Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΕΔΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ


Δεν του είπαν ότι πριν την παρέλαση έχει δοξολογία του Υπουργού.

Και δεν πήγε στην δοξολογία πριν την παρέλαση.

Και διέταξε αμέσως ΕΔΕ για να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες δια μια τόσο σοβαρή παράλειψιν ο της Παιδείας Υπουργός όστις δεν ηγνώριζε ότι προ της τελέσεως της παρελάσεως προηγείται δοξολογία.

Ωχ Παναγία μου ....ΑΔΩΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΕΥΡΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ


Ο Πλεύρης χρεώνει στον Ρούσσο προσωπικά το σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ, ο Άδωνης θέλει ήπιους τόνους για να αποφευχθεί ο εθνικός διχασμός που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ.....

....δε νιώθω καθόλου καλά γιατρέ μου.

Γ.Γ. ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΟΥΣΣΟΥ - ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑO Γιάννης Λαδόπουλος εξελέγη Γενικός Γραμματέας το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 στις αρχαιρεσίες για το Δ.Σ. του Εθνικού Διαδημοτικου Δικτύου Υγιών Πόλεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) για την επόμενη πενταετία που πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Τον Γιάννη Λαδόπουλο είχε ορίσει εκπρόσωπο του δήμου Χαλανδρίου και γι' αυτή την δημαρχιακή περίοδο μια μέρα πριν την συγκρότηση του νέου ΔΣ του δικτύου σε σώμα, ο Δήμαρχος κος Σίμος Ρούσσος.Καλή θητεία Γιατρέ.

ΜΙΝΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου ανάμεσα στους πολίτες (ο φωτορεπόρτερ μας ήταν πιτσιρίκος και κώλωσε να βγει μπροστά να τον τραβήξει, ζητάμε συγνώμη)
Η Φιλαρμονίκη του Δήμου στην εξέδρα

Οι συνιστώσες της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ με τα πανώ τους: ΣΒΗΣΤΕ ΤΟΥΣ - ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΟΜ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Το ρεπορτάζ ανέλαβε εθελοντικά ο Γ.Γ.

Η φετινή παρέλαση είχε αρκετές καινοτομίες, σε σχέση με αυτά που ξέραμε από άλλες χρονιές. 

Ενδεικτικά αναφέρονται:

· Ο λόγος του δημάρχου επικεντρώθηκε κυρίως στον αντιφασιστικό αγώνα του ελεύθερου κόσμου κατά του Άξονα.

· Η έλλειψη εξέδρας για τους λεγόμενους επίσημους και Αρχές της πόλης, οι οποίοι παρακολούθησαν την παρέλαση από το επίπεδο του πεζοδρομίου.

· Η τοποθέτηση εξέδρας από την απέναντι πλευρά, πάνω στην οποία ανέβηκε η φιλαρμονική.

· Η φιλαρμονική, εκτός από τα συνήθη εμβατήρια (ο ναύτης του Αιγαίου κλπ) σε κάποιες περιπτώσεις παιάνιζε τον «ύμνο του ΕΑΜ» υπό τον οποίο παρέλασαν κάποια σχολεία.

· Μετά το πέρας της παρέλασης, και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αντίσταση με τους πολίτες «παρέλασαν» με τα συνήθη πανό τους, η φιλαρμονική, με την ενίσχυση δύο μπουζουκιών και ντραμς, παιάνισε Ελύτη – Θεοδωράκη, με απαγγελία από την original (μαγνητοφωνημένη) φωνή του Κατράκη.

· Η ΠΕΑΕΑ (Εθνική Αντίσταση), για δικούς της λόγους, που «εξηγούσε» σε ανακοίνωση που μοίραζε, δεν συμμετείχε στον εορτασμό και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης και πραγματοποίησε δική της εκδήλωση την περασμένη Κυριακή στον ίδιο χώρο.

Από τα σχόλια που ακούστηκαν, αρκετός κόσμος επικρότησε τις καινοτομίες, υπήρξαν βέβαια και αρκετοί «παραδοσιακοί», που προτιμούσαν τον πιο πατροπαράδοτο τρόπο εορτασμού.

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΑΙΤΙΟ


ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ: ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

3η έκθεση του τμήματος φωτογραφίας της ΄Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου 1έως 9 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, Παπάγου 7 και Αριστοφάνους. Ώρες λειτουργίας : 10 έως 13 και 6-9μμ.
Στα εγκαίνια το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στις 8μμ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Δ. Κουτσιαμπασάκου " Ο Μανάβης ", ένα οδοιπορικό στα χωριά της Νότιας Πίνδου και στις ψυχές των ανθρώπων της.Το ντοκιμαντέρ πήρε το Βραβείο κοινού στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Η Ηπειρώτικη φιλοξενία σε όσους μας τιμήσουν ας θεωρείται αυτονόητη.
Σχόλιο: Και η δική μας φιλοξενία - καρπενησιωτικοεπτανησιακή - πάντα δεδομένη. Καλοδεχούμενα τα δελτία τύπου σας - ακόμα και αυτά που μας υβρίζουν.

ΛΙΒΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ - ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ -ΚΑΤΑ ΤΟΥ Α. ΝΤΑΒΙΑΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ηπειρωτών πληροφορήθηκε από μέλη του συλλόγου μας για υβριστικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του κ.Νταβία και αποφάσισε να τοποθετηθεί δημόσια καθώς τα γραφόμενα σε αυτό είναι αναληθή, προσβλητικά και συκοφαντικά για το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου και τους Ηπειρώτες του Χαλανδρίου.

Η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου είναι πολιτιστικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό, όπως περιγράφεται από το καταστατικό του, την υποστήριξη και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου. Για το σκοπό αυτό από το 2010 οργανώνει πολιτιστικά εργαστήρια ( χορευτικό, φωτογραφία, κόσμημα, μουσική-κλαρίνο) τα οποία με πολύ χαμηλή εισφορά στο σύλλογο, η οποία καλύπτει τα έξοδα του συλλόγου και των εκδηλώσεών του, δίνουν τη δυνατότητα στα μέλη, τους φίλους μας και κάθε Χαλανδραίο να έρθουν σε επαφή με την παράδοση και τον πολιτισμό.
Η συνεργασία της Ένωσης Ηπειρωτών με το Δήμο Χαλανδρίου από το 2010 είναι διαχρονική και συνεχής και άρχισε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του συλλόγου.
Το 2010 ο Δήμος μας παραχώρησε τον οικίσκο στην παιδική χαρά Πλαταιών και Ρούμελης, τον οποίο ανακαινίσαμε με έξοδα του συλλόγου, αφού είχε ρημάξει και αποτελούσε εστία κινδύνου για τη γειτονιά και σήμερα λειτουργεί ως Στέκι των Ηπειρωτών και Γραφεία του Συλλόγου μας.
Για τις δραστηριότητες του συλλόγου από το 2010 και κάθε χρόνο ( υπό τρεις μέχρι σήμερα διοικήσεις) ο Δήμος μας παραχωρεί:
  • Σχολικές αίθουσες κατόπιν άδειας της Σχολικής Επιτροπής
  • Το Κέντρο Νεότητας
  • Το Θέατρο της Ρεματιάς
  • Ανοιχτούς χώρους όπως την πλατεία Χαλανδρίου
για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων, των εκθέσεων φωτογραφίας και κοσμήματος, των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων καθώς και των πολιτιστικών εκδηλώσεών μας, οι οποίες πάντοτε στηρίζονται από το Δήμο Χαλανδρίου, ο οποίος αναγνωρίζει διαχρονικά τη συμβολή του συλλόγου μας στα πολιτιστικά δρώμενα του Χαλανδρίου και οι οποίες επιβραβεύονται από την μεγάλη προσέλευση των Χαλανδραίων.
Θυμίζουμε ενδεικτικά μερικές από αυτές:
1η Έκθεση του Εργαστηρίου φωτογραφίας ( η 2η θα πραγματοποιηθεί φέτος 1 έως 8/11/2014), 1η και 2η Έκθεση του Εργαστηρίου Κοσμήματος ( η 3η θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2015), Αφιέρωμα στην Ήπειρο (συνδιοργάνωση του Δήμου Χαλανδρίου με το σύλλογο), Αφιέρωμα στον Ηπειρώτη ποιητή Μιχάλη Γκανά, Έκθεση φωτογραφίας του Ηπειρώτη και Χαλανδραίου Κώστα Μπαλάφα σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, Αφιέρωμα στους Ηπειρώτες Εθνικούς Ευεργέτες σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα και τους αντίστοιχους Συλλόγους Ηπειρωτών, Αφιέρωμα στον Εθελοντισμό για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Ηπείρου, Αφιέρωμα στα Βλαχοχώρια της Ηπείρου.
Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η συνεργασία του συλλόγου μας με τη Δημοτική αρχή δεν γίνεται ευκαιριακά, με πολιτικά ή κομματικά κριτήρια και φυσικά σε καμιά περίπτωση η Ένωση Ηπειρωτών  Χαλανδρίου δεν είναι, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «ελεγχόμενος» σύλλογος. Η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου ελέγχεται από την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών μας ,η οποία και αποφασίζει τη δράση του συλλόγου και δίνει κατευθύνσεις στο Διοικητικό μας Συμβούλιο.
 Από την «ενδελεχή» έρευνα του κ.Νταβία διέφυγε ακόμη η σύνθεση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, το οποίο είναι 7μελές και στο οποίο πρόεδρος και αντιπρόεδρος ήταν μεν υποψήφιοι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, σε διαφορετικές όμως παρατάξεις, τα δε υπόλοιπα  5 μέλη δεν ανήκουν σε δημοτική παράταξη. Αντιλαμβάνεται κανείς  πόσο προσβλητικό και αμετροεπές είναι να χαρακτηρίζεται ένα 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, μια Γενική Συνέλευση και ένας ολόκληρος σύλλογος «ελεγχόμενοι» και «κολλητοί της διοίκησης¨», χαρακτηρισμοί ιδιαίτερα βαρείς, που ομόφωνα ως Διοικητικό Συμβούλιο ζητούμε να ανακαλέσει

Η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου συνεργάζεται με κάθε δημοτική αρχή, είναι σύλλογος ενεργός και δραστήριος και γι’ αυτό έχει την εκτίμηση και τη στήριξη της κοινωνίας του Χαλανδρίου.
Οι παραταξιακές αντιπαραθέσεις δεν έχουν θέση στον Πολιτισμό και στη δράση των Πολιτιστικών συλλόγων ,γι’ αυτό  κατά τη γνώμη μας όσοι ασχολούνται με τα κοινά οφείλουν να είναι συμπαραστάτες και αρωγοί στις προσπάθειες των πολιτιστικών συλλόγων και όχι να δημιουργούν εμπόδια στη δράση τους για πολιτικές σκοπιμότητες. Είναι αυτονόητο ότι  κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει, να επιδοκιμάζει ή να αποδοκιμάζει οποιαδήποτε δραστηριότητα  των πολιτιστικών συλλόγων, δεν έχει όμως το δικαίωμα να συκοφαντεί και να προσβάλλει με αναληθείς και αστήρικτους ισχυρισμούς.

Και καταλήγουμε για την « ταμπακέρα» (σύμφωνα με το προσφιλές λεξιλόγιο του κ. Νταβία) :
Το Εργαστήρι Εικαστικού Κοσμήματος της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου θα λειτουργήσει για 3η χρονιά, σε δημοτικό χώρο όπως και τα προηγούμενα χρόνια, σε κενό και αχρησιμοποίητο χώρο του ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου διότι αυτός μας παραχωρήθηκε αυτή τη χρονιά, προσωρινά και όχι μόνιμα, η λειτουργία του δεν παρεμποδίζει τη λειτουργία του ΚΑΠΗ, θα συμμετάσχουν μέλη και φίλοι του συλλόγου, με εισφορά στο σύλλογο 10 ευρώ που θα διατεθούν για υλικά, εργαλεία και διοργάνωση της έκθεσης που θα γίνει όπως κάθε χρόνο στην ολοκλήρωση του εργαστηρίου. Θα λειτουργήσει με εθελοντική προσφορά, όπως και όλα τα εργαστήρια του συλλόγου μας, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται από μέλη μας και μόνο. Αν η λέξη εθελοντισμός και αφιλοκερδής προσφορά δεν λένε κάτι στον κ.Νταβία , είμαστε στη διάθεσή του για εξηγήσεις.
 Όσον αφορά τις απαράδεκτες αιχμές για «ΙΕΚ»,« μπίζνα», λεφτά στο «παντελόνι» και φορολογική αδιαφάνεια ενημερώνουμε τον κ.Νταβία, τους όποιους αναγνώστες του και κάθε αρμόδιο ελεγκτή  ή αυτόκλητο « ελεγκτή» ότι ο σύλλογός μας, που δεν είναι κερδοσκοπικός, που δεν είναι ούτε ιδιώτης ούτε επιχειρηματίας , και ελέγχεται από την εκλεγμένη Εξελεγκτική Επιτροπή,έχει έδρα-ΑΦΜ-βιβλία , υποβάλλει κάθε χρόνο φορολογική δήλωση , γεγονός αυτονόητο, που προκύπτει από το καταστατικό και τη λειτουργία μας 
Κλείνοντας, μερικές τελευταίες επισημάνσεις : οι «επιχειρήσεις» και οι «μπίζνες» δε στήνονται με 10ευρα αλλά με 500άρες χιλιάδες, οι δήθεν διαγωνισμοί για να ανατεθούν δουλειές σε προεπιλεγμένους επιχειρηματίες καθώς και οι στημένες συνεργασίες και συμβάσεις με δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις γίνονται με ποικίλους  τρόπους που σίγουρα ο κ.Νταβίας, ως συμμετέχων επί πολλά χρόνια στα κοινά από διάφορες θέσεις, γνωρίζει πολύ καλύτερα από εμάς.

ΥΓ: Για τη διεξαγωγή Εθελοντικής Αιμοδοσίας η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου συνεργάστηκε με την Ένωση Κρητών Χαλανδρίου και την Ένωση Μικρασιατών Κων/πολιτών Χαλανδρίου « Ρίζες». Αν ο Σύλλογος Ζακυνθοευρυτάνων είναι υπαρκτός και επιθυμεί να συνεργαστεί με το σύλλογό μας, αναμένουμε την πρότασή του για να συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο ή/ και στη Γενική μας Συνέλευση.


Το ΔΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ,  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΈΤΕΙΟ.

Επί της ουσίας: 

1. Δεν ελέγχουμε τον σύλλογό σας, τα βιβλία του, το ΑΦΜ του και το τι κάνει τα λεφτά του, καμία αρμοδιότητα δεν έχουμε αλλά δεν έχουμε και κανένα χαβά να το κάνουμε.
Ελέγχουμε ΤΟΝ ΔΗΜΟ, που έχουμε αρμοδιότητα να το κάνουμε, για την διαδικασία παραχώρησης του ΚΑΠΗ σε ιδιώτη. 
Και βέβαια δεν έχουμε τίποτα με τους ... Ηπειρώτες, όποιος κατάλαβε αυτό να μην συνεχίσει να διαβάζει Πλατεία διότι απευθυνόμαστε σε IQ πάνω από 20. 
Τα μέλη και οι φίλοι σας όμως θα πρέπει να κατανοήσουν τον ρόλο που επιφυλάσσει η (διπλή) πρόεδρός σας για τον σύλλογό: Την ασπίδα των πράξεών ή παραλείψεών της στον δήμο και την δημιουργία παρένθετου ρουσφετολογικού μηχανισμού για να αποφευχθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες διαφάνειας και αξιοκρατίας στον δήμο. 
Έχουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ελέγξουμε τον δήμο για τις διαδικασίες παραχώρησης δημόσιων χώρων και δεν έχει να κάνει με τους Ηπειρώτες αυτό.

2. Η λέξη ΙΕΚ δεν είναι ύβρις.
 ΙΕΚ σημαίνει ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, αυτό ακριβώς που κάνετε με τα μαθήματα στα εργαστήρια και δεν είναι κακό - αντιθέτως - αν γίνεται χωρίς να περιορίζει δικαιώματα άλλων να κάνουν τα δικά τους.
Ύβρις είναι η αντιμετώπιση με τέτοιο χυδαίο τρόπο, όπως αυτή η ανακοίνωση, της διαφορετικής άποψης ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που πρωτίστως έχει πλέον θεσμικό έργο να διασφαλίζει την δυνατότητα να ακούγονται όλες οι απόψεις οι σχετικές με τον δήμο αλλά και να διαφυλάσσει τις διαδικασίες εξασφάλισης ίσων ευκαιριών για όλους τους Χαλανδραίους στον δήμο. (και όχι μόνο των Ηπειρωτών που είναι η προσωπική της δεξαμενη εκλογής, αυτά τα έκαναν οι πολιτικάντηδες του 50).

3. Εθελοντισμός σημαίνει ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. Όταν ΙΔΙΩΤΕΣ εισπράτουν χρήματα από τους δημότες για να χρησιμοποιούν  δημοτικούς χώρους είναι ΜΠΙΖΝΑ. Μπορεί να είναι μικρή μπίζνα, μεγάλη ΜΠΙΖΝΑ αλλά είναι ΜΠΙΖΝΑ. Και στα εργαστήρια εισπράτονται χρήματα. Και είστε ΙΔΙΩΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ, ΟΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΤΑΜΕΙΟ. Αυτή είναι η αλήθεια.
Την λέξη μπίζνα βέβαια οι έχοντες τις ιδεολογικές αγκυλώσεις της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και προέδρου σας την θεωρούν ύβρη. Δεν μας αφορά. Εμείς με τις μπίζνες δεν έχουμε πρόβλημα, αντίθετα θέλουμε να γίνονται ΝΟΜΙΜΑ και ΔΙΚΑΙΑ.
ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΣ ΛΑΦΥΡΟ.

4. Και η αντίληψή μας περί πολιτισμού είναι διαφορετική. Στα εργαστήρια ας πούμε εμείς δεν θέλουμε να είναι υποχρεωτικό να είσαι Ηπειρώτης για να συμμετέχεις. Θέλουμε να συμμετέχουν και οι Ζακυνθοευρυτάνες, οι Θρακομεκαδόνες και οι Αιτωλοακαρνάνες ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ. Και επειδή μιλάμε ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, αξιώνουμε να τα φτιάξει ο ΔΗΜΟΣ τα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ για όλους και όχι μόνο για τους Ηπειρώτες ή τους Καλαματιανούς.
ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΜΑΖΙ! ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ

5. Η παραχώρηση δημοτικού χώρου σε οποιονδήποτε ΙΔΙΩΤΗ (φυσικό πρόσωπο ή ΝΠΙΔ) απαιτεί συγκεκριμένες διαδικασίες διαφάνειας και διασφάλισης της δυνατότητας συμμετοχής όλων.
Και απαιτεί συμβάσεις που θα καθορίζουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΜΙΛΑΜΕ, δεν μπορεί αν είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε".
Και ΝΑΙ, Ο ΝΤΑΒΙΑΣ  ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ  ΤΙΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ. 

Διαδικασίες που δεν τηρήθηκαν αφού για την παραχώρηση του "αχρησιμοποίητου" χώρου του ΚΑΠΗ πληροφορηθήκαμε από την διαφήμιση εγγραφής μελών στα εργαστήρια και δεν αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο αν αυτόν τον χώρο ήθελε κατ' αρχήν να τον κάνει κάτι άλλο (πχ δημοτικό ιατρείο για το Κάτω Χαλάνδρι) πριν αποφασίσει ότι τον διαθέτει για παραχώρηση και καλέσει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ (από την πλευρά του δήμου) εκτός από δημοκρατικά ελλειμματικό, είναι προφανώς και ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς την διπλή ιδιότητα της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και προέδρου του συλλόγου σας, (Ειλικρινά δεν ξέρουμε ποιος είναι ο Αντιπρόεδρός σας, αν θέλετε ας υπογράφετε με τα ονόματα Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα τις ανυπόγραφες ανακοινώσεις σας που μας έστειλε όμως επωνύμως η κα Γαλάνη-Πισιμίση από το email της).

6. Ο σύλλογος Ζακυνθινοευρυτάνων αν θέλει κάτι θα απευθυνθεί στον δήμο Χαλανδρίου και όχι στο δικό σας διοικητικό συμβούλιο για να συνέλθετε εις σύσκεψιν, ώστε να εξετάσετε το αίτημά του για πιθανή αναγνώρισή του και άδεια συνεργασίας του με τον δήμο. Με ποια αρμοδιότητα και τι θράσος λέτε τέτοια πράγματα δημόσια αν επιτρέπεται; Από αυτό (και μόνο) φαίνεται ότι Η ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΟΙΝΩΣΗΣ - ΛΙΒΕΛΟΥ κα Γαλάνη Πισιμίση, έχει  στο μυαλό της ότι δικαιούται να διατηρεί έναν ιδιότυπο παρένθετο μηχανισμό μεταξύ των πολιτών και του δήμου.
Ακόμα και των δημοτικών συμβούλων και δημοτικών παρατάξεων. 

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΡΕΝΘΕΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.


Καλή επιτυχία στις δραστηριότητές του συλλόγου. Ευχόμαστε να κάνετε καλά την δουλειά σας αλλά δεν σας επιτρέπουμε να παρεμβαίνετε στο πώς θα κάνουμε την δική μας στον ΔΗΜΟ. 

Αν θέλει η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ας μας απαντήσει. 
Με τον σύλλογο συνομιλήσαμε για πρώτη και τελευταία φορά.

ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου


Περί ψευδούς δημοσιεύματοςΚαταρχήν τα πραγματικά δεδομένα.

Στις 29 Αυγούστου του 2013, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει τη σκοπιμότητα διενέργειας διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για τον καθαρισμό των κτιρίων των Υπηρεσιών της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ. Την 1η Νοεμβρίου 2013 η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε με την υπ’ αριθμ. 2401 απόφαση, την έγκριση της δαπάνης και τη διάθεση πίστωσης ποσού 677.000€ (εξακοσίων εβδομήντα επτά χιλιάδων ευρώ) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. για τη διενέργεια διεθνούς ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για τον καθαρισμό των κτιρίων των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής. Στις 28 Φεβρουαρίου 2014 η Οικονομική επιτροπή, με την υπ΄αριθμ. 546 απόφασή της, αποφασίζει την έγκριση των όρων της με αρ. 2/2014 διακήρυξης του διεθνούς ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού. Η σχετική διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού, μετά την ανάδειξη μειοδότριας εταιρίας, έφθασε στην Οικονομική Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2014.

Η διαδικασία για να ολοκληρωθεί, πρέπει να υπάρξει υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τη Περιφερειακή Αρχή, κάτι που η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει πράξει. Γεγονός που σημαίνει ότι η κρίσιμης σημασίας, ξεχωριστή από τη διαδικασία του διαγωνισμού, διαδικασία της συμβασιοποίησης δεν έχει λάβει χώρα. Το θέμα βρίσκεται δηλαδή σε εξέλιξη ενώ, εκτός των άλλων, εκκρεμεί και η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος σχετικός διαγωνισμός είχε ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο είχε θεωρήσει το τίμημα υπερβολικό.


Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν, τα περί «ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρία» του καθαρισμού των κτιρίων της Περιφέρειας, συνιστούν αβάσιμα και παραπλανητικά ψεύδη.

\
Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών,
Χρίστος Καραμάνος

Η Εθνική Αντίσταση της «Δεξιάς» και η στάση της Αριστεράς.


του Αντώνη Κρούστη(όποιος είναι Αριστερός καλύτερα να μη το διαβάσει)
Στη μεταπολεμική περίοδο και ιδιαίτερα στα χρόνια της μεταπολίτευσης, η Αριστερή διανόηση έγραψε την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης , όχι εξυμνώντας την δική της αναμφισβήτητη συμβολή , αλλά ενοχοποιώντας την άλλη πλευρά, σαν προδοτική και συνεργαζόμενη με τους κατακτητές, προσδίδοντας σε μια ολόκληρη παράταξη και ιδεολογία τους χαρακτηρισμούς, Γερμανοτσολιάδες, Χίτες, προδότες κ.ο.κ.

Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.

Μετά το τέλος του άρθρου οι εντυπώσεις θα είναι διαφορετικές. Ένας ολόκληρος κόσμος με εθνικό φρόνημα αντιστάθηκε με σθένος απέναντι στον κατακτητή, έδωσε τη ζωή του, οργανώθηκε, διένειμε παράνομες προκηρύξεις, προέβη σε δολιοφθορές, φυγαδεύσεις, σαλταδόροι, αντάρτικο πόλεων, κατασκοπεία, προσέφερε με διπλωματικό τρόπο υπηρεσίες σημαντικότατες στην εξόριστη κυβέρνηση της Ελλάδος στο Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής, δίνοντας τις πληροφορίες εκείνες που θα ήταν χρήσιμες σε σχεδιασμούς οργανωμένης Αντίστασης και ανατροπής του κατακτητή. Ο τομέας των πληροφοριών ήταν σημαντικός για την έκβαση του πολέμου.( Ο ιστορικός Ανδρέας Γερολυμάτος. Η πρόσφατη διάλεξή του στο Κολλέγιο Deree είχε θέμα «Ο σκιώδης πόλεμος: Κατασκοπεία στην κατεχόμενη Ελλάδα, 1941-1944»), (Ελληνες και ξένοι κατάσκοποι στην Ελλάδα του Γιάννη Ιωαννίδη, εκδόσεις Δαρέμα ) (Κατάσκοποι και σαμποτέρ στην κατεχόμενη Ελλάδα (1941-44) του Γιώργου Νικολούδη, περιοδικό Παγκόσμια Ιστορία, τ.5)

Για το λόγο αυτό οι Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες (S.O.E. Υπηρεσία Ειδικών Επιχειρήσεων του Βρετανικού Υπουργείου Πολέμου), οργάνωσαν και συνεργάστηκαν με τις ελληνικές αντιστασιακές ομάδες πόλεων. Η βύθιση πολλών Γερμανο-Ιταλικών πλοίων στη Μεσόγειο, δεν ήταν απλά αποτέλεσμα μια ναυμαχίας με τους συμμάχους , αλλά αποτέλεσμα συλλογής πληροφοριών και χρησιμοποίηση μυστικών ασυρμάτων από τις οργανώσεις αυτές που για την αποκατάσταση της αλήθειας , δεν ανήκαν στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. «Ο άγγλος πρόξενος. Ο υποπλοίαρχος Noël C. Rees και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Ελλάδα-Μέση Ανατολή (1939-1944)» (Ωκεανίδα, 2011), βιβλίο του δικηγόρου και ερευνητή της Ιστορίας Πέτρου Στ. Μακρή-Στάικου

Και η Δεξιά ανέβηκε στα βουνά, κι αυτή ζώστηκε με κουμπούρια, έζησε σε σπηλιές, με προσκέφαλο μια πέτρα και για φαί ένα ξεροκόμματο, αξύριστοι μέσα στην απλυσιά, αλλά με πεντακάθαρα τα όνειρα της λευτεριάς.

Οι «Δεξιές» πένες λίγα έγραψαν, ελάχιστα εδίδαξαν, οι «Δεξιοί» πολίτες δεν διάβασαν καθόλου και οι εκάστοτε ηγεσίες δεν απενεχοποίησαν τα εκατομμύρια των υποστηρικτών της από τους λίγους που πρόδωσαν τα εθνικά ιδεώδη και πολύ έντεχνα η Αριστερά τους χρέωσε σ’αυτήν.

Ποιος γνωρίζει ότι αυτές οι οργανώσεις που έδρασαν στις πόλεις αριθμούν περί τις 33; .( Εθνικές Αντιστασιακές Οργανώσεις 1941-1945, Πρακτικά 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Εθνικών Αντιστασιακών Οργανώσεων). ( http://original-fippak.blogspot.gr/2013/08/33.html).

Κανείς παρά ελάχιστοι. Και αυτοί που συμμετείχαν; Προφανώς δεν εξαργύρωσαν το καθήκον τους για την πατρίδα, με μια σύνταξη Εθνικής Αντίστασης. Γιατί οι ήρωες δεν είναι μόνο ήρωες στον πόλεμο, αλλά και στην ειρήνη.

Αρχικά η οργανωμένη αντίσταση κατά των Γερμανών ξεκίνησε στα ελληνοαλβανικά σύνορα, και στη οχυρωματική γραμμή στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα (ΡΟΥΠΕΛ), από την αυτοθυσία του ένδοξου Ελληνικού Στρατού. Συνεχίστηκε με την είσοδο των Γερμανών τον Απρίλιο του 1941 στην Αθήνα και κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια της κατοχής μέχρι της αποχωρήσεως των το 1944.

Η ευθιξία και ο πατριωτισμός ελλήνων αξιωματικών και όχι μόνο, που αυτοκτόνησαν μπροστά στο επικείμενο σκότος της κατοχής, συγκλόνισε και αφύπνισε τις συνειδήσεις των κατεχόμενων Ελλήνων.
Τιμή πρέπει στον ταγματάρχη Κων. Βέρση που στις 23/4/1941 αυτοκτόνησε όταν υποχρεώθηκε να παραδώσει τα τιμημένα ελληνικά όπλα στον γερμανικό στρατό ,παρά τα συμφωνηθέντα. Το ίδιο συνέβη και με τον υποστράτηγο Ιωάννη Ζήση που έδωσε τέλος κατά τον ίδιο τρόπο, όταν είδε τα γερμανικά στρατεύματα να παρελαύνουν στον Έβρο. Το ίδιο έπραξε και ο λοχαγός Ευάγγελος Νομικός στο Ρίζο της Μακεδονίας, για να αποφύγει την αιχμαλωσία από τον κατακτητή, όπως και ο ανθυπολοχαγός Νικόλας Πάππης από την Χίο , που τελείωσε τη ζωή του όταν είδε να πλησιάζουν τα γερμανικά στρατεύματα έξω από το νοσοκομείο των Καμένων Βούρλων. Κατά τη είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, τον κύκλο αυτής της ιδιότυπης αντίστασης των αυτοκτονιών, θα κλείσει με την αυτοκτονία του ο τότε πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής, μετά από την επιτίμηση του Βασιλέα Γεώργιου για διαφυγή του ελέγχου των κρίσιμων καταστάσεων.

Σ.Σ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟ (Δεν γινόταν ανάρτηση όλο αυτό και το ανεβάσαμε στο scribd, Αντώνη, σόρυ αλλά ήθελε μια ώρα δουλειά αλλιώς )

Ερυθρόλευκο ΓλέντιΜετά το ευρωπαϊκό τριήμερο, είχαμε και αγωνιστική εντός των τειχών και ντέρμπι και παρατράγουδα.
Στο ντέρμπι αιωνίων ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια τον κακό Παναθηναϊκό, με 1-0 με σκόρερ τον Αυλωνίτη.
Οι πράσινοι δικαίως διαμαρτύρονται για την τελευταία φάση, αφού χέρι του Πέτριτς δεν υπήρξε.
Ενώ εδώ σαν Πλατεία ερχόμαστε να καυτηριάσουμε την στάση των δυο διοικήσεων, δεν βοηθούν την κατάσταση και το άθλημα…

Το Ποδόσφαιρο είναι Διασκέδαση, Μπρίο και Φαντασία όχι αφορμή για πόλεμο.

Τον χορό άνοιξε το Σάββατο το παιχνίδι τους ΠΑΣ Γιάννινα με την Καλλονή, που έληξε ισόπαλο με 0-0.
Στην συνέχεια σε ένα πάρα πολύ κακό παιχνίδι, ο Λεβαδειακός κέρδισε με 1-0 τον Πανιώνιο με σκόρερ τον Γιακουμάκη στο τέλος του παιχνιδιού.
Στο τελευταίο παιχνίδι του Σαββάτου ο Ατρόμητος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Εργοτέλη, σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Λαζαρίδης και για τους φιλοξενούμενους ο Χαλκιαδάκης.
Την Κυριακή ο ΟΦΗ έχασε 2-3 από τον Αστέρα Τρίπολης, με σκόρερ τους Ουσέρο-Μάσα-Τσοκάνη, ενώ για τον ΟΦΗ οι Μιλιάζες και Μερεμπασβίλι.
Στην Κέρκυρα ο Πλατανιάς πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη με 1-2 επί της τοπικής ομάδας με σκόρερ τους Ναζλίδη και Αγκιλέρα, ενώ για την Κέρκυρα είχε ισοφαρίσει ο Μαρκόφσκι.
Ο Παναιτωλικός κέρδισε εντός έδρας τον Πανθρακικό με 3-1, με χατ-τρικ του Μορένο, σκόρερ από την άλλη πλευρά για τους πράσινους ο Κάσες.
Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ είχε ένα εύκολο απόγευμα, με αντίπαλο την Βέροια την κέρδισε με 4-1 και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα. Σκόρερ για τον Δικέφαλο οι Μακ-Κάτσε-Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης. Για την Βέροια το γκολ της τιμής πέτυχε ο Μπεν στο τέλος.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ...

Τι γιορτάζουν σήμερα αυτοί είπαμε;

ΟΧΙ


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις