θα πέσει η ΔΕΥΤΕΡΗ καταβολή ενοικίου.

Στο εσωτερικό γίνονται - με ρυθμούς χελώνας - κάποιες διαμορφώσεις. Ο χώρος χωρίζεται σε μικρότερους με γυψοσανίδες. (πόσο θα κοστίσει η διαμόρφωση είναι μια άλλης έρευνας αντικείμενο. Τώρα μένουμε στο γεγονός ο δήμος πληρώνει τσάμπα νοίκια. Και μετράμε πόσα θα είναι).

Μάλιστα αν περάσετε από εκεί θα δείτε ότι στον κεντρικό χώρο έχουν βάλει και 4 καρέκλες. Περιμένουμε να δούμε γιατί και πότε θα αξιοποιηθεί ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ αυτό το κτίριο. 

Και μέχρι τότε ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ  "ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ" ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!

Όμως για να σας κάνουμε σήμερα πιο ενδιαφέρον το θέμα, θα πάμε παρακάτω και θα σας παρουσιάσουμε το σύνολο των ενοικίων που πληρώνει ο δήμος μας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ:

1. Κτίριο κεντρικού δημαρχείου: 22000 ευρώ το μήνα
2. Κτίριο τεχνικής υπηρεσίας: 13000 ευρώ το μήνα
3. Γραφείο ΦΛΥΑΣ: 1000 ευρώ το μήνα
4. Κοινωνικό delicatessen: 5350 ευρώ το μήνα.

ΣΥΝΟΛΟ: 40000 τον μήνα και κάτι ψηλά!
500.000 τον χρόνο!!!!

(Πρόσφατα έγινε υποχρεωτική μείωση των μισθωμάτων 30% στα κτίρια 1 και 2, με εγκύκλιο από το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά εμείς μένουμε στα αρχικά ποσά που έχουν καταβληθεί ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ τώρα).

ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΡΗΜΑΔΟΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ!!!

ΣΕ ΓΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΚΑΚΟΙ, ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ!!! 

Και ψάχνουν και καλά ... επενδυτή και δεν βρίσκουν!

Λες και δεν φτάνουν 500 χιλιάρικα ετήσιο τοκοχρεολύσιο για να χτιστεί ένα κτίριο που κάνει - πόσο να κάνει - 4, 5, 6 βαριά, βαριά, μύρια;;;

Και που μπορεί να έχει χώρους που θα δίνουν έσοδα, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (π.χ. ένα καφέ που θα ενοικιαστεί, ΝΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ Ε, δεν τραβάμε ζόρι εμείς με ιδεολογήματα, θέσεις στάθμευσης για μίσθωση με το μήνα κλπ).

ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΞΟΦΛΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ  ΑΥΤΟ ΤΟ 2002!

ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ 500 χιλιάρικα περίσσευμα για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! 

Αλλά κάποιοι παίζουν ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ στην πλάτη σου αναγνώστη μου.

Δεν θέλανε λέει εκεί στο κέντρο το δημαρχείο, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ, αλλά και η απλή, κοινή λογική) το θέλανε πάρα όξω.

Έχετε δει σε καμιά σοβαρή πόλη της Ευρώπης αλλά και της υποσαχάριας Αφρικής το Δημαρχείο να μην είναι στο κέντρο της πόλης;;;;

Και όταν τελικά υποχωρήσαμε και τους είπαμε όλοι, καλά ρε παιδιά, κάντε το εκεί που το θέτε εσείς που κερδίσατε τας εκλογάς, αλλά ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ - (τρεις ιδιόκτητους χώρους έχετε - στην Πλατεία, στην Αγίας Παρασκευής πρ. Μαμόπουλος και στο Πάτημα - που έλεγαν κάποιοι φοβεροί) - άλλαζε ο ένας θέση και έκαναν μετά  άλλα δύο χρόνια να συμφωνήσουν πού να το κάνουν.

Και εν τω μεταξύ νοικιάζουν και άλλα κτίρια!
Και χαλάνε λεφτά για να τα διαμορφώνουν!

ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ:

3 πράγματα θα θέσουμε στις επόμενες δημοτικές εκλογές στο τραπέζι ως κεντρικούς στόχους για την επόμενη τετραετία!

Και εκεί θα δούμε ποιοι θα τοποθετηθούν, ποιοι θα συμφωνήσουν, ποιοι θα διαφωνήσουν και γιατί, ποιοι θα μας πουν τι λέγανε χτες, προχτές κλπ.

Και έτσι θα λανσάρουμε και την φετινή μας παρουσίαση θέσεων.

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΑ! ΛΑΚΩΝΙΚΑ! 
Χωρίς σάλτσες!

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝΕ ΕΓΚΑΙΡΑ 3 ΕΦΙΚΤΕΣ - ακόμα και σήμερα - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΣ ώστε να μπορείτε να απαιτείτε καλύτερες υπηρεσίες.

Και αν θέλετε τα ακούτε, αν θέλετε τα πετάτε.

Και αν τα ακούσετε θα ξέρετε ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ! 

Το πρώτο από αυτά είναι ότι πρέπει να μας δώσετε ΕΝΤΟΛΗ να κόψουμε την πληγή απ' όλα αυτά τα μισθώματα και να ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΕΔΙΟ για το ΝΕΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ που θα βουλώσει την μεγαλύτερη τρύπα που υπάρχει στον δημοτικό προϋπολογισμό.

ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΤΖΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ σήμερα καταθέτουμε ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ  ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ 2014-2019!

ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

Και σας λέμε ότι πρέπει να μας εμπιστευτείτε - ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ, απ' όσους δεν μπόρεσαν να μείνουν σταθεροί δυο χρόνια , σε μια άποψη -  να ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ και έχει μείνει ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ!

Και μην ακούτε αυτά που σας λένε, ότι δεν υπάρχουν λεφτά γι' αυτό.

Διότι ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΣΠΑ μπορούσαν να πάρουν (τα έχουμε πει), οπότε τα 500 χιλιάρικα έμεναν κατευθείαν για παροχή κοινωνικών υπηρεσιών αλλά και χωρίς αυτή το δημαρχείο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. 


ΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ!

ΚΤΙΣΙΜΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ! Δεν είναι ΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!
ΕΙΝΑΙ ΕΣΟΔΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΠΟΡΟΥΣ!

ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;

Εφημερίδααα. Αποκαλύψεις ΣΟΚ από τους δημοσιογράφους του Megaλου καναλιού


Εξώδικο προς ΔΟΥ για το χαράτσι - Στείλτε το ομαδικά!

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΠΡΟΣτη Δ.Ο.Υ.
___________________________________________________________________
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε μας έχουν αποσταλεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ειδοποιήσεις που ενημερώνουν ότι έχουν βεβαιωθεί στη Δ.Ο.Υ…………………………………….., ποσά που αφορούν ανείσπρακτα υπόλοιπα Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2011.
Σχετικά με το ανωτέρω κείμενο και τις γενικότερες μελλοντικές ενέργειες της υπηρεσίας σας, σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:
α) Ότι τα έσοδα από την επιβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. εξυπηρετούν δημοσιονομικούς στόχους και συνεπώς, ως μη συνδεόμενα με παροχή ειδικής ωφελείας στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, συνιστούν φόρο και όχι τέλος, όπως έκρινε τόσο το Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και με πρόσφατη απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Επίσης, τα ίδια όργανα, έκριναν ότι αντίκειται στο Σύνταγμα η προβλεπόμενη, σε περίπτωση μη καταβολής του, κύρωση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.
β) Ότι κατά παράβαση των κανόνων των άρθρων 17 του Συντάγματος και 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α., δημιουργούνται υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις στους κατόχους ακίνητης περιουσίας, που δεν αναλογούν στο εισπραττόμενο εισόδημα από αυτήν. Η πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έκρινε, σε αντίθεση με την παλαιότερη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι η επιβολή του «χαρατσιού» της Δ.Ε.Η. (γνωστού και ως Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) αντίκειται στο Σύνταγμα, επειδή οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν πλέον την φοροδοτική ικανότητα να το καταβάλουν λόγω της απώλειας των εισοδημάτων τους από τις συνεχείς μειώσεις.
γ) Ότι η φορολογική βάση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. δεν καθορίζεται από το Νόμο, αλλά από την μέθοδο υπολογισμού για το Τ.Α.Π. της Δ.Ε.Η. και των άλλων εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα, όχι από την κανονιστικώς δρώσα διοίκηση, αλλά από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 78 του Συντάγματος. Άλλωστε η ίδια η υπηρεσία σας στην αποσταλείσα ειδοποίηση αναφέρει ότι: «Σε περίπτωση που δεν είστε πλήρης κύριος ή επικαρπωτής ….» επειδή στηρίζεται σε στοιχεία των προαναφερομένων Ν.Π.Ι.Δ. Επίσης έχουν περιέλθει σε γνώση μας περιπτώσεις λανθασμένων χρεώσεων ή βεβαίωσης ήδη εισπραχθέντων ποσών.
δ) Ότι το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες όλων των «δομημένων επιφανειών» κατά παράβαση των άρ. 4, 5 και 20 του Συντάγματος και του άρ. 6 της Ε.Σ.Δ.Α. χωρίς συνεκτίμηση άλλων ουσιωδών παραγόντων, όπως την παραγωγή ή όχι εισοδήματος από την δομημένη επιφάνεια, την διάγνωση της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας του ιδιοκτήτη, των προσδιοριστικών στοιχείων διαφοροποίησης της αξίας του ακινήτου (όπως συντελεστές ορόφου και εμπορικότητας κ.λπ.) και μάλιστα. με καθιέρωση αμάχητου τεκμηρίου χωρίς την δυνατότητα ανταπόδειξης από τον φορολογούμενο, καταργώντας έτσι στην ουσία το κατοχυρωμένο δικαίωμα δικαστικής προστασίας.
στ) Ότι το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. αποτελεί δεύτερη φορολογική επιβάρυνση (μετά τον Φ.Α.Π. σύμφωνα με τα άρ. 27 επόμενα του ν. 3842/2011) της κατοχής ακίνητης περιουσίας εντός του ίδιου οικονομικού έτους (ήτοι του 2011), κατά παράβαση της αρχής απαγόρευσης της διπλής φορολόγησης, δηλαδή της φορολόγησης της ίδιας φορολογητέας ύλης για την ίδια αιτία.
Επιπλέον σας πληροφορούμε ότι αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε να μην περάσει το Χαράτσι. Επισημαίναμε ότι: «…πάρα πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να το καταβάλλουν και πάρα πολλοί άλλοι θεωρούν εκβιαστικό να συνδέεται η καταβολή του με την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης, η οποία στην εποχή μας είναι βασικό κοινωνικό αγαθό».
Ο αγώνας αυτός με πανελλαδική διάσταση, με κινητοποιήσεις και προσφυγές στα δικαστήρια είχε αποτέλεσμα να αποτραπούν και στη συνέχεια να θεωρηθούν παράνομες οι διακοπές ηλεκτροδότησης για όσους αρνήθηκαν να πληρώσουν το Χαράτσι.
Σήμερα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Έχουν πολλαπλασιαστεί αυτοί που αδυνατούν να πληρώσουν όχι μόνο το χαράτσι αλλά και αυτό ακόμη το ρεύμα. Αποτέλεσμα ένας ολοένα μεγαλύτερος αριθμός πολιτών να απειλείται άμεσα με διακοπή ή να την έχει ήδη υποστεί.
Το συνεχώς συρρικνούμενο οικογενειακό εισόδημα, που γίνεται ακόμη μικρότερο με την αύξηση των έμμεσων φόρων, δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών.
Οι άνθρωποι που δύσκολα τα έφερναν βόλτα (με κάποιους διακανονισμούς) δεν είχαν άλλη λύση. Η ΔΕΗ σταμάτησε τους διακανονισμούς (με κυβερνητική παρέμβαση) και μαζί με το Χαράτσι αντιμετώπισαν ένα «βουνό» χρεών. Έτσι πολλοί οδηγήθηκαν στη «λύση» απελπισίας, στην αναγκαστική αποφυγή πληρωμής.
Σαν πολίτες αντιδράσαμε ώστε να αποτρέψουμε τη διεύρυνση αυτού του φαινομένου. Παράλληλα μέσα από διαδοχικές ανοιχτές συνελεύσεις, προχωρήσαμε στη διερεύνηση του σχετικού θεσμικού πλαισίου, στην επεξεργασία και δημοσιοποίηση κειμένων, σε παραστάσεις στις υπηρεσίες της ΔΕΗ προκειμένου να τύχουν κάποιας λογικής και ρεαλιστικής αντιμετώπισης αιτήματα συμπολιτών μας για διακανονισμό οφειλών, σε διανομή ενημερωτικού υλικού έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, στη συλλογή υπογραφών για την εφαρμογή μέτρων υπεράσπισης όσων έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη και στην κοινοποίηση αυτών στο ΥΠΕΚΑ.
Ζητήσαμε να εφαρμοστεί, επιτέλους, ο νόμος 4001/2011, ο οποίος αναφέρεται σε ενεργειακή πενία, σε ευάλωτους πελάτες και προβλέπει, μεταξύ άλλων, παροχή μειωμένων τιμολογίων, ευνοϊκότερους όρους πληρωμής και απαγόρευση διακοπής σύνδεσης. Όμως το κράτος απέδειξε, και συνεχίζει να αποδεικνύει, ότι έχει τον τρόπο να μην εφαρμόζει τους νόμους, όπως τον 4001/2011. Αντίθετα ο μεταγενέστερος 4021/2011, ο οποίος προβλέπει το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. διανύει τον δεύτερο χρόνο του.
Επειδή η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε, σε αντίθεση με την παλαιότερη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι η επιβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. αντίκειται στο Σύνταγμα, (επειδή οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν πλέον την φοροδοτική ικανότητα να το καταβάλουν λόγω της απώλειας των εισοδημάτων τους από τις συνεχείς μειώσεις) έχει εκ του νόμου ιδιότυπη δεσμευτικότητα ισχύουσα έναντι πάντων και παράγει τα αποτελέσματά της ακόμη και υπέρ αυτών που δεν ήταν διάδικοι στην δίκη.
Επειδή κατά της απόφασης αυτής ο Υπουργός Οικονομικών και η Δ.Ε.Η. άσκησαν αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου, η δικάσιμος της οποίας ορίσθηκε η 22-3-2013.
Επειδή σε περίπτωση που ο Άρειος Πάγος υιοθετήσει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ως προς το σκέλος της αντίθεσης προς το Σύνταγμα του ίδιου του φόρου – «χαρατσιού», τότε, λόγω της ύπαρξης δύο αντίθετων αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων (του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας) η υπόθεση θα οδηγηθεί για τελική κρίση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Α.Ε.Δ.) του άρθρου 100 του Συντάγματος.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ

καθώς και με ρητή επιφύλαξη όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την επιχειρούμενη και κλιμακούμενη, υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνσή μας και δηλώνουμε αδυναμία να ανταποκριθούμε σ’ αυτή.
Ζητάμε την άρση της βεβαίωσης, που οι ειδοποιήσεις αναφέρουν, τις οποίες και επιστρέφουμε.
Επιφυλασσόμαστε για την άσκηση προσφυγών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο κατά των βεβαιώσεων του φόρου για τις δύο (2) δόσεις Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. του 2011 και για τους ίδιους λόγους συνεχίζουμε τη μη πληρωμή του «χαρατσιού» για τις πέντε (5) δόσεις του 2012.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, συλλογικά και οργανωμένα, τον αγώνα για την αντιμετώπιση και ανατροπή αυτής της φοροεισπρακτικής πολιτικής που συνεχώς διευρύνεται.


Αθήνα , 31 Ιανουαρίου 2013
Ο/ Οι υπογράφοντες


ΟΔΗΓΙΕΣ

1) Αφού κατεβάσετε το ΚΕΊΜΕΝΟ (χωρίς τις οδηγίες) , τυπώνετε σε φύλλο Α4.
2) Παίρνετε την ειδοποίηση πληρωμής που σας έστειλε η εφορία.
3) Στο τέλος που γράφει Ο/Οι υπογράφοντες, συμπληρώνετε προσεκτικά και καθαρογραμμένα :
Τον Αριθμό Παροχής (είναι αυτός της ΔΕΗ, θα τον δείτε και στην ειδοποίηση)
Τον Αριθμό Ειδοποίησης (είναι αυτός της ειδοποίησης της εφορίας)
Το Ονοματεπώνυμό σας (αυτό που γράφει η ειδοποίηση, του καταναλωτή)
Υπογράφετε (μόνο ο αναφερόμενος στην ειδοποίηση, όχι όποιος τυχόν τον εξυπηρετεί)


http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/01/blog-post_1502.html


http://energoisosialistes.blogspot.gr/

ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ


Ενημέρωση - Σχόλιο από την "πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 31-1-2013


πρΟΤΑση 
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr 

Χαλάνδρι 31/1/2013 

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι 

Σύστημα αξιολόγησης τριών επιπέδων για τους δημοσίους υπαλλήλους σχεδιάζει το υπουργείο εσωτερικών σε συνεργασία , φυσικά , με τους Γάλους εμπειρογνώμονες. 
Η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνει σε δύο φάσεις. 
Η πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί εντός του 2013 , ξεκινώντας από τα υπουργεία, κατά την οποία θα γίνει η καταγραφή των ικανοτήτων όλων των υπαλλήλων και η δεύτερη φάση θα ακολουθήσει το 2014 και θα αφορά στη μέτρηση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων . 
Η αξιολόγηση των τριών επιπέδων θα περιλαμβάνει : 

1. Τον προσωπικό φάκελο του Υπαλλήλου. Θα γίνει η επικαιροποίηση της βάσης της απογραφής. Κυρίως, έλεγχος των τυπικών προσόντων (πτυχία , σεμινάρια , ξένες γλώσσες , Η/Υ κ.α.). 

2. Χαρτογράφηση των ικανοτήτων του Υπαλλήλου. Θα διαδραματίσει σημαντικό λόγο για την τοποθέτηση του υπαλλήλου στα νέα οργανογράμματα και στη μελλοντική στοχοθεσία του υπαλλήλου 

3. Μέτρηση της παραγωγικότητας του υπαλλήλου. Θα γίνει το 2014 για να εξακριβωθεί η επίτευξη των στόχων που θα τεθούν ανά υπάλληλο και οργανική μονάδα.. 

( πηγή εφημερίδα Εθνος 26-01-2013) 

Η «πρΟΤΑση», όλο αυτό τον καιρό, με πάρα πολλά άρθρα έχει επισημάνει το πραγματικό σκοπό της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Η αξιολόγηση θα αποτελέσει το μέσο για τη μείωση του δημόσιου τομέα κατά 150.000 υπαλλήλους ως το 2015, όπως αναγράφεται και στο Μνημόνιο 3. Πραγματικός στόχος, βεβαίως, είναι η δημιουργία ενός μικρού δημόσιου (;;;) τομέα, με τις βασικές δομές του να έχουν εκχωρηθεί στους ιδιώτες. Ακόμα ηχούν οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού κου Μανιτάκη ότι το …..κράτος θα διατηρήσει μόνο τις υπηρεσίες που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αναλάβουν οι ιδιώτες …. 

Η θέση μας είναι πάρα πολύ δύσκολη. Από τη μία έχουμε μια τρικομματική συγκυβέρνηση που δεν έχει σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας και ακολουθεί τις οδηγίες της τρόικας. Από τη άλλη, ένα συνδικαλιστικό κίνημα αποκομμένο από τις ανάγκες τις κοινωνίας, χωρίς σχέδιο και στόχο και χωρίς να μπορεί να εμπνεύσει τους εργαζόμενους. Χωρίς να μπορεί να ξεπεράσει τις προσωπικές του αδυναμίες και τις εξαρτήσεις του. 

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η προσωπική ευθύνη του κάθε ένα από εμάς , είναι πολύ σημαντική. Ενωμένοι και αλληλέγγυοι, μπορούμε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, να βγούμε μπροστά και να φέρουμε την ανατροπή στην Ελληνική κοινωνία . 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!

Μια μέρα στο μεγάλο δάσος κυκλοφορεί η φήμη ότι άνοιξε μία καντίνα. Όλα τα ζώα του δάσους έτρεξαν και με σειρά ιεραρχίας παρατάχτηκαν το ένα πίσω από το άλλο για να ψωνίσουν.
Μετά από λίγη ώρα να ‘σου σκάει και ο λαγός. Βλέπει την τεράστια ουρά που έχει δημιουργηθεί και πολύ άνετα τους προσπερνάει και πηγαίνει πρώτος πρώτος μπροστά από το λιοντάρι.

- Τι κάνεις ρε μαλάκα λαγέ, λέει το λιοντάρι…
- Να, εγώ για την καντίνα ήρθα, απαντάει ο λαγός..
- Κι εμείς τι είμαστε εδώ που περιμένουμε στην σειρά, μαλάκες; …αποκρίνεται το λιοντάρι και του τραβάει μια ανάποδη και τον στέλνει πίσω.
Σηκώνεται ο λαγός εκνευρισμένος και αφού προσπερνάει όλα τα ζώα, πάει και μπαίνει δεύτερος μπροστά από την αρκούδα..
- Τι κάνεις ρε μαλάκα λαγέ, λέει η αρκούδα..
- Να, εγώ για την καντίνα ήρθα..
- Καλά ρε και ποιος νομίζεις ότι είσαι και έρχεσαι δεύτερος λέει η αρκούδα και του κόβει μια μπουνιά και να ‘σου ο λαγός τελευταίος.
Σηκώνεται στραβωμένος ο λαγός και γυρίζει την πλάτη του να φύγει φωνάζοντας..
-Δε με γ.....τε όλοι σας μωρέ…Δεν την ανοίγω σήμερα…

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις