Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Απαίτησε δικαιοσύνη για τον Μανώλη Κυπραίο

http://www.amnesty.org.gr/manolis-kypraios-case-gr

Απαίτησε δικαιοσύνη για τον Μανώλη Κυπραίο

Τον Ιούνιο του 2011, ο Μανώλης Κυπραίος, δημοσιογράφος, βρέθηκε στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, για να καλύψει τις διαδηλώσεις ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας που θα εισήγαγε η ελληνική κυβέρνηση.
Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ο δημοσιογράφος είδε αστυνομικούς να ρίχνουν χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης σε ειρηνικούς διαδηλωτές και να τους χτυπούν βίαια με γκλοπ. Όπως ανέφερε ο ίδιος, όταν είπε στον επικεφαλής της μονάδας ΜΑΤ -ο οποίος τον ρώτησε γιατί έβγαζε φωτογραφίες- ότι είναι δημοσιογράφος, τον έβρισε και τον έδειξε σε έναν άλλο αστυνομικό της μονάδας του. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο αστυνομικός έριξε μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης μπροστά του, η οποία εξερράγη περίπου 50 εκατοστά μακριά. Ο Μανώλης έπεσε στο έδαφος και, όταν κατάφερε να σηκωθεί με τη βοήθεια κάποιων διαδηλωτών, συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ακούσει.
Λίγο αργότερα και ενώ περπατούσε προς το νοσοκομείο, είδε μια ομάδα αστυνομικών να περικυκλώνουν ειρηνικούς διαδηλωτές και να τους επιτίθενται με γκλοπ. Ο Μανώλης παρενέβη για να προσπαθήσει να προστατεύσει έναν έφηβο, καλύπτοντάς τον με το σώμα του. Ως αποτέλεσμα, δέχτηκε ο ίδιος αρκετά χτυπήματα. Μετά από μερικά λεπτά, οι αστυνομικοί έφυγαν και ο Μανώλης προσπάθησε και πάλι να πάει στο νοσοκομείο. Όταν τα κατάφερε, οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως και τα δύο αυτιά του έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα και πως είχε χάσει εντελώς την ακοή του πια.
Στις 9 Αυγούστου, ο Μανώλης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την εγκατάσταση εμφυτευμάτων που παρέχουν μια αίσθηση ήχου σε ένα κωφό άτομο. Σε περίπτωση επιτυχίας, θα μπορούσε να ανακτήσει ένα μικρό μέρος της ακοής του σε ένα από τα αυτιά του (το δεύτερο αυτί είναι μόνιμα και εντελώς κατεστραμμένο). Εξαιτίας της αναπηρίας του και του ψυχολογικού του τραύματος, η καριέρα του ως δημοσιογράφου έχει ουσιαστικά τερματιστεί.
Γράψε ένα γράμμα στις ελληνικές Αρχές!
Γράψε ένα γράμμα ζητώντας δικαιοσύνη και συγκεκριμένα:
  • Η ποινική έρευνα για την υπόθεση του Μανώλη να είναι άμεση, ενδελεχής, αμερόληπτη και αποτελεσματική και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι ενώπιον της δικαιοσύνης,
  • Να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον των αστυνομικών που χρησιμοποίησαν υπερβολική βία,
  • Να αποζημιωθεί ο Μανώλης για τη ζημιά που υπέστη λαμβάνοντας υπόψη όλες της συνέπειες από την απώλεια ακοής που υπέστη,
  • Να τερματιστεί η χρήση δακρυγόνων ουσιών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και άλλων χημικών εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών με τρόπο που παραβιάζει τα διεθνή πρότυπα και η αστυνόμευση των διαδηλώσεων να γίνεται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα εφαρμογής του νόμου.

Δικαιοσύνη για τον Μανώλη Κυπραίο
Προς:
Κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Κανελλοπούλου 4
10177 Αθήνα


Kύριο Μιλτιάδη Παπαϊωάννου
Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Λεωφόρος Μεσογείων 96
115 26
Αθήνα


Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Σας γράφω αυτό το γράμμα αναφορικά με το ζήτημα του τραυματισμού και της κακομεταχείρισης του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου από την ελληνική αστυνομία.

Σας καλώ να εγγυηθείτε ότι η ποινική έρευνα για την υπόθεση του θα είναι άμεση, ενδελεχής, αμερόληπτη και αποτελεσματική και να εξασφαλίσετε ότι οι αστυνομικοί που είναι υπεύθυνοι για τον τραυματισμό και την κακομεταχείρισή του, θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, σε δίκη σύμφωνη με τα διεθνή πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επιπλέον, σας καλώ να εγγυηθείτε ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα εναντίον των υπεύθυνων αστυνομικών.

Επίσης, σας καλώ να διασφαλίσετε ότι ο Μανώλης Κυπραίος θα λάβει ικανοποιητική αποζημίωση που θα υπολογίζει την απώλεια της ακοής του, το γεγονός ότι θα αντιμετωπίζει μια αναπηρία για το υπόλοιπο της ζωής του και ότι, ως αποτέλεσμα της αναπηρίας του, είναι απίθανο να μπορέσει να δουλέψει ξανά ως δημοσιογράφος.

Τέλος, σας προτρέπω να εξασφαλίσετε, ότι στο μέλλον η ελληνική αστυνομία δεν θα χρησιμοποιεί χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα και άλλα χημικά εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, με τρόπο που θα παραβιάζει τα διεθνή πρότυπα και ότι η αστυνόμευση των διαδηλώσεων θα συνάδει με τα διεθνή πρότυπα εφαρμογής του νόμου.

Με τιμή,


ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΗΜΕΡΑ 11.00 - 15.00

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής
Δήμος Χαλανδρίου
Φτάνει πια η υποβάθμιση της Αυτοδιοίκησης
και των υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες.
Αγαπητοί συμπολίτες,
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπέμπει SOS! Οι Δήμοι σ’ όλη τη χώρα ασφυκτιούν κάτω από το βάρος των μεγάλων μειώσεων στην κρατική χρηματοδότηση και των λοιπών περικοπών που υφίστανται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Είναι πλέον άμεσος ο κίνδυνος να διακοπεί η λειτουργία σημαντικών υπηρεσιών που παρέχονται στους δημότες.
Οι Δήμοι έχουν ήδη κάνει και με το παραπάνω οικονομία στις δαπάνες τους.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει το μεγαλύτερο από κάθε τομέα του δημοσίου μερίδιο συμμετοχής στη μείωση δαπανών μετά την εφαρμογή του Μνημονίου. Η συνολική χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό από 5 δις το 2009 μειώνεται σε λιγότερο από 2,5 δις το 2012!
Επίσης, στους Δήμους η μείωση δομών έχει ήδη ξεπεράσει το 70%. Από 1034 Δήμους που υπήρχαν το 2010 σήμερα υπάρχουν 325 και από 5.880 Νομικά Πρόσωπα μόλις 1.138.
Με το ενιαίο Μισθολόγιο, οι μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων στους Δήμους φτάνουν κατά μέσο όρο το 30% και βέβαια σωρευτικά στην τελευταία τριετία ξεπερνούν το 40%. Οι μισθοί στην Αυτοδιοίκηση ούτως ή άλλως ποτέ δεν ήταν μεγάλοι, με αποτέλεσμα σήμερα οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους να δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμη και τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες είναι οι περικοπές και στις αποζημιώσεις των αιρετών της Αυτοδιοίκησης.
Μεγάλα κενά έχουν δημιουργηθεί στις Υπηρεσίες των Δήμων.
Με το «πάγωμα» των προσλήψεων από το 2010 και τη δραστική μείωση του αριθμού των συμβασιούχων, οι περισσότεροι Δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό.
Κι αυτό ενώ οι Δήμοι έχουν επιφορτιστεί τα τελευταία χρόνια με όλο και περισσότερες αρμοδιότητες που αφορούν την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών.
Από την καθαριότητα και τη συντήρηση του πρασίνου μέχρι τη λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών και από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας και τα ΚΑΠΗ μέχρι τα ΚΕΠ, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.
Οι Δήμοι αγωνίζονται για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.
Μήπως δεν αντιλαμβάνονται τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ότι η Αυτοδιοίκηση έχει επωμισθεί το μεγαλύτερο βάρος των ευθυνών του κράτους για την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης;
Γιατί οι Δήμοι δεν κλείνουν τα μάτια και δεν μένουν απαθείς μπροστά στην πολύ αρνητική κατάσταση που διαμορφώνεται στην πατρίδα μας για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, και κυρίως για τους πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργους.
Οι συνεχείς μειώσεις των μισθών και συντάξεων, οι αυξήσεις των φόρων πάνω στους ίδιους και τους ίδιους οδηγούν την οικονομία σε βύθιση και την κοινωνία μας σε αδιέξοδο. Αυξάνονται επικίνδυνα οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι απελπισμένοι.
Μπροστά στην αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες κοινωνικής αλληλεγγύης η Αυτοδιοίκηση υλοποιεί σε κάθε γωνιά της χώρας προγράμματα στήριξης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.
Οι τόσο κρίσιμες αυτές δράσεις και λειτουργίες απειλούνται όμως με στραγγαλισμό και πλήρη απαξίωση όταν περικόπτονται ακόμη περισσότερο οι οικονομικές δυνατότητες των Δήμων.
Όχι σε νέες περικοπές που κλείνουν τους Δήμους και καταργούν κάθε εξυπηρέτηση των πολιτών.
Παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ήδη βρισκόμαστε μπροστά σε νέες περικοπές στα ήδη πολύ μειωμένα (όπως είπαμε παραπάνω) έσοδα των Δήμων.
Αυτή η προοπτική μέσα στο γενικότερο αρνητικό κοινωνικό περιβάλλον είναι απολύτως απαράδεκτη.
Αποτελεί στάση ευθύνης για εμάς να πούμε «ως εδώ». Φτάνει πια με την υποχρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης.
Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα την εξυπηρέτηση των πολιτών, τους μηχανισμούς κοινωνικής προστασίας, την εύρυθμη λειτουργία των Αυτοδιοικητικών θεσμών.
Σ’ αυτό τον αγώνα προσδοκούμε στη συμπαράσταση όλων των συμπολιτών μας.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Δήμων της Αττικής την Τρίτη 27 Μαρτίου, ώρα 12:00 στην Πλ. Κλαυθμώνος (Υπουργείο Εσωτερικών).
Τετράωρο κλείσιμο των Δήμων την ίδια μέρα από τις 11:00 μέχρι τις 15:00.


ΑΔΕΛΦΙΑ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (αν γίνουν) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ (που σας λέει ο όμορφος στο MEGA) ΑΛΛΑ "ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ή ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ"! ΑΠΑΝΤΗΣΕ! (αν σε ρωτήσουν).

Τι μας έλεγαν εδώ πριν 1 μήνα για να δικαιολογήσουν τη νέα ληστεία και τον εξευτελισμό της νέας δανειακής ; Ποιοί είναι λοιπόν επικίνδυνοι ψεύτες, δήθεν "σωτήρες", διψασμένοι μόνο για εξουσία; Μαζί κι όσοι τους υποστηρίζουν                                       Μέρκελ στο BBC:"Θα ήταν καταστροφική έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"


Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εκτίμησε πως θα ήταν "καταστροφικό" να επιτραπεί στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, που θα γινόταν "απίστευτα εξασθενημένη", σε μια τηλεοπτική συνέντευξη στο BBC η οποία θα μεταδοθεί τη Δευτέρα.

"Έχουμε πάρει την απόφαση να ανήκουμε σε μια νομισματική ένωση. Είναι μια απόφαση όχι μόνο νομισματική, αλλά επίσης πολιτική", δηλώνει η Άνγκελα Μέρκελ, οι δηλώσεις της οποίας είναι μεταφρασμένες στα αγγλικά.

"Θα ήταν καταστροφικό αν λέγαμε σε μία από τις χώρες που έχει αποφασίσει να είναι μαζί μας: 'Δεν σας θέλουμε πια'", πρόσθεσε.

"Εξάλλου οι (ευρωπαϊκές) συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνται: 'Ποιος θα είναι ο επόμενος;' Η ευρωζώνη θα γινόταν απίστευτα εξασθενημένη", συνέχισε.

Πρόσθεσε πως η Ελλάδα, που ήταν το αντικείμενο δύο ευρωπαϊκών σχεδίων διάσωσης, έχει μπροστά της ένα "μακρύ και δύσβατο δρόμο" αλλά θα ήταν ένα "τεράστιο πολιτικό λάθος να επιτραπεί στην Ελλάδα" να εγκαταλείψει το ευρώ.

"Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη. Η Ευρώπη, και ιδίως η ευρωζώνη, είναι σε κρίση. Η κρίση αυτή είναι η συνέπεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και έχει προκαλέσει συζητήσεις πολύ σκληρές σε πολλές χώρες", πρόσθεσε η Άνγκελα Μέρκελ, όταν ρωτήθηκε για την ανάδυση ενός αντι-γερμανικού αισθήματος στην Ελλάδα.

"Έχουμε θυελλώδεις συζητήσεις στα κοινοβούλιά μας και χρησιμοποιούμε σκληρές λέξεις", δήλωσε. 'Ομως "ευτυχώς έχουμε μάθει να επιλύουμε τις διαμάχες μας ειρηνικά".

Η Άνγκελα Μέρκελ επαναβεβαίωσε επίσης την υποστήριξή της στην παρουσία της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά την άρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον να ενταχθεί στο νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο.

"Η Βρετανία πρέπει να γνωρίζει πως στη Γερμανία θέλουμε μια Βρετανία ισχυρή μέσα στην ΕΕ, είναι κάτι το οποίο πάντα επιθυμούσαμε και πάντα θα επιθυμούμε", είπε.

ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΠΟΕ - ΟΤΑ

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2012

   Αριθμ. Πρωτ.: 427
      Προς:

     Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.Συνάδελφοι,Σε συνέχεια του με αριθμ. πρωτ.: 332/12-3-2012 εγγράφου μας, όπου σας γνωρίζαμε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την ΑΠΟΧΗ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των επερχόμενων Εθνικών εκλογών όποτε και αν αυτές προκηρυχθούν, σας ενημερώνουμε ότι η απόφαση αυτή επιβεβαιώθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ στην συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου στις 21 Μαρτίου 2012.Για την επιτυχία και την αυστηρή εφαρμογή της απόφασης της ΑΠΟΧΗΣ από τις εκλογικές εργασίες, διευκρινίζονται τα εξής:

1.       Δεν θα λειτουργεί καμία υπηρεσία που σχετίζεται με τις εκλογές, όπως τα Δημοτολόγια, εκτός ωραρίου εργασίας και τα Σαββατοκύριακα. Το ίδιο θα ισχύει και για τις υπηρεσίες των Κ.Ε.Π.

2.       Δεν θα εκτελείται καμία εργασία από τις άλλες υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας, που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και μεταφορά του εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων, εκλογικών σάκων κ.λπ.

Οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας εκτός από την ενημέρωση των εργαζομένων θα πρέπει να πάρουν και κάθε άλλο μέτρο ή πρωτοβουλία για την επιτυχία της κινητοποίησης. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση των Δημάρχων ώστε και αυτοί να ασκήσουν την ανάλογη πίεση προς το Υπουργείο Εσωτερικών είτε μεμονωμένα ή μέσω των Συλλογικών τους οργάνων (Κ.Ε.Δ.Ε., Π.Ε.Δ.) για την τροποποίηση του άρθρου 3, παρ. 2 του Ν.4051/2012 ώστε να συμπεριληφθούμε στους δικαιούχους της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης.

Τα χρονικά περιθώρια για την προώθηση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης είναι πολύ μικρά καθώς από ότι φαίνεται η Βουλή θα κλείσει στις 6 Απριλίου 2012.

Η υλοποίηση της απόφασης και η συμμετοχή όλων μας στην ΑΠΟΧΗ από κάθε εκλογική εργασία είναι ο μόνος τρόπος για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να μας συμπεριλάβει στους δικαιούχους της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης. Γι’ αυτό δεν υποκύπτουμε σε καμία παρέμβαση.Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

        Ο Πρόεδρος                            Ο Αναπλ. Γεν. ΓραμματέαςΘέμης Μπαλασόπουλος                       Ιωάννης Τσούνης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2012                                                                   Αριθμ. Πρωτ.: 426                     Προς: Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
                                                στην Περιφέρεια Αττικής
ΤΡΙΤΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 (11.00 π.μ. μέχρι 3.00 μ.μ.)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε.Δ.Α.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 12.00 μ.μ. –ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Συνάδελφοι,Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) και αντιδρώντας στη συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ΤΡΙΤΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 θα υπάρξει κλείσιμο των Δήμων της Αττικής από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Δήμων στις 12.00 το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος – Αθήνα.

Η απόφαση της Π.Ε.Δ.Α., έστω και καθυστερημένη, έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση μας ότι και στα οικονομικά των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού έχει σταθερή εφαρμογή η πολιτική των μνημονίων και η επιβολή και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, καθώς τα έσοδα των Ο.Τ.Α. τα τρία τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί σε  ποσοστό που ξεπερνά το 50%. 

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η έλλειψη και των ελάχιστων πόρων για άσκηση κοινωνικής πολιτικής, η αδυναμία καταβολής των λειτουργικών δαπανών, πολιτική που οδηγεί μαθηματικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομική κατάρρευση αλλά και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας και της κοινωνικής πολιτικής.Η κατάσταση διαμορφώνεται ακόμη πιο δύσκολη λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι μετά το πάγωμα των προσλήψεων και την κατάργηση των κενών Οργανικών θέσεων.Η κατάσταση προμηνυέται ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον των Δήμων, καθώς με έκπληξη αιρετοί και εργαζόμενοι είδαν την τακτική κρατική χρηματοδότηση για το μήνα Φεβρουάριο να είναι μειωμένη κατά 15%, όταν εκκρεμούσε η δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού για την απόδοση στους Δήμους επιπλέον ποσού 450 εκατ. ευρώ που από «λάθος» σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν συμπεριλήφθηκαν στον προϋπολογισμό του 2012.Συνάδελφοι,Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από το Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. τον Ιανουάριο του 2012 στην Κομοτηνή, τόνιζε ότι για να βγούμε από το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, εργαζόμενοι και αιρετοί, πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα από κοινού να συμμετέχουμε σε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο που θα έχει δύο στόχους:

1.       Την ανατροπή αυτής της άδικης και αδιέξοδης πολιτικής των μνημονίων.

2.       Την καθημερινή παρέμβασή μας με στόχο η Τοπική Αυτοδιοίκηση να παίξει τον πραγματικό κοινωνικό ρόλο της και τη διαμόρφωση ενός πλαισίου διεκδικήσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης της Π.Ε.Δ.Α. για την οικονομική κατάρρευση των Δήμων η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια Αττικής να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ΤΡΙΤΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, στις 12.00 το μεσημέρι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, ώστε και εμείς να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική απαξίωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.        Ο Πρόεδρος                       Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος                   Ιωάννης Τσούνης


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *