Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Από την Πέμπτη έως 2 Αυγούστου οι αιτήσεις για επιδοτούμενες θέσεις σε παιδικούς σταθμούς


1_2

Από την Πέμπτη, 25 Ιουλίου, ανοίγει η διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής των ενδιαφερόμενων γυναικών για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε επιδοτούμενες θέσεις παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Η Αίτηση Συμμετοχής διατίθεται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στις ιστοσελίδες της Ε.Ε.Τ.Α.A. (www.eetaa.gr. και www.eetaa1.gr/index1.html), της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr) και του ΕΠΑΝΑΔ (www.epanad.gov.gr).

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από 25/07/2013 έως 2/08/2013. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή τους, συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ορίζεται η 2/8/2013 και ώρα 14.00μ.μ.

Η «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωση» συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά,μπορεί να υποβληθεί, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier), σε φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», στα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε: Μυλλέρου 73 – 77 Τ.Κ.10436.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μόνο γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών και έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους – μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ελληνίδες Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.

Οι μητέρες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις: α)να είναι άνεργες ή β)να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή γ)να είναι αυτοαπασχολούμενες.

Εξαιρούνται από την παρούσα πρόσκληση: οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και οι υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Οι ενδιαφερόμενες μητέρες για να προμηθευτούν το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΓΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Τ.Α. (http://www.eetaa.gr και www.eetaa1.gr/index1.html), της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr) και του ΕΠΑΝΑΔ (www.epanad.gov.gr).

http://www.localit.gr/, 23/7/2013

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΡΗ ΠΟΡΤΟΛΑΛΤΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.


Παραπέμπονται σε δίκη για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στα Δωδεκάνησα
Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων παραπέμπονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, τρεις κάτοικοι της Καρπάθου που ενεπλάκησαν στην πολύκροτη υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και συγκεκριμένα χρημάτων που είχαν υπεξαιρεθεί από τράπεζες της αλλοδαπής με παρεμβολές στα συστήματα ασφαλούς μεταφοράς χρημάτων τα οποία κατέληξαν σε λογαριασμούς τους για την αποπληρωμή ανύπαρκτων επενδύσεων.

Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε συγκεκριμένα ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος των τριών κατοίκων της Καρπάθου για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία από την οποία το περιουσιακό όφελος και η προκληθείσα ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Με το ίδιο βούλευμα απηλλάγη από τις ίδιες κατηγορίες μια κάτοικος της Καρπάθου, ενώ οι διώξεις σε βάρος ενός αποθανόντος παραπληγικού έπαυσαν, λόγω θανάτου.

Με το ίδιο βούλευμα διατάσσεται εξάλλου η εξακολούθηση της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών των κατηγορουμένων που παραπέμπονται είτε αυτοί ανήκουν αποκλειστικά σε αυτούς είτε είναι κοινοί με άλλα πρόσωπα.

Το ιστορικό της υπόθεσης, που απεκάλυψε σ’ όλη της την έκταση η «δ», φέρεται να έχει ως εξής:

Στις αρχές Νοεμβρίου 2007 στα γραφεία της εταιρείας με την επωνυμία AURORA ASSICURAZIONI S.P.A. με έδρα στο Σαν Ντονάτο Ιταλίας, η οποία έχει ως αντικείμενο τον κλάδο της ασφάλισης, διαπιστώθηκε χρέωση στον τρεχούμενο λογαριασμό ποσού 1.523.402 ευρώ σε εκτέλεση εντολής μεταφοράς από το εξωτερικό. Η εν λόγω πράξη και η εντολή δεν είχαν τις συνήθεις έγγραφες αποδείξεις και για τον λόγο αυτό η ανωτέρω εταιρεία ζήτησε από την τράπεζα εξηγήσεις.

Το υποκατάστημα της UNIPOL BANCA SPA διαβίβασε ως δικαιολογητικό της πραγματοποιηθείσας πράξης αντίγραφο μίας εντολής τραπεζικού εμβάσματος με ημερομηνία 29.10.2007 με φαινομενική προέλευση από τον χρήστη AURORAASSICURAZIONI SPA. Η εν λόγω εντολή έφερε μία υπογραφή του γενικού διευθυντή της και περιείχε εντολή μεταφοράς σε λογαριασμό στην Αγροτική Τράπεζα της Κάρπαθου υπέρ του πρώτου κατηγορουμένου. Σύμφωνα με την Ιταλική Τράπεζα η αποστολή του φαξ έγινε μετά από τηλεφώνημα που έλαβε ο υποδιευθυντής στον οποίο ένας υπάλληλος δήθεν της εταιρείας AURORA ASSICURAZIONI S.P.A προανήγγειλε την αποστολή της εντολής τραπεζικού εμβάσματος. Η εντολή έφερε πλαστογραφημένη υπογραφή του Γενικού Διευθυντή της AURORA ASSICURAZIONI S.P.A. Αν και ως αριθμός αποστολής του φαξ εμφανιζόταν ο αριθμός της εταιρείας AURORA ASSICURAZIONI S.P.A , εντούτοις δεν είχε αποσταλεί από το φαξ της τελευταίας.

Φέρεται να προέκυψε παραπέρα ότι ο πρώτος κατηγορούμενος είχε ανοίξει τον λογαριασμό λίγους μήνες πριν.

Tα χρήματα κατατέθηκαν στον λογαριασμό του και αυθημερόν εισέπραξε το μεγαλύτερο μέρος του ποσού, ήτοι 1.520.000 ευρώ σε μετρητά από το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Κάρπαθο.

Εν συνεχεία το ανωτέρω ποσό περιήλθε εις χείρας της δεύτερης κατηγορουμένης και η τελευταία την 02.11.2007 κατέθεσε ποσό 300.000 ευρώ σε λογαριασμό που τηρούσε στην Εμπορική Τράπεζα από τον οποίο την 21.11.2007 ανέλαβε ποσό 170.000 ευρώ. Πραγματοποίησε εξάλλου και άλλες αναλήψεις και καταθέσεις σε λογαριασμούς τρίτων.

Παράλληλα με τα ανωτέρω και με ακριβώς την ίδια πρακτική αλλά αυτή τη φορά με εξαπατηθείσες εταιρείες την POVITA COMPAGNIA DI ASSICURAZIONI SPA και την Ιταλική Τράπεζα BANCA POPOLARE FRIULANDRIA SPA ο τρίτος κατηγορούμενος εισέπραξε σε λογαριασμό του χρήματα που είχαν υπεξαιρεθεί.

Πιο συγκεκριμένα στην τράπεζα BANCA POPOLARE FRIULANDRIA SPA περιήλθαν πλαστές εντολές εμβάσματος ποσού 3.316.703 ευρώ υπέρ του τρίτου στο υποκατάστημα Καρπάθου της Αγροτικής Τράπεζας με την αιτιολογία πώλησης ακινήτων δυνάμει του από 07.12.2007 ιδιωτικού συμφωνητικού για μερική εξόφληση συνολικού τιμήματος 4.316.703 ευρώ.

Την 17.12.2007 τα χρήματα κατατέθηκαν σε λογαριασμό που διατηρούσε στην εν λόγω Τράπεζα και την 18.12.2007 εισέπραξε σε μετρητά το ποσό των 40.000 από το υποκατάστημα Καρπάθου και το ποσό των 3.200.000 ευρώ από το κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Αθήνα.

Εν συνεχεία μεταβίβασε το ποσό των 3.226.703 ευρώ σε Ιταλό υπήκοο ενώ φέρεται να γνώριζε ότι προέρχονταν από εγκληματική δραστηριότητα.

Με τον ίδιο τρόπο και ο μετέπειτα αποβιώσας παραπληγικός αποπειράθηκε να εξαπατήσει την εταιρεία AURORA ASSICURAZIONI SPA πλην όμως δεν ολοκλήρωσε την πράξη του διότι οι υπάλληλοι της εταιρείας αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για παράνομη πράξη.

Ο πρώτος κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι λόγω προβλήµατος υγείας που αντιµετώπιζε η συµβία του (δεύτερη κατηγορούμενη) είχε αναλάβει τη διαχείριση δύο επιχειρήσεων της.

Περί τα τέλη του έτους 2006, του ανέθεσε να επιβλέψει την ανέγερση οκτώ πετρόκτιστων κατοικιών επί συνολικής έκτασης 8.376 τ.µ., κυριότητάς της και να διαπραγµατευθεί την πώλησή τους.

Στο τρίτο δεκαήµερο του Οκτωβρίου 2007, δέχθηκε τηλεφώνηµα από άγνωστο ο οποίος συστήθηκε ως εκπρόσωπος ιταλικής εταιρείας που ενδιαφερόταν για την αγορά. Στις 25 Οκτωβρίου 2007 δέχτηκε νέο τηλεφώνηµα και ενηµερώθηκε ότι ο ενδιαφερόµενος βρισκόταν στην Κάρπαθο µε το νόµιµο εκπρόσωπο της ιταλικής εταιρείας.

Συναντήθηκαν, όπως είπε, σε κεντρική καφετέρια του νησιού, του συστήθηκε ως Αργύρης Γριβάδης ενώ ο Ιταλός ως Sergio Fedini και εκπρόσωπος της εταιρείας “AURORA ASSICURAZIONI S.P.A”. Ακολούθησαν, όπως ισχυρίστηκε, διαπραγµατεύσεις και το τίµηµα καθορίστηκε στα 2.400.000 ευρώ. Την εποµένη το τίµηµα επανακαθορίστηκε σε 2.300.000 ευρώ ενώ τέθηκε ως όρος να προκαταβληθεί το ποσό των 1.500.000 ευρώ εκ του συµφωνηθέντος τιµήµατος µε την υπογραφή του προσυµφώνου, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αποπεράτωση των οικοδοµικών εργασιών.

Την επόµενη µέρα της υπογραφής του συµφωνητικού απεβίωσε σε τροχαίο δυστύχηµα οικείος του και ανεχώρησε για την Αθήνα. Την 30η Οκτωβρίου 2007 δέχθηκε τηλεφώνηµα από υπάλληλο της Αγροτικής Τράπεζας που τον ενηµέρωσε για το έµβασµα και την ηµέρα της κηδείας δέχθηκε τηλεφώνηµα από τους δύο «αγοραστές» οι οποίοι υπαναχωρούσαν και ζητούσαν τα χρήµατα τους πίσω.

Εκείνος, όπως είπε, τους εξήγησε ότι δεν µπορούσε να τους επιστρέψει τα χρήµατα την ηµέρα εκείνη και τότε δέχτηκε απειλές και κατά µελών της οικογένειας του.

Την 2α Νοεµβρίου 2007, όπως ισχυρίστηκε, επισκέφθηκε το κεντρικό κατάστηµα της Αγροτικής Τράπεζας στην Αθήνα και ανέλαβε σε µετρητά το ποσό των 1.520.000 ευρώ τα οποία και τους επέστρεψε σε ένα καφέ στην οδό Βαλαωρίτου.

Η συµβία του απολογούµενη επιβεβαίωσε τα ανωτέρω, επισηµαίνοντας ότι η ίδια δεν είχε καµία σχέση µε τις συναλλαγές.

Ο τρίτος κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι τον Ιούλιο του 2007 τον επισκέφθηκαν σε καφετέρια του δυο άγνωστα άτοµα, τα οποία του παρουσιάστηκαν ως αντιπρόσωποι ενδιαφεροµένων Ιταλών επενδυτών, για αγορά παραθαλάσσιων εκτάσεων στην Κάρπαθο, και του συστήθηκαν ο µεν ένας ως Νίκος Αναγνώστου, ο δε δεύτερος ως Μάσιµο Καπάνα.

Τους δήλωσε ότι διαθέτει δυο συνεχόµενα κτήµατα συνολικής έκτασης περίπου 112 στρεµµάτων τα οποία και επικέφθηκαν. Περί το τέλος Αυγούστου 2007, δέχθηκε τηλεφώνηµα από τον συστηθέντα ως Νίκο Αναγνώστου, που τον ενηµέρωσε ότι η εταιρεία του Μάσιµο Καπάνα αξιολογεί τα στοιχεία της αγοράς αυτής και ότι έχουν σοβαρή πρόθεση. Μετά την παρέλευση µερικών ηµερών έλαβε από τον ίδιο νέο τηλεφώνηµα, στο οποίο του ζητούσε αριθµό fax, προκειµένου να του στείλει το ιδιωτικό συµφωνητικό, το οποίο αφού υπογράψει να το στείλει πίσω, εφόσον συµφωνεί.

Στις 14 Δεκεµβρίου 2007 έλαβε το fax µε το ιδιωτικό συµφωνητικό υπογεγραµµένο από τον Μάσιµο Καπάνα ως διευθυντή της εταιρείας «povita spa» και διάβασε το περιεχόµενο του. Τότε διαπίστωσε ότι η αναγραφόµενη στο ιδιωτικό συµφωνητικό τιµή πώλησης ήταν ανώτερη από τη συµφωνηµένη. Ο Αναγνώστου του είπε ότι αυτός και οι συνεργάτες του πέτυχαν καλύτερη τιµή και αν δεν είχε αντίρρηση αυτή θα ήταν η αµοιβή τους, ως µεσαζόντων. Περί τα τέλη Δεκεµβρίου 2007, του τηλεφώνησε και πάλι ο ίδιος, του ζήτησε τον αριθµό του λογαριασµού του και κανόνισαν ραντεβού για το πρωί της 17ης Δεκεµβρίου 2007 στην καφετέρια του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, στο Σύνταγµα. Συναντήθηκαν εκεί ο Αναγνώστου, ο Μάσιµο Καπάνα και εκείνος και αρχικά έκαναν µια συζήτηση σχετικά τα επενδυτικά σχέδια της αγοράστριας εταιρείας στην Κάρπαθο.

Τότε τους έθεσε το ζήτηµα ότι κατά την συµφωνία θα έπρεπε να του καταβάλουν την συµφωνηµένη προκαταβολή και τον διαβεβαίωσαν ότι το ποσό έχει ήδη κατατεθεί στον λογαριασµό του στην Αγροτική Τράπεζα. Πράγµατι πήγε στο κατάστηµα απέναντι από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» της τράπεζας, έκανε ενηµέρωση του βιβλιαρίου του και διαπίστωσε την κατάθεση του ποσού 3.316.673 ευρώ.

Βγαίνοντας από το κατάστηµα της Αγροτικής Τράπεζας τον ανέµενε ο Νίκος Αναγνώστου, τον συνόδευσε και πάλι στην καφετέρια του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, όπου τους περίµενε ο Μάσιµο Καπάνα και του ανακοίνωσε ότι στο µεταξύ έλαβε ένα τηλεφώνηµα από την Ιταλία ότι η «δουλειά χάλασε» και ότι ο ίδιος είναι υποχρεωµένος να επιστρέψει στην εταιρεία του τα χρήµατα που του κατέθεσαν στον λογαριασµό και µάλιστα σε µετρητά.

Τον εξανάγκασαν τότε να τους επιστρέψει τα χρήματα και έκτοτε δεν τους ξαναείδε.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΡΟΔΟΥ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ....


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ 3!ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΡΙΟΙ, ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ 5500 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ!!!

ΕΧΩΜΕΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ!!!

Κοινωνικό φαρμακείο όπου ο πτωχός και ανήμπορος μπορεί να πάρει τα φάρμακά του δωρεάν, με χορηγίες των ισχυρών και με το κοινωνικό έργο που επιτελεί από το υστέρημα του ο δήμος μας.

ΦΑΡΜΑΚΑ αναγκαία και απαραίτητα δια την επιβίωση των ασθενεστέρων στρωμάτων του πληθυσμού τα οποία βρίσκουν εις τας χρηματοδοτούμενας παχυλώς από την ευρωπαϊκή ένωση κοινωνικάς δομάς του δήμου μας.

ΦΑΡΜΑΚΑ που σώζουν ζωές, απολύτως απαραίτητα για να γιατρεύουν πάσα νόσο και πάσα μαλακία.

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΑΜΕ ώστε να αναδειχτούν οι άοκνες προσπάθειες της διοικήσεως να συγκεντρωθεί το απαραίτητο υλικό αλλά και η αξία των χορηγιών που εξασφαλίστηκαν δια την προστασία της ανθρωπίνου ζωής και της ιάσεως των ασθενών!

ΙΔΟΥ:


Γάντια χειρουργικά, μπαμπάκι, σερβιέτες, ουροσυλλέκτες και 4 ολόκληρα κουτιά τσιρότα.

Η χρησιμότητα του κτιρίου κοινωνικών υποδομών και η κοινωνική του ανταπόδοση είναι εύκολα αποδείξιμη κύριοι!

5500 ευρώ το μήνα για αυτό.

Άντε βρε, τον άλλο μήνα θα έχετε και κλίσματα ενώ το Σεπτέμβριο θα υπάρχουν και προφυλακτικά! (χρησιμοποιημένα).

ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ! ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΕΕΕΕΕ! ΜΕΡΟΣ 2ο


Καιρό όμως έχουμε να κάνουμε ταμείο:

7 ΜΗΝΕΣ Χ 5500 = 38500 ΕΥΡΩ ήδη σε νοίκια.

Βάζω κάτω και τον υπόλοιπο λογαριασμό.
Λοιπόν έχουμε:

ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ : 25000 ευρώ
ΑΙΡΚΟΝΤΙΣΙΟΝ, ΨΥΓΕΙΑ, ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ (τα κανονικά, που πλένουν ρούχα, μην αρχίσετε τις μαλακίες μόλις γράψω αυτή τη λέξη) : 15000 ευρώ

ΜΙΣΘΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: ΒΑΛΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ
ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ: ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΤΙ ΗΤΑΝ.
ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΑ: ΔΩΡΑΚΙΑ, ΜΙΖΕΣ κλπ 500.000 ευρώ

Και γιατί όλα αυτά;

Αααα! Δεν θέλω να είστε μίζεροι και γκρινιάρηδες!

ΟΡΙΣΤΕ!


Είναι εδώ η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

Δηλαδή να μην έχει γραφείο η δημοτική αστυνομία;;;

Τι είπατε; ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;;;

Ε, και!

Έχεις γίνει κακός και ανικανοποίητος.

Δηλαδή επειδή δεν θα έχουμε δημόμπατσους τι έγινε; 
Αμέσως να τα βάλεις με τον Δήμαρχο;

Τι να κάνει και αυτός ο άνθρωπος; 
Τόσα ρούχα που αγόρασε για τους δημόμπατσους που απολύονται τι θα τα κάνει;
Πού θα τα βάλει. Τον ρωτάς;

110 χιλιάρικα είναι αυτά.
Δεν πρέπει να έχει χώρο κάπου να τα φυλάξει;

Θυμάσαι; Είναι και καινούργια. Τώρα τον Απρίλη. ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ!!!


Ξέρετε τι θα τα κάνουν τώρα αυτά έτσι; 
Θα τα βγάλουν σε πάγκο σε κανένα πανηγύρι τις απόκριες.
Καρναβάλι! 
Δημοτική Αστυνομία θα ντυθούμε όλοι του χρόνου!
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ! ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΕΕΕΕΕ! (ΜΕΡΟΣ 1ο)


Καιρό είχα να κάνω πρωινή βόλτα από το ΑΙΣΧΟΣ της πόλης μας.

Είπα λοιπόν να δούμε τι γίνεται εκεί.

Πήρα την μικρή φωτομηχανή και πέρασα από εκεί στις 8.45 το πρωί.

Το μαγαζί κλειστό και απέξω ένα συνεργείο εργατών του δήμου να περιμένει για να βάψει - λέει - έναν τοίχο.

Ο ένας εργάτης δεν με ήξερε, ούτε τον ήξερα και ήρθε να με ενημερώσει ότι δεν έχει ανοίξει ακόμα η υπηρεσία.

"Να και εμείς περιμένουμε απ' έξω για να βάψουμε και δεν έχουν έρθει", μου λέει.

- Φτιάχνετε κάτι εδώ; (αρχίζω το ξεψάχνισμα).
- Όχι τώρα τελειώσαμε, τρεις μήνες φάγαμε εδώ μέσα για να το ετοιμάσουμε. Κάτι συνθήματα έχουν γράψει και μας έστειλαν να τα σβήσουμε.
- Δηλαδή εσείς, οι εργάτες του δήμου φτιάξατε το κτίριο;
-Ε βέβαια. Βαψίματα, ηλεκτρολογικά, όλα εμείς. Μόνο γυψοσανίδες έβαλαν απ' έξω και τα άλλα τα κάναμε εμείς - γελάει - ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΦΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ .... Και θα μπορούσαν να το φτιάξουν με εξωτερικούς, αφού είναι χρηματοδοτούμενο το έργο και τα λεφτά τα δίνει η ΕΕ.

Βγάζω την φωτογραφική μηχανή από την τσέπη.
- Τι κάνεις; Με ρωτάει.

Εκείνη την ώρα - κατά τις 9 - ήρθαν και άνοιξαν το κτίριο. Οπότε κόπηκε αυτή η ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Άκου τώρα αναγνώστη μου τι είπε ο εργάτης και σκέψου!
Ακούτε εκεί στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και την Ένωση για να μαθαίνετε και να μην σας δουλεύουν:

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΑ - έτσι και αλλιώς νεπαρκή - ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, για να μην φύγει το ζεστό ευρωπαϊκό χρήμα σε κανέναν μπογιατζή και ηλεκτρολόγο του Χαλανδρίου, αντί να φτιάχνουν - π.χ. τα σχολεία - όπου δεν υπάρχει ζεστό χρήμα για να φτιαχτούν.
Διότι το ζεστό ευρωπαϊκό χρήμα πρέπει να πιάσει .... αλλού τόπο, δεν ξέρω αν με εννοείς.

Και στα σχολεία πρέπει να υπάρχουν δουλίτσες για να δικαιολογηθούν οι μεγάλες εργολαβίες του Αυγούστου, για τις οποίες κοβόταν ο Αεικίνητος κατά την απεργία των εργαζομένων.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ή ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΚΑ Προϊστάμενος χωρίς απολυτήριο-Ξαφνιάστηκε κανείς?


πλαστο απολυτηριο

Είκοσι χρόνια περίπου χρειάστηκαν για να μάθουν στο δήμο Νέας Σμύρνης ότι προϊστάμενος ευαίσθητου τομέα του δήμου δεν έχει τελειώσει το Λύκειο και είναι σχεδόν αγράμματος.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο αθεόφοβος δημοτικός υπάλληλος, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα που διενεργήθηκε για την περίπτωσή του, είχε πλαστογραφήσει απολυτήριο Λυκείου από τη Μυτιλήνη με στοιχεία γυναίκας, με την οποία το μοναδικό κοινό στοιχείο που έχουν είναι ότι κατάγονται από την ίδια περιοχή.
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, που με την προσκόμιση απολυτηρίου το 1995 κατάφερε να πάρει και προαγωγή και να αναδειχθεί σε προϊστάμενο υπηρεσίας, αποδείχθηκε ότι επί 18 χρόνια κορόιδευε τους πάντες. Το απολυτήριο Λυκείου που κατέχει, σύμφωνα με τα έγγραφα-απάντηση του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης προς το δήμο, είναι πλαστό.
Μάλιστα, ο μοναδικός απόφοιτος της τάξης του 1981 με τα ίδια στοιχεία είναι μία γυναίκα. Σύμφωνα δε με τα ίδια έγγραφα, δεν φοίτησε ποτέ στο συγκεκριμένο σχολείο, άρα δεν έχει πάει ούτε καν Λύκειο, ενώ άγνωστο παραμένει αν έχει τελειώσει ακόμα και το Δημοτικό.
Παρά ταύτα, ο άνθρωπος αυτός κατάφερε με ένα πλαστό απολυτήριο να δουλεύει στη θέση κάποιου άλλου που ενδεχομένως θα είχε προσληφθεί τότε, το 1995, να έχει επιτύχει τη μονιμοποίησή του, αφού εργαζόταν με σύμβαση αορίστου χρόνου και φυσικά να έχει πάρει και προαγωγή.
Όταν αποκαλύφθηκαν τα πλαστά στοιχεία του εργαζομένου, πριν από έναν μήνα περίπου, αυτός αμέσως με απόφαση του δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη απολύθηκε.

http://www.enikos.gr/, 21/7/2013

Ανοίγουν τη βιομηχανία των ΚΟΙΝΣΕΠ για να καλύψουν την ιδωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δημοσίου και να ξεγελάσουν τους απολυμένους


"Συνεταιριστική Επιχείρηση" που προσφέρει υπηρεσίες Security θέλει να "συνεργαστεί" με σχολικούς φύλακες και να αναλάβει τη φύλαξη σχολείων!
Πατώντας πάνω στο δράμα και την αγωνία των απολυμένων σχολικών φυλάκων ξεκίνησε ήδη η χρήση των νέων διατάξεων του νόμου που τους επιτρέπει μέσω Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων να αναλάβουν με ...σύμβαση έργου(!) τη φύλαξη των σχολείων.

Η πρώτη πρόσκληση που βγήκε στο διαδίκτυο αναφέρει ότι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συμπαράσταση στην Δυτική Αθήνα, που εποπτεύεται από το υπουργείο Εργασίας και το Γραφείο Κοινωνικής Οικονομίας, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε πρώην εργαζόμενους στην φύλαξη σχολικών μονάδων να έρθουν σε επαφή μαζί της για να συνεργαστούν κάτω από τις νέες συνθήκες που έχουν πλέον διαμορφωθεί μετά την κατάργηση της υπηρεσίας του σχολικού φύλακα.

Η παραπάνω "Συνεταιριστική Επιχείρηση" είναι από τις πρώτες που έχουν δραστηριοποιηθεί, αναλαμβάνοντας την παροχή υπηρεσιών καταργημένων δημόσιων δομών (όπως το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι"), αλλά και υπηρεσίες security(δείτε εδώ) !

Η ιστοσελίδα της "Συνεταιριστικής Επιχείρησης" αναφέρει χαρακτηριστικά: "Άριστοι φύλακες εχέμυθοι, έμπειροι, αναλαμβάνουν την φύλαξη του επαγγελματικού χώρου σας η της οικίας σας και σας εξασφαλίζουν την ησυχία και την ηρεμία που τόσο έχετε ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Σας εξασφαλίζουμε προσωπικό φύλαξης σε χαμηλό και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος για τις ανάγκες σας σε χρονικό διάστημα από μια μέρα έως απεριόριστα."

Επίσης, η σχετική ιστοσελίδα των ΚΟΙΝΣΕΠ, αναφέρει "εάν είσαστε και εσείς πρώην σχολικός φύλακας και θέλετε να ενημερωθείτε και να εργαστείτε, στα πλαίσια που ορίζει η Κοινωνική Οικονομία, συμπράττοντας με άλλους εργαζόμενους, ελάτε σε επαφή μαζί μας. Εφόσον επιθυμείτε μπορούμε να σας βοηθήσουμε για την οργάνωση της δικιά σας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης και να σας παρέχουμε εκπαίδευση τεχνογνωσία και συμβουλευτικές υπηρεσίες".


Με άλλα λόγια, η αντιμετώπιση των μνημονιακών συνεπειών μέσω της οδού που έχουν ως στόχο τα ίδια τα μνημόνια, τη διάλυση των κοινωνικών δομών του δημόσιου τομέα και μεταφορά τους σε ιδιώτες-ΚΟΙΝΣΕΠ. Ενώ, υπάλληλοι με σταθερή εργασία μετατρέπονται σε χαμηλά αμοιβόμενους συμβασιούχους έργου, υπό τον τίτλο της συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας και με αβέβαιο εργοδοτικό καθεστώς.

Με στοιχεία από : Myota και koinsep.org

ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 Κατάργηση των σχολικών φυλάκων
Η φύλαξη των σχολείων θα δοθεί σε ιδιωτικές εταιρείες
(SECURITY), και οι γονείς θα αναγκαστούν να πληρώνουν.

 Κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας
Ανάθεση των αρμοδιοτήτων της σε υπαλλήλους με παράλληλα καθήκοντα και ίσως αντικατάστασή της από ιδιωτικές εταιρείες.

 Κατάργηση όλων των ειδικοτήτων των Τεχνικών Λυκείων 
Τις ειδικότητες θα τις παρέχουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια με αντίτιμο τα υψηλά δίδακτρα .

Κατάργηση-συγχώνευση των Δημόσιων Νοσοκομείων
Οι ασθενείς θα αναγκάζονται να πληρώνουν ακριβά για την υγεία τους και αν δεν έχουν θα κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Αλλαγή μορφής των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ)
- ΟΚΠΑ( Παιδικοί σταθμοί- ΚΑΠΗ- Δημοτικά Ιατρεία)

- ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΤΉΡΙΟ-Γήπεδα ποδοσφαίρου –Γήπεδα μπάσκετ-Ενόργανη Γυμναστική )

- ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ (ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ –ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ –ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ)

και από ΝΠΔΔ με μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) και στη συνέχεια σε Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις πράγμα που συνεπάγεται μεγαλύτερα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, στα γήπεδα και τα κολυμβητήρια.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Πράσινο Κίνημα: Στο ίδιο έργο θεατές με τις πυρκαγιές – Παραμένει άγνωστη λέξη η πρόληψη

  Πράσινο Κίνημα: Στο ίδιο έργο θεατές με τις πυρκαγιές – Παραμένει άγνωστη λέξη η πρόληψη   Για ακόμη μία φορά, δυστυχώς πολλοστή, η χώρα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις