Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

AHOME REAL ESTATE SERVICES


Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Για όσους δεν μας γνωρίζουν να συστηθούμε:

Είμαστε Χαλανδραίοι πολίτες με κοινό χαρακτηριστικό ότι είμαστε απλοί καθημερινοί άνθρωποι.

Είμαστε κοινοί βιοπαλαιστές: Οικογενειάρχες, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, άνεργοι, επιχειρηματίες, επιστήμονες που δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη.

Είμαστε δηλαδή κάποιοι ίδιοι με εσάς.

Δεν είμαστε αυθεντίες, δεν είμαστε θεόσταλτοι, δεν είμαστε χρισμένοι.

Βιώνουμε στις ίδιες με εσάς ακραίες συνθήκες στην καθημερινότητα που άφησε πίσω της για εμάς και κυρίως τα παιδιά μας η απερχόμενη πολιτική γενιά που διαχειρίστηκε τις κρατικές δομές από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Βιώνουμε τις συνέπειες της καταβαράθρωσης της παραγωγικής βάσης της ελληνικής οικονομίας, της κλεπτοκρατίας, της υπανάπτυξης, της κόμματοκρατίας και της κοινωνίας των κολλητών, της έλλειψης κάθε σχεδιασμού, της ξενοδουλίας, όπως και εσείς.

Δεν είμαστε γόνοι πολιτικών οικογενειών, δεν έχουμε ισχυρές διασυνδέσεις, δεν έχουμε χρήματα για να τα διαθέσουμε σε αυτή την προσπάθεια που σήμερα ξεκινάμε, δεν μας πατρονάρουν ισχυροί παίκτες της εξουσίας.

Έχουμε όμως πολύχρονη παρουσία στα κοινά: στην αυτοδιοίκηση, στους συλλόγους γονέων, στους συλλόγους εκπαιδευτικών, σε επαγγελματικά σωματεία, σε επιστημονικά σωματεία, στον αθλητισμό αλλά κυρίως στον στίβο της καθημερινότητας.

Η παρέμβασή μας θα γίνει με τις δικές μας μικρές δυνάμεις και στην δική σας αγάπη και υποστήριξη.

Έχουμε όμως την πεποίθηση ότι αν οι ενεργοί πολίτες και κυρίως αυτοί που βρίσκονται στις ενεργές παραγωγικά ηλικίες δεν πάρουν την υπόθεση της κοινωνικής ανασυγκρότησης στα χέρια τους αυτή η απίστευτη κατάσταση που βιώνουμε δεν μπορεί να ανατραπεί.

Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας να δράσουμε και να παρέμβουμε.

Δεν έχουμε πλήρη ταύτιση σε αυτά που πιστεύουμε, δεν έχουμε μια κοινή πολιτική αναφορά που μας ενώνει. 

Δεν είναι κυρίως η ιδεολογία η συνεκτική ουσία αυτής τη προσπάθειας.

Αυτό το αφήνουμε για τα κόμματα μας, διότι όλοι έχουμε άποψη και θέση για την κεντρική πολιτική.

Η πολιτική μας συμφωνία βρίσκεται στην ανάγκη μας για ουσιαστική συμμετοχή στην καθημερινότητα της πόλης που ζούμε μόνοι μας ή μαζί με άλλους που καταλήγουν στα ίδια με εμάς συμπεράσματα και με τους οποίους συζητάμε και θα συζητήσουμε.

Συμμετοχή από εμάς, τους πολίτες που ζούμε μέσα στην κρίση, που εργαζόμαστε μέσα στην κρίση, που δεν αγωνιούμε - κυρίως - για τις καταθέσεις μας, αλλά αγωνιούμε πρωτίστως για την αξία της εργασίας μας και το μέλλον των παιδιών μας που βασίζεται σε αυτή.

Εμείς που καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να παλέψουμε σκληρά και ανυποχώρητα για την δυνατότητα των παιδιών μας να ζήσουν σε «τούτα δω τα χώματα» που γεννηθήκαμε και τα γεννήσαμε.

ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ.
ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.
ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ
 ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ.

Ανεξάρτητα από παλιές σχηματοποιήσεις και αναφορές.

Μαζί με όσους κατανοούν ότι πρέπει να είναι μαζί μας και να μας θεωρούν συμμάχους τους.

Μαζί με όσους αντιλαμβάνονται ότι έχουν ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να είναι σύμμαχοι μας και να σταθούν στο πλάι της γενιάς μας, γιατί σε μας πέφτει ο κλήρος να αναμετρηθούμε με αυτό το τέρας της ανεργίας, της ύφεση και της υπανάπτυξης, που απειλεί να κατασπαράξει το μέλλον των παιδιών μας και που δεν είναι η δική μας γενιά αυτή που το εξέθρεψε και το γιγάντωσε αλλά το ανέχεται και το υπομένει και αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα.

Επιλέγουμε να στοχεύσουμε την προσπάθεια μας στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Αυτό γίνεται για τρεις πολύ απλούς λόγους:

Πρώτον γιατί θεωρούμε ότι στο επίπεδο της πόλης μας η παρέμβαση μας μπορεί να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική και να αποτελέσει πυξίδα και για παραπάνω, αν τα καταφέρουμε.

Δεύτερον γιατί - και θα φανεί αυτό στην πορεία αυτής της διαδρομής που ξεκινάμε - ότι πιστεύουμε πραγματικά ότι κάθε απόπειρα κοινωνικής, οικονομικής ανασυγκρότησης που δεν ξεκινήσει από τα κάτω είναι απλά καταδικασμένη σε αποτυχία.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το μοντέλο του συγκεντρωτικού, γραφειοκρατικού κράτους που δεν εμπιστεύεται τις τοπικές κοινωνίες, τους ενεργούς πολίτες και την οργάνωση τους στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης είναι ακριβώς η κύρια γενεσιουργός αιτία αυτού που καταρρέει.

Είναι αυτό το σάπιο «σύστημα» που παράγει την ευνοιοκρατία, την κλεπτοκρατία, την διαφθορά, την αναξιοκρατία, την συναλλαγή που αρνείται την άμεση συμμετοχή του πολίτη στη λήψη των αποφάσεων, την διαφάνεια, την κοινωνική λογοδοσία, την υποταγή της εξουσίας στον δημοκρατικό προγραμματισμό.

Τρίτον γιατί πιστεύουμε ότι στο Χαλάνδρι ωριμάζουν οι συνθήκες για να γίνει ένα αυτοδιοικητικό πείραμα στο οποίο έχουμε αφιερώσει χρόνια προσπαθειών και αγώνων επειδή το πιστεύουμε ειλικρινά: Αυτό του Δήμου χωρίς κομματικό καπέλο.

Του δήμου που θα λειτουργεί με όλους τους δημότες του, για όλους τους δημότες του, θα βασίζεται στις τοπικές δυνάμεις, θα τις οργανώνει σε μια στρατηγική τοπικής ανάπτυξης και δεν θα λειτουργεί υπό κηδεμονία εγκαθέτων και κομματικών παρασχεδιασμών.

Έχουμε την πεποίθηση ότι ξέρουμε πώς να πορευτούμε με συνέπεια στις διακηρύξεις μας.

Και έχουμε την πεποίθηση ότι ξέρετε και εσείς ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ και θα το κάνουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Ξέρετε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ αν μας εμπιστευτείτε και έρθετε μαζί μας.

Αυτό είναι το μοναδικό μας κεφάλαιο.
Αλλά όμως δεν φτάνουμε.

Σας χρειαζόμαστε.

Και γα να είμαστε ειλικρινείς και να αποφύγουμε τους πολιτικαντισμούς, παλαιοπαραγοντισμούς και τους λαϊκισμούς σας λέμε εξ αρχής ότι δεν σας προσκαλούμε γιατί σας χρειαζόμαστε εμείς.

Δεν θα χάσουμε τίποτα προσωπικό διότι ούτε ποτέ κερδίσαμε τίποτα από την δράση μας, ούτε με αυτό το κριτήριο πορευόμαστε.

ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΣΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ!

Για εσάς πρέπει να αποφασίσετε να κινηθείτε, να ενεργήσετε, να παλέψετε, να διεκδικήσετε μια δημιουργική, ριζοσπαστική ανατροπή στην πόλη μας.

Εμείς ανάβουμε σήμερα το σπίρτο και πιστεύουμε ότι ξέρουμε πού και πώς να βαδίσουμε.

Και δεν τρελαινόμαστε για να είμαστε εμείς η «ηγεσία».

Δεν μασάμε από αυτά πια.

Αρκεί να κάνουμε κάτι όλοι μαζί.

Να συναποφασίσουμε να συμμετέχουμε όλοι ισότιμα και δημιουργικά.
Αρκεί να αφήσουμε την αδράνεια αλλά και τους τεχνητούς διαχωρισμούς που οι «πονηροί» επιβάλλουν σε εμάς τους απλούς πολίτες για να κάνουν την δουλειά τους και τελικά να νικάν οι άλλοι.

Αρκεί να πούμε όλοι μαζί ότι ΝΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ να κάνουμε κουμάντο στις τύχες μας, ναι θέλουμε να κατακτήσουμε την τοπική εξουσία και θα την πάρουμε για να την διαχειριστούμε διαφορετικά απόν τους παλαιότερους και όσους εκείνοι επιλέγουν, για λογαριασμό των νέων, για τα παιδιά μας, για τους απλούς πολίτες.

Και λέμε ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και δεν θα μασήσουμε στα κόλπα εκείνων που κυρίως φοβούνται την ενότητα στην δράση των απλών πολιτών. 

Σας περιμένουμε δίπλα μας.


                     Για την Κίνηση για την Συνεργασία Τοπικών Ριζοσπαστικών Δυνάμεων

Ο εκπρόσωπος της κίνησης

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΕΠΙΑΣΑΝ ΓΙΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΤΟΝ Δ/ΤΗ ΩΡΛ ΤΟΥ ΝΙΜΤΣ


ΕΠΙΑΣΑΝ ΓΙΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΤΟΝ Δ/ΤΗ ΩΡΛ ΤΟΥ ΝΙΜΤΣ!!!


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
ΕΚΤΑΚΤΟ

Ο Διευθυντής  ΩΡΛ  του ΝΙΜΤΣ  Κωνσταντόπουλος Δημήτρης –όπως αποκαλύπτει το Fimotro -  συνελήφθη από τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ να παραλαμβάνει 2.000 ευρώ από 44χρονο δημόσιο υπάλληλο ο οποίος... 
και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο Διευθυντής της κλινικής που για 30 χρόνια υπηρετεί στο νοσοκομείο είναι υπό κράτηση. Ο 60χρονος ανέφερε στον ασθενή πως με το ποσό αυτό θα είχε … εξοφληθεί και ο αναισθησιολόγος!

http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/blog-post_6774.html


ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ; ΜΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΑΙΡΕΚΑΚΟΣ.

ΕΦΥΓΕ Ο RAY MAZAREK


42 χρόνια μετά τον Morrison, έφυγε ο keyboardίστας των DOORS.


KAI BEBAIA ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ DOORS


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ - ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ