Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΠΑΣΟΚ Δ.Ο. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕΣ

Αυτή τη στιγμή, όποιος περνάει από την οδό Χαϊμαντά θα γίνει θεατής της αφαίρεσης εξοπλισμού από την Δ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Χαλανδρίου.

Ο εξοπλισμός (υπολογιστές, εκτυπωτές, τηλεφωνικό κέντρο κλπ) και κάποια έπιπλα της οργάνωσης αφαιρούνται από τον ιδιοκτήτη τους Νικήτα Κάλφα, ο οποίος τα είχε παραχωρήσει για την λειτουργία του γραφείου και ο οποίος είχε ενημερώσει από την προηγούμενη εβδομάδα το νέο συντονιστή της Δ.Ο. Ανδρέα Χριστοδουλίδη ότι επιθυμεί να του επιστραφούν.

Το θέμα  εξελίσσεται πολύ καιρό τώρα.

Ο Νικήτας Κάλφας έστησε και κράτησε το γραφείο της Δ.Ο. ανοικτό, σχεδόν μόνος του, για πολύ καιρό, πληρώνοντας πολλές φορές το ενοίκιο από την τσέπη του, εκτός του εξοπλισμού που διέθεσε στην οργάνωση. 
Μάλιστα ήταν αυτός που έστησε και διαχειριζόταν την ιστοσελίδα http://do.pasok.gr/chalandri/ η οποία είναι εκτός λειτουργίας από την ημέρα που  ο κος Κάλφας δέχτηκε συντονισμένη επίθεση εναντίον του επειδή επέμενε λέει να κρατάει ανοικτή την οργάνωση με αποτέλεσμα να δημιουργήσει χρέος στην ΔΕΗ, το οποίο τον κάλεσαν να πληρώσει - και αυτό - από την τσέπη του.

Οι παλιοί συνασπίστηκαν και τον ... έστειλαν.

Ο κος Κάλφας ζήτησε να πάρει τα πράγματά του από τον Φεβρουάριο αλλά λόγω του συνεδρίου ανέβαλε το "γκρέμισμα" της Δ.Ο. για σήμερα, όπως από την προηγούμενη εβδομάδα γνωρίζαμε και προαναγγήλαμε σε αυτή εδώ την ανάρτησή μας:

ΑΥΡΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ... ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ....Αύριο θα έχουμε και φωτό διότι ο φωτισμός δεν βοήθησε τον ρεπόρτερ μας να πάρει εικόνα.

ΠΟΕ - ΟΤΑ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ… ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΣ…


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ… ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΣ…

Δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες, δεκαετίες τώρα, γκρεμίζονται τα τελευταία τρία (3) χρόνια με βιαιότητα από τις κυβερνήσεις που έφεραν στη χώρα το Δ.Ν.Τ. και υποτάχθηκαν άνευ όρων στους ξένους δανειστές-δυνάστες.

Κατάντησαν την Ελλάδα πειραματόζωο και πάνω της εφαρμόζουν κάθε διεστραμμένη σκέψη και νέα συνταγή με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης. Επιβάλλουν το δόγμα του σοκ και δεν αφήνουν περιθώρια ανάσας στους πολίτες.

Υλοποιούν την πιο «βάρβαρη» πολιτική αδιαφορώντας για την Ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες. Ασκούν την ακραία νεοφιλελεύθερη-μνημονιακή τους πολιτική ικανοποιώντας μόνο και μόνο τα ξένα και εγχώρια οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Επιτίθενται με σφοδρότητα στα συνήθη υποζύγια, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Κόβουν συνεχώς τους μισθούς και τις συντάξεις, καταργούν τη υγειονομική-ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη Δημόσια Παιδεία, το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γενικότερα, ισοπεδώνουν το κοινωνικό κράτος.

Στέλνουν στην ανεργία καθημερινά εκατοντάδες Έλληνες και οδηγούν στη φτώχια, στην ανέχεια και στην εξαθλίωση εκατομμύρια συμπολίτες μας. Γκρεμίζουν τα όνειρα των νέων ανθρώπων και τους αναγκάζουν σε μαζική μετανάστευση.

Μας έχουν καταντήσει επαίτες. Μας εκβιάζουν για να μας δώσουν τη δόση, μας απειλούν με χρεοκοπία και απομόνωση αν δεν βγει το πρόγραμμα που «στραγγαλίζει» μισθωτούς, συνταξιούχους, νέους και ανέργους.

Τώρα τελευταία «πονάει η καρδιά τους», «αναγνωρίζουν τις μεγάλες προσπάθειες που έκανε η Ελλάδα», ακόμη και ότι «έκαναν λάθος και δεν υπολόγισαν σωστά την ύφεση που θα προκαλούσαν τα μέτρα λιτότητας» μας λένε. Μας εμπαίζουν και στόχο έχουν να συνεχίσουν την καταστροφική τους πολιτική.

Επόμενο στάδιο το γενικό «ξεπούλημα» της πατρίδας. Ετοιμάζονται να πουλήσουν όλες τις κερδοφόρες επιχειρήσεις και καταστρώνουν σχέδια για το πώς θα ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.

Υπέγραψαν την πλήρη παράδοση της χώρας στους δανειστές. Τους εκχώρησαν κάθε κυριαρχικό δικαίωμα. Ακόμη και την περιουσία της Τράπεζας της Ελλάδας μπορούν να κατασχέσουν αν δεν πληρώνονται οι δόσεις του ληστρικού δανείου που μας έδωσαν, δήθεν για να μας σώσουν, αλλά επί της ουσίας για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος μας άλλη μία φορά.

Ας μας απαντήσουν…

Γιατί το 55% του εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων πάνε στους έμμεσους και άμεσους φόρους, ενώ οι πλούσιοι μόνιμα φοροδιαφεύγουν; Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι έχουν νέες πραγματικές μειώσεις εξαιτίας της νέας φορολογικής επιδρομής, αδυνατώντας να έχουν μια στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση.

Γιατί τα 8 από τα 11 δις ευρώ που εισπράττονται από τη φορολογία, τα πληρώνουν τα μόνιμα υποζύγια που είμαστε οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι;

Γιατί από τα 13,5 δις ευρώ του νέου πακέτου μέτρων, τα 8,5 αφορούν σε περικοπές μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων;

Γιατί, ενώ και για το πιο μικρό σπίτι, οι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι ή και οι άνεργοι πληρώνουν χαράτσι, ενώ τα εμπορικά κέντρα και οι βίλες των επιχειρηματιών πληρώνουν με έκπτωση στο φόρο μέχρι και 60%;

Γιατί, ενώ το κράτος χάνει έσοδα από το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και οι Έλληνες παγώνουν και πεθαίνουν, η συγκυβέρνηση επιμένει στην υπερφορολόγησή του, καθιστώντας το είδος πολυτελείας και αφήνει στο απυρόβλητο τους λαθρέμπορους καυσίμων;

Γιατί, ενώ τα εισοδήματα εξαφανίζονται και η αγοραστική δύναμη καταβαραθρώνεται, τα είδη πρώτη ανάγκης και ευρείας κατανάλωσης στην Ελλάδα πωλούνται ακριβότερα και πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο;

Γιατί ψευδώς λένε πώς η ανταγωνιστικότητα οφείλεται στο εργατικό κόστος και άρα πρέπει να γίνονται μειώσεις μισθών, όταν η Βουλγαρία με τους μισθούς πείνας έχει χαμηλή ανταγωνιστικότητα, ενώ η Ελβετία με τους «χρυσούς» μισθούς είναι στην πρώτη θέση;

Η οπερέτα στη Βουλή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η παραπομπή πρώην βουλευτών στην τακτική δικαιοσύνη για ψευδή πόθεν έσχες, οι συλλήψεις επιχειρηματιών για χρέη προς το Δημόσιο (οι περισσότεροι από τη μία μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν) και άλλες κινήσεις της συγκυβέρνησης δεν αποτελούν παρά επικοινωνιακά τρικ προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα σοβαρά προβλήματα που έπονται. Και αυτά είναι η εφαρμογή των μέτρων ύψους 13,5 δις ευρώ. Μέτρα που θα βαρύνουν πάλι τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την ανεργία και θα οδηγήσουν πολλούς ακόμη νέους εκτός Ελλάδας.

Μην παραμένετε άλλο αμέτοχοι, μη σωπαίνετε. Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Περισσότερες από 25.000 απολύσεις έχουν προγραμματιστεί για το 2013 από το Δημόσιο Τομέα. Χιλιάδες ακόμη απώλειες θέσεων εργασίας θα υπάρξουν στον ιδιωτικό τομέα λόγω των νέων μέτρων της συγκυβέρνησης. Η ανεργία θα ξεπεράσει το 28%-30%. Μισθοί και συντάξεις θα μειωθούν ακόμη περισσότερο. Τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα έχουν μπει στο στόχαστρο, όπως επίσης και όσες κοινωνικές παροχές γλύτωσαν. Στη θέση τους θα έρθουν νέοι φόροι και νέα χαράτσια.

Η κυβέρνηση δεν σταματά γι΄ αυτό το επόμενο χρονικό διάστημα θα εντείνει τις προσπάθειες της για χιλιάδες απολύσεις, διαθεσιμότητες στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση,χρησιμοποιώντας την αξιολόγηση των Οργανικών Μονάδων και των Υπαλλήλων, καθώς η διαδικασία είναι ενταγμένη σε μια νέα προσπάθεια απαξίωσης των εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να αποτελέσει το «άλλοθι» για την πραγματοποίηση χιλιάδων νέων απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως άλλωστε προβλέπει το μνημόνιο ΙΙΙ.

Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. που ουσιαστικά καταργεί το αυτοδιοίκητο των Δήμων και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους Δήμους που αδυνατούν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους σε κατάργηση βασικών Δημοτικών υπηρεσιών, πλήρη αναστολή προσλήψεων, υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού με στόχο τη μείωση του μισθολογικού κόστους και την επιβάρυνση των Δημοτών μέσω της αύξησης των ιδίων εσόδων από φόρους, τέλη, δικαιώματα και εισφορές.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, εκτός της αντίδρασης-αντίστασής μας στα μέτρα και τις πολιτικές της συγκυβέρνησης θα πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα μας για τα ιδιαίτερα αλλά σημαντικά προβλήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως:

Άρση της πλήρους αναστολής των προσλήψεων που έχει επιβληθεί στους Ο.Τ.Α. έως το 2016 και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες άμεσα κοινωνικού ενδιαφέροντος για την εξυπηρέτηση των πολιτών όπως καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί κ.λπ.
Την προώθηση Νομοθετικής Ρύθμισης που θα βάζει τέλος στο φαινόμενο κατασχέσεων των Λογαριασμών Μισθοδοσίας του Προσωπικού με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι.
Την άμεση ρύθμιση των δανείων των εργαζομένων που πλέον αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους μετά την δραματική μείωση των μισθών που υπερβαίνει σε πολλές περιπτώσεις το 50%.
Την αποτροπή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμούπου μεταφέρουν άμεσα το κόστος λειτουργίας τους στις πλάτες των Δημοτών.

Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από αυτόν που μας παρουσιάζουν ως μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση και ακολουθούν για να μας εξοντώνουν. Αυτός είναι ο δρόμος του αγώνα, της αντίστασης στα μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόικας. Ένας αγώνας που πρέπει να δοθεί με ενότητα και αλληλεγγύη. Ένας αγώνας που πρέπει να έχει στόχο το κοινό όφελος και όχι να εξυπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες και συμφέροντα. Ο αγώνας αυτός επιβάλλεται να είναι συλλογικός. Πρέπει να αγωνιστούμε, γιατί όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                Γιάννης Τσούνης

ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕ ΔΙΣΚΟΙ! ΓΚΡΑΝ ΣΟΥΞΕ!

ΟΡΙΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ, ΓΙΑ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΥΟΠΕΣ Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΤΟΥ:

Είμαστε περήφανοι γιατί παρ’ όλες τις δυσκολίες, παρ’ όλο το κλίμα, παρ’ όλη τη στενότητα εμείς δώσαμε λύσεις σε ουσιαστικά προβλήματα.
Δίνουμε λύσεις με έργα που θα είναι χρήσιμα για τις επόμενες δεκαετίες, όπως οι νέοι μας παιδικοί
σταθμοί, η πλήρης κοινωνική μας υποδομή που θα εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες μας, τα έργα για τους αγωγούς, την αγορά της πλατείας Κιοσσέ, τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησσιάς, την ένταξη στο σχέδιο πόλης του Πατήματος

Στον Αθλητικό μας οργανισμό κάναμε εκπληκτικές εκδηλώσεις, με τεράστια συμμετοχή αθλητών, θεατών, παιδιών, γονέων.
Αναφέρω τους μεγάλους σχολικούς αγώνες, τα Ευριπίδεια, όπου μας τίμησαν ξένοι ολυμπιονίκες, τη γυμναστράδα, το μεγαλύτερο αντίστοιχο αθλητικό γεγονός, το καλοκαιρινό camp όπου συμμετείχαν πάνω από 1000 παιδιά και πάρα πολλές πετυχημένες εκδηλώσεις.

Όμως κάναμε δουλειά και στην αθλητική μας υποδομή. Αναβαθμίσαμε τη μικρή πισίνα μας στο Κολυμβητήριο, νομιμοποιήσαμε πολεοδομικά το Κολυμβητήριο Παύλος Παπαγιαννόπουλος, κατασκευάσαμε μια νέα αίθουσα γυμναστικής.

Για τα παιδιά

Ξεκινήσαμε ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα παιδικής διατροφής και παχυσαρκίας, ενώ πετύχαμε να διοργανώσουμε τον μεγαλύτερο σε συμμετοχή αγώνα δρόμου στα Βόρεια Προάστια τον ≪ΑΓΩΝΑ ΡΕΜΑΤΙΑΣ≫ με συμμετοχή πάνω από 1500 αθλητές.

Και εδώ κάναμε πάρα πολλά, με πολύ λίγα χρήματα, όπως βέβαια και στο Αετοπούλειο όπου ενώ
έπεσαν οι δαπάνες κατά 70% εντούτοις κάναμε στη Ρεματιά το καλύτερο φεστιβάλ ίσως και σ’ όλη την Αθήνα. Πέρυσι, το καλοκαίρι κάναμε 45 παραστάσεις όπου τη παρακολούθησαν πάνω από 30.000
θεατές. Πολλές δε, παραστάσεις ήταν δωρεάν κάτι που είχε να γίνει πολλά χρόνια.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό, το πώς πετύχαμε με πολύ λίγα χρήματα, να κάνουμε ένα φεστιβάλ όπου το χάρηκαν χιλιάδες Χαλανδραίοι, πολλές φορές δωρεάν αλλά ταυτόχρονα προέβαλε τη πόλη μας σ’ όλη την Ελλάδα.

Και ταυτόχρονα λειτουργήσαμε και αναβαθμίσαμε την παιδική μας Βιβλιοθήκη, τη παιδική μας χορωδία μετά από πολλά χρόνια,

Εισάγαμε νέους θεσμούς όπως το εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής με τη Μουσική Συνάντηση, τα εικαστικά και Εκπαιδευτικά Εργαστήρια. Επίσης μιλώντας για πολιτισμό, πρέπει να μιλήσουμε για τη
δουλειά που κάναμε με τη Φιλαρμονική μας, με τις δεκάδες δωρεών συναυλιών αλλά και τα δωρεάν μαθήματα μουσικής που δίνουμε στα παιδιά μας.

Μέσα από τον Κοινωνικό μας οργανισμό προσφέραμε τεράστιο έργο.

Έτσι στους παιδικούς σταθμούς:

Εφαρμόστηκε ενιαίο διατροφολόγιο (χειμερινό – θερινό) και η διαμόρφωσή του εκτελείται υπό την ευθύνη των προϊσταμένων, εντάξαμε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ δωρεάν 230 παιδιά αφού απαλλάξαμε τις οικογένειες από την καταβολή των 50 ή 70 ευρώ ανά μήνα και το κόστος αυτό να βαρύνει το Νομικό πρόσωπο, πραγματοποιήσαμε απογευματινές συναντήσεις με γονείς, το έργο των παιδικών σταθμών υποστηρίζεται από τους ψυχολόγους του Ο.Κ.Π.Α..

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ;

1. Άνοιξε η Φραγκοκλησιάς ρε παιδιά και δεν το ξέρουμε;

2. Για τις επόμενες δεκαετίες θα έχουμε δύο νέους παιδικούς σταθμούς. Για αυτήν την δεκαετία κλείσαμε 4 από τους παλιούς!

3. Τι έγινε στην πλατεία Κιοσσέ πάλι και δεν το είδα ρε παιδιά από απέναντι που μένω;

4. Στον Αθλητισμό βέβαια είναι έτσι ακριβώς, όπως τα λέει ο δήμαρχος!
 ΤΡΟΜΕΡΕΣ εκδηλώσεις ΜΕ ΧΙΛΑΔΕΣ αθλητές και δεν συμμαζευόμαστε. (Για προγράμματα αθλητισμού για παιδιά και πολίτες μην το συζητάμε. Και δεν είχε γίνει ακόμα και το ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΡΑΤΙΖΕΙΝ!)

5. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΡΑΓΜΑ; Η αίθουσα γυμναστικής. Τα άλλα "αναβαθμίσαμε την πισίνα" (δηλαδή της βάλαμε μέσα ΚΑΙ νερό).

6. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Έχουμε πρόγραμμα κατά της .... ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ (χωρίς κανένα σχόλιο) και κάναμε και τον αγώνα της ρεματιάς. (ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ).
Λεπτομέρειες: Στα σχολεία πέφτουν ταβάνια, οι αίθουσες έχουν νερό, αφήσαμε 400 παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς αλλά αυτά τα βλέπουν μόνο οι "ιδιοτελείς" που δεν έχουν αντιληφθεί ότι "ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

7. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ, χαλάει ο δήμος - ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ - χρήματα. Και εγώ που νόμιζα ότι οι νεοφιλελεύθεροι από τις ιδιωτικοποιήσεις βγάζουν ... ΛΕΦΤΑ ...

8. Παράλληλα ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ και η βιβλιοθήκη, που λειτουργεί καμιά δεκαριά χρόνια ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.

9. Έχουμε νέους ΘΕΣΜΟΥΣ στην πόλη: ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ! (ΤΙ ΘΕΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΣ; ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ;).

10. Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ: Στα παιδιά που δεν έδιωξε από τους παιδικούς σταθμούς εφάρμοσε ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ενώ τα άλλα 400 που έδιωξε εντάχθηκαν με επιτυχία στο πρόγραμμα κατά της ... παχυσαρκίας.

11. Όσο για τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ δημότες μας που θα εξυπηρετηθούν από τις υπό ίδρυση κοινωνικές υποδομές (στο κοινωνικό παντοπωλείο κλπ δηλαδή) τι να λέμε! ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ!

ΡΕ ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ! ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΔΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

"ΓΙΑ ΑΔΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ" ΜΙΛΗΣΕ ΕΧΘΕΣ Ο ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΣΕ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ - ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ!

ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΩΡΟ!

ΘΑ ΤΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ - ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ, ΑΥΤΟ ΕΔΩ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΝΗΜΑ!


ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ!

ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΧΑΠΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ!

Γιατί ο άνθρωπος δεν κάνει ΙΧΝΟΣ αυτοκριτικής, δεν έχει καταλάβει τι λένε οι συμπολίτες του και είναι προφανές ότι είναι .... ΑΛΛΟΥ, ΝΤΑΛΛΟΥ!

ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Ο ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΚΑΝΤΗΛΙΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ!
Θα αρχίσω τον εβδομαδιαίο εξάψαλμο με ... ΕΠΑΙΝΟΥΣ!

1. Στον Γιάννη Ψαρόπουλο για την οργάνωση των reunion των παλαιών συμμαθητών. Ντίρλα γίναμε εχθές στον Ιορδάνη με τα ρακόμελα! Μπράβο ρε Γιάννη. Άντε, του χρόνου θα κλείσουμε το ΚΑΠΗ.

2. Στο Νίκο Πανταζή που έδειξε - ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ (δεν είναι η πρώτη) - ότι δεν έχει στα αυτιά ντουβάρια και κατανοεί τα επιχειρήματα που τίθενται και προσδιορίζει την στάση του με ευελιξία.

Αναφέρομαι ακριβώς στις δύο αναδημοσιεύσεις που έχουμε κάνει από το blog του, που μας έδωσαν σημαντικά στοιχεία ενημέρωσης και μας άνοιξαν τον δρόμο να κατανοήσουμε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ" με τον τίτλο μάλιστα "ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΜΕ!"

(Το εκλαμβάνουμε και ως μια έμμεση παραδοχή ότι δεν ισχύει το "Άγγελε μην μας αδικείς" που έγραψε προχθές. ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ).

Τι μας λέει λοιπόν ο Νίκος, για να πάμε στην ουσία:Ο Αεικίνητος θα πάρει 546000 ευρώπουλα από το ΕΣΠΑ, σε δύο χρόνια, για να κάνει κοινωνικό παντοπωλείο! Για να βοηθήσει τους ανήμπορους, τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Από αυτά 127200 ευρώπουλα θα πάνε στα νοίκια (δηλαδή, ξέρετε τώρα ...).

Γυψοσανίδες, βαψίματα, έπιπλα κλπ καμιά 15άρα - 20άρα και τα υπόλοιπα λεφτά θα γίνουν "λειτουργικά έξοδα" δηλαδή ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ, χαρτί υγείας, καθαριστικά τουαλέτας, δημοσιεύσεις κλπ για 2 χρόνια.

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΟΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΗΛΑΔΗ;

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ! Ό,τι τους δώσει η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ! Από τον δήμο θα πάρουν ...
τώρα θέλετε να συνεχίσω για να με λέτε πάλι βρωμόστομο και χυδαίο; 

ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΜΕ 6 ΜΗΝΕΣ!

ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ "ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ" (δηλαδή το ένα μόνο σκέλος του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ που είναι ότι ο ιδιοκτήτης είναι της ... παρέας.  Υπάρχουν και ΑΛΛΑ, άσχετα με τον ιδιοκτήτη).

Και μετά φταίμε εμείς που λέμε ότι Ο ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και εξασφαλίζει μεγαλύτερο γήπεδο για την ΔΙΑΦΘΟΡΑ και την αδιαφορία για τους δημότες.

ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

Λες και δεν καταλαβαίνουν ακόμα και δεκαπεντάχρονα ότι αν δεν υπάρξει ΣΟΒΑΡΗ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ, προγραμματική σύγκλιση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ώστε να πιέσουν την πλειοψηφία που νιώθει ΑΣΥΔΟΤΗ και ΣΙΓΟΥΡΗ και δεν δίνει λογαριασμό,  ο δήμος Χαλανδρίου θα οδηγηθεί σε ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ (περισσότερο από ότι σήμερα).

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. 

Βέβαια κάποιοι αυτό το αρνούνται, προτάσσοντας ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ για ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ που υπάρχουν σχετικά με τα ζητήματα κατοχής των μέσων παραγωγής, αντίληψης περί κοινωνικής οικονομίας ... μετάβασης στο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και την ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Πιστεύουν ότι μέχρι τότε πρέπει να μην διορθώσουμε τίποτα "βραχυπρόθεσμα" για να μην "θολώσει ο μακροπρόθεσμος στόχος".

Πρέπει να γίνει η γενιά μας και τα παιδιά μας θυσία για τους μεγαλοϊδεατισμούς τους που τελικά ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ. Θέλουν από τους άλλους να είναι υπηρέτες ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΣΤΟΧΩΝ, λέει.

Για την ζωή των παιδιών μας βέβαια αυτό θα έχει κάποιες .... βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις, αλλά αυτά είναι παράπλευρες απώλειες.

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ .... ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ (ο Τζων Μέυναρντ Κέυνς το είπε- δεν είναι δικό μου).
Αυτό το ξέρει η γενιά μας! Το έχει κατανοήσει! Η γενιά των Χαλανδραίων που βρίσκεται στις παραγωγικές ηλικίες, που σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος της κρίσης, ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ζητώνατας ΑΛΛΑΓΗ στο Χαλάνδρι. 

Είναι μεγάλη η κουβέντα που πρέπει να ανοίξει και με αυτή την ιστορία με το ΕΣΠΑ αναγνώστη μου. Ξεκινάει από αυτό το απλοϊκό που λέει ο Νίκος Πανταζής "λεφτά μας δίνουν, να μην τα πάρουμε; ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΑ".

Και έχουμε δύο παραδείγματα στο Χαλάνδρι: 
1. 3 εκατομμύρια ευρώπουλα από το ΕΣΠΑ για να γίνει ένα νέο κτίριο παιδικού σταθμού, δίπλα  στο άλλο - του ιδρύματος Κουρτέση - που ρημάζει κλειστό γιατί ο δήμος ΕΚΛΕΙΣΕ τους παιδικούς σταθμούς που λειτουργούσαν εκεί, λόγω έλλειψης προσωπικού. Όπως καταλαβαίνεις αναγνώστη μου, μόλις τελειώσει θα ρημάζει και αυτό. 
2. 550 χιλιάρικα ευρώπουλα για "κοινωνική πολιτική" που το μόνο που θα εξασφαλίσει είναι 3-4 θέσεις εργασίας για 2 χρόνια  ενώ τα υπόλοιπα είναι απλώς για ένα εντελώς ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ, ΑΝΤΙΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΜΟΙΡΑΣΜΑ.

ΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 3,5 εκ. ΕΥΡΑ, αναγνώστη μου;

Και ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ για να γλυτώσουμε νοίκια, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΟΤΑΝ ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 400 ΠΑΙΔΙΑ, των οποίων οι οικογένειες πρέπει να αναζητήσουν το ... μεροκάματο!

Και δεν ανοίγουμε - ΟΛΟΙ, ΟΣΟΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ- μια κουβέντα για το θέμα του ΕΣΠΑ και το τι χρηματοδοτεί, τι προγράμματα υποβάλλονται, ποιος επιλέγει, ποιος επιλέγει τις ... επιλεξιμότητες ....

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Θέματα που ΕΠΡΕΠΕ να απασχολούν και τα συνέδρια της ΚΕΔΕ, λίγο περισσότερο, λέω εγώ ο τρελός.

ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ!

Να πως θα δικαιολογήσουν στον Δήμο τα λεφτά του προγράμματος ΕΣΠΑ. Μην μας πείτε ότι δεν προειδοποιήσαμε και ότι δεν γνωρίζατε;;;

Στην τελική ευθεία η ίδρυση Κοινωνικού Φαρμακείου στο Χαλάνδρι

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου στο Χαλάνδρι.

Την περασμένη εβδομάδα εξαγγέλθηκε η κοινή πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την ίδρυση Κοινωνικού Φαρμακείου στο Χαλάνδρι με την αρωγή και συνδρομή του Δήμου Χαλανδρίου.

Στόχος της παραπάνω πρωτοβουλίας είναι η παροχή υγειονομικής κάλυψης σε αστέγους και ανασφάλιστους του Δήμου Χαλανδρίου όπου η η κλινική εξέταση των οποίων από το δίκτυο συνεργαζόμενων με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών ιατρών, ενώ την φαρμακευτικής τους κάλυψη θα εξασφαλίζει δωρεάν η ΠΕΦ.

Στην όλη αυτή προσπάθεια ο Δήμος Χαλανδρίου αναλαμβάνει τα κτιριακά και λειτουργικά έξοδα του Κοινωνικού Φαρμακείου ενώ επίσης ο Δήμος Χαλανδρίου μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ θα αναλάβει την στελέχωση αυτού με πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις έργου διάρκειας 2 ετών.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

Κοινωνικό Παντοπωλείο 578.000 Ευρώ εγκρίθηκαν από το ΕΣΠΑ που θα απορροφηθούν σε δύο χρόνια. «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη» για να θυμηθούμε την περίφημη ατάκα κινηματογραφικής ταινίας

Προειδοποιούμε δεν θα σας αφήσουμε να κοροϊδέψετε κανέναν

Μόνο για το 2012 προβλέπεται εκταμίευση 96.000 Ευρώ.

Τώρα εξηγείται η κοινωνική ευαισθησία του Δήμου που χωρίς στην ουσία να διαθέτει κοινωνική υπηρεσία, χωρίς όλα αυτά τα χρόνια να έχει να μας δείξει έστω και μια μικρή προσπάθεια στήριξης αυτών των ομάδων, όταν στο προϋπολογισμό του προβλέπει για Κοινωνική Πολιτική (7.000) Ευρώ περίπου, ξαφνικά σκέφτηκε τους αδύναμους Χαλανδραίους.

Τώρα εξηγείται η ενοικίαση του οικήματος στην Παπάγου έναντι (5.300) Ευρώ όταν το μισό Χαλάνδρι έχει χώρους που προσφέρονται με πολύ χαμηλό τίμημα.

«Λεφτά υπάρχουν» για να θυμηθούμε άλλο σύνθημα που το πληρώνουμε ακριβά

Ένας ευαίσθητος Δήμος που μέσα σε δύο χρόνια έκλεισε τέσσερες (4) παιδικούς σταθμούς και έφυγε από το πρότυπο Σταθμό του Ιδρύματος Κουράση, που με την λειτουργία του θα μπορούσε να καλύψει όλες τις αιτήσεις της πόλης για παιδικούς σταθμούς.

Ένας ευαίσθητος Δήμος που εφαρμόζει ελεγχόμενη στάθμευση σχεδόν σε όλη την πόλη από την Κηφισίας, Παπανικολή, Καλλισπέρη,Πεντέλης με πρόστιμα (80) Ευρώ αν ξεχασθείς.

Ένας ευαίσθητος Δήμος που εγκατέλειψε τα σχολεία χωρίς συντήρηση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν μικροί μαθητές από πτώσεις σοφάδων, να μαζεύουν τα νερά τις βροχής από χώρους διδασκαλίας εξαιτίας της ελλιπούς μόνωσης, να αλλάζουν σπασμένα τζάμια Σύλλογοι και ιδιώτες και ευτυχώς που ο Χειμώνας ήταν ήπιος αλλιώτικα θα ανάβαμε σόμπες με ξύλα από το σπίτι.

Θα μου πείτε είναι λεφτά της Ευρώπης γιατί να μην τα πάρουμε. Δεν είμαστε αντίθετοι με την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Αυτό που λέμε εμείς είναι να μην σπαταλούμε πόρους της Ευρώπης για να βολευτούν κάποιοι.


ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Χαλάνδρι, 28–2-2013
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Τμήμα: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
Αριστείδου, Χαλάνδρι 15234
Τηλ: 213 20 23 951/984
Φαξ: 213 20 23 984


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούνται οι συμπολίτες μας , οι οποίοι επλήγησαν από τη θεομηνία της 22-2-2013 και έχουν υποστεί οποιεσδήποτε υλικές ζημιές ή τραυματισμούς, να προσέλθουν από τη Δευτέρα 4/3/2013 έως και Παρασκευή 22/3/2013 κατά τις ώρες 09.00 – 15.00 στο Δημαρχείο Χαλανδρίου (Αγίου Γεωργίου 30 &; Αριστείδου- ισόγειο) ώστε να δηλώσουν τις ζημιές που υπέστησαν και να προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά, προκειμένου να τύχουν της προβλεπόμενης οικονομικής ενίσχυσης του Υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

- Αίτηση του ενδιαφερομένου
- Ταυτότητα - Δελτίο Ομογενών - Άδεια παραμονής για Αλλοδαπούς
- Δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν ότι η πληγείσα οικία ήταν η κύρια κατοικία των δικαιούχων( μισθωτήριο , λογ/σμοί ΔΕΚΟ, Ε1 κλπ)
- Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης
- Αντίγραφο Εντύπου Ε9

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132023951, 2132023984.Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΝΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ 


Αντιγράψαμε από την πρΟΤΑση

Εσείς το λέτε κρίση, εγώ το λέω καμπινέ… – Ντίνος Χριστιανόπουλος

Εσείς το λέτε κρίση, εγώ το λέω καμπινέ που κάθε λίγο βουλώνει, Όλοι χέζουν, κανείς δε σκουπίζει, κι άμα βουλώσει, όλους τους πιάνει απελπισία κι αναρωτιούνται ποιος θα βρεθεί για να τον ξεβουλώσει.

http://pekp.gr/, 3/3/2013

Οι εκλογές στην Ιταλία έφεραν Φόρο στη Καρμπονάρα!!


Ο (αριστερός) υπουργός Μανιτάκης που «κερνάει» καφέ με χρήματα του δοκιμαζόμενου λαού

Ο (προερχόμενος από τη ΔΗΜ.ΑΡ.) υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης, που «πανηγυρίζει» με κάθε ευκαιρία για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, ξοδεύει (όχι όμως από την τσέπη του) για να κερνάει τους καλεσμένους του καφέδες (και τσάι!) των 900 ευρώ!

Αυτό προκύπτει από έγγραφο που αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια και από το οποίο προκύπτει ότι τα χρήματα αυτά πληρώνει ο δοκιμαζόμενος λόγω Μνημονίου ελληνικός λαός.
Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου εγκρίθηκε «η δαπάνη αξίας εννιακοσίων 
ευρώ (900 €) που αφορά την προμήθεια και παραλαβή προϊόντων (καφές, τσάι κ.λπ.) που θα προσφερθούν κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2013 σε υπηρεσιακές συσκέψεις και συναντήσεις στο πλαίσιο δαπανών δημοσίων σχέσεων της πολιτικής ηγεσίας του ΥΔΙΜΗΔ».
Με άλλα λόγια, για να απολαύσουν τους καφέδες τους οι άνθρωποι που οσονούπω θα στείλουν στον καιάδα αρκετούς χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα πάντα με τις εντολές της τρόικας, ο προϋπολογισμός του υπουργείου, ο οποίος φυσικά πληρώνεται από τον Ελληνα πολίτη, θα επιβαρυνθεί με το διόλου ευκαταφρόνητο αυτούς τους καιρούς ποσό των 900 ευρώ. « Η ανωτέρω δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του ΚΑΕ 0845, του Φορέα 05-150, του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του οικονομικού έτους 2013» αναφέρεται στην απόφαση, την οποία υπογράφει με εντολή του «εκλεκτού» της ΔΗΜ.ΑΡ. Αντώνη Μανιτάκη ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βασίλης Συμεωνίδης.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ουσιαστικά για το οικονομικό έτος 2013 τα «καλούδια» θα κοστίσουν περί τα 3.600 ευρώ συνολικά, την ώρα που η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, έχει προχωρήσει, αφενός, σε μειώσεις μισθών και συντάξεων και, αφετέρου, σε υπερφορολόγηση των ακινήτων. Και βέβαια υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Μανιτάκης κάνει ό,τι είναι δυνατόν «για να εκπληρωθούν οι όροι του Μνημονίου για τη μείωση και αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα», προσπαθώντας, όπως λέει πάντως, «να πειστεί η τρόικα ότι με τη διαθεσιμότητα, σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις, είναι εφικτό να μειωθεί ο δημόσιος τομέας κατά 150.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2015 κι έτσι να αποτραπούν οι απολύσεις».

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η πρόσφατη απόφασή του να «κόψει» τα κινητά από τους συμβούλους προκειμένου να μειωθεί το κόστος ήταν απλά ένα επικοινωνιακό τρικ τού κατά τα λοιπά αριστερού υπουργού, καθώς, όπως προκύπτει, το ποσό σπαταλήθηκε τελικά σε… καφέδες. Βέβαια ο ίδιος αλλά και οι στενοί συνεργάτες του συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις «τζάμπα» κλήσεις, με χορηγία, φυσικά, του ελληνικού λαού…

http://www.olympia.gr/, 3/3/2013

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις