Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο και είναι αφορμή για όλους να αναλογιστούμε τα δεινά όσων νόσησαν ή νοσούν και να απαιτήσουμε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζουν με την ασθένεια καθώς ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως (αντιπροσωπεύοντας περίπου 9,6 εκατομμύρια θανάτους το 2018).

Το Πράσινο Κίνημα στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στους ασθενείς και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν τη σοβαρή αυτή νόσο και τονίζει την αναγκαιότητα της εφαρμογής πολιτικών πρόληψης από την Πολιτεία αλλά και τη διασφάλιση φροντίδας για τους ανθρώπους που ζουν με την ασθένεια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «ο καρκίνος δεν χρειάζεται πλέον να θεωρείται θανατική ποινή, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να μειωθεί η βαρύτητά του και να βελτιωθεί η επιβίωση και η ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζουν με την ασθένεια»

Με αφορμή την ημέρα αυτή, η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος, Ρία Ακρίβου δήλωσε τα εξής: «Τα τελευταία χρόνια, της οικονομικής κρίσης, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας γίνονται μειώσεις εξειδικευμένου προσωπικού και πόρων για τη σωστή αντιμετώπιση του καρκίνου, από την έγκαιρη διάγνωση μέχρι και την πρόσβαση σε προσιτή αποτελεσματική θεραπεία.

Όπως γνωρίζουμε, το 30 με 50% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί εάν εφαρμοστούν οι σωστές πολιτικές από πλευράς της Πολιτείας. Γνωστός είναι, επίσης, ο ρόλος του περιβάλλοντος για τη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα στην περίπτωση του καρκίνου που επηρεάζεται και από εξωτερικούς παράγοντες, (εκτός τους ατομικούς) όπως οι χημικές ουσίες, βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα, πλαστικοποιητές, υπεριώδη ακτινοβολία, ιονίζουσα ακτινοβολία ή ακτίνες Χ, η περιβαλοντική ρύπανση-μόλυνση, το βεβαρυμένο εργασιακό περιβάλλον κ.ά. Έτσι αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η ανάγκη καθιέρωσης πολιτικών επίλυσης των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Το Πράσινο Κίνημα έχει διατυπώσει επανειλημμένα τις προτάσεις του για το περιβάλλον που με την εφαρμογή τους και τα περιβαλλοντικά προβλήματα θα επιλυθούν και η ποιότητα ζωής των πολιτών θα βελτιωθεί».

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΕΥ 9

Αγαπητέ Αγγελε

Γνωρίζω τον απαράδεκτο τρόπο απόκτησης του ΧΕΥ ,9 επίσης τις χρήσεις για σταθμό μεταφόρτωσης απποριμμάτων ΚΔΑΥ και γκαράζ απορριματοφόρων

Αντί αυτών ο χώρος έχει μετατραπεί σε χωματερή [μπάζα κλαριά απορρίμματα οδοποιίας]

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ με το τρόπο αυτόν υπονομέυουν τις μελλοντικές χρήσεις για να δικαιολογήσουν τις λανθασμένες επιλογές τους που υπαγορεύθηκαν απο τους κυβερνητικούς φίλους τους Επειδή συμμετέχεις ενεργά στα τοπικά προβλήματα να επισκεφθείς το χώρο και να ενεργήσεις ανάλογα


Ας δούμε λοιπόν τι υπάρχει σήμερα στον ΧΕΥ 9, έτσι όπως αρέσει στην διοίκηση του δήμου. ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

Διότι στην προπαγάνδα, τους φασίστες διαχειριστές ιστοσελίδων, τους αργυρώνητους δημοσιογράφους εκδοτών - διαιτητών της παράγκας μόνο με φωτογραφίες μπορείς να απαντήσεις.Αυτή είναι η κατάσταση στον ΧΕΥ 9,  ένα χρόνο μετά την μεγάλη πιτυχία της διοίκησης Συμεών και όλων των προθύμων να δώσουν τα λεφτά σου στο ΤΑΙΠΕΔ καθεστωτικών για να αγοράσουν την δημόσια γη για δημόσια χρήση.

Και μάλιστα ένος χώρου ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ για την χρήση την οποία επικαλέστηκε ο Συμεών για να εκτελέσει την κυβερνητική εντολή της μεταφοράς των χρημάτων των δημοτών στους .... δανειστές..

Ο χώρος έχει μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης ογκωδών.
Βουνά από χώμα, αδρανή, μπάζα,  κλαδιά και σκουπίδια.

Και όμως! Ο Δήμαρχος έχει το θράσος να επιτίθεται στους ανησυχούντες δημότες και να επαναλαμβάνει τα περί "ΕΔΩΚΑΙΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΙΑ" παραμύθια της Χαλιμάς. 

Δεν καταλαβαίνει το αυτονόητο?

Ότι αυτή η κατάσταση σε έναν χώρο ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ, δίπλα σε ιδιοκτησίες- κατοικίες  και επιχειρήσεις -  για τις οποίες οι συντοπίτες μας ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ τα όνειρα ζωής τους  ΝΟΜΙΜΩΣ και με σεβασμό στον πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης, που δεν προέβλεπε και δεν προβλέπει τέτοιες χρήσεις που ο δήμαρχος με τον υπουργό ΚΑΠΕΛΩΣΑΝ στην περιοχή σε μια νύχτα, ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ στην συνείδησή τους κάθε υπόσχεση του δήμου περί χώρου καθαριότητας ΠΟΥ θα γίνει με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ?

Δεν καταλαβαίνουν ότι οι ανησυχίες των δημοτών δεν καθησυχάζονται με τις διαβεβαιώσεις των παπαγάλων τους αλλά με ΠΡΑΞΕΙΣ?

Δυστυχώς για την διοίκηση του δήμου η βέρμπα είναι εύκολη. Ειδικά αν είσαι καργαριστερός. Μια ζωή στην βέρμπα είσαι. Αυτή ξέρεις καλά.

Αλλά η παπαρολογία απέχει από την φωτογραφίσιμη πραγματικότητα.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ, εσύ που κάνεις τον παλαμοκροτητή της εξουσίας στο Χαλάνδρι από τις Κυκλάδες, τον Πειραιά το Χαϊδάρι, τις Σέρρες, τα Γιάννενα, την Αχαία  και την Αρκαδία.

ΦΤΑΝΕΙ!

ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΔΩ!
ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΕΔΩ. 


ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ.

ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ης ΜΑΗ


Εχθές το μεσημέρι, η Πρωτοβουλία 14ης Μάη έκοψε την πίτα της για το 2019 στην αίθουσα του εκδοτικού οίκου "ΚΟΜΝΗΝΟΣ" στα Εξάρχεια.

Ακολούθησε Κυριακατική οινοποσία.

Και του χρόνου.

ε! ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: - Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΦΥΓΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1843