Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

«Όχι» από το δ.σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης στους Ρομά του Χαλανδρίου
Ομόφωνα αρνητική απάντηση στη μετεγκατάσταση των Ρομά του Χαλανδρίου σε χώρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εντός των ορίων της δημοτικής κοινότητας Λυκόβρυσης, έδωσε το δ.σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης.

«Η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι εφόσον ακολουθείτε (sic) η λογική της δημιουργίας καταυλισμών – γκέτο (με την οποία διαφωνεί και η οποία παραβιάζει κατάφορα το ευρωπαϊκό κεκτημένο) υπάρχει ανάλογη έκταση στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλανδρίου και το θέμα δεν αφορά το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Προστίθεται δε ότι «η συγκεκριμένη πρόταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή καθώς δεν πληρούνται τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις της ΚΥΑ 263411/2003 και επειδή προσβάλλεται το περιβαλλοντικό κεκτημένο της περιοχής. Το θέμα είναι πολιτικό και μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα διαταράξουν τον κοινωνικό ιστό της περιοχής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Δ. Φωκιανού και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Θεοδωρακόπουλου, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι προχώρησε σε μυστική συμφωνία για τη μετεγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή.

http://www.aftodioikisi.gr

Δημοσιεύθηκε ο χάρτης της “Νέας Τουρκίας”
Την κατάσταση αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο η τουρκική εφημερίδα, Milliyet, σε δημοσίευμα της στις 23 Μαρτίου, όπου εμφανίζεται ο χάρτης της νέας Τουρκίας που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και ολόκληρη την Κύπρο, (με κίτρινο χρώμα ), καθώς και την βόρειο Ελλάδα μέχρι τις… παρυφές της Θεσσαλονίκης.

Στον ίδιο χάρτη στα τουρκικά εδάφη περιλαμβάνονται και όλες οι βόρειες επαρχίες της Συρίας που σφαδάζεται από τον εμφύλιο, καθώς και όλες οι πετρελαιοφόρες περιοχές του βορείου Ιράκ, όπου η Τουρκία ελέγχει απόλυτα τον Κούρδο ηγέτη, Μεσούτ Μπαρανί.

Η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για την αναβίωση του παλιού κεμαλικού σχεδίου, αυτή την φορά με τις ευλογιές της νεοοθωμανικής Τουρκίας του Ερντογάν, που περιλάμβανε παλιά εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν αυτή καταρρεύσει οριστικά κατά τον Α παγκόσμιο πόλεμο.

Εδική αναφορά γίνεται για το περίφημο μήνυμα του Αμντουλάχ Οτσαλάν από τις φυλακές του Ιμραλή, όπου κάλεσε το κουρδικό ΡΚΚ να αφήσει τα όπλα και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες με τον τουρκικό στρατό. Το δημοσίευα αναφέρει την αναβίωση του λεγόμενου Εθνικού Συμφώνου, που όπως είναι γνωστό από την ιστορία ήταν η συμφωνία που είχαν κάνει οι Κούρδοι με τον Κεμάλ για να πολεμήσουν στο πλευρό του κατά των Ελλήνων στην Μικρά Ασία και να συμβάλουν στις γενοκτονίες των χριστιανών με εκατοντάδας χιλιάδες θύματα σε όλη την χριστιανική ανατολή.

Η εξέλιξη αυτή με τον Οσταλάν, παράλληλα με το άγριο ξεπούλημα της Κύπρου, αλλά και η επανασύνδεση Τουρκίας Ισραήλ, έχει ενθουσιάσει την Άγκυρα που τώρα θεώρει ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως ο ελληνισμός θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια της και τα ελληνικά όνειρα για τα ενεργειακά κοιτάγματα και την ΑΟΖ, θα είναι για να γελά ο κάθε πικραμένος.

Ειδικά, όπως αναφέρουν οι περισσότεροι αρθογράφοι στον τουρκικό τύπο, (είναι χαρακτηριστικοί οι τίτλοι όπως της Hürriyet, «Büyük Türkiye», δηλαδή, «Μεγάλη Τουρκία» ), ότι μετά το μεγάλο στραπάτσο που έχει πάθει ο ελληνισμός σε όλα τα μέτωπα, τώρα δεν θα έχει καμία προοπτική η όποια ελληνική πρόθεση να προχωρήσει η Ελλάδα στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Αντίθετα, η μόνη λύση που υπάρχει πια για τους Έλληνες και την Κύπρο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, είναι η…ελεημοσύνη από την Τουρκία μήπως και πάρουν κανένα κομματάκι από τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής.

Τα τουρκικά σχέδια, όπως αναφέρουν στη Άγκυρα, στηρίζουν και οι Γερμανοί, που έχουν μεγάλες μπίζνες με τους Τούρκους και τώρα μετά το ξεζούμισμα της Ελλάδας αυτές θα διευρυνθούν και με τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, αλλά και οι Αμερικανοί που είναι στο πλευρό τους και πρόσφατα, όπως διαφαίνεται, και οι Ισραηλινοί.

Μετά από όλα αυτά, όπως αντιλαμβάνεται όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις, η προδοσία που συντελείται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα και τώρα δολοφονεί την Κύπρο, θα έχει ολέθριες συνέπιες για το μέλλον του ελληνισμού.

Συναγερμός από όσους έχουν ακόμα κάποιο αίσθημα εθνικής ευθύνης, από την εκκλησία, από τα συνδικάτα, από τις κοινωνικές οργανώσεις.

Νίκος Χειλαδάκης

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ! ΤΟ ΡΟΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Σήμερα δεν τσιμπάμε με ΤΙΠΟΤΑ! OXI στην ώρα του μαλάκα! Ανάβουμε ΟΛΑ τα φώτα στα σπίτια μας!OXI στην ώρα του μαλάκα! 
Ανάβουμε ΟΛΑ τα φώτα στα σπίτια μας! 

ΟΧΙ στην υποκρισία! 
OXI, δεν συμμετέχουμε στην ανοησία, ΔΕΝ σβήνουμε τα φώτα!
"Ώρα της Γης 2013"‎, η μεγάλη απάτη!
Σήμερα, Σάββατο 23 Μάρτη, στις 20:30, ανάβουμε ΟΛΑ τα φώτα στα σπίτια μας, όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, διαδηλώνουμε μ’ αυτό τον τρόπο εναντίον της βλακείας, εναντίον της μαζικής ψυχολογικής τρομοκρατίας που θέλουν να μας επιβάλουν. 

Αρνούμαστε την υποκρισία αυτών που κερδοσκοπούν ρυπαίνοντας! 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις πολιτικές που μας θέλουν υπηκόους των ΜΜΕ και των πολιτικών τους! Είμαστε ενεργοί πολίτες κι όχι κοπάδι! 

Ο πλανήτης θα σωθεί όταν πληρώσουν και τιμωρηθούν οι κλέφτες του μόχθου, αυτοί που εκμεταλλεύονται και κερδοσκοπούν σε ζητήματα οικολογίας: Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη!

ΣΙΒΥΛΛΑ

Ένα σκίτσο ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!


Είπατε κάτι;

Αποικιοκρατικό δίκαιο…

English law allows for creditors (Hedge Funds) to seize Cypriot state assets in the event of a haircut of govt bonds

Μετάφραση: 
Ο Αγγλικός νόμος που ισχύει στην Κύπρο επιτρέπει στους επενδυτές (Hedge Funds) ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΉΣΟΥΝ/ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ!

http://www.olympia.gr/, 22/3/2013

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Χαριστική βολή για το Πεντελικό ο νέος νόμος της δήθεν «ανάπτυξης» 

Σε διατεταγμένη υπηρεσία η τρικομματική συγκυβέρνηση μεθοδεύει το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, χωρίς κανένα σεβασμό στους νόμους και στο περιβάλλον. Αυτό που κάνει στις Σκουριές Χαλκιδικής θέλει να το εφαρμόσει σε όλη τη χώρα.

Κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο νόμου που επιτρέπει σε «μεγάλους» επενδυτές, με προϋπολογισμό άνω των 100 εκ. ευρώ, να κατασκευάζουν «fast-track» έργα όπου θέλουν, παρακάμπτοντας την κείμενη νομοθεσία. Στο ίδιο νομοσχέδιο αφήνονται ανοικτά παράθυρα για επενδύσεις, εντός προστατευόμενων περιβαλλοντικά περιοχών, όπως π.χ. το Πεντελικό Βουνό που προστατεύεται από Πολεοδομικό Διάταγμα προστασίας (ΦΕΚ Δ 755/88).

Με το ίδιο το νομοσχέδιο «δωρίζει» στην εκκλησία τις διεκδικούμενες από αυτήν δασικές εκτάσεις, τις οποίες διακατέχει παρανόμως, ενώ με τις διατάξεις του Ν.1811/88 έπρεπε να είχε αποδώσει στο δημόσιο.

Ο Εφιάλτης του Φωτοβολταϊκού Πάρκου στο Πεντελικό Επιστρέφει

Το νομοσχέδιο ξανανοίγει την πόρτα στη δεδηλωμένη πρόθεση της Εκκλησίας να κατασκευάσει φωτοβολταϊκό πάρκο, ισχύος 300 MW, σε έκταση 3.500 στρεμμάτων – ίδιου δηλαδή μεγέθους με τον οικιστικό ιστό της Νέας Πεντέλης – στο κατεστραμμένο από τις πυρκαγιές βουνό, εντός της ζώνης προστασίας του Πεντελικού και σε περιοχή που έχει κηρυχθεί μάλιστα αναδασωτέα.

Η περιβαλλοντική επιβάρυνση θα είναι τεράστια. Το Βουνό θα μετατραπεί σε βιομηχανική περιοχή. Αντί για δένδρα, θα «αναδασωθεί» με τεράστιους μεταλλικούς πυλώνες του δικτύου μεταφοράς του ρεύματος, αποθήκες και κτίρια για τη λειτουργία της μονάδας. Οι συνέπειες για το ήδη επιβαρυμένο από τις φωτιές οικοσύστημα θα είναι τραγικές και οι εμπρηστές θα επιβραβευτούν. Η οπτική ρύπανση θα είναι ανυπολόγιστη.


Κίνδυνος οικοπεδοποίησης του Πεντελικού 

Το σκάνδαλο παράδοσης του Πεντελικού στην Εκκλησία θα ανοίξει το δρόμο οικοπεδοποίησης όλου του βουνού. Ήδη τεράστια οικονομικά γκρουπ διεκδικούν τη δασική γη, ως ιδιοκτησία τους, αγορασμένη από τη Μονή.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι, ενώ με το Ν.1700/1987 και το Ν.1811/1988, η Μονή Πεντέλης είναι μία από τις 156 μονές, που παραιτήθηκαν από οποιαδήποτε διεκδίκηση και αποδέχθηκε να κρατήσει μόνο 500 στέμματα πέριξ της μονής. Όμως αυτό δεν ίσχυσε, διότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής δεν συγκρότησε μια τριμελή επιτροπή, ως όφειλε. Είναι κάτι το οποίο συνιστά τουλάχιστον εγκληματική αμέλεια.

Υπεύθυνη και η τοπική αυτοδιοίκηση και η κυβέρνηση 

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου δεν έχει πάρει ξεκάθαρη απόφαση απέναντι σε οποιαδήποτε καταπάτηση και λεηλασία του Πεντελικού.

Η τοπική κοινωνία όπως και πριν ένα χρόνο έτσι και τώρα δεν θα μείνει απαθής.

Ευθύνη φέρουν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης που προωθούν κατ’ ουσία το ξεπούλημα του Πεντελικού. Όλοι γνώριζαν ότι μετά την προηγούμενη αποτυχημένη τους απόπειρα, με την τροπολογία που ο λαός στο δρόμο και ο ΣΥΡΙΖΑ εντός της Βουλής σταμάτησαν, θα επανέρχονταν.

Αγώνας και πάλι αγώνας

Το πρόβλημα του Πεντελικού είναι πρόβλημα όλου του Λεκανοπεδίου. Καλούμε όλα τα μέλη μας, τους πολίτες της περιοχής γύρω από το Πεντελικό και όλης της Αττικής, σε διαρκή αγώνα ενημέρωσης και διεκδίκησης. Το βουνό ανήκει σε όλους. Ακόμα και αν στη Βουλή περάσουν το νομοσχέδιο, η τελική μάχη θα δοθεί στο Βουνό.

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πεντέλης

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνου Μανιάτη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί σύμβολο-ορόσημο στη μακραίωνη πορεία του Ελληνικού Έθνους, σηματοδοτώντας έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του ελληνικού λαού και την απαρχή της δημιουργίας του ελληνικού κράτους.

Ο πανηγυρικός εορτασμός της εθνικής επετείου, υπερβαίνοντας τη μηχανική επανάληψη μιας εθιμοτυπικής εορτής, στοχεύει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης ως πηγή έμπνευσης και άντλησης δυνάμεων και συναισθημάτων για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων.

Με την υγιή και δημιουργική σύνδεση παρελθόντος –παρόντος μπορούμε να αισιοδοξούμε για το ιστορικό μας μέλλον, γιατί η ιστορική μνήμη δεν είναι μια θεωρητική, αφηρημένη έννοια! Είναι κοινωνική κατάκτηση, εδραιωμένη στις συνειδήσεις ανθρώπων και λαών μέσα από αγώνες που αποκτούν προσωπικό νόημα για τον καθέναν μας, όταν ανατρέχουμε στα μηνύματά τους, όταν κατανοούμε τις αξίες που τους υποκίνησαν, όταν βιώνουμε βαθιά το ηθικό υπόβαθρο που τους στήριξε και τους έκανε νικηφόρους.

Μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για συλλογική συνείδηση που μετουσιώνεται σε συλλογικό όραμα, για κοινωνική συνοχή που αναδεικνύει την κοινωνική αλληλεγγύη, για εθνική (και όχι εθνικιστική) ταυτότητα που υπερασπίζεται την εθνική ανεξαρτησία.

Κι αυτή η υγιής, δυναμική, συνεχώς επαναπροσδιοριζόμενη και ανατροφοδοτική σχέση παρελθόντος – παρόντος μπορεί να αποτελέσει την αισιόδοξη προοπτική μιας κοινωνίας που δοκιμάζεται από σύγχρονους «εχθρούς» και δεν σταματά να αγωνίζεται για διαχρονικές αξίες: το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, την ισότητα και την εργασία, το δικαίωμα διαβίωσης σε μια πολιτεία που σέβεται όλους τους πολίτες της.

Το διαχρονικό μήνυμα της επετείου, ότι οι λαοί με πίστη σε πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, με αγωνιστικό φρόνιμα και συλλογικό όραμα μπορούν να πετυχαίνουν και τους πλέον δύσκολους στόχους, αποτελεί πηγή έμπνευσης και μας οπλίζει με δύναμη για νέους αγώνες για την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα του Βορείου Τομέα Αθηνών τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου και εκφράζει με αισιοδοξία την πεποίθησή της για ένα καλύτερο αύριο, αντάξιο του ιστορικού παρελθόντος του έθνους μας.Ο Αντιπεριφερειάρχης 

Βορείου Τομέα Αθηνών 

Κωνσταντίνος Μανιάτης

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις