Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΝ ΧΩΡΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ Σ.Μ.Α. ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ..... "ΕΥΡΩ...... ΠΑΙΟΥΛΕΣ"

Τρέχουν να ολοκληρώσουν το έγκλημα στο οποίο ενεπλάκησαν όλοι τους!

Να κλείσουν το κεφάλαιο αυτό άρον άρον με όποιο κόστος. Να ξεφύγουν από τον εφιάλτη των ευθυνών τους.

Την Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή θα ακυρώσει την απόφαση επικύρωσης διαγωνισμού αγοράς εξοπλισμού και οχημάτων καθαριότητας! Του διαγωνισμού ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ με την 541/16 απόφασή της, η ίδια η Οικονομική Επιτροπή.

ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΕΣ!

Γιατί έγινε διαγωνισμός για προμήθεια εξοπλισμού, ΚΑΤΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ και τώρα ανακαλείται η απόφαση κατακύρωσης του αποτελέσματος!

Ο λόγος λέει είναι "η επανεκτίμηση των αναγκών της υπηρεσίας μετά την μίσθωση του ΧΕΥ 9", λέει ο Συμεών!

Μίσθωσε για έναν χρόνο τον ΧΕΥ άρα δεν χρειάζονται σκουπιδιάρικα, σου λέει ο Συμεών.

Γιατί να τα θέλουμε άλλωστε; Θα έχει δικά του σκουπιδιάρικα ο .... έτσι που θα μας πάρει τα δημοτικά τέλη.

Που θα τα μειώσει κιόλας, αφού τώρα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΥΨΗΛΑ!

Αν αυτό δεν είναι Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εξελισσόμενο σχέδιο ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,  πρώτηφορα όπως έρχεσαι, τότε εγώ είμαι Πατριάρχης Αλεξανρείας και Πάσης Αφρικής.

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ή ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ! (όχι τσάμπα βέβαια, τσάμπα τον μαλάκα δεν τον κάνει κανείς).

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΤΑ 4 ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ

Πριν περάσω στα ενδεχόμενα θα αναφέρω συνοπτικά τα δεδομένα, για όσους τυχόν δεν τα γνωρίζουν.
  •  Μια σειρά Δήμοι διεκδίκησαν και πέτυχαν να πάρουν εντελώς δωρεάν από το κράτος δημόσια Γη εκατοντάδων στρεμμάτων και τεράστιας αξίας, όπως πχ οι δήμοι με παραλιακό μέτωπο ( Πατρών, Δραπετσώνας, Φαλήρου, Αλίμου, κλπ.)
  •  Ο δήμος Χαλανδρίου έχει στις τράπεζες να σταλίζουν τουλάχιστον 18 εκατομμύρια Ευρώ. Το ποσό αυτό προέρχεται από τα υπέρογκα «ανταποδοτικά» τέλη που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ, εδώ και 5 περίπου χρόνια.
  •  Επανειλημμένα τα δύο τελευταία χρόνια ο δήμαρχος έχει απειλήσει τους εργαζόμενους του Δήμου μας ότι θα ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία αποκομιδής των σκουπιδιών. Πράγμα που αντιβαίνει στο πρόγραμμα της παράταξης με το όνομα της οποίας εκλέχτηκε.
Στα όρια του Δήμου μας υπάρχουν 2 δημόσια οικόπεδα, συνολικά 10 περίπου στρεμμάτων, απαραίτητα στον δήμο μας, τα οποία αντί να τα διεκδικήσει να του παραχωρηθούν δωρεάν όπως έγινε με μια σειρά δήμους που προανέφερα, μπήκε σε παζάρια να τα ενοικιάσει. Το ένα, που βρίσκεται κάτω από το κλειστό κολυμβητήριο, το παζαρεύει να το ενοικιάσει για 30 χρόνια, ενώ το άλλο που βρίσκεται δίπλα στο κτήριο της εφημερίδας «Έθνος», που είναι εκτός σχεδίου, το ενοικίασε ήδη για ένα έτος ;;;;;;; προκειμένου να στεγάσει τα απορριμματοφόρα. Η περίεργη αυτή ενέργεια έγινε από τον δήμαρχο μυστικά, χωρίς να προϋπάρχει απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και χωρίς να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής και η παράταξη που τον εξέλεξε ;;;;;
Δύο μέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου ενοικίασης το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο έχει ήδη περιέλθει το οικόπεδο , το βγάζει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για να το πουλήσει!!!!!!!
Προς όφελος των δανειστών μας.

Προσέξτε τι έγινε με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου: Ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου, άρα χαμηλής αξίας, πολλαπλασιάζει την αξία του με 2 τρόπους.

  • α) Πιστοποιείται η χρήση του ως αμαξοστασίου οχημάτων καθαριότητας και
  • β) Αποκτά υποδομές αμαξοστασίου με έξοδα του δήμου μας, δηλαδή με δικά μας χρήματα, που προέρχονται από ανταποδοτικά τέλη και είναι παράνομο να χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς.
Έτσι το ποσό που θα εισπράξουν οι δανειστές μας από την πώληση αυτού του οικοπέδου πολλαπλασιάστηκε σημαντικά με την προσωπική ευθύνη του δημάρχου και με την σπατάλη δικών μας χρημάτων.

Ο αντίλογος από τον δήμαρχο είναι ότι θα συμμετέχει και ο δήμος μας στον πλειοδοτικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ και θα το πάρει το οικόπεδο , έστω και αν φρόντισε με τις ενέργειες του να τινάξει την τιμή του στα ύψη.

Αυτό τυπικά είναι εφικτό, αλλά ουσιαστικά είναι ανέφικτο , διότι την τιμή της συμμετοχής του δήμου μας οφείλει σύμφωνα με τον νομό κα την καθορίζει το δημοτικό συμβούλιο, άρα θα είναι γνωστή στους ιδιώτες αντίπαλους μας, οι οποίοι προσθέτοντας ένα Ευρώ κερδίζουν τον διαγωνισμό και παίρνουν ένα οικόπεδο με πιστοποιημένη χρήση και υποδομές έτοιμες.

Το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι γιατί έκανε αυτές τις ενέργειες ο δήμαρχος και μάλιστα με μεγάλη μυστικότητα. ερήμην του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίες προφανώς ζημιώνουν κατάφορα τον δήμο μας, οποιαδήποτε έκβαση και αν έχει το ζήτημα αυτού του χρήσιμου για την πόλη μας οικοπέδου.

Κατά την γνώμη μου, μετα από όσα προαναφέρθηκαν , υπάρχουν τα παρακάτω 4 ενδεχόμενα:
  • 1. Να ενήργησε ως λαγός κάποιου ιδιώτη, ο οποίος σχεδιάζει επιχειρηματικά να ασχοληθεί με την αποκομιδή των σκουπιδιών των δήμου μας και των όμορων δήμων.
  • 2. Να ενδιαφέρεται για δικούς του προσωπικούς λόγους, να πουληθεί η δημόσια γη ακριβά , για να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη των δανειστών μας.
  • 3. Να αβαντάρει την θέση και την ικανότητα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. Να ξεπουλά ακριβά την δημόσια περιουσία, προσδοκώντας πολιτικά οφέλη.

  • 4. Να πιάστηκε «Κώτσος» και να εξαπατήθηκε από τον Πιτσιόρλα, μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και είναι προνομιακός συνομιλητής του.
Όποιο από τα παραπάνω ενδεχόμενα και αν ισχύει, πρέπει να οδηγηθεί σε παραίτηση από το αξίωμα του δημάρχου. Στα πλαίσια της βασικής καταστατικής αρχής της παράταξης μας περί της ανακλητοτητας και της εναλλαγής στα αξιώματα, οφείλει να παραχωρήσει πάραυτα την θέση του σε ένα άλλο άξιο μέλος της παράταξης μας, η οποία δεν στερείται ικανών και μορφωμένων και τίμιων ανθρώπων.

Το προεκλογικό του moto ήταν: «το ναι φτιάχνει καριέρες, το όχι χαρακτήρες» .

Δυστυχώς το ΝΑΙ πάει σύννεφο.

Καλό μήνα, σύντροφοι της πλατείας.


Εκεί, στην πλατεία στο Χαλάνδρι, εκεί που, σαν κάποια από τα βάθη του χρόνου δύναμη να μας έλκει σ’ αυτού του χώρου τα τραπεζάκια –ιδιαίτερα όταν αυτά βρίσκονται έξω– συναντώνται και σμίγουν φίλοι και γνωστοί, βρίσκομαι κι εγώ συχνά – πυκνά.

Εκεί, λοιπόν, που τίθενται αναλύονται και λύνονται –στη θεωρία πάντα– όλα τα σημαντικά κι όλα τ’ ασήμαντα της πόλης, της πολιτικής, μα και της κοινωνίας ή των ομάδων του ποδοσφαίρου, τα προβλήματα, κάθε γουλιά καφέ τη συνοδεύει και μια άποψη, μια γνώμη, μια ατάκα ή ένας αφορισμός –αυτός με ένταση ξεχωριστή τα τελευταία χρόνια.

Ο χρόνος κυλά, αλλά στις συζητήσεις όλο τα ίδια και τα ίδια έρχονται και ξανάρχονται στα χείλη, πέφτουν στο τραπέζι, μοιράζονται κι ανακυκλώνονται, όπως κυλούν οι συζητήσεις κι οι κουβέντες εξελίσσονται δίχως –τις πιο πολλές φορές– και να πηγαίνουν παρακάτω.

Μετά την κρίση, μάλιστα, που οι ασκοί έχουν ανοίξει του Αιόλου και στου αέρα του στροβιλίζονται, παρασέρνονται και χάνονται όλες οι παραδοχές, τα δεδομένα κι οι αναφορές μας, αυτός ο αέρας λες και παρασέρνει και τις λέξεις, τις προτάσεις, τους συνειρμούς μας κι η λογική απεγνωσμένα στροβιλίζεται και δοκιμάζεται για πρώτη φορά σ’ άλλα αφιλόξενα κι άγνωστα κατατόπια.

ΠΑΣΟΚ οι πιο πολλοί απ’ τις παρέες μου, το γράφω εξ αρχής για να συνεννοηθούμε, αλλά σε ποιο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια καθένας αναφέρεται είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία. Μια ιστορία που –όπως το αντιλαμβάνομαι– όσο το κόμμα ήταν ενωμένο και πανίσχυρο, υπήρχε μεν, μα σε λανθάνουσα, για τους πολλούς ανώνυμους, κατάσταση.

Όλοι οι «απ’ έξω» σ’ ένα ΠΑΣΟΚ αναφερόντουσαν και δεν τους ένοιαζε αν ο Άκης την καρέκλα του Σημίτη τη ροκάνιζε ή αν ο Βενιζέλος είχε σκληρή κόντρα με το Γιώργο. Μιλώ για το μετά, μετά τον Ανδρέα, γιατί όσο εκείνος ζούσε –«κυριαρχούσε» θά 'ταν καλύτερα– οι καταστάσεις υπέβοσκαν, οι διαφορές υπήρχαν, αλλά κανένας δεν τολμούσε το γάντι στα ίσια να πετάξει. [Κάτι ο Σημίτης πού και πού υπαινισσόταν, αλλά όλοι του την «έπεφταν», ότι το κόμμα και τον Ανδρέα υπονομεύει, οπότε…]

Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης πλημμυρών – σεισμών στη Βόρεια Αθήνα. Στο διαδίκτυο χάρτες με χώρους καταφυγής και συνάθροισης Πολιτών.


Υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γιώργου Καραμέρου, και παρουσία του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής, υποστράτηγου Κωνσταντίνου Γιόβα, συνεδρίασε σήμερα, 30/09/2016, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν οι δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και κινδύνων από πλημμυρικά και σεισμικά φαινόμενα. Επισημάνθηκε η ανάγκη επικαιροποίησης των σχεδίων ως προς την εκκένωση χώρων δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και χώρων καταυλισμού και στέγασης πληγέντων, ενώ δόθηκαν οδηγίες για συνεχή καθαρισμό ρεμάτων και φρεατίων συλλογής ομβρίων και απομάκρυνση διάσπαρτων υλικών από χώρους όπου εκτελούνται δημόσια ή ιδιωτικά έργα.

«Τα σεισμικά φαινόμενα και οι ακραίες καιρικές συνθήκες δεν ελέγχονται. Μπορούμε, όμως, να λάβουμε προληπτικά μέτρα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα που δημιουργούν στην καθημερινότητα και, ακόμη περισσότερο, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην ίδια την ανθρώπινη ζωή» υπογράμμισε ο κ. Γιώργος Καραμέρος. Στην κατεύθυνση αυτή, σημείωσε, «προτεραιότητά μας είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της βόρειας Αθήνας, οι προσεισμικοί έλεγχοι, και μάλιστα σε δύο επίπεδα, σχολείων, νοσοκομείων, πολιτιστικών και αθλητικών κέντρων, δημόσιων κτιρίων κ.ά., καθώς και η διαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Πολιτών».

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής καταγράφονται και απεικονίζονται με χάρτες όλοι οι χώροι καταφυγής που έχουν προτείνει οι 12 Δήμοι της Βόρειας Αθήνας. Παράλληλα, έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα έργων είκοσι (20) ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για αντιπλημμυρικά έργα, κατασκευή ή επέκταση δικτύων ομβρίων υδάτων, καθώς και διευθετήσεις ρεμάτων με σεβασμό στο τοπικό οικοσύστημα. Τα έργα, προϋπολογισμού σχεδόν 40 εκατομμυρίων ευρώ, αφορούν τους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Πεντέλης, Φιλοθέης - Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, της Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και των Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας. Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Συνδέσμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού και του Υμηττού, Εθελοντικών Οργανώσεων και Ομάδων Διάσωσης, καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής.

Σύνδεσμος απεικόνισης χώρων καταφυγής/ συγκέντρωσης
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?hl=el&authuser=0&mid=1NJkSOYN_M6eEoFQ4QoUBaTOQsSc

Σύνδεσμος καταγραφής χώρων καταφυγής / συγκέντρωσης
http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=6562&Itemid=362&lang=el

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ