Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜμεΕ

Σας στέλνουμε πρόσκληση για τη πρώτη δημόσια διαβούλευση στη Βόρεια Αθήνα σχετικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜμεΕ.

Παρακαλώ ενημερώστε για τη συμμετοχή σας.

Ευχαριστούμε 

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου
ΣΧΟΛΙΟ: ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ.

ΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΡΑΣΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

ΧΥΔΑΙΟΙ!

Ποιος σας είπε ρε να πάρετε την προσωπική φωτό από την προσωπική μου σελίδα στο fb;

Θα μας πείτε και σε ποιον θα κάνουμε και like τώρα και ποιες σελίδες θέλουμε να παρακολουθούμε ..

ΚΑΤΙΝΑΡΙΑ!

ΠΑΛΙΟLIKEΣΤΕΣ!


Η άνοδος της «ακροδεξιάς», η «Αριστερά» και οι Χούντες

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


Όπως είχε προβλέψει η στήλη αυτή από πέρυσι, ένα τσουνάμι ενάντια στην ΕΕ φυσά σε όλη την Ευρώπη: από τoν Ευρωπαϊκό (οικονομικό) «Νότο» και κυρίως την Ελλάδα, όπου σήμερα γίνεται μια πραγματική σφαγή των λαϊκών στρωμάτων, μέχρι τον «Βορρά» όπου παρόμοια σενάρια επαναλαμβάνονται στην Βρετανία, Γαλλία κ.λπ.. Το τσουνάμι αυτό δεν είναι πια κατ’ αρχήν ορατό, χάρις στην Χουντοποίηση αυτού που περνά για «πολιτική» και «δημοκρατία» σήμερα. Δηλαδή, της ψευδό-«δημοκρατίας» όπου τα εναλλασσόμενα κόμματα στην εξουσία εφαρμόζουν ακριβώς τις ίδιες πολιτικές που επιβάλλει παντού η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε), η οποία διαχειρίζεται την Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης: απελευθέρωση των αγορών και ό,τι αυτό συνεπάγεται σε μισθούς, συντάξεις, την δημόσια Υγεία, Εκπαίδευση κ.λπ.. Ετσι, οι σημερινές κοινοβουλευτικές Χούντες έχουν όλο το οπλοστάσιο της βίας για να καταπνίξουν άμεσα κάθε παραδοσιακή μορφή αντίστασης (συγκεντρώσεις, πορείες, συλλαλητήρια κ.λπ.), χωρίς να χρειάζεται να τις θάψουν τα ΜΜΕ τους και να κινδυνεύουν μετά να εξευτελιστούν από εναλλακτικά κανάλια, π.χ. τα Ρωσικά! Κατά συνέπεια, σήμερα, συγκρούσεις του «πεζοδρομίου», (όπως τις ονόμασε ο πολύς Πρόεδρος της Βουλής!) που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε αλλαγή καθεστώτος, γίνονται μόνο όταν τις εγκρίνει η Υ/Ε... Χαρακτηριστικά πρόσφατα παραδείγματα το Κίεβο, πριν ένα μήνα, και η Αθήνα πριν μερικές ημέρες.

Στο Κίεβο, πάνοπλοι «διαδηλωτές» είχαν κάθε δικαίωμα να σκοτώνουν στο ξύλο (ή και με σφαίρες) άοπλους αστυνομικούς που τους εμπόδιζαν να καταλάβουν οποιοδήποτε δημόσιο κτίριο ήθελαν, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της Υ/Ε για αλλαγή καθεστώτος. Εκεί, οι «ήρωες», (όπως τους αποκαλούν η Υπερεθνική και η ντόπια ελίτ), ήταν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές και πράκτορες που ξέροντας ότι έχουν όλη την «διεθνή κοινότητα» μαζί τους (δηλ. την Υ/Ε με τα ΜΜΕ της, αλλά και την διεθνή εκφυλισμένη «Αριστερά» από πίσω τους), «άφοβα» επιδίδονταν στο «έργο» τους. Αντίθετα, στην Αθήνα προχθές, που ήλθαν όλα τα όργανα της Υ/Ε για να γιορτάσουν ουσιαστικά την πραγματική νίκη τους στο να...Μεξικανοποιήσουν την Ελληνική κοινωνία, δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας τους όταν έβλεπαν μπροστά τους την βάναυση παραβίαση κάθε έννοιας ελευθερίας συγκεντρώσεων, λόγου κ.λπ. από τους «ήρωες» τους ―που τώρα ήταν τα ΜΑΤ!

Έτσι, αναγκαστικά, το αντι-ΕΕ τσουνάμι γίνεται σήμερα ορατό βασικά με τις εκλογικές «αναμετρήσεις», όπου ο «κυρίαρχος» λαός καλείται να υπερψηφίσει αυτούς που, τα προηγούμενα χρόνια, έχουν υποδείξει, άμεσα ή έμμεσα, τα ΜΜΕ της Υ/Ε! Τελευταία, το τσουνάμι αυτό εκδηλώθηκε στη Βρετανία, όπου το κόμμα της Ανεξαρτησίας ανεβαίνει αλματωδώς και διεκδικεί την πρώτη ή την δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές, αλλά και στη Γαλλία, όπου η άθλια Ευρω-«Αριστερά» (δηλαδή η «Αριστερά» της Υπερεθνικής Ελίτ) υπέστη συντριπτική ήττα, σε συνέχεια μιας καθοδικής πορείας. Ανάλογες αλλαγές σημειώνονται και στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ γενικότερα. Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι οι (αποδεδειγμένα) απατεώνες της Υ/Ε χαρακτηρίζουν το αντί-ΕΕ τσουνάμι σαν άνοδο της νεοναζιστικής/φασιστικής ή ρατσιστικής «ακροδεξιάς». Τα εκατομμύρια δηλαδή των Ευρωπαίων, που μόνο αυτόν τον τρόπο έχουν σήμερα για να εκδηλώσουν την αγανάκτηση και την οργή τους για την ΕΕ που τους καταστρέφει τις ζωές τους, μετατράπηκαν ξαφνικά σε ξενόφοβους ρατσιστές, φασίστες και νεοναζιστές....

Όμως, μολονότι κάποια από τα κόμματα αυτά πράγματι ξεκίνησαν με παρόμοιες τάσεις, τα μαζικά στρώματα που τους υποστηρίζουν σήμερα ούτε φασίστες ούτε ρατσιστές είναι, όπως τους βρίζουν οι μεγαλύτεροι εγκληματίες της ανθρωπότητας και οι υποστηρικτές τους στα ΜΜΕ και την βολεμένη «Αριστερά». Ταξικά, ανήκουν στην εργατική τάξη και στα φτωχότερα λαϊκά στρώματα, σε αντίθεση με τα μικροαστικά και αστικά στρώματα που επανδρώνουν σήμερα την Ευρω-«Αριστερά του χαβιαριού» (όπως εύστοχα την αποκαλούν τα λαϊκά στρώματα). Και αυτό δεν είναι τυχαίο, γιατί τα πραγματικά θύματα της παγκοσμιοποίησης στον Βορρά είναι αυτά ακριβώς τα στρώματα, ενώ στον Νότο στην ίδια κατηγορία ανήκουν επίσης και πλατιά αστικά στρώματα που φτωχοποιούνται από τη παγκοσμιοποίηση. Δεν είναι άλλωστε συμπτωματικό ότι οι Υπερεθνικές Επιχειρήσεις που δημιούργησαν την ΝΔΤ ξεκίνησαν από τις χώρες της Υ/Ε (βασικά την «Ομάδα των 7»). Εάν λοιπόν κάποια από τα στρώματα αυτά παρασύρονται από την δημαγωγία αντί-μεταναστευτικών, ή ακόμη και ρατσιστικών τάσεων μέσα στα κόμματα αυτά, αυτό οφείλεται, πάλι, στο γεγονός ότι η Ευρω-«Αριστερά» υιοθετεί μια ψευδο-διεθνικιστική στάση στο θέμα της μετανάστευσης. Μια στάση που δεν έχει καμιά σχέση με το άνοιγμα και την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, η οποία, βέβαια, δεν υιοθετήθηκε από τις ελίτ για λόγους αλληλεγγύης προς τους ξεριζωμένους λαούς στην περιφέρεια...

Είναι, λοιπόν, φανερό ότι τα λαϊκά στρώματα που μετακινούνται μαζικά προς τα αντί-ΕΕ κινήματα έχουν απλώς ξεπεράσει την μαζική πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ που ελέγχει η Υ/Ε και αυξανόμενα συνειδητοποιούν ότι για την καταστροφή τους δεν φταίνε οι πολιτικές λιτότητας, ούτε καν ο «κακός» νεοφιλελευθερισμός και οι εκφραστές του, αλλά η ίδια η παγκοσμιοποίηση, όπως εκφράζεται στην περιοχή μας με την ΕΕ ―γεγονός που επιμελώς αποκρύπτει η εκφυλισμένη Ευρω-«Αριστερά»! Με άλλα λόγια, τα ελλείμματα, τα συνακόλουθα Χρέη και οι πολιτικές λιτότητας είναι απλές συνέπειες του ανοίγματος και της απελευθέρωσης των αγορών που επέβαλαν οι Υπερεθνικές επιχειρήσεις, οι οποίες ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία, για την μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι αρκεί να επιστρέψουμε στο αστικό κράτος-έθνος για να λυθούν όλα τα προβλήματά μας. Όμως, για να μπορέσουμε καν να συζητήσουμε τις θεμελιακές αλλαγές, οι οποίες απαιτούνται στο πολιτικό και οικονομικό επίπεδο για μια άλλη κοινωνία, αναγκαία προϋπόθεση είναι η οικονομική και εθνική κυριαρχία που σήμερα είναι υπό διωγμό στη ΝΔΤ, είτε με την φυσική είτε με την οικονομική βία. Και η λαϊκή αυτή κυριαρχία δεν ανακτάται ούτε από «ακροδεξιά», ούτε από «αριστερά» κόμματα, αλλά μόνο από ένα Λαϊκό Μέτωπο, «από κάτω», για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση.

http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2014/2014_04_06.html
http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/

www.periektikidimokratia.org

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙAΚΟΣ ΣΥΜΒOΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΙΒΑΣ
Ο ανεξαρτητοποιηθής από την παράταξη Κουράση δημοτικός σύμβουλος Xalandr;ioy Κώστας Δρίβας δεν θα είναι φέτος υποψήφιος σε δημοτικό συνδυασμό  αλλά κατεβαίνει στις περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας.Το ανακοίνωσε ο ίδιος στο facebook.
Απάντησα ΝΑΙ στην πρόσκληση του Γ.Κουμουτσάκου να συμμετέχω μαζί του στην προσπάθεια του.
Είναι ιδιαίτερη τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του στο
Βόρειο Τομέα ως περιφερειακό σύμβουλο.
Απευθύνομαι σε όλους σας και στο καθένα ξεχωριστά και σας ζητώ να με στηρίξετε για να αλλάξουμε την Αττική.
Ο δρόμος είναι δύσκολος , ξέρουμε να δίνουμε μάχες .
Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τον Γιώργο Κουμουτσάκο ,που ξέρει θέλει και μπορεί να αλλάξει το πρόσωπο της ΑΤΤΙΚΉΣ.
Κωνσταντίνος Δρίβας

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!


ΑΡΧΙΣΑΜΕ! ΜΗΝΥΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΤ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Στο Αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου ΤΩΡΑ ο υπ. Δήμαρχος Ανδρεόπουλος μετά απο μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση Κουράση


Ο διάλογος για τα προβλήματα του Χαλανδρίου, ο διάλογος για τις λύσεις που έχουν επεξεργαστεί οι συνδυασμοί για να βελτιώσουν την ζωή του Χαλανδραίου, η αντιπαράθεση επί προγραμματικών θέσεων για την πόλη - βεβαίως δεν αφορά τους παραδοσιακούς παίκτες του τοπικού κατεστημένου, το  γαλαζοπράσινο κατεστημένο. ΓΙΑΤΙ Ο,ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ και ξέρουμε όλοι και τι είπαν και τι ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ.

Η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ σκυλοκαυγάδων για να αποπροσανατολιστεί η τοπική κοινή γνώμη και να στρέψει την προσοχή της από τις ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ προγραμματικές τους θέσεις σε θέματα παραπολιτικής είναι παλιά, γνωστή και δοκιμασμένη καθεστωτική συνταγή.

Τον υποτιθέμενο καυγά των δύο όψεων του ίδιου ακριβώς  νομίσματος (Κουράση - Ανδρεόπουλου) προκάλεσε το διαφημιστικό έντυπο που κυκλοφορεί σε όλο το Χαλάνδρι με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "εφημερίδα" (δεν είναι εφημερίδα έντυπο 17Χ25 τετρασέλιδο και δεν είναι ΕΝΘΕΤΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ένα έντυπο που δεν είναι ΜΕΣΑ σε εφημερίδα, αφού εφημερίδα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΥΠΩΜΕΝΗ) ένα έντυπο το οποίο βγήκε με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "εφημερίδα" για να κάνει το μοναδικό πράγμα που ξέρει να κάνει η συγκεκριμένη παράταξη:

ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ και να επιχειρήσει (ανεπιτυχώς και αδιαφόρως) να τους πλήξει προσωπικά. (ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΑΥΤΟ).

Ο Γιώργος Κουράσης τον μήνυσε για συκοφαντική διατύπωση (λεπτομέρειες ΕΔΩ) και έτσι βρήκαν μαλλιά να ξάνουν μέχρι τις εκλογές  - και να παρουσιάζονται ως αντιπαρατιθέμενοι - οι επί τρεισήμισι χρόνια συνέταιροι της διοίκησης ΑΝΔΡΕΑΣΗ, χωρίς να έχουν την υποχρέωση να μας πουν καμιά κουβέντα για το "τι θα γίνει φίλε μου με εμάς" τους απλούς χαλανδραίους πολίτες και τις ζωές μας.

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ ΤΡΙΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΟΥΡΑΣΗ (ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ), ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΊΣΗΜΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, της ΦΙΛΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ  - ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ (όσο και να το παίζουν κινέζοι και ανεξάρτητοι).

Και τώρα πρέπει να σου παραστήσουν - και καλά - τους αντίπαλους για να  "τουμπάρουν τους Χωριαταραίους", να σε μπερδέψουν, να σου θολώσουν τα νερά ώστε να ψηφίσεις μία από τις 4 παρατάξεις του τοπικού γαλαζοπράσινου καθεστώτος και να μην φύγουν οι ψηφοφόροι κατά τους "ανεξέλεγκτους", αντιμνημονιακούς, αυτόνομους που ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ και δεν αναπαράγουν το παρελθόν.

ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΟ!

Και βέβαια αναγνώστη μου, άνθρωπος με κανονικό IQ είσαι, καταλαβαίνεις ότι αν είχαν οι καθεστωτικοί ουσιαστικές προγραμματικές διαφορές θα αντιπαρατίθεντο πάνω σε αυτές.

ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ.

ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ  - 4 ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΑΡΑΤΆΞΕΙΣ - ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ: Αυτό των πολιτικών δυνάμεων που στήριξαν από το 2010 την υποδούλωση της χώρας και εφάρμοσαν και είναι δεσμευμένοι να εφαρμόσουν και στο μέλλον τις πολιτικές της TASK FORCE στον δήμο μας.

ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ Η ΚΟΜΜΑΝΤΑΤΟΥΡ ΚΑΙ Ο ΦΟΥΧΤΕΛ, αν κάνεις το λάθος και τους επανεκλέξεις.

Γιατί ακόμα και αν είσαι από αυτούς που πιστεύει ότι το μνημόνιο λήγει (δηλαδή είσαι ψιλοχαζός), αν πιστεύεις ότι ακόμα και αν βγούμε στις αγορές θα φύγει η TASK FORCE ε τότε δεν είσαι ψιλοχαζός, είσαι ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑΣ. (αλλά δεν θα διάβαζες Πλατεία αν ήσουν τέτοιος, αφορά μόνο κανένα περαστικό αυτό).

Πώς θα στο έπαιζαν τώρα διαφορετικοί και "σκληροί αντίπαλοι" ο ένας του άλλου αναγνώστη μου;

Ανέσυραν ΠΑΛΙ ένα γνωστό και υπαρκτό θέμα (για το οποίο βεβαίως στα έχουμε πει όλα με το νι και με το σίγμα από την ΠΛΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΟΤΑΝ, μπορείς να ψάξεις πίσω), αυτό του καταλογισμού που αφορά το έργο στον καταυλισμό των τσιγγάνων, που εκτελέστηκε το 2006, πληρώθηκε το 2007 ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ Ο Σ. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ στην δημαρχιακή επιτροπή και είναι το μοναδικό θέμα πάνω στο οποίο χτίζουν σκυλοκαβγάδες 7 χρόνια τώρα.

Και με βάση ΑΥΤΟ ΚΑΙ  ΜΟΝΟ αυτό, θέλουν κάποιοι να σε κάνουν να πάρεις τις αποφάσεις σου.

Το θέμα είναι βεβαίως σοβαρό, δεν το υποτιμάμε, αλλά είναι ήδη υπό την διερεύνηση της δικαιοσύνης. Είναι ΣΟΒΑΡΟ αλλά δεν είναι το ΜΟΝΟ, όπως θέλουν να σε κάνουν να πιστέψεις και να σκεφτείς πηγαίνοντας στην κάλπη.

Γιατί αν σκεφτείς και λίγο το αύριο της πόλης, το δικό σου, των παιδιών σου,  τις προτάσεις των συνδυασμών για την πόλη και την γνώση επί των θεμάτων, τότε αντικειμενικά θα καταλήξεις .....

ΣΤΟΚΑΙ ΘΑ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 4!

Α ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ .... ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ - ΤΡΙΖΕΙ ΣΥΘΕΜΕΛΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


Ο ΝΤΑΒΙΑΣ - που λέτε - ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΔΗΛΑΔΗ ....

.... ήταν ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ ΤΟ 2009!


Βέβαια το άτομο - όταν κάνει δημόσιες δηλώσεις - δεν μπορεί να αποφύγει το ψεύδος:

Διότι ο Νταβίας ήταν στο Δ.Σ. της ΦΛΥΑ εκλεγμένος από το δημοτικό συμβούλιο - ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΑΚΟΣ - και για να γίνει Διευθύνων Σύμβουλος ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από το Δ.Σ. - με πρόταση βεβαίως του τότε δημάρχου ΓΡΗΓΟΡΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ.

ΑΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ "ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ" ψευτρούδικο.

Αλλά είναι τιμή του ότι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ - το οποίο το γράφει με περηφάνια μόνος του στο βιογραφικό του που κυκλοφορεί - και ότι φωνάζει - έχετε να πείτε.

ΓΑΤΑΚΙΑ!

ΥΓ: Συγνώμη ο Ηλίας Ντάβαρης ήταν τότε πουθενά διορισμένος από τον Ζαφειρόπουλο ή ήταν από παλιά με τον συνδυασμό που είχε το ΧΡΙΣΜΑ; Πάντα ΠΑΣΟΚ ήταν ο Ηλίας ή τώρα μπήκε στον σωστό τον δρόμο;

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΛΛΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΛΑΔΙΑ

Η χρησιμοποίηση φωτογραφιών άλλων προσώπων -  χωρίς την άδειά τους - σε διαφημιστικά φυλλάδια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ και είναι μηνύσιμη ενέργεια.

Ένα έντυπο - για να λέγεται ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ και να εμπίπτει στο νόμο περί τύπου και άρα να μην είναι "διαφημιστικό φυλλάδιο" πρέπει να έχει τις προδιαγραφές του νόμου (8 σελίδες tabloid κατ' ελάχιστον και συγκεκριμένο ποσοστό ύλης σε σχέση με τις διαφημίσεις - να τα βρει μόνος του, δεν θα του δίνουμε και μασημένη τροφή) άρα ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ που κυκλοφορεί με τις φωτογραφίες των αντιπάλων του πρίγκηπος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ είναι διαφημιστικό έντυπο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Έχει γράψει και πάλι το νόμο στα αντίδια του για να πλήξει τους αντιπάλους του  και θα μπορούσε ο Νταβίας, η Καρατζά, Ο Λαδόπουλος, ο Ρούσσος, όποιος ήθελε να τον μηνύσει που χρησιμοποίησε τις φωτογραφίες τους για να διαφημιστεί.

Ο Νταβίας πάντως ρωτήθηκε για το θέμα της χρήσης φωτογραφίας του από τον αντίπαλό τους και αντί σχολίου, έκανε με link την παρακάτω αφιέρωση:


6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ OI ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΟι Γερμανοί εισβάλλουν σαν σήμερα στην Ελλάδα από βορρά και ακολουθούν οι μάχες των οχυρών.

Ο Πειραιάς βομβαρδίζεται από την Λουφτβάφε. Βυθίζονται 96 καράβια.

«Οσμές» νέων σκανδάλων σε Δήμους και Επιχειρήσεις Ο.Τ.Α.


Οσμές νέων σκανδάλων σε Δήμους και Επιχειρήσεις Ο.Τ.Α.

Νέες Μ.Κ.Ο. (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) «φοβάται» ότι, θα αποτελέσουν οι Κοιν.Σ.Επ. (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

Προγράμματα λειτουργίας υπηρεσιών φιλοξενίας και απασχόλησης παιδιών, υπηρεσίες καθαριότητας, ανάδειξη ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων, κ.ά υπηρεσίες είναι τα αντικείμενα προγραμματικών συμβάσεων, χιλιάδων ευρώ, που καταρτίζονται, εσχάτως, μεταξύ Δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων με Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.).

Η ύπαρξή τους, καθώς και η σύναψη των εν λόγω συμβάσεων προβλέπεται από το νομοθετικό πλαίσιο, αυτό που δεν προβλέπεται, ωστόσο, είναι η απευθείας ανάθεση έργων στις Κοιν.Σ.Επ. 

«Υπό το πρόσχημα και την κάλυψη μιας προγραμματικής συμφωνίας και του κοινωνικού σκοπού που οι επιχειρήσεις αυτές επιδιώκουν, δεν επιτρέπεται να υποκρύπτεται απευθείας ανάθεση», αναφέρει ρητά απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Η συγκεκριμένη απόφαση (πράξη 250-2013) εκδόθηκε επί προγραμματικής συμβάσεως μεταξύ Δήμου και Κοιν.Σ.Επ. για την πρόσληψη προσωπικού, προκειμένου να λειτουργούν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 673.406 ευρώ και εν προκειμένω το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την υπογραφή της σύμβασης, καθώς διαπίστωσε μη τήρηση των διατάξεων περί προμηθειών του Δημοσίου και του ελεύθερου ανταγωνισμού, λόγω απευθείας ανάθεσης του έργου.

Αντίστοιχου ύψους ποσά περιλαμβάνονται σε προγραμματικές συμβάσεις Κοιν.Σ.Επ. με άλλους Δήμους, οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή.

Μιλώντας στην «Κ», ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» κάνοντας λόγο για «μια νέα γενιά Μ.Κ.Ο.» που κινδυνεύει να δημιουργηθεί εάν δεν υπάρξει κάλυψη των κενών της νομοθεσίας, από την οποία δεν ορίζονται σωρεία θεμάτων, όπως π.χ. το ασφαλιστικό και το φορολογικό καθεστώς των μελών των Κοιν.Σ.Επ. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Ρακιντζής, από τη συνεργασία Κοιν.Σ.Επ. και Δήμων υπάρχει κίνδυνος «νομολογιακά να θεωρηθούν οι Κοιν.Σ.Επ. παρένθετα πρόσωπα με εργοδότες τους Ο.Τ.Α. γιατί θα ικανοποιούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες». 

«Οι ΟΤΑ θα πρέπει να τηρούν με ευλάβεια τις κείμενες διατάξεις για να αποφευχθεί ο κίνδυνος δημιουργίας μιας νέας γενιάς Μ.Κ.Ο.» καταλήγει ο κ. Ρακιντζής.

«"Ύποπτοι" ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. και Δήμος Λαμιέων»

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται σωρεία προγραμματικών συμβάσεων που αφορούν έργα χιλιάδων ευρώ μεταξύ Δήμων και Κοιν.Σ.Επ. Κοινός παρονομαστής είναι η καταβολή του μεγαλύτερου μέρους των κονδυλίων από τα Δημοτικά Ταμεία και η έμμεση πρόσληψη, διά των Κοιν.Σ.Επ., εργαζομένων με διαδικασίες «εξπρές». Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, όπως η κατάρτιση προγραμματικής σύμβασης που εγκρίθηκε ανάμεσα στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας και Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.), την Κοιν.Σ.Επ. «ΑΝΑΠΝΟΗ» και τον Δήμο Κορυδαλλού υπάρχουν υπόνοιες διαπλοκής καθώς υπάλληλος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. είναι και Πρόεδρος της επίμαχης Κοιν.Σ.Επ.! Η σύμβαση αφορά κτηνιατρικές δραστηριότητες, παροχή τεχνικών συμβούλων και εν γένει υποστήριξη των αξόνων παρέμβασης του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.. Το συνολικό κόστος είναι 403.156,98 ευρώ χωρίς... διαγωνισμό, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η οποία και συνεχίζει στο άρθρο της:

Δήμος Λαμιέων

Αντικείμενο διερεύνησης αποτελούν τρεις προγραμματικές συμβάσεις του Δήμου Λαμιέων με Κοιν.Σ.Επ.