Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Γ. Πισιμίσης, Δήμαρχος Βριλησσίων : «Με χιλιάδες νέες δενδροφυτεύσεις ενισχύουμε το Πράσινο της πόλης μας»

 O Δήμος Βριλησσίων εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων με γνώμονα την ενίσχυση και αναβάθμιση του Αστικού μας Πρασίνου.Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά η υλοποίηση της συνεργασίας του Δήμου Βριλησσίων με τον περιβαλλοντικό οργανισμό We4All, που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής. Στόχος είναι να γίνουν χιλιάδες νέες φυτεύσεις στα Βριλήσσια σε σημεία που θα υποδείξει η υπηρεσία Πρασίνου, σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Ο Δήμος Βριλησσίων αντικαθιστά όσα δέντρα χάθηκαν τα τελευταία χρόνια από την πόλη μας, με πολλαπλάσιο αριθμό νέων δέντρων. Το αμέσως προσεχές διάστημα σε συνεργασία με την We4all που παραχωρεί όλα τα δέντρα και τα φυτά στον Δήμο Βριλησσίων δωρεάν πραγματοποιούνται 570 νέες φυτεύσεις, οι οποίες υλοποιούνται από την υπηρεσία Πρασίνου. Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Βριλησσίων και της We4all ενεργοποιείται με τη φύτευση 20 μεγάλων κουτσουπιών στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης και στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως, Μακεδονίας και Αγίου Αντωνίου. Παράλληλα, με γνώμονα την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη We4all, ξεκινούν περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις και δενδροφυτεύσεις, τόσο στις σχολικές μονάδες, όσο και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς των Βριλησσίων.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε: «Εγκαινιάζουμε σήμερα από το πάρκο «Μ. Θεοδωράκης», μια νέα στρατηγική παρεμβάσεων για μια μεγάλης κλίμακας ενίσχυση του πράσινου χαρακτήρα στην πόλη μας. Προχωράμε σε μαζικές δενδροφυτεύσεις σε πάρκα, πλατείες, σχολεία, παρτέρια, σε ολόκληρη την πόλη όπου υπάρχουν ανάγκες. Με ίδιους πόρους του Δήμου μας και μέσω νέων δενδροφυτεύσεων αποκαθιστούμε και ενισχύουμε περαιτέρω το Αστικό μας Πράσινο. Παράλληλα, ενεργοποιούμε το μνημόνιο συνεργασίας μας με τον περιβαλλοντικό οργανισμό We4All, ο οποίος σε συνεργασία με την υπηρεσία Πρασίνου θα μας παραχωρήσει δωρεάν χιλιάδες δέντρα, φυτά και θάμνους σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες που θα τους υποδείξουμε. Στη νέα αυτή στρατηγική περιλαμβάνονται δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία μας και την τοπική μας κοινωνία, καθώς και ενεργοποίησης του εθελοντικού τομέα στην πόλη μας. Επενδύουμε στο πράσινο πλούτο της πόλης μας, δίνουμε στα Βριλήσσια το μέλλον που μας αξίζει»

Δήμος Νέας Ιωνίας: Σεμινάριο φωτογραφίας


 

Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού: Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης “Οι Τετράποδοι Σε Βοηθούν!”

 
Με γνώμονα το σύνθημα Μαζί Μπορούμε περισσότερα, μαζί μπορούμε καλύτερα!  ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού συνδιοργανώνει με τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Όμιλο Νέου Ψυχικού και την Ζωοφιλική Ένωση Ψυχικού, μια εκδήλωση για όλη την οικογένεια.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων, αφιερωμένη στον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι τετράποδοι φίλοι μας στην ζωή των ατόμων με Αναπηρία και στην βοήθεια που προσφέρουν, ως πολύτιμοι συνεργάτες τους.

Μαζί μας στην προσπάθεια αυτή, θα είναι η Liberty Guides Dogs (Σχολή Σκύλων Οδηγών Τυφλών), που θα μας “οδηγήσει” σε ρεαλιστικές συνθήκες μέσω βιωματικής προσέγγισης, να κατανοήσουμε τη σημασία της συνεργασίας ΑΜΕΑ-Σκύλου Οδηγού στην καθημερινότητα.

Το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 11.00

δίνουμε όλοι ραντεβού στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημ. Σχολείου Νέου Ψυχικού, 25ης Μαρτίου 2 (Είσοδος ελεύθερη).

Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν τετράποδοι φίλοι προς υιοθεσία.

Πληροφορίες για την εκδήλωση: 2106753855, κα Υβέτ Γκολέμα, Στρ.Καλάρη 13 Ψυχικό.


Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού: Πρόσληψη ενός (1) Ειδικού Συνεργάτη Δημοσιογράφου

 
Δήμος Αγίας Παρασκεύης : «Sports 4 All» Αθλητισμός για μικρούς, μεγάλους και μεγαλύτερο

 


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής το Σάββατο 6 Απειλίου, διοργανώνει από τις 10 το πρωί έως και τις 12 μ.μ., αθλητική εκδήλωση στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν πολίτες όλων των ηλικιών.

Με κεντρικό μήνυμα ο αθλητισμός είναι οικογενειακή υπόθεση στόχος της εκδήλωσης η οποία  θα πραγματοποιηθεί στο  Στάδιο του Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου ‘’Σταύρος Κώτσης’’ (Γραβιάς & Σπάρτης), είναι η αναγνώριση της θετικής επιρροής που μπορεί να έχει η άθληση στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Οι συμμετέχοντες, μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων, θα έχουν την δυνατότητα να αθληθούν, να συνεργαστούν, να αλληλεπιδράσουν με τους συνδημότες τους και παράλληλα να δεχτούν συμβουλές για ένα πιο υγιεινό διατροφικά τρόπο ζωής.

Οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση κατόπιν εγγραφής τους κατά την ώρα προσέλευσης θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στις εξής αθλητικές δραστηριότητες:

  • Τοξοβολία (παιδιά από 8 ετών και άνω – ενήλικες)
  • Dance Aerobic (παιδιά – ενήλικες)
  • Κυκλική προπόνηση α) TRX β) λάστιχα ,γ) βαράκια, δ) step, ε) medicine ball, στ) ισομετρικές ασκήσεις με βάρος σώματος
  • Σκυταλοδρομίες: ( τσουβαλοδρομίες κλπ), αγώνας χέρι-χερι (γονέα-παιδιού)
  • Παιδαγωγικά παιχνίδια
  • Πρόγραμμα στα Υπαίθρια όργανα γυμναστικής ( άτομα τρίτης ηλικίας )

Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση για ζητήματα που σχετίζονται με τη σωστή διατροφή και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Επισημαίνεται πως η διοργάνωση  απευθύνει και ένα κάλεσμα αλληλεγγύης και προσκαλεί τους συμμετέχοντες να στηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό  Μαγειρείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, προσφέροντας διάφορα είδη όπως Ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, όσπρια, χυμό ντομάτας. 

Την εκδήλωση συντονίζει ο Αντιδήμαρχος Άθλησης, Ευεξίας, και Ενεργού τρόπου Ζωής Πέτρος Διακογιάννης.  

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δήμος Μεταμόρφωσης : "Όχι στη βία, ναι στη φιλία" της Πλανόδιας Βιβλιοθήκης του Δικτύου για τα Δικαιώματα του παιδιού (15/4, 18:00-20:00)Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεταμόρφωσης έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του παιδιού πραγματοποιώντας δύο δράσεις με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Οι δράσεις αυτές αφορούν παιδιά ηλικίας 5 έως και 12 ετών και έχουν ως τίτλο "Όχι στη βία, ναι στη φιλία"!

Απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο 210-2850163, ωράριο Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Θα υπάρξουν δύο τμήματα αναλόγως με τις ηλικίες των παιδιών. Πρώτο τμήμα για ηλικίες 5 έως 7 ετών ώρες: 18:00 έως 19:00. Δεύτερο τμήμα για ηλικίες 8 έως 12 ετών και ώρες: 19:00 έως 20:00.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. (Γκινοσάτη και Πλαστήρα 2).


 

«Λιμάνια… κοιτίδες του Ελληνικού Πολιτισμού» Μουσικοχορευτική εκδήλωση για τα ιστορικά λιμάνια Τραπεζούντα-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη-Πειραιάς από το Δήμο Αμαρουσίου, Κυριακή 14 Απριλίου 2024, ώρα:19:00, Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Συνθήκη της Λωζάννης, ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο: «Λιμάνια… κοιτίδες του Ελληνικού Πολιτισμού» Τραπεζούντα-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη-Πειραιάς, την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, ώρα:19:00, στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85, Μαρούσι).

Θα παρουσιαστούν χοροί, μουσική και τραγούδια από τα τρία ιστορικά λιμάνια της Ανατολής, την Τραπεζούντα, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη από όπου έφυγαν οι Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας, αλλά και ρεμπέτικα από το μεγάλο λιμάνι όπου κατέφτασαν πρόσφυγες, τον Πειραιά.

Η όλη εκδήλωση θα πλαισιώνεται από πεντάλεπτα ντοκιμαντέρ με σπάνιο αρχειακό υλικό από τις αλησμόνητες πατρίδες, που θα προβληθεί σε γιγαντο-οθόνη πριν από κάθε ενότητα.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ορχήστρες για να αναδειχθούν τα παραδοσιακά μουσικά όργανα της κάθε περιοχής, τραγουδιστές και χορευτές.Επίσης, θα συμμετέχει το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι