Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ - AYTO EINAI ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΜΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ - ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ Ζητάμε συγνώμη που δεν θα ξεκινήσουμε εμείς με τραπεζώματα και εκδηλώσεις σε πολυτελή ιδιωτικά ακίνητα αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε μια ανέξοδη προεκλογική εκστρατεία, αφού εμείς είμαστε σαν και εσάς που ζητάμε να μας ψηφίσετε:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ της κρίσης και όχι οι ευνοημένοι εκλεκτοί των υπαιτίων της, ούτε των επίδοξων εντολοδόχων της.

Σε αυτό ήλπισαν και ελπίζουν για να μας βγάλουν από την μέση.

Δεν θα γίνει.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019.

Θα είμαστε παρόντες συνεχίζοντας την πορεία που ξεκίνησε μόλις ένα μήνα πριν τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, όταν με κόλπα και τακτικισμούς μας έστησαν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ για να μας βγάλουν από την μέση.

Δεν τα κατάφεραν. Η μοναδική έδρα ήταν ο σπόρος.
Τον Μάιο του 2009 θα μετρηθεί τι φύτρωσε.

Δυνατότητες προεκλογικών συγκλίσεων και συνεργασιών έχουν διερευνηθεί αλλά δεν μπορούν να ευοδωθούν, αφού οι προθέσεις των όμορων κομματικών υποψηφίων είναι παραδοσιακές και παλαιοκομματικές: Θέλουν να επιβληθούν και να μας απορροφήσουν και όχι να συνεργαστούν μαζί μας ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ την αυτονομία μας στον λόγο και την δράση.

Η κουλτούρα των συνεργασιών με σεβασμό στην αυτονομία και την ιδιαιτερότητα κάθε πλευράς στην Ελλάδα είναι ακόμα στην εποχή του Μεσαίωνα.

Και πώς αλλιώς να ήταν σε μια χώρα και από μία κοινωνία που ακόμα ψάχνει σωτήρες-  μεγάλους ηγέτες αντί να ψάχνει μεγάλες πολιτικές που θα συστρατεύουν τον απλό πολίτη.

Έχουμε δρόμο για να γίνουμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ "ευρωπαίοι".

Δεν έχουμε σκοπό να σταματήσουμε να μιλάμε για το Χαλάνδρι στην γλώσσα μας.
ΣΤΑ ΧΑΛΑΝΔΡΕΪΚΑ.

Δεν έχουμε σκοπό να υποδυθούμε ότι είμαστε άλλοι, "σπουδαίοι και μεγάλοι", μάγοι με μαγικά ραβδιά για να ικανοποιήσουμε χαζοχαρούμενους και σοβαροφανείς.

ΕΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Το διατυπωμένο και πλέον γνωστό τοις πάσι ολοκληρωμένο όραμά μας - οι κατατεθειμένες προγραμματικές μας θέσεις για το Χαλάνδρι, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά την περίοδο της διοίκησης Παττακού και στη συνέχεια εξειδικεύτηκαν και κατατέθηκαν από την Τοπική Ριζοσπαστική Ανανέωση για το Χαλάνδρι, το 2002 δεν χωράει ούτε νερό, ούτε παραποιήσεις, ούτε αποχρωματισμούς.

ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑΡΧΗΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ.

Και γι' αυτό δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να επιχειρήσει να το "προσαρμόσει" σε άλλες στρατηγικές, πολύ περισσότερο να το εκμεταλλευτεί ή να το ιδιοποιηθεί.

Ένας προσωπικός μου στόχος, ένα προσωπικό μου στοίχημα μετά τις μεγάλες δυσκολίες που περάσαμε το 2014, ήταν ή παράταξη που δημιουργήθηκε σε 40 μέρες να μετατραπεί σταδιακά σε έναν μόνιμο θεσμό στην πόλη άσχετα από εκλογικά ποσοστά.

Γιατί είμαι βαθιά πεισμένος ότι αυτό το οποίο όλοι παραδέχονται  - ότι το Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία- έχει το πιο ολοκληρωμένο σχέδιο για την πόλη, σχέδιο στο οποίο παριστάνουν ότι συμφωνούν όλοι, αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το υποστηρίζει στο σύνολό του,  μας χρειάζεται για να το υπερασπιζόμαστε.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΛΟ.

 Ένας θεσμός όμως είναι τέτοιος αν δεν είναι μονοπρόσωπος.
Εκτός αν το πρότυπό σου είναι να είσαι Σουλτάνος με υπηκόους.

Ξέρετε όλοι - με ξέρετε όλοι - ότι προσωπικά σουλτανικές φαντασιώσεις δεν έχω.
Θέλω να είμαι UNUS INTER PARES για το Χαλάνδρι. Ένας μεταξύ ίσων.
Και δεν ήταν ποτέ απαραίτητο να είμαι PRIMUS.Πρώτος μεταξύ ίσων.
Αν χρειάζεται όμως έχω αποδείξει ότι μπορώ να είμαι και PRIMUS και μάλλον χωρίς να υστερώ ιδιαίτερα σε ηγετικές και ρητορικές ικανότητες  από τους μεγάλους - κατά την γνώμη του συστήματος - αρχηγούς και συχωρέστε μου την προσωπική αναφορά.

Η παράταξή μας σήμερα ξεκινάει να κάνει το επόμενο βήμα.

Να μετατραπεί σε ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, πριν κατέβει στις εκλογές και εκπροσωπηθεί - με περισσότερους του ενός - δημοτικούς συμβούλους, όπως είναι βέβαιο ότι θα γίνει.

Να συζητήσουμε και να επανεπεξεργαστούμε  πολιτικές και τακτικές και να ετοιμαστούμε για την επόμενη τετραετία.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ.
Αυτή δεν αλλάζει αφού επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές θα είμαι πάλι εγώ.
Όποιος  καταλαβαίνει αυτό το απλό και καθαρό μήνυμα είναι ευπρόσδεκτος να είναι συνεργάτης μας.
Όποιος επιχειρεί να μας στρέψει εκεί που βολεύει άλλους, είναι συντοπίτης, φίλος, πιθανά εχθρός αλλά σίγουρα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ.

Η παράταξη  αποκτάει συλλογικό όργανο αποφάσεων και συντονισμού.
Και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, αν υπολογίσετε ότι κανείς από εμάς δεν είναι πολιτικός πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όπως οι περισσότεροι κομματικοί αντίπαλοί μας.

Όμως θα το κάνουμε.
Θα το κάνουμε, θα συντονιστούμε καλύτερα και θα αλληλοσυμπληρωθούμε έστω και μέσω διασκέψεων από το διαδίκτυο.

Με αυτές τις σκέψεις του επικεφαλής έχω την τιμή αλλά και την ευθύνη να ανακοινώσω σήμερα τη νέα συντονιστική γραμματεία που θα οδηγήσει την παράταξη στην μάχη των δημοτικών εκλογών.

Νταβίας Άγγελος: Επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος, μέλος του Πράσινου Κινήματος 

Δημήτρης Λέρτας :Γραμματέας της Δημοτικής Ομάδας του Πράσινου Κινήματος που μας τιμάει με την στήριξή του.
Αναστασία Ασπρίδη: Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Νομική Σύμβουλος της παράταξης.
Τάσος Βαφέας: Ελ. Επαγγελματίας, Υπεύθυνος για το Κάτω Χαλάνδρι
Νίκος Γιαννακόπουλος: Τραπεζικός Διευθυντής, Οργανωτικός Συντονιστής της παράταξης. 
Ρένα Λιανού: Ελ. Επαγγελματίας, συντονίστρια σε θέματα εθελοντισμού
Νικήτας Κάλφας: Στέλεχος Επιχειρήσεων - Μέλος της Κ.Ε. του ΠΟΤΑΜΙΟΥ
Γιάννης Πολιτόπουλος:  Ελ. Επαγγελματίας.
Χρύσανθος Τάσσης: Διδάκτωρας Πολιτικών Επιστημών  Πανεπιστημίου Αθηνών


Στην συντονιστική επιτροπή της παράταξης συμμετέχει εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας 14ης ΜΑΗ που στηρίζει τη δημοτική κίνηση.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ


Επίσκεψη Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Χαλανδρίου και συνάντηση με τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, κ. Σ. Ρούσσο.


Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Χαλανδρίου επισκέφθηκε σήμερα η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη όπου ενημερώθηκε από το επιστημονικό προσωπικό για τον τρόπο λειτουργίας της δομής, τα προβλήματα, τις δυνατότητες και την ανταπόκριση στα πέντε χρόνια λειτουργίας της παρέχοντας υπηρεσίες σε περίπου 1.000 συμβουλευόμενες για ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας.

Η Υφυπουργός δεσμεύτηκε για τη διατήρηση ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας με το Συμβουλευτικό Κέντρο και επίλυση πρακτικών θεμάτων για την αποτελεσματικότερη διαχείριση περιστατικών έμφυλης βίας.

Στην συνέχεια η Υφυπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, κ. Σ. Ρούσσο στο Δημαρχείο για θέματα αρμοδιότητάς της που αφορούν και τα δύο επικείμενα νομοσχέδια για τις πολιτικές ισότητας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Βίο και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δήμων και Περιφερειών, καθώς και για τα Ληξιαρχεία και Δημοτολόγια με ρυθμίσεις που αφορούν θέματα ιθαγένειας και ηλεκτρονικής διασύνδεσης των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου μετέφερε στην Υφυπουργό Εσωτερικών το ανοιχτό ζήτημα ιθαγένειας των Ρομά, καθώς στην πόλη διαβιούν 75 άτομα χωρίς να διαθέτουν αστικά και δημοτικά στοιχεία ακόμη και επί τρεις γενιές.

ΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
Από καργαριστερά, γίνανε ΣΥΡΙΖΑ και μετά καραΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!!!
Άντε και ΚινΑλίτες .....
Πουτάνα εξουσία .....

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - ΤΟ 1927 - ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΣΑΝ ΖΗΤΩΝTΑΣ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Από το ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αυτά παλιά.
Το 1927.
Μετά το θέμα λύθηκε.

ΤΙ ΟΧΙ?

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΞEΝΟΥ ΜΑΝΙΑΤΟΓΙΑΝΝΗ