Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΡΑΣΣΑ

Στο Αετοπούλειο, στις 10.30, συγγενείς και φίλοι τιμούν τη μνήμη του Νίκου Πρασσά.


ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΤΜΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αγαπητοί φίλοι,

Με οργή καταγγέλλουμε την στάση της Διοίκησης του Γυμναστηρίου Νίκος Πέρκιζας να απαγορεύσει την διεξαγωγή του τελευταίου αγώνα της ομάδας του Γ. Σ. Χαλανδρίου για το Πρωτάθλημα της Γ Εθνικής Κατηγορίας την Κυριακή 14-4-2013 (ώρα 17.00) εφαρμόζοντας από το Σάββατο 13-4-2013 (!) την πρόσφατη απόφαση της Νομαρχίας (5-4-2013) για ακαταλληλότητα των Γηπέδων Μπάσκετ του Χαλανδρίου για διεξαγωγή αγώνων πρωταθλημάτων.

Το γεγονός είναι εξοργιστικό διότι η Διοίκηση του Γυμναστηρίου με εντολή του Δήμου έχει εν τω μεταξύ επιτρέψει με δική της ευθύνη την διεξαγωγή αγώνων των ομάδων Τριφυλλιακού 5-4-2013 ΦΟΤ 10-4-2014και ΑΟΚ Χαλανδρίου 12-4-2014(!!!) για την Γ και Δ Κατηγορία του τοπικου πρωταθληματος στο συγκεκριμένο γήπεδο! Δηλαδή επιτρέπουν την διεξαγωγή αγώνα την Παρασκευή το βράδυ 21.00-23.00 και απαγορεύουν τον αγώνα την Κυριακή 17.00-19.00!!

Τονίζουμε ότι ο ανωτέρω αγώνας της ομάδας μας είναι ο βασικός για την παραμονή μας στην Γ Εθνική Κατηγορία και η μη διεξαγωγή του στην έδρα μας, αποδυναμώνει την ομάδα από την υποστήριξή της από τους φίλους της υποχρεώνοντάς την να δώσει τον συγκεκριμένο αγώνα με τον Εθνικό Πειραιά στο γήπεδο του Παπάγου.

Η ομάδα μας θα δώσει τον τελευταίο αυτόν αγώνα 'εντός έδρας' στο γήπεδο του Παπάγου την Κυριακή στις 17.00. Καλούμε όλους τους φίλους να βοηθήσουν την ομάδα με την παρουσία τους. Θα υπάρχει μέσο μεταφοράς στις 16.30 στο γήπεδο που θα μεταφέρει όσους το επιθυμούν στο αντίστοιχο του Παπάγου και θα επιστρέψει με το τέλος του αγώνα πίσω.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Γ.Σ. Χαλανδρίου Τμήμα Μπάσκετ


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Σας τα είχαμε πει http://stinplatia.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7434.html

ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΟΙ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η MΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ!

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ (κατά την γνώμη μας πάντα) ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ.

1. Πρέπει ή όχι να μετακινηθεί ο καταυλισμός; 

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΝΑΙ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ. 
Και δεν είναι ο λόγος που το λέμε αυτό, ΜΟΝΟ η δικαστική απόφαση και η επικείμενη εκτέλεσή της. Διότι ΕΜΕΙΣ θέλουμε να έχουμε ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (μια εμμονή από το παρελθόν που τελικά φαίνεται ότι έχει μείνει μόνο σε εμάς).
 Και θεωρούμε ότι ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΠΟΛΗ με την ύπαρξη του καταυλισμού σε αυτό το σημείο - με μέτωπο στην ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ, δίπλα στον ΣΤΑΘΜΟ του ΜΕΤΡΟ! Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό στον σχεδιασμό μιας ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, όπου όμως χωράνε ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ.
Λυπάμαι που σας ζορίζουμε αλλά ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ πρέπει να ξαναμιλήσουν για την πόλη με βάση τις απόψεις τους για τον  ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ και όχι ως απλοί εντολοδόχοι και εκτελεστές αποφάσεων άλλων διοικητικών βαθμίδων ή ακόμα και της δικαιοσύνης. 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ, λέμε εμείς.

2. Πρέπει να μετακινηθούν οι τσιγγάνοι εκτός Χαλανδρίου;

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ! ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΟΧΙ! 
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ (κατά την ταπεινή μας γνώμη ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.)
Δεν είναι ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ να έρθουν ΟΛΟΙ εδώ, δεν είναι ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ να ενοχλούν τους διπλανούς τους συμπολίτες μας και να έχουν ειδική μεταχείριση από τους άλλους πολίτες).
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ. 

3. Υπάρχουν προτάσεις μετεγκατάστασης εντός Χαλανδρίου;
ΝΑΙ!
Έχουμε τουλάχιστον 3 εναλλακτικά σενάρια τα οποία θα μπορούσαν να μελετηθούν και επιστημονικά - πολεοδομικά  να συζητηθούν τόσο με τους ΡΟΜΑ όσο βέβαια και με όλους τους φορείς της πόλης - ΔΙΟΤΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΜΑ αφορά ΟΛΟΥΣ, αν είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και χρειάζεται ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ η οποία χτίζεται! (θυμάστε την λέξη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ  ή την έχετε ξεχάσει)
ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ  ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ που είναι η επίλυση του θέματος και η ένταξη των συνδημοτών μας ΡΟΜΑ στο κοινωνικό σύνολο, εδώ στην πόλη μας, με τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του ΠΟΛΙΤΗ.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ - διότι δεν είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ, όπως άλλες - μέχρι να καθίσουμε - με την δική σας εντολή  - ξανά στο τραπέζι διαχείρισης των προβλημάτων της πόλης.

Και λέμε ότι θα τα κάψουμε γιατί απλά αυτή την στιγμή ΟΛΟ το τοπικό κατεστημένο - όπως έχετε αντιληφθεί - είναι στραμμένο εναντίον μας. (Και γουστάρουμεεεεεεε).

Και εσύ ξέρεις αναγνώστη μου ότι  ΑΚΟΜΑ τα πολεοδομικά θέματα τα χειρίζονται με βάση το πού θα τους βγει χωραφάκι για την πάρτη τους, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ! 
Και αυτό το ξέρεις ΕΠΙΣΗΣ αναγνώστη μου!

4. ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;
ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ή να αναβληθεί πάλι η εκτέλεση;
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Αλήθεια; 
Γατί δηλαδή αν πάνε δίπλα, στο γήπεδο του Απόλλωνα θα ενοχλούν λιγότερο το Κάτω Χαλάνδρι;
Πρόκειται για την πιο χαρακτηριστική, απτή απόδειξη ότι ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ούτε με εξυπνακισμούς, ούτε με παραλυτικές ισορροπίες μεταξύ ΑΝΤΊΡΡΟΠΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ, απλά για να έχουμε "φιλικό κλίμα μεταξύ μας" στον δήμο οι παραγονταραίοι.
Εκτός αν η απόφαση εκτελεστεί χωρίς να υπάρχει σχέδιο μετεγκατάστασης και τα "φιλαράκια" στον δήμο θέλουν απλώς να μην χρεωθεί το πογκρόμ (γιατί περί αυτού θα πρόκειται) ο Δήμαρχος Χαλανδρίου και να φταίει ο εισαγγελέας, η περιφέρεια, ο ιμπεριαλισμός κλπ. 
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΓΚΡΟΜ! 
ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ!
Και την ευθύνη για ΠΟΓΚΡΟΜ εναντίον ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ, ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ, θα έχει πρωτίστως Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ! 
Θα μείνει στην ιστορία ως ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΓΚΡΟΜ!

5. Υπάρχουν λεφτά για να αντιμετωπιστεί το θέμα;

ΝΑΙ! ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ  ΤΗΣ ΕΕ! 
Πού είναι τα λεφτά;
Ποιος τα πήρε; 
Διότι αν τα έχουν πάρει οι ΡΟΜΑ σε άτοκα δάνεια τότε δεν είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ θέμα προστασίας αδυνάτων από το κοινωνικό σύνολο. ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΘΕΜΑ και έτσι πρέπει αν αντιμετωπιστεί ενώ αν τα πήρε ο Δήμος και έκανε άλλες δουλειές, τότε η υπόθεση αποκτά μια άλλη διάσταση δια ημάς τους μπαλαμούς.
ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ των ΡΟΜΑ από ΓΥΦΤΟΥΣ. 
Πρέπει να βρεθεί η άκρη του νήματος. Και μέχρι τότε δεν πρέπει αν στείλουμε τα ΜΑΤ να ανοίγουν κεφάλια.

Αναγνώστη μου μια σημαντική παράμετρος της υπόθεσης αυτής βρίσκεται σε διερεύνηση σε πολλά επίπεδα. (ΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΙΝΙΚΟ κλπ)
Εμείς λέμε καθαρά: Το θέμα των ΡΟΜΑ εκκρεμεί 40 χρόνια, ας εξηγηθεί στον κο Εισαγγελέα ότι υπάρχουν ΣΟΒΑΡΟΙ λόγοι να μην επικρέμεται η δαμόκλειος αυτή σπάθη για να δωθεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ και ΑΠΟΔΕΚΤΗ λύση. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.

Βλέπετε μέχρι τώρα ο δήμος λέει "Εμείς δεν ξέρουμε, οι ιδιοκτήτες, ο εισαγγελέας και η περιφέρεια! Εμείς απλώς παρευρισκόμαστε και χαιρετίζουμε". 
ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! 

Και άκου τώρα αναγνώστη μου τι παίζει:

Στις 23 Απριλίου ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ η υπόθεση της υπογραφής Βάσιου - μήνυση Βάσιου κατά Λέκκα στην επιτροπή παραλαβής του έργου καταυλισμού μετά από 2 αναβολές. 


Ο καταλογισμός από το Ελεγκτικό συνέδριο είναι θέμα 15 ημερών - την Παρασκευή επιδόθηκαν επίσημα τα φύλλα μεταβολών για την υπόθεση στους εμπλεκομένους.


Έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία για ποινικές ευθύνες.


Ας μείνουμε όλοι ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ αλλά και ΨΙΛΙΑΣΜΕΝΟΙ σχετικά με το θέμα, ώστε ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ να διερευνηθούν και να αποδοθούν από την δικαιοσύνη αλλά κυρίως ας μείνουμε σταθεροί ότι θα ΨΑΞΟΥΜΕ  μπας και βρούμε .... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ (οέο). 

Δεν έχω καμία διάθεση να συσχετίσω την διερεύνηση της υπόθεσης με την σπουδή της απομάκρυνσης του καταυλισμού, ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ"  αλλά ξέρετε ένας κακόπιστος ίσως το έκανε.
ΚΑΛΟ Σ-Κ.

ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ!Με καθολικά εγκαύματα μεταφέρεται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς το άτομο που αυτοπυρπολήθηκε στα Βριλήσσια, στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Πεντέλης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα εγκαύματα τόσο εκτεταμένα, που δεν μπορούσε να εξακριβωθεί με την πρώτη ματιά αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα.

Στο Γεννηματάς είναι σε κατάσταση ετοιμότητας οι γιατροί με τους αναισθησιολόγους, για να προχωρήσουν σε επέμβαση.

Έβαλε φωτιά στον εαυτό του στο κέντρο των Βριλησσίων!

Έβαλε φωτιά στον εαυτό του στο κέντρο των Βριλησσίων!

Τέλος προσπάθησε να δώσει στη ζωή του το πρωί του Σαββάτου, νεαρός άνδρας στην περιοχή των Βριλησσίων. Ο άνδρας περιλούστηκε με εύφλεκτο υλικό και αυτοπυρπολήθηκε.
Το τραγικό συμβάν έγινε στη διασταύρωση των οδών Πεντέλης και Αναπαύσεως . Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας ο νεαρός είναιπερίπου 35 ετών. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο, απ' όπου τον παρέλαβε με σοβαρά εγκαύματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που τον οδήγησαν στην πράξη του.

ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΕΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε 45χρονη γυναίκα ξέφυγε από την πορεία του - για άγνωστους ακόμα λόγους -  στο ρεύμα της Δ. Πλακεντίας από την πλατεία Φλύας προς τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ, ανέβηκε στη νησίδα και προσέκρουσε βίαια στον στύλο του φωτισμού.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε από το 166 στο ΚΑΤ, σε κατάσταση εντονότατου σοκ. 
Υπεβλήθη σε πλήρη ιατρικό και εργαστηριακό έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι ευτυχώς δεν έχει κάποιο σοβαρό τραυματισμό, όπως ενημερωθήκαμε από τον σύζυγο και τον γιο της.

Η Δουκ. Πλακεντίας έκλεισε και στα δύο ρεύματα για περίπου δεκαπέντε λεπτά, όσο χρειάστηκαν οι άντρες της πυροσβεστικής, για να κόψουν με τροχό και να απομακρύνουν τον πολύ ψηλό στύλο φωτισμού, που είχε πάρει επικίνδυνη κλίση και υπήρχε κίνδυνος να καταρρεύσει.

Για να λέμε και τα καλά η ανταπόκριση των υπηρεσιών - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΚΑΒ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - ήταν ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ και το δηλώνουμε ως ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑΣτη συνεδρίαση της 19ης Μαρτίου ο Δήμαρχος Χαλανδρίου ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως σχετικά με τους Ρομά που κατοικούν στο Νομισματοκοπείο, βρέθηκε επιτέλους χώρος μετεγκατάστασής τους στα όρια του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης και έτσι μπορεί να προχωρήσει η κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων (παράγκες) που αποφάσισε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρης Καλογερόπουλος, για τις 14 Μαϊου 2013
και προβλέπεται να διαρκέσει 10 ημέρες περίπου.

Όμως μετά από κινητοποιήσεις του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης και των πολιτών της περιοχής, που δήλωσαν ρητά πως δεν επιθυμούν την μετεγκατάσταση στην περιοχή τους των συγκεκριμένων ρομά και τις πιέσεις που άσκησαν, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρης Καλογερόπουλος δήλωσε ότι δεν θα μεταφερθούν εκεί οι ρομά και θα υπάρξει άλλη απόφασή του που θα ορίσει που τελικά θα πάνε οι ρομά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εξαγγέλλεται η κατεδάφιση των συγκεκριμένων παράνομων κτισμάτων. Οι ρομά, κατοικούν στην περιοχή από το 1970 περίπου, είναι πολίτες Χαλανδρίου και τα παιδιά τους πηγαίνουν στα σχολεία της περιοχής. Ήδη φέτος γύρω στα 25 παιδιά φοιτούν κυρίως στο 4ο Δημοτικό Σχολείο του Κάτω Χαλανδρίου αλλά και σε γειτονικά. Πολλοί από αυτούς έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στο Χαλάνδρι.

Την προηγούμενη φορά ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αποφάσισε να εκτελέσει τις αποφάσεις κατεδάφισης στις 18-23 Σεπτεμβρίου 2012. Η κατεδάφιση όμως ματαιώθηκε με προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Α’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 εν όψει της συζήτησης της Αίτησης Αναστολής Εκτέλεσης. Τελικά, το Α’ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας, χωρίς να μπει στην ουσία της Αίτησης Αναστολής, απέρριψε την Αίτηση Αναστολής ως απαράδεκτη (απόφαση 1040/12-11-2012) για λόγους διαδικαστικούς.
Σε μια εκ νέου επίδειξη αναλγησίας που προκαλεί το κοινό αίσθημα, οι αρμόδιοι φορείς θέλουν να προχωρήσουν στην κατεδάφιση των παραγκών χωρίς όμως να έχουν φροντίσει μέχρι σήμερα να βρουν έναν χώρο (όπως άλλωστε από τον νόμο είναι υποχρεωμένοι), με στοιχειώδεις υποδομές, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί οι συγκεκριμένοι ρομά, δεδομένου ότι από το ξεσπίτωμά τους θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές μικρών παιδιών και ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με την Διυπουργική Απόφαση ΥΑΓ.Π/23641/2003 (ΦΕΚ B 973/15.7.2003) «Οι χώροι οργανωμένης εγκατάστασης πρέπει να διαθέτουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για την υγιεινή διαβίωση, όπως πόσιμο νερό, αποχέτευση, δοχεία συλλογής και μέσα αποκομιδής των απορριμμάτων και δυνατότητες ατομικής καθαριότητας σε κοινόχρηστα λουτρά και πλύσεως ιματισμού ως και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος».

Αυτό άλλωστε έχει επιβεβαιωθεί και σε γνωμάτευση του Συνήγορου του Πολίτη όταν κλήθηκε να εκφέρει γνώμη επί του θέματος των όρων της μετεγκατάστασης των ρομά και αποφάνθηκε πως «σε συμφωνία και με πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις, η βίαιη αποβολή των προσώπων αυτών επιτρέπεται μόνον εφ’ όσον έχει προηγηθεί η λήψη εκ μέρους της Διοίκησης μέτρων για την κατάλληλη μετακίνησή τους σε άλλο χώρο, στον οποίο αυτοί θα μπορούν να διαμένουν νομίμως και υπό συνθήκες, οι οποίες θα ανταποκρίνονται σε στοιχειώδη πρότυπα υγιεινής και αξιοπρέπειας»
Ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα έχουν γεννηθεί με τους περίοικους λόγω του ιδιαίτερου τρόπου ζωής τους και τα ιδιοκτησιακά θέματα για τα οποία αρμόδια είναι τα δικαστήρια, πιστεύουμε πως προέχει η ανθρωπιστική πλευρά και η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ιδιαίτερα σήμερα που η μεγάλη οικονομική κρίση οξύνει τις καταστάσεις και δραματοποιεί τις συνθήκες επιβίωσης των πιο απομονωμένων κοινωνικών ομάδων, όπως αυτές των ρομά.

Σ’ όλη την διαδρομή των τελευταίων δεκαετιών οι αρμόδιοι Φορείς (Δήμος, Περιφέρεια, αρμόδια Υπουργεία) όχι μόνο δεν έδειξαν ενδιαφέρον για να αντιμετωπίσουν σοβαρά το πρόβλημα αλλά επέδειξαν πρωτοφανή αδιαφορία και κορόιδευαν συνεχώς ρομά και περίοικους.

Επιπλέον από την πλευρά του Δήμου ενέπλεκαν τους ρομά και την καταπατημένη περιοχή σε ύποπτα «παιχνίδια» κατασπατάλησης οικονομικών πόρων. Είναι πλέον γνωστό, που προέκυψε μετά από έρευνα, ότι ποτέ δεν πληρώθηκαν 950.000 ευρώ για χωματουργικές εργασίες στο καταυλισμό όπως είχε βεβαιωθεί επί δημαρχίας Ζαφειρόπουλου, και ότι από αυτά τα λεφτά, 350.000 ευρώ καλούνται τώρα με απόφαση των Ελεγκτικών Αρχών, να επιστρέψουν στα Ταμεία του Δήμου, όλοι όσοι ευθύνονται. Περαιτέρω εκκρεμεί δε το Ποινικό Δικαστήριο στο οποίο έχουν παραπεμφθεί δήμαρχος και ορισμένοι δημοτικοί Σύμβουλοι της εποχής.

Επίσης κανείς ακόμα μέχρι σήμερα (από Δήμο Χαλανδρίου και υπουργείο Εσωτερικών) δεν είναι σε θέση να απαντήσει με σαφήνεια τι ακριβώς έχει γίνει με τα άτοκα δάνεια των 60.000 ευρώ ανά δικαιούχο ρομά που υποτίθεται ότι αυτοί έλαβαν, στα πλαίσια ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού Προγράμματος για την αγορά κατοικίας που θα βοηθούσε στην ομαλή ενσωμάτωση των ρομά. Ποιοι και πόσα «φάγανε» είναι υποχρέωση των αρμόδιων Φορέων να απαντήσουν.
Καλούμε τους αρμόδιους Φορείς, τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και τον Δήμο Χαλανδρίου, πρώτα να φροντίσουν να βρουν, σε συνεργασία με τους ίδιους τους ρομά, έναν κατάλληλο χώρο για να μεταφερθούν οι συγκεκριμένες οικογένειες χωρίς να κινδυνεύει κανείς, αντί ο ένας να ρίχνει την ευθύνη στον άλλον, και μετά να προχωρήσουν στην κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων. Επίσης μπορούν αν πραγματικά το θέλουν, να αναζητήσουν και άλλους συμπληρωματικούς τρόπους επίλυσης του προβλήματος, όπως είχε γίνει παλιότερα στο Πάτημα με τις εκεί οικογένειες των ρομά.

Τ.O. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483
E-mail: ant.bta@patt.gov.gr

Αγ. Παρασκευή 12/4/2013 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθηνών- Αγωγή Υγείας, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

«Εκπαιδευτικά Μονοπάτια για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο». 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και θα περιλαμβάνει θεατρική παράσταση για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών «Η φάρμα του διαδικτύου». 

Πρόκειται για ένα έργο που αποδίδει με ευφάνταστο και χιουμοριστικό τρόπο τη διαδικασία ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο των Βερόνικα Σαμαρά και Γεωργίου Κορμά. Έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν νωρίς τις δεξιότητες εκείνες που θα τους επιτρέψουν να περιηγούνται με κριτική σκέψη και ασφάλεια στο διαδίκτυο, αποφεύγοντας τους κινδύνους.

Παράλληλα σε διπλανή αίθουσα, γονείς και εκπαιδευτικοί θα ενημερώνονται και θα συζητούν για τις μεθόδους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου με τρόπο που να προφυλάσσουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο internet αλλά και να αποκομίζουν τα οφέλη του.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γεώργιος Κορμάς, υπεύθυνος γραμμής βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Συντονιστής προγράμματος «Αριάδνη» στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικού Διαδικτύου. 

Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Παπάγου –Χολαργού (Περικλέους 55), από τις 18.00 έως τις 20.00

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΚαλημέρα,

Συγχαρητήρια για το blog.

Ομολογούμε ότι δεν είχαμε πληροφορηθεί για την ύπαρξή του και οι πρώτες εντυπώσεις μας από αυτό είναι άριστες.

Το σωματείο μας ιδρύθηκε το 1988 με αντικείμενο το μπάσκετ. Είναι αναγνωρισμένο μέλος της ΕΣΚΑ και της ΕΟΚ. Η ομάδα ανδρών αγωνίζεται φέτος στο πρωτάθλημα του 2ου Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας ΕΣΚΑ. Βρίσκεται στην Τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και έχει εξασφαλίσει κατά 99,99% την άνοδό της στη Β’ Κατηγορία.

Υπάρχουν επίσης ομάδες Παίδων και Εφήβων καθώς και Τμήματα Εκμάθησης για μικρές ηλικίες από 6 έως 14 ετών.

Εδρα του σωματείου είναι το κλειστό γήπεδο Ν. ΠΕΡΚΙΖΑ.

Στο εξής θα συμμετέχουμε με δημοσιεύσεις ειδήσεων και θεμάτων σχετικών με τη δραστηριότητά μας.

                                                                                                                                          Φιλικά,

Εκ μέρους του Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος 

Αντώνης Λέκκας¨ 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τηλ. 6977-218677, 6944-571194
E-mail: aok.halandri@gr
Site: www.aok-halandri.gr


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Θα είναι χαρά μας η συμμετοχή σας. Καλές επιτυχίες.

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις