Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας Χαλανδρίου για τους συμπολίτες μας στη Δυτική Αττική


Οι πληγέντες συμπολίτες μας στην Δυτική Αττική χρειάζονται τη βοήθειά μας. 

Μέσα στην κακοκαιρία που δυστυχώς βρίσκεται σε εξέλιξη δεκάδες πολίτες τούτη την ώρα στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους. 

Η Νέα Δημοκρατία με εντολή του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινά από σήμερα μια πρωτοβουλία συγκέντρωσης αγαθών πρώτης ανάγκης με σκοπό να συνδράμει όσο μπορεί τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και καλεί τους πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθειά της. 

Συγκεκριμένα συγκεντρώνουμε: Εμφιαλωμένα νερά Ρύζι και μακαρόνια Τρόφιμα στερεά και υγρά μακράς διάρκειας που δεν χρειάζονται μαγείρεμα Ρούχα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες (καθαρά και περιποιημένα). Φάρμακα (αναλγητικά και παραφαρμακευτικά προιόντα) Είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας (χαρτικά, σαπούνια, σαμπουάν, σερβιέτες, πάνες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κ.λπ). 

Η συγκέντρωση των αγαθών θα γίνει στα γραφεία μας, 
Σοφ. Βενιζέλου 70, Κάτω Χαλάνδρι, 
τηλέφωνο 210 6800442, την Δευτέρα 20/11 και την Τρίτη 21/11 από τις 10.30 έως 20.00. 
Καλούμε όχι μόνον τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τους πολίτες που αισθάνονται μακριά από το κόμμα μας να ανταποκριθούν και να συμμετέχουν ενεργά στην έκκλησή μας.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΓΙ΄ΑΥΤΑ ..... ΠΑΡΩΝΗ διαδικασία ψήφισης του φετινού τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού, που θα επαναληφθεί την επόμενη Τετάρτη,  ήταν γνωστό από πριν ότι δεν θα ήταν συνηθισμένη, αφού ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ στην ιστορία του δήμου η διοικούσα παράταξη, η παράταξη που ψηφίστηκε για να διοικεί τον δήμο, όχι για να λύσει τα προβλήματα μετάβασης στην αταξική κοινωνία, ούτε να λύσει το πρόβλημα της κυβέρνησης της χώρας, δεν έχει την αναγκαία πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο για να εγκρίνει τον προϋπολογισμό της, με δεδομένο ότι  οι ανεξαρτητοποιημένοι δημοτικοί σύμβουλοί της, αρνήθηκαν (κατ' αρχήν;) να δώσουν την θετική  ψήφο στην διοίκηση της πλειοψηφίας με την οποία εκλέχτηκαν,

Αρνήθηκαν ψήφο στο τεχνικό πρόγραμμα της διοίκησης που στήριξαν οι περισσότεροι εξ αυτών (με εξαίρεση την κα Μάζη και τους κ. Τζούρα και Ευσταθίου) σε όλες τις μέχρι σήμερα επιλογές της.
ΣΕ ΟΛΕΣ!
Σε αυξήσεις δημοτικών φόρων, σε αγορές δημόσιας γης από το ΤΑΙΠΕΔ, σε αναθέσεις, σε διώξεις πολιτικών αντιπάλων ..... ΣΕ ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ μέχρι να αποφασίσει ένα κόμμα- συνιστώσα της "ανεξάρτητης" αυτοδιοικητικής παράταξης να μην θέλει να συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο αποσπάστηκε, και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Η καταψήφιση του ΤΠ από τους ανεξαρτητοποιηθέντες συμβούλους της πλειοψηφίας με πρόσχημα το μνημόνιο, μετά την υπερψήφιση  των 3 προηγούμενων ετών, όλων των ΚΑΡΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ επιλογών, στόχο έχει να επενδυθεί επικοινωνιακά και να γίνει ένα ιδιότυπο
ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ.

Από την άλλη πλευρά οι 15 "θεσμικοί" σύμβουλοι επιχειρούν απλά να χρεώσουν την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος αποκλειστικά στους διαφωνούντες και να τους εκθέσουν. Και δευτερευόντος να χρέωσουν την ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ του δήμου.

Επιτίθενται με τον γνωστό σε εμάς - κοινό για όλη την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - χουλιγκανικό, καννιβαλίστικο, ανθρωποφαγικό, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ τρόπο σε όσους διαφωνούν μαζί τους, σε όσους δεν ψηφίσαν από τους δικούς τους και βέβαια αναφέρονται σε εμάς τους υπόλοιπους με τους γνωστούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς περί εκπροσώπων του "παλαιοκομματικού συστήματος".

Χαρακτηρισμούς τους οποίους αποφεύγουν  - βεβαίως - για όσους συμβούλους από την αντιπολίτευση εκλέχτηκαν με παρατάξεις της αντιπολίτευσης που υπερψήφισαν το Τ.Π.

Έχουν στήσει και αυτοί λοιπόν άλλη μια αριστερή κολυμπήθρα του Σιλωάμ όπου  η υπερψήφιση των επιλογών της διοίκησης ξεπλένουν πολιτικά "παλαιοκομματικούς" και τους κάνουν .... νεοκομματικούς.

ΑΝΟΗΣΙΕΣ!

Το κύριο πολιτικό ζήτημα για το Χαλάνδρι βέβαια και τον δήμο μας,  δεν είναι ποιος θα ξεπλυθεί - αν νιώθει λερωμένος -  από όσους θεωρούν την άποψή τους τη μόνη  που δικαιούται να εμφανίζεται ως καθαρή και αμόλυντη. ακόμα και από το παρελθόν της, όταν δεν ψήφιζε ΠΟΤΕ και ΤΙΠΟΤΑ, εκτός των πολεοδομικών επιλογών της διοίκησης Κουράση.
Και μάλιστα θεωρούν ότι η άποψή τους έχει τόση απολυμαντική δύναμη ώστε είναι ικανή να ξεπλένει τους άλλους όταν εκείνοι το επιλέγουν.

Επικίνδυνα πράγματα αγαπητοί συνδημότες αυτά. 

To ΒΑΣΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ζήτημα για την πόλη και την τοπική κοινωνία  είναι ότι η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ, ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ όχι τα τιμάριά της, αποδεικνύεται ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ να ανταποκριθεί στις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που η κοινωνία της ανέθεσε.
Και τους τις ανέθεσε  ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΝ, δεν έβαλε ο δημότης κανέναν να είναι ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  με το ζόρι.
ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ.
Και το διεκδίκησε  ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ποιο είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο ΖΗΤΗΣΕ να λάβει εντολή να διοικεί τον δήμο.

Και βέβαια όποιος πίστευε ότι η προσωπική εκλογή ΤΟΥ, εκείνου προσωπικά, ήταν ικανή παράμετρος για να γίνει μεμιάς το θεσμικό πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση, εκείνο που εκείνος και η φράξιά του, πιστεύει ιδεολογικά, οραματίζεται ή ψυχανεμίζεται, τότε δεν μιλάμε για πολιτική αυταπάτη. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟ, χρήζοντα άμεσης ψυχολογικής υποστήριξης αν δεν θέλουμε να μιλήσουμε για ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ, αναφερόμενοι σε  συντρόφους στην αριστερά (μπαίνοντας).

Ακούσαμε εμβρόντητοι στον απολογισμό ότι τα προβλεπόμενα στο ΤΠ αναγκαία και ομόφωνα ψηφισμένα έργα υποδομής για την πόλη - Δημαρχείο, πλατείες στο Πάτημα, αντιπλημμυρικά  ΚΑΠΗ κεντρικού Χαλανδρίου κα - είναι ζητήματα που - τελικά - ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥ και την προβληματική της καργΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που πρέπει να είναι άλλη: Ο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ και η διεκδίκηση λύσεων για το τοπικό πρόβλημα από την κυβέρνηση.

Που ακόμα και αν θέλαμε να συμφωνήσουμε μερικώς, σε τέτοιες απόψεις ή θεωρητικές προσεγγίσεις,  είμαστε  βέβαιοι ότι αυτοί που τα λένε αυτά τόσο πρόχειρα, ανέξοδα και αγοραία, τελικά  τα αποδυναμώνουν στην συνείδηση του μέσου πολίτη, αφού τα βάζουν σε αντιδιαστολή ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΙΛΗΜΜΈΝΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΓΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΥ και όχι - ας πούμε μέλη ενός φόρουμ σοσιαλιστικού προβληματισμού (όπως είναι και ο υπογράφων στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ης ΜΑΗ).
Ας διεκδικούσαν τέλος πάντων αν αυτό θέλουν να γίνουν "παίκτες" στην κεντρική πολιτική και ας μην δεσμεύουν την αυτοδιοίκηση. 
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ.

Η αντίσταση στις μνημονιακές πολιτικές σε επίπεδο αυτοδιοίκησης - κατά την ταπεινή μου γνώμη - δεν θα επιτευχθεί με την διάλυση του θεσμού και του μπλοκαρίσματος των δομών του ώστε να αδυνατεί  να κάνει την δουλειά του, αλλά πρέπει αν γίνει με ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ σε συγκεκριμένες, συμπεφωνημένες στρατηγικές  επιλογές ανάσχεσης ακραίων και προκλητικών  κελευσμάτων των δανειστών, όπως ας πούμε η άρνηση επαναγοράς της κατασχεμένης  δημόσιας γης από το ΤΑΙΠΕΔ, η παρεμπόδιση της οδήγησης των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στους δανειστές, η απιειθαρχία στην μνημονιακή ντιρεκτίβα για συσσώρευση κεφαλάιων στις τράπεζες σε βάρος του δημοτικού έργου και  η εκχώρηση  θεμελιωδών αρμοδιοτήτων των δήμων σε ιδιωτικά συμφέροντα υποδεικνυόμενα και επιβαλλόμενα από την ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ.
Με αιχμιακό  αλλά όχι μοναδικό παράδειγμα αυτό των υπηρεσιών καθαριότητας, της κεντρικής θεμελιώδους αρμοδιότητάς του θεσμού.
Πρόσφατο έλασσων αλλά ενδεικτικό τέτοιο παράδειγμα, είναι και το χορτάρι με προδιαγραφές FIFA για το Πέρκιζας για την διεξαγωγή αγώνων ΟΓΔΟΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο του 2018 που ελπίζουμε να βγούμε από την ασφυκτική επιτροπεία, όχι βέβαια  από τις συνέπειες της κρίσης και των μνημονίων που θα τις βιώνουμε για πολλά χρόνια,  όπως μας υπόσχονται κυβερνητικοί Μαυρογυαλούροι.

ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΕΙΖΟΝ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ: Η συνδρομή της αυτοδιοίκησης στην ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ από σήμερα - από εχθές θα έπρεπε - και για τα επόμενα χρόνια.
ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΙΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Που κατά την ταπεινή μου γνώμη, αλλά και την γνώμη έγκριτων οικονομικών επιστημόνων του χώρου που παρακολουθώ  δεν μπορεί να ξεκινήσει χωρίς ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, όπως λένε οι φιλελεύθεροι συνάδελφοι.

Αυτά είναι τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ διακυβεύματα στην αυτοδιοίκηση και τον δήμο Χαλανδρίου πάνω στα οποία ο διάλογος πραγματικά αναδεικνύει τις διαχωριστικές γραμμές και πέφτουν οι μάσκες.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ!
Και σημειολογικά θυμίζω ότι εμείς έχουμε ζητήσει επίσης ΚΑΘΕ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ του ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 102 του Συντάγματος.

Τα άλλα είναι να' χαμε να λέγαμε και για να εξασκούμε το γνωστό ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ελληνικό παιχνίδι της φθοράς των αντιπάλων μας, εν όψει της μάχης διεκδίκησης της καρέκλας στας εκλογάς.
Και δη εκείνων εκ των αντιπάλων μας  με τους όποιους ψαρεύουμε στην ίδια πολιτική δεξαμενή το κουκί που η δική μας εκλογική επιβίωση ενισχύεται από την εξόντωσή του,
Συμμαχόντας ακόμα και με τον ιδεολογικοπολιτικό αντίπαλο όμως;
Τον εκφραστή της άλλης στρατηγικής;;;;

Αυτά είναι τα ζητήματα λοιπόν που - κατά την γνώμη μας - πρέπει να καθορίζουν τις συμμαχίες και όχι οι κατασκευασμένες διαφωνίες ή η προσωπικές συμπάθειες, αντιπάθειες ή εμπάθειες.

Η μη έγκριση του τεχνικού προγράμματος του δήμου από το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να αξιοποιηθεί ως το καλύτερο άλλοθι αδράνειας για την διοίκηση του δήμου και την περιφέρεια Αττικής τα δύο επόμενα χρόνια.
Να γίνουν η βολική δικαιολογία ώστε να ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ μας αυτά που μας υποσχέθηκαν και δικαιούται, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, όπως έκαναν και οι προηγούμενοι.
Μια κατάρα δέρνει το Χαλάνδρι, να κρατάει ομπρέλες όταν βρέχει λεφτά, όπως βρέχει αυτή την περίοδο για την Αγία Παρασκευή, το Μαρούσι, τη Νέα Ιωνία.

Για  ένα "ηρωικό" αφήγημα, βολικό και για τις δύο πλευρές της καργαριστεράς. Οι μισοί θα παίζουν τους ήρωες, καραδημιουργικούς που δεν τους αφήνει το κατεστημένο να παράξουν το δημοσωτήριο έργο τους ενώ οι άλλοι θα κάνουν αντιμνημονιακό πεζοδρόμιο χωρίς όμως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ περιεχόμενο.
ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ θα κατατροπώσει - κατά την άποψή τους - το μνημόνιο, την κρίση, την λιτότητα και τον καπιταλισμό. 
Τα ψηφίσματα που διαιρούν για μια λέξη θα αλλάξουν τις παραγωγικές σχέσεις.
Αυτά έλεγαν βέβαια πριν ΟΛΟΙΜΑΖΙ ως αντιπολίτευση,  αυτά λούζονται τώρα οι μισοί που οι άλλοι μισοί τα υπερασπίζονται ακόμα.

Και τελικά  ΟΛΟΙΜΑΖΙ θα υπηρετούν - εκώντες, άκοντες -  μόνο έναν στόχο: Να βρίσκουν τον τρόπο να μετατοπίζουν και να υποκρύπτουν την ευθύνη για τις κάλπικες, ανεφάρμοστες και μαξιμαλιστικές  υποσχέσεις ΠΟΥ ΟΛΟΙΜΑΖΙ ΔΩΣΑΝΕ, προς την αδικημένη και χειμαζόμενη από την υπανάπτυξη  πόλη μας και τους δημότες της.

Μιας υπανάπτυκτης και αδικημένης πόλης σε σχέση με τους γύρω δήμους,  όπως ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ  όλων των τάσεών της,  παραδέχτηκαν στον πρόσφατο δημόσιο απολογισμό.

Φασαρία να γίνεται, να περάσει η πενταετία και ,.... να φταίνε οι άλλοι και όσοι συντάχθηκαν μαζί τους. ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
Είτε με τους μισούς, τους "παραγωγικούς" είτε με τους άλλους μισούς τους "αγωνιστές"
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ!

Ο Ρούσσος ήθελε αυτή την χθεσινή εξέλιξη, Ήθελε να παίξει για λίγο τον ήρωα.

¨Ηθελε να ανεβάσει στο site του δήμου την ανακοίνωση που "εκθέτει" τους πολιτικούς του αντιπάλους. Και να βρει μαλλιά να ξάνει στο φατσομπούκι.
"ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ! ΒΓΑΛΤΕ ΑΦΙΣΑ!"
ΜΗΗΗ! ΣΚΙΑΧΤΗΚΑΜΕ!

Αφού δεν τον έριξε η δικαιοσύνη ήλπιζε  να τον ρίξουν οι αντάρτες του και η αντιπολίτευση.

Ο Καβάφης το είχε υπογραμμίσει με τρόπο ανεπανάληπτο: "Τι θα κάναμε χωρίς βαρβάρους";

Αν δεν ήθελε να φτάσει στο προχθεσινό φιάσκο, ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ θα είχε φροντίσει να διαμορφώσει τους όρους για να μην φτάσει..

Θα λειτουργούσε όπως θα πρέπει να λειτουργήσει και στο μέλλον μια πλειοψηφία, όχι αναντίστοιχη με την κοινωνική αναφορά  και κατασκευασμένη από τον εκλογικό νόμο, μια πλειοψηφία που ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.

Αν δεν χαθεί με αυτά και με αυτά και αυτό το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ στοίχημα για την αυτοδιοίκηση που ακόμα και δήμαρχοι της αριστεράς δεν το πολυστηρίζουν.

ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ  ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ! 
ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΟΜΩΣ!
ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ!
ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ!

Μάλλον όμως επέλεξε να μπορεί να μιλάει για το "πραξικόπημα" που τον εμπόδισε να παράξει το έργο που ήταν έτοιμος να παράξει και να αποδείξει - κουτοπόνηρα  - ότι δεν υπάρχει δρόμος για την αυτοδιοίκηση στην οποία ΕΚΕΙΝΟΣ και οι οπαδοί του πιστεύει, χωρίς ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ. Καμία έκπληξη διαβάζοντας τα σχόλια τώρα που πήρε την "βοήθεια του κοινού".

Αυτό ήθελε μάλλον να δείξει στην κυβέρνηση και στο επικείμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Ότι δεν θα δουλέψει. Άλλωστε θυμόμαστε τις τοποθετήσεις του εναντίον της απλής αναλογικής πριν δύο χρόνια, δεν είμαστε χρυσόψαρα.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ!

Ένας επιδιωκόμενος φερετζές ΚΑΙ για  να αποφευχθεί η διεκδίκηση των χρημάτων που μας είπε ότι του έταξαν από την κυβέρνηση και την περιφέρεια για να τα κάνει έργο στην πόλη.
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ για παράδειγμα που στάλθηκε η προώθηση της μελέτης το 2019.
Έργο για το οποίο ΣΤΗΡΊΧΤΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΞΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, με τρόπο που δεν είναι της ώρας να χαρακτηρίσω.
ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ, κατά το αφήγημά του και των οπαδών του, τώρα που πιθανά οι υποσχέσεις του αποδειχθούν κάλπικες.
ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

Θα φταίνε όσοι δεν ψήφισαν το ΤΠ. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά σε πρόσωπα και συμμαχίες, οι υποσχέσεις τους, οι ιεραρχήσεις τους, τα παραμύθια τους.

Λες και ΜΑΖΙ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΜΕ αυτό το συνονθύλευμα απόψεων, στρατηγικών και ιεραρχήσεων που έγινε διοίκηση στο δήμο ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΟΙ εξ αυτών να γνωρίζουν κατά πού πέφτουν οι υπηρεσίες ή θεωρούν ότι δεν είναι επαρκές πλαίσιο για τις φιλοδοξίες τους το αυτοδιοικητικό πλαίσιο.
Ο Γιώργος Λιερός προς τιμήν του, το είπε στον δημόσιο απολογισμό αυτό ξεκαθαρά. Είπε ότι σου ζητήσανε κάποιοι εξ αυτών,  να τους ψηφίζεις για τον δήμο ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΖΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ.

ΤΕΛΕΙΑ!

Και όταν έγιναν διοίκηση  απαιτούν να πάνε οι άλλοι, εκείνοι που εκλέχτηκαν για να είναι ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και να ασκούν ΕΛΕΓΧΟ και ΠΙΕΣΗ στην διοίκηση, να ψηφίζουν τον προϋπολογισμό τους, την ώρα που εκείνοι τους βρίζουν και να τους λένε διαχειριστές, παλιοκομματικούς, ξεπουλημένους, φθαρμένους και διεφθαρμένους, χωρίς να αναγνωρίσουν το αυτονόητο: ΟΤΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ!

ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ κατά την άποψή μερικών,  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΟΙ ΔΙΑΧΙΕΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Τότε όλα πάνε καλά αφού εκείνοι ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ! Μόνο αυτό τους νοιάζει. ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!
Έτσι το έχουν στην δική τους αριστερά: Εκείνοι ως πρόσωπα να μην έχουν σχέση με την ΕΥΘΥΝΗ.
ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

ΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ από την δεξιά διοίκηση που θα προκύψει μετά, αφού αυτό δηλώνουν ότι θέλουν να υπηρετήσουν οι συντηρητικοί συνάδελφοι και δικαίωμά τους αφού το λένε, δεν τους κατηγορώ.

Δευτερεύων ζήτημα σου λέει η καργαριστερά.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, έτσι και αλλιώς τι τη νοιάζει την αριστερά, σου λέει.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ!
Την λογική που αφήνει πίσω τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ διακυβεύματα, στην αυτοδιοίκηση για να μην μολυνθούν κάποια αόριστα και ξεθωριασμένα  "ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ".

"Άσε αυτά που μπορεί να γίνουν ΤΩΡΑ, και μπορούν να αγγίξουν ακόμα και τις παραγωγικές δομές, μην τις ακουμπάς και περίμενε να έρθει ο σοσιαλισμός. Να γίνει η επανάσταση"
Τουλάχιστον η Καρατζά μας ενημέρωσε ότι για τα επόμενα τρία χρόνια να μην την περιμένουμε, όταν θα είναι έτοιμο το κόμμα θα μας ενημερώσει, μας είπε, άρα κάτι μπορούμε να κάνουμε σήμερα δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε άπραγοι και ζωσμένοι φουσεκλίκια.

Δεν επικοινωνώ με την λογική και συμπαθάτε με.

Και τελικά δεν οφείλω να προσπαθήσω να επικοινωνήσω με όσους προτάσσουν αυτά τα "εικονίσματα" της καργαριστεράς γιατί απλούστατα ΔΕΝ ΆΝΗΚΑ και ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ σε αυτή και δεν επιχειρώ, ούτε επιθυμώ  να πείσω κανέναν ότι θέλουμε να ταυτιστούμε με αυτό.

ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΗΣ. Αυτό είναι γνωστό, μην  το ψάχνει κανείς να το ανακαλύψει.
Αλλά συνεπής - νομίζω - ρεφορμιστής.

Μπορώ όμως να κατανοήσω εκείνους που δηλώνουν - μάλλον υποκριτικά και  βερμπαλιστικά - ότι ΘΕΛΟΥΝ, ότι ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ  να εφαρμόσουν ένα εφικτό αναπτυξιακό σχέδιο για τον δήμο με αριστερό πρόσημο (γιατί και οι συντηρητικοί θέλουν να γίνουν κάποια έργα, αλλά ΠΟΙΑ είναι το θέμα ) ενώ στην πραγματικότητα ΠΕΤΑΝΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ, αρνούμενοι να αναζητήσουν εκείνες τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ συμμαχίες και προγραμματικές συγκλίσεις με όσους - παριστάνουν - ότι έχουν κοινό προσανατολισμό (θεωρητικά) ενώ τελικά διαλέγουν ως εταίρους τους, μόνο ΑΚΡΑΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ.
Αν αυτό δεν είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ κοροϊδία και απόδειξη της ανομολόγητα επιθυμητής  κατεύθυνσής τους, αυτών που τελικά θα υλοποιήσουν, τι είναι;

Κατά την άποψη του ΔΗΜΑΡΧΟΥ της πόλης, αυτό που θα έδειχνε την υπευθυνότητα των δημοτικών συμβούλων ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ήταν  να του καλύψουν με την ψήφο τους την τρύπα που η δική του παράταξη, η παράταξη που ΕΚΕΙΝΟΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕ και  με αυτή ανέλαβε τις τύχες της πόλης, άνοιξε στην λειτουργία του δήμου.

ΠΟΘΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;;;;

Και μάλιστα το "απαιτεί" κατά κάποιο τρόπο, ενώ εκείνος θέλει να διατηρεί ακέραιο το δικαίωμα να κρίνει, να επικρίνει, να απαξιώνει αν δεν διώκει κιόλας, εκείνους που θα μπορούσαν να τον βγάλουν από την δύσκολη θέση προς όφελος της πόλης. ΤΙΣ ΟΜΟΡΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.

Και τι κάνει τώρα; Επιχειρεί να βρει ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ; Πόσο πιο χαμηλά επιτέλους;

Και όλα αυτά την ώρα που ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΕΙΝΟΣ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ έπρεπε να βάλει πάνω από τις προσωπικές του εμπάθειες το συμφέρον της πόλης, θεωρεί ακόμα ότι έχει τον ρόλο του ΚΡΙΤΗ για τους άλλους.

ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ!
Ο ΣΟΥΛΤΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.
Και πριν από τα διακυβεύματα για την πόλη, τα έργα, τα πάρκα,  τους πεζόδρομους, ΚΑΙ για την τοπική μας κοινωνία πρέπει να είναι πάντα ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ και η κοινωνική συνοχή. ΟΧΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ.

Ζητάει και ζητάνε συνέπεια και ευθύνη  από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης για να καλυφθεί η δική τους ασυνέπεια, ανεπάρκεια και πολιτική ανωριμότητα χωρίς να την παραδεχτούν;;;;
Και έχουν κλακαδόρους που τους λένε ακόμα "ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΑΓΚΕΣ";;;
Ποιος χρειάζεται πλειοψηφίες άλλωστε;
Σε άλλα όμως καθεστώτα.

Όσα διαδίδονται για μη πληρωμή λειτουργικών δαπανών, μισθοδοσίας εργαζομένων και μη ολοκλήρωση έργων που είναι σε εξέλιξη από την μη ψήφιση προϋπολογισμού, δεν ισχύουν.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΖΗΜΙΑ και είναι επιθυμητό σενάριο.

Πάντως οι εντός των τειχών δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Μην γίνεται ΠΑΛΙ η κουβέντα γι΄αυτούς επειδή είναι καλοί κλακαδόροι.

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ανάγκη το δημοτικό έργο, το δημοτικό ιατρείο, την εκδρομή του ΚΑΠΗ,. άρα έχουμε ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ.

Αλλά αυτό αφορά ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Πρώτα και πάνω από όλους είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ Η ΕΥΘΥΝΗ .
 
Θεωρούν ότι ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ;;;;
ΜΙΑ ΧΑΡΑ!
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ! ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΘΗΡΙΩΔΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΔΣ ΜΕ 17,5%.
Ας περάσουν τον προϋπολογισμό και ας προχωρήσουν.

Για σκέψου όμως αύριο αυτά που λένε τώρα, εδώ,  να στα πει μια κυβέρνηση μόλις χάσει την δεδηλωμένη στην βουλή. Ότι φταίει η αντιπολίτευση που δεν την στηρίζει για να διοικεί χωρίς πλειοψηφία. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.

Μήπως πάλι θεωρούν ότι χρειάζονται μια επιφανειακή συνεννόηση διεκπεραίωσης με συντηρητικές παρατάξεις για να υλοποιήσουν όσα εκείνες τους επιτρέπουν να υλοποιήσουν όπως κάνουν μέχρι τώρα χωρίς να αγγίζουν τα ζητήματα που έχουν ΠΡΟΣΗΜΟ;
Ας επιδιώξουν αυτό. Ας το ζητήσουν από τους συντηρητικούς και ας ιδιωτικοποίήσουν και την υπόλοιπη καθαριότητα σε συνεργασία με την Ε.Ε.Α. και τους άλλους εργολάβους καθαριότητας.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΤΑΝ άλλωστε η καταγγελτέα ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κατά την  .... αριστερά.

Η Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης είναι .... Παρασκευή βράδυ σήμερα.

Αυτό που δεν μπορούν να ζητούν όμως είναι λευκή εξουσιοδότηση για να κάνουν ό,τι εκείνοι θέλουν και χωρίς να ανοίγουν την βάση πολιτικής στήριξης της εξουσίας την οποία θεωρούν ότι πρέπει να είναι υπερσυγκεντρωμένη στα χέρια τους, στα χέρια μιας ελάχιστης μειοψηφίας στην κοινωνία αλλά ακόμα και στο δημοτικό συμβούλιο πλέον.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ ΘΡΑΣΥΣΤΕΡΑ!

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΕΤΥΧΕ, το εργαστήριο πήρε φωτιά. Και τώρα σκάει στην πόλη και στους δημότες γιατί ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ.
Γιατί νόμιζαν ότι είναι εμπόριο φακής και διανομή βερύκοκων ο δήμος.

Και εργαστήριο για αμεσοδημοκρατικά πειράματα, αποτυχημένα τόσο πολύ που δεν τα επανέλαβαν ούτε οι ίδιοι αλλά που απλά ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ κάθε έννοια συμμετοχικής διαδικασίας.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ που ΟΛΟΙΜΑΖΙ καταγγέλαν καιροσκοπικά ως ανεπαρκή (που όντος ήταν) αλλά τελικά δεν την διεύρυναν, απλά την εξαφάνισαν.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ, όπως και οι αντάρτες του, ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑ, ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ, τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα και κρίνοντας από τα κείμενα και τα σχόλια που διαβάζουμε.
ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ οι μόνοι που δεν φταίνε για το σύνολο των επιλογών και της διαδρομής της παράταξής τους και την ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ είναι ο αρχηγός της, ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος, ο συναρχηγός της, τα κορυφαία στελέχη που κοιτάνε πώς θα προστατευθούν κάνοντας μπούλινγκ σε άλλους.

ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΣΜΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ.

ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ, Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ είναι πρωτίστως υπό την κρίση των άλλων ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.


Απαιτούν η διοίκηση να είναι περισσότερο  αντιπολίτευση και η αντιπολίτευση να τους στηρίζει με την ψήφο της άρα  να είναι περισσότερο  διοίκηση.
Αρκεί να έχουν εκείνοι ΟΛΗ την εξουσία.

ΤΡΕΛΕΣ!
ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΤΡΕΛΕΣ.

Θα κρίνουν - λέει - ποιος αγαπάει την πόλη, την αυτοδιοίκηση και την απλή αναλογική με το αν τους προσφερθεί  εν λευκώ ψήφος στον προϋπολογισμό για να μην χάσει η πόλη τα έργα..
Και οι άλλοι μισοί από τους ίδιους  θα κρίνουν ποιος είναι συνεπής αντιμνημονιακός και αγωνιστής.

ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ!

Εκείνοι δεν οφείλουν  να δείξουν ότι κατανοούν την κατάσταση που δημιούργησαν και να πείσουν ότι θα αλλάξουν πορεία. Θα κάνουν διορθώσεις στο πηδάλιο.

Δεν αρμένισαν κατά την γνώμη τους στραβά!

Ο γυαλός έφταιγε, ο γυαλός φταίει αφού αυτό τους λένε οι συντηριτικοί έως ακροδεξιοί φατσομπουκικοί γλείφτες τους.

Αυτό τον συμβουλεύουν οι οπαδοί τους δημόσια: "ΣΚΙΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕ!" του λένε.

"ΣΚΙΣΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΞΕΣΚΙΣΕ την ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ, κράτα μόνο την συμμαχία με εμάς, υλοποιώντας μόνο ό,τι οι δικοί μας - "δικοί σου" σου επιτρέπουν να κάνεις.
ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ θα δεις τι θα κάνουμε εμείς στην κάλπη. Τότε θα κριθείς.

- Ε ΜΕΓΑΛΕ ΔΕΞΙΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ και κάθε άλλη στρατηγική για ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, και ΒΑΘΙΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ στον δήμο θα έχει κλείσει, λέμε εμείς.

Σας τα είπε άλλωστε τόσο καθαρά η Καρατζά το μελούμενο: "Μήπως να μην μεγαλώσετε την υπηρεσία καθαριότητας με τόσο μόνιμο προσωπικό "- σας είπε - "για να μην δεσμεύσετε του επόμενους" ΣΑΣ ΕΙΠΕ!
Τους επόμενους! Τους κανονικούς, όχι εσάς τους γιαλατζί!
Εσείς περαστικοί είστε λοιπόν, βολευτείτε με την ζωγραφική των δρόμων.
Αρέσει στον ιθαγενή να βλέπει εργάτες να ζωηγραφίζουν τον δρόμο. "Δουλεύουν" σου λέει.

Η μπογιά θα ξεθωριάσει και δεν θα ενοχλεί τον επόμενο έτσι και αλλιώς. Ρίχτε μπογιά κάργα στην άσφαλτο.
Έτσι, όπως η μπογιά θα ξεθωριάσει η παρένθεση της αριστεράς στην διοίκηση του δήμου.

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ δεν θα μπει στην τοπική κοινωνία γιατί ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΣΑΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΕΞΙΤΗΛΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ της δημοτικής πολιτικής.

Την καθαριότητα, την διαχείριση της δημοτικής περιουσίας, την ανάπτυξη δηλαδή προς ΔΗΜΟΣΙΟ όφελος, την εξοικονόμηση πόρων που θα φύγετε και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν σε ιδιοκτήτες νοικιασμένων ακινήτων και όχι στην κοινωνική πολιτική, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.

ΟΛΟΙΜΑΖΙ ΟΜΩΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ TΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ πριν από εσάς  Η ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ γιατί κάνει τζιζ και ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ να σας στηρίξουν να αγγίξετε.
Πώς να ξενοικιάσετε το ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ;;;
ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ γιατί .... "σας στηρίζουν" !

Αυτά - κατά την γνώμη μας - είναι πολύ σοβαρότερα θέματα για την πόλη, τον δημότη και το  μέλλον τους από τον καβγά σας.
Τα είπαμε και στον απολογισμό.

Δήλωσα ΠΑΡΩΝ στο δημοτικό συμβούλιο για να διαφοροποιηθώ από τα λευκά των οκτώ της παράταξής σας, Και ιδίως των έξι νεοανεξαρτιτοποιθέντων.
Δεν είναι ίδια η διαφοροποίησή μου με την δική τους.
Γιατί εγώ διαφοροποιούμαι από όσα μέχρι σήμερα έγιναν και διαφοροποιούμαι και από τον εμφύλιό που εξελίσσεται.

Διότι ΕΜΕΙΣ τα λέμε αυτά"τα αντάρτικα" εδώ και τέσσερα χρόνια  - τρία που είστε στη  διοίκηση και έναν προεκλογικά εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Λέμε  ότι αλλιώς έπρπεπε να τα είχε κάνει ο ΕΝΙΑΙΟΣ τότε ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξη που στήριξε και στηρίζει.

 ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΙΟ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΜΑΣ!

Δήλωσα παρών γιατί θα συνεχίοσυμε να υπερασπιζόμαστε την δικαιωμένη στρατηγική μας αντίληψη για την πόλη μέσα σε αυτό το συμβούλιο, έξω από αυτό, ακόμα και από το σπίτι μας, όπως κάναμε και στο παρελθόν.

Μέχρι να γίνει το δημαρχείο, το γκαράζ, να πάρει ο δήμος το Δουζένη ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΚΗΡΥΞΑΜΕ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ, μέχρι να στεγαστούν οι τσιγγάνοι, μέχρι να ενταχθεί το Πεύκο Πολίτη στο σχέδιο, μέχρι να διευθετηθεί η ρεματιά, μέχρι να αποκτήσει ο δήμος μια σύγχρονη, εξοπλισμένη και στεγασμένη δημόσια υπηρεσία καθαριότητας, μέχρι η δημόσια περιουσία να αξιοποιηθεί για κάλυψη δημοσίων αναγκών και να παράξει οικονομικό αποτέλεσμα για τους συνδημότες μας  .... όσο έχουμε φωνή θα φωνάζουμε για την πόλη και τα δίκαιά της και θα αναζητούμε συμμαχίες για να υπηρετηθούν αυτά, αν εμείς δεν φτάνουμε. Που δεν φτάνουμε και εμείς το ξέρουμε και το αναγνωρίζουμε.

Αλλά ξέρουμε επίσης ότι από το 1998 εμείς τα λέμε, τα υπερασπιζόμαστε και τα υπηρετούμε σταθερά, ανεξάρτητα του όποιου κόστους, αυτά που σήμερα ανακαλύπτουν οι άλλοι και που τα κλέβουν, τα ψηφίζουν ΜΟΝΟ, για να τα οικειοποιηθούν αλλά ΔΕΝ ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ.
Γιατί απλώς τα κλέβουν ΜΟΝΟ για να τα οικειοποιηθούν, και δεν τα πιστεύουν.

ΚΑΛΟ Π-Σ-Κ.